|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Cytat:
Jak w koszulce to może być większa różnica na wadze![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#692 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
hej kobitki
ja tylko na chwilkę przywitać się i zmykam, bo nóżki odmawiają posłuszeństwa i idę leżakować w wannie... ![]() nawet mi nie mówcie o ogarnianiu, bo mi też zostały w sumie 3miesiące, a jeszcze nic dla dzidziola nie mam, nie licząc karuzelki fisher price'a do łózeczka, ale co to za zakup a jak pomyślę o łózeczku, wózku, ubrankach i tych wszystkich gadzetach to... czas się wziąć solidnie za zakupy ![]() co do wagi to aż się przeraziłam, ze tak mało ważycie... szok... ja się lepiej nie odzywam, bo mam już 8 na plusie, a za każdym razem jak wchodzę na wagę to mam o taką minę a ostatnio już nie wchodzę, bo tylko się stresuję, a na co mi to i nie jem więcej niż kiedyś, tylko się mniej ruszam, bo nawet jeśli chcę coś zrobić to tż nie pozwala... jedyny ruch jaki mam to w pracy, spacerków nie liczę... i takie pytanie, też macie problemy z plecami? bo ja czasem już nie wytrzymuję, ochnaście razy zmieniam pozycję to siedzę to leżę i nic. w sumie nie ma dnia żeby mnie nie bolały a ostatnio nawet noga mnie boli... eh pomarudziłam a dzisiaj się dowiedziałam, że jak na 6miesiąc to mam mały brzuch hehe a mi się wydaje, ze jest ogromny. ale to chyba u mnie norma, bo w 5 miesiącu zobaczyła mnie koleżanka i jak jej powiedziałam o ciąży to się zdziwiła i tu cytat: ooo dzidziuś będzie? a nic nie widać
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od lekarza - mała rośnie, ok. 600 g, tylko martwie się szyją, bo mam długość 2,8
a cały czas jestem na L4 i się oszczędzam... Jakie Wy macie długości szyjki???
|
|
|
|
#694 | |
|
KWC
|
Cytat:
Rzeczywiście jestem drobna, ale sadełka trochę mam, tu i tam ![]() Przy okazji, jak już się zabrałam za pisanie - jak tam u Was z kupowaniem pieluch? My mamy 3x90 Huggies Newborn i Pampers Premium 2 1x72. Nie wiem czy jeszcze kupować?? ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- thelilah dlaczego spacerów nie liczysz? Spacery w ciąży to sport idealny!! A co do bólu krzyża - mnie też doskwiera coraz częściej i nawet w nocy mnie męćzy. agnieszka 0605 - duże to Twoje dziecko jak na koniec 24tc!! U mnie długość szyjki to było ok. 4cm. |
|
|
|
|
#695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie palnuje na razie takich zakupow bo wszedzie jest tego pełno. Kupie dobrą tetrę jak trafię i coś do szpitala. Resztę kupi mąż albo mama jak będę rodzić. mnie kręgosłup nie boli. Jak sie dowiedziałam o ciąży to kupiłam sobie do pracy wygodne krzesło i nie kosztowało wiele
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-05-24 o 22:07 |
|
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Agi super ze ok
a z szyjką ni epomoge bo niestety mi tylko na ostatniej wizycie powiedziłał ze jest ok wiec jak ok to dobrze, wole zeby mi długosci nie podawali bo pewnie poczytałabym neta i od razu coś soboie wkreciła hi hi a mów8ił coś u ciebie ze jest za mała?Spray o matko tyle juz masz pieluch? ja nic oprócz tetrowych od mojej sis ale to po jej córach i raczej z dwie zostawie a reszte wywale bo one biała a ja chce takie z misiami ![]() kochane gadałam włąśnie z koleżanką która mi napisała ze w 20 tyg juz miała ok10-11 kig na plusie, ma około 168 cm wzrostu i lekarka nic jej nie mówiła ze za szybko przybiera |
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
no powiedział, że nie sieje paniki, ale musi mnie monitorwować częściej i że mam się oszczędzać... ale jak mogę się oszczędzać bardziej jak siedze cały czas w domu??? Mam długość 2,8, a podobno czerwona lampka zapala się od 2,5 <przynajmniej tak mi gin powiedział>
|
|
|
|
#698 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam 157cm
|
||
|
|
|
#699 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agula no to super ze rosnie jak na drożdżach ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Słońce oszczedzac sie czyli tez nie denerwowac, a pewnie masz jakis stres i w miare mozliwosci po prostu sie tylko obijaj bez sprzatania, bedzie dobrze, niczym sie nie schizuj ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zapinam normalnie pasy. Jedynie dolny obniżam pod brzuszek. W piątek mieliśmy kolizję i gdyby nie zapięte pasy poleciałabym na przednią szybę.Cytat:
|
|
#701 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wagą się nie przejmuj, każda waga inaczej pokazuje, może być tak, że teraz tyjesz więcej, a później już nie tak dużoCytat:
Cytat:
![]() DObra ja zmykam do łóżeczka, bo jutro pobudka o 6tej. Dobrej nocki mamuśki |
|||
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez juz spadam, Dobranoc mamusie
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
ja tez sobie ide
pa
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#704 |
|
Zadomowienie
|
ja co do pampersów to wiem, ze na pierwsze chwile koniecznie trzeba kupić newborny bo sa najlepsze. i jedna paczka wystarcza bo później już kupuje się ciut większe
|
|
|
|
#705 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc dziewczyny
|
|
|
|
#706 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzeję że będzie pięknie i słonecznie ![]() Cytat:
![]() nie przejmuj sie kochana wagą, chyba ten gin po prostu jest przewrażliwiony ... Każdy tyje w swoim tempie moim zdaniem taka waga wcale nie jest alarmująca tym bardziej że wiesz jak się odżywiasz ![]() co do podkreślonego, to Ty niby co, jakaś zaniedbana dresiara? No nie przesadzaj kochana bo wyglądasz pięknie ![]() Cytat:
) Teraz do tego puchną mi nogi i działa na mnie taka pogoda usypiająco. No ale jakoś funkcjonuje, bo musze ![]() Cytat:
Może więcej leż? Bo słyszałam, że przy skracającej sie szyjce nawet siedzenie nie wskazane będzie dobrze ![]() ja nie mam pojęcia jak długa jest moja szyjka, może w poniedziałek się dowiem ![]() Cytat:
zawsze teraz można kupować większe już, a te mniejsze w razie potrzeby się dokupi później i już Mój tż ostatnio zażartował zebym tych najmniejszych do 4 kg nie kupowała, bo Niunia i tak będzie miała sporo ponad 4 kg bo ma geny po tatusiu |
|||||
|
|
|
#707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie przeczytałam email, ze moja koleżanka wczoraj urodziła 3,3kg i 56cm 10/10 punktów
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-05-25 o 07:25 |
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Gosiu ja mam kilka ciuszków na 52 i też już więcej nie kupuje
myśle ze kilka starczy, reszte kupuje od 62 jak dziecko będzie miało o centymetr duże śpiochy to przecież nic mu się nie stanie Bratowa tż nawet małej nie założyła tych ciuszków na 56 bo jak sie urodziła to 61 miała ... wielkoludek nasz
|
|
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka z rana
![]() Miłego dzionka dziewczyny i zmykam dalej do pracy
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z pracy
Dziś w końcu na miejscu, to moze uda mi sie ponadrabiać ![]() miłego dnia dla wszystkich |
|
|
|
#712 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś rano już waga spadła do 57.. czyli 2kg mniej! wrrr ale wiecie mówić ginowi że się nie jje dużo, to nie za bardzo wierzy Cytat:
![]() Zaniedbałam spacery od niedzieli, muszę dziś gdzieś się wybrać Cytat:
Co do szyjki, mam nadzieję że lekarz niepotrzebnie cię nastraszył. Zauważ że może być tak, że jeszcze przenosisz tą ciąże 2 tyg, a tu się martwimy Cytat:
![]() Gin się przestraszył 4 kg w miesiąc.. ale dziś już ok tylko 2 w miesiac ![]() Musiałam, dużo wody zatrzymać w organizmie Tą dresiara mnie rozbawiłaś, humor poprawiłaś ![]() Poprostu pozazdrościłam dziewczynie bo pięknie wyglała ![]() Ja też
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pampersów to ja kupuję, tak jak w pierwszej ciąży od razu rozmiar 2 i wolę teraz kupić na zapas nawet i większe, póki są w promocji, bo różnica jest spora - teraz np w Realu są 2 Jumbopacki po 84,95, a średnio cena jest koło 100zł
![]() Potem pewnie przerzucę się na Rossmanowe lub Dady, takie jak teraz używamy przy starszym synku
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
.Aguś, doczytałam o maluszku - i o kłopotach z szyjkąŻyczę miłego dnia (aż się boję jutro nadrabiania )
|
|
|
|
#715 |
|
Rozeznanie
|
Myślisz, że rozmiar 1 w ogóle się nie przyda? Ja kupiłam jedną paczkę Pampers Premium ale jedynki właśnie i na nich jest napisane, że są dla dzieci 2-5kg, więc chyba też powinny być ok?
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamusie.
Wreszcie po przeprowadzce. Juz prawie razpakowane wszystko. Tylko sruby od naszego lozka gdzies sie zawieruszyly. Brzuszek rosnie. Czuje sie niezle tylko koszmarnie zmeczona. Na 28 czerwca jestem zapisana na usg w Polsce. Ale mam nadzieje, uda mi siejeszcze zalapac tutaj na usg przed wylotem, tak zebym wiedziala, ze z dzieckiem jest ok. Gratuluje udanych wizyt. Komentarzami co do wagi sie nieprzejmujcie zwlaszcza jak wiecie ze sensownie jecie. Udanego dnia mamusie. Ps. Teraz juz bede czesciej.
|
#717 |
|
Raczkowanie
|
Witam ostatnio zaniedbałam czytanie watku ale zostało mi półtorej tygodnia do ślubu i mnóstwo spraw do załatwienia.
Wczoraj byłam na wizycie i z maluszkiem wszystko oki. Ja jak narazie przytyłam tylko 2 kilo a tu prawie juz 20 tydzień. Witaminki łykam i podobno jest dobrze nie ma sie co martwic. |
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy pierwszym też tak zrobiłam
|
|
#719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aga skracająca się szyjka jest niepokojąca. Nie piszę żeby Cię straszyć, ale ktos radzil, żebyś więcej leżała ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- jak zaraz nie wyjdę z domu to mnie szlag na miejscu trafi Lula ja upały lubię |
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogole to dzien dobry i milego dzionka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

i wszystko mi sie zgadza
Jak w koszulce to może być większa różnica na wadze

a ostatnio już nie wchodzę, bo tylko się stresuję, a na co mi to i nie jem więcej niż kiedyś, tylko się mniej ruszam, bo nawet jeśli chcę coś zrobić to tż nie pozwala... jedyny ruch jaki mam to w pracy, spacerków nie liczę...
a cały czas jestem na L4 i się oszczędzam... Jakie Wy macie długości szyjki???
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

i jak tu powiedziec że to od chlania po 3 litry dziennie wody czy soków, spaliłam tam buraka.

i o kłopotach z szyjką
Lula ja upały lubię