|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
![]() Wiecie co ja właśnie dzwoniłam do tż że ma po drodze wjechać do jakiegoś sklepu i kupić mi kalafior bo mam ochotę straszną i dzisiaj mam na kolację kalafior
|
|
#3722 |
|
Raczkowanie
|
Ja też już jestem po USG genetycznym i z dzidzią wszystko ok. Właśnie zaczęliśmy 14 tydzień. Przezierność karkowa w normie kość nosowa pięknie widoczna. Dzidzia bardzo ruchliwa fikała koziołki tam i spowrotem.
To i ja załączam kilka fotek.
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widzialyscie to moze wczoraj? Niesamowite...
http://www.tvn24.pl/2436500,28377,0,0,1,wideo.html Paula, gratuluje dobrych wiesci |
|
|
|
#3724 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I gratuluję wizyty ![]() Cytat:
![]() Bardzo fajne zdjęcia Ale mamie też niczego nie brakuję ![]() Cytat:
Jaki malutki słodziak, super zdjęcia Aż miło popatrzeć ![]() Cytat:
![]() Goldika gratuluję super wieści. Oby tak dalej ![]() Marjeta u mnie też dzisiaj kalafior bo za mną chodził
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powiedzialam, ze chce cos takiego przezyc
Jestem tylko zaszokowana, ze kobietki daly rade (bo to jednak stres), szczegolnie jak mala nie oddychala. Tym babkom medal sie nalezy
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja panikara ostatnio jestem
|
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
witajcie dziewczyny
Ja już jestem po pracy dziewczyny ale dzisiaj była jazda w pracy. Ta dziewczyna co moje piersi obgadywała dzisiaj przyszła na kacu do pracy i koło 9 nagle zemdlała a stoi koło mnie to był taki huk że aż podskoczyłam ja zaczym zdążyłam zareagować to koleżanki zaczęły ją cucić. Przybiegł menager akurat jak się ocknęła zaprowadził ją do biura wezwali karetkę ona nie chciała jechać do szpitala i później sie okazało dlaczego menager wyczuł od niej alkohol fakt że w poniedziałek ja od niej czułam aż mnie na mdłości brało dzisiaj za bardzo z nią nie rozmawiałam ale wiecie co żeby na kacu(po pijanemu) do pracy przyjść![]() Dziewczyny macie śliczne dzieci Goldika tak się cieszę że masz dobre wyniki super!! |
|
|
|
#3728 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze powedruje tym razem wyzej jak z pierwsza ciaza, bo znow urodze o miesiac za wczesnie---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Nie zycze nikomu zle, ale kara za zle zachowanie musi byc hehehe, nie zdziwie sie jak ja wywala z roboty za ta akcje
|
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
Aniu nie rozumiem tego, ale nieodpowiedzialność ludzi mnie zadziwia. Tylko niepotrzebne nerwy dla wszystkich.
ggoraa mam nadzieję, że jednak tym razem będzie w terminie wszystko Ale ruchów zazdroszczę
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-05-25 o 17:24 |
|
|
|
#3730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zamiast się przejmować dziewczyną to ona jeszcze na nią że jakby pół kroku dalej się przewróciła to by na mnie poleciała (padła u moich stóp dosłownie) i by mi jeszcze krzywdę zrobiła ja chyba bym sama ją zabiła jakby coś mi się stało albo małej przez jej pijaństwo ![]() Ona231 ona mi tyle krwi zepsuła że nie wiem i nerwów może niepotrzebnie jestem złośliwa ale trochę jej się należało moim zdaniem![]() a niestety przychodzenie po pijanemu do pracy są coraz częstsze i naprawdę komuś się krzywda stanie przez taką osobę albo sam sobie coś zrobi zwłaszcza że robimy w fabryce jest pełno maszyn. Akurat całe biuro jest przeciw pijanym osobom i już dużo osób wyrzucili przez to Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-25 o 17:32 |
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() , albo podeptac!
|
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
To samo powiedział tż
![]() A i przez tą akcję to stwierdziłam że chyba nikt nie ma pojęcia o pierwszej pomocy Rok temu na innej zmianie zmarł starszy człowiek (na tej samej zmianie pracuje chłopak co był w polsce ratownikiem) zaczęli mu robić masaż serca przylecieli z biura i kazali mu się odsunąć bo będzie jeszcze gorzej zaczym przyjechała karetka już nie dali rady go uratować gdyby tamtego chłopaka nie odciągnęli może by żył
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale na kacu przyjść do pracy, gdzie można się łatwo uszkodzić, to jest bezmyślność totalna. Aniu jakoś im się nie dziwię, że ludzi z pracy przez to lecą coś się komuś stanie i to oni będą mieć nie przyjemności.
|
|
|
#3734 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.
Dziewczyny dzieciaki macie urocze, za chwilę co niektóre to podwójne mamy będą takich śliczności ![]() Gratuluję udanych wizyt dziewczyny, cudownie. No Aniu szkoda że nie skorzystałaś z okazji żeby jej tam dokopać, a co ![]() A co do tych duchów to ja właśnie czytałam na necie że jakiś ojciec też tak gorliwie łapał te duchy, nawet kilka pożarł żeby było bardziej wiarygodnie ![]() Muszę ogarnąć domek, i naszykować ciuchy na jutro bo jutro właśnie impreza w przedszkolu- dzień matki, część artystyczna, poczęstunek itp. Będzie fajniusio. Dziewczyny ja mam w tej ciąży ewidentnie zachcianki na kwaśne słone ostre, a w pierwszej pożerałam słodycze w ogromnych ilościach, i niby słodkie na dziewczynkę , u mnie to jakby na odwrót, może tym razem dziewczynka się trafi
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ech bym dokopała jej gdyby nie moje dobre wychowanie że sie nie kopie leżącego żałuję że mnie tego nauczyli
|
|
|
|
|
#3736 |
|
Zadomowienie
|
No to Aniu jest szansa u mnie na córeczkę, a wszyscy zazwyczaj mówią że słodkie na dziewuszkę a tu guzik
I dobrze
|
|
|
|
#3737 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() śliczne zdjęcia witam wczoraj o dziwo zjadłam kawałeczek chleba i mi pomogło- pewnie wchłonął nadmiar kwasów żołądkowych... jest taki lek Gaviscon- polecany przy zgadze dla kobiet w ciąży Cytat:
A teraz czas na mnie... otóż WSZYSTKO OK! ![]() ![]() ![]() ![]() no nic musze uciekaĆ, bo mamy gościa właśnie w progu.. .ale DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY ZA 3MANIE KCIUKÓW! |
|||
|
|
|
#3738 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane.Mam nadzieje,ze mnie jeszcze pamietacie
.Godzinke temu wrocilam z urlopu z Polski.Nie mialam niestety mozliwosci podczytywania forum,wiec mam co nadrabiac .Ale dzisiaj juz nie dam rady,postaram sie jutro wszystko przeczytac.Z reszta rano o 9 mam wizyte,wiec bede miala pewnie co opowiadac .Pozdrawiam was serdecznie
|
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3740 |
|
Zadomowienie
|
A ja już po wizycie
z dzidzią wszystko dobrze.....lekarz sprawdzał mi szyjke czy zamknięta.....i kazał sie umówić na usg połówkowe mam na 4 lipca to będzie jakiś 23 tydzień i kurde dalej nie będe widziała dzidzi do tej wizyty będzie 10 tygodni |
|
|
|
#3741 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje udanych wizyt! Jak to milo czytac o dobrych wiesciach
Oby tak dalej!U mnie byly na chwilke kolezanki z pracy i jak sie dowiedzialam co sie tam wyrabia to przestalam miec wyrzuty sumienia, ze jestem na l4.... Jutro jade na dzialke porzadkowac wszystkie graty po filipciu i nasze duperele- polowa musi isc do smieci. Filipcio zostanie z tesciowa a ja pojade z Tż- z ktorym nadal sie nie odzywam, aby bylo ciekawiej ... tzn tylko dyplomatyczne zdania o filipcia czy zakupy itp. Ale czlowiek jest stary i glupi...no,ale coz , czasem tak trzeba.Ide polozyc Filipcia do spania i zajac sie kolacyjka jakas musze.
|
#3742 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
23ciego miałyśmy obie ale nastepne mam dopiero 20 czerwca. Zastanawiam się czy się umawiać na to 3d/4d. Czy to ma jakieś lepsze diagnostycznie możliwości od 2d?Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, to sie naczekasz. Jak ja uslyszalam, ze nastepna wizyta za ok.5tyg to myslalam, ze nie wyrobie, ale jakos zleci. W sumie jak niunia rosnie dobrze, to nie ma co jej niepokoic, ale wiadomo jak to mamuski, chcialybysmy ogladac nasze maluszki jak najczesciej
|
|
|
|
|
#3744 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie nadrabiam zaległości na forum
a tu mi coś w brzuszku pukneło od kilku dni czuje takie dziwne lekkie rzeczy w brzuchu i chyba to jest to rusza sie moje baby PS. piekne dzieciaki już macie dziewczyny nie moge sie doczekać aż ja bede sie tak chwalić XD
|
|
#3745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja mykam na pobranie krwi i mocz zostawić. A głodna jestem strasznie.
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
Moj maluszek chyba zrozumial, jak sie dogadywalismy, ze na dzis w prezencie kopniak ma byc, bo wczoraj caly wieczor mnie ''smyral''
|
|
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
Muffinka to Twoja pierwsza ciąża ?
Ja już po pobraniu krwi wyniki jutroWiedziałyście o tym:http://www.tvn24.pl/0,1704419,0,1,dz...wiadomosc.html
|
#3748 |
|
Raczkowanie
|
a no właśnie mamusie wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta
Ja w prezencie od maluszka dostałam poranne rzyganko... ach kocha mnie mój maluch a jak tż wychodził rano to mówił do maluszka "bądź grzeczny" nic się nie słucha
|
|
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
To moja kruszynka dziś daję mi super samopoczucie czuje się super.
![]() Właśnie dla Was mamuśki wszystkiego najlepszego
|
#3750 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
twój pierwszy prezent, nie ma co narzekaĆ łobuziak , pewnie po tatisiu![]() Cytat:
Dziękuję i nawzajem ![]() p.s. Aniu 21_21 prosze zmień planowany termin porodu na 6 grudnia- Mikołajkowy dzidziuś ma byĆ wracając do mojego usg to płci nie było widaĆ tak na 100%... tzn. taki koniuszek między nóżkami było widaĆ... ale lekarz powiedział, ze albo sie wydłuży na chłopaka albo się schowa na dziewuszkę )))))) ale jestem ciekawa...Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-26 o 10:01 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.

ja zaczym zdążyłam zareagować to koleżanki zaczęły ją cucić. Przybiegł menager akurat jak się ocknęła zaprowadził ją do biura wezwali karetkę ona nie chciała jechać do szpitala i później sie okazało dlaczego menager wyczuł od niej alkohol fakt że w poniedziałek ja od niej czułam aż mnie na mdłości brało dzisiaj za bardzo z nią nie rozmawiałam ale wiecie co żeby na kacu(po pijanemu) do pracy przyjść

zaczym przyjechała karetka już nie dali rady go uratować gdyby tamtego chłopaka nie odciągnęli może by żył
żałuję że mnie tego nauczyli