|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się dziewczyny.
Jestem po pracy i po kontroli uszu syna, ma dreny w nich, niby ok a ściągamy je dopiero wlipcu. Mysza ile Twoja córa ma dokładnie?, tzn kiedy kończy 4 lata bo mój synciol 30 października Daria córeńka urocza, Twoja Myszeczko oczywiście też Kasik mam nadzieję że chociaż część drzewek uratujesz bo szkoda strasznie. Tińca współczuję, trzymaj się kochana Gratuluję udanych wizyt kochane, zarówno wczorajszych jak i dzisiejszych. Marejta to truskawki się należały po tak pozytywnie załatwionych sprawach ![]() Dziewczyny odnośnie oduczania dzieci smoczków, spania z rodzicami itp itd, nie pozwólcie sobą rządzić bo tak to się zaczyna a potem jest coraz gorzej. To że dziecko płacze to nie znaczy że trzeba mu ustąpić. Jak się postanowi coś to trzeba wytrwać. My z mężem uczyliśmy synka spać w swoim pokoju, w pierwszy dzień płakał godzinę że chce do nas, a w drugi już tylko 10min bo wiedział że nie ustąpimy, ale gdybyśmy ustąpili to wtedy zaczęłaby się jazda. Więc powodzenia życzę mamusiom w postanowieniach A moje dziecko ma taki kwiatuszek przytulankę, dostał ją jak miał 2tygodnie, teraz to już ledwo się trzyma ![]() No to pa
|
|
|
|
#3663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego moj synek od pierwszego dnia spal w swoim lozeczku - pierwsze miesiace w naszym pokoju, a pozniej u siebie. Zawsze byl buziak na noc i odkladanie do lozeczka, aby nauczyl sie zasypiac sam. Co prawda teraz w okresie buntu musze sie ze dwa razy do niego wrocic i ucalowac jeszcze raz - bo mnie wola...ale nie bylo sytuacji abym z nim siedziala i czekala az zasnie.... no,ale kazdy chowa dziecko pod siebie i kazdy robi jak mu instynkt podpowiada ![]() Szwagier mnie wkurzyl, bo przylazl i zaczal sie wymadrzac o homoseksualistach-wielki przeciwnik... powiedzialam mu , aby tak nie fikal, bo jak filipcio bedzie gejem to dopiero mu jako chrzestnemu bedzie glupio. A ja jako matka bede zawsze po stronie syna- jego sprawa, jego zycie....To omalo mnie nie udusil za te slowa...eh,szwagier jeszcze mlody jest i malo tolerancyjny... Ide pozrec ostatani porcje makaronu z truskawkami
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Julcia ma dokładnie 4 latka 6 lipca ![]() Każdy mówi że jak na 4 latka to jest mała
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
GGora no to gratuluję super wychowywania syna, zwłaszcza z tym spaniem, u nas to już mąż siedzi i usypia
![]() Ale u was to bomba Moje dziecko do trzeciego roku życia nie przespało ani jednej całej nocy, budził się po siedem razy i czegoś chciał, ale wreszcie śpi całe noce, więc już na to usypianie przymknęliśmy oko ![]() Mam nadzieję że drugie będzie śpiochem ![]() Myszka Twoja córa wcale nie wygląda na małą, już duża panna. Mój z kolei jest duży jak na swój wiek, ale duży się urodził i tak mu zostało ![]() A, i fajna data ten 6 lipiec, uwielbiam ten miesiąc bo ja się w nim urodziłam
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Julia też nie śpi sama w pokoju bo się boi, nawet włączona lampka nie pomaga. Teraz śpi u Nas w pokoju na drugim łóżku, ale na zimę znowu pójdzie do pokoiku swojego. Ostatnio to się bała much normalnie jak widziała to tak płakała jak poparzona normalnie szok, ale to ją babka postraszyła że jej się mucha albo pszczoła wpląta w włosy. Już niemamy sił do tej babki Naszej, stare pru pru.
|
|
|
#3667 |
|
Zadomowienie
|
Myszka mój Matik też się boi much, komarów, WSZYSTKIEGO.
Jak go przenieśliśmy do pokoju to uparcie twierdził że tam są duchy, i nic nie dało wmawianie mu że ich nie ma. Więc w nie uwierzyliśmy , po czym mąż wziął worek i je rzekomo wyłapał, skakał jak szalony po pokoju, potem razem wynieśli je do śmieciary i skończyło się, podziałało.Dzieci to dziwne wyobrażenia mają |
|
|
|
#3668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
Śliczne córeczki macie
Na ostatnim usg była dziewczynka, ale potwierdzimy płeć dopiero 7 czerwca, jeżeli oczywiście maleństwo nam na to pozwoli.Ależ się dziewczyny zmęczyłam. 4 godziny sekatorem obcinałam chore gałązki z thuji. A zrobiłam tylko 6 sztuk... masakra jakaś Do tego kolejne 2 thuje już całkiem padły Wyladowały na śmietniku. Już tracę nadzieję, że się uda je uratować ![]() W czwartek rano idę do lekarza po L4 Przy okazji gin mnie zbada i zobaczę moją kruszynkę Idę się myć, bo już ledwo na oczy widzę. Kolorowych snów mamusie
|
#3670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie duchy tez niby są i baby jagi. Jak SCOOBY DOOO to oglada i sie nie boi tylko by to ogladała a tak to sie boi. Dobry pomysł z tym miałaś musimy też nad tym pomyslec ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
No to trzymamy kciuki w czwartek, . Współczuje z tymi kwiatami
|
|
|
#3671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ty sie tak nie przemeczaj! 4 godziny na sloncu w ciazy!!! grrrr... chyba w tylek chcesz! a tylko jutro mi napisz, ze cie dupsko boli od siedzenia na plytkach,albo masz odciski na palcach! Bedziesz miec l4 to spokojnie podzialasz. Ja tez ide spac...zjadlam truskawki- tata mnie wystraszyl, zebym tyle ich nie jadla bo sie zatruje- cos nowego chyba? Bo niby 30 lat temu moja mama miala zatrucie ciazowe i zielone wody plodowe na 2 tyg przed terminem ponoc wlasnie przez trusawki.... no,ale wtedy to byly inne czasy i moglo byc od wszystkiego, nie? ( w sumie z drugiej strony to by wiele wyjasnialo odnosnie charakteru mojego brata seseseses....) Do jutra mamuski, spokojnej nocki i milych snow
|
|
#3672 |
|
Wtajemniczenie
|
DARUSIA Oliwcie to ja zawsze podziwiam
MYSZECZKA ojej az mnie na lezki wzielo jak sobie przypomne mojego czorta malutkiego...jak ogadam zdjeica z pierwszego miesiaca jej zycia to zawsze mnie na placz bierze...core masz slicza,ale widac po kim TINCIA a tu Wam pokaze mojego babelka 4 tygodnie temu.w koncu zdjecia zeskanowalam
|
#3673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widać ze 4d jak na żywo ja w nast tyg ide posłuchac bicia serduszka. moze nagram dla mojego tż niech uslyszy a nie tylko zobaczy na zdjeciach..
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tz namawia na 3d badz 4d , ja nie jestem przekonana do tego....
zawsze mnie to jakos odstraszalo;/ w ktorym tygodniu najlepiej isc? tak w ogole dzien dobry! CZY JEST TU KTOS KTO MI SZYBKO ODPISZE?? CO MOZEMY PRZECIWBOLOWEGO? ja zaraz padne z bolu, tak mnie 2 zeby bolą ze przerzucilo sie juz na cala szczenkę, no jakas tragedia-RATUNKU!!! Wczoraj mnie jeszcze tz na maxa wkurzyl i sie poklocilismy bardzo;/ ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- agnieszka piękny maluszek
|
|
#3675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3676 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki.
darusia paracetamol Ja tylko na chwilę, nadrobie kiedy indziej bo teraz zarobiona jestem, wzięłam robotę z pracy do domu i ledwo się wyrabiam, a muszę do jutra skończyć A potem czeka mnie pisanie na szybko ostatniego rozdziału magist. bo termin oddania za dwa tyg a ja w tyłku jestem, ale przez ostatnie fazy ze szpitalem i brzuchem całkowicie wyleciała mi ta obrona z głowy Dziewczyny oczywiście prostuję moją literówkę, nie jestem w 24 tyg tylko 14tc Dobra lece pisać dalej. Trzymajcie się cieplutko |
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
juz zadzwonilam do mamy zeby mi przyniosla apap jak bedzie do pracy szla i idzie do nas, mala kima a ja padam z bolu.
|
|
#3678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehehehehe.... mam te same obawy
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
muffinka ja mam dokladnie to samo, po 4 razy chodze po cos do sklepu, smieje sie ze niedlugo bede jak ta rybka z nemo-Dori.
Otworze tezetowi drzwi i zapytam- a Pan do kogo? dobrze, ze jeszcze pamietam ze dziecko idzie ze mna do sklepu ....i nie zapominam gdzie ja zostawiam:P
|
|
#3680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do bolu- moja gin powiedziala, ze w ostatniecznosci mozna wziasc 1/2 pyralginy na dobe. a tak to jak dziewczyny pisaly apap i paracetamol- nawet co 4 godziny. Noc super przespana. Wstalismy o 8 rano bez nocnego budzenia. Zasnal tez po 21-ej, wiec wracamy do normy ![]() Brak pomyslu na obiad.....
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
ggoraa
na obiad: zupa szczawiowa albo botwinka i najprostszy schabowy(ew.mielone)+ziem niaczki młode+mizeria (ew.młoda kapustka) albo pampuchy na parze, wiadomo kluseczki z truskawkami a tak to nalesniki ze szpinakiem albo z serem... spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym, pulpety, pizza makaronowa oooo... wiem powinnyśmy jadaĆ 2xtyg. rybkę np. dorsz na parze lub grilowany![]() ![]() głowa dzisiaj nie boli, pewnie przez to że ciśnienie wzrosło... wczoraj miałam 90/55 i to ciśnienie... dzisiaj idę na usg na 17tą nie moge się doczekaĆ![]() |
|
|
|
#3682 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Muszę sobie go gdzieś w głowie schować bo nigdy nie wiadomo kiedy się przyda ![]() Cytat:
A ja wczoraj w końcu nie dotarłam do tego sklepu po te truskawki bo ciągle coś, ale teraz chyba pójdę po nie bo mam chwilę spokoju w pracy
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja coś nie do życia jestem prawie 12 tydzień, a zero energii. I te mdłości mnie dobijają, już myślałam, że mi przejdzie![]() tez musze poszukać spodenek ciązowych. Bo się w moje nie mieszcze, brzuszek uciaskają ![]() Kurcze córcia mi się osikała laptopa i teraz niektóre przyciski cięzko chodzą a ja zaczełam z nią odpieluchowywanie. Trzymajcie kciuki, przynajmniej za mnie, bo mam dośc latania ze szmatą i wycierania siuśków z paneli![]() Darusia, Myszeczka macie słodkie córeczki ![]() Ja nigdy nie jadłam nalesników (ani pierogów) ze pisznakiem. Nika jak robisz ten nalesniki ze szpinakiem?Za mną chodzi szpinak ale jakos nie umiem go przyrzadzac. raz jadlam pyszna lasagne ze szpinakiem, ale do tej pory jak coś z nim robiłam to smakowało jak trawa ![]() Ja jutro ide do gina ale na nfz, zeby mi zrobiła badania tzn cytologie i dal skierowanie na krew i mocz, bo nie miałam jeszcze w tej ciazy badan robionych. A w przyszlym tyg pojde do niego prywatnie na usg. Acha my Polusia nauczylismy spac w swoim pokoiku jak miała 1,5 mies. Na poczatku łozeczko było z nami i w nim spała, ale potem przenieslismy do niej do pokoiku. Czasem zbudzi sie w nocy i laduje u nas w lozku, ale zazwyczaj ją wynosze (bo sie tsrasznie rozpycha )
|
|
|
|
#3684 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() , chyba wlasnie zrobie nalesniki-ale z masa serowa jakos na reszte nie mam smaka![]() Cytat:
Czekam na przesylke- ciazowe legginsy, bo nie chce rozcinac w pasie tych normalnych, a na pogrzebie jak je mialam to myslalam tylko o tym a by je zdjac. Wogole to podobaja mi sie ciazowe ogrodniczki, ale cena to porazka.
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwszy raz zaczelam sadzac na nocnik kolo roczku. Wtedy jak posadzilam tak siedziala i zawsze cos wpadło do nocnika
|
|
|
|
|
#3686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naleśniki posypujemy serem, okładamy pokrojonym w plastry pomidorem i posypujemy bazylią. Zapiekamy aż do zrumienienia sera. Robię z takiego przepisu z netu, wychodzą niezłe p.s. popijam sobie inkę z mlekiem i odrobiną miodu ![]() p.s.2 ggorra nie ma sprawy, fajnie że jedna propozycja ci wpadła w oko )))Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-25 o 11:42 |
|
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Tincia przykro mi ![]() Dziewczyny ale macie słodkie te dziaciaczki i pomyśleć, że niedługo czeka Was powtórka z rozrywki i nowe szkraby w domach!Ja nadal zabiegana jestem. Chcemy z Tż'tem kupić laptopa takie żeby gry pociągnął. Mam zamiar w wakacje trochę pograć bo potem to już czasu raczej nie będę miała a do tego już boję się upałów... tyle, że nie bardzo znam się na parametrach ale uparcie czytam i się douczam w tej kwestii.Ale mam jedną bardzo dobrą wiadomość!!!! Byłam wczoraj na konsultacji wyników toxo i.... możliwe, że lek w ogóle nie będzie mi potrzebny bo zakażenie ustępuje co prawda jeszcze za miesiąc mam powtórzyć badania ale powiedział, że on widzi to optymistycznie
|
|
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie zjadłam całą miskę truskawek
i już żałuję dlaczego tak mało kupiłam no ale przynajmniej się cieszę że sezon truskawkowy można uznać za otwarty
|
#3689 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3maj tak dalej Cytat:
![]() ide się szykowaĆ do ginekologa a jeszcze przed tym musze kupiĆ pasek skórzany dla Tżta ![]() 3majcie kciuki |
||
|
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
U nas fajnie cieplutko......o 16:30 wizyta u gina trzymajcie kciuki bo mam starcha starsznego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

Do tego kolejne 2 thuje już całkiem padły
Wyladowały na śmietniku. Już tracę nadzieję, że się uda je uratować

jak sobie przypomne mojego czorta malutkiego...jak ogadam zdjeica z pierwszego miesiaca jej zycia to zawsze mnie na placz bierze...core masz slicza,ale widac po kim 

no ale przynajmniej się cieszę że sezon truskawkowy można uznać za otwarty