|
|
#1741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później...
Dziewczyny, dołączam do Was.
Kiedyś byłam bardzo zorganizowaną osobą, wszystko zapięte na ostatni guzik. Aż na studiach wszystko zaczęło się walić. Napisanie jakiejkolwiek pracy to była MĘCZARNIA, pisałam jedną całymi dniami przez tydzień (wyjęty z życia), podczas gdy innym zajmowało to jeden-dwa dni. Okazało się, że to była piękna depresja. Pomogły dopiero leki i rzucenie nieinteresujących mnie studiów na początku piątego roku (miałam dużo zaległych przedmiotów). Tkwiłam na nich, bo wszyscy mnie przekonywali, że dam radę, że jeszcze trochę, że dyplom...Tymczasem dyplom moich studiów nie dawał kompletnie NIC, co mnie szalenie demotywowało. Zaczęłam inne studia od początku, jestem w połowie i co? TO SAMO! Każda sesja mnie totalnie wykańcza, no straszne to jest!!! Idę znowu po antydepresanty, które odstawiłam jakiś czas temu, bo boję się, że zostanę bez dyplomu, a kurczę pieczone, zdolna jestem i samo w sobie nie jest to dla mnie trudne. To ten marazm na studiach, ten niski (dla mnie za niski) poziom, ble. Przykre, że muszę przez to przejść na tabletkach, ale jeśli nie ma innego wyjścia...Oto do czego prowadzi frustracja, czyli zbyt wysokie oczekiwania wobec siebie i innych połączone z niespełnianiem tychże. Piszę trochę szybko i może chaotycznie, ale chciałam to z siebie wyrzucić, bo ileż można tak żyć!!! Dziewczyny, jak już widzicie, że nie ogarniacie zupełnie własnego życia, to zachęcam Was do pójścia do psychiatry. Lekarz mi tłumaczył, że depresja to jak cukrzyca - jedni na nią zapadają, a inni nie. Dobrze dobrane leki pomagają wyciszyć te miliony myśli w głowie i można się w końcu skupić na jakiejś czynności. To pozytyw. ![]() Mnie jeszcze pomogło rzucenie studiów, które okazały się sprzeczne z moimi oczekiwaniami, niezbyt (mnie) rozwijające i kompletnie oderwane od rzeczywistości. Może po tym opisie ktoś zgadnie, o jaki kierunek chodzi. Poza tym kojarzyły mi się one z chorowaniem, stresem z powodu nieoddanych prac i moimi niespełnionymi ambicjami. Dobrze, że to już za mną, uff. ![]() Teraz zaczyna się to samo; mam wrażenie, że studia w PL, oparte na metodzie odwalania (nauczyciele odwalają wykłady i ćwiczenia, studenci odwalają obecności i prace pis.) są zupełnie nie dla mnie. Rozpisałam się strasznie, ale może komuś moja sytuacja pomoże. W razie pytań chętnie odpowiem. No i od jutra ostro walczę.
|
|
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
* nauka na zaliczenie c.d.; ZROBIONE
* pranie x 2 + pranie ręczne; ZROBIONE * artykuły zagraniczne do pracy mgr; * zrobić zdjęcia notatkom; ZROBIONE * zrobić wykresy z wynikami; ZROBIONE * zainstalować program na ćwiczenia i nauczyć się obsługi. ZROBIONE A jutro: - pouczyć się z rana, - odkurzyć, - spakować się na zajęcia i o niczym nie zapomnieć ![]() - spakować się na piątek, - pójść do biblioteki. Pisanie tutaj przynosi pozytywne skutki cieszę się, że znowu prawie wszystko udało się zrealizować! ![]() |
|
|
|
#1743 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Ale najgorsze, z czym się użerałam od 2,5 tygodnia (naprawy) zrobione. Mam przegląd zorganizować się z tekstami na czwartkowe zajęcia i je przeczytać wysłać smsa przypominającego o umowie (zapomniałam. A jak sobie przypomniałam, to już było za późno.)Więc jutro:
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2011-05-26 o 09:31 |
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- wydrukować podanie i pójść do biura w sprawie tych praktyk (musi się udać!) - dokończyć literaturę - zrobić przelew - zrobić drobne zakupy kosmetyczne - obejrzeć film na piątkowe zajęcia Dobranoc i powodzenia jutro. Życzę Wam dużo energii i samozaparcia na cały dzień! Ten wątek naprawdę mi pomaga, cieszę się, że go znalazłam i dołączyłam do Was )
|
|
|
|
|
#1745 |
|
Przyczajenie
|
Jestem pełna dobrych emocji!!!! Obrona poszła świetnie, najprzyjemniejszy egzamin na studiach. Wieczorem wpadli znajomi, a teraz zmykam spać (jeśli uda mi się zasnąć). Jutro poczytam, co u Was dziś się zdarzyło. Bardzo dziękuję za trzymanie kciukasów. Niedługo będziemy trzymać inne obronne kciukasy za Patri. Prawda Patri?
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do wczorajszego dnia, ciesze sie ze poszlo mi prawie wszystko tak dobrze, ale jednak martwi mnie nieprzygotowanie sie na cwiczenia... to w sumie nic wielkiego... ale nie dalam rady wczoraj tego zrobic (wypadlo mi z glowy) i dzisiaj sie czuje taka rozbita... no nic, bede siedziec i strzelac oczami ><' to okropne, ale dochodze do wniosku, ze dzis bede na uczelni tylko po to, zeby miec obecnosc. zawiodlam sie na sobie musze sie zabrac za siebie, bo juz za niedlugo sesja....co do dnia dzisiejszego: - dokonczyc z kumpelkami przygotowywanie na egzamin - odebrac ksiazke z biblioteki - skonczyc czytac ksiazke - pojechac z bratem do sklepu - wreszcie wydepilowac sobie nogi depilatorem (brrr!) - pomalowac paznokcie |
|
|
|
|
#1747 |
|
Raczkowanie
|
Skasowałam posta
.A więc, mogę powiedzieć, że jak narazie leżę i kwiczę. Przygotowania do remontu okazały się bardzo czasochłonne i... ![]() 20 minut z pracą!!!!!! ![]() ![]() audreyaudrey, GRATULUJĘ! A jednocześnie zazdroszczę. O, jak bym chciała być na Twoim miejscu! U mnie, jak widać, wizualizacja celu nie działa. No i witam wszystkie nowe osoby, w tym rodzynka. Tyle się tu dzieje, że przestałam nadążać! Zwłaszcza, że mam ostatnio niewiele czasu na wizaż, wychodzi na to, że najwięcej w pracy. ![]() Obiecuję, że jak tylko będzie go więcej, postaram się wszystko nadrobić. A dzisiaj... Dzień Mamy. Więc odwiedzam moją Mamę i mam za zadanie spędzić z nią jak najwięcej czasu. ![]() Jak wrócę, być może uda się z 20 minutami na pracę... ale znając mnie... ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- No bo z tą pracą jest tak, że utknęłm w martwym punkcie i nie mam koncepcji. |
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z całego serca gratuluję! Brawo!! ![]()
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem, nie mozna cytowac za wiele...np calych akapitow. wiec lepiej sprobuj pisac wlasnymi slowami
|
|
|
|
#1750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
audreyaudrey gratulacje! Nareszcie z głowy
Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2011-05-26 o 09:09 |
|
|
|
|
#1751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja szczerze mówiąc nie domyśliłam się o jaki kierunek chodzi...jedyne co mi przyszło do głowy to to, że humanistyczny ![]() Uwaga piszę listę ![]() ![]() ![]()
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba też zacznę wklejać listę "to do", ale boję się, że będzie rosła w tempie zastraszającym. 1. napisać projekt - najważniejsze!!!! 2. artykuł 1 3. artykuł 2 (materiały, przemyśleć koncepcję) 4. prezentacja RobB 5. sprawdzić płyty 6. ułożyć narzędzie ewaluacji (2x) 7. posprzątać na półkach z papierami i w łazience 8. pranie/a 9. wydrukować i wysłać umowę 10. zaległe maile.... 11 pazury 12. zanieść spodnie do krawca Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2011-05-26 o 10:07 |
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tylko celebracja ![]() Do St. etienne przyjezdza dzis moj profesor z PW. ciesze sie. Nic wiecej na dzis, ani jutro, bo nie wiadomo czy w ogole jest sens cokolwiek robic... |
|
|
|
|
#1754 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I mam nadzieję, że mi też uda się podejść do obrony w lipcu
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Raczkowanie
|
Tak, nieprecyzyjnie się wyraziłam. Chodziło mi zarówno o cytaty, jak i parafrazy... Wszystko zależy oczywiście od charakteru pracy, ale w mojej tego musi być akurat dużo. Część teoretyczna w pracy to coś, czego nie lubię najbardziej.
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec zeby wyciagac wnioski, trzeba miec wiedze teoretyczna...
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Przyczajenie
|
Także wszystko z wczoraj zrobione! Zadania na dzisiaj: nauczyć się wykładu (2/10) 8 prezentacji z nauk poczytać eko. umyć podłogę umyć lodówkę
|
|
|
|
#1759 |
|
Rozeznanie
|
hej...powoli ten okropny tydzien dobiega konca...ale i tak to co najgorsze jeszcze przede mna
![]() Plan na dzis: |
|
|
|
#1760 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:Cytat:
Ja jeszcze nie dojrzalam do list... a moze powinnam
|
|||
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Na jutro nie robię listy, bo po prostu muszę się nauczyć na chemię, fizykę i angielski, a na więcej i tak nie będę miała czasu
![]() Pochwalę się - od kiedy dołączyłam do tego wątku, to nie zaglądałam ani raz na modowe forum i jak głupia nie wpatrywałam się w ciuszki, co tylko zabierało mi czas na oglądanie i robiło chęci na kupno - czyli bezsensowne latanie po sklepach i wydawanie kasy
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
hey dziewczyny...o ile starczy mi sil, albo nie starczy. pewnie za dwa miesiace bede juz w PL.
nie mam juz zludzen, czemu moja szefowa jest jaka jest. Dzis mi powiedziala prosto w twarz nic a zarazem cos bardzo istotnego. Szkoda, ze ja jeszcze nie mam na to jaj. wszystko w swoim czasie. Problem w tym, ze nie moze naukowo mi nic zarzucic. bo nie podala nic konkretnego. Mam troche dosc pracowania pod osoba, ktora jest niezrownowazona i nie umie jasno powiedziec, co jej sie nie podoba. Nie lubie gierek. Ja grac nie bede. |
|
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś zatrzymałam się na 1. punkcie - cały dzień, i jestem - w połowie? w 1/3? No ale to taki typ działania... czasochłonny... Cytat:
|
||
|
|
|
#1764 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą technologia drewna istnieje - na SGGW i założę się, że ludzie po niej zarabiają grubą kaskę w jakiś papierniach czy innych takich. U mnie marazm. Mam zjazd w weekend i egzamin ustny z CAE w niedziele rano i to mnie okropnie demotywuje. Myślę sobie, że i tak nie zdążę się wykuć IDEALNIE na ten exam, to po co w ogóle zaczynać??? Najchętniej położyłabym się i spała. Najlepsze jest to, że w sumie udało mi się pozbyć najgorszego stresa ostatniego półrocza - braku pracy. Co prawda nadal nie pracuję ale mam staż w b. fajnej instytucji (ostatnio dostałam samochód z kierowcą po to żeby... zawieźć papier do pocięcia na małe karteczki. Ogólnie nie wpadłybyście w życiu na co idą wasze podatki.) Ale podobnie jak Wy, w ogóle nie ciesze się z tego co JUŻ osiągnęłam, tylko dołuję tym, co mi się nie udaje.Poza tym rano pokłóciłam się z mamą i chociaż to była jej wina, chodzi teraz obrażona. Nawet nie spojrzała na kwiatek, który jej kupiłam. Ogólnie kiszka. A moje 20 minut leży i pokwikuje. Ale chce się wdrożyć, jak się wdrożę, to pójdzie.
|
||
|
|
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
Przepraszam, że zniknęłam tak zaraz po przyłączeniu się do wątku i po szkoleniu Ale muszę powiedzieć, że GTD i spotkanie z Patri dały mi tą odrobinę potrzebnej mobilizacji, więc spakowałam się, pojechałam do miejsca bez rozpraszaczy, wzięłam się w garść i..... dziś zaliczyłam egzamin, zaległy od 2 lat Zaczęłam też prowadzić kalendarz i różnorakie listy i staram się wprowadzać informacje ze szkolenia. Od jutra już powinnam być na bieżąco z wątkiem. Kolejny cel: oddać w piątek 2 rozdziały magisterki + 2 zaliczenia
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojecia, bo nic konktetniego nie powiedziala, poza tym, ze wg niej 'nie jestem naukowcem' No odkrycie to to nie jest. pracuje dopiero 8 miesiac!!
|
|
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Dagienka, gratulacje egzaminu
![]() Moje sprawozdanie z dziś: - pouczyć się z rana, ZROBIONE - odkurzyć, NIE BYŁO KIEDY ![]() - spakować się na zajęcia i o niczym nie zapomnieć ZROBIONE- spakować się na piątek, ZROBIONE - pójść do biblioteki ZROBIONE Jutro: * Nauka na zaliczenie * Uzupełnić bibliografię * Skończyć rozdział pracy * Artykuły zagraniczne znaleźć!!! Chyba też muszę 20minutówki wdrożyć w życie, tylko jeszcze nie wiem co
|
|
|
|
#1768 |
|
Copyraptor
|
)Jeszcze dziś planuję wybrać tort na jutro, zrobić do niego listę zakupów, i zarejestrować się na zajęcia nielimitowane. Na jutro: |
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za skuteczną organizację. |
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj nie dałam już rady z 20-minutówką, jestem wykończona i zaraz pójdę spać, nie mam siły zrobić już nic innego. Myślałam o 20 minutach z hula-hopem, hiszpańskim albo jakąś książką (ale chciałabym, żeby ten czas był tylko dla mnie, poświęcony na coś, na co zwykle czasu nie mam i coś, czego nie muszę koniecznie robić, ewentualnie na licencjat, tylko dlatego, że jakoś niebawem muszę go skończyć)Dobranoc! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

Ale najgorsze, z czym się użerałam od 2,5 tygodnia (naprawy) zrobione. Mam przegląd
- ZROBIONE! kamień z serca, uwielbiam ten wątek, bo znacząco się przyczynił do tego kroku
musze sie zabrac za siebie, bo juz za niedlugo sesja....

klask i: