mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 16:00   #3781
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Kiedyś słyszałam taki przesąd, że "córka zabiera urode matce" czyli wygląda się okropnie w ciąży a jak syn to ładnie ale wiadomo ile w tym prawdy

u mnie włosy i paznokcie super cera troche sie pogorszyla ale to tak okresowo raz jest ok a potem znowu kropki
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 16:02   #3782
marli
Raczkowanie

cera sie zrobiła paskudna
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 16:03   #3783
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Witajcie.
Ja bylam rano na wizycie,z dzidzia wszystko w najlepszym porzadku .Zrobila mi krotko usg ''wewnetrzne''.Ale sie tak ruszalo,ze nie mogla pokazac mi konretnej czesci ciala .20 czerwca mam usg polowkowe,przez brzuch.Bedzie wszystko mierzyla dokladnie.I wam powiem,ze od dluzszego czasu czuje,jak sie porusza.Sa to delikatne "smyrania",ale sa .
Kupilismy w Polsce lozeczko.Wiem,ze dosc wczesniej,ale bylo warto.Za te pieniadze takiego tu nie kupie.A i przewijak na lozko.Takze mamy prawie kompletna wyprawke.Latem jeszcze wyciagne ubranka z piwnicy,zrobie ich przeglad,wypiore i zobacze,czego ewentualnie mi brakuje.
Lozeczko takie,tylko biale z widocznymi slojami i w sklepie bylo tansze http://allegro.pl/0488-klups-lozeczk...618810914.html
Ciesze sie, ze niunia zdrowa Ja mialam teraz w maju pierwsze przez brzuch, niby dopochwowe mi nie przeszkadza, ale zawsze to mila odmiana
A co do lozeczka, to nam kolega podrzucil miesiac temu, moze i wczesnie, ale rozkladac jeszcze nie musimy, niech sobie bedzie za szafa, nikomu nie przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Mamusie a jak tam wasza cera w ciąży ?

ja mam od czasu do czasu taki chwilowy trądzik, dostaje kropek ale na drugi dzien juz ich nie ma i tak w kółko wlosy super ale zawsze mialam geste
Wlosy swietnie, zawsze mialam geste, ale problem z wypadaniem, teraz rewelacja (tylko mamuska moja tez tak miala, a jak mnie urodzila, to tak jej wypadaly, ze zakola miala i jakies masci musiala wcierac, dopiero przestaly ) Za to cera masakryczna, twarz mi sie w drugim trymestrze poprawila, ale plecy i dekolt mam cale w ciapy, az wstyd sie w taka pogode rozebrac

Seona mamy taki sam termin usg

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-05-26 o 16:05
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 16:06   #3784
Myszeczka86
Zakorzenienie

U Mnie cera oraz włosu i paznokcie raczej bez zmian, no może włosy mi bardziej wypadują , ale tak ogólnie ok

A Jak tam u was z wagą ???
Idzie w góre czy może stoi w miejscu ??

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 16:13   #3785
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
U Mnie cera oraz włosu i paznokcie raczej bez zmian, no może włosy mi bardziej wypadują , ale tak ogólnie ok

A Jak tam u was z wagą ???
Idzie w góre czy może stoi w miejscu ??
Wpadlam dzis do mojej poloznej sie zwazyc, wiec na swiezo 53,700 a na ostatniej wizycie 18.05 bylo 53,100 . Ogolnie to przed ciaza (a dokladniej na wizycie przy potwierdzeniu ciazy) wazylam 57, a przez rzyganko cudne wyladowalam na 52,500 wiec nie wiem od czego liczyc, chyba od tych 52kg

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-05-26 o 16:14
Stary 2011-05-26, 16:20   #3786
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Wpadlam dzis do mojej poloznej sie zwazyc, wiec na swiezo 53,700 a na ostatniej wizycie 18.05 bylo 53,100 . Ogolnie to przed ciaza (a dokladniej na wizycie przy potwierdzeniu ciazy) wazylam 57, a przez rzyganko cudne wyladowalam na 52,500 wiec nie wiem od czego liczyc, chyba od tych 52kg

Wiesz co niewiem własnie, raz słyszałam że powinno sie liczyć od wagi normalnej, a raz od tej wagi po wymiotach, także niewiem :/

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-26, 16:22   #3787
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Ciesze sie, ze niunia zdrowa Ja mialam teraz w maju pierwsze przez brzuch, niby dopochwowe mi nie przeszkadza, ale zawsze to mila odmiana
A co do lozeczka, to nam kolega podrzucil miesiac temu, moze i wczesnie, ale rozkladac jeszcze nie musimy, niech sobie bedzie za szafa, nikomu nie przeszkadza.

Wlosy swietnie, zawsze mialam geste, ale problem z wypadaniem, teraz rewelacja (tylko mamuska moja tez tak miala, a jak mnie urodzila, to tak jej wypadaly, ze zakola miala i jakies masci musiala wcierac, dopiero przestaly ) Za to cera masakryczna, twarz mi sie w drugim trymestrze poprawila, ale plecy i dekolt mam cale w ciapy, az wstyd sie w taka pogode rozebrac

kiedyś byłam na wykładzie dla niektórych znanego lekarza ktory wlasnie mówił o zmianach po ciazy czyli wlasnie wypadajace wlosy, zeby itp. bierze to sie z tego ze bejbik pobiera wszystkie skladniki odzywcze i mikroelementy dlatego trzeba sobie zrobic zapas seplementami i odpowiednim odzywianiem - wit itd itp ale nie syntetyczne, polecaja tez w ciazy i po ciąży analize pierwiastkowa wlosow od razu wychodzi co komu brakuje
podawal przyklad krowy ktora zaraz po urodzeniu cieleka kladzie sie na trawe i nie moze wstac spowodowane to jest brakiem skladnikow odzywczych witamin itd.
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 16:26   #3788
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam Ale tu są jeszcze fajniejsze: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=424543

Cytat:
Jak Ty wytrzymujesz??? Normalnie tak mi się dni wloką

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 16:32   #3789
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to bym sie nie obrazila, jakbym co tydzien chodzila mala ogladac

Czytalyscie moze to kiedys
http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...30/index2.html

"Kiedy rodziłam syna sporo lat temu na Szaserów w Wa-wie leżałam na
sali wieloosobowej.Ciągle odbywały sie tam jakies wizyty.A to wizyta
lekarska przed wizyta z ordynatorem, potem wizyta z ordynatorem,potem
wizyta ze studentami i tak przed południem kilka razy.Oczywiście
trzeba było pokazywać brzuchy i wkładki.Tak sie przyzwyczaiłysmy na
sali do tych wizyt ,ze juz bez proszenia koszule szły w górę,brzuchy
odsłoniete,doły bez majtek.No i razu jednego wchodzi dwóch panów w
białych kitlach.No to my fruu koszule w górę.Panowie oczy jak spodki z
wrażenia zrobili,zdjęli drzwi i wyszli..Bo tym razem był to pan
konserwator z kolegą...
"
oplułam monitor

ja miesiąc temu przytyłam 3 kg przez 3m-ce (pierwsze) nie mam wagi w domu, idę we wtorek, ciekawe ile wtedy będę ważyła pewnie jeszcze więcej

a ja bym powiedziała, że tak samo z cera, włosami, paznokciami... jakie były takie są... może później się pogorszy lub polepszy bo skoro jeszcze płeĆ nie ustalona pochwalę się, że dużo mi osób powiedziało, ze dużo pładniej wyglądam niż przed ciążą... ale pewnie przez to że sie zaokrągliłam(większy biust, krągłe biodra)
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 17:38   #3790
Ona231
Zadomowienie

Dobry

Również wszystkiego najlepszego z okazji, naszego święta. Pierwszy raz mogę napisać, że to święto mnie dotyczy

Cytat:
Napisane przez howdoi Pokaż wiadomość
Cześć.

Chciałam do was dołączyć.

Termin mam wstępnie na 29 grudnia.

chociaż chciałabym aby urodziło się jeszcze w tym roku
To trzeba będzie delikatną perswazję zastosować Witam w naszym gronie.

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Hmm...ale ja poprzednią miałam 9.05! Także widzisz na takim samym wózku jedziemy Wizyta co 4 tygodnie.
To tak jak u mnie, co zrobić, jakoś cierpliwości już się nauczyłam to czekam. Ale już bliżej jak dalej

Cytat:
Napisane przez agaciorek12360 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ale długo tu nie zagladalam... Za dwa dni zaczynam 17 tydzien a czuje sie jak jakas beczka, brzuszek coraz wiekszy i spodnie coraz ciasniejsze Z moim dzieciątkiem wszystko ok ma juz 15 cm ale niestety nie chcialo pokazac co ma miedzy nózkami ;/ ale jestem cierpliwa poczekam do nastepnego usg to moze wtedy pokaze mam problem z ciuchami nic fajnego nie moge znalezc ani na allegro ani w sklepach. I widze ze nie tylko mnie meczy zgaga , ja zawsze mam na wieczor i to taka ze sie wytrzymac nieda. Pozdrawiam was dziewczyny
Ale już spory maluszek, najważniejsze, że wszystko w porządku jest. A zaglądałaś na allegro w zestawach tam czasem dziewczyny fajne paczki sprzedają

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta

Oj mi się marzy, żeby maleństwo mnie kopnęło tak żebym poczuła ... w ramach prezentu oczywiście, ale chyba jeszcze za wcześnie

Byłam dziś u lekarza, oczywiście dostałam L4 do 7 czerwca. Wtedy też mam kolejną wizytę. Maleństwo tak wierzgało nóżkami i ogólnie jakieś ruchliwe było ... jakie adhd ... tylko nie wiadomo po kim
Zawiozłam zwolnienie do pracy, to oczywiście mnie wykorzystali i do 12:30 pracowałam... w sumie połowę dnia. Masakra jakaś

Idę szybciutko jeść truskawki, bo ja od rana tylko na śniadanku, któe było o 7 rano.
To teraz odpoczywaj, a maluchy podobno tak ruchy ćwiczą Ale uroczo to wygląda.

Cytat:
Witajcie.
Ja bylam rano na wizycie,z dzidzia wszystko w najlepszym porzadku Zrobila mi krotko usg ''wewnetrzne''.Ale sie tak ruszalo,ze nie mogla pokazac mi konretnej czesci ciala .20 czerwca mam usg polowkowe,przez brzuch.Bedzie wszystko mierzyla dokladnie.I wam powiem,ze od dluzszego czasu czuje,jak sie porusza.Sa to delikatne "smyrania",ale sa
To tego smyrania zazdroszczę odrobinę, ja czasem takie bąbelki czuję ale nie mam pojęcia czy to to A i zakupu gratuluję.

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Gratuluję Wszystkim udanych wizyt Odliczam dni do 22.06, wtedy moja.

Domi7ks, Ona, Basiula, Ela
, byłyście wczoraj na tym spotkaniu Bezpieczna ciąża? Ja byłam i powiem szczerze trochę się zawiodłam. Trwało wszystko 3 godziny bez przerwy!! Kto tyle wysiedzi Przed wejściem były stoliki z reklamami, ale aby obejrzeć, to trzeba było przyjść wcześniej a na koniec każdy (ok. 21) już się pakował i wracał do domu zmęczony Powinna być przerwa na jakieś picie i ciastko, które można było przy wejściu zjeść.

Lekarze gadali o tym co zrobić, zanim zajdzie się w ciążę i niepłodności, a 90 % kobiet ma to już za sobą, bo w końcu w ciąży jest Na pytania odpowiadali baaardzo krótko
Ja w końcu nie dotarłam ale może to i dobrze, bo później doczytałam, że tam mój lekarz się produkował, więc na wizytach go wypytuję o wszystko Ja z tych dopytujących się, a do szkoły i tak się pewnie wybiorę bo raczej za wiele nie wiem.
Ale z Twojego opisu to faktycznie niezbyt ciekawie wygląda, może to na zasadzie żeby za wiele nie przekazać, bo a nóż do szkoły nie przyjdziesz

Cytat:

ja mam od czasu do czasu taki chwilowy trądzik, dostaje kropek ale na drugi dzien juz ich nie ma i tak w kółko losy super ale zawsze mialam geste
Cera super, paznokcie zawsze miałam mocne i szybko rosnące, to się nie zmieniło. Za to swoich włosów nie poznaję w szoku jestem tyle ich mam

nikaa2 to miłe taki komplement usłyszeć

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-05-26 o 17:40
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 17:41   #3791
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Ja to bym sie nie obrazila, jakbym co tydzien chodzila mala ogladac

Czytalyscie moze to kiedys
http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...30/index2.html
Popłakałam się ze śmiechu. Nie pamiętam kiedy się tak śmiałam

Cytat:
Witajcie.
Ja bylam rano na wizycie,z dzidzia wszystko w najlepszym porzadku .Zrobila mi krotko usg ''wewnetrzne''.Ale sie tak ruszalo,ze nie mogla pokazac mi konretnej czesci ciala .20 czerwca mam usg polowkowe,przez brzuch.Bedzie wszystko mierzyla dokladnie.I wam powiem,ze od dluzszego czasu czuje,jak sie porusza.Sa to delikatne "smyrania",ale sa .
Kupilismy w Polsce lozeczko.Wiem,ze dosc wczesniej,ale bylo warto.Za te pieniadze takiego tu nie kupie.A i przewijak na lozko.Takze mamy prawie kompletna wyprawke.Latem jeszcze wyciagne ubranka z piwnicy,zrobie ich przeglad,wypiore i zobacze,czego ewentualnie mi brakuje.
Lozeczko takie,tylko biale z widocznymi slojami i w sklepie bylo tansze http://allegro.pl/0488-klups-lozeczk...618810914.html
Też mam USG 20czerwca, więc odliczamy razem
Stary 2011-05-26, 18:01   #3792
kropeczka27
Raczkowanie

Ja niestety też fatalnie: cera paskudna,pryszcze na dekoldzie,plecach i ramionach,sianowate włosy z odrostami(co z tym farbowanie??farbujecie?po dobno lepiej w II trymestrze) i paznokcie mi sie rozdrawaja i łamią

Moja szwagierka jak była w ciąży to wyglądała naprawdę ładnie,cera jej się poprawiła,włosy były lśniące i paznokcie mocne i szybko jej rosyły. I urodziłą córeczkę więc cgyba jednak nie zawsze córeczka odbiera urodę matce. Ja jestem pryszczata jak nastolatka i mam od samego początku przeczucie, że będzie synuś

Edytowane przez kropeczka27
Czas edycji: 2011-05-26 o 18:09
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 18:05   #3793
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka27 Pokaż wiadomość
Ja niestety też fatalnie: cera paskudna,pryszcze na dekoldzie,plecach i ramionach,sianowate włosy z odrostami(co z tym farbowanie??farbujecie?po dobno lepiej w II trymestrze) i paznokcie mi sie rozdrawaja i łamią
Możesz farbować nawet w pierwszym ale trzeba uprzedzić fryzjera i on dobierze specjalną farbę Także jak masz się źle czuć z odrostami to lepiej podjeść do fryzjera i się dowiedzieć
Stary 2011-05-26, 19:03   #3794
kasiowa4
Raczkowanie

Cytat:

ja mam od czasu do czasu taki chwilowy trądzik, dostaje kropek ale na drugi dzien juz ich nie ma i tak w kółko wlosy super ale zawsze mialam geste

Ja mam straszne pryszcze, szczególnie na dekolcie. Włosy wypadają ale przed ciążą też tak miałam a paznokcie obgryzam z nerwów więc nie wiem czy są mocniejsze

kasiowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 20:14   #3795
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Laski

Ja byłam na badaniu. Dzis na fundusz bo mial mi pobrac cytologie, zebym nie musiala płacic. I sie go pytam kiedy wypada sie umówic na usg na badanie przeziernosci. To kazał mi otworzyc drzwi i spytac ta babke w recepcji kiedy są wolne terminy. Ona mówi ze najblizszy na 9 czerwca. A on: to prosze pania wcisnac na 7ego.
I ja sie go pytam czy jest jakas rozncia jesli usg robi prywatnie czy na nfz. On powiedzial, ze nie. To w sumie spoko, bo zaoszczedze za wizyte a dodam, ze robi usg na tym samym (dobrym) sprzecie, czy to prywatnie czy na nfz, bo w tych samych gabinetach przyjmuje.

Zreszta w tamtym roku jak karmiłam piersią to zrobiło mi sie zapalenie, miałam temperature. I zadzwonilam tam do przychodni i kazał mi przyjsc od razu i w dodatku przyjal bez kolejki.
Dodam, ze w poprzedniej ciazy mialam innego lekarza.
Ten chyba jest naprawde w porzadku, widac ze nie chce zedrzec z pacjenetek

Seona własnie sie Ciebie rano to samo pytalam (czy wczoraj). ja nei byłam. Jednak za daleko mam do tego rzeszowa. Jakbym tam mieszkala to mzoe bym wpadla. Ale skoro piszesz, ze nie sa fajnie bylo, to nie ma czego żałowac
WRzeszowie mogliby robic targi Mothers&baby

Nika z tym zaglądaniem we wkładki to jest troche przesada tez musialam przez to przejesc

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 20:26   #3796
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Suuuuper!!!!! Bardzo sie ciesze!!!!! Mam nadzieje, ze juz niedlugo toxo pozostanie tylko zlym wspomnieniem

A mnie moj filip dzis wykonczy, jakis diable w niego wstapil... wlasnie wypralam wszystkie szmatki, a on przed chwila sie wybabral w psim jedzeniu!

No to i ja sie pochwale zdjeciami mojego lobuziaka...trudno bylo wygrzebac pare, bo on ma ponad 3500 zdjec do tej pory ( no i oczywiscie mi jako autorce i jego mamie , wszystkie sie bardzo podobaja hehe)
1. Pierwsze minuty po porodzie
2. Tu mial 4 dni i zoltaczke
3. Skonczyl 20 tygodni
4. Z nasza ''kunta'', czyli Tofikiem
5. Drugie urodziny
6. Majowka

piękny synek jak i piękne foty... zarówne te, jak i nastepne

zajmujesz sie profesjonalnie fotografowaniem ????? fajne te zdjątka Ci powiem

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość

śliczna Twoja dzidzia

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 20:52   #3797
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Oj ja również mam pryszcze na plecach i na buzi. Masakra jakaś A za 2 tygodnie na wesele idę... cóż będzie trzeba kupić bardziej zabudowaną sukienkę.

Dziś po obiadku padłam jak małe dziecko ... spałam chyba z 2 godziny, a potem zajęłam się moimi kwiatkami i thujami na tarasie. Wydaje mi się, że widać poprawę, chociaż tż mówi, że nic nie widzie

domi7ks Super, że na nfz uda ci się zrobić usg. Zawsze to trochę zaoszczędzonych pieniążków.

Co do wagi, to jutro napiszę, jak się zważę rano, bo teraz po kolacji to chyba z 3 kg więcej bym miała W ciągu ostatnich 5 tygodni, między 8 a 13 tc przytyłam 2 kg, więc chyba książkowo

Lecę do tż do wanny. Kolorowych snów mamusie

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 20:53   #3798
ggoraa
Zadomowienie

Witam mamusie! Jak minal wasz dzien??
Padam na twarz. Cztery godziny ukladalam graty na dzialce, ile tego jest to szok! A najgorsze, ze 5 walizek to same ubranka filipka! A mloda dzidzia dzis ma jakiegos kreciola, tak sie wierci, ze sama jestem w szoku!
Rano odebralam wyniki badan. RBC i HCT mam ponizej normy,ale czytalam , ze to nic groznego. No zobaczymy co mi powie moja gin w poniedzialek.Zelazo mam w normie, siuski tez sa ok.

Cytat:
Ggora, Paula, Myszeczka, śliczne macie maluszki!! Ggora, ile Ty masz lat, tak młodziutko wyglądasz Laseczka z Ciebie
Dzieki A jestem rocznik '82. Czasem ten mlody wyglad mi przeszkadza...w styczniu w szpitalu mysleli, ze mam 16 lat! Dopiero jak zobaczyli dowod to zaczeli mowic na pani

Cytat:

Krosty powoli zanikaja, cera zmeczona , wlosy liche jak zawsze. W pierwszej ciazy tez wygladalam kwitnaco, a teraz sie chyba zapowiada na dziewuszke
Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
piękny synek jak i piękne foty... zarówne te, jak i nastepne

zajmujesz sie profesjonalnie fotografowaniem ????? fajne te zdjątka Ci powiem [COLOR="Silver"]
Bardzo dziekuje. A fotografowanie to tylko moje hobby
Ide zjesc pomidorowke na noc i wieszam pranie, zajrze do was jeszcze przed snem
Stary 2011-05-26, 21:19   #3799
muffinka90
Zakorzenienie

Hej dziewczynki, wlasnie sturlalam sie z zakupow. Nakupilam sobie brzoskwinek, truskawek, arbuza, ale najlepsza jest... kiszona kapucha bedzie pycha obiadek

Cytat:
Jak Ty wytrzymujesz??? Normalnie tak mi się dni wloką
Daj spokoj, czasem szalu dostaje, ale niunia juz od czasu do czasu da o sobie znac, to juz lepiej niz wczesniej. Poza tym teraz duzo nauki mam iec nie bardzo jest kiedy myslec.

Cytat:
Napisane przez kropeczka27 Pokaż wiadomość
Mojego gina pytalam, to mowil ze farby nie szkodza, chyba ze ewentualnie bedzie cie mdlic od tego smrodu. Ja na wielkanoc nie dalam rady sie pofarbowac, ale dzis sie przemoglam i nie bylo zle. Balam sie troche czy wyjdzie kolor, bo hormony czasem robia figle, ale na szczescie wyszlo ok

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-26, 21:26   #3800
Myszeczka86
Zakorzenienie

Spadam już w kimę bo jakoś padnieta jestem (niewiem po czym) chyba patrzeniem na TZ jak myje okna

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-26, 21:36   #3801
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Seona własnie sie Ciebie rano to samo pytalam (czy wczoraj). ja nei byłam.

WRzeszowie mogliby robic targi Mothers&baby
Ad.1. Pytałaś rano, a spotkanie było dopiero o 18 do 21!! Bez przerwy. Krzesełka takie twarde, że ledwo wysiedziałam

Ad.2. Mogliby lub jakieś warsztaty z Klubu Kangura. Były niedawno takie w W-wie. U nas cisza i nic nie dzieje się w takich sprawach mamowo- ciążowych

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Dzieki A jestem rocznik '82. Czasem ten mlody wyglad mi przeszkadza...w styczniu w szpitalu mysleli, ze mam 16 lat! Dopiero jak zobaczyli dowod to zaczeli mowic na pani
Ggora, ja też rocznik '82 Mnie do tej pory o dowód pytają a najlepiej jest w pracy, gdy myślą, że jestem jakąś stażystką a czasem na praktykach

Cytat:
Daj spokoj, czasem szalu dostaje, ale niunia juz od czasu do czasu da o sobie znac, to juz lepiej niz wczesniej.
Myślałam, że tylko ja jestem taka cierierpliwa. Jakbym czuła ruchy to czułabym się pewniej

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 22:01   #3802
basiula19
Zadomowienie

Ja również nie byłam na tym spotkaniu ale widze, że niema co żałować hehee

Muffinka mam pytanko, w którym tygodniu jesteś??? pytam bo chyba ty pisałaś o tym prezencie od dzidziusia z tym wypięciem.....ja czekam jak na zbawienie na jakieś ruchy może już były tylko mamusia niedomyślna heh
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 22:04   #3803
ggoraa
Zadomowienie

A mi tak daje dzidzia czadu po wnetrznosciach, ze az czasem zaboli... szczegolnie jest ruchliwa jak cos zjem... mam czasem wrazenie, ze hoduje mala piranie w brzuchu- jak tylko cos wpadnie do srodka, to sie rzuca na to i rozszarpuje
Stary 2011-05-26, 22:14   #3804
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Ja również nie byłam na tym spotkaniu ale widze, że niema co żałować hehee

Muffinka mam pytanko, w którym tygodniu jesteś??? pytam bo chyba ty pisałaś o tym prezencie od dzidziusia z tym wypięciem.....ja czekam jak na zbawienie na jakieś ruchy może już były tylko mamusia niedomyślna heh
W 17, czesciej jak dluzej poleze, to widze jak brzuch zmienia ksztalt i jak tam dotkne to czuje kulke a te smyrania sa bardzo delikatne, wiec mozna przeoczyc. Nie martw sie, wszystko w swoim czasie, jeszcze bedziemy narzekac na te kopanie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-26, 23:30   #3805
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny
wczoraj poszlam na cytologie i babeczka mowi,ze jak w cizy jestem to nie moge...kur...wa a w pl mozna.kurcze tak wazne jest dla mnie te badanie i lipa

MESSUAH raczej nie prawda.w pierszej ciazy bardzo ladnie wygladalam a bylam z coreczka w ciazy piekna mialam cere,zero syfow teraz tez tak mam

OLUSIA gratuluje udanej wizyty
lozeczko bardzo mi sie podoba

ja przytylam juz od poczatku ciazy 5 kg.teraz waze rowno 50 kg
od trzech tygodni waga stoi ciesze sie bo w pierwszej ciazy przytylam 30 kg

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

MUFFINKA o tak pozniej to dopiero beda kopniaki
i to w te miejsce nasze wrazliwe jak kopnie to az sie mozna zgiac z bolu ale i tak pozniej sie strasznie teskni za wszytkimi nidogodnosciami i dogodnosciami jakie byly w ciazy

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

dziewczyny sliczne macie swoje pociechy:love : ale ten pierwszy rok zycia naszego dzidziusia za szybko mija...

GGORA ale z Ciebie sliczna mamusia

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 07:25   #3806
Aniolina
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny,
spoznione zyczenia z okazji dnia matki
u mnie wszytsko ok, 15 tydzien bez zmian, brzuszek tylko rosnie. Powoli staram sie wypatrywac jakis ruchow, jakies babelki czuc, ale w zasadzie to jak ruchy jelit, wiec prawdopodobnie jeszcze za wczesnie.

Moja cera i wlosy wlasciwie bez zmian, jedyna pozytywna to to, ze mi sie duzo mniej wlosy przetluszczaja. Super nienawidze suszyc i ukladac, a teraz moge co 3 dni

Sliczne macie dzieci, super sie oglada takie zdjecia, zastanawialyscie sie nad sesja ciazowa/ niemowleca? Co do ciazowej, ot ja mam pewne opory, ale chyba zaszalejemy z niemowleca, ostatnio u znajomej widzialam i strasznie mi sie podobaly. np cos tak jak tutaj: http://www.mabramowicz.com/galeria2.html

Odpadl mi ostatnio kawalek zeba i bylam wczoraj u dentysty, troszke wiercenia na zywca, bylo ciezko brrr. Najgorzej, ze mozliwe, ze i tak trzeba bedzie zrobic leczenie kanalowe, chyba zejde na fotelu. Na razie mam jakas plombe utwardzajaca i jak nie ebdzie bolec to dopiero po porodzie mam pojsc i sprawdzic co z tym zebem. A w lutym bylam na kontroli, ale nic dentysta nie zobaczyl NO i mam problem, bo nie zdazylam przed ciaza 8 powyrywac, a w ciazy mi bardzo zaczely rosnac a ja mam bardzo ciasna szczeke i boli. trzymam kciuki, zeby przestaly. Mam nadzieje, ze wy poleczylyscie wszystkie zeby przed ciaza.

Pozdrawiam i milego weekendu- czemu w weekend jest gorsza pogoda niz w tygodniu?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:19   #3807
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witajcie kobietki.
Zostalam dzisiaj brutalnie obudzona przez muche,ktora uparcie chciala usiasc mi na uchu .A widzialam ja wieczorem w przedpokoju na suficie,ale nie sadzilam,ze bedzie taka wredna.O 6 postanowila sobie polatac...
Milego dzionka wam zycze.Mnie czeka dzisiaj sprzatanko.Ale na szczescie chociaz obiad mam gotowy.Buzki
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:53   #3808
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

No ja też muszę włosy ufarbować, bo już strasznie wyglądają.
Co do kilogramów to jestem +4.
Cera super zero krost itp. w sumie to i przed ciążą z nią problemów nie miałam - to znak że będzie synek?

Kurcze chciałabym już dostać kopniaka od dzidzi, ale pewnie gdzieś za jakieś 3tygodnie dostanę. Nie mogę się już doczekać.

Dziś odbieram wyniki krwi i moczu ciekawe czy jakieś zmiany będą?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:54   #3809
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Nika z tym zaglądaniem we wkładki to jest troche przesada tez musialam przez to przejesc
w jakie wkładki? bo albo jestem zaspana i nie pamiętam co tam wczoraj nabazgrałam... albo skleroza

Aniolina "Pozdrawiam i milego weekendu- czemu w weekend jest gorsza pogoda niz w tygodniu?"

to bym powiedziała, ze jest nawet filozoficzne pytanie.... tego to nawet największe i najtęższe umysły nie wiedzą "dlaczego"
też jestem zmartwiona, bo jutro na działkę jadę

OlusiaS współczuję, latająca mucha o 6tej rano jest gorsza od faszyzmu

dziewczęta mam kupiĆ sobie filtr (też nad morze wybieram się, więc o mocniejszym pomyślałam) to 50? czy może 25 wystarczy? taki żeby był na plażę i na działkę... i czy myslicie że Ziaja jest ok? czy może coś specjalnego dla kobiet w ciąży?

p.s. tak sobie myślę, że chyba 25 wystarczy...

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-27 o 09:05
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:41   #3810
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

cześć mamusie,
Ależ się zdenerwowałam, w nocy spać nie mogłam, także mocno zasnęłam ok. 5-6 rano jak troszkę u nas pochłodniało, a 8:30 telefon od szefowej... czy coś im zrobię ... no i co miałam powiedzieć, że do 12 postaram się zrobić. Ehhh ... ja to chyba dla nich za dobra jestem

nikaa2 25-30 filtr wystarczy. Ja też taki używam jak siedzę na tarasie. Chyba, że masz bardzo jasną karnację i źle się opalasz. Moja mama tak ma, musi mieć tylko blokery ale i tak musi pilnować czasu przebywania na słońcu. Do tego trzeba pamiętać, że my w pełnym słońcu przecież smażyć się nie będziemy

Zabieram się szybko za robotę, bo chcę jeszcze domek posprzątać i obiadek zrobić przed 15. Później wychodzę na spacer z koleżanką i jej maleństwem 3-miesięcznym. Jednym słowem szefowa popsuła mi cały plan dnia

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości