|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
ja?? mam taki brzuch ze wygladam jak w 5 mies ciazy
Cytat:
maly slodki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
nie mam - mój się darł jak go kiedyś kładłam - ale jak go biorę do odbicia to tak w pionie przodem do siebie i coraz lepiej trzymał główkę no i spróbowałam go raz do spania dac i nie darł się no i tak to poszło z przypadku
słiczny ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- heh - tak wspominam, że bez porządnego zabezpieczenia nie będzie miziania z TŻ
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-05-25 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W tym naszym mieście nie można poszaleć z rzeczami do dzieci ![]() Powiedz, czy ten leżaczek ma regulację oparcia, dziecko może leżeć i siedzieć? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Rozeznanie
|
dziekuje za te mile slowa
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja wygladam jakbym ciagle miala kolo do plywania zalozone heheheh
![]() Cytat:
![]() Malusia strasznie ostatnio marudna i placzka sie zrobila, a ja nei wiem o co jej chodzi. Chyba skoku ciag dalszy;p Cytat:
Ale laska z ciebie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak mala wyszla to nie moglam uwierzyc ze to nasze dzieciatko ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4957 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też jestem z siebie dumna, i jakby mnie się ktoś teraz zapytał z czego jetsem najbardziej dumna to bym powiedziała że "przeżyłam poród i urodziłam zdrową piękną córkę " ![]() ![]() ![]() dla mnie to był mont everest moich możliwości ![]() i nigdy w życiu bym nie pomyslała że to tak cholernie boli i że człowiek potrafi ten ból znieść, baaa zaraz o nim zapomnieć i 2h po nim wstać i chodzić ![]() śliczna mamusia i śliczny synuś!!!!! ![]() Cytat:
![]() co za nocka u nas!!!!!!! mała wstała o 5 na jedzonko i wzięłam ją do nas już do łóżka, poźniej zaczęła się kręcic koło 7 to jej wsadziłam cycka w buzię że się nawet nie obudziła i nadal śpi!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() aż ja już wstałam pierwsza, zjadłam śniadanie a ta śpi w najlepsze ![]() ja jestem wsypana że hej ![]() ![]() iza super ten leżaczek. w ogóle jak patrzę na twoją małą to dla mnie to ona jest oazą spokoju!!! wygląda na naprawdę grzeczną dziewczynkę ![]() ja na mój czekam jeszcze, ciekawe czy Malwinka go doceni ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-25 o 10:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ona w ogóle mega równa babka była, jak mi się "niespodzianka" trafiła, to szybciutko wszystko sprzątnęła i powiedziała, ze to normalne ![]() mnie to przez to ciągnie, żeby za parę lat jeszcze jedne dziecko mieć i tym razem moc to wszystko przezywać radośnie od początku, jak wy ![]() A piwo to ja piłam akurat, a jakże, finał Mundialu akurat był ![]() Moja się nauczyła obracać i jak leży w poprzek łóżka to już właściwie miejsca nie ma.
![]() |
#4959 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Ostatnio nie mam czasu na wizaż ![]() ![]() ![]() No i tak nas nastraszyła bo powiedziała, ze wypisze antybiotyk ale nie liczy na to, że on cokolwiek pomoże. Raczej liczy na to, że karmię piersią i moje przeciwciała jej pomogą. No i najprawdopodobniej nie wyzdrowieje tylko skończy się na zapaleniu płuc i trafimy na oddział. A najlepsze jest to, ze musieliśmy zapłacić za wizytę ![]() W poniedziałek poszlismy do naszej pani pediatry na kontrol i powiedziała, ze wszystko jest ok. antybiotyk podaje jeszcze dziś i koniec. Mówię wam, ta głupia baba tak mnie nastraszyła, ze cały weekend chodziłam zdołowana i płakałam. Na szczęście juz jest lepiej ![]()
#4960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() witajcie nocka minela nam spoko teraz jestesmy juz po 1 drzemce ![]()
![]() |
#4961 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a jak to jest u Was w kwestii dalszego powiększania rodziny? Jak Was nastrajają maluchy? Czy teraz, wiedząc jak to jest (bo dla wielu z nas to pierwsze dziecko) zdecydujecie się na kolejne? Czy Wasze oczekiwania w tym zakresie zmieniły się w stosunku do tego co planowałyście wczeniej?
Bo ja generalnie (może wstyd się przyznać) nigdy nie marzyłam o dzieciach. Nigdy nie zachwycały mnie maluchy, nie robiły na mnie zupełnie wrażenia. Nigdy jakoś nie czułam instynktu macierzyńskiego. Z moim mężem jestem od poczatku liceum, więc już ponad 10 lat. Byliśmy bardzo szczęsliwi we dwoje. Nieraz oczywiście myśleliśmy o powiększeniu rodziny, ale zarzekałam się, że jeśli w ogóle, to bedziemy mieć tylko jedno dziecko. Na serio o dziecku zaczęłam myśleć jak wśród moich znajomych coraz częściej zaczął pojawiać się problem z poczęciem. I w momencie jak moja przyjaciółka zaszła w ciążę, jakos tak stwierdziłam, że może trzeba spróbować. Mam 29 lat i jesli byłby problem, to chciałam mieć czas na leczenie itp. Poza tym z mężem bardzo się kochamy i to będzie nasze wspólne dziecko. A tu okazało się, że po dwóch cyklach się udało, chociaż bardzo się nie staraliśmy. Całą ciążę miałam pewne wątpliwości: czy to nie za wcześnie, po co nam to skoro byliśmy szcześliwi itp. Bałam się, czy będę umiała pokochać dziecko i czy poradzę sobie z opieką nad nim. Ale pomimo tych wątpliwości i kiepskiego stanu fizycznego, czułam, że kocham to maleństwo. Zawsze wychodziłam niesamowicie szczęśliwa od lekarza, gdy usłyszałam, że u dzidziula wszystko dobrze. Uwielbiałam kupować rzeczy dla niego. Mam koleżanki, które miały podobne podejście do mojego i mówiłu, że na początku jest masakra a miłości trzeba sie dopiero nauczyć. Strasznie byłam zaskoczona, bo gdy tylko wy malego wyjęli z brzuszka, natychmiast pokocham go ogromnie. Aż popłakałam się ze szczęscia. Bałam sie też depresji poporodowej, bo mam skłonności do smutkowania. A to też, odpukać, mnie ominęło. Jest ciężko, owszem, ciągle jestem niewyspana, ale w zamian wystarczy mi jeden uśmiech mojego malucha. Uwielbiam go i kocham bezgranicznie. I teraz, znając to uczucie, zaczęłam myśleć, że jednak chciałabym jeszcze jedno dziecko. Oczywiście nie teraz, za kilka lat, ale chciałabym. A jak to było i jest u Was? Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-05-25 o 10:39 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4962 |
Zadomowienie
|
Eirene skąd ja to znam,Tymo ma 2 miesiace i 1 tydz a wciaz w nocy budzi sie 2 razy, tzn ok 1 i ok 4-5. o 6 juz wstaje. fajnie by bylopospac ciagiem tyle godzin.
Paatrycja a Alanek od kiedy przesypia cale nocki? Harods o Twpoim podejsciu do zajcia w ciąże i brakiem zainteresowania dziecmi wczesniej, i o tym ze sie zdecydowalas jak sie dzieci zzcely u przyjacoll pojawiac, hmm jakbym czytala o sobie, slowo w slowo! mam pytanie , czy ktoras z was miala taka sytuacje w ciazy ze przez kilka tygodni nic nie przytyla. i potem wszytsko bylo ok czy jednak cos nie tak ![]() czekam tez na lezaczek. ja nic z tego karmienia nie rozumiem! jak Tymo zje 120 ml to chce znowu za 3 godz jesc , a jak zje 150 ml to tez chce za 3 godziny. badz tu madry czlowieku!
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-05-25 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a panią doktor to tylko ![]() najlepiej w taka pogodę dziecko w domu kisić Harrods- u mnie było inaczej, bo początki były raczej mało przyjemne, ale wole się juz o tym tak publicznie nie rozpisywać. teraz wiem, ze chciałabym za kilka alt jeszcze jedno dziecko.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-05-25 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Wtajemniczenie
|
prawie południe moje dziecko wstało
![]() ![]() ![]() izunia zdróweczka dla was kochana ![]() ![]() Harrods ja to zawsze chciałam mieć trójkę dzieci ![]() ![]() ![]() ten okres teraz jest męczący to fakt, czasami mam ochotę włożyć ją do brzucha odpocząć o nic się nie martwić, wypić piwko zjeść pizzę i nie patrzeć na zegarek że mam wracać do domu, że mała płacze i w ogóle ale to są tzw. chwile słabości. ogólnie to juz mamy kupę radości z niej, wkroczyła do naszego życia taka maluteńka a narobiła takiego zamieszania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 |
Wtajemniczenie
|
ja się podpisuję pod Castii wypowiedzią, bo mamy tak samo, też chcemy trójkę dzieci, choć wiadomo - zależy jak z pieniędzmi będzie, ale drugie na pewno, tylko nie wiem jeszcze kiedy, może za jakieś dwa lata; dziecko chciałam mieć zawsze i udało nam się od pierwszego strzału
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogóle zajmowanie domem i małą mnie tak wykańcza fizycznie że nie mam siły na przytulanie z mężem a ten narzeka już bardziej niż jak w ciąży byłam ![]() Harrods ja o dzieciach zaczęłam myśleć jak poznałam męża. Od razu chciałam mieć z nim dzieci ![]() ![]() Ale czy myślę o drugim dziecku? Może za 5 lat, nie wiem jak to będzie w życiu, narazie mam jeszcze uraz po cc i ogólnie po szpitalach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i jak tajka napisała. Przebieg ciąży był dla mnie bardzo uciążliwy ze względu na pewne dolegliwości. Więc decyzja jest ciężka. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-05-25 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 |
Rozeznanie
|
Ale się wkurzyłam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4971 |
BAN stały
|
BABECZKI kiedy bedzie ta wyprzedaz w H&M bo cos takiego ktos pisal i sie nie doczytałam kiedy
ps wreszcie moj kochany zus wyplacił mi kase ;-) jupiiii |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zadomowienie
|
HARRODS my bardzo chcielismy dziecko... takze ciaza byla zaplanowana, jednak nie spodziewalam sie ze bycie matka jest czasem tak wyczerpujace,zycie zmienia sie o 360 stopni to na pewno, mysle o 2 dziecku ale na pewno nie teraz gdzies moze za 2 czy 3 lata nie chce aby byla duza roznica wieku.... pomimo bolu podczas porodu i tyle godzin w meczarniach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałabym się przejść zobaczyć co tam mają ![]() nie ma regulacji, nie spotkałam jeszcze takiego z regulacją, no może te FP bujaczki, można tak przechylać do leżenia, ale to tez nie regulacja Cytat:
![]() Bo po prostu uważałam, że to nie jest dla mnie, nie będę się dobrze czuła w tej roli. Decyzja o ciąży była podjęta spontanicznie, tż bardzo chciał mieć dziecko, ja zaczęłam mysleć, czy nie będę kiedyś tego żałować, że się nie zdecydowałam na choć jedno dziecko, a może być za póżno, no i udało się za pierwszym razem ![]() mała kocham ponad życie, jednak utwierdziłam się jak narazie w przekonaniu że jednak dzieci to nie jest mój żywioł. Czyli utwierdziłam się w tym co planowałam wcześniej, że więcej dzieci nie będzie. Cytat:
ja mam 3 siostry, z którymi jest bardzo zżyta, kocham je i nie wyobrażam sobie życia bez nich, I mam łzy w oczach jak sobie pomyślę, że Idalka nie będzie mieć siostry, ale chyba nie jestem w stanie się tak poświęcić. ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
sprawdź czy na pewno dobrze ten pałąg włożyłaś
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 |
Zadomowienie
|
Hurra kobietki u mnie waga ruszyla i juz tulko 4kg.do zrzucenia...oby teraz nie stanela
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja wole na moja nie stawać, bo i tak wiem, co tam zobaczę ![]() a właśnie, jak wyglądała wasza wizyta na usg bioderek. dziecko się rozbiera totalnie do golaska, czy tylko dół?
![]() |
#4976 |
Zadomowienie
|
ja tak jak prunelle i castiachcialabym 3 ale to zalezy od finasnow i sytuacji zyciowej
![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-05-25 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zakorzenienie
|
Fakt, ze fajny miałyśmy moment na ciążę, bo nie chciałabym chodzić w wielkim brzuchem w upały
![]()
![]() |
#4978 |
Zadomowienie
|
My też chcemy mieć jeszcze jedno dziecko a może nawet dwójkę, ale jeszcze nie teraz może za 3-4 lata.
Chociaż jak sobie pomyślę, że znowu mogę mieć bóle krzyżowe to zaczynam się zastanawiać hehe ![]() Słuchajcie mam takie pytanie, czy dla dziecka jest zdrowo jak leży w nosidełku? bo mam maxi cosi i jak chcę coś zrobić a mała nie śpi to wkładam ją do tego nosidełka ale boję się, że może jej to zaszkodzić. Chociaż z drugiej strony leżaczki są podobne i nie szkodzą ![]()
#4979 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gosia jaka pućka słodka ![]() U Nas nocka spokojna. Kurde młodej w japie zrobiły się pleśniawki. ![]() A co do dzieci, obie planowane i dwójka mi starczy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zadomowienie
|
diatoma ja tez tak mialam ze chudlam w ciazy najwiecej to ok.3kg tylko nie pamnietam dokladnie ktory to byl tydzien ale chyba jakos po 20tc
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.