|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
mi na razie spokojnie leci przez ten o wolnym przepływie, w razie czego mam tez takie o średnim.
ale czytałam, ze niektóre mm są gęstsze i wtedy lepiej zmienić smoczek. ja w końcu kupiłam Nadii takie misie: http://galeriabukowski.pl/maskotki-b...by-rug/p,60282 to tak na teraz, do przytulania zamiast pieluchy ![]() http://galeriabukowski.pl/maskotki-m...auritz/p,56450 i tak na trochę później
#92 | ||||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUSIE ![]() Cytat:
![]() ładnie dziś Oli spał, mój też przedwczoraj zasnął o 22 i obudził się o 3 zjadł i spał do 6:30, a wczoraj zasnął o 21:30 spał do 2 zjadł i spał do 5, dałam mu butlę i nie chciał spać, ale zasnął sam!!! w łóżeczku i spał do 8:40 więc jestem dziś wyspana i właśnie o 10 zasnął znowu, chyba robi mamusi prezencik ![]() co do słodyczy, to ja karmię caly czas piersią i wcinam np białą czekoladę z okienkiem czyli z orzechami, ciastka maślane, ciastka polane czekoladą, nawet parę chipsów jadłam i pączki jem i ostatnio napoleonkę, także minął mi okres gdy się bałam, że jak coś zjem to małemu zaszkodzi, jem prawie wszystko, nawet wzięłam wczoraj łyk coli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() emanuel ma ten gryzaczek, co go można do kieszonki wsadzić, na jednym skrzydełku piszczałkę, lustereczko i szeleszczące elementy, supełki, różne materiały, ale to chyba wszystkie tak mają ![]() Cytat:
a ze smoczkiem to ja jeszcze poczekam, ale Ty masz starszą dzidzię ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
dziękuję kobietki za życzenia
![]() blackrose , Tymek już pije z 3 dziurek mimo że ledwo ma 2 miace skonczone, a to są po 3 miesiacach.ale tak się meczył i szarpał z tą butlą, a mleko pił z 20 minut! a terraz 5-10 minut i po butli bezstresowo. takze jak widzisz że mała się męczy to sie nie zastanawiaj!
#94 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Eirene też na tym filmie ryczałam jak bóbr, co do zawieszek to mam ten sam problem, ten słonik też super!!!chyba zakupie tego Emanuela w końcu.sama nie wiem ![]() są u was juz te Dady w promocji??? ja wczoraj pojechałam specjalnie a nie było ani jednej paczki ![]() ![]() Ego ja też wpierdzielam już wszystko, jak coś nowego jem to mało ale jak nic nie jest Malwinie to następnym razem już się nie ograniczam ![]() aaaa diatoma najlepszego!!!!!!!! a ja teściowej nie składam życzeń na dzień mamy ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-26 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Witacje
![]() Ja również melduję się w nowej częsci ![]() Rzadko piszę ale czasu na wszystko brak ![]() ![]() W przyszły poniedziałek szczepienia i usg bioderek, mam nadzieje, że przeżyjemy te szczepienia ![]() ![]() Eirene ja mam Emannuela i jest extra, polecam ![]() Byliśmy u pediatry - maluch waży już 4.5kg po miesiącu także sporo przybrał ![]() ![]() Karmie troche z piersi, troche z butli bo Szymuś zjada ok 120ml a czasami nawet 150 <szok> ![]() ![]() A z drugiej strony mały jak poczuł butlę to już nie chce jeść zbytnio z piersi - tak jak mówicie, 5 min je ładnie a później szarpanie i nerwy, dlatego już teraz to tylko odciągam i daje mu z butli moje mleczko na zmiane z mm. Wszystkie Wasze dzieciaczki piękne !!! ![]() Wstawiam fotke mojego kochanego szczęścia ![]() Edytowane przez aguchaw1 Czas edycji: 2011-05-26 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Castia u mnie były wczoraj, ale mało i szybko się rozeszły, więc może u ciebie już się skończyły. tata mi upolował rano paczkę
#97 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja białą czekoladę też jadłam po chipsach solonych zwykłych a zjadłam parę to mały miał problem z brzuszkiem straszny... a czekolady z kakaem się boję jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chyba wezmę tego emanuela ![]() Cytat:
![]() dziś tż ma jechać zobaczyć do biedrony ![]() ja nie skladam to nie jest moja mama tylko tesciowa - dzien tesciowej juz był ![]() Cytat:
![]() dzięki za radę - emanuel rządzi ![]() no mój na poczatku siedzial na cycu non stop a jak zaczelam dokarmiac butla to widzi ze z piersi gorzej sie ciagnie i sie szarpie... ale ja nie sciagam tylko podaje mu butle moze zaczne sciagac regularnie... kurde dylemat znow ach kobieta zmienna jest ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie składam teściowej tylko mąż do niej dziś zadzwoni, a w dniedzielę zawieziemy jakiś prezencik, moja mama już dostała prezent, bo pojechała do senatorium, Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
ditoma wszystkiego najlepszego
![]() Cytat:
ja ze słodyczy też jem wszystko no może oprócz orzeszków bo sama na nie jestem uczulona (zawsze mam gębę obsypaną jak zjem) więc wole nie ryzykować, ty łyk coli ja łyk piwa ![]() ![]() aguchaw Szymuś śliczny ![]() ja też nie składam teściówce życzeń , pojedziemy do niej w sobotę damy jakiś prezent i tyle
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Dziękuję w imieniu Szymonka !!
![]() Eirene ja sciągam kilka razy dziennie - w dzień podaje mu swoje mleko a w nocy mm, aczkolwiek czasami jak nie mam czasu sciagnąc w dzień to podaje mu też mm. Bałam się że pokarmu będzie coraz mniej jak będe działać tylko laktatorem ale nie - tzn może był taki moment ale od kilku dni ostatnio aż mi się leje z piersi i co 3 h mniej wiecej 150 sciągam z dwóch piersi. Póki pokarm jest to sciągam bo wychodzi dużo taniej niż na samym mm. Dokarmiam go nan pro h.a i kurcze drogie jest to mleko (chciałabym zmienić ale sama nie wiem na jakie, a lekarka kazała dawać to nan..) także póki można zaoszczędzić to czemu nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja tez nie skladam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
JEZU DZIEWCZYNY SIEDZE I SIĘ TRZ ESE masakra siedze sobie w pokoju maly zasypia na lozku nagle patrze a po dywanie idzie ba - biegnie!!! JASZCZURKA!!! zawał na miejsu!!! wskoczylam na łózko i zadzwoniłam na donmowy aby dziadek przyszedł ja zlapac!!! złapał ja i wyniosł!!! i tak sobie przypomnialam ze wczoraj na chwile wozek wstawilismy do pokoju bo maly jeszcze spal i ona musiala byc w koszyczku na dole
boze jak sobie pomysle ze w nocy wstawalam karmic a ona gdzies byla w pokoju to mam gesia skorke do teraz sie trzese boje sie zejsc z łózka mały sie obudził cycka je a ja siedze jak na szpilkach ![]() ![]() od dzis bede zawsze wozek sprawdzac przed wstawieniem go do domu ![]()
#104 |
Zakorzenienie
|
rany
![]()
#105 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dziewczyny jecie paelle?? Bo mam taka mega ochote ale sie boje/po ost pizzy o ktora pytalam bylo tornado u malego ;-/ nigdy wiecej pizzy nie zjem ;-/ dokladniej chodzi mi o te owoce morza o tam sa.../a jeszcze dokladniej chodzi mi o te mrozona z frosty ps dla dziewczyn ktore kupuje DADY PIELUCHY-SA PACZKI 128PIELUCH ZA 39ZL JAK COS |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego
![]() Kobiety pytanie, czy te zabawki z Lamaz to grają?? Bo moja upodobała sobie tygrysa z kangurkiem Disneya, ale to coś ma sznurek no i jak się pociągnie to troszku gra, jak nie gra to ryk ![]() Szukam czegoś podobnego, bo to dostaliśmy jeszcze dla Kaśki od szwagierki ze stanów. Wtedy takich zabawek nie było, a teraz nie wiem, kompletnie nie jestem w temacie, a szczerze nie widziałam takich. |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
aguchaw1, śliczny szkrabik, jakie ma usteczka
![]() Krzyś mnie właśnie uraczył kupą po pachy, tak jeszcze nie mieliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepraszam ale ![]() ![]() ![]() super,ze sie dobrze skonc ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
Castia u mnie były wyłożone we wtorek wieczorem pieluchy i udało nam się upolować, ale tez nie za dużo bo z każdego rozmiaru po pare sztuk
Eirene współczuje brrrr bo mi lekarz kazał smarować Contratubexem ale mega swędziała mnie skóra po nim, więc kazał zmienić na Cepan. No i jak narazie tylko śmierdze tą maścią i blizna dalej czerwona. A powiedzcie mi czy używacie do czyszczenia buźki tej szczoteczki na palec? Bo mam ją kupioną, ale jeszcze nie używała i w ogóle chyba najwyższy czas zacząć czyścić małej buzinke w środku jak myślicie? Ja byłam u teściowej wczoraj z mężem, daliśmy prezencik, a dzisiaj do mojej mamy jedziemy a tak zadam głupie pytanie: czemu wybieracie akurat zabawki z Lamaze? ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- to my tak mamy jak jest przerwa jednodniowa. Lece wtedy z małą do umywalki ![]() Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-05-26 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smoczki w butelkach mam nr 2. Ale kupiłam następne już na 6 msc, bo jak mały je przez kaptur to tam i tak są takie wielkie dziury. Mówię mężowi, żeby ode mnie tez złożył przez tel ![]() ![]() ![]() blackrose co do zabawek to ja się wyłamałam i kupiłam jakiś czas temu 3 ptaszki ze SkipHop, 2 dzwonią i jeden grzechocze. Mały uwielbia zwłaszcza sówkę ![]() http://www.tublu.pl/Zabawki/Zabawki_...p_Friends.html Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-05-26 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moj pije ze smoczka nr 1 ale to dlatego ,ze karmie piersia czesciej niz butelką i z butelki tez powinno ciezej mu sie ssac..tak jak z piersi..tak powiedziala mi pediatra..zeby maluch sie nie rozleniwil ![]() dzieki za trzymanie kciukow ![]() ![]() aguchaw1- sliczny synus ![]() ![]()
![]() |
#112 | ||
Zakorzenienie
|
co za wyborny prezent
![]() no teraz rto śmieszne ale prawie się popłakałam ze strachu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
teraz w pokoju siedze tylko na łóżku boje sie ze bedzie wiecej tego świństwa
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Mam głupie pytanie
![]() jak rozpoznajecie, że maluchy mają problem z brzuszkiem/kupką? Zosia na spacerku: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
my po spaacerku, a Tymo śpi, juz nawet godzine jedzenia przespal! co sie rzadkoo zdarza. czekam na tż bo zabiera mnie na obiadek,z okazji mojego święta.ciekawe jak Tymo się bedzie zachowywal, czy zjem cieple czy zimne
![]() blackrose, ja mam różne zabawki, i generalnie wiekszosc firm stawia na takie zabawki rozwijajce i poznawcze. a z Lamaze , mam gąsiennice i opaski na rączki, natmiast upatrzylam zyrafke , chyba z Tiny love. czekam na dzien dziecka. Tymeklubi grajace muzyczki wiec narazie to ze cos szeleszczy srednio go urządza, ale jak gra to prawie piszczy z wrazenia. Eirene a za ta jaszczurka dobre, ja w druga strone chyba bym jaszczurke z wrazenia udusiala, fascynuja mnie i one i żaby ![]() tak apropo, przejrzaalam dzis arkusz maturalny z biologii z 2011, i sie załamałam, coś w tym jest że narząd nie używany zanika...gdzies mi dzwoni ale nie wiem w ktorym kosciele...
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-05-26 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Ja niedawno znalazlam ogromnego pajaka w lazience i musialam tzta obudzic zeby go wypuscil na dwor bo ja sie boje
![]() ![]() Dzis pierwszy raz jechalam z mala samochodem... w jedna strone super bo spala a w druga polowe drogi ryk bo ona sama z tylu (nie moge wylaczyc poduszek powietrznych z przodu)... Cytat:
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-26 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Eirene ooo matko zawał na miejscu
![]() blackrose Lamaze to sprawka Montii ![]() ![]() ale na Emanuela z Lamaze chyba sie skusze ![]() ![]() moje dziecko własnie produkuje kupsztyla, a ja jej kibicuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Castia też zawsze małej kibicuje przy kupce ![]() zakochałam się w ciuszkach z kubusiem puchatkiem, poszperałam już na allegro ![]() ![]() a co do zabawek to nie zauważyłam by mała jakoś inaczej reagowała jak coś gra czy szeleszczy, raczej musi to wyglądać ![]() Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-05-26 o 14:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje ![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._pol_kilo.html wzruszyłam się, jak pomyślałam, jakie to maleństwo musi być ![]()
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
eirene bidulko
![]() u mnie była kupa po cycuszki, leżała sobie na brzuszku spokojna jak nigdy i jak ją wzięłam to zgłupiałam bo wszystko żółte, może ona taka spokojna bo jej ciepło w brzuszek było ![]() ![]() ![]() ![]() montii gratulacje olusia Zosia śliczna ![]() wiecie że ja jeszcze nigdy nie używałam czapeczki z wiązaniem, boje się że za bardzo ścisnę i małą uduszę castia ja też zawsze młodej kibicuje ![]()
#120 |
Wtajemniczenie
|
Hej! Czy Wasze maleństwa też się pocą podczas karmienia? Już któryś raz z kolei zauważyłam kropelki potu na skroniach Michałka i mokre włosy...
Poza tym mam bakterie coli i Amotaks który można przyjmowac podczas karmienia nie zwalczył tego i pewnie teraz coś mocniejszego trzeba będzie brać i pewnie zrezygnować z karmienia... no ale to jutro się okaże jak pójdę do gin.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.