mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-25, 16:17   #3721
marejta
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Ciekawie wyglada, ale jak dla mnie to te usg chyba zbyt realistyczne... Kurcze, jednak jakas niespodzinka przy porodzie by sie przydala

Kciuki sa:
P.S. witam w klubie niskocisnieniowcow

Goldi to swietnie Bardzo sie ciesze teraz juz tylko zostalo ci sie cieszyc malenstwem i opdoczywac

Trzymam mocno nie denerwuj sie, bedzie dobrze

Sliczny ten twoj niebieskooki ksiaze, a to czarno-biale zdjecie: cudo

Kochana, ja mialam 18.05 a teraz mam... tadam... 22.06! wiec prosze mi nie marudzic, bo zazdroszcze

Sliczna niunia, ale te dzieciaki rosna...
Ok pobiłaś wszystkie tą swoją wizytą
Wiecie co ja właśnie dzwoniłam do tż że ma po drodze wjechać do jakiegoś sklepu i kupić mi kalafior bo mam ochotę straszną i dzisiaj mam na kolację kalafior

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 16:25   #3722
Paula__22
Raczkowanie

Ja też już jestem po USG genetycznym i z dzidzią wszystko ok. Właśnie zaczęliśmy 14 tydzień. Przezierność karkowa w normie kość nosowa pięknie widoczna. Dzidzia bardzo ruchliwa fikała koziołki tam i spowrotem.
To i ja załączam kilka fotek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01_styczeń.jpg (30,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04_kwiecień.jpg (40,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06_czerwiec.jpg (23,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 07_lipiec.jpg (36,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02285.jpg (40,8 KB, 24 załadowań)
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 16:29   #3723
muffinka90
Zakorzenienie

Dziewczyny widzialyscie to moze wczoraj? Niesamowite...
http://www.tvn24.pl/2436500,28377,0,0,1,wideo.html

Paula, gratuluje dobrych wiesci A ten maly slodziak to twoje pierwsze?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 16:48   #3724
Ona231
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Dziewczyny widzialyscie to moze wczoraj? Niesamowite...
http://www.tvn24.pl/2436500,28377,0,0,1,wideo.html

Paula, gratuluje dobrych wiesci A ten maly slodziak to twoje pierwsze?
Oglądałam wczoraj w Faktach TVN, ale muffinko ja mimo wszystko wolę szpital

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Ja też już jestem po USG genetycznym i z dzidzią wszystko ok. Właśnie zaczęliśmy 14 tydzień. Przezierność karkowa w normie kość nosowa pięknie widoczna. Dzidzia bardzo ruchliwa fikała koziołki tam i spowrotem.
Śliczny maluszek I gratuluję wizyty

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Suuuuper!!!!! Bardzo sie ciesze!!!!! Mam nadzieje, ze juz niedlugo toxo pozostanie tylko zlym wspomnieniem

A mnie moj filip dzis wykonczy, jakis diable w niego wstapil... wlasnie wypralam wszystkie szmatki, a on przed chwila sie wybabral w psim jedzeniu!

No to i ja sie pochwale zdjeciami mojego lobuziaka...trudno bylo wygrzebac pare, bo on ma ponad 3500 zdjec do tej pory ( no i oczywiscie mi jako autorce i jego mamie , wszystkie sie bardzo podobaja hehe)
Ggora ale jaką masz fajną pamiątkę, rośnie Ci mały przystojniak
Bardzo fajne zdjęcia Ale mamie też niczego nie brakuję

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Ja dziś obiadek tradycyjny ziemniaki, młoda kapusta i mielone. Nie mam apetytu ostatnio na wymyślniejsze dania
Na deser oczywiście truskawki, u nas niestety 10zł/kg. Jeszcze trochę i zaczną się gruntowe tańsze.
A ja mam smaka na brzoskwinie ewentualnie nektarynkę, ale strasznie malutkie były, jak śliwki i 18zł/kg

Trzymam kciuki za wizyty Ja dopiero 6.06 i wtedy pomiarowe będzie. Chyba mam najpóźniej z was wszystkich Jeszcze tyle czekania.
Zleci szybko ani się nie obejrzysz i już będziesz na wizycie a potem czekanie na kolejną

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Nakręciłam sie fotkami i jeszcze wam pokazę do roczku pare
Jaki malutki słodziak, super zdjęcia Aż miło popatrzeć

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
A ja dziś zauważyłam, że mój brzuch jednak urósł))Już nie jest tylko mięciutkim tłuszczykiem, który mogę wciągnąć tylko takim 10tyg brzuszkiem
Za tydzień mam wizytę i mam nadzieję, że wszystko będzie ok.Tym razem wezmę do gabinetu Tż niech widzi co zmajstrowałAha wczoraj tekst Tż "Powiem Ci coś, ale nie bądź zła...śniło mi się, że będziemy mieli synka".Ciekawa jestem co będzie nie mam żadnych "przeczuć"
Mam pytanko co robicie jak macie zgagę?
Mnie się wydaję, że każda z nas tak ma, że nie rośnie, nie rośnie. Ale odrobinę na pewno tylko żadnej sakli porównawczej nie mamy, to trudno różnicę zauważyć

Goldika gratuluję super wieści. Oby tak dalej Szkoda tylko nerwów ale czasem tak wychodzi

Marjeta u mnie też dzisiaj kalafior bo za mną chodził
Stary 2011-05-25, 16:54   #3725
muffinka90
Zakorzenienie

Nie powiedzialam, ze chce cos takiego przezyc Jestem tylko zaszokowana, ze kobietki daly rade (bo to jednak stres), szczegolnie jak mala nie oddychala. Tym babkom medal sie nalezy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-25, 17:01   #3726
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Nie powiedzialam, ze chce cos takiego przezyc Jestem tylko zaszokowana, ze kobietki daly rade (bo to jednak stres), szczegolnie jak mala nie oddychala. Tym babkom medal sie nalezy
A to fakt, też nie wiem czy dałabym radę.
Ale ja panikara ostatnio jestem
Stary 2011-05-25, 17:02   #3727
ania21_21
Zadomowienie

witajcie dziewczyny
Ja już jestem po pracy jeszcze tylko 11 dni roboczych
dziewczyny ale dzisiaj była jazda w pracy. Ta dziewczyna co moje piersi obgadywała dzisiaj przyszła na kacu do pracy i koło 9 nagle zemdlała a stoi koło mnie to był taki huk że aż podskoczyłam ja zaczym zdążyłam zareagować to koleżanki zaczęły ją cucić. Przybiegł menager akurat jak się ocknęła zaprowadził ją do biura wezwali karetkę ona nie chciała jechać do szpitala i później sie okazało dlaczego menager wyczuł od niej alkohol fakt że w poniedziałek ja od niej czułam aż mnie na mdłości brało dzisiaj za bardzo z nią nie rozmawiałam ale wiecie co żeby na kacu(po pijanemu) do pracy przyjść Jestem pewnie okropna i wredna ale pomyslałam że kara ją spotkała jak mnie cały czas obgadywała

Dziewczyny macie śliczne dzieci

Goldika tak się cieszę że masz dobre wyniki super!!
Stary 2011-05-25, 17:21   #3728
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
zaczelam jesc w zeszlym tygodniu a dzis rano jadlam ostatnie i wcale duzo ich nie zjadlam.
Kurcze coraz mniej rzeczy mi smakuje. Nawet pizza nie robi juz na mnie wrazenia!!!!
Ale za to powoli warzywa wracaja do lask

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

czujesz juz kopniaki?
No z koncem 14 tygodnia poczulam pierwsze mrowienia, ale teraz to juz daje czadu ostro. Filipa poczulam z koncem 16-ego tygodnia, ale ja chuda jestem, wiec to ma duzy wplyw ( moja waga przy wzroscie 162 to 45 kg), no i mam bardzo nisko brzuch moze powedruje tym razem wyzej jak z pierwsza ciaza, bo znow urodze o miesiac za wczesnie

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny
Ja już jestem po pracy jeszcze tylko 11 dni roboczych
dziewczyny ale dzisiaj była jazda w pracy. Ta dziewczyna co moje piersi obgadywała dzisiaj przyszła na kacu do pracy i koło 9 nagle zemdlała a stoi koło mnie to był taki huk że aż podskoczyłam ja zaczym zdążyłam zareagować to koleżanki zaczęły ją cucić. Przybiegł menager akurat jak się ocknęła zaprowadził ją do biura wezwali karetkę ona nie chciała jechać do szpitala i później sie okazało dlaczego menager wyczuł od niej alkohol fakt że w poniedziałek ja od niej czułam aż mnie na mdłości brało dzisiaj za bardzo z nią nie rozmawiałam ale wiecie co żeby na kacu(po pijanemu) do pracy przyjść Jestem pewnie okropna i wredna ale pomyslałam że kara ją spotkała jak mnie cały czas obgadywała

Dziewczyny macie śliczne dzieci

Goldika tak się cieszę że masz dobre wyniki super!!
I bardzo dobrze jej tak!!!! Sprawiedliwosc jednak istnieje Nie zycze nikomu zle, ale kara za zle zachowanie musi byc hehehe, nie zdziwie sie jak ja wywala z roboty za ta akcje
Stary 2011-05-25, 17:22   #3729
Ona231
Zadomowienie

Aniu nie rozumiem tego, ale nieodpowiedzialność ludzi mnie zadziwia. Tylko niepotrzebne nerwy dla wszystkich.

ggoraa mam nadzieję, że jednak tym razem będzie w terminie wszystko Ale ruchów zazdroszczę

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-05-25 o 17:24
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 17:27   #3730
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
No z koncem 14 tygodnia poczulam pierwsze mrowienia, ale teraz to juz daje czadu ostro. Filipa poczulam z koncem 16-ego tygodnia, ale ja chuda jestem, wiec to ma duzy wplyw ( moja waga przy wzroscie 162 to 45 kg), no i mam bardzo nisko brzuch moze powedruje tym razem wyzej jak z pierwsza ciaza, bo znow urodze o miesiac za wczesnie

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

I bardzo dobrze jej tak!!!! Sprawiedliwosc jednak istnieje Nie zycze nikomu zle, ale kara za zle zachowanie musi byc hehehe, nie zdziwie sie jak ja wywala z roboty za ta akcje
Ggoraa najlepsza była reakcja kierowniczki
Zamiast się przejmować dziewczyną to ona jeszcze na nią że jakby pół kroku dalej się przewróciła to by na mnie poleciała (padła u moich stóp dosłownie) i by mi jeszcze krzywdę zrobiła ja chyba bym sama ją zabiła jakby coś mi się stało albo małej przez jej pijaństwo

Ona231 ona mi tyle krwi zepsuła że nie wiem i nerwów może niepotrzebnie jestem złośliwa ale trochę jej się należało moim zdaniem
a niestety przychodzenie po pijanemu do pracy są coraz częstsze i naprawdę komuś się krzywda stanie przez taką osobę albo sam sobie coś zrobi zwłaszcza że robimy w fabryce jest pełno maszyn.
Akurat całe biuro jest przeciw pijanym osobom i już dużo osób wyrzucili przez to

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-25 o 17:32
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 17:29   #3731
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Zamiast się przejmować dziewczyną to ona jeszcze na nią że jakby pół kroku dalej się przewróciła to by na mnie poleciała (padła u moich stóp dosłownie) i by mi jeszcze krzywdę zrobiła ja chyba bym sama ją zabiła jakby coś mi się stało albo małej przez jej pijaństwo
Trzeba bylo ja jeszcze podkopac lekko sesesesese, albo podeptac!
Stary 2011-05-25, 17:39   #3732
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
To samo powiedział tż

A i przez tą akcję to stwierdziłam że chyba nikt nie ma pojęcia o pierwszej pomocy dziewczynie nieprzytomnej chcieli wlać wodę do gardła powinni nam zrobić jakieś przeszkolenie chociaż najprostsze
Rok temu na innej zmianie zmarł starszy człowiek (na tej samej zmianie pracuje chłopak co był w polsce ratownikiem) zaczęli mu robić masaż serca przylecieli z biura i kazali mu się odsunąć bo będzie jeszcze gorzej zaczym przyjechała karetka już nie dali rady go uratować gdyby tamtego chłopaka nie odciągnęli może by żył
Stary 2011-05-25, 17:40   #3733
Ona231
Zadomowienie

Cytat:

Ona231 ona mi tyle krwi zepsuła że nie wiem i nerwów może niepotrzebnie jestem złośliwa ale trochę jej się należało moim zdaniem
a niestety przychodzenie po pijanemu do pracy są coraz częstsze i naprawdę komuś się krzywda stanie przez taką osobę albo sam sobie coś zrobi zwłaszcza że robimy w fabryce jest pełno maszyn.
Akurat całe biuro jest przeciw pijanym osobom i już dużo osób wyrzucili przez to
Rozumiem jakby zasłabła bo się źle poczuła albo coś innego.
Ale na kacu przyjść do pracy, gdzie można się łatwo uszkodzić, to jest bezmyślność totalna. Aniu jakoś im się nie dziwię, że ludzi z pracy przez to lecą coś się komuś stanie i to oni będą mieć nie przyjemności.

Cytat:
Trzeba bylo ja jeszcze podkopac lekko sesesesese , albo podeptac!
Stary 2011-05-25, 18:16   #3734
ela3010
Zadomowienie

Witajcie.

Dziewczyny dzieciaki macie urocze, za chwilę co niektóre to podwójne mamy będą takich śliczności

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny, cudownie.

No Aniu szkoda że nie skorzystałaś z okazji żeby jej tam dokopać, a co

A co do tych duchów to ja właśnie czytałam na necie że jakiś ojciec też tak gorliwie łapał te duchy, nawet kilka pożarł żeby było bardziej wiarygodnie

Muszę ogarnąć domek, i naszykować ciuchy na jutro bo jutro właśnie impreza w przedszkolu- dzień matki, część artystyczna, poczęstunek itp. Będzie fajniusio.

Dziewczyny ja mam w tej ciąży ewidentnie zachcianki na kwaśne słone ostre, a w pierwszej pożerałam słodycze w ogromnych ilościach, i niby słodkie na dziewczynkę, u mnie to jakby na odwrót, może tym razem dziewczynka się trafi
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 18:43   #3735
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Witajcie.

Dziewczyny dzieciaki macie urocze, za chwilę co niektóre to podwójne mamy będą takich śliczności

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny, cudownie.

No Aniu szkoda że nie skorzystałaś z okazji żeby jej tam dokopać, a co

A co do tych duchów to ja właśnie czytałam na necie że jakiś ojciec też tak gorliwie łapał te duchy, nawet kilka pożarł żeby było bardziej wiarygodnie

Muszę ogarnąć domek, i naszykować ciuchy na jutro bo jutro właśnie impreza w przedszkolu- dzień matki, część artystyczna, poczęstunek itp. Będzie fajniusio.

Dziewczyny ja mam w tej ciąży ewidentnie zachcianki na kwaśne słone ostre, a w pierwszej pożerałam słodycze w ogromnych ilościach, i niby słodkie na dziewczynkę, u mnie to jakby na odwrót, może tym razem dziewczynka się trafi
Elu ja też bym mogła jeść kwaśne, ostre tonami a słodkie to mogłoby nie istnieć i będzie dziewczynka
Ech bym dokopała jej gdyby nie moje dobre wychowanie że sie nie kopie leżącego żałuję że mnie tego nauczyli
Stary 2011-05-25, 19:17   #3736
ela3010
Zadomowienie

No to Aniu jest szansa u mnie na córeczkę, a wszyscy zazwyczaj mówią że słodkie na dziewuszkę a tu guzik
I dobrze
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 19:24   #3737
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Nika dzieki a szpinak mrozony?
Ja ugotowałam rosołek. Juz dawno nie robiłam, bo mnie odrzuciło strasznie.
taki albo taki- bez znaczenia

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale mi smaka tym narobilas ..... chyba wiem co w weekend na obiad
smacznego weekend'u

śliczne zdjęcia

Cytat:
P.S. witam w klubie niskocisnieniowcow
witam

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Mam pytanko co robicie jak macie zgagę?
wczoraj o dziwo zjadłam kawałeczek chleba i mi pomogło- pewnie wchłonął nadmiar kwasów żołądkowych...
jest taki lek Gaviscon- polecany przy zgadze dla kobiet w ciąży

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Fotki cudne i gratuluję udanej wizyty

A teraz czas na mnie... otóż WSZYSTKO OK! dzidzia ma 6cm prawie <dumna mama> akcja serca 164/min. przeziernośĆ karkowa 1,5. Kości nosowe w porządku, widaĆ czterojamowe serduszko, aortę, żołądek, jelita, pęcherz moczowy, zastawka trójdzielną, przepływy krwi w prawidłowym kierunku Jestem mega szczęśliwa i zakochana w maleńkich rączkach pieciu paluszkach u każdej dłoni.... no cudo.... maluszek spał ale pan doktor popukał w brzucho i dopiero wtedy zaczęło się wierciĆ- grzeczne po mamusi

no nic musze uciekaĆ, bo mamy gościa właśnie w progu.. .ale DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY ZA 3MANIE KCIUKÓW!
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 19:39   #3738
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witajcie kochane.Mam nadzieje,ze mnie jeszcze pamietacie .
Godzinke temu wrocilam z urlopu z Polski.Nie mialam niestety mozliwosci podczytywania forum,wiec mam co nadrabiac .Ale dzisiaj juz nie dam rady,postaram sie jutro wszystko przeczytac.Z reszta rano o 9 mam wizyte,wiec bede miala pewnie co opowiadac .
Pozdrawiam was serdecznie
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 19:41   #3739
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
rozwalilas mnie
Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

A teraz czas na mnie... otóż WSZYSTKO OK! dzidzia ma 6cm prawie <dumna mama> akcja serca 164/min. przeziernośĆ karkowa 1,5. Kości nosowe w porządku, widaĆ czterojamowe serduszko, aortę, żołądek, jelita, pęcherz moczowy, zastawka trójdzielną, przepływy krwi w prawidłowym kierunku Jestem mega szczęśliwa i zakochana w maleńkich rączkach pieciu paluszkach u każdej dłoni.... no cudo.... maluszek spał ale pan doktor popukał w brzucho i dopiero wtedy zaczęło się wierciĆ- grzeczne po mamusi

no nic musze uciekaĆ, bo mamy gościa właśnie w progu.. .ale DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY ZA 3MANIE KCIUKÓW!
Nic tylko pogratulowac bardzo sie ciesze

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-25, 20:35   #3740
basiula19
Zadomowienie

A ja już po wizyciez dzidzią wszystko dobrze.....lekarz sprawdzał mi szyjke czy zamknięta.....i kazał sie umówić na usg połówkowe mam na 4 lipca to będzie jakiś 23 tydzień i kurde dalej nie będe widziała dzidzi do tej wizyty będzie 10 tygodni .....mam pytanie czy wy to usg miałyście lub będziecie miały normlane czy 3D bo z tego co mi na recepcji pani powiedziała to będzie 3D.....pozdrowionka mamusie
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 20:51   #3741
ggoraa
Zadomowienie

Gratuluje udanych wizyt! Jak to milo czytac o dobrych wiesciach Oby tak dalej!

U mnie byly na chwilke kolezanki z pracy i jak sie dowiedzialam co sie tam wyrabia to przestalam miec wyrzuty sumienia, ze jestem na l4....

Jutro jade na dzialke porzadkowac wszystkie graty po filipciu i nasze duperele- polowa musi isc do smieci. Filipcio zostanie z tesciowa a ja pojade z Tż- z ktorym nadal sie nie odzywam, aby bylo ciekawiej ... tzn tylko dyplomatyczne zdania o filipcia czy zakupy itp. Ale czlowiek jest stary i glupi...no,ale coz , czasem tak trzeba.

Ide polozyc Filipcia do spania i zajac sie kolacyjka jakas musze.
Stary 2011-05-25, 21:39   #3742
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Jejku to długo musisz czekać :/ Ja byłam teraz 23 a następną mam 3 czerwca bardzo się cieszę że Ja tyle nie musze czekać
Myszeczka to ładnie czesto 23ciego miałyśmy obie ale nastepne mam dopiero 20 czerwca. Zastanawiam się czy się umawiać na to 3d/4d. Czy to ma jakieś lepsze diagnostycznie możliwości od 2d?

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
taki albo taki- bez znaczenia

smacznego weekend'u

śliczne zdjęcia

witam

wczoraj o dziwo zjadłam kawałeczek chleba i mi pomogło- pewnie wchłonął nadmiar kwasów żołądkowych...
jest taki lek Gaviscon- polecany przy zgadze dla kobiet w ciąży

Fotki cudne i gratuluję udanej wizyty

Super, że wszystko w porzadku. u mnie dzidzior 67mm wiec podobne "wzrostem". Ale tyle tych parametrów, to nie miałam badanych.

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
A ja już po wizyciez dzidzią wszystko dobrze.....lekarz sprawdzał mi szyjke czy zamknięta.....i kazał sie umówić na usg połówkowe mam na 4 lipca to będzie jakiś 23 tydzień i kurde dalej nie będe widziała dzidzi do tej wizyty będzie 10 tygodni .....mam pytanie czy wy to usg miałyście lub będziecie miały normlane czy 3D bo z tego co mi na recepcji pani powiedziała to będzie 3D.....pozdrowionka mamusie
Gratulacje! Cieszę się z Tobą
Stary 2011-05-25, 21:55   #3743
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Gratuluje udanej wizyty a powiedz mi czy w miedzyczasie masz jakies wizyty kontrolne bez usg? Bo na NFZ sa tylko te 3 badania usg ale na kontrolne wizyty chodzi sie czesciej...
Kurcze, to sie naczekasz. Jak ja uslyszalam, ze nastepna wizyta za ok.5tyg to myslalam, ze nie wyrobie, ale jakos zleci. W sumie jak niunia rosnie dobrze, to nie ma co jej niepokoic, ale wiadomo jak to mamuski, chcialybysmy ogladac nasze maluszki jak najczesciej

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-26, 03:08   #3744
dreamnes
Raczkowanie

Właśnie nadrabiam zaległości na forum a tu mi coś w brzuszku pukneło od kilku dni czuje takie dziwne lekkie rzeczy w brzuchu i chyba to jest to rusza sie moje baby PS. piekne dzieciaki już macie dziewczyny nie moge sie doczekać aż ja bede sie tak chwalić XD

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 06:56   #3745
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
Właśnie nadrabiam zaległości na forum a tu mi coś w brzuszku pukneło od kilku dni czuje takie dziwne lekkie rzeczy w brzuchu i chyba to jest to rusza sie moje baby
Ale super ja też już tak chce. W sumie czasami mam takie bulgoty w brzuszku takie niespodziewane puknięcie z jednej strony może i to to .

A ja mykam na pobranie krwi i mocz zostawić. A głodna jestem strasznie.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:15   #3746
muffinka90
Zakorzenienie

Witam mamusie wszystkiego naj z okazji naszego swieta

Moj maluszek chyba zrozumial, jak sie dogadywalismy, ze na dzis w prezencie kopniak ma byc, bo wczoraj caly wieczor mnie ''smyral'' A potem sie uspokoil i tak sie wypial, ze dobre pol godziny mialam kulke pod reka. Mina TZ bezcenna

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-26, 09:23   #3747
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Muffinka to Twoja pierwsza ciąża ?
Ja już po pobraniu krwi wyniki jutro
Wiedziałyście o tym:http://www.tvn24.pl/0,1704419,0,1,dz...wiadomosc.html

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-05-26, 09:28   #3748
marli
Raczkowanie

a no właśnie mamusie wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta

Ja w prezencie od maluszka dostałam poranne rzyganko... ach kocha mnie mój maluch a jak tż wychodził rano to mówił do maluszka "bądź grzeczny" nic się nie słucha
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:35   #3749
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

To moja kruszynka dziś daję mi super samopoczucie czuje się super.

Właśnie dla Was mamuśki wszystkiego najlepszego

Stary 2011-05-26, 09:57   #3750
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Muffinka to Twoja pierwsza ciąża ?
Ja już po pobraniu krwi wyniki jutro
Wiedziałyście o tym:http://www.tvn24.pl/0,1704419,0,1,dz...wiadomosc.html
to miło z ich strony
Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
a no właśnie mamusie wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta

Ja w prezencie od maluszka dostałam poranne rzyganko... ach kocha mnie mój maluch a jak tż wychodził rano to mówił do maluszka "bądź grzeczny" nic się nie słucha
twój pierwszy prezent, nie ma co narzekaĆ łobuziak, pewnie po tatisiu

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
To moja kruszynka dziś daję mi super samopoczucie czuje się super.

Właśnie dla Was mamuśki wszystkiego najlepszego

Dziękuję i nawzajemwszystkiego najlepszego z okazji Naszego Święta

p.s. Aniu 21_21 prosze zmień planowany termin porodu na 6 grudnia- Mikołajkowy dzidziuś ma byĆ

wracając do mojego usg to płci nie było widaĆ tak na 100%... tzn. taki koniuszek między nóżkami było widaĆ... ale lekarz powiedział, ze albo sie wydłuży na chłopaka albo się schowa na dziewuszkę )))))) ale jestem ciekawa...

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-26 o 10:01
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości