|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
No gdyby nie fotel sako to bym w ogole nie siadala w domu. Teraz to mnie boli tylko kregoslup a tak to mnie jeszcze ciagnely szwy, do tego byla tesciowa w domu wiec nie moglam sobie tak ot wstawac, bo bylam bez majtek na podkladach, wiec wilam sie jak baletnica, zeby dziecka nie upuscic i podniesc sie z fotela. Jak pojechala tesciowa to moglam swiecic pi*pa na prawo i lewo i juz bylo latwiej, po zdjeciu szwow bola tylko plecy, ale bola okrutnie. Nie moge sie zalatwic porzadnie, bo mnie zaraz boli wszystko jeszcze bardziej.
Opuchlizna mi zeszla z nog i rak, teraz zostal tylko tluszcz ![]() Karte ciazy dostajesz do domu na pamiatke. Szkoda, ze nikt mi nie wpisal, ze ciaza zakonczona sukcesem
|
|
|
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
to super bo ja na wszelki wypadek zrobiłam ksero a wolałabym mieć oryginał.
mówisz, że jesteś zadowolona z sako ? ja chcę kupić a mężu mi odradza, że się ciężko z niego będzie wstawać
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
To zależy od szpitala. U nas w szpitalu karta ciąży zostaje w dokumentacji.
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzi sie na nim superowo, no mowie Ci, jakbym mogla to bym na nim spala. A co do wstawania - wiadomo z dzieckiem na reku to sie z kanapy nawet ciezko wstaje, ale juz opanowalam, troche sie podpieram i w gore. Za jakosc siedzenia moge spokojnie przymknac oko na jakosc wstawania. Kupuj i sie nie zastanawiaj - szwow nie czuc w ogole, kregoslup nie boli, cos pieknego.
|
|
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
Jestem jakaś mocno osłabiona leżałam ponad godzinę i nic, czuję się jakbym miała się przewrócić.
Mi pierwszą kartę ciąży zabrali teraz zamierzam skserować sobie, bo nie wiem jakie są zwyczaje. Mimbi daj linka do tego Sako co masz
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-05-24 o 18:09 |
|
|
|
#3096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() daj, ja Ci wpisze ze masz ciąże zakończona sukcesem! Czerwonym żelowym długopisem napiszemy
|
|
|
|
|
#3097 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
) bo piersi już miałam ciepłe, zaczynałam mieć twarde i musiałam ściągać, ale trwało to raptem dwa dni, teraz stoi i zajmuje miejsce ![]() mimbi zgadzam się z toba w 100%, a najbardziej rozczulające jest właśnie to jak mały trzyma mnie tą małą rączką przy karmieniu za palec
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-05-24 o 18:24 |
|||
|
|
|
#3098 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Podczytuje was czasami, ale nie pisze, bo z Nadia na ramieniu jest ciezko . Teraz jest rzadki moment snu w czasie dnia, no wczesniej zaliczylismy pierwszy sukces wychowawczy czyli uspokojenie Nadii do snu bez podania cyca/butelkiCytat:
.Tylko po 12 godzinach jakby przestal mi wystarczac... Ale na poczatek jak najbardziej Cytat:
Zycze duzo cierpliwosci ![]() Cytat:
.U mnie sprawdzil sie reczny Aventu (odciagal duzo i bezbolesnie), az padl po tygodniu. Wyslalam TZ na zakupy po elektryczny Medeli no i klapa... niewygodny, prawie nie sciagal mleczka, po 5 minutach mialam fioletowe sutki . Ale przypomnialam sobie, ze mam zapasowe czesci do Aventu, TZ mi go naprawil no i uzytkuje mi sie go znowu dobrze.Takze ja mimo wszystko jestem fanka recznych laktatorow . Cytat:
. Pomaga bardzoPowinni je dawac wszystkim nowoupieczonym mamom przy wypisie ze szpitala .
|
||||
|
|
|
#3099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
Camomile
No i zadraszczam ogromnie, ze masz juz kruszynke przy sobie... ![]() No to wyprawilam Tzeta do pracy i teraz leze i sie obijam przyszedl mi w koncu koszyk na kosmetyki dla malego zebym miala wszystko pod reka A i dzisaj byl rekord smsow o tresci ''urodzilas juz?'' ja sie zastrzele normalnie ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Spakuj sie i lepiej lec na Ibize a nie na izbe
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
paulizia a kto powiedział, że szpital nie może być Ibizą?
|
#3103 |
|
Wtajemniczenie
|
Olliwka wierz mi... nie jest
No to kochana i czekamy na wiesci
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
tylko tak się zastanawiam czy do ddaaiissyy mogę pisać jak coś bo każda do Niej pisze eski, a ja chciałabym ją trochę odciążyć
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeeeeeeeeeść
!!!!!![]() ależ ja za Wami tęskniłam!!!! ![]() witam was z domku już z Sebusiem!! ![]() jest tak przerozkoszny że szok! ale daje w dupe z płaczem, wczoraj wieczorem w szpitalu mialam załamke (spałam tylko 3 h w nocy) a dzisiaj przyjechałam o 12 do domu![]() rzeczywistość jest nie realna! tż musiał isc od pracy na popołudniu wiec o 13 juz poszedł a ja zostałam sama i dostałam doła jak mały zaczął płakać, a on wyczuwa od razu mój stres.ale zadzowniłam do przyjaciołki zeby ratowała i przyszła mnie pocieszyćpotem przyszła mama, też dał koncert ale teraz spi sobie jak aniołek od półtorej godziny. jeszdcze nie ogarniam karmienia, Sebek ma problemy ze słapaniem cyca a raczej to ja mam problemy z wsadzeniem mu do dziobka ![]() nieraz budzi się co 4 godz na jedzenie a dzisiaj jak wrocilismy to co godzine chciał... no ale licze ze to się jakos ureguluje... dziękuję wam za wsparcie!!! wszystkie smsy ktore pisałyscie jak lezałam na porodówce jak skurcze były j eszcze w miare do zniesienia to wasze smsy bardzo mnie podnosiły na duchu![]() specjalne podziękowania i buziaki dla naszej kochanej dyżurnej roku! DAISY wiesz ze Cię lofciam ![]() dziękuje za gratulaski i w ogole za wszystko jednocześnie przepraszam ze nie odpisuje na wszystkie eski ale na prawde nie ogarniam... andziotku a Tobie dziękuje za pomoc w interpretacji wyników badań ![]() crp miał 17 a potem mu spadło do 14 w poniedziałek mamy isc na kontrolę. jak wiecie poród mialam dość ciekawy ![]() o 9 podłaczyli mnie pod oksy do 12 lezałam na łożku pod kroplówką i pod ktg i dupka mi wchodziła w kręgosłup. potem sobie od 12 do 15 skakałam na piłce (cały czas szła oksy) a o 15 30 dostałam zajefajnych skurczy. dali ten dolergan czy jak sie to nazywa, czopki na rozwarcie szyjki chyba i przebili pęcherz i zaczeła się impreza!! ![]() dzisiaj zauwazyłam ze ostatnią faze porodu mam wpisaną 35 minut. jak juz przyszły parte to poczułam ulgę poniekąd wypychanie maluszka było fajne jak juz sie głowka urodziła to wpadłam w szok ale połozna przypomniała mi o oddychaniu i potem jakos poszło.maluszek pchał się z rączką przy barku i dlatego pękłam... ale to tylko 2 szwy wiec zle nie jest ![]() a jak mi takiego ubrudzonego ciepłego chłopczyka połozyli na piersiach prosto z brzucha to zapomniałam o wszystkim i tylko powtarzałam ze nie wierze ze to juz.... ![]() popłakałam się, sebus sie rozglądał poprzytulalismy się powiedziałam ze witam go na świecie i jestem jego mamusią a on powiedział "czesc mamusiu" hihi ![]() mówię wam dziewczynki niesamowite nierealne nieziemskie i niemożliwe do opisania jest jak bardzo kocha się swoje dziecko... kochałam go jak juz był w brzuszku ale jak go zobaczyłam przytuliłam przystawiłam do cycka to oblała mnie znana juz tutaj fala miłości... jest ciężko jak płacze i nie wiem jak go uspokoić, zazwyczaj wystarcza cyc, ale płacz wpędza mnei w panikę musze nad tym popracować.![]() postaram się wrzucic jakieś zdjęcia jak zgram z telefonu ![]() tż jest zakochany w swoim synusiu! jeszcze tak na prawde nie mial czasu sie nim nacieszyć, ale widze ze oszalał...![]() tak wysprzatał dom na nasze przyjscie ze w szoku byłam, nawet kwiaty w ogrodzie podlał hihi boski jest!![]() postaram się do was wpadać, ale nie obiecuje nic bo mamusie ktore juz urodziły wiedza ze lekko nie ma bynajmniej na poczatku ![]() nie nadrobie was, ale postaram się przeczytac choc troszkę ![]()
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwka powodzenia !!!!!! trzymamy kciuki i czekamy na info i fotki ![]() Camomile
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Camomile oklaski dla Nadii za piękne zasypianie. Całkiem możliwe, że moja niunia też będzie nosiła to imię. Tż wczoraj zaproponował a mnie również się podoba aaaaaaaa nie pisałam Wam, moja teściowa miała dzisiaj nową propozycję imienia dla Maluszka ![]() uwaga.. uwaga... Mercedes !!!!!! Olliwka i buziak na szczęście---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Grazin Witaj w domu Jeszcze raz gratulacje i buziaczki dla Sebusia w te jego piękne usteczka
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
Grazin witaj, wzruszył mnie Twój opis.
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak na szybciutko bo moj serial własnie sie zaczał i chciałam tez zobaczyc czy jest Grazin - no i jest Ollliwka, oczywiscie ze pisz Słonko !! W ogole sie nie martw ![]() jedynie problemem moze byc przerzucanie zdj na kompa bo ciagle jestem przy stacjonarnym w domu a do krk i do lapika wracam pozno w niedziele - tak wiec jak wyslesz mmska to ja go przesle Sani jak zwykle... gorzej jak urodzi w miedzyczasie to nie wiem komu pośle trzymam kciuki za Ciebie ![]() Pisz ile wlezie bez zadnych skrupułów Grazynko, ja Ciebie tez Ohh poryczałam sie czytajac... Ale dało sie przezyc te bóle - wiesz jak ja sie za✂✂✂**** boje ? Pojecia nie masz lece na m jak mdłosci
|
|
#3110 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazyna poryczałam się przez Ciebie !!
![]() super, że w końcu w domu jesteście Twój Sebuś już taki rozwinięty się urodził (w mamusię of kors), że potrafi mówić... kurde ciekawe czy mój też ![]() hihinie łam się płakaniem, dasz sobie radę i najważniejsze: co teraz jesz żarłoczku ? ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Gusia no imię rewelacja
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla teściowej ![]() Grazin witaj kochana !!!!!!!!!! super że Was wypuścili opis bardzo cieplutki ,bije od Ciebie strasznie pozytywna energia |
|
|
|
|
#3112 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Prosze bardzo oto sako- http://www.dekoria.pl/offer/product/...k-do-siedzenia On jest z takiego grubego plotna, moja kolezanka miala taki pseudo skorzany i jej sie tylek kleil, a do tego sie nie klei. Cytat:
TZ powiedzial, ze sukces wpisuja w ksiazeczke zdrowia dziecka ![]() Jak zagadasz z moim dziecieciem to postaram sie czesciej bywac i opisywac piekne historie macierzynstwa. Cytat:
![]() Grazin dobrodusznie informuje, ze juz sie na Ciebie nie gniewam ani troche Ale troche sie poczulam jakbys mi kosza dala Teraz mam tyle czasu, ze tylko zagladam na pierwsza strone, kto sie tam rozpakowal. TZ przejal dziecioka i mam jeszcze chwilunie dla siebie, tyyyyle tego czasu ze nie wiem co z nim zrobic
|
||||
|
|
|
#3113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właściwie takie pudełko z pokrywką. jestem bardzo zadowolona. weź o tych smsach nawet nic nie mów.... masakra. JAK URODZĘ TO CI NAPISZĘ też leżę i się obijam, a zaraz kolację muszę zrobić- nawet tego mi się nie chce możemy się nacieszyć ostatnimi chwilami odpoczynku
|
|
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
Ollliwka jutro będę trzymać od rańca kciukasy ogromne
![]() Grazin witaj w domku mimbi widzisz Tobie sako pasuje, kumpeli też więc jakos mnie to przekonuje, a mężul się nie zna to Go nie posłucham tym razem
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym była kobietą co się zastanawia czy mieć dziecko czy nie, to jakbym natknęła się na Twoje posty, to na pewno bym brała na wakacje tabletki anty, a nie czopki ![]() dla mnie połóg nie jest tak straszny ... |
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, że imię Wam się spodoba
Cytat:
![]() Polonez też daje radę
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-05-24 o 21:12 |
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym wszystko jest gites i wkurzam sie, ze nie moge normalnie funkcjonowac. To mnie doluje bardzo, bo nie moge sie calkowicie oddac urokom macierzynstwa, co sie pochyle to mi strzyka i ogolnie nie polecam. Ponawiam pytanko - czy ktoras reflektuje na 5 opakowan podpiz*dusiek Bella Mamma? Chyba sobie tym obkleje rame od roweru, tak jak kiedys BMX mialy taka gąbke MoniaK sie oglaszala, ale nie zdazylam jej wyslac, bo pojechala rodzic akurat tego dnia. |
|
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie musiałam umyć moje naznaczone niedawnym porodem łono
w lodowatej wodzie !!!!!!!!!! ![]() ( doznanie nieziemskie )bo od popołudnia sobie odcięli ciepłą wodę dziewczynom gotowałam w czajniku do kąpania, ale o sobie zapomniałam ..... |
|
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
Mimbi pisz tu jak najczęściej bo Twoje opisy są bombowe, potrafisz poprawić humor.
Co do kręgosłupa to może spróbuj pod gorącym prysznicem trochę postać mi to trochę pomagało.
|
#3120 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazyna kochana Ty moja!!!!! Jak dobrze, ze juz jestes w domku! Taka dzielna
Ach i Och Kochana gdzies czytalam, ze to dziecko masz przystawiac do piersi, a nie piers do dziecka, bo inaczej nic z tego nie bedzie... tak czytalam, ale niech sie wypowiedza doswiadczone Jeszcze raz Ci gratuluje i super, ze juz jestescie w domku!!!! Sania masakra nie? Nic tylko ubic... czy ludzie taktu nie maja???? Ja juz glos wylaczylam... niech se pisza i dzwonia, a mnie to dynda ![]() Gusiagatko no pieknie... mimo wszytsko Mercedes to imie, ale kojarzy sie z samochodem, bo pan ktory stworzyl Mercedesa nazwal go tak na czesc swej ukochanej [chyba] Jednak pogratuluj tesciowej wyobrazni!!! Skad ona bierze te imiona???
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

Doradźcie mi, proszę
powinnam kupić już teraz skoro zamierzam karmić piersią?

. Teraz jest rzadki moment snu w czasie dnia, no wczesniej zaliczylismy pierwszy sukces wychowawczy czyli uspokojenie Nadii do snu bez podania cyca/butelki
Teraz sobie upatrzę jakiś a zamówię w razie W po porodzie
. Ale przypomnialam sobie, ze mam zapasowe czesci do Aventu, TZ mi go naprawil no i uzytkuje mi sie go znowu dobrze.
. Pomaga bardzo

i czekamy na wiesci 
a ja zostałam sama i dostałam doła jak mały zaczął płakać, a on wyczuwa od razu mój stres.
oklaski dla Nadii