|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
witajcie
![]() ego Oluś sliczny ![]() coralady ![]() ![]() my jedziemy tylko na pampersach ale kusicie mnie ta dada i promocja w biedronce ale mam 2x186 sztk 3 ktore kupilam 99zl za opakowanie wiec chyba sobie daruje babydream mialam zaraz po urodzeniu w szpitalu i byly fajne ![]() diatoma ![]() ![]()
#4862 | |||||
Zakorzenienie
|
Kochane śliczne są te wasze dzieciaczki chciałam każdej osobno to napisać i mi posta wcięło...
ja czytałam że się woda nierównomiernie może podgrzać no ale chyba wystarczy zamieszać nie ![]() ja trzymam wodę w podgrzewaczu cały czas jak potrzebuję wyciągam wstawiam następną ![]() Kasiapruszków - karmienie piersią dla mnie nie jest wygodniejsze... tym bardziej że nie mam tyle pokarmu i wolę 2 razy wygotować butle, zagotować wodę, niż siedzieć cały dzień z cycem na wierzchu (bo mały non stop by jadł) potem jeszcze z laktatorem pracować i dokarmiać mm... dlatego się poddałam... tzn karmię jeszcze cycem w nocy i czasem w dzień ale pokarm mi zanika. i wiadomo mleko matki najlepsze itd ale szczerze mówiąc ja byłam karmiona mm moje rodzeństwo też i się dobrze chowaliśmy a tż był karmiony cycem i jest strasznym alergikiem ma problemy z górnymi drogami oddechowymi i każda choroba się go łapie... także nie ma reguły co ma być to będzie ja nie żałuję że przestaję karmić cycem.. Cytat:
![]() Cytat:
a jak pytaliśmy pediatry to ona powiedziała że to jest jak espumisan. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4863 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
płacze nawet z cycem w buzi ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz już nie podaję wcale. kupki są normalnie i bączki też piękne słychać ![]() no prawie - nie lubimy jajek i pieczarek ![]() zdjęcia boskie!!!!!!!rewelacja!!! córcia urocza! ![]() kto się interesuje fotografią? mamusia czy tatuś ? ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-24 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
Zadomowienie
|
w imieniu Nadii dziękujemy ciociom za komplementy
![]() byłyśmy na spacerku i ło matko ale ukrop u nas i do tego wieje taki ciepły wiatr że przez to jest człowiekowi jeszcze gorzej Cytat:
coralady u nas masaż działa i herbatka na brzuszek z humana (odkąd ją podaje w ogóle nie musiałam stosować środków typu espumisan) aaa no właśnie zapomniałam że wcześniej podawałam też Plantex i tak jak u Joker super zadziałał ![]() córcia piękna ![]() ego ego słodziak z Olusia i jaki ma boski uśmiech ![]()
![]() |
#4866 |
Wtajemniczenie
|
dziekujemy wszystkim ciociom za komplementy
![]() ![]() w koncu sie najadl, ale zasnal dopiero na spacerze i spał raptem godzinke, juz znowu siedzi na raczkach i marudzi |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4868 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A w sklepach dla dorosłych żadnych przecen ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje dziewczyny za rady,cos wypróbujemy na te brzuszkowe bóle.Normalnie masaka jakaś!I dziekujemy wszystkim za komplementy(wybaczcie ale nie mogę wielocytować
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Zakorzenienie
|
U nas jest kulka wielkości małej czereśni, tzn. teraz już ciut mniejsza. I jak się wdusi to słychać takie "tryk".
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
BAN stały
|
czy ktoras z was jadla pizze przy karmieniu piersia?? /ser, szynka i pieczarki/ najbardziej chodzi mi o te pieczarki bo zamowilam na obiad rodzince a mam taka ochote na 1 kawaleczek ;-/ i nie wiem czy mozna
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
kurcze a u nas nic nie ma /albo ja nie widze/ nie wiem sama |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Rozeznanie
|
czy piersi sie dostosowuja do potrzeb malucha z naplywaniem pokarmu??? ja sie balam ze juz koniec bedzie z karmieniem, a tu niby piers miekka a jak odciagalam to lecialo i lecialo i prawie 120 ml zciagnelam i jeszcze napewno jest tylko nie sciagam wiecej. juz sie balam ze bd musiala dokarmiac malego juz nawet mleko tz kupil w razie w. bo jak karmie to czasami ma tak ze lapie, puszcza i wielki ryk, i tak przez dosc duzo czasu, mi sie wydaje ze jak taka miekka jest to ze mu ciezko zlapac bo jak zcisnelam troszke to ssal ladnie
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- ja sie w szpitalu dowiedzialam tez ze maly ma ta przepuchline pepkowa. u mnie to wygladalo na poczatku wlasnie ze bylo wypukle a teraz mniej |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Wtajemniczenie
|
do tej pory jadłam taką zamawianą z samym serem a potem z szynką i nic małemu nie było, a w niedzielę mąż zrobił na kolację i zapomniałam o tych pieczarkach i zjadłam i chyba bolał małego strasznie brzuszek, ale tam była jeszcze papryka no i wiadomo koncentrat pomidorowy i wszystko na raz się pewnie złożyło
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dzieki wielkie ;-) wywale pieczarki wole nie ryzykowac ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | |
Wtajemniczenie
|
Olus slicznioch jak sie cieszy
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moze dlatego ze nie ma tego kontaktu od razu moj lezal sam z pol godziny zanim maz go wzial a beze mnie lezal ze 3 i pół |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Zakorzenienie
|
super uśmiech
![]() ja zanim dobiegnę do aparatu to mała przestaje się śmiać ![]()
#4879 | |||
Zakorzenienie
|
fajnie to zabrzmiało - w sklepach dla dorosłych
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mój od razu po porodzie był przystawiony wiec ladnie sie nauczył ale jest duzy chlopak a mojego pokarmu mu za mało dlatego zaczelam dokarmiac ale wiadomo jak to jest z dokarmianiem... coraz mniej piersi coraz wiecej butli... i u mnie tak bylo teraz to juz prawie cały czas butla leci... to i nie dziwota ze pokarm zanika ale ja sie nie staram go pobudzac bo mi wygodnie karmic butlaa wiem ze dziecka nie krzywdze.
![]() |
#4880 |
Zakorzenienie
|
diatoma a no faktycznie, urodzone dzień po dniu
![]() kasiapruszkow ja właśnie gdzies słyszałam,że cesarskie cięcie powoduje problemy z laktacją... oczywiście nie wiem,ile w tym prawdy,ale nie raz mi mówiono,że to przez to i dodatkowo dlatego,że miałam dwa razy kroplówkę na wywołanie... słyszałyście coś podobnego??? ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Apropo... małą dostałam na karmienie 2 godziny po porodzie,także wcale nie tak poźno... ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- ego_ego ale śmieszek! ![]()
![]() |
#4881 |
Zakorzenienie
|
a moj ? po 24 h....
![]() wczesniej wymiotowal wodami plodowymi, nie bylo szans... ![]() tak konkretnie to zassal sie dopiero w domu.. ![]() dzieciaczki sliczne wasze wszystkie ;*
#4882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() mój Oli został przystawiony od razu więc problemów nie miał ale po prostu ja mam mało pokarmu... może to po mamie która też tak miała z trójką dzieci? nie wiem fakt jest faktem od samego początku nie leciało mi z piersi no może ze dwa razy trochę, wyciągałam max 110ml (raz się zdarzyło). a o tej oksy nie słyszałam aby miała wpływ na pokarm... ![]()
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
jak maly mial z 2 tyg to stracilam pokarm, po prostu go nie bylo, masakra..ale pilam duzo, przystawialam go czesto i wrocil
![]() i teraz podczas choroby juz mialam miekkie piersi i nic nie lecialo ale rozkrecilam bo bardzo chcialam ![]() aa bylam dzisiaj u brafitterki i kupilam sobie dwa fajne biustonosze do karmienia 75G ![]()
#4884 |
Rozeznanie
|
colarady piękna modeleczka
![]() ego co za uśmiech ![]() ![]() wanilia do schrupania Nadusia ![]() A my zaliczyliśmy drugie szczepienie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeszcze pare dni temu jak maly zasnal o 22 i obudzil sie ok 3 to mialam cycki pelne i twarde,teraz juz nawet tego nie ma w nocy kurcze zeby chociaz jakis postep byl widoczny to by mi przynajmniej jakiegos power'u dalo a tak to mam czasem wrazenie ze oszukuje sama siebie;/ ehh z tymi cyckami;/ moznaby epopeje na te tematy napisac. ja urodzilam sn, ale przed terminem,nie spodziewalam sie tego wcale,synka dostalam do piersi odrazu po "obrzadku" ale spal i nie chwytal,po kilku godz polozne wcisnely mu butle a piers zassal dopiero po 10h |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Zakorzenienie
|
patrycja_22 ładnie mały waży
![]() Eirene chyba masz rację-nie ma reguły...
![]() |
#4887 | |
Zakorzenienie
|
ojjj padnięta jestem bo dzisiaj wielkie sprzątanie w domku zrobiłam,
Dzieci to jednak są kompletnie nieprzewidywalne, wczoraj moja mała wypiła na kolację 60ml zamiast 120 jak zwykle, i już widziałam w nocy jedną pobudkę więcej, a ona spała 8h ![]() Ogólnie to dzisiaj rozmawiając z koleżanką doszłam do wniosku, ze mam super grzeczne dziecko, ona prawie nie płacze, potrafi godzinami leżeć pod karuzelą, z reguły ładnie zasypia, a ja jeszcze narzekam ![]() Zaczęłam trochę czytać Hogg, i stwierdzam, że Łatwy Plan to super sprawa, w sumie robię bardzo podobnie. I przyszedł do nas leżaczek, mała lubi w nim leżeć ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4888 |
Zadomowienie
|
Ja malego dostalam zaraz po cc tylko, ze wtedy lezalam nagusienka pod 3 kocami i tak mna telepalo, ze odmowilam zostawienia go ze mna, bo ani bym nie przytulila ani nic, poza tym bylam jeszcze oszolomiona po porodzie i cala reszta. Dostalam go po ok 3h, ale poniewaz wymiotowal wodami i nie mial apetytu to nic z przystawiania nie wyszlo. Pokarm mialam od razu i to bardzo duzo. Jak juz doszlismy oboje do siebie to chetnie sobie wcinal tyle, ze malo, bo oboje nie wiedzielismy jak sie za to zabrac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Montii to niezły rozmiar stanika ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale masz rację ja tez mam grzeczne dziecko a narzekam jak nie wiem co ![]() Cytat:
![]() |
#4890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jutro usg bioderek nareszcie, a piątek szczepionki, na razie szczepie tylko te obowiązkowe, a z rotawirusem i pneumokokami to się jeszcze zastanowię chwile, bo i tak ten drugi kompleksowy pakiet to ma oprócz nich jeszcze szczepionki na megingokoki i ospe, a te mi niepotrzebne no i kosztuje ponad 2 tysiące.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.