|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
witajcie
![]() ego Oluś sliczny coralady ![]() my jedziemy tylko na pampersach ale kusicie mnie ta dada i promocja w biedronce ale mam 2x186 sztk 3 ktore kupilam 99zl za opakowanie wiec chyba sobie daruje babydream mialam zaraz po urodzeniu w szpitalu i byly fajne diatoma super ze z PZU sie udalo
|
#4862 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kochane śliczne są te wasze dzieciaczki chciałam każdej osobno to napisać i mi posta wcięło...
ja czytałam że się woda nierównomiernie może podgrzać no ale chyba wystarczy zamieszać nie ja trzymam wodę w podgrzewaczu cały czas jak potrzebuję wyciągam wstawiam następną ![]() Kasiapruszków - karmienie piersią dla mnie nie jest wygodniejsze... tym bardziej że nie mam tyle pokarmu i wolę 2 razy wygotować butle, zagotować wodę, niż siedzieć cały dzień z cycem na wierzchu (bo mały non stop by jadł) potem jeszcze z laktatorem pracować i dokarmiać mm... dlatego się poddałam... tzn karmię jeszcze cycem w nocy i czasem w dzień ale pokarm mi zanika. i wiadomo mleko matki najlepsze itd ale szczerze mówiąc ja byłam karmiona mm moje rodzeństwo też i się dobrze chowaliśmy a tż był karmiony cycem i jest strasznym alergikiem ma problemy z górnymi drogami oddechowymi i każda choroba się go łapie... także nie ma reguły co ma być to będzie ja nie żałuję że przestaję karmić cycem.. Cytat:
![]() Cytat:
a jak pytaliśmy pediatry to ona powiedziała że to jest jak espumisan. Cytat:
mysle ze jak najbardziej mozna i to i to ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4863 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
płacze nawet z cycem w buzi ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz już nie podaję wcale. kupki są normalnie i bączki też piękne słychać i jem już wszyściuteńko.no prawie - nie lubimy jajek i pieczarek ![]() zdjęcia boskie!!!!!!!rewelacja!!! córcia urocza! kto się interesuje fotografią? mamusia czy tatuś ?
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-24 o 16:00 |
|
|
|
|
#4865 | |
|
Zadomowienie
|
w imieniu Nadii dziękujemy ciociom za komplementy
byłyśmy na spacerku i ło matko ale ukrop u nas i do tego wieje taki ciepły wiatr że przez to jest człowiekowi jeszcze gorzej Cytat:
coralady u nas masaż działa i herbatka na brzuszek z humana (odkąd ją podaje w ogóle nie musiałam stosować środków typu espumisan) aaa no właśnie zapomniałam że wcześniej podawałam też Plantex i tak jak u Joker super zadziałał córcia piękna ego ego słodziak z Olusia i jaki ma boski uśmiech może taki nerwowy bo ma gorszy dzień albo mu się skok zaczyna, Nadia przy skoku miała o samo non stop cycek
|
|
#4866 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekujemy wszystkim ciociom za komplementy
![]() w koncu sie najadl, ale zasnal dopiero na spacerze i spał raptem godzinke, juz znowu siedzi na raczkach i marudzi |
|
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekka masakra pila mechaniczna hehe placze i sie smieje jednoczesnie. je i przestaje a za chwilke ryczy ze chce jesc ;p hehe spiaca jak nie wiem co ale jak do lozeczka wsadze to placze, a za 3 minuty oczy sie zamykaja;p
|
|
#4868 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w sklepach dla dorosłych żadnych przecen Cytat:
|
||
|
|
|
#4869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje dziewczyny za rady,cos wypróbujemy na te brzuszkowe bóle.Normalnie masaka jakaś!I dziekujemy wszystkim za komplementy(wybaczcie ale nie mogę wielocytować
To prawda Lila wyglada na słodkiego aniolka,ale ma charakterek-po mamusi I rozgadana i rozwrzeszczana chyba tez po mamieCytat:
Teraz ma cudowną, prywatną modelkę w domu to szaleje
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest kulka wielkości małej czereśni, tzn. teraz już ciut mniejsza. I jak się wdusi to słychać takie "tryk".
|
|
|
|
#4871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4872 | |
|
BAN stały
|
czy ktoras z was jadla pizze przy karmieniu piersia?? /ser, szynka i pieczarki/ najbardziej chodzi mi o te pieczarki bo zamowilam na obiad rodzince a mam taka ochote na 1 kawaleczek ;-/ i nie wiem czy mozna
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
kurcze a u nas nic nie ma /albo ja nie widze/ nie wiem sama |
|
|
|
|
#4873 |
|
Rozeznanie
|
czy piersi sie dostosowuja do potrzeb malucha z naplywaniem pokarmu??? ja sie balam ze juz koniec bedzie z karmieniem, a tu niby piers miekka a jak odciagalam to lecialo i lecialo i prawie 120 ml zciagnelam i jeszcze napewno jest tylko nie sciagam wiecej. juz sie balam ze bd musiala dokarmiac malego juz nawet mleko tz kupil w razie w. bo jak karmie to czasami ma tak ze lapie, puszcza i wielki ryk, i tak przez dosc duzo czasu, mi sie wydaje ze jak taka miekka jest to ze mu ciezko zlapac bo jak zcisnelam troszke to ssal ladnie
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- ja sie w szpitalu dowiedzialam tez ze maly ma ta przepuchline pepkowa. u mnie to wygladalo na poczatku wlasnie ze bylo wypukle a teraz mniej |
|
|
|
#4874 |
|
Wtajemniczenie
|
do tej pory jadłam taką zamawianą z samym serem a potem z szynką i nic małemu nie było, a w niedzielę mąż zrobił na kolację i zapomniałam o tych pieczarkach i zjadłam i chyba bolał małego strasznie brzuszek, ale tam była jeszcze papryka no i wiadomo koncentrat pomidorowy i wszystko na raz się pewnie złożyło
|
|
|
|
#4875 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dzieki wielkie ;-) wywale pieczarki wole nie ryzykowac ;-) |
|
|
|
|
#4876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Olus slicznioch jak sie cieszy
Cytat:
|
|
|
|
|
#4877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze dlatego ze nie ma tego kontaktu od razu moj lezal sam z pol godziny zanim maz go wzial a beze mnie lezal ze 3 i pół |
|
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
super uśmiech
ja zanim dobiegnę do aparatu to mała przestaje się śmiać
|
#4879 | |||
|
Zakorzenienie
|
fajnie to zabrzmiało - w sklepach dla dorosłych
![]() Cytat:
tylko to takie jakby napompowane jest jak balonik...Cytat:
Cytat:
mój od razu po porodzie był przystawiony wiec ladnie sie nauczył ale jest duzy chlopak a mojego pokarmu mu za mało dlatego zaczelam dokarmiac ale wiadomo jak to jest z dokarmianiem... coraz mniej piersi coraz wiecej butli... i u mnie tak bylo teraz to juz prawie cały czas butla leci... to i nie dziwota ze pokarm zanika ale ja sie nie staram go pobudzac bo mi wygodnie karmic butlaa wiem ze dziecka nie krzywdze.
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
diatoma a no faktycznie, urodzone dzień po dniu
![]() kasiapruszkow ja właśnie gdzies słyszałam,że cesarskie cięcie powoduje problemy z laktacją... oczywiście nie wiem,ile w tym prawdy,ale nie raz mi mówiono,że to przez to i dodatkowo dlatego,że miałam dwa razy kroplówkę na wywołanie... słyszałyście coś podobnego??? ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Apropo... małą dostałam na karmienie 2 godziny po porodzie,także wcale nie tak poźno... ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- ego_ego ale śmieszek!
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
a moj ? po 24 h....
wczesniej wymiotowal wodami plodowymi, nie bylo szans... tak konkretnie to zassal sie dopiero w domu.. ![]() dzieciaczki sliczne wasze wszystkie ;*
|
#4882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale trzeba wtedy się nastawić na wyłączenie z życia na jakiś czas ja nie mam cierpliwości ![]() mój Oli został przystawiony od razu więc problemów nie miał ale po prostu ja mam mało pokarmu... może to po mamie która też tak miała z trójką dzieci? nie wiem fakt jest faktem od samego początku nie leciało mi z piersi no może ze dwa razy trochę, wyciągałam max 110ml (raz się zdarzyło). a o tej oksy nie słyszałam aby miała wpływ na pokarm...
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
jak maly mial z 2 tyg to stracilam pokarm, po prostu go nie bylo, masakra..ale pilam duzo, przystawialam go czesto i wrocil
i teraz podczas choroby juz mialam miekkie piersi i nic nie lecialo ale rozkrecilam bo bardzo chcialam aa bylam dzisiaj u brafitterki i kupilam sobie dwa fajne biustonosze do karmienia 75G
|
#4884 |
|
Rozeznanie
|
colarady piękna modeleczka
ego co za uśmiech ![]() wanilia do schrupania Nadusia A my zaliczyliśmy drugie szczepienie nie było źle. Alanek nawet nie zdążył dobrze się rozpłakać bo tak szybko pielęgniarka "zagadała" go grzechotką. Mój łobuziak waży już 6200g czyli przytył równe 3kg od urodzenia a wczoraj skończył 3 miesiące
|
|
|
|
#4885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sciagam tez niewiele, niezmiennie po karmieniu nie wiecej niz 10-20ml.jeszcze pare dni temu jak maly zasnal o 22 i obudzil sie ok 3 to mialam cycki pelne i twarde,teraz juz nawet tego nie ma w nocy kurcze zeby chociaz jakis postep byl widoczny to by mi przynajmniej jakiegos power'u dalo a tak to mam czasem wrazenie ze oszukuje sama siebie;/ ehh z tymi cyckami;/ moznaby epopeje na te tematy napisac. ja urodzilam sn, ale przed terminem,nie spodziewalam sie tego wcale,synka dostalam do piersi odrazu po "obrzadku" ale spal i nie chwytal,po kilku godz polozne wcisnely mu butle a piers zassal dopiero po 10h |
|
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja_22 ładnie mały waży
Eirene chyba masz rację-nie ma reguły...
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
ojjj padnięta jestem bo dzisiaj wielkie sprzątanie w domku zrobiłam,
Dzieci to jednak są kompletnie nieprzewidywalne, wczoraj moja mała wypiła na kolację 60ml zamiast 120 jak zwykle, i już widziałam w nocy jedną pobudkę więcej, a ona spała 8h ![]() Ogólnie to dzisiaj rozmawiając z koleżanką doszłam do wniosku, ze mam super grzeczne dziecko, ona prawie nie płacze, potrafi godzinami leżeć pod karuzelą, z reguły ładnie zasypia, a ja jeszcze narzekam Zaczęłam trochę czytać Hogg, i stwierdzam, że Łatwy Plan to super sprawa, w sumie robię bardzo podobnie. I przyszedł do nas leżaczek, mała lubi w nim leżeć Cytat:
|
|
#4888 |
|
Zadomowienie
|
Ja malego dostalam zaraz po cc tylko, ze wtedy lezalam nagusienka pod 3 kocami i tak mna telepalo, ze odmowilam zostawienia go ze mna, bo ani bym nie przytulila ani nic, poza tym bylam jeszcze oszolomiona po porodzie i cala reszta. Dostalam go po ok 3h, ale poniewaz wymiotowal wodami i nie mial apetytu to nic z przystawiania nie wyszlo. Pokarm mialam od razu i to bardzo duzo. Jak juz doszlismy oboje do siebie to chetnie sobie wcinal tyle, ze malo, bo oboje nie wiedzielismy jak sie za to zabrac
Jednak cofajac sie wstecz najbardziej zaluje tego, ze na poczatku nie czulam tej wiezi z maluchem i prosilam, zeby go ode mnie zabierano. Dopiero w niedziele wieczorem cos poczulam, a w pn nastapila eksplozja uczuc i roztsac sie z nim juz nie moglam , ale poczatki byly okropne.
|
|
|
|
#4889 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Montii to niezły rozmiar stanika ![]() Cytat:
Cytat:
a mój wczoraj o 21 poszedł spać zjadł jak zwykle 130 i wstał po 3,5h...myślałam że padnę... mógłby choć te 4-5 spać ![]() ale masz rację ja tez mam grzeczne dziecko a narzekam jak nie wiem co Cytat:
|
|
#4890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jutro usg bioderek nareszcie, a piątek szczepionki, na razie szczepie tylko te obowiązkowe, a z rotawirusem i pneumokokami to się jeszcze zastanowię chwile, bo i tak ten drugi kompleksowy pakiet to ma oprócz nich jeszcze szczepionki na megingokoki i ospe, a te mi niepotrzebne no i kosztuje ponad 2 tysiące.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

Zastanawiam sie jeszcze czy to oby nie moja wina,że jem cos co jej szkodzi,ale co
A co do Sab Simplex to słyszałam,że jest dobry,ale w składzie jest benzoesan sodu.Nie bardzo chciałabym podawać go Maleństwu.Kurcze juz sama nie wiem,nie moge patrzec jak sie męczy.