Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-25, 08:34   #3721
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
W każdym razie min. Oliveczka chciała fotkę mojego brzucha(pustego),no to proszę.
Ten odcisk jest od spodni.
Wow! Nerola, Ty to masz figurkę! A powiedz jeszcze ile kilogramów Ci spadło po urodzeniu małej?
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a my mamy dzisiaj wizytę - o 17 dopiero,ale już nieśmiało prosimy o kciuki... ja nie wiem jak do tej 17 wysiedzę...dobrze, że pracy mam trochę to może jakoś zleci....

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
udalo sie??
Zrezygnowałam, bo cena była za wysoka.
Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Aj ostatnio dokucza mi niskie cisnienie poprostu spie na stojaco... i co tu zaradzic ?? kawy bym wypila ale boje sie ze to malenstwu zaszkodzi... oj pomeczyc sie trzeba...
Ja kawę jedną dziennie piję, bo chyba bym usnęła w pracy. Mam bardzo niskie ciśnienie, ostatnio u położnej miałam 60/105.

Chyba i mnie dopadła deprecha, Wy przynajmniej macie piękną pogodę w Polsce, u mnie znowu leje, 12 stopni...buuuuuu

Uciekam do pracy, miłego dzionka.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 08:35   #3722
margaret82
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja kawy nigdy nie piłam prawie, czasem jak mnie chęć naszła ale to rzadko a teraz to wcale, nawet tż mi zabrania pić kawy bo mówi że mi nie wolno bo gdzies usłyszał że kofeina w nadmiarze może zaszkodzić, ale wg mnie to bzdura, czasem upije mu łyka z jego kubeczka jak mi się zachce ale ja generalnie za kawą nigdy nie przepadałam
Zgadza się, ale jak ktos wypije sobie kawke rano i to jeszcze z mleczkiem albo raz na jakiś czas to raczej nie zaszkodzi Mi ginka na samym początku mówiła żeby nie wariować i nie odstawiać wszystkiego nagle ( wiadomo alkohol i papierosy to co innego ) bo gdzieś się przeczytało że to niezdrowe. Nawet mi zalecała zamiast tabletki jak mnie głowa boli wypić najpierw kawę żeby się ciśnienie podniosło bo to mniej szkodliwe niż chemia z tabletki.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 08:36   #3723
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc

Kolinko nie dziękuje mam nadzieje, ze pójdzie sprawnie, bo juz mi wczoraj powiedziała, ze czeka nas dłuższa pogawędka, aż się boje troche
nie dziekuj
za mila pogawedke
Stary 2011-05-25, 08:39   #3724
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Cytat:
a my mamy dzisiaj wizytę - o 17 dopiero,ale już nieśmiało prosimy o kciuki... ja nie wiem jak do tej 17 wysiedzę...dobrze, że pracy mam trochę to może jakoś zleci...

CarmelaSoprano ale śliczna buźka!

Agulaaabar też ma chyba dzisiaj wizytę, więc
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 08:39   #3725
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Chyba i mnie dopadła deprecha, Wy przynajmniej macie piękną pogodę w Polsce, u mnie znowu leje, 12 stopni...buuuuuu

ja bym się chętnie zamieniła Dosyć mam tego gorąca - stopy mi puchną, dlonie mi puchną az mi palce drętwieją Mogłoby pobyć kilka dni chłodniej
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-05-25, 08:39   #3726
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
ja pije, prawie zawsze po sniadaniu
pije bo lubie, a jesli chodzi o cisnienie to raczej slabo na mnie dziala, jak jestem zmeczona, potrafie zasnac przy kawie
Ja też uwielbiam I piję, pierwsza czynność po wstaniu z łóżka to włączenie ekspresu
W ciągu dnia czasem drugą słabszą też wypijam...

Idę na leżak

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 08:41   #3727
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
...
Zrezygnowałam, bo cena była za wysoka.

Ja kawę jedną dziennie piję, bo chyba bym usnęła w pracy. Mam bardzo niskie ciśnienie, ostatnio u położnej miałam 60/105.

beda jeszcze okazje

ja wlasnie tez mam niskie 100/60 zwykle jak mierzy polozna, a to pewnie podniesione jest jeszcze

deszczowa pogoda i na moja psychike destrukcyjnie wplywa, to trzymam za jakis mily akcent ktory rozwieje chmury

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 08:44   #3728
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
ja wlasnie tez mam niskie 100/60 zwykle jak mierzy polozna, a to pewnie podniesione jest jeszcze
Heh to ja jak mierzę sobie w domu przed wizyta to mam 110/70 i to i tak jak na mnie jest wysokie a u ginki zawsze mam co0ś koło 130/85 syndrom białego fartucha mi się włącza
Stary 2011-05-25, 08:48   #3729
Kolina
Zadomowienie

w koncu nie dowiedzialam sie ile moja znajoma chce za Sab Simplex bo powiedziala ze da mi je gartis ja od niej ciuszki odkupilam i do tego dolozy
fajnie

a teraz zbieram sie w koncu, bo czeka mnie dzis wizyta w urzedzie - zaplata za przylaczenie do kanalizacji i musze zebrac informacje jakie dokumenty sa potrzebne do rejestracji domu

zmykam, bede pozniej

aha, taka ze mnie gospodyni, ze nie upilnowalam i ktoras z kur zezarla jajko juz ja sobie przypilnuje ktora to taka wredota jest!

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Heh to ja jak mierzę sobie w domu przed wizyta to mam 110/70 i to i tak jak na mnie jest wysokie a u ginki zawsze mam co0ś koło 130/85 syndrom białego fartucha mi się włącza
wlasnie w domu nie mierzylam, chociaz mama ma aparat
dlatego tez napisalam ze pewnie u poloznej to ciut podniesione jest, wlasnie przez ten syndrom fartucha, plus dodatkowo ekscytacje przed wizyta i podejrzenie malucha na usg
Stary 2011-05-25, 08:51   #3730
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie ja już po badankach - krew i mocz na szczęście tylko. I wiecie co???? Pierwszy raz zostałam wpuszczona do gabinetu pobrań poza kolejką!!!! A przez kogo??!!? Przez mohera!!!! Mi się w sumie udało, bo za mną przyszła kolejna ciężarna i ta babka, co mnie wpuściła powiedziała tylko:"No trudno - co drugą będziemy wpuszczać" i tamta dziewczyna grzecznie ustawiła się w kolejce...

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro rano mam wizyte u gin nieśmiało prosze o kciuki

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

I jeszcze sobie przypomniałam - koleżanka polecia mi ten termometr z lidla, który będzie od pon w promocji - ma taki sam tylko inną firmą sygnowany, więc ja zakupię, jeśli przede mną nie wykupią
Też zwróciłam uwagę na ten termometr, może dlatego, że jeszcze nie mamy dla małej i coś trzeba będzie kupić... Mówisz, że warto kupić? Bo ja tak patrzyłam na niego, ale zaraz sobie pomyślałam, że to pewnie jakiś badziew jest

Cytat:

W każdym razie min. Oliveczka chciała fotkę mojego brzucha(pustego),no to proszę.
Ten odcisk jest od spodni.

Wow! Był brzuch i ni ma brzucha

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Oglądam Kubę W. i ja ubóstwiam tego Czesława Jakbym nie miała męża i nie była w 8 miesiącu to.....wrrrrr
Ja też lubię Cześka Przez to, że jest taki nieogarnięty, jest dla mnie bardzo pocieszny, taki misio

Cytat:
a zawsze bałam się rozstepów i myślałam że jak będę w ciązy to wydam majątek na jakieś kremy przeciw rozstępom, kupiłam wprawdzie oliwkę ale raz na jakiś czas jej użyje, czasem jakiś balsam przy okazji balsmowania całego ciała wsmaruje
no ja też na brzuchu nie mam jeszcze rozstępów, z tym, że ja musze przyznać, że codziennie się smaruję tym olejkiem z babydream mama - już mi w krew weszło. Ale słyszałam, że rozstępy mogą jeszcze wyleźć więc na razie się nie podniecam

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Fotki buzieczki SARY

Ślicznotka:lo ve:

Cytat:
a my mamy dzisiaj wizytę - o 17 dopiero,ale już nieśmiało prosimy o kciuki... ja nie wiem jak do tej 17 wysiedzę...dobrze, że pracy mam trochę to może jakoś zleci....
Zaciśnięte

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 08:55   #3731
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Wodaqua dziękuję!Wzruszyłam się.Ale przesadzacie.
Można znaleźć czas.Trochę organizacji i jest git.Mówię Wam!!!
I pytałaś o materac-właśnie taki kupiłam u nas w Gorzowie ale za 96 zł. tylko ten materiał jest we wzorki białe.Jakby ozdobny.
Możesz śmiało kupić bo one są dobre.
Nikt tu nie przesadza, nie ma słodzenia, sama prawda!
Dzięki za opinię o materacu, po wypłacie zamówię
A Twój brzuch jest do pozazdroszczenia!!! Jestem w szoku!!!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Oglądam Kubę W. i ja ubóstwiam tego Czesława Jakbym nie miała męża i nie była w 8 miesiącu to.....wrrrrr
Czesio ma wyraz twarzy "zaopiekuj się mną" i to chyba tak na kobiety działa Miałam kolegę, który podrywał "na biednego misia" i naprawdę działało!!!

CarmelaSoprano, na tym drugim zdjęciu mała Sara chyba się uśmiecha!

pieleszka za wizytę! Ja też mam dzisiaj - na 16:30 i też się boję stanąć na wagę Tak przy okazji - pamiętajcie o mnie

No właśnie - gdzie jest Zanka?

Moniczka, widzisz jak szybko leci, bynajmniej dla mnie - tak z boku.

karolinee1983Bo widzisz sa mohery i mohery! Mnie też dwie babcie ostatnio przepuściły
Ja na bank kupię ten termometr. Ona zaczęła zakupy od badziewiaków za kilkanaście zł i tylko wymieniała w aptece, bo nie działały. Wiec zainwestowała w droższy - wyglądła identycznie jak ten z lidla poza marką i jest zadowolona, przy 2 dzieciaków do teraz używa. No i 100 zł nie trzeba wydać
Ja też jeszcze bez rozstępów, ale jakoś nie wierzę, że sie nie pojawią...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 08:58   #3732
moniczka2123
Zadomowienie

wodaqua Wlasnie tak z boku to szybciej leci ale wazne ze pol czasu tesknotowego za nami teraz bedzie z gorki oj już sie nie moge doczekac kiedy mezulek wroci zgwalce go chyba i zacałuje

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:00   #3733
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzień Dobry.

U nas dzisiaj 15 st jest więc fajny chłodek

Właśnie o zanke wczoraj miałam już pytać gdzie się podziewa ?

jacieeee nie oddam Czesia I macie rację oglądałam z zapartym tchem. I jakbym go teraz dorwała w swe spragnione macki to bym nie popuściła

Mnie od wczoraj pierś pobolewa jedna raz na jakiś czas może to oznaka że gotowe do ssania ?

Wózek śliczny. Taki błękitny kolor mi się marzył.

Nerolka też chcę być taka płaska

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:01   #3734
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
witam się

Nerolka to faktycznie przypadek jeden na milion chyba - w "realu" wygląda jakby naprawdę nie urodziła tydzień temu...

jestem już po śniadaniu i kawie i mam ochotę na drożdzówkę, ale walczę ze sobą żeby nie iść do sklepu.. bo po co mam się później jeszcze bardziej dołować swoją wagą po wizycie???
Yhm, nerola nie osłabiaj nas zazdraszczamy.
Kciuki za wizytę Pieleszka

Cytat:
na mamusiach majowo czerwcowych wyczytalam ze wiekszosc szpitali zabiera ksiazeczke ciazy do dokumentacji, ktoras pisala ze kserowala

tak jest?
po co im? nie wystarczy im ksero?
chyba nam bardziej sa potrzebne do porownania przebiegu np przy kolejnej ciazy, o pamiatce nie wspomne
Pierwsze słysze..ja chcę sobie zostawić na pamiątkę
Cytat:
Dzięki Wam
Youyou no to specjalnie dla Ciebie(żeby nie było) ale się uśmiałam.T.mi zrobił drugie:

Iza Wam język pokazała haha

Padnięta jestem, niewyspana, w nocy okna trzeba było pozamykać bo wiatr się zerwał. Miałam sadzić kwiatki najpierw, ale muszę z 1,5 godz czkeać az tz skończy przy samochodzie grzebać i łaskawie pójdzie mi po ziemię więc najpierw zrobię obiad chyba...nie umiem sobie zorganizować dnia zeby porobić wszystko co trzeba.
Wieczorem wcz dopadł mnie strach, ze w piątek 34 tc a ja sobie nic nie robię, nie kończę wyprawki, torby nie pakuję..Szkoła i sesja mnie stresuje, chyba najpierw chciałabym to podomykać a potem na spokojnie zająć się dzieciowymi sprawami.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:01   #3735
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

1.CarmelaSoprano, na tym drugim zdjęciu mała Sara chyba się uśmiecha!

2.karolinee1983Bo widzisz sa mohery i mohery! Mnie też dwie babcie ostatnio przepuściły
Ja na bank kupię ten termometr. Ona zaczęła zakupy od badziewiaków za kilkanaście zł i tylko wymieniała w aptece, bo nie działały. Wiec zainwestowała w droższy - wyglądła identycznie jak ten z lidla poza marką i jest zadowolona, przy 2 dzieciaków do teraz używa. No i 100 zł nie trzeba wydać
1. A mnie się wydawało, że na tej drugiej fotce Sara bardziej wkurzona jest niż się uśmiecha tak jakby chciała powiedzieć: "Proszę nie robić zdjęć i odczepić się ode mnie" ale to kwestia interpretacji

2. No właśnie cena tego termometru jest kusząca, bo wszystkie inne z tego typu to minimum 100 zl wlaśnie

3. Kciuki za wizytę oczywiście zaciskam

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-05-25, 09:03   #3736
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
wodaqua Wlasnie tak z boku to szybciej leci ale wazne ze pol czasu tesknotowego za nami teraz bedzie z gorki oj już sie nie moge doczekac kiedy mezulek wroci zgwalce go chyba i zacałuje
Oj biedny będzie, biedny...

A ja nie mogę wyrka poscielić, bo mi się kot w kołdrę wpierdzieli i słodko śpi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09765.jpg (51,9 KB, 32 załadowań)
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:07   #3737
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:

Ale słodziak uwielbiam koty daj mu spac bo moze zmeczony

Stary 2011-05-25, 09:08   #3738
zanka205
Zakorzenienie

dzień dobry
wybaczcie, że tak z doskoku, ale wczoraj byliśmy cały dzień nad wodą i dziś chyba też tak będzie

dziewczyny mam już 10 propozycji tytułu kolejnej części
dlatego ogłaszam

Propozycję wysyłajcie do mnie dziś do wieczora, jak wrócę to od razu założę ankietę

gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za dzisiejsze
i życzę miłego dnia

aha
dziś zaczynamy 34.t.c.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:09   #3739
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Musze w internecie poszperac co na niskie cisnienie w ciazy pomoze

Mój mężulek juz miesiac za granica za rowny miesiac o tej porze bedzie z nami juz
widzisz Moniczko jak to szybko zleciało niedługo będzie już z Wami ani się obejrzysz

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:11   #3740
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
widzisz Moniczko jak to szybko zleciało niedługo będzie już z Wami ani się obejrzysz
Ale tesknota mnie dobija bobrze ze mam was

Stary 2011-05-25, 09:12   #3741
kalinkap13
Rozeznanie

dzien dobry

ale zaczal mi sie dzien...cala noc nie spalam-nie moglam zasnac a jak juz zanselam to i tak co 5 min sie budzilam.masakra a na dodatek pierwszy rano telefon do meza i klotnia i o co?o jego prace! temat walkowany od daawnnaaa i nic sie nie rusza.. qrcze,mam dosc! grr

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!

nerolka zazdroszcze!!! taki brzusio po porodzie? tez tak chce,a u mnie pewnie beda sie smiali ze drugie chowam
carmela sliczna Sara

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:17   #3742
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Zgadza się, ale jak ktos wypije sobie kawke rano i to jeszcze z mleczkiem albo raz na jakiś czas to raczej nie zaszkodzi Mi ginka na samym początku mówiła żeby nie wariować i nie odstawiać wszystkiego nagle ( wiadomo alkohol i papierosy to co innego ) bo gdzieś się przeczytało że to niezdrowe. Nawet mi zalecała zamiast tabletki jak mnie głowa boli wypić najpierw kawę żeby się ciśnienie podniosło bo to mniej szkodliwe niż chemia z tabletki.
w nadmiarze wiadomo że może źle wpływać ale mnie tż nie pozwoli nawet jednej wypić z mlekiem jakbym chciała no chyba że by nie widział ale mnie tam i tak do kawy nie ciągnie

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
mam tak samo, w domu tak ok. 125/80 a w przychodni ok. 133-133/85 około, ale położna już wie że mi się podnosi na samą myśl o wizycie

Stary 2011-05-25, 09:18   #3743
nerola
BAN stały

Dzień dobry po czynnosciach pielęgnacyjnych Izulki i bandy

Ja przez Was w samouwielbienie wpadnę!!!
Muszę chyba T. na głos czytać by wiedział jaki skarb ma w domu

Ja nic nie robie z brzuchem.Jak wiecie nawet nie kremowałam bo nie mogłam(skurcze) a i lenistwo dominowało.Taka widać moja uroda.
Ale kazdej z Was,z naszego watku życzę tak szybkiego powrotu do formy.
I jeszcze raz dziekuję!!!!

Da Karo nie mam wagi a sama chętnie bym się dowiedziała ile ważę

A gdzie najbliżej można kupić to to Sim...na kolki?Ja też chcę.Bo jak nas dopadną wieczorem to marne szanse na przetrwanie.

Co do rozstępów to chyba wiem jak to działa-w ciąży brzus jest napięty i niekiedy nie widać rozstępu a jak brzuś zejdzie,to ten rozstęp się uwidacznia bo skóra wiotczeje i jest to wgłębienie.Moze się mylę ale nie mam z tym problemu.

Wiecie jak miło widzieć swoją p....i golić się patrząc
Nie,no jasne,ze nie wiecie,to tak Wam tylko mówię
I nadal trzymam kciuki za wizyty.
Mocno,mocno.
Brunetko daj znać jak wyniki.
Czekam na relacje.

Carmelko ależ Sarunia pyzataLaleczka śliczna!!!

I Zanki i Angel nie ma
Macie do Nich nr tel.?

Czekam na położną.Wieczorkiem jadę do stomatologa.
Powiedzcie mi gdzie mogę kupić barwniki do ciast?
T. wczoraj był w Intermarche i nie znalazł.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:23   #3744
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Czesio ma wyraz twarzy "zaopiekuj się mną" i to chyba tak na kobiety działa Miałam kolegę, który podrywał "na biednego misia" i naprawdę działało!!!

Ja też mam dzisiaj - na 16:30 i też się boję stanąć na wagę Tak przy okazji - pamiętajcie o mnie

Ja też jeszcze bez rozstępów, ale jakoś nie wierzę, że sie nie pojawią...
ja nie cierpię takich gości których trzeba niańczyć i się opiekować nimi - dla mnie facet musi być zaradny i zorganizowany - jak facet

a jeszcze jakby mi udawał jaki to on biedny miś to bym chyba spałowała na wstepie

Wodaqua za wizytkę

a ile kosztuje ten termometr w Lidlu? bo chyba przegapiłam gazetkę

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
...
oj już sie nie moge doczekac kiedy mezulek wroci zgwalce go chyba i zacałuje
oj widzę że będzie gorrąco

to się mężuś ucieszy z pewnością z takiego powitania

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:

jaaki piękny - uwielbiam koty właśnie za takie coś między innymi

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dzień dobry
wybaczcie, że tak z doskoku, ale wczoraj byliśmy cały dzień nad wodą i dziś chyba też tak będzie

dziewczyny mam już 10 propozycji tytułu kolejnej części
dlatego ogłaszam

Propozycję wysyłajcie do mnie dziś do wieczora, jak wrócę to od razu założę ankietę

gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za dzisiejsze
i życzę miłego dnia

aha
dziś zaczynamy 34.t.c.
trzeba coś obmyśleć

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość

zwłaszcza kiedy- jak ja- przed ciążą się miało większy brzuch niż Nerola teraz
o właśnie to miałam na myśli

Stary 2011-05-25, 09:27   #3745
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Zazdraszczam

Cytat:

a ile kosztuje ten termometr w Lidlu? bo chyba przegapiłam gazetkę

Coś koło 40 paru złotych... Nie pamiętam dokładnie

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-05-25, 09:30   #3746
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ja przez Was w samouwielbienie wpadnę!!!
Muszę chyba T. na głos czytać by wiedział jaki skarb ma w domu

Nie,no jasne,ze nie wiecie,to tak Wam tylko mówię

Powiedzcie mi gdzie mogę kupić barwniki do ciast?
T. wczoraj był w Intermarche i nie znalazł.
A to T. jeszcze nie wie o tym, że taki bezcenny skarb ma za żonę? dawaj go tu to my go już oświecimy

ja już mojej nie widzę od jakiegoś czasu i zostaje tylko lusterko masakra...

a barwniki to na all ale wiem że zależy Ci na czasie, ja widziałam w takim sklepie - kwiaciarni gdzie babeczka ma też różne dekoracje do tortów - opłatki dekorowane, różyczki, całe wielkie ozdoby na torty, kwiatki, listki itp i barwniki spozywcze tez miała różne kolory po 3zł za fiolkę. Poszukaj w sklepie z dekoracjami weselnymi różnego typu - tam najprędzej znajdziesz

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-25 o 09:32
Stary 2011-05-25, 09:31   #3747
pieleszka
Wtajemniczenie

wodaqua za wizytę

a ja właśnie zrobiłam sobie chwilę przerwy od pracy i idę sobie zrobić herbatkę, no i będę tyrać dalej... u nas zimno jakoś- niby słońce świeci, ale jednak chłodno...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:37   #3748
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
ja też do Czermina mam bliziutko może w tej nowej restauracji Róża koło stadionu Victorii? podobno fajnie tam a nie byłam jeszcze

no Ty to już w każdej chwili mozesz zacząć rodzić

a z wyprowadzką to teraz jak planujecie? po urodzeniu Igorka jak już się oswoicie z nową sytuacją czy od razu jak tylko będzie możliwość? bo chyba nie pisałaś albo nie doczytałam jeszcze..
Jasne, tylko musimy sie dogadac kiedy ! żeby nam obu pasowało

Nie pisałam Beatko, więc sami nie wiemy do końca jak to wyjdzie. Mi w sumie wszystko jedno, a teraz już mam taki miesiąc, że nie bardzo wiem, czy damy radę z przeprowadzką, wszystkimi meblami itp...
Chociaż bardzo bym chciała, tylko nie wiem po prostu czy zdążymy...

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Marina- zycze Ci szybkiej przeprowadzki ,najlepiej na swoim, och jak Ty masz niedaleko do 20-go ale Ci zazdroszcze
Dziękuje kochana ! Oj tak, czas goni...A ja mam jeszcze tyle spraw do załatwienia
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dobry wieczór

witam z Pragi jest upalnie,pięknie ale zupełnie nie dla ciężarnych w 7 m-cu ciąży

plecy mi odpadają,stopy puchną... ale jest pięknie i mimo wszystko się relaksuję

byli smy dzis na starym miescie,most karola i hradczany zaliczone

jutro rejs Weltawą

przesyłam Wam ogromne
Wypoczywaj kochana ile się da!
Ahh tam musi byc pięknie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wrócilismy z wizyty...
31t 4d
Sara nadal jest Sarunia
waga 1930
wszystkie dlugosci i budowa OK.
tylko kurcze.... obustronnie poszerzone miedniczki nerkowe
mamy przyjsc na kontrole za 3 tygodnie, więc juz teraz poprosze o kciuki na 14 czerwca, zeby sie wszystko ładnie wyrownało.
Będzie dobrze Carlmelko! Mocne już zaciśnięte za 14 czerwca!
A Sara ( mój Igor, gdyby nie był Igorem, byłby Sarą własnie ) śliczną bużkę ma! I duuża.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

martwie sie troche... jeszcze przynajmiej 5 tygodni by donosic ciążę...

i troche smutna jestem bo na mamusiowym watku sie dziwia ze wkurzona jestem na dziecia mojego upartego i niegrzecznego jak smok, a sobie drugie funduje... niefajnie nei byc matka-polką, taka nieidealną, bo wtedy sie pojawiaja te cholerne wyrzuty sumienia... ale przejdzie mi...
Monia musisz odpocząć i wyluzować Będzie dobrze!
A ,,życzliwymi" koleżankami się nie przejmuj, w ogóle nie rozumiem takiego myślenia, jak można rozliczać kogoś z ilości dzieci...
Są zazdrosne i tyle.
Mam nadzieję, że dziś już samopoczucie jest lepsze!

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro rano mam wizyte u gin nieśmiało prosze o kciuki

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja kupiłam butelki dr.Browna na kolki sa super.A mleko bede podawac takie jak w szpitalu jak rodzilam malego do dawali Nan a teraz nie wiem.Chyba ze mu nie przypasuje to zmienie.
Blondynko dziękuje za odpowiedż

Cytat:

Nerola Twój brzuszek...CUDO! Wróciłaś do formy chyba godzinę po porodzie

I oczywiście dzień dobry kochane!
Mi noc nawet minęła ok, wstałam o 9, co mi się rzadko zdarza, kilka razy w nocy ,,trzasnęło" mi spojenie i ból nieziemski, ale przyzwyczaiłam się już.
Dziś planuję siedzieć nad notatkami i się uczyć...a ile z tego wyjdzie - zobaczymy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:38   #3749
sygine
Zadomowienie

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty już zaciśnięte

Witam prawie z rana Pospało mi się troszkę, bo jak P. wychodził do pracy to się obudziłam i zasnęłam dopiero po godzinie
Wczoraj wieczorem tylko trochę nadrobiłam, bo strasznie zmęczona byłam.
Ale zakupy już mogę uznać za zakończone ostało tylko parę drobiazgów, bo np. podkład na łóżeczko był tylko jeden w rozmiarze łóżeczka, więc muszę dokupić jeszcze drugi i tak sobie pomyślałam, że jakiś pokrowiec na przewijak może też by się jednak przydał Ale apteka i drogeria załatwione
Stary 2011-05-25, 09:46   #3750
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

oj widzę że będzie gorrąco

to się mężuś ucieszy z pewnością z takiego powitania

Oj bedzie gorąco parząco
Tylko to bedzie juz prawie 9 miesiac to mam nadzieje ze doktorek nie zabroni seksiku bo nie wiem co wtedy by bylo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości