Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 20:25   #1021
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny...byłam wczoraj na USG jednak nie zdążyłam wam nic napisać, bo wróciłam późno a do tego za chwilę przyszli znajomi....tak więc będzie chłopczyk Synuś zdrowy, pomiary które miał zrobione w normie...biegnę teraz was nadrabiać
Gratuluję chłopczyka !

Cotynato gratuluję dużego chłoptasia

Aga ja wierzę że będzie dobrze i szyjka nie będzie się skracać

Natka , trzymam kciuki za kartę

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 20:37   #1022
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

mi Twój brzuszek też na chłopca wygląda
jak dla mnie może być i chłopaczek tylko tych sukienek szkoda ale najwyżej którejś odstąpie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie apropo glukozy: po jakim czasie są wyniki? Bo chciałam iść na badania 3 dni przed wizytą, ale chyba pójdę jednak wcześniej
Zalezy od labolatorium, ja robiłam dzisiaj rano a przed 17 mogłam odebrać wyniki
Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Kurcze ale tu dzisiaj pustki... Znowu upolowałam coś na allegro Tym razem śpiworek http://allegro.pl/spiworek-early-day...624352774.html
Fajny
Ja widziałam ostatnio taki w lumpku i nie wzięłam, sama nie wiem dlaczego potem żałowałam
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
pochwal sie!!!
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Poka choć linka
Kochane ja już wklejałam linka
Ale proszę jeszcze raz
http://moda.allegro.pl/mini-mode-sli...594868126.html
sukenusia jest super, mięciutki ten jeans jak bawełna szkoda że na 56 bo nie wykorzystam jej za bardzo, no ale trudno

to jeszcze Wam pokaże spodenki jakie upolowałam w lumpku (one tylko wyglądają na takie duuuuże )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0126.jpg (151,4 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-05-26 o 20:39
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 20:41   #1023
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
sukenusia jest super, mięciutki ten jeans jak bawełna szkoda ze na 56 bo nie wykorzystam jej za bardzo, no ale trudno

to jeszcze Wam pokaże spodenki jakie upolowałam w lumpku (one tylko wyglądają na takie duuuuże )
Śliczne te ubranka, chyba zaraz pobuszuję na allegro

Wiecie cały dzień dziś mnie męczą mdłości, już nie wiem jak sobie radzić, bo chce mi się jeść, ale zaraz potem chce mi się wymiotować
Może jutro przejdzie

aaaa i przypomniało mi się mój syn jak mamusia lubi jeżdzić samochodem, od jakiegoś tygodnia zauważyłam że kiedy jadę samochodem, zawsze kopię a może słyszy muzykę hmmm

25.08.2011

Stary 2011-05-26, 20:46   #1024
acelinka
Zakorzenienie

Malgosiu, genialny pomysł z tym allegro

Natalka też rajdowiec -lubi jeździć
Stary 2011-05-26, 20:48   #1025
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Cześć dziewczyny...byłam wczoraj na USG jednak nie zdążyłam wam nic napisać, bo wróciłam późno a do tego za chwilę przyszli znajomi....tak więc będzie chłopczyk Synuś zdrowy, pomiary które miał zrobione w normie...biegnę teraz was nadrabiać

Patiisia gratuluję chłopca
Gratuluję

Cytat:
Cotka duży chłopaczek
A ja pytam jeszcze raz, bo może tamtego pytanka nie zauważyłaś. Jak tam przygotowania do śłubu? Sukienka zakupiona? Trzymam kciuki aby wszystko poszło po Twojej myśli
Nie zauważyłam Nie ma przygotowań prawie w ogóle. Menu nie wybrane, we wszystkich sukienkach wyglądam jak totalna rozpacz dzisiaj też przymierzałam i załamka.

Aleeee wróciłam z ikei z tą białą szawką na którą zachorowałam. Na przewijak się nie nadaje, ale na ciuszki małego będzie w sam raz

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 20:56   #1026
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Nie zauważyłam Nie ma przygotowań prawie w ogóle. Menu nie wybrane, we wszystkich sukienkach wyglądam jak totalna rozpacz dzisiaj też przymierzałam i załamka.

Aleeee wróciłam z ikei z tą białą szawką na którą zachorowałam. Na przewijak się nie nadaje, ale na ciuszki małego będzie w sam raz
szukaj a znajdziesz, a potem się pochwal ciociom wizażankom
dobrze że chociaż szafka jest

Nooo mi chyba też sie nie długo przyda taka szafka, dopiero chwilkę siedzę na all, ale już mam dwie paki co mi pasują strasznie kolorystycznie

aa i cieszę się że nie mam dziewczynki to dopiero można oczopląsu dostać od ubranek

25.08.2011

Stary 2011-05-26, 21:19   #1027
Patiisia
Wtajemniczenie

Dziękuję za gratulacje w imieniu swoim i synka Tż już się przestawił, ja jeszcze uronię łzę jak patrzę na jego małą siostrę, no ale cóż.. Kocham i kochać nie przestanę, mówię do niego jak do chłopca, jeszcze tylko kwestia rozczarowania musi minąć i bd ok

Cotko gratuluję takiego gigancika!

Bruma gratuluję kolejnego synka W tym roku chyba taki mamy układ gwiazd, czy coś, że większość chłopaczków
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 21:20   #1028
danika
Zakorzenienie

hej

własnie wróciłam z basenu byłam z mamą i ciotką - fajnie było, ale teraz strasznie śpiąca się zrobiłam...szybko nadrabiam i ide spać

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no ja mam umowe do września i musza mi przedłuzyć do dnia porodu, ale liczyłam na to ze przedłuzą na dłużej abym mogła spokojnie wrócic , a chyba jednak nei przedłużą no cz -pracodawcy
no to jest świnstwo wiesz, jeszcze bym to zrozumiała jakbys faktycznie od testu poszła na L4 to mogliby pomyśleć, że ich olałaś, ale tak?
niestety to standard u naszych pracodawców

Cytat:
Wróciłam. Synuś ma 829 g wg usg 25 tydzień i 2 dzień
[COLOR="Silver"]
ale duży chłopczyk super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
Witam mamusiki,

ja tylko na chwilke wpadlam. jutro mam wizyte i okaze sie co malenstwo kryje miedzy nozkami.

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie apropo glukozy: po jakim czasie są wyniki? Bo chciałam iść na badania 3 dni przed wizytą, ale chyba pójdę jednak wcześniej
to chyba zależy od labu - u mnie są w ten sam dzien

Cytat:
nie wiem czemu taka mina i powątpiewanie z tym stresem, to akurat wcale nie jest takie fajne, jestem żywym przykładem gdzie dwóch lekarzy stwierdziło ze moje poronienie najprawdopodobniej było odpowiedzią na to co organizm przezywał : własni estres, nerwy itd wiec proszę Cie, fajnie ze masz dobrą sytuacje w pracy-ciesz sie z tego i korzystaj , ale nie każdy tak ma i uważam ze stres jest bardzo dobrym powodem do pójścia na zwolnienie
jak zwykle się zgadzam

Cytat:
Cześć dziewczyny...byłam wczoraj na USG jednak nie zdążyłam wam nic napisać, bo wróciłam późno a do tego za chwilę przyszli znajomi....tak więc będzie [B]chłopczyk
kolejny kawaler do wzięcia

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Ale jestem padnięta dziewczyny. Dopiero dotarłam do domuWizyta bardzo udana, maluszek zdrowo rośnie i się rozwija, oczywiście ginek pokazał dla TŻ jąderkajak narazie przybyło mi 2kg i bardzo sie cieszędziekuje za wszystkie kciukasy[COLOR="Silver"]
super, że wizyta udana ale szczuplak z ciebie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

Wiecie cały dzień dziś mnie męczą mdłości, już nie wiem jak sobie radzić, bo chce mi się jeść, ale zaraz potem chce mi się wymiotować
Może jutro przejdzie

biedaku...moze coś zjadłas niedobrego
aaaa i przypomniało mi się mój syn jak mamusia lubi jeżdzić samochodem, od jakiegoś tygodnia zauważyłam że kiedy jadę samochodem, zawsze kopię a może słyszy muzykę hmmm
moja też lubi chyba albo ją po prostu przygniatam i kopie żeby sobie miejsce zrobić

Patisia tobie też gratuluje synka

Aga moja ginka nidgy mi nie mówi jaką długą mam szyjkę...tylko zbada i mówi, ze jest dobrze mam nadzieje, że u ciebie tez bedzie w porządku jak wiecej poleżysz parę dni
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 21:28   #1029
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

aa i cieszę się że nie mam dziewczynki to dopiero można oczopląsu dostać od ubranek
Małgosiu tez tak właśnie myslałam przeglądając ostatnio allegro. Dla chłopców średni wybór i trzeba dobrze poszperać za jakimiś fajnymi stylowymi szmatkamiale dla dziewczynek to aż za dużo
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej

własnie wróciłam z basenu byłam z mamą i ciotką - fajnie było, ale teraz strasznie śpiąca się zrobiłam...szybko nadrabiam i ide spać

super, że wizyta udana ale szczuplak z ciebie
szczuplak...jak ładnie powiedziane hihi też muszę zacząć na basen chodzić, bo nawet mój gin mi dzisiaj zalecał pływaniei oczywiście TŻ załapał i mnie przypilnuje
Stary 2011-05-26, 21:33   #1030
danika
Zakorzenienie

Cytat:

szczuplak...jak ładnie powiedziane hihi też muszę zacząć na basen chodzić, bo nawet mój gin mi dzisiaj zalecał pływaniei oczywiście TŻ załapał i mnie przypilnuje
ale kręgosłup mnie boli trochę po tym pływaniu - chyba z wrażenia, ze go w końcu wyprostowałam po tym siedzeniu w pracy tyle godzin

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

uciekam spać....i soczewki z oczu zdjąć bo dawno nie nosiłam o odwykłam. juz mnie wkurzają chociaż dopiero po pracy założyłam :/

dobranoc, słodkich snów
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 21:42   #1031
Patiisia
Wtajemniczenie

Apropo wagi! Waga u lekarza dzisiaj pokazała mi 53,2kg , gdzie w domu było 52,2kg (wczoraj) po obiedzie.. W każdym razie- utyłam i bardzo się z tego cieszę, bo wiem że mój maluch się rozwija A tż chcąc mnie dzisiaj wkurzyć przywitał mnie tekstem: Ale ty jesteś już gruba czy coś takiego Myślałam że durnia uduszę A potem stwierdził, że... chodzę jak kaczuszka! (jak nie miałam siły iść i kaleczyłam to chodzenie) Ja w odwecie za te jego słowa śmiałam się z niego jak chodził o kulach, bo dosłownie pełzał jak ślimak Reasumując- dzień minął dość lajtowo, w żarcikach
Stary 2011-05-26, 21:44   #1032
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosiu tez tak właśnie myslałam przeglądając ostatnio allegro. Dla chłopców średni wybór i trzeba dobrze poszperać za jakimiś fajnymi stylowymi szmatkamiale dla dziewczynek to aż za dużo

A mnie się większosć nie podoba tych ubranek dla dziewczynek bo albo brzydko różowe, albo jakieś falbianiaste na szczęście można wybrać coś fajnistego gdybym się lubowała w różowych, cukierkowych i flbianiastych ubrankach byłoby dużo łatwiej

a dla chłopców widuje właśnie super ciuszki to chyba zawsze jest tak na odwrót

Ja miałam zacząć chodzić na basen z tż, ale jakoś nam nie wychodzi

Zmykam się pluskać i spać dobranoc
Stary 2011-05-26, 21:56   #1033
Patiisia
Wtajemniczenie

Coś Wam muszę wkleić, wzięłam to z wątku młodych mamusi w którym jestem, znalazła to gdzieś jedna z przyszłych mam, polecam na poprawę humoru!

Ja miałam cesarkę . Sam zabieg to wyglądał jak na pikniku miałam znieczulenie w kręgosłup. Zaczęło sie od tego,że mieli mi wbić igłę w kręgosłup , te co miały to wiedzą ,że zrobienie pozycji embrionalnej z mega dużym brzuchem to nielada wyczyn. Leże tak skulona i czekam na mega ból bo zaraz mi maja wbić ta cholerna igłę tak sie spięłam , tak napięłam ,że błoga cisze przebił mój mega bąk. Zrobiło mi sie głupio , wiec szybko wypaliłam przepraszam za mojego pierdziocha ( za cholerę nie wiem dlaczego tak to ujęłam) anestezjolog tak zaczął sie śmiać ,ze potrzebował kilku minut na uspokojenie i potem całą operacje mówił mi pierdzioszkowa . Po zabiegu przewieźli mnie na sale , zaraz po mnie przyjechała moja w spół lokatorka tez po cesarce. ja zobaczyła mnie roześmianą po zabiegu tez zdecydowała się na kucie w kręgosłup. Leżymy tak sobie czekamy na dzieci i mówię do niej czy czuje już nogi bo jak czuje to trzeba nimi kręcić.A ona do mnie ze łzami w oczach ,że ona nie czuje stup tylko takie zimno straszliwe,tak jakby miała metalowe nogi i przeraźliwie ciężkie,że na pewno jej uszkodzili kręgosłup. Zaczęła ryczeć, ja wystrachana, ona przerażona , jej mąż blady poleciał po lekarza. Wpada lekarz i cały sztab bo ona mówi ,ze paraliż ja czeka lekarz podnosi kołdrę aby obejrzeć nogi a tam na stopach olbrzymia metalowa taca z instrumentami po jej cesarce. Tak zaczęłyśmy sie śmiać ,że ja myślałam ,że mi szwy pójdą. lekarzowi sie głupio zrobiło i wyleciał na korytarz drzeć sie na pielęgniarki za ta tace.
A tak na koniec dodam ,że po cesarce ciągle ktoś cię ogląda a to jeden lekarz a to za chwile przylatuje drugi po 2 dniach jak widziałyśmy ,że ktos wchodzi w fartuchu to dzieci do "kuwetek " my a łóżko i kiecki w górę. No i wpada facet w fartuchu białym więc my na łózio ,sukienki w górę co trzeba na wierzchu i czekamy na oglądanie a ten nagle do nas : ja przepraszam, ja z kuchni po talerze ze śniadania przyszedłem

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-05-26 o 21:59
Stary 2011-05-26, 22:28   #1034
spray
KWC

Cytat:
j
Fajny
Ja widziałam ostatnio taki w lumpku i nie wzięłam, sama nie wiem dlaczego potem żałowałam
ihihihi, ja dzisiaj nabyłam taki śpiworek za oszałamiającą kwotę 2zł
Podobno śpiwory dla niemowląt są lepsze niż zwykła kołdra, bo się dzieciaki nie wykopują i nie mają szansy poddusić.

Brumie i Patiisi gratuluję chłopaków!
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 22:37   #1035
19natka88
Zakorzenienie

Kobitki mam niskie ciśnienie (tak ok 90/50) i wysokie tętno (powyżej 90), ma któraś też tak? Bo fatalnie się czuję A nie chcę się kawą opijać bo to mi nawet nic nie daje Muszę sobie chyba listę pytań do gina napisać

Poza tym jest nadzieja z tą moją cukrzycą Po jednym dniu badań oprócz dziurawych palców widzę efekt diety Nawet 3 truskawki dzisiaj zjadłam

Cytat:
na pewno to znajdzie
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
n
Natko w takim razie za poszukiwania tej karty, musi się znaleźć
Dziękuję dziewczynki

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
no mi to samo - mam się oszczędzac, ale robie to od początku ciąży a i tak dup* o seksie nic nie mówił, ale ja wole nie ryzykować

pochwal sie!!!

Dziewczyny - za wszytskie słowa otuchy, dziękuje ale wiecie jak to jest, człowiek chce się nie denerwować, ale różnie to wychodzi
Też jestem na L4 od 3 miesiąca i wolę nie wiedzieć co by teraz było gdybym chodziła do pracy Co do seksu to ja nawet ochoty nie mam więc ten problem odpada
Będzie ok

Cytat:

Gratulacjeklas ki:

Cytat:
Ale jestem padnięta dziewczyny. Dopiero dotarłam do domuWizyta bardzo udana, maluszek zdrowo rośnie i się rozwija, oczywiście ginek pokazał dla TŻ jąderkajak narazie przybyło mi 2kg i bardzo sie cieszędziekuje za wszystkie kciukasy

Cytat:
Natka , trzymam kciuki za kartę

Cytat:
Pokaż potem fotkę na żywo

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 22:54   #1036
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję chłopczyka

A ja wróciłam niedawno od mamci i zjadłam pierwsze kilka truskawek z ogródeczkamniam pyszne były i do tego tata mi zerwał kalarepękochani są
A i jeszcze od dzieciątka z rąk tatusia dostałam czekoladki na Dzień Mamykochany
dobra zmykam spać dobrej nocki mamusie
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 23:56   #1037
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Pewnie nie spotkam sie ze zrozumieniem, ale uwazam, ze w Polsce pojscie na L4 jest zbyt wykorzystywane. Rozumiem gdy cos sie dzieje, gdy nie da sie normalnie funkcjonowac itp, ale bardzo czesto na L4 idzie sie ot tak sobie, zeby sobie poodpoczywac albo bo meczy sie szybciej. Wcale sie nie dziwie, ze pozniej w Polsce pracodawcy niechetnie patrza na ciezarne, bo praktycznie przez wiecej niz rok ma sie takiego pracownika z glowy.
Nie chciałam iść zbyt szybko na L4 i pracować ile dam radę. Ale jak wylądowałam w szpitalu, to mi się priorytety naprostowały, stało się jasne, że dziecko najważniejsze!
W Europie Zachodniej w wielu krajach samego macierzyńskiego kobiety mają ponad rok i jakoś pracodawcy tam sobie dają z tym radę...

Co do zakupów dla maluszka to zrobiliśmy własnie pierwszy poważniejszy zakup . tzn. fotelik samochodowy Maxi-Cosi Cabriofix.
Trafiła się dobra promocja w sklepie, więc trzeba było skorzystać. Podobno nie należy fotelików kupować używanych, jeśli się nie ma pewności że dany egzemplarz nie brał udziału w kolizji. My nie mamy nikogo wśród znajomych kto chciałby odsprzedać, więc kupiliśmy nowy, bo do tych z Allegro nie mam zaufania.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotelik.jpg (14,1 KB, 10 załadowań)
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 23:56   #1038
kellysss
Zakorzenienie

Hej laseczki !!!!

Ja znowu chora...
Mam juz dosc tej pogody tutaj- leje ,wieje i zimno i jak tu sie nie przeziebic...
Znowu gardł mnie boli i dzis to prawie głosu nie mialam

Nie moge sie doczekac tego 8 czerwca i wylotu do ciepełka

A teraz ide nadrabiac..

Stary 2011-05-27, 00:12   #1039
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję dobrych wyników Właśnie zauważyłam, że obie mamy tak samo na imię, tyle samo lat (choć ja w tym roku kończę 30) i oczekujemy chłopców

Cytat:
Wizyta bardzo udana, maluszek zdrowo rośnie i się rozwija, oczywiście ginek pokazał dla TŻ jąderkajak narazie przybyło mi 2kg i bardzo sie cieszędziekuje za wszystkie kciukasy
I kolejne gratulacje

Cytat:
Ale proszę jeszcze raz
sukenusia jest super, mięciutki ten jeans jak bawełna szkoda że na 56 bo nie wykorzystam jej za bardzo, no ale trudno
Aj, bo ja jakoś myślałam, że to dla Ciebie ta sukienka A tę faktycznie już widziałam.

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Kobitki mam niskie ciśnienie (tak ok 90/50) i wysokie tętno (powyżej 90), ma któraś też tak? Bo fatalnie się czuję A nie chcę się kawą opijać bo to mi nawet nic nie daje Muszę sobie chyba listę pytań do gina napisać
To ja mam coś w tym stylu. Tylko przeważnie ciśnienie wyższe, czasem tylko spada (zauważyłam to w upały), ale za to tętno praktycznie zawsze powyżej 100. Rzeczywiście, samopoczucie przy tym kiepskie, dyszę przy siedzeniu bez ruchu, a jak się ruszę, to mi serce chce wyskoczyć. Wspomnę o tym lekarzowi na środowej wizycie. Wcześniej miałam takie tętno wysokie dwa-trzy razy i jak mu o tym powiedziałam, to kazał dalej monitorować czy się nie powtarza.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 00:44   #1040
kellysss
Zakorzenienie

Poczytałam troszke ale przyznam sie ze nie wszystko bo nie mam mocy...

Po pierwsze to gratuluje udanych wizyt

Pattisia i Bruma ..Gratuluje małych męzczyzn

Cotka.. No Twoj mały to naprawde duży

Natka... To ja dalej trzymam kciuki

Co do niskiego cisnienia to chyba normalne ze człowiek sie od niego zle czuje..
Proponuje wiecej ruchu , szczególnie spacerowanie , chociaz wiem ze sie nie chce przy takim cisnieniu..... W kazdym badz razie na pewno lepiej jest miec za niskie niz za wysokie
A co do tętna to sie nie znam

Małgosia..... bedzie dobrze kochana ...zobaczysz tylko oszczedzaj sie ile mozesz
i nie czytaj durnego neta

I co do zakupow dla dzidziolka toja tez jeszcze nic nie kupiłam...
Musze poogladac to co mam po Alanie i tez zrobic sobie liste co brakuje
i zaczac powoli cos kompletowac...
Chociaz jakos tak mi sie wydaje ze jeszcze kupe czasu zostało

i moje kochane mamusie... Wszystkiego naj naj... Za rok juz kazda z nas ten dzien spedzi
ze swoim dzieciatkiem... Zobaczycie wtedy jaki bedzie piękny..

A teraz juz spadam bo jestem spiaca...

Dobranoc

Stary 2011-05-27, 06:24   #1041
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
ihihihi, ja dzisiaj nabyłam taki śpiworek za oszałamiającą kwotę 2zł
Podobno śpiwory dla niemowląt są lepsze niż zwykła kołdra, bo się dzieciaki nie wykopują i nie mają szansy poddusić.
ojjej rzeczywiście drogi
następnym razem wezme nie będe już taki gupolek szkoda mi bardzo ze nie wzięłam tamtego śpiworka bo kosztował 8 zł a był jak nowy jakieś zaćmienie miałam

Cytat:

Poza tym jest nadzieja z tą moją cukrzycą Po jednym dniu badań oprócz dziurawych palców widzę efekt diety Nawet 3 truskawki dzisiaj zjadłam
to było moje normalne ciśnienie przed ciążą, teraz mam dpiero takie w normie. Może herbatka mocniejsza zamiast kawy, też ciśnienie podnosi. Mam nadzieje że już lepiej jest dzisiaj

suuuper że są efekty, bardzo się cieszę
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A ja wróciłam niedawno od mamci i zjadłam pierwsze kilka truskawek z ogródeczkamniam pyszne były i do tego tata mi zerwał kalarepękochani są
A i jeszcze od dzieciątka z rąk tatusia dostałam czekoladki na Dzień Mamykochany
dobra zmykam spać dobrej nocki mamusie
ja pochłonęłam wczoraj ponad kilo truskawwek, obżartuch jestem

słodko a mój tż nakazła Natalce złożyć mamie życzonka kopniakami

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Co do zakupów dla maluszka to zrobiliśmy własnie pierwszy poważniejszy zakup . tzn. fotelik samochodowy Maxi-Cosi Cabriofix.
Trafiła się dobra promocja w sklepie, więc trzeba było skorzystać. Podobno nie należy fotelików kupować używanych, jeśli się nie ma pewności że dany egzemplarz nie brał udziału w kolizji. My nie mamy nikogo wśród znajomych kto chciałby odsprzedać, więc kupiliśmy nowy, bo do tych z Allegro nie mam zaufania.
wyglądowo bardzo ładny i na pewno bezpieczny

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Hej laseczki !!!!

Ja znowu chora...
Mam juz dosc tej pogody tutaj- leje ,wieje i zimno i jak tu sie nie przeziebic...

A teraz ide nadrabiac..
uważaj na siebie kochana 8 czerwca niedługo

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Aj, bo ja jakoś myślałam, że to dla Ciebie ta sukienka A tę faktycznie już widziałam.
.
hehhe ja już mam syndrom mamuśki i mało kiedy kupuje coś sobie

A mam zapotrzebowanie na jakąś bluzke na krótki rękaw albo na ramiączkach, bo tylko w dwie się mieszcze wczoraj mierzyłam kilka ale wyglądałam we wszystkich przekomicznie

Dzisiaj już pątek!

....
Hej kobity, nie spać
nie mam z kim popisać więc ide posprzątać troche a co - sprzątanko z rana jak śmietana

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-05-27 o 06:59
Stary 2011-05-27, 07:00   #1042
kapka
Zadomowienie

witam z rańca pojawiłam się tylko przywitać

4 dni temu źle sobie stanełam i boli mnie stopa(wygląda to tak jakbym uszkodziła węzły chłonne)obkładałam serwatką, ale nie moge stanąć całym ciężarem ciała na tą noge bo przeszywa i promienieje na całą stope ból.Miała któraś z Was tak??

miłego dnia

acelinko-sprzatanie z rana jest najlepsze, też miałam ambitne plany wstania o 5-ej i malowania okien ale lenistwo mnie wzieło :P

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-05-27 o 07:03
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 07:48   #1043
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Witam
Jak ja uwielbiam piątki
Acelinka szacuneczek za sprzątanie o tej godzinie

A nam dziś z rana zrobili w pracy ćwiczenia ewakuacyjne, nawet sprawnie nam poszło, 4 minuty i 120 osób było na zewnątrz

Miłego dzionka
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:04   #1044
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry wpadłam sie przywitac
u mnie słońce na razie ale na necie pisze ze ma padac-no cóz zobaczymy-mam nadzieje ze nie bo kurcze nie wiem w co sie ubrać he he

miłego dnia
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:14   #1045
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
hehhe ja już mam syndrom mamuśki i mało kiedy kupuje coś sobie
hahah to mi też się już włączył
Cytat:
dzień dobry wpadłam sie przywitac
u mnie słońce na razie ale na necie pisze ze ma padac-no cóz zobaczymy-mam nadzieje ze nie bo kurcze nie wiem w co sie ubrać he he

miłego dnia
Mmm słoneczko trzeba się dzis nacieszyć, bo jutro mocna zmiana temperatury i pogody

25.08.2011

Stary 2011-05-27, 08:30   #1046
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Witam
Jak ja uwielbiam piątki
Acelinka szacuneczek za sprzątanie o tej godzinie

A nam dziś z rana zrobili w pracy ćwiczenia ewakuacyjne, nawet sprawnie nam poszło, 4 minuty i 120 osób było na zewnątrz

Miłego dzionka
hehhe z tym sprzątaniem to tak naprawde sie wystraszyłam bo mama coś mi wczoraj napomknęła że wpadnie

niezłe ćwiczonko z rana
Cytat:
hahah to mi też się już włączył

Mmm słoneczko trzeba się dzis nacieszyć, bo jutro mocna zmiana temperatury i pogody
u mnie jest gorrąco już a podobno popołudniem mają być burze a jutro to ma być 30 stopni ... podobno

posprzątane, została sypialnia ale to chyba po pracy ... albo jutro kurde fajne takie sprzątanie z rana, porobione i teraz właściwie bym miała cały dzień do dyspozycji, no ale trzeba iść do pracy
Stary 2011-05-27, 08:35   #1047
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

gratuluje kolejnego siusiaczka na forum

Cytat:
jak dla mnie może być i chłopaczek tylko tych sukienek szkoda ale najwyżej którejś odstąpie

Zalezy od labolatorium, ja robiłam dzisiaj rano a przed 17 mogłam odebrać wyniki

Fajny

Ale proszę jeszcze raz

śliczna tak sukienka musze zaczas rozgladac sie na allegro za jakimis ciuszkami dla małej

Cytat:
A mnie się większosć nie podoba tych ubranek dla dziewczynek bo albo brzydko różowe, albo jakieś falbianiaste na szczęście można wybrać coś fajnistego gdybym się lubowała w różowych, cukierkowych i flbianiastych ubrankach byłoby dużo łatwiej

a dla chłopców widuje właśnie super ciuszki to chyba zawsze jest tak na odwrót
tez tak mam jakos tak mi sie wiecej rzeczy od chłopców podoba moze dlatego ze od poczatku ciazy kazdy mi wmawiał ze chłopak bedzie i tylko takie ciuszki ogladałam
a tu niespodzianka mała dziewczynka w moim brzuszku siedzi no i teraz jak tak ogladam to hmmciezko mi cos wybrac

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:36   #1048
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

Też jestem na L4 od 3 miesiąca i wolę nie wiedzieć co by teraz było gdybym chodziła do pracy Co do seksu to ja nawet ochoty nie mam więc ten problem odpada
Będzie ok
ja tez miałaostatnio w te upałay takie cisnienie i fatalnie sie czułam a tetno to ja mam zawsze ok 90 wiec z tym to luzik

gratuluje poprawy z ta cukrzyca oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Hej laseczki !!!!

Ja znowu chora...

A teraz ide nadrabiac..
biedna zeby szybko przeziebienie przeszło

u mnie ciepło i ja durna ubrałam sobie długie spodnie bo wczoraj zapowiadali burze i rano tak mi sie wydawało ze troszke zachmurzone niebo ech musze ten termometr kupic wkoncu bo oszaleje

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:11   #1049
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Coś Wam muszę wkleić, wzięłam to z wątku młodych mamusi w którym jestem, znalazła to gdzieś jedna z przyszłych mam, polecam na poprawę humoru!

Ja miałam cesarkę . Sam zabieg to wyglądał jak na pikniku miałam znieczulenie w kręgosłup. Zaczęło sie od tego,że mieli mi wbić igłę w kręgosłup , te co miały to wiedzą ,że zrobienie pozycji embrionalnej z mega dużym brzuchem to nielada wyczyn. Leże tak skulona i czekam na mega ból bo zaraz mi maja wbić ta cholerna igłę tak sie spięłam , tak napięłam ,że błoga cisze przebił mój mega bąk. Zrobiło mi sie głupio , wiec szybko wypaliłam przepraszam za mojego pierdziocha ( za cholerę nie wiem dlaczego tak to ujęłam) anestezjolog tak zaczął sie śmiać ,ze potrzebował kilku minut na uspokojenie i potem całą operacje mówił mi pierdzioszkowa . Po zabiegu przewieźli mnie na sale , zaraz po mnie przyjechała moja w spół lokatorka tez po cesarce. ja zobaczyła mnie roześmianą po zabiegu tez zdecydowała się na kucie w kręgosłup. Leżymy tak sobie czekamy na dzieci i mówię do niej czy czuje już nogi bo jak czuje to trzeba nimi kręcić.A ona do mnie ze łzami w oczach ,że ona nie czuje stup tylko takie zimno straszliwe,tak jakby miała metalowe nogi i przeraźliwie ciężkie,że na pewno jej uszkodzili kręgosłup. Zaczęła ryczeć, ja wystrachana, ona przerażona , jej mąż blady poleciał po lekarza. Wpada lekarz i cały sztab bo ona mówi ,ze paraliż ja czeka lekarz podnosi kołdrę aby obejrzeć nogi a tam na stopach olbrzymia metalowa taca z instrumentami po jej cesarce. Tak zaczęłyśmy sie śmiać ,że ja myślałam ,że mi szwy pójdą. lekarzowi sie głupio zrobiło i wyleciał na korytarz drzeć sie na pielęgniarki za ta tace.
A tak na koniec dodam ,że po cesarce ciągle ktoś cię ogląda a to jeden lekarz a to za chwile przylatuje drugi po 2 dniach jak widziałyśmy ,że ktos wchodzi w fartuchu to dzieci do "kuwetek " my a łóżko i kiecki w górę. No i wpada facet w fartuchu białym więc my na łózio ,sukienki w górę co trzeba na wierzchu i czekamy na oglądanie a ten nagle do nas : ja przepraszam, ja z kuchni po talerze ze śniadania przyszedłem
Genialne =))) he he. Nie mogę przestać się śmiać =))) he he

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:22   #1050
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości