|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Kiedyś słyszałam taki przesąd, że "córka zabiera urode matce" czyli wygląda się okropnie w ciąży a jak syn to ładnie ale wiadomo ile w tym prawdy
![]() u mnie włosy i paznokcie super cera troche sie pogorszyla ale to tak okresowo raz jest ok a potem znowu kropki |
|
|
|
#3782 |
|
Raczkowanie
|
cera sie zrobiła paskudna
|
|
|
|
#3783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam teraz w maju pierwsze przez brzuch, niby dopochwowe mi nie przeszkadza, ale zawsze to mila odmiana![]() A co do lozeczka, to nam kolega podrzucil miesiac temu, moze i wczesnie, ale rozkladac jeszcze nie musimy, niech sobie bedzie za szafa, nikomu nie przeszkadza. Cytat:
) Za to cera masakryczna, twarz mi sie w drugim trymestrze poprawila, ale plecy i dekolt mam cale w ciapy, az wstyd sie w taka pogode rozebracSeona mamy taki sam termin usg
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-26 o 16:05 |
||
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
U Mnie cera oraz włosu i paznokcie raczej bez zmian, no może włosy mi bardziej wypadują , ale tak ogólnie ok
![]() A Jak tam u was z wagą ??? Idzie w góre czy może stoi w miejscu ??
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-26 o 16:14 |
|
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co niewiem własnie, raz słyszałam że powinno sie liczyć od wagi normalnej, a raz od tej wagi po wymiotach, także niewiem :/
|
|
|
#3787 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
![]() podawal przyklad krowy ktora zaraz po urodzeniu cieleka kladzie sie na trawe i nie moze wstac spowodowane to jest brakiem skladnikow odzywczych witamin itd. |
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Ty wytrzymujesz??? Normalnie tak mi się dni wloką
|
|
|
|
|
#3789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Kiedy rodziłam syna sporo lat temu na Szaserów w Wa-wie leżałam na sali wieloosobowej.Ciągle odbywały sie tam jakies wizyty.A to wizyta lekarska przed wizyta z ordynatorem, potem wizyta z ordynatorem,potem wizyta ze studentami i tak przed południem kilka razy.Oczywiście trzeba było pokazywać brzuchy i wkładki.Tak sie przyzwyczaiłysmy na sali do tych wizyt ,ze juz bez proszenia koszule szły w górę,brzuchy odsłoniete,doły bez majtek.No i razu jednego wchodzi dwóch panów w białych kitlach.No to my fruu koszule w górę.Panowie oczy jak spodki z wrażenia zrobili,zdjęli drzwi i wyszli..Bo tym razem był to pan konserwator z kolegą..." oplułam monitor ![]() ![]() ![]() ![]() ja miesiąc temu przytyłam 3 kg przez 3m-ce (pierwsze) nie mam wagi w domu, idę we wtorek, ciekawe ile wtedy będę ważyła pewnie jeszcze więceja ja bym powiedziała, że tak samo z cera, włosami, paznokciami... jakie były takie są... może później się pogorszy lub polepszy bo skoro jeszcze płeĆ nie ustalona pochwalę się, że dużo mi osób powiedziało, ze dużo pładniej wyglądam niż przed ciążą... ale pewnie przez to że sie zaokrągliłam(większy biust, krągłe biodra)
|
|
|
|
|
#3790 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dobry
![]() Również wszystkiego najlepszego z okazji, naszego święta. Pierwszy raz mogę napisać, że to święto mnie dotyczy Cytat:
Witam w naszym gronie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale uroczo to wygląda.Cytat:
A i zakupu gratuluję.Cytat:
Ja z tych dopytujących się, a do szkoły i tak się pewnie wybiorę bo raczej za wiele nie wiem. Ale z Twojego opisu to faktycznie niezbyt ciekawie wygląda, może to na zasadzie żeby za wiele nie przekazać, bo a nóż do szkoły nie przyjdziesz ![]() Cytat:
![]() nikaa2 to miłe taki komplement usłyszeć
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-05-26 o 17:40 |
|||||||
|
|
|
#3791 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3792 |
|
Raczkowanie
|
Ja niestety też fatalnie: cera paskudna,pryszcze na dekoldzie,plecach i ramionach,sianowate włosy z odrostami(co z tym farbowanie??farbujecie?po dobno lepiej w II trymestrze) i paznokcie mi sie rozdrawaja i łamią
![]() Moja szwagierka jak była w ciąży to wyglądała naprawdę ładnie,cera jej się poprawiła,włosy były lśniące i paznokcie mocne i szybko jej rosyły. I urodziłą córeczkę więc cgyba jednak nie zawsze córeczka odbiera urodę matce. Ja jestem pryszczata jak nastolatka i mam od samego początku przeczucie, że będzie synuś
Edytowane przez kropeczka27 Czas edycji: 2011-05-26 o 18:09 |
|
|
|
#3793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także jak masz się źle czuć z odrostami to lepiej podjeść do fryzjera i się dowiedzieć
|
|
|
#3794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam straszne pryszcze, szczególnie na dekolcie. Włosy wypadają ale przed ciążą też tak miałam a paznokcie obgryzam z nerwów
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski
Ja byłam na badaniu. Dzis na fundusz bo mial mi pobrac cytologie, zebym nie musiala płacic. I sie go pytam kiedy wypada sie umówic na usg na badanie przeziernosci. To kazał mi otworzyc drzwi i spytac ta babke w recepcji kiedy są wolne terminy. Ona mówi ze najblizszy na 9 czerwca. A on: to prosze pania wcisnac na 7ego. I ja sie go pytam czy jest jakas rozncia jesli usg robi prywatnie czy na nfz. On powiedzial, ze nie. To w sumie spoko, bo zaoszczedze za wizyte a dodam, ze robi usg na tym samym (dobrym) sprzecie, czy to prywatnie czy na nfz, bo w tych samych gabinetach przyjmuje.Zreszta w tamtym roku jak karmiłam piersią to zrobiło mi sie zapalenie, miałam temperature. I zadzwonilam tam do przychodni i kazał mi przyjsc od razu i w dodatku przyjal bez kolejki. Dodam, ze w poprzedniej ciazy mialam innego lekarza. Ten chyba jest naprawde w porzadku, widac ze nie chce zedrzec z pacjenetek ![]() Seona własnie sie Ciebie rano to samo pytalam (czy wczoraj ). ja nei byłam. Jednak za daleko mam do tego rzeszowa. Jakbym tam mieszkala to mzoe bym wpadla. Ale skoro piszesz, ze nie sa fajnie bylo, to nie ma czego żałowac ![]() WRzeszowie mogliby robic targi Mothers&baby ![]() Nika z tym zaglądaniem we wkładki to jest troche przesada tez musialam przez to przejesc
|
|
|
|
#3796 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękny synek jak i piękne foty... zarówne te, jak i nastepne ![]() zajmujesz sie profesjonalnie fotografowaniem ????? fajne te zdjątka Ci powiem ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
śliczna Twoja dzidzia
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
||
|
|
|
#3797 |
|
Rozeznanie
|
Oj ja również mam pryszcze na plecach i na buzi. Masakra jakaś
A za 2 tygodnie na wesele idę... cóż będzie trzeba kupić bardziej zabudowaną sukienkę.Dziś po obiadku padłam jak małe dziecko ... spałam chyba z 2 godziny, a potem zajęłam się moimi kwiatkami i thujami na tarasie. Wydaje mi się, że widać poprawę, chociaż tż mówi, że nic nie widzie ![]() domi7ks Super, że na nfz uda ci się zrobić usg. Zawsze to trochę zaoszczędzonych pieniążków. Co do wagi, to jutro napiszę, jak się zważę rano, bo teraz po kolacji to chyba z 3 kg więcej bym miała W ciągu ostatnich 5 tygodni, między 8 a 13 tc przytyłam 2 kg, więc chyba książkowo ![]() Lecę do tż do wanny. Kolorowych snów mamusie
|
#3798 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie! Jak minal wasz dzien??
Padam na twarz. Cztery godziny ukladalam graty na dzialce, ile tego jest to szok! A najgorsze, ze 5 walizek to same ubranka filipka! A mloda dzidzia dzis ma jakiegos kreciola, tak sie wierci, ze sama jestem w szoku! Rano odebralam wyniki badan. RBC i HCT mam ponizej normy,ale czytalam , ze to nic groznego. No zobaczymy co mi powie moja gin w poniedzialek.Zelazo mam w normie, siuski tez sa ok. Cytat:
A jestem rocznik '82. Czasem ten mlody wyglad mi przeszkadza...w styczniu w szpitalu mysleli, ze mam 16 lat! Dopiero jak zobaczyli dowod to zaczeli mowic na pani![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ide zjesc pomidorowke na noc i wieszam pranie, zajrze do was jeszcze przed snem
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, wlasnie sturlalam sie z zakupow. Nakupilam sobie brzoskwinek, truskawek, arbuza, ale najlepsza jest... kiszona kapucha
bedzie pycha obiadek![]() Daj spokoj, czasem szalu dostaje, ale niunia juz od czasu do czasu da o sobie znac, to juz lepiej niz wczesniej. Poza tym teraz duzo nauki mam iec nie bardzo jest kiedy myslec. Cytat:
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam już w kimę bo jakoś padnieta jestem (niewiem po czym) chyba patrzeniem na TZ jak myje okna
|
|
#3801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad.2. Mogliby lub jakieś warsztaty z Klubu Kangura. Były niedawno takie w W-wie. U nas cisza i nic nie dzieje się w takich sprawach mamowo- ciążowych Cytat:
Mnie do tej pory o dowód pytają a najlepiej jest w pracy, gdy myślą, że jestem jakąś stażystką a czasem na praktykachCytat:
|
|||
|
|
|
#3802 |
|
Zadomowienie
|
Ja również nie byłam na tym spotkaniu ale widze, że niema co żałować hehee
Muffinka mam pytanko, w którym tygodniu jesteś??? pytam bo chyba ty pisałaś o tym prezencie od dzidziusia z tym wypięciem.....ja czekam jak na zbawienie na jakieś ruchy może już były tylko mamusia niedomyślna heh
|
|
|
|
#3803 |
|
Zadomowienie
|
A mi tak daje dzidzia czadu po wnetrznosciach, ze az czasem zaboli... szczegolnie jest ruchliwa jak cos zjem... mam czasem wrazenie, ze hoduje mala piranie w brzuchu- jak tylko cos wpadnie do srodka, to sie rzuca na to i rozszarpuje
![]() ![]()
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te smyrania sa bardzo delikatne, wiec mozna przeoczyc. Nie martw sie, wszystko w swoim czasie, jeszcze bedziemy narzekac na te kopanie
|
|
|
|
|
#3805 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
wczoraj poszlam na cytologie i babeczka mowi,ze jak w cizy jestem to nie moge...kur...wa a w pl mozna.kurcze tak wazne jest dla mnie te badanie i lipa MESSUAH raczej nie prawda.w pierszej ciazy bardzo ladnie wygladalam a bylam z coreczka w ciazy piekna mialam cere,zero syfow teraz tez tak mam![]() OLUSIA gratuluje udanej wizyty lozeczko bardzo mi sie podoba ja przytylam juz od poczatku ciazy 5 kg.teraz waze rowno 50 kg od trzech tygodni waga stoi ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- MUFFINKA o tak pozniej to dopiero beda kopniaki ![]() ![]() i to w te miejsce nasze wrazliwe jak kopnie to az sie mozna zgiac z bolu ale i tak pozniej sie strasznie teskni za wszytkimi nidogodnosciami i dogodnosciami jakie byly w ciazy![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- dziewczyny sliczne macie swoje pociechy GGORA ale z Ciebie sliczna mamusia
|
#3806 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny,
spoznione zyczenia z okazji dnia matki ![]() u mnie wszytsko ok, 15 tydzien bez zmian, brzuszek tylko rosnie. Powoli staram sie wypatrywac jakis ruchow, jakies babelki czuc, ale w zasadzie to jak ruchy jelit, wiec prawdopodobnie jeszcze za wczesnie. Moja cera i wlosy wlasciwie bez zmian, jedyna pozytywna to to, ze mi sie duzo mniej wlosy przetluszczaja. Super nienawidze suszyc i ukladac, a teraz moge co 3 dni ![]() Sliczne macie dzieci, super sie oglada takie zdjecia, zastanawialyscie sie nad sesja ciazowa/ niemowleca? Co do ciazowej, ot ja mam pewne opory, ale chyba zaszalejemy z niemowleca, ostatnio u znajomej widzialam i strasznie mi sie podobaly. np cos tak jak tutaj: http://www.mabramowicz.com/galeria2.html Odpadl mi ostatnio kawalek zeba i bylam wczoraj u dentysty, troszke wiercenia na zywca, bylo ciezko brrr. Najgorzej, ze mozliwe, ze i tak trzeba bedzie zrobic leczenie kanalowe, chyba zejde na fotelu. Na razie mam jakas plombe utwardzajaca i jak nie ebdzie bolec to dopiero po porodzie mam pojsc i sprawdzic co z tym zebem. A w lutym bylam na kontroli, ale nic dentysta nie zobaczyl NO i mam problem, bo nie zdazylam przed ciaza 8 powyrywac, a w ciazy mi bardzo zaczely rosnac a ja mam bardzo ciasna szczeke i boli. trzymam kciuki, zeby przestaly. Mam nadzieje, ze wy poleczylyscie wszystkie zeby przed ciaza.Pozdrawiam i milego weekendu- czemu w weekend jest gorsza pogoda niz w tygodniu?
|
|
|
|
#3807 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie kobietki.
Zostalam dzisiaj brutalnie obudzona przez muche,ktora uparcie chciala usiasc mi na uchu .A widzialam ja wieczorem w przedpokoju na suficie,ale nie sadzilam,ze bedzie taka wredna.O 6 postanowila sobie polatac...Milego dzionka wam zycze.Mnie czeka dzisiaj sprzatanko.Ale na szczescie chociaz obiad mam gotowy.Buzki |
|
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
No ja też muszę włosy ufarbować, bo już strasznie wyglądają.
Co do kilogramów to jestem +4. Cera super zero krost itp. w sumie to i przed ciążą z nią problemów nie miałam - to znak że będzie synek? ![]() Kurcze chciałabym już dostać kopniaka od dzidzi, ale pewnie gdzieś za jakieś 3tygodnie dostanę. Nie mogę się już doczekać. Dziś odbieram wyniki krwi i moczu ciekawe czy jakieś zmiany będą?
|
#3809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aniolina "Pozdrawiam i milego weekendu- czemu w weekend jest gorsza pogoda niz w tygodniu? "to bym powiedziała, ze jest nawet filozoficzne pytanie.... tego to nawet największe i najtęższe umysły nie wiedzą "dlaczego" ![]() też jestem zmartwiona, bo jutro na działkę jadę ![]() OlusiaS współczuję, latająca mucha o 6tej rano jest gorsza od faszyzmu dziewczęta mam kupiĆ sobie filtr (też nad morze wybieram się, więc o mocniejszym pomyślałam) to 50? czy może 25 wystarczy? taki żeby był na plażę i na działkę... i czy myslicie że Ziaja jest ok? czy może coś specjalnego dla kobiet w ciąży? ![]() p.s. tak sobie myślę, że chyba 25 wystarczy... Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-27 o 09:05 |
|
|
|
|
#3810 |
|
Rozeznanie
|
cześć mamusie,
Ależ się zdenerwowałam, w nocy spać nie mogłam, także mocno zasnęłam ok. 5-6 rano jak troszkę u nas pochłodniało, a 8:30 telefon od szefowej... czy coś im zrobię ... no i co miałam powiedzieć, że do 12 postaram się zrobić. Ehhh ... ja to chyba dla nich za dobra jestem nikaa2 25-30 filtr wystarczy. Ja też taki używam jak siedzę na tarasie. Chyba, że masz bardzo jasną karnację i źle się opalasz. Moja mama tak ma, musi mieć tylko blokery ale i tak musi pilnować czasu przebywania na słońcu. Do tego trzeba pamiętać, że my w pełnym słońcu przecież smażyć się nie będziemy Zabieram się szybko za robotę, bo chcę jeszcze domek posprzątać i obiadek zrobić przed 15. Później wychodzę na spacer z koleżanką i jej maleństwem 3-miesięcznym. Jednym słowem szefowa popsuła mi cały plan dnia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

Ja mialam teraz w maju pierwsze przez brzuch, niby dopochwowe mi nie przeszkadza, ale zawsze to mila odmiana
) Za to cera masakryczna, twarz mi sie w drugim trymestrze poprawila, ale plecy i dekolt mam cale w ciapy, az wstyd sie w taka pogode rozebrac

A jestem rocznik '82. Czasem ten mlody wyglad mi przeszkadza...w styczniu w szpitalu mysleli, ze mam 16 lat! Dopiero jak zobaczyli dowod to zaczeli mowic na pani
bedzie pycha obiadek