Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później... - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-25, 22:47   #1741
LaBamBam
Raczkowanie

Dot.: Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później...

Dziewczyny, dołączam do Was.

Kiedyś byłam bardzo zorganizowaną osobą, wszystko zapięte na ostatni guzik. Aż na studiach wszystko zaczęło się walić. Napisanie jakiejkolwiek pracy to była MĘCZARNIA, pisałam jedną całymi dniami przez tydzień (wyjęty z życia), podczas gdy innym zajmowało to jeden-dwa dni. Okazało się, że to była piękna depresja. Pomogły dopiero leki i rzucenie nieinteresujących mnie studiów na początku piątego roku (miałam dużo zaległych przedmiotów). Tkwiłam na nich, bo wszyscy mnie przekonywali, że dam radę, że jeszcze trochę, że dyplom...Tymczasem dyplom moich studiów nie dawał kompletnie NIC, co mnie szalenie demotywowało.

Zaczęłam inne studia od początku, jestem w połowie i co? TO SAMO! Każda sesja mnie totalnie wykańcza, no straszne to jest!!! Idę znowu po antydepresanty, które odstawiłam jakiś czas temu, bo boję się, że zostanę bez dyplomu, a kurczę pieczone, zdolna jestem i samo w sobie nie jest to dla mnie trudne. To ten marazm na studiach, ten niski (dla mnie za niski) poziom, ble. Przykre, że muszę przez to przejść na tabletkach, ale jeśli nie ma innego wyjścia...Oto do czego prowadzi frustracja, czyli zbyt wysokie oczekiwania wobec siebie i innych połączone z niespełnianiem tychże.

Piszę trochę szybko i może chaotycznie, ale chciałam to z siebie wyrzucić, bo ileż można tak żyć!!!

Dziewczyny, jak już widzicie, że nie ogarniacie zupełnie własnego życia, to zachęcam Was do pójścia do psychiatry. Lekarz mi tłumaczył, że depresja to jak cukrzyca - jedni na nią zapadają, a inni nie. Dobrze dobrane leki pomagają wyciszyć te miliony myśli w głowie i można się w końcu skupić na jakiejś czynności. To pozytyw.

Mnie jeszcze pomogło rzucenie studiów, które okazały się sprzeczne z moimi oczekiwaniami, niezbyt (mnie) rozwijające i kompletnie oderwane od rzeczywistości. Może po tym opisie ktoś zgadnie, o jaki kierunek chodzi. Poza tym kojarzyły mi się one z chorowaniem, stresem z powodu nieoddanych prac i moimi niespełnionymi ambicjami. Dobrze, że to już za mną, uff.

Teraz zaczyna się to samo; mam wrażenie, że studia w PL, oparte na metodzie odwalania (nauczyciele odwalają wykłady i ćwiczenia, studenci odwalają obecności i prace pis.) są zupełnie nie dla mnie.

Rozpisałam się strasznie, ale może komuś moja sytuacja pomoże. W razie pytań chętnie odpowiem. No i od jutra ostro walczę.
LaBamBam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 22:58   #1742
Atka87
Zadomowienie

* nauka na zaliczenie c.d.; ZROBIONE
* pranie x 2 + pranie ręczne; ZROBIONE
* artykuły zagraniczne do pracy mgr;
* zrobić zdjęcia notatkom; ZROBIONE
* zrobić wykresy z wynikami; ZROBIONE
* zainstalować program na ćwiczenia i nauczyć się obsługi. ZROBIONE

A jutro:
- pouczyć się z rana,
- odkurzyć,
- spakować się na zajęcia i o niczym nie zapomnieć
- spakować się na piątek,
- pójść do biblioteki.

Pisanie tutaj przynosi pozytywne skutki cieszę się, że znowu prawie wszystko udało się zrealizować!

Atka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 00:25   #1743
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
A o co chodzi z planem 20 minutowym?

A, wszystko co zaplanowane na dziś - zrobione. Poza ściągnięciem prania. Ale jeszcze się zmotywuję

Jutro lekko/ciężki dzień.

Jechać na przegląd auta (nienawidzę tego, mam przeczucie, że mimo 2 tygodni napraw i tak nie przejdzie, i wymiotować mi się chce jak o tym pomyślę)
zorganizować się z tekstami na czwartkowe zajęcia i je przeczytać
iść na pocztę i wysłać faktury
wysłać smsa przypominającego o umowie

W nagrodę o 21 do kina
Tragedia dziś Ale najgorsze, z czym się użerałam od 2,5 tygodnia (naprawy) zrobione. Mam przegląd

Jechać na przegląd auta (oczywiście na miejscu się okazało, że jeszcze coś zepsute, ale od razu zdecydowałam się na naprawę)
zorganizować się z tekstami na czwartkowe zajęcia i je przeczytać
iść na pocztę i wysłać faktury
wysłać smsa przypominającego o umowie (zapomniałam. A jak sobie przypomniałam, to już było za późno.)

Więc jutro:

Wysłać smsa o umowie
Napisać coś sensownego Żonglerowi
Zadzwonić do mamy z życzeniami
zmyć kuchnię
zrobić zakupy

Edytowane przez cholernarejestracja
Czas edycji: 2011-05-26 o 09:31
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 01:32   #1744
rozrabiara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rozrabiara Pokaż wiadomość

Plan na dzisiaj, trudny do realizacji, bo to praktycznie same rzeczy, które ciążą mi niemiłosiernie i zalegają od dłuższego czasu:
- załatwić praktyki (to najgorsze, co może być, miałam na to czas od lutego, zostało mi kilka dni i sprawa strasznie mnie stresuje, a jednak i tak zabieram się za to praktycznie w ostatnim momencie, chociaż wiem, że gdybym nie napisała tego tutaj, to zabrałabym się za to na weekendzie) - CHYBA ZAŁATWIONE, dzwoniłam, umawiałam się, odhaczę jako załatwione jutro, jak podbiję podanie i umowę
- wykończyć 2 rozdział (już tak niewiele!) i wysłać go promotorowi; jak tego nie zrobię, to się tu dzisiaj nie pokażę - ZROBIONE! kamień z serca, uwielbiam ten wątek, bo znacząco się przyczynił do tego kroku
- nauczyć się na ogromne zaliczenie z literatury - ZROBIONE i w trakcie dopracowywania, jutro (w zasadzie to już dzisiaj) rano wstanę i jeszcze się pouczę
Na jutro troszkę lżejszy plan:
- wydrukować podanie i pójść do biura w sprawie tych praktyk (musi się udać!)
- dokończyć literaturę
- zrobić przelew
- zrobić drobne zakupy kosmetyczne
- obejrzeć film na piątkowe zajęcia

Dobranoc i powodzenia jutro. Życzę Wam dużo energii i samozaparcia na cały dzień! Ten wątek naprawdę mi pomaga, cieszę się, że go znalazłam i dołączyłam do Was )
rozrabiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 01:44   #1745
audreyaudrey
Przyczajenie

Jestem pełna dobrych emocji!!!! Obrona poszła świetnie, najprzyjemniejszy egzamin na studiach. Wieczorem wpadli znajomi, a teraz zmykam spać (jeśli uda mi się zasnąć). Jutro poczytam, co u Was dziś się zdarzyło. Bardzo dziękuję za trzymanie kciukasów. Niedługo będziemy trzymać inne obronne kciukasy za Patri. Prawda Patri?
audreyaudrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 06:34   #1746
Ankalime
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez audreyaudrey Pokaż wiadomość
Jestem pełna dobrych emocji!!!! Obrona poszła świetnie, najprzyjemniejszy egzamin na studiach. Wieczorem wpadli znajomi, a teraz zmykam spać (jeśli uda mi się zasnąć). Jutro poczytam, co u Was dziś się zdarzyło. Bardzo dziękuję za trzymanie kciukasów. Niedługo będziemy trzymać inne obronne kciukasy za Patri. Prawda Patri?
ciesze sie ze wszystko poszlo po Twojej mysli, wiem jak takie chwile potrafia uskrzydlic co

co do wczorajszego dnia, ciesze sie ze poszlo mi prawie wszystko tak dobrze, ale jednak martwi mnie nieprzygotowanie sie na cwiczenia... to w sumie nic wielkiego... ale nie dalam rady wczoraj tego zrobic (wypadlo mi z glowy) i dzisiaj sie czuje taka rozbita... no nic, bede siedziec i strzelac oczami ><' to okropne, ale dochodze do wniosku, ze dzis bede na uczelni tylko po to, zeby miec obecnosc. zawiodlam sie na sobie musze sie zabrac za siebie, bo juz za niedlugo sesja....

co do dnia dzisiejszego:
- dokonczyc z kumpelkami przygotowywanie na egzamin
- odebrac ksiazke z biblioteki
- skonczyc czytac ksiazke
- pojechac z bratem do sklepu
- wreszcie wydepilowac sobie nogi depilatorem (brrr!)
- pomalowac paznokcie
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 07:53   #1747
armania82
Raczkowanie

Skasowałam posta .
A więc, mogę powiedzieć, że jak narazie leżę i kwiczę. Przygotowania do remontu okazały się bardzo czasochłonne i...

Ogarnąć pokój przed remontem: pościerać kurze, wrzucic graty na strych, umyć podłogę zrobione po części, ale tej większej
Umyć łazienkę - to też nie całe, ale część
Pouczyć się na hiszpański
20 minut z pracą!!!!!!

audreyaudrey, GRATULUJĘ!

A jednocześnie zazdroszczę. O, jak bym chciała być na Twoim miejscu!
U mnie, jak widać, wizualizacja celu nie działa.

No i witam wszystkie nowe osoby, w tym rodzynka.
Tyle się tu dzieje, że przestałam nadążać! Zwłaszcza, że mam ostatnio niewiele czasu na wizaż, wychodzi na to, że najwięcej w pracy.

Obiecuję, że jak tylko będzie go więcej, postaram się wszystko nadrobić.

A dzisiaj... Dzień Mamy. Więc odwiedzam moją Mamę i mam za zadanie spędzić z nią jak najwięcej czasu.

Jak wrócę, być może uda się z 20 minutami na pracę... ale znając mnie...

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

No bo z tą pracą jest tak, że utknęłm w martwym punkcie i nie mam koncepcji. A najbardziej mnie zawsze denerwują cytaty, cytaty, cytaty.... przepisywanie czyichś książek. A w tych książkach s zazwyczaj cytaty z innych książek. I tak się wszyscy nawzajem cytują.
armania82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:20   #1748
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:

Z całego serca gratuluję!
Brawo!!
Patri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:28   #1749
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez armania82 Pokaż wiadomość

No bo z tą pracą jest tak, że utknęłm w martwym punkcie i nie mam koncepcji. A najbardziej mnie zawsze denerwują cytaty, cytaty, cytaty.... przepisywanie czyichś książek. A w tych książkach s zazwyczaj cytaty z innych książek. I tak się wszyscy nawzajem cytują.
z tego co wiem, nie mozna cytowac za wiele...np calych akapitow. wiec lepiej sprobuj pisac wlasnymi slowami
Stary 2011-05-26, 08:54   #1750
ziazik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
Na dziś:
1. dokończyć k.źwa ten dział - wyłączyć zaraz kompa!
2. próbować się umówić do dermatologa
3. spotkanie z jedną koleżanką nie mogla przyjechać
4. książki do biblioteki oddać zapomniałam wziąć z pracy
5. spotkanie z drugą koleżanką
6. spotkanie z trzecią koleżanką
7. nie dać się namówić nawet na malusieńkie piwko - przyjechałam i muszę wrócić rowerem dałam się namówić i rower został w pracy a ja wydałam kasę na taksówkę
8. w domu pewnie zmywarka będzie na mnie czekać nie czekała
9. depilacja
10. Żółwiowe jedzenie nazrywać
11. Dać się kotu pomiętosić, bo cały dzień mnie nie będzie widział
Tiaa, elegancko...

audreyaudrey gratulacje! Nareszcie z głowy

Edytowane przez ziazik
Czas edycji: 2011-05-26 o 09:09
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:57   #1751
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez LaBamBam Pokaż wiadomość

Kiedyś byłam bardzo zorganizowaną osobą, wszystko zapięte na ostatni guzik. Aż na studiach wszystko zaczęło się walić. Napisanie jakiejkolwiek pracy to była MĘCZARNIA, pisałam jedną całymi dniami przez tydzień (wyjęty z życia), podczas gdy innym zajmowało to jeden-dwa dni. Okazało się, że to była piękna depresja. Pomogły dopiero leki i rzucenie nieinteresujących mnie studiów na początku piątego roku (miałam dużo zaległych przedmiotów). Tkwiłam na nich, bo wszyscy mnie przekonywali, że dam radę, że jeszcze trochę, że dyplom...Tymczasem dyplom moich studiów nie dawał kompletnie NIC, co mnie szalenie demotywowało.

Zaczęłam inne studia od początku, jestem w połowie i co? TO SAMO! Każda sesja mnie totalnie wykańcza, no straszne to jest!!! Idę znowu po antydepresanty, które odstawiłam jakiś czas temu, bo boję się, że zostanę bez dyplomu, a kurczę pieczone, zdolna jestem i samo w sobie nie jest to dla mnie trudne. To ten marazm na studiach, ten niski (dla mnie za niski) poziom, ble. Przykre, że muszę przez to przejść na tabletkach, ale jeśli nie ma innego wyjścia...Oto do czego prowadzi frustracja, czyli zbyt wysokie oczekiwania wobec siebie i innych połączone z niespełnianiem tychże.

Piszę trochę szybko i może chaotycznie, ale chciałam to z siebie wyrzucić, bo ileż można tak żyć!!!

Dziewczyny, jak już widzicie, że nie ogarniacie zupełnie własnego życia, to zachęcam Was do pójścia do psychiatry. Lekarz mi tłumaczył, że depresja to jak cukrzyca - jedni na nią zapadają, a inni nie. Dobrze dobrane leki pomagają wyciszyć te miliony myśli w głowie i można się w końcu skupić na jakiejś czynności. To pozytyw.

Mnie jeszcze pomogło rzucenie studiów, które okazały się sprzeczne z moimi oczekiwaniami, niezbyt (mnie) rozwijające i kompletnie oderwane od rzeczywistości. Może po tym opisie ktoś zgadnie, o jaki kierunek chodzi. Poza tym kojarzyły mi się one z chorowaniem, stresem z powodu nieoddanych prac i moimi niespełnionymi ambicjami. Dobrze, że to już za mną, uff.

Teraz zaczyna się to samo; mam wrażenie, że studia w PL, oparte na metodzie odwalania (nauczyciele odwalają wykłady i ćwiczenia, studenci odwalają obecności i prace pis.) są zupełnie nie dla mnie.

Rozpisałam się strasznie, ale może komuś moja sytuacja pomoże. W razie pytań chętnie odpowiem. No i od jutra ostro walczę.
Witamy
Ja szczerze mówiąc nie domyśliłam się o jaki kierunek chodzi...jedyne co mi przyszło do głowy to to, że humanistyczny

Uwaga piszę listę

zrobić plakat na ćwiczenia- jest tylko problem, że robię go z koleżanką, więc...nie wiem jeszcze co robić. Ale wymyślę
kupić/zrobić prezent dla mamy...kompletnie nie mam pomysłu
wyprać kilka rzeczy ręcznie
jeśli starczy czasu za dnia to porobić zdjęcia na allegro

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:15   #1752
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Serdecznie gratuluję

Chyba też zacznę wklejać listę "to do", ale boję się, że będzie rosła w tempie zastraszającym.
1. napisać projekt - najważniejsze!!!!
2. artykuł 1
3. artykuł 2 (materiały, przemyśleć koncepcję)
4. prezentacja RobB
5. sprawdzić płyty
6. ułożyć narzędzie ewaluacji (2x)
7. posprzątać na półkach z papierami i w łazience
8. pranie/a
9. wydrukować i wysłać umowę
10. zaległe maile....
11 pazury
12. zanieść spodnie do krawca

Edytowane przez emi_lka
Czas edycji: 2011-05-26 o 10:07
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:20   #1753
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Gratuluje teraz tylko celebracja

Do St. etienne przyjezdza dzis moj profesor z PW. ciesze sie.
Nic wiecej na dzis, ani jutro, bo nie wiadomo czy w ogole jest sens cokolwiek robic...
Stary 2011-05-26, 09:28   #1754
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Stary 2011-05-26, 09:56   #1755
Atka87
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję! I mam nadzieję, że mi też uda się podejść do obrony w lipcu

Stary 2011-05-26, 10:26   #1756
armania82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
z tego co wiem, nie mozna cytowac za wiele...np calych akapitow. wiec lepiej sprobuj pisac wlasnymi slowami
Tak, nieprecyzyjnie się wyraziłam. Chodziło mi zarówno o cytaty, jak i parafrazy... Wszystko zależy oczywiście od charakteru pracy, ale w mojej tego musi być akurat dużo. Część teoretyczna w pracy to coś, czego nie lubię najbardziej.
armania82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:37   #1757
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez armania82 Pokaż wiadomość
Tak, nieprecyzyjnie się wyraziłam. Chodziło mi zarówno o cytaty, jak i parafrazy... Wszystko zależy oczywiście od charakteru pracy, ale w mojej tego musi być akurat dużo. Część teoretyczna w pracy to coś, czego nie lubię najbardziej.
a ja bardzo lubilam pisac moja czesc teoretyczna(o ile mozna to tak powiedziec...). moze dlatego, ze lubie skrupulatnie podchodzic do tematu i po prostu w oparciu o literature dokladnie opisalam czym sie zajmuje i w jakim wymiarze. bo pratyka to juz tylko wnioski z badan wiec zeby wyciagac wnioski, trzeba miec wiedze teoretyczna...
Stary 2011-05-26, 13:35   #1758
Pati1991
Przyczajenie

nauczyć się jednego wykładu (1/10)
nauka z log.na wejściówkę
ogarnąć 5 prezentacji z nauk- przeczytałam nawet 8;P
luknąć na prezentację z bio.
Także wszystko z wczoraj zrobione!

Zadania na dzisiaj:
nauczyć się wykładu (2/10)
8 prezentacji z nauk
poczytać eko.
umyć podłogę
umyć lodówkę
Pati1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:48   #1759
Addicted to love
Rozeznanie

hej...powoli ten okropny tydzien dobiega konca...ale i tak to co najgorsze jeszcze przede mna

Plan na dzis:
psychologia
gramatyka
zrobic sciagi
sprzatnac
Addicted to love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 16:39   #1760
Aranel
Raczkowanie

Cytat:

Pogrubione zdania to samo sedno ech...chyba czeka mnie wycieczka do lekarza w takim razie...

Cytat:
klask i:kla ski:

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Serdecznie gratuluję

Chyba też zacznę wklejać listę "to do", ale boję się, że będzie rosła w tempie zastraszającym.
1. napisać projekt - najważniejsze!!!!
2. artykuł 1
3. artykuł 2 (materiały, przemyśleć koncepcję)
4. prezentacja RobB
5. sprawdzić płyty
6. ułożyć narzędzie ewaluacji (2x)
7. posprzątać na półkach z papierami i w łazience
8. pranie/a
9. wydrukować i wysłać umowę
10. zaległe maile....
11 pazury
12. zanieść spodnie do krawca
Stanowczo za dluga ta lista

Ja jeszcze nie dojrzalam do list... a moze powinnam
Aranel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 17:19   #1761
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Na jutro nie robię listy, bo po prostu muszę się nauczyć na chemię, fizykę i angielski, a na więcej i tak nie będę miała czasu

Pochwalę się - od kiedy dołączyłam do tego wątku, to nie zaglądałam ani raz na modowe forum i jak głupia nie wpatrywałam się w ciuszki, co tylko zabierało mi czas na oglądanie i robiło chęci na kupno - czyli bezsensowne latanie po sklepach i wydawanie kasy

P U L L
Y O U R S E L F
T O G E T H E R
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 17:22   #1762
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

hey dziewczyny...o ile starczy mi sil, albo nie starczy. pewnie za dwa miesiace bede juz w PL.
nie mam juz zludzen, czemu moja szefowa jest jaka jest. Dzis mi powiedziala prosto w twarz nic a zarazem cos bardzo istotnego. Szkoda, ze ja jeszcze nie mam na to jaj. wszystko w swoim czasie.
Problem w tym, ze nie moze naukowo mi nic zarzucic. bo nie podala nic konkretnego.
Mam troche dosc pracowania pod osoba, ktora jest niezrownowazona i nie umie jasno powiedziec, co jej sie nie podoba. Nie lubie gierek. Ja grac nie bede.
Stary 2011-05-26, 17:50   #1763
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aranel Pokaż wiadomość

Stanowczo za dluga ta lista

Ja jeszcze nie dojrzalam do list... a moze powinnam
Oczywiście - ale to to, co muszę już mieć zrobione

Dziś zatrzymałam się na 1. punkcie - cały dzień, i jestem - w połowie? w 1/3?
No ale to taki typ działania... czasochłonny...

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
hey dziewczyny...o ile starczy mi sil, albo nie starczy. pewnie za dwa miesiace bede juz w PL.
nie mam juz zludzen, czemu moja szefowa jest jaka jest. Dzis mi powiedziala prosto w twarz nic a zarazem cos bardzo istotnego. Szkoda, ze ja jeszcze nie mam na to jaj. wszystko w swoim czasie.
Problem w tym, ze nie moze naukowo mi nic zarzucic. bo nie podala nic konkretnego.
Mam troche dosc pracowania pod osoba, ktora jest niezrownowazona i nie umie jasno powiedziec, co jej sie nie podoba. Nie lubie gierek. Ja grac nie bede.
Co się stało? Czemu taka radykalna decyzja? Co się nie podoba Twojej opiekunce?
Stary 2011-05-26, 19:15   #1764
fairytale
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
Moje 20 minut chwilowo zawieszone przez skręcone kolano, pewnie powinnam tam francuski wepchnąć. To na dobry początek: http://www.youtube.com/watch?v=6Hqjk...layer_embedded
I spadam z kompa wreszcie, do zobaczenia potem
Uwielbiam ZAZ, cały jej album. Jak słucham Dans ma rue to aż dreszcze mnie przechodzą.

Cytat:
Eeee... technologia drewna???

Swoją drogą technologia drewna istnieje - na SGGW i założę się, że ludzie po niej zarabiają grubą kaskę w jakiś papierniach czy innych takich.

U mnie marazm. Mam zjazd w weekend i egzamin ustny z CAE w niedziele rano i to mnie okropnie demotywuje. Myślę sobie, że i tak nie zdążę się wykuć IDEALNIE na ten exam, to po co w ogóle zaczynać??? Najchętniej położyłabym się i spała.

Najlepsze jest to, że w sumie udało mi się pozbyć najgorszego stresa ostatniego półrocza - braku pracy. Co prawda nadal nie pracuję ale mam staż w b. fajnej instytucji (ostatnio dostałam samochód z kierowcą po to żeby... zawieźć papier do pocięcia na małe karteczki. Ogólnie nie wpadłybyście w życiu na co idą wasze podatki.) Ale podobnie jak Wy, w ogóle nie ciesze się z tego co JUŻ osiągnęłam, tylko dołuję tym, co mi się nie udaje.

Poza tym rano pokłóciłam się z mamą i chociaż to była jej wina, chodzi teraz obrażona. Nawet nie spojrzała na kwiatek, który jej kupiłam. Ogólnie kiszka.

A moje 20 minut leży i pokwikuje. Ale chce się wdrożyć, jak się wdrożę, to pójdzie.
fairytale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 19:47   #1765
dagienka
Zadomowienie

Witam,

Przepraszam, że zniknęłam tak zaraz po przyłączeniu się do wątku i po szkoleniu
Ale muszę powiedzieć, że GTD i spotkanie z Patri dały mi tą odrobinę potrzebnej mobilizacji, więc spakowałam się, pojechałam do miejsca bez rozpraszaczy, wzięłam się w garść i..... dziś zaliczyłam egzamin, zaległy od 2 lat

Zaczęłam też prowadzić kalendarz i różnorakie listy i staram się wprowadzać informacje ze szkolenia.
Od jutra już powinnam być na bieżąco z wątkiem.

Kolejny cel: oddać w piątek 2 rozdziały magisterki + 2 zaliczenia
Stary 2011-05-26, 20:49   #1766
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość

Co się stało? Czemu taka radykalna decyzja? Co się nie podoba Twojej opiekunce?
nie mam pojecia, bo nic konktetniego nie powiedziala, poza tym, ze wg niej 'nie jestem naukowcem' No odkrycie to to nie jest. pracuje dopiero 8 miesiac!!
Stary 2011-05-26, 23:14   #1767
Atka87
Zadomowienie

Dagienka, gratulacje egzaminu

Moje sprawozdanie z dziś:
- pouczyć się z rana, ZROBIONE
- odkurzyć, NIE BYŁO KIEDY

- spakować się na zajęcia i o niczym nie zapomnieć ZROBIONE
- spakować się na piątek, ZROBIONE
- pójść do biblioteki ZROBIONE

Jutro:
* Nauka na zaliczenie
* Uzupełnić bibliografię
* Skończyć rozdział pracy
* Artykuły zagraniczne znaleźć!!!

Chyba też muszę 20minutówki wdrożyć w życie, tylko jeszcze nie wiem co

Stary 2011-05-26, 23:27   #1768
cholernarejestracja
Copyraptor

Wysłać smsa o umowie
Napisać coś sensownego Żonglerowi
Zadzwonić do mamy z życzeniami
zmyć kuchnię (no, tak w połowie, ale jeszcze się zbiorę )
zrobić zakupy

Jeszcze dziś planuję wybrać tort na jutro, zrobić do niego listę zakupów, i zarejestrować się na zajęcia nielimitowane.

Na jutro:

Jechać do gina
Kupić składniki na tort
Upiec tort, a przynajmniej blaty
Przygotować się do szkolenia
Stary 2011-05-26, 23:43   #1769
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagienka Pokaż wiadomość
Witam,

Przepraszam, że zniknęłam tak zaraz po przyłączeniu się do wątku i po szkoleniu
Ale muszę powiedzieć, że GTD i spotkanie z Patri dały mi tą odrobinę potrzebnej mobilizacji, więc spakowałam się, pojechałam do miejsca bez rozpraszaczy, wzięłam się w garść i..... dziś zaliczyłam egzamin, zaległy od 2 lat

Zaczęłam też prowadzić kalendarz i różnorakie listy i staram się wprowadzać informacje ze szkolenia.
Od jutra już powinnam być na bieżąco z wątkiem.

Kolejny cel: oddać w piątek 2 rozdziały magisterki + 2 zaliczenia
Gratulacje
Trzymam kciuki za skuteczną organizację.
Stary 2011-05-26, 23:48   #1770
rozrabiara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rozrabiara Pokaż wiadomość
Na jutro troszkę lżejszy plan:
- wydrukować podanie i pójść do biura w sprawie tych praktyk (musi się udać!) - załatwione, kamień z serca!
- dokończyć literaturę zrobione!
- zrobić przelew zrobione!
- zrobić drobne zakupy kosmetyczne dzisiaj się nie udało, może jutro
- obejrzeć film na piątkowe zajęcia zrobione!
Wychodzi więc na to, że pisanie tutaj naprawdę pomaga, przynajmniej mi i przynajmniej na razie, bo bilans od 3 dni zdecydowanie na plus Dzisiaj nie dałam już rady z 20-minutówką, jestem wykończona i zaraz pójdę spać, nie mam siły zrobić już nic innego. Myślałam o 20 minutach z hula-hopem, hiszpańskim albo jakąś książką (ale chciałabym, żeby ten czas był tylko dla mnie, poświęcony na coś, na co zwykle czasu nie mam i coś, czego nie muszę koniecznie robić, ewentualnie na licencjat, tylko dlatego, że jakoś niebawem muszę go skończyć)
Dobranoc!
rozrabiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości