Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-25, 09:55   #3751
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
3. Kciuki za wizytę oczywiście zaciskam
Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Ale słodziak uwielbiam koty daj mu spac bo moze zmeczony
Taaa, ciekawe czym? Chyba całodziennym wygrzewaniem się na akwarium i trawieniem posiłków

Beatko, tu masz linka:
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=8fFVMe
Taki Czesio pewnie byłby fajny na krótki czas, bo faktycznie niańczyć dłużej to i ja bym nie chciała
Oj właśnie za to go uwielbiam, czasami wkurza jak nabroi, ale potem miną nadrabia... Mam nadzieję, że mała nie bedzie alergiczką i będziemy mogli go zatrzymać

Dzięki Pieleszka!

Byłam w Biedronce i są tylko najmniejsze Dady, reszta bedzie jutro
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:56   #3752
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Coś koło 40 paru złotych... Nie pamiętam dokładnie
dziękuje - obadam i może kupię

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:56   #3753
moniczka2123
Zadomowienie

Czekam na listonosza .... może dziś w koncu przyniesie ta paczke z bobovity ktora wygrałam w kocu wygrałam 9 maja to juz troche mineło

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:58   #3754
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki
u nas dziś dużo chłodniej niż wczoraj a w nocy wiało jak cholera

pieleszka, wodaqua
trzymam kciuki za Wsze wizyty

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Fotki buzieczki SARY
ale słodko

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Pytanie do doświadczonych mam czy te takie przyczepiane osłonki na szybe do auta od słońca z jakimis postaciami z bajek czy te czarne roletki cos dają ?? Czy to tylko taki "bajerancki" szmelc ??
moim zdaniem się przydają, szczególnie w lato
tylko lepiej kupić jakies lepsze, bo my na początek kupiliśmy jakieś zwyczajne i nam co kawałek się odklejały przy byle dołku

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
na mamusiach majowo czerwcowych wyczytalam ze wiekszosc szpitali zabiera ksiazeczke ciazy do dokumentacji, ktoras pisala ze kserowala

tak jest?
po co im? nie wystarczy im ksero?
chyba nam bardziej sa potrzebne do porownania przebiegu np przy kolejnej ciazy, o pamiatce nie wspomne
Mi też zabrali, nawet tego nie zarejestrowałam bo byłam taka rozemocjonowana jak wychodziliśmy ze szpitala i dawali nam wypis że nie zwróciłam na to uwagi..
a szkoda bo pamiątka byłaby fajna..

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Zgadza się, ale jak ktos wypije sobie kawke rano i to jeszcze z mleczkiem albo raz na jakiś czas to raczej nie zaszkodzi Mi ginka na samym początku mówiła żeby nie wariować i nie odstawiać wszystkiego nagle ( wiadomo alkohol i papierosy to co innego ) bo gdzieś się przeczytało że to niezdrowe. Nawet mi zalecała zamiast tabletki jak mnie głowa boli wypić najpierw kawę żeby się ciśnienie podniosło bo to mniej szkodliwe niż chemia z tabletki.
Jak chodziłam do pracy to piłam kawkę codziennie rano, taki miałam rytuał do porannego zczytywania maili kawka z ekspresu z dużą ilością mleka mniammmm. w domu też tak piłam , potem przerzuciłam się na mleczną Inkę, a teraz w ogóle mnie nie ciągnie do kawy

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-05-25 o 10:06
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 10:03   #3755
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Jasne, tylko musimy sie dogadac kiedy ! żeby nam obu pasowało

Nie pisałam Beatko, więc sami nie wiemy do końca jak to wyjdzie. Mi w sumie wszystko jedno, a teraz już mam taki miesiąc, że nie bardzo wiem, czy damy radę z przeprowadzką, wszystkimi meblami itp...
Chociaż bardzo bym chciała, tylko nie wiem po prostu czy zdążymy...
niedługo mam nadzieję że będziemy już mieszkać u moich rodziców więc wtedy to już bliziuteńko będe mieć żebyś tylko nie urodziła do tego czasu - zaczekaj jeszcze trochę

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Taaa, ciekawe czym? Chyba całodziennym wygrzewaniem się na akwarium i trawieniem posiłków

Beatko, tu masz linka:
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=8fFVMe
Taki Czesio pewnie byłby fajny na krótki czas, bo faktycznie niańczyć dłużej to i ja bym nie chciała
Oj właśnie za to go uwielbiam, czasami wkurza jak nabroi, ale potem miną nadrabia... Mam nadzieję, że mała nie bedzie alergiczką i będziemy mogli go zatrzymać

Byłam w Biedronce i są tylko najmniejsze Dady, reszta bedzie jutro
dzieki za gazetkę
kociaki są przekochane,

Ja też się czaje na te najmnijesze Dady ale jeszcze zobacze czy nie lepiej kupić te Pampersiaki Newborn, jeszcze się zastanowię

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Czekam na listonosza .... może dziś w koncu przyniesie ta paczke z bobovity ktora wygrałam w kocu wygrałam 9 maja to juz troche mineło
a co to za konkursik był? znowu coś przegapiłam?

Stary 2011-05-25, 10:04   #3756
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
No miałam kiedyś pytać czy już dostałaś... Pochwal się fotką, kiedy przyjdą.

youyou dzięki!

Beatko, ja 1 mam właśnie Pampersa, a już 2 chciałam tą dużą pakę z Biedry
Stary 2011-05-25, 10:09   #3757
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:

youyou dzięki!

I wodaqua za dzisiejszą wizytę!
Ja kupiłam z bebydream newborny. Tylko jedną małą pakę, do szpitala.
Potem będę kupowała juz większe, bo jak mój Igor ma już troszkę ponad 3 kg, to potem mogą być troche przyciasnawe.

Beatko a jak tam teściowa się miewa? Doszła juz do siebie? Nie rezygnujecie z przeprowadzki w najbliższych dniach/tygodniach prawda?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-05-25 o 10:10
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 10:11   #3758
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
niedługo mam nadzieję że będziemy już mieszkać u moich rodziców więc wtedy to już bliziuteńko będe mieć żebyś tylko nie urodziła do tego czasu - zaczekaj jeszcze trochę

dzieki za gazetkę
kociaki są przekochane,

Ja też się czaje na te najmnijesze Dady ale jeszcze zobacze czy nie lepiej kupić te Pampersiaki Newborn, jeszcze się zastanowię

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

a co to za konkursik był? znowu coś przegapiłam?
Cytat:

youyou dzięki!

Konkurs w tvp 1 z bobovity wzielam udzial i wygralam a pochwale sie fotka na pewno Pan powiedzial jak wygralam ze paczka przyjdzie w tym miesiacu lub na poczatku nastepnego wiec w tym albo w nastepnym tygodniu powinna przyjsc

Stary 2011-05-25, 10:11   #3759
sygine
Zadomowienie

Nerolka ja też chcę taki brzuch po porodzie Ech mieć taką urodę, że ledwie urodzisz a już wyglądasz jak modelka
Carmela śliczna buzia Saruni Mi się też wydaje jakby na tej drugiej fotce się uśmiechała A może jej się coś fajnego przyśniło

Ja na początek kupiłam dwie paczki pampersów 1, bo koleżanka mi je poleciła, a później to zobaczę na co się przerzucę

W ogóle to muszę skombinować jakieś pudełka na kosmetyki i rzeczy z apteki i chciałabym jakieś fajne pojemniczki na waciki i płatki kosmetyczne, ale jak na razie nic szczególnego nie rzuciło mi się w oczy
Stary 2011-05-25, 10:13   #3760
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Potem będę kupowała juz większe, bo jak mój Igor ma już troszkę ponad 3 kg, to potem mogą być troche przyciasnawe.
Dzięki!
Mnie się też zdaje, że 1 paka małych starczy, a jakby coś to już na bieżąco się dokupi...
Stary 2011-05-25, 10:14   #3761
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Nerolka ja też chcę taki brzuch po porodzie Ech mieć taką urodę, że ledwie urodzisz a już wyglądasz jak modelka
Carmela śliczna buzia Saruni Mi się też wydaje jakby na tej drugiej fotce się uśmiechała A może jej się coś fajnego przyśniło

Ja na początek kupiłam dwie paczki pampersów 1, bo koleżanka mi je poleciła, a później to zobaczę na co się przerzucę

W ogóle to muszę skombinować jakieś pudełka na kosmetyki i rzeczy z apteki i chciałabym jakieś fajne pojemniczki na waciki i płatki kosmetyczne, ale jak na razie nic szczególnego nie rzuciło mi się w oczy
Ja tez musze o czyms takim pomyslec ale to dopiero jak kupie te rzeczy jutro planuje kupic wlasnie i prosze teraz o rade czy kupic nivea czy hipp czy balneum czy otilium pomozcie prosze bo ja zielona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 10:17   #3762
youyou
Zakorzenienie

Dziewczyny to te promocje w Biedronce od dziś a w Lidlu od poniedziałku 30.05, tak??
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 10:18   #3763
wodaqua
Zadomowienie

Tak
Stary 2011-05-25, 10:19   #3764
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Beatko a jak tam teściowa się miewa? Doszła juz do siebie? Nie rezygnujecie z przeprowadzki w najbliższych dniach/tygodniach prawda?
No ja właśnie na razie chce kupić jedną małą paczkę do szpitala a potem już się kupi takie jak trzeba będzie.

A teściowa nawet ok, powoli dochodzi do siebie, jeszcze trochę narzeka na stłuczenia ale już lepiej.

Właśnie dzisiaj planuje pogadać z tż-tem jak tam sprawa naszej przeprowadzki bo przez ostatnie tygodnie w ogóle tego tematu nie poruszaliśmy i już się boję wczoraj nie było czasu bo był zajęty do późna a dziś mówił że ma już dość i o 20.00 się kąpie i leżymy w łóżku.

Muszę mu uświadomić że za trzy-cztery tygodnie to ja moge w każdej chwili zacząć rodzić - no może tak szybko rodzić nie planuje co prawda ale może jak go trochę nastraszę to poskutkuje więc bym chciała tak max za dwa tygodnie być już na swoich nowych śmieciach żeby jeszcze mieć trochę czasu przed rozwiązaniem na uporządkowanie się na nowym miejscu no i przed najgorszymi egazminami po połowie czerwca, bo chciałabym się już na nie w spokoju uczyć tam.

Dzisiaj olałam gotowanie i wczoraj powiedziałam tesciowej że niech ona coś wymyśli na obiad bo musze nad moją racą mgr popracować i nie będę mieć czasu.
Bo wczoraj oczywiście sakramentalne pytanie: Co ugotujemy na obiad - tzn co ja ugotuje bo ona zawsze tak pyta, więc ja na to żeby ona tym razem coś ugotowała i tyle, niech się powoli przyzwyczaja bo tym bardziej ma okazje jak siedzi w domu na chorobowym to już ja nie mam zamiaru dzień w dzień o obiad się troszczyć, a że już śmiga po domu elegancko, obłożnie chora nie jest, więc jak nic się jej już nie dzieje to może ugotować.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-25 o 10:23
Stary 2011-05-25, 10:23   #3765
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez musze o czyms takim pomyslec ale to dopiero jak kupie te rzeczy jutro planuje kupic wlasnie i prosze teraz o rade czy kupic nivea czy hipp czy balneum czy otilium pomozcie prosze bo ja zielona
Ja wybrałam nivea.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Dziewczyny to te promocje w Biedronce od dziś a w Lidlu od poniedziałku 30.05, tak??

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 10:23   #3766
wodaqua
Zadomowienie

No ta Twoje teściówka to chyba czeka, że będziesz jej zachcianki obiadowe zaspokajać.

Kurcze, mam nadzieję, że się jednak przeprowadzicie niebawem!
Stary 2011-05-25, 10:23   #3767
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam na razie J&J płyn do kąpieli i mleczko do ciała, krem do twarzy z filtrem 50 babydream i krem na odparzenia hipp'a
Stary 2011-05-25, 10:23   #3768
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Konkurs w tvp 1 z bobovity wzielam udzial i wygralam a pochwale sie fotka na pewno Pan powiedzial jak wygralam ze paczka przyjdzie w tym miesiacu lub na poczatku nastepnego wiec w tym albo w nastepnym tygodniu powinna przyjsc
o widzisz to przegapiłam info o tym - gratulacje wygranej - a co konkretnie wygrałaś?

Stary 2011-05-25, 10:26   #3769
Shira_83
Zadomowienie

dobry maminki

[QUOTE=beata_1988;27109253]Nerola - dobiłaś mnie

a tak z ciekawości zapytam, bo ty prawie w Czechach mieszkasz miałabyś możliwość kupić tam u siebie ten Sab Simplex? i np. przesłać? gdybyś np. dla siebie kupowała to tak przy okazji może i dla mnie udałoby się coś wykombinować...

Beatko no ba jasne że mogę kupić i podesłać żaden problem kurde jestem głupia krowa mogłam dziś podejść i sprawdzić po ile dokładnie jest! a jakby Nerolka chciał to tez mogę zakupić

Cytat:

Fotki buzieczki SARY
jeeee śliczna jest a moja Hania to Krzyś i po różowych zakupach

[QUOTE=pieleszka;27109580]witam się

no to trzymam za Was

Kolinko dzięki upolowałam sukienkę

Cytat:
Aj ostatnio dokucza mi niskie cisnienie poprostu spie na stojaco... i co tu zaradzic ?? kawy bym wypila ale boje sie ze to malenstwu zaszkodzi... oj pomeczyc sie trzeba...
ja tez mam niskie i lekarz powiedział ze jak bym się słabo czuła to mam sobie walnąć kawkę z mlekiem właśnie, ale ja chyba już tak mam bo czuję się dobrze a ja dziennie pijam kawkę ricore z cykorii

Cytat:
Oj biedny będzie, biedny...

A ja nie mogę wyrka poscielić, bo mi się kot w kołdrę wpierdzieli i słodko śpi
o żeszzzzz ale słodziak no t jest jasne że nie możesz jej wyrzucić z łóżka jeszcze by się obraziła i były klopsi te białe packi nic małej nie będzie na pewno da się zatrzymać kicię

kupiłam sobie truskawki o "gospodorza" hihihi i przy okazji mały york mi oblizał i obwąchał całe łydy słodki był taki świrek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 10:28   #3770
moniczka2123
Zadomowienie

http://allegro.pl/wanienki-onda-ok-b...625167444.html
Ma ktos moze ta wanienke?? bo ja mi siostra polecila

Stary 2011-05-25, 10:29   #3771
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
No ta Twoje teściówka to chyba czeka, że będziesz jej zachcianki obiadowe zaspokajać.

Kurcze, mam nadzieję, że się jednak przeprowadzicie niebawem!
do wczoraj miałam jeszcze zrozumienie że może nie być na siłach, bo tydzień temu wyszła ze szpitala z obserwacji, ale przez tydzień już doszła do siebie i finito - ja się już będę coraz bardziej ograniczać w kwestii domowych obowiązków, nawet tż mi wczoraj powiedział że mam się bardziej oszczędzać bo mama już doszła do siebie i może wiecej w domu pomóc.

Więc zgodnie z poleceniem się obijam

W niedzielę wieczorem w łóżku tak mnie osłabiło jakoś że nie miałam siły ręka ani noga ruszyć, do tego niedobrze mi było trochę, czułam że mi mała na żółądek wlazła i mnie ciśnie wszędzie w środku. A w ogóle to ostatnio lepiej się czuje bo skurczy mam mniej o dziwo i brzuch mi już tak często nie twardnieje.

Stary 2011-05-25, 10:30   #3772
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj olałam gotowanie i wczoraj powiedziałam tesciowej że niech ona coś wymyśli na obiad bo musze nad moją racą mgr popracować i nie będę mieć czasu.
Bo wczoraj oczywiście sakramentalne pytanie: Co ugotujemy na obiad - tzn co ja ugotuje bo ona zawsze tak pyta, więc ja na to żeby ona tym razem coś ugotowała i tyle, niech się powoli przyzwyczaja bo tym bardziej ma okazje jak siedzi w domu na chorobowym to już ja nie mam zamiaru dzień w dzień o obiad się troszczyć, a że już śmiga po domu elegancko, obłożnie chora nie jest, więc jak nic się jej już nie dzieje to może ugotować.
No i bardzo dobrze! Co ona na to?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 10:32   #3773
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
w końcu ostatni dzień 32 tygodnia dziś

Brumek kochana - taki przypadek jak Nerola to się trafia jeden na milion więc ja bym się nie sugerowała
Beatko za koniec tygodnia, u mnie ostatni dzień 33 tygodnia

co do Brumka to ja mam przeczucia, że w jej przypadku będzie podobnie jak u Nerolki-tydzień po porodzie nie będzie widać że była w ciąży i rodziła, tylko im zazdrościć

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witam Zamówiłam wczoraj wózek w końcu Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam i mała nie chciała cycka ssać
Później Was nadrobie bo muszę do ZUSu jechać
Wstawiam aukcję z wózeczkiem
http://allegro.pl/show_item.php?item=1629437063
Mam taki sam tylko kolor czerwony z czarnym, tylko że w 2008 roku płaciliśmy za nowy 1400.... jest tak lekki, że na początku znosiłam małego w gondoli i stelaż z 4 piętra.

Cytat:

Fotki buzieczki SARY
Jaka śliczna, i jakie wyraźne fotki!

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a my mamy dzisiaj wizytę - o 17 dopiero,ale już nieśmiało prosimy o kciuki... ja nie wiem jak do tej 17 wysiedzę...dobrze, że pracy mam trochę to może jakoś zleci....
za Twoją wizytę

Cytat:

Vaniliowa
również za wizytę bo wczoraj przeoczyłam
za wizytę Vaniliowej

Witam
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 10:34   #3774
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Beatko no ba jasne że mogę kupić i podesłać żaden problem kurde jestem głupia krowa mogłam dziś podejść i sprawdzić po ile dokładnie jest! a jakby Nerolka chciała to tez mogę zakupić
byłoby super spokojnie, nie śpieszy się, jak będziesz kiedyś przy okazji mieć możliwość to bym poprosiła kochana jesteś
My Beatki musimy się trzymać razem hi hi

a zapytam mam które używały tego specyfiku Sab Simplex:
  • na jak długo starcza jedno opakowanie? i jakie wydajne jest to lekarstwo?
  • nie mam pojęcia ile kropelek się tego stosuje i jak często czy regularnie czy tylko jak dziecko płacze od kolek itd.

Stary 2011-05-25, 10:36   #3775
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
do wczoraj miałam jeszcze zrozumienie że może nie być na siłach, bo tydzień temu wyszła ze szpitala z obserwacji, ale przez tydzień już doszła do siebie i finito - ja się już będę coraz bardziej ograniczać w kwestii domowych obowiązków, nawet tż mi wczoraj powiedział że mam się bardziej oszczędzać bo mama już doszła do siebie i może wiecej w domu pomóc.

Więc zgodnie z poleceniem się obijam

W niedzielę wieczorem w łóżku tak mnie osłabiło jakoś że nie miałam siły ręka ani noga ruszyć, do tego niedobrze mi było trochę, czułam że mi mała na żółądek wlazła i mnie ciśnie wszędzie w środku. A w ogóle to ostatnio lepiej się czuje bo skurczy mam mniej o dziwo i brzuch mi już tak często nie twardnieje.
Może jak ze 3 dni obiau nie zje to się weźnie, a Ty odpoczywaj - i tak masz dużo obowiązków związanych ze studiami no i ciąża coraz bardziej pokaźna!
Stary 2011-05-25, 10:36   #3776
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
o widzisz to przegapiłam info o tym - gratulacje wygranej - a co konkretnie wygrałaś?
Kakretnie to nie wiem ale pytanie bylo o sloicznki dla dzieci i to ma byc wlasnie zestaw soczkow itp.zovzaczymy jak przyjdzie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witam się

no to trzymam za Was

Kolinko dzięki upolowałam sukienkę

ja tez mam niskie i lekarz powiedział ze jak bym się słabo czuła to mam sobie walnąć kawkę z mlekiem właśnie, ale ja chyba już tak mam bo czuję się dobrze a ja dziennie pijam kawkę ricore z cykorii

o żeszzzzz ale słodziak no t jest jasne że nie możesz jej wyrzucić z łóżka jeszcze by się obraziła i były klopsi te białe packi nic małej nie będzie na pewno da się zatrzymać kicię

kupiłam sobie truskawki o "gospodorza" hihihi i przy okazji mały york mi oblizał i obwąchał całe łydy słodki był taki świrek
Wlasnie musze i ja sobie kupic ricore

Edytowane przez moniczka2123
Czas edycji: 2011-05-25 o 10:37
Stary 2011-05-25, 10:37   #3777
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
No i bardzo dobrze! Co ona na to?
w sumie nic, przyjęła to bez komentarza. Zresztą spróbowałaby jakieś dyskusje robić to by usłyszała stosowną odpowiedź. Ja też mam inne obowiązki a poza tym jestem w 8 miesiącu ciąży więc muszę trochę zwolnić

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 10:38   #3778
Vaniliova11
Zadomowienie

Dzień dobry ja już po wizycie wszystko w porządku pozamykane tętno w porządku 1.300 na plusie i to tyle załuje że nie miąłam usg i nie wiem ile Krystianek waży
Dziękuje za trzymanie kciuków ja też trzymam za dzisiejsze wizyty
Nerola to Twój brzuszek 7 dni po porodzie ?
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 10:41   #3779
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Może jak ze 3 dni obiadu nie zje to się weźmie, a Ty odpoczywaj - i tak masz dużo obowiązków związanych ze studiami no i ciąża coraz bardziej pokaźna!
postanowiłam że teraz kiedy już jest w pełni na siłach to ja się powoli wycofuje bo i tak niedługo się wyprowadzimy, może to i lepiej że ma teraz chorobowe to przynajmniej zdąży się oswoić że skończy się przychodzenie na gotowe

Stary 2011-05-25, 10:42   #3780
wodaqua
Zadomowienie

Chyba wczoraj była mowa o komarach, ja znalazłam takie specyfiki, ale opinii nie znam:
http://www.chicco.pl/index.php?p0=2&p1=9&p2=47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości