Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM2012czV - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć:
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 6 10,53%
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 36 63,16%
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 15 26,32%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-25, 21:38   #1741
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

jagodziu współczuję Ci ze nie masz wsparcia rodziców. chyba niestety to już nigdy się nie zmieni 3maj się maleńka

a wam jeszcze powiem co fajnego widziałam w salonie. W przymierzalni wisiała sobie taka karteczka o treści mniej więcej żeby pamiętać że to nasza suknia ślubna i nie ważna jest opinia mamy czy przyjaciółki. I żeby nie przejmować się tym co się za chwilę usłyszy (po wyjściu z przymierzalni) tylko przy wyborze kierować się własnymi marzeniami bardzo fajna taka karteczka pozytywnie nastawia
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:43   #1742
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

jagodzia jak czytam o Twoich przebojach w domu to oda razu mam przed oczyma moją przyjaciółkę. jej rodzice zachowywali sie podobnie względem jej i rodzeństwa. któregoś dnia postawiła wszystko na 1 kartę- wyniosła się do innego miasta, zaczepiła u rodziny, znalazła pracę, skończyła policealną szkołę i jest teraz zarąbiście szczęśliwa. jest strasznie dumna z siebie, bo wszystko osiągnęła ciężką pracą i wieloma wyrzeczeniami. może troszke Cię to podbuduje- mino, że teraz masz jak masz to po latach będziesz mogła śmiało powiedzieć, że na wszystko sobie sama zapracowałaś dobrze, że masz przy sobie Tż z którym za rok założysz rodzinę i odetniesz się od tego wszystkiego.
Stary 2011-05-25, 21:43   #1743
Nika0208
Rozeznanie

JAGODZIA
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:47   #1744
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Wymieniam ją bo miałam ją ubraną na jednym weselu i ogólnie byłam z niej bardzo zadowolona
Ale teraz kupiłam sobie inną sukienkę z Asos i ta już nie jest mi potrzebna, raczej nie założę jej w tym roku więc po co ma wisieć w szafie. Znając mnie to za rok już mi się nie będzie podobać
Tu jest moja fotka w niej (ależ mam bledziutkie nogi..)
kochana nie chcesz czasami sprzedac tej sukienki??? piękna jest!!! napisz jak chcesz na priv

Cytat:
Napisane przez Nedda Pokaż wiadomość
Postaram się jak najdokladniej opisac swoj problem i liczę na Was...
Chodzi wlasnie o salę.Jak wiecie moje wesele miało odbywać się w Arkadii http://www.dworekarkadia.pl/ w sali balowej (600mkw.)
Wczoraj bylsimy u znajmych i oni dali nam namiary na nową salę ktora sie buduje w sumie niedaleko Arkadii. http://www.trzyroze.pl/galeria.html
Chodzi mi o ta najwieksza sale 400mkw.
I tu rodzi się problem.Nie wiem co zrobic
Ta sala jest w budowie(dzisiaj tam dzwonilam) i nie mozna jej zobaczyc w srodku tylko wizualizacje.Jedziemy dzisiaj zobaczyc ja chociaz z zewnatrz.
Zarezerwowalam sobie termin telefonicznie ale teraz nie wiem co zrobić.

Chodzi dwie kwestie-

1) Finansowa Ta nowa sala oferuje doskonale warunki cenowe ( 170zl za osobe plus przy naszej liczbie gosci stol wiejski gratis , pokoje dla gosci 60zl za dobe itd) Warunki na prawde rewelacyjne a standardem nie ujmuje Arkadii,
W Arkadii 200 zl za osobę plus 1500 za stol wiejski plus pokoje z pewnoscia drozsze

reasumujac na nasz licze osob wyszlo nam: (ok.180)
Arkadia- 37500
Nowy- 30600

czyli ponad 7 tys oszczednosci na samej sali !

2)Sala - W Arkadii sala jest cudowna ale ogggromna i boje sie ze goscie mi sie pogubia na tych 600mkw.
Co innego jak ma się 300 osob.
W nowej sala ma 400 mkw.

Minusy nowej-
Ryzyko bo dopiero sie buduje i nie wiem co tam ostatecznie bedzie.
Minusy arkadii- cena, zbyt duza sala

Proszę Was o pomoc i rady Dziewczynki.Bo dzisiaj o 15 jadę do Arkadii podpisywać umowę i juz sama nie wiem co zrobic...
jak juz wiekszośc dziewczyn pisala i ja się z Nimi zgadzam -wybralabym nową salę jednak co nowe to nowe, będą sie na pewno starac zeby wyrobic sobie nową opinie, jest tansza a poza tym jest piękna nie ma sie nad czym zastanawiac

Cytat:
Napisane przez annie_rosa Pokaż wiadomość
Witam wszystkie PMki2012 dołączam do Waszego grona Planuje ślub na 8.09.2012. Mam nadzieję, że dzięki Wam przeżyje ten stres przygotowań do ślubu
witaj

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Zarejestrowałam się dawno, ale mało co się udzielałam. Czy można do Was dołączyć? Chyba jedynym kryterium, to termin ślubu w 2012 roku, tak?
witaj

Cytat:
Napisane przez olandra Pokaż wiadomość
Hej Kobietki,
ja tez ślubuję w przyszłym roku, pozwolicie ,że będę podglądała ten wątek mamy już termin na sierpień przyszłego roku, od kilku dni chodzę i się cały czas uśmiecham, nie mogę doczekać się dalszych przygotowań i całej reszty. widzę ,że niektóre z was już maja prawie wszytko zaplanowane albo przynajmniej macie pomysły ja ciągle szukam inspiracji. martwi mnie na razie jedna rzecz... do przyszłego roku jeszcze tyle czasu
i jeszcze jedna Nowa PMka siemanko

ale duzo dzisiaj nowości

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a o to ja i moja suknia

prosze nie patrzcie na moje miny ale byłam tak roztrzęsiona że nie kontrolowałam mojej twarzy
a i tym razem słabiej mi ścięgneła więc trochę odstaje
nie wiem co napisac, bo mnie zatkało z wrazenia wiec wyraze moje uczucia emotkami

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, przepraszam, że w tak szczęśliwym dla naszego wątku momencie, ale muszę wam się wyżalić, że jestem załamana ..... Dla tych co się orientują, że co miesiąc jeżdzę do krakowa, będzie jasne co czuję. Chodzi o to, że w dniu dzisiejszym dostałam harmonogram zjazdów na przyszły rok. Normalnie myślałam, że będę mieć wolne w lipcu, tak jak w tym roku, ale dyrekcja zrobiła nam niespodziankę i w 2012 wolne będzie w sierpniu. Dodam, że ślub mam w lipcu Co gorsze, w sobotę ślub, w niedziele sesja, obiad z najbliższą rodziną a od poniedziałku zjazd w krakowie Jestem wściekła, bo normalnie gdyby to nie był zjazd to wzięłabym zwolnienie lekarskie czy cuś, ale my zawsze w poniedziałki mamy egzaminy. Co oznacza, że dwa dni po weselu miałabym się tłuc 300 km i pisac egzamin. Kompletnie nie wiem co robić. Nie ma możliwości przełożenia egzaminu a jedynie zdawania go pod koniec aplikacji, co tez jest dramatycznym rozwiązaniem, bo za 2-3 lata już nic nie będę z tego pamięteć. Jestem załamana...
o fuck.. ciężko cokolwiek poradzic.. skoro mowisz ze egzaminu nie da sie przesunąc...:/ chyba jedymym rozwiazaniem jest zmiana daty slubu.. wies chodzi tez o to ze jak by zostalo tak jak teraz jest to bys sie nie skupila do konca tylko na slubie ale caly czas bys mylala o egzaminie.. a moze uda Ci sie wszysko poprzestawiac i bedzie oki? naprawde wspolczuje...

jagodzia takie zwierzeta to od razu w pudle powinno sie zamykac! no kuźwa... i najgorsze ze nie mozna nic z tym zrobic... bo jeszcze by sie Tobie za to dostalo:/
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:49   #1745
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Uciekam! Dobrej nocki
Jagodzia trzymaj się. Jesteśmy z Tobą.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:54   #1746
(kicia)
Zakorzenienie

lecę spać duuuużo emocji jak na jeden dzień

jagodziu pamiętaj jesteśmy z Tobą a za rok już nie cały weźmiesz ślub zamieszkasz z TŻ i wtedy Twoi rodzice poczują co stracili

Stary 2011-05-25, 22:06   #1747
__Paulinka__
Zakorzenienie

doczytalam reszte

jagodziu bardzo ladnie Ci w tej sukience naprawde nie wiem tylko czemu kiedys marudzilas, ze jestes gruba, cos takiego sobie przypominam wyglądasz w niej naprawde bardzo zgrabnie, i podkreśla Twoje walory dobierz stanik i bedzie wogole cód miód i mailna

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
no ja chciałam mierzyć w biustonoszu jak w salonie tylko ramiączka odpiąć ale ona kazała ściągnąć bo były wszyte poduszki tylko te poduszki były na mnie za małe min. o 2 rozmiary więc je wycięłyśmy...

Nika wiesz chyba to przez to że pokłóciłam się z rodzicami ogólnie to się poryczałam do tego ta historia z włamywaczami

Oj wygadam się a co...
Pamietacie jak miałam jechać po tą suknię do zamościa?? To już tydzień temu rodzicom mówiłam że biorę samochód i jadę po suknię ale że znalazłam ją na miejscu to już w ogóle super No i mówiłam im dwa dni temu że jednak nie jadę do zamościa tylko na drugi koniec lublina bo znalazłam tutaj...
No i jak byłam u tej facetki to telefon dzwonił nie odebrałam bo byłam podjarana suknią. Jak wyszłyśmy zadzwoniłam no i mama z tekstem gdzie jestem czego nie powiedziałam że auto biorę (a tata go tankował ostatnio) to ja do niej że mówiłam tydzień temu i dwa dni temu że biorę bo jadę po suknię. A ona z pretensjami że mogłam powiedzieć itd. To się wkurzyłam i powiedziałam dobra zatankuję wam samochód jeśli o to wam chodzi.
Bo ostatnio pojechałam na imprezę dwu dniową i to co wyjeździłam to dotankowałam ale źle obliczyłam bo klima chodziła i za mało tego gazu zalałam i ojciec miał wąty. Ale mojemu bratu który wpadł to ostatnio kupił ropę na 120zł i jeszcze 30zł dostał o tak o na wydanie i ogólnie co chwile dają mu kasę a mi to w jego wieku i to jeszcze wcześniej nawet złamanego grosza nie dali i tak do tej pory jest.
Jak wróciłąm do domu to matka się pyta jak tam suknia czy kupuję czy zniszczona to ja opowiadam. A ojciec a ile kosztuje to ja 1500zł a mój zaj......ny brat to tyle suknia kosztuje tak dużo. A ja że i tak tnę koszty bo nówka w salonie kosztuje 3. Ale i tak mi NARAZIE TŻ POŻYCZY te 1500zł (bo wiem że rodzice nie mają narazie znaczy się mają ale tata teraz pracę zmienia i narazie wolę nie brać kasy dopóki ie zmieni). A ojciec : no i dobrze sami sobie kupujcie mi matka nie kupowała. No i kur.......a krew mnie zalała a przecież obiecali mi. Nic od nich nie dostała w życiu no sorry telefon komórkowy. A siostra i brat samochody,brat do tego w wieku 13lat dostał skuter, utrzymywali ich do 19-20 roku życia a mi grosza nie dali od 16roku życia
Poprostu się załamałam przepraszam że się tak rozpisałam
nigdy nie bylam w takiej sytuacji, ale ja bym chyba nie wytrzymala jakby rodzice mnie tak traktowali:/ smutno tak o tym czytac, ze Cie tak ponizają i ze czepiaja sie takiej glupoty jak paliwo... :/ tym bardziej ze wiedzą ze pracyjesz tylko dorywczo... nie masz stalej pracy... pamietaj, ze Nam zawsze mozesz sie wygadac! wiemy, ze to pomaga, nawet jak sie zna kogos przez neta i bedziemy Cie wpsierac 3maj sie i glowa do gory

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 22:25   #1748
jagodzia133
Zakorzenienie

dzięki wielkie Kochane jesteście co ja bym bez was zrobiła to skarb mieć was koło siebie

a tak wracając do tematu dziękuję za szczere opinie suknię kupię pewnie w poniedziałek lub we wtorek bo babka jest wieczorami niestety a ja jutor na 17 do poradni 19ostatnie nauki a Od piątku do niedzieli UWAGA UWAGA :P Jagódka jedzie nad jeziorko i to nad białe także szał ciał wogóle

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

dziewczyny masakra jakaś na tym osiedlu!!! właśnie było słychać jak gdzieś kilka szyb wybito i alarm wyje pewnie chcieli jeszcze coś obrobić. O nie trzeba uciekać na wieś ja nie chce na takim osiedlu dzieci chować. Porażka

Dobra idę spać o ile zasnę bo może jeszcze coś nabroją
Dobranoc
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 22:28   #1749
Nika0208
Rozeznanie

Cytat:
dzięki wielkie Kochane jesteście co ja bym bez was zrobiła to skarb mieć was koło siebie

a tak wracając do tematu dziękuję za szczere opinie suknię kupię pewnie w poniedziałek lub we wtorek bo babka jest wieczorami niestety a ja jutor na 17 do poradni 19ostatnie nauki a Od piątku do niedzieli UWAGA UWAGA :P Jagódka jedzie nad jeziorko i to nad białe także szał ciał wogóle

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

dziewczyny masakra jakaś na tym osiedlu!!! właśnie było słychać jak gdzieś kilka szyb wybito i alarm wyje pewnie chcieli jeszcze coś obrobić. O nie trzeba uciekać na wieś ja nie chce na takim osiedlu dzieci chować. Porażka

Dobra idę spać o ile zasnę bo może jeszcze coś nabroją
Dobranoc
To w jakiej ty dzilenicy Lublina mieszkasz....?
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 22:31   #1750
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
To w jakiej ty dzilenicy Lublina mieszkasz....?
Kalina chyba już wszytko jasne co nie?
Lili & Gabryś

Stary 2011-05-25, 22:33   #1751
bluesky89
Zakorzenienie

Jagodzia - jakaś masakra się dzieje na tym Twoim osiedlu. I masz racje, trzeba z tamtąd wiać gdzie pieprz rośnie. Takim nigdy nie wiadomo co do głowy strzeli..

Co do sukni, wyglądasz b. ładnie, ale jakoś na Twojej buźce nie widać zadowolenia

Co do rodziców, to bardzo mi przykro, że tak Cię traktują.. Nie wiem co Ci kochana napisać. Ale jeden plus takich sytuacji, możesz właśnie być z siebie dumna, że do wszystkiego doszłaś sama a nie patrzyłaś na rodziców. I to mi sie w Tobie podoba. I dzieki temu jesteś silna i zdeterminowana!! Nie patrz na innych, tylko walcz o swoje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 22:37   #1752
__Paulinka__
Zakorzenienie

uciekam spac za duzo "sukienkowych" wrazen jak na jeden dzien dobranoc
Stary 2011-05-25, 22:39   #1753
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Jagodzia - jakaś masakra się dzieje na tym Twoim osiedlu. I masz racje, trzeba z tamtąd wiać gdzie pieprz rośnie. Takim nigdy nie wiadomo co do głowy strzeli..

Co do sukni, wyglądasz b. ładnie, ale jakoś na Twojej buźce nie widać zadowolenia

Co do rodziców, to bardzo mi przykro, że tak Cię traktują.. Nie wiem co Ci kochana napisać. Ale jeden plus takich sytuacji, możesz właśnie być z siebie dumna, że do wszystkiego doszłaś sama a nie patrzyłaś na rodziców. I to mi sie w Tobie podoba. I dzieki temu jesteś silna i zdeterminowana!! Nie patrz na innych, tylko walcz o swoje
dziękuję oj uciekam uciekam na pewno :P
a nie widać zadowolenia bo ledwo w niej oddychałam tak mnie ścisnęły ;p ale jest tyle czasu to się nauczą :P i może nie zemdleję z braku powietrza w kościele :P

dobra już teraz idę spać na bank ;p dobranoc
Lili & Gabryś

Stary 2011-05-25, 22:43   #1754
bluesky89
Zakorzenienie

dobranoc dziewczęta słodkich snów
Stary 2011-05-25, 22:43   #1755
magdziaS
Podróżniczka

Kurcze dopiero teraz zawitałam bo mam problemy z netem. Korzystam z Play i maja jakąś mega awarię w Częstochowie, nie miałam neta cały dzień a teraz chodzi strasznie wolno.

Witam nowe PMki Mamy już duże, mocne grono!

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Magdzia, odnoszę wrażenie, że Ty sobie zły nick wybrałaś Ewidentnie powinno być FIOLETeverywhere Śliczne te pantofelki, ale nie dałabym rady....za wysokie jak na mój ślub
Aaaa tak się powinnam nazywać Taki nick to byłoby znacznie za mało Ja lubie takie buty i ta wysokość mi odpowiada. Na imprezy zawsze zakładam min. 10 cm czuję się w takich dobrze i nogi mnie nie bolą Także wytrzymam, a na zmianę i tak planuję białe baletki

Cytat:
A możesz mi wytłumaczyć, Kochana, jak to jest niby z tym częstochowskim geograficzno-technicznym niedopasowaniem????
Bo ja wiem TYLKO tyle, że Czę100chowa jest na Śląsku

Za jutrzejsze (dzisiejsze!) spotkanie z fotografem jak najbardziej
No i zdaj Nam ładnie sprawozdanie z tego spotkania Jestem bardzo ciekawa o co pytać na takim spotkaniu W takim razie "korzystnych wiatrów" życzę
No bo to jest tak Technicznie należymy do województwa śląskiego. Ale śląsk to kraina geograficzna polski. Częstochowa natomiast jak mało kto wie leży geograficznie w większej części na terenie małopolski. Nie chodzi tu o województwa a gdzie generalnie na mapie geograficznej znajduje się dane miasto i pod jaką krainę podlega

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość

magdziaS
buty super, gdzie takie znalazłaś i za ile?
Buty są z http://ninashoes.com/ Podobne znalazłam w Reserved W stanach kosztują około 70$ a w Reserved około 100 zł

Cytat:
a o to ja i moja suknia

prosze nie patrzcie na moje miny ale byłam tak roztrzęsiona że nie kontrolowałam mojej twarzy
Ślicznie I z welonem romantycznie.

Cytat:
Najpierw przeczytajcie :P
to tak suknia jest na mnie ale bez koła i jakiejkolwiek halki bo mi się nie chciało zakładać a poza tym widziałam się już z halką także dół jest bardziej rozłożysty niż na foto. Jestem bez stanika także cycki mi się spłaszczyły i nie były wyeksponowane

1-foto zdjęcie z katalogu jak wygląda z kołem
a reszta to ja ;p

Proszę tylko i wyłącznie o szczere opinie zero słodzenia bo to jest ważne...
Jagodzia cudnie wyglądasz. Na kole i z halką byłoby już w ogóle cud miód

No i moje spotkanie z fotografem. Oczywiście nie podpisaliśmy umowy Wszystko przez TŻta. Oczywiście ustaliliśmy wszystko wcześniej. gadaliśmy z nim prawie godz. Wypytałam o wszystko. Na koniec pytam TŻta: "to decydujemy się na Pana ostatecznie". To było raczej stwierdzenie niż pytanie. A TŻ na to, że musi się jeszcze zastanowić No kurka. Tyle czasu spędziłam na poszukiwaniach dobrego fotografa z konkretną ofertą w dobrej cenie, zeby zdjęcia nam się podobały a on się jeszcze musi zastanowić! A sam nie poświęcił chwili by mi pomóc szukać. Byłam w szoku. Oczywiście do końca dnia gadaliśmy tylko o zdjęciach i fotografie Nie stanęło na niczym, albo spotkamy się jeszcze z jednym fotografem, albo bierzemy tego. W ogóle wizja sesji nam się całkiem zmieniła, bo TŻta nagle olśniło, że w Londynie może padać. No ja się w ogóle zastanawiam czy on to wszystko przemyślał wcześniej. Czy zastanawia się na bieżąco? Brak mi słów, tym bardziej, że ja byłam zdecydowana, a zdjęcia bardzo mi się podobają. Także jutro dalsza część batalii

Jutro rano też jadę do ginekologa. Trzymajcie kciuki o pozytywne wyniki! Bo chcę z panią doktor porozmawiać o dzidziusiu

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-05-25 o 22:44
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 22:45   #1756
evoonia86
Zakorzenienie

dobranoc dziewczynki
Stary 2011-05-26, 06:59   #1757
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
a o to ja i moja suknia

Powiem ci, że ci pasuje ona

annie_rose ja foto mam jednego na sam plener w górach, musimy tam dojechać w tygodniu po weselu(środa, czwartek), a drugi fotograf, który będzie robił nam zdjęcia w dniu ślubu zrobi nam mini sesje w dniu ślubu

vesna ja tez koziorożec, a mój TŻ ryby i jesteśmy od 7 lat ze sobą... to chyba te połączenia znaków zodiaku w gazetach nie mają nic do realnego życia

nena to masz ciężki orzech do zgryzienia, współczuję, bo to taka sytuacja bez wyjścia, mało pozytywna, bo od razu po weselu będziesz musiała jechać do karaka :/

jagodziu dobrze, że nic wam sie nie stało. niebezpiecznie tam u was....
suknia ładna, ale tak jakby cię trochę skrócała. Byłaś w jakiś butach? Jak nie i będziesz chciała jakieś na obcasie, to chyba sukienka będzie przykrótka, bo już teraz jest na długość w sam raz.
Co do rodziców, a w szczególności gadki twojego taty, to współczuję i jedyne co mogę zrobić, to przytulić

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 07:00   #1758
kindziulindzia
Zakorzenienie

jagodziu słoneczko moje zawsze możesz liczyć na nas !! a na mnie napewno a w sukni wyglądasz przepięknie

dziewczyny orientujecie się czy można zrobić wiązankę ślubną z magnolii?
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 07:14   #1759
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Dzień doberek w ten cudownie rześki poranek

Cytat:
Kalina chyba już wszytko jasne co nie?
Kto by pomyślał... Taka ładna nazwa osiedla, a takie akcje tam odchodzą
Uciekaj stamtąd!

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
dziewczyny orientujecie się czy można zrobić wiązankę ślubną z magnolii?
Średnio się znam na roślinkach i kwiatuszkach, ale chyba nie będzie łatwo o bukiet a magnolii.
Magnolie zaczynają kwitnąć już w marcu. W Polsce dość cieżko jest spotkać odmiany kwitnące późniejszą wiosną. Będziesz sie musiała zorientować, czy będziesz miała skad sprowadzić kwiaty na Twój majowy ślub
Ale swoją drogą... magnolie są piękne
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 08:06   #1760
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
a wam jeszcze powiem co fajnego widziałam w salonie. W przymierzalni wisiała sobie taka karteczka o treści mniej więcej żeby pamiętać że to nasza suknia ślubna i nie ważna jest opinia mamy czy przyjaciółki. I żeby nie przejmować się tym co się za chwilę usłyszy (po wyjściu z przymierzalni) tylko przy wyborze kierować się własnymi marzeniami bardzo fajna taka karteczka pozytywnie nastawia
a ja nie do końca się z tym zgadzam
Tzn oczywiście, że to nasza suknia i musi się przede wszystkim nam podobać, ale warto jednak posłuchać też rad innych, szczególnie co do fasonu, żeby sobie krzywdy nie zrobić

Jagodziu
A Ty rozmawiałaś z rodzicami o tym? Powiedziałaś im kiedyś, że to Cię tak dręczy? Smutno się to czyta Nam zawsze możesz sie wygadać! Ale może byłoby Ci lżej gdybyś o tym z rodzicami też pogadała.
Stary 2011-05-26, 08:33   #1761
(kicia)
Zakorzenienie

niut0 powiem Ci tak że ja osobiście uważam że takie osoby które chodzą z nami powinny oceniać to czy mam jest ładnie a nie to czy dana dziewczyna coś by na siebie takiego włożyła. Np ja jak byłam w tym salonie to jedna koleżanka na siłę chciała mnie wcisnąć w taką suknię z błyszczącego materiału (kurcze babka w salonie mówiła mi jak on się nazywa i zapomniałam) ale np ja nie lubię takich sukienek. Ale widziałam kilka PM które świetnie wyglądały w takich sukniach. Bo co z tego że ja bym dobrze w niej wyglądała ale źle się czuła. Na kupno sukni składa się świetny wygląd i super uczucie towarzyszące noszeniu jej.

Stary 2011-05-26, 08:40   #1762
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
no i ze ślub u Dominikanów nici...termin zajęty....:rycz e-smarkam:
oj szkoda A tak dobrze się zapowiadało....
Cytat:
Dziewczyny, przepraszam, że w tak szczęśliwym dla naszego wątku momencie, ale muszę wam się wyżalić, że jestem załamana ..... Dla tych co się orientują, że co miesiąc jeżdzę do krakowa, będzie jasne co czuję. Chodzi o to, że w dniu dzisiejszym dostałam harmonogram zjazdów na przyszły rok. Normalnie myślałam, że będę mieć wolne w lipcu, tak jak w tym roku, ale dyrekcja zrobiła nam niespodziankę i w 2012 wolne będzie w sierpniu. Dodam, że ślub mam w lipcu Co gorsze, w sobotę ślub, w niedziele sesja, obiad z najbliższą rodziną a od poniedziałku zjazd w krakowie Jestem wściekła, bo normalnie gdyby to nie był zjazd to wzięłabym zwolnienie lekarskie czy cuś, ale my zawsze w poniedziałki mamy egzaminy. Co oznacza, że dwa dni po weselu miałabym się tłuc 300 km i pisac egzamin. Kompletnie nie wiem co robić. Nie ma możliwości przełożenia egzaminu a jedynie zdawania go pod koniec aplikacji, co tez jest dramatycznym rozwiązaniem, bo za 2-3 lata już nic nie będę z tego pamięteć. Jestem załamana...
o kurka.... nie dziwię Ci się, że jesteś załamana. Chyba zrobiłabym tak, jak radzą dziewczyny - przemęczyłabym się i zdałabym te 2 dni po ślubie. Chyba takie lepsze wyjście, niż zdawać egzamin za 2 lata. Wiem, że w tym ślubnym ferworze ciężko będzie myśleć o nauce, ale wierzę, że dasz radę.

Ja właśnie z tego względu zdecydowałam się na sierpień. Gdyby nie magisterka to wybrałabym czerwiec albo lipiec. Ale nie mam pewności, że obronię się w czerwcu albo lipcu, więc asekuracyjnie wzięłam połowę sierpnia
Cytat:
oj dziewczyny przepraszam ale u mnie jest akcja koło bloku. 4 kolesi mnie zaczepiało i moją kuzynkę więc postanowiłam że ją odprowadzę później mój tata lukał przez balkon kto to taki bo wszystkich zna a się okazało że oni się do sklepu wkradają przez okno wejście jest z drugiej strony (mój blok stoi na wzniesieniu więc okno jest bardzo malutkie takie jak od piwnicy). No i nie możemy zadzwonić na psy bo będziemy musieli zeznawać a ja mieszkam na niebezpiecznym osiedlu mojego ojca znają wieć mnie też więc mogła bym nie dożyć swojego ślubu. Jak odprowadzałam ją do domu to oni jeszcze tam stali musiałam wracać na około do bloku bo mam dzwoniła i mówiła że poszli za nami, zadzwoniłam do tżta i on wybiegł szybko i stał za krzakami i patrzył czy bezpiecznie wchodzę do bloku bo nie chiciałam żeby ze mną szedł bo jak by wychodził to może by mu coś zrobili.
Także jeszcze raz przepraszam mam nadzieję że mnie rozumiecie
Normalnie strach się bać.... Czym prędzej stamtąd uciekajcie. Z takimi typami nie warto zadzierać. Dobrze, że nic Wam się nie stało.
Cytat:
to tak suknia jest na mnie ale bez koła i jakiejkolwiek halki bo mi się nie chciało zakładać a poza tym widziałam się już z halką także dół jest bardziej rozłożysty niż na foto. Jestem bez stanika także cycki mi się spłaszczyły i nie były wyeksponowane

a reszta to ja ;p

Suknia bardzo ładnie na Tobie się prezentuje. Jeśli czujesz, że to TA - bierz Szkoda, że nie zrobiłaś sobie zdjęć też w wersji z halką - miałybyśmy porównanie.
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
a ja nie do końca się z tym zgadzam
Tzn oczywiście, że to nasza suknia i musi się przede wszystkim nam podobać, ale warto jednak posłuchać też rad innych, szczególnie co do fasonu, żeby sobie krzywdy nie zrobić

Jagodziu
A Ty rozmawiałaś z rodzicami o tym? Powiedziałaś im kiedyś, że to Cię tak dręczy? Smutno się to czyta Nam zawsze możesz sie wygadać! Ale może byłoby Ci lżej gdybyś o tym z rodzicami też pogadała.
Przecież w końcu po to bierzemy do salonu mamę, przyjaciółki itd, żeby wydały obiektywną opinię/oceniły/ewentualnie zwróciły na pewne rzeczy uwagę.

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:02   #1763
vesna84
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki!!!!

jagodzia, mam nadzieje, że dojdziesz do porozumienia z rodzicami, wiem jak to jest, ja ostatnio mialam spiecie z mamą, bo ona bardzo by chciała miec kontrole nad wszystkimi slubno-weselnymi planami, a że wiekszosc zalatiwamy z Tż-tem sami , to ostatnio dała upust swoim frustracjom....
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 09:07   #1764
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
no i ze ślub u Dominikanów nici...termin zajęty....:rycz e-smarkam:
Oj!!! Bardzo mi przykro

Cytat:
Jeju Kochana nie wiem co Ci napisać. Wiem tylko, że sama ślubu bym nie przekładała. Ale też ciężko będzie bawić się na weselu, ze świadomością, że za 2 dni egzamin. Chyba, że to tylko formalność będzie. Chciałabym napisać, że cokolwiek zrobisz będzie dobrze i mam nadzieję, że tak właśnie będzie!

Cytat:
oj dziewczyny przepraszam ale u mnie jest akcja koło bloku. 4 kolesi mnie zaczepiało i moją kuzynkę więc postanowiłam że ją odprowadzę później mój tata lukał przez balkon kto to taki bo wszystkich zna a się okazało że oni się do sklepu wkradają przez okno wejście jest z drugiej strony (mój blok stoi na wzniesieniu więc okno jest bardzo malutkie takie jak od piwnicy). No i nie możemy zadzwonić na psy bo będziemy musieli zeznawać a ja mieszkam na niebezpiecznym osiedlu mojego ojca znają wieć mnie też więc mogła bym nie dożyć swojego ślubu. Jak odprowadzałam ją do domu to oni jeszcze tam stali musiałam wracać na około do bloku bo mam dzwoniła i mówiła że poszli za nami, zadzwoniłam do tżta i on wybiegł szybko i stał za krzakami i patrzył czy bezpiecznie wchodzę do bloku bo nie chiciałam żeby ze mną szedł bo jak by wychodził to może by mu coś zrobili.
Także jeszcze raz przepraszam mam nadzieję że mnie rozumiecie
Może to i chore, ale ja dzwonie i od razu policji zaznaczam, że proszę o anonimowość, a jakby mi się cokolwiek stało, to mają już winnych. Bo strasznie uczulona jestem na ludzką krzywdę i nie daruję takim wyrostkom społecznym. Ale rozumiem Was i Wasze obawy

Cytat:

a reszta to ja ;p

Zupełnie szczerze- bardzo ładnie w niej wyglądasz Tylko, czy Ty przypadkiem nie chciałaś jeszcze zrzucić paru kg do ślubu, bo wiem, że stosujesz dietę. I co wtedy??

Cytat:
Oj wygadam się a co...
Pamietacie jak miałam jechać po tą suknię do zamościa?? To już tydzień temu rodzicom mówiłam że biorę samochód i jadę po suknię ale że znalazłam ją na miejscu to już w ogóle super No i mówiłam im dwa dni temu że jednak nie jadę do zamościa tylko na drugi koniec lublina bo znalazłam tutaj...
No i jak byłam u tej facetki to telefon dzwonił nie odebrałam bo byłam podjarana suknią. Jak wyszłyśmy zadzwoniłam no i mama z tekstem gdzie jestem czego nie powiedziałam że auto biorę (a tata go tankował ostatnio) to ja do niej że mówiłam tydzień temu i dwa dni temu że biorę bo jadę po suknię. A ona z pretensjami że mogłam powiedzieć itd. To się wkurzyłam i powiedziałam dobra zatankuję wam samochód jeśli o to wam chodzi.
Bo ostatnio pojechałam na imprezę dwu dniową i to co wyjeździłam to dotankowałam ale źle obliczyłam bo klima chodziła i za mało tego gazu zalałam i ojciec miał wąty. Ale mojemu bratu który wpadł to ostatnio kupił ropę na 120zł i jeszcze 30zł dostał o tak o na wydanie i ogólnie co chwile dają mu kasę a mi to w jego wieku i to jeszcze wcześniej nawet złamanego grosza nie dali i tak do tej pory jest.
Jak wróciłąm do domu to matka się pyta jak tam suknia czy kupuję czy zniszczona to ja opowiadam. A ojciec a ile kosztuje to ja 1500zł a mój zaj......ny brat to tyle suknia kosztuje tak dużo. A ja że i tak tnę koszty bo nówka w salonie kosztuje 3. Ale i tak mi NARAZIE TŻ POŻYCZY te 1500zł (bo wiem że rodzice nie mają narazie znaczy się mają ale tata teraz pracę zmienia i narazie wolę nie brać kasy dopóki ie zmieni). A ojciec : no i dobrze sami sobie kupujcie mi matka nie kupowała. No i kur.......a krew mnie zalała a przecież obiecali mi. Nic od nich nie dostała w życiu no sorry telefon komórkowy. A siostra i brat samochody,brat do tego w wieku 13lat dostał skuter, utrzymywali ich do 19-20 roku życia a mi grosza nie dali od 16roku życia
Poprostu się załamałam przepraszam że się tak rozpisałam
Nasza Jagódka kochana Nic mądrego tu nie napiszę. Denerwują mnie tacy rodzice, którzy nie traktują wszystkich swoich pociech na równo. Tak jest i u mojego TŻta. Siostra ma wszystko, a mój kochany nic. Ale za to po ślubie będzie miał wspaniałą nową rodzinę i początkowo będzie mieszkał w ciepłym domu, więc z tego się najbardziej cieszę. U Ciebie będzie tak samo, z Twoim przyszłym mężem już nic nie będzie takie jak do tej pory, będzie tylko lepiej!!!!!!

Idę mamuni ciacho upiec, w pracy jest, więc zrobię niespodziankę. Tylko co tu upiec????

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18

Edytowane przez gosza_m
Czas edycji: 2011-05-26 o 09:09
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:15   #1765
(kicia)
Zakorzenienie

ooo właśnie sobie przypomniałam. Czy może któraś z was ma dobry wypróbowany przepis na sernik królewski?? bo chcę dla TŻ upiec na rocznicę bo go ubóstwia. W sumie mam kilka przepisów ale wiadomo jak jest coś wypróbowanego to zawsze lepiej

Stary 2011-05-26, 09:16   #1766
Jamee
Zakorzenienie

Dzień dobry

Kiciu jak patrzę na ciebie to pozostanę chyba przy mojej Patty. Suknie MS Moda pięknie wyglądają na "żywych" PMkach. W sumie nie mogę się doczekać ich kolekcji na 2012

Jagodzia:love : według mnie bez koła wygląda lepiej. A ty jak cudnie się w niej prezentujesz

Witam nowe PMki

Dziękuję dziewczyny za trzymanie kciuków. Pomogło i zaliczyłam tego cholernego kolosa

AAAAAAAAAAAAA. Dziewczyny mam 4 z przodu

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:18   #1767
Magdzia0108
Zadomowienie

Przepisu na sernik nie mam
Przeglądam sukienki. Ta jest fajna nawet. Ciekawe czy dostępna w polskich salonach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Unique-and-Special-Touch-on-Jim-Hjelm-Wedding-Collection-1.jpg (106,4 KB, 40 załadowań)

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:40   #1768
jagata
Wtajemniczenie

Trochę Was nadgoniłam, ale niestety za bardzo czasu nie mam, aby na bieżąco Was śledzić i być bardziej aktywną.
Widziałam suknie i baaaardzo mi się podobały - dziewczyny świetnie wyglądacie!!! po prostu WOW.
Nie mogę się doczekać jak sama zacznę "prawdziwe" poszukiwania sukni, ale najpierw trochę kg przydałoby się zrzucić...
jagodzia133 - pamiętam jak byłam na weselu w Lbl i pod kościołem stała gromadka dzieci, która czekała aż Para Młoda wyjdzie i sypną im groszami. W jednej chwili dzieciaki pobiegły zbierać pieniążki i do kieszeni... a gdy odjeżdżaliśmy, to zatrzymywali samochody i chcieli kasę zamiast cukierków... byłam w niezłym szoku... pierwszy raz spotkałam się z taką sytuacją. Myślałam, że to takie przypadkowe zachowanie dzieciaków, ale widzę, że czym skorupka za młodu nasiąknie, to na starość trąci...
Jeśli chodzi o rodziców, to niestety często się zdarza, że nie potrafią traktować własnych dzieci w ten sam sposób tzn. zawsze kogoś będą faworyzować... u mnie mają świra na punkcie mojego najstarszego brata. Czasem traktują go jakby świętym był a czasem słyszę teksty typu nie ruszaj g... bo... i nie wiem wtedy czy mówią tak bo ich wkurzył, czy boją się go urazić...
Natomiast w sprawie ślubu i wesela, to mało się wtrącają - prawie w ogóle o tym nie rozmawiamy, chociaż wiem, że już kilka burz mózgów sobie urządzili. Z jednej strony, to się cieszę, ale obawiam się tego, że w końcu jak zaczniemy ustalać co i jak, to będą nieziemskie zgrzyty
jagata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:48   #1769
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Przeglądam sukienki. Ta jest fajna nawet. Ciekawe czy dostępna w polskich salonach
Cześć dziewczynki

Wróciłam od ginekologa. Wyniki cyto będę miała w poniedziałek, ale ginekolog nie była zadowolona. Poza tym dało się zauważyć "olewajski" stosunek do pacjenta. Czas przerzucić się na wizyty prywatne u innego ginekologa. Kiedy spytałam o badania, które powinnam zrobić przed staraniem się o dzidzię wspomniała tylko o toksoplazmozie i różyczce, reszta badań jak uznała nie jest mi potrzebna

Magdzia0108 - ładna suknia Troszeczkę przypomina mi suknie VW, którą posiada nena Choć jest właściwie inna

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:55   #1770
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Suknia superr Mój ukochany styl... gdzieś wyżej umieszczałam link do strony, na której można zobaczyć podobną suknię i w dodatku dostępną w Pl.
jagata jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości