|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
BAN stały
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Dzieki ;-/ pozdrowienia z parteru he he
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Spraw sobie kota, mi przy trojce żadne myszy niestraszne
![]()
#183 |
Zadomowienie
|
czy można sobie przeziębić pierś
![]() ![]() ![]()
#184 |
Wtajemniczenie
|
oj można przewiać piersi. Mi od samego początku wszyscy mówili by zasłaniać piersi. Nawet jak położna była to sama wychodziła z domu bym nie stała w drzwiach w przeciągu (to już chyba była przesada).
Popróbuj odciągnąć laktatorem, bo może to tylko jakiś mega nawał, a jak nie to zadzwoń może do lekarza/położnej co masz zrobić |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
![]() Nigdy Was nie nadrobię, choć chęci u mniue szczere, ale tak zasuwacie, że nie mam szans ![]() Przy ładnej pogodzie dużo czasu spędzam z małą na powietrzu, ogarniam domek, obiadki, synuś ze szkoły, odrabianie lekcji itd, itp.... Lenka rośnie jak na drożdżach, klucha się z niej mała robi. W przyszłym tyg mamy szczepienie, więc się zważymy - obstawiam, że ma coś ponad 6kg ![]() Tak w ogóle to wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszego święta!!! ![]() ![]() Idę Was poczytać trochę, póki Lenka śpi...
#187 | |||
Zadomowienie
|
witam troszkę niewyspana młoda wczoraj miała dzień tzn wieczór gruchania i zasnęła uwaga dopiero ok 1 w nocy
![]() znaleźliśmy DADY w promocyjnej cenie w oświęcimiu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i nie smutkaj się przejdzie jej ![]() co do witamin ja skończę całe opakowanie a zostało mi jeszcze 15 kapsułek a Nadia 5 czerwca skończy 3 miesiąc a potem kupie tylko D Cytat:
ego ego jak tam Aleks ?? wymiotował ci jeszcze w nocy? mam nadzieje że nie ![]() to ja myślałam że tylko ja jestem jakaś dziwna i teściówką jestem na ty :P ![]() Cytat:
![]() ja zawsze mam przy sobie saszetkę plantex duo ,ewelqa kochanego masz tżeta ![]() Cytat:
![]() bosti a masz termofor może termofor przyłóż jak cie dalej boli, jak nie przeszło to leć do lekarza, szkoda żebyś dostała jakiegoś koszmarnego zapalenia ![]()
![]() |
#188 | |||
Zadomowienie
|
Czesc laseczki..jak nocka minela???
Moja mala wstala o 3.00 i przed 7.00 i teraz znowu usnela takze jest ok. Wczoraj za to po kapieli urzadzila nam armagedon....masakra tak plakala az chwilami sie zanosila....od poaru dni w tych samych porach ja bierze na placz ale wczoraj przeszla sama siebie.....sama nie wiem moze to kolki sa???? Zobaczymy jak dzis bedzie....az sie boje przyszlego tyg.tz ma drugie zmiany jak ja ja sama wykape ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- bosti znajoma tak miala,poszla do lekarza i dostala jakis slaby antybiotyk ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- ewelqa tz pierwsza klasa ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
No to super spedzilas dzien ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
Ja powiedizalm pare razy mamo jak juz wyjscia nie bylo ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój maluch nauczył się piszczeć ![]()
![]() |
#190 |
Wtajemniczenie
|
wanilia a ten plantex duo to pewnie podaje się jako picie? Bo kurcze jak ona płacze mam ciężko jej dać pare kropelek espumisanu na łżeczce a co dopiero podać picie.
Natalka też zmieniła tonację głosu. Czasami wręcz miałczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kuzynka podawala swojej natalce plantex i przycioslo to po tyg.odwrotny skutek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | ||
Wtajemniczenie
|
patrycja, współczuję sytuacji z mamą, mam nadzieję, że jej przejdzie szybko, szkoda, że w dzień matki takie coś...
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a właśnie, ten plantex jej dajesz z butelki czy jak? Bo ja plantex kupiłam i dwa razy piłam ja po prostu, żeby z pokarmem przeszło, ale nie wiem, czy to skuteczne |
||
![]() ![]() |
![]() |
#193 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie to nie...... ja nie bede zawsze pierwsza ręki wyciągać!!! Cytat:
![]() tylko jak rozmawiam przez tel to czasami nie wiem jak do niej powiedzieć.....ale zawsze coś wykombinuje, żeby nie użyć mamo a dziś się wyspałam-w końcu!!! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Teraz jest zabawa na całego, a mogłaby się zdrzemnąć, bo mam trochę pracy: prasowanie, sprzątanie. A tak wogóle to dzisiaj zostawiam córeczkę z tz bo mam zjazd klasowy z liceum. Smutno mi, że to robię, a z drugiej strony cieszę się, że mogę w końcu gdzieś wyjść.
![]() |
#195 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
moja zaczęła piszczeć przez sen :P Cytat:
![]() Cytat:
plantex podaje z butelki, młoda woli go od herbatki no ale nie chce dawać jej tego na co dzień Cytat:
ja mówię jak do koleżanki ![]() Cytat:
super przynajmniej się rozerwiesz ![]() ![]()
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-05-27 o 09:20 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
wanilka83 ona chyba podawala codziennie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mozna sluchaj dawaj jak najczesciej te chora piers do ssania/wiem ze mega bol ja tez tak mialam, wczesniej wez cos przeciwbolowego i bierz czesto te cieple oklady i prysznice wiem co to za bol wspolczuje/mnie w szpitalu piers sie ZATKAŁA wylam z bolu nawet oddech mi sprawial bol trzymaj sie ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Ja zwierzeta to tak srednio lubie ;-/ chyba dlatego ze im nie ufam i sie boje ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- U nas bylo pelno tych DADY pieluch ale za paczke pampersow place 40zl i jest 84sztuki to w dadach jest tylko 40 wiecej wiec sobie odpuscilam kurcze bala bym sie je Jankowi zalozyc-znow ma odparzona dupcie nawet masc na sterydach dostalismy normalnie szok ;-/ nie wiem co z tym tyleczkiem jego zrobic Dzis ide na shopping ;-) Przyjezdza moja ciotka i idziemy na zakupy do hurtowni /ceny sa mega male np legginsy kosztuja 10zl, bluzki tez sukienki tez malo a w sklepie te same z narzutem 50-80zl ;-) TO BEDZIE DOBRY DZIEN HI HI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja uwielbiam delikatne błękity, a mało tego wbrew pozorom ..same jakieś brązy i ogólnie brzydkie ciuchy Cytat:
Witam mamuśki tż zabrał małego na zakupy a ja piję sobie kawkę. Wczorajsza nocka od 22 do 6 rano, a od 6 zaniosłam małego TŻ i sama sobie spałam do 9 a oni się bawili na macie ![]() zassałam się trochę na allegro i oto efekt ![]() http://allegro.pl/mata-gigant-150-x-...628590995.html mata-kocyk ![]() ![]() http://allegro.pl/edukacyjny-muzyczn...625138385.html stojak gimnastyczny bo już nie wiem jak zabawiać tego malucha czasem ![]() ![]() a tutaj fajne bodziaki dla mam dziewczynek z Babaluno http://allegro.pl/babaluno-trzy-bodz...586081026.html 23 zł za 3 bodziaki a z przesyłką 27,50 ![]()
![]() |
#199 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() biedny, musi go ta wizja przerażać ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Montii ![]() ta mata gigant świetna jest! Kurczę TŻ mnie zastrzeli...poobserwuję sobie na razie ![]() czy Wasze dzieci też przez sen wybuchają nagle strasznym płaczem?? Mój tak robi czasem a mnie to przeraża. Nie budzi się, oczu nie otwiera, tylko jest ryk i nagle cisza... Może mu się śni że mu cyca nie chcę dać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#200 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
wanilia chyba faktycznie będę musiała z nią pogadać i dać sobie spokój z tymi fochami
Monti super zakupy a z tego panela będziesz bardzo zadowolona, Alanek też ma bardzo podobny i to jego ulubiona zabawka, tak wali tymi nóżkami że aż to przesuwa. Super sprawa ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-05-27 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
prunelle
![]() trzyrazyi no mam nadzieję,że się sprawdzi ![]() No mój np wczoraj śpi elegancko i nagle podkówka i płacz taki okropny jakby jakaś krzywda mu się działa. i cisza..śpi dalej albo też się śmieje i to tak konkretnie na głos jakby ktoś mu kawał opowiedział, wszystko przez sen ![]()
#203 |
Rozeznanie
|
my wlasnie wrocilismy z kontroli po szpitalu.. i tafilam na ta sama lekarke co nam dala skierowanie do szpitala..nie mowilam wam bo nie mialam jak.. poszlismy do dzieci chorych ze wzgledu na katar nasilajaacy sie, naszej lekarki nie bylo, byla inna z zastepstwie, osluchiwala go, nicc nie slyszala, nie wiedziala co robic, o wszystko kazala mi sie isc do rejestracji pytac nawet czy moge braca paracetamol, niewiedziala doslownie nic, a dzisiaj poszlismy na kontrole i powiedzialam ze tak jak dala na skierowaniu podejrzenia zapalenia pluc to wyszlo to mi odp " a no to dobrze trafilam z choroba"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
ah pati bo to wszystko przez Ciebie tak na prawdę
![]() ![]() ![]() Ty mnie zainspirowałaś zdjęciem które wkleiłaś jak Alanek się bawi ![]()
#205 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ![]() ciuszki śliczne ![]() ![]() ![]() a ja straszna noc miałam ![]() ![]() i obudził sie ok 4 i juz nie chcial spac i nie spi do teraz ![]() wykonczona jestem...
![]() |
#206 | ||||||
Zakorzenienie
|
heloł
![]() ![]() waży już 5140 ![]() lekarka powiedziała że skoro się nie najada to najpierw dawać mu pierś potem dokarmić butlą, zobaczymy może coś z tego będzie chęci mi wróciły do karmienia piersią dziś jadł pół godziny i dokarmiłam 60ml zobaczymy może rozkręcę tą laktację ![]() teraz moje bobo leży spokojnie na łóżeczku i kupę robi powoli a bąki takie śmierdzące puszcza że ciągle myślę że to już kupa ![]() Cytat:
![]() no nieproszony ![]() tż przyszedł z pracy zdjęcie mu pokazałam to się śmiał że gigant ![]() pokażę wam: Kopia masakra.jpg może mala ale obrzydliwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Patrycja mam nadzieję że mamie szybko przejdzie ![]() ja to samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A plantex daję z butelki Cytat:
![]() ![]() a mój tż się rozchorował na maksa własnie się zwalnia z pracy i do lekarza boję się żeby małego nie zaraził ma gardło zawalone kaszel ale nie ma gdzie spać indziej bo mamy jeden pokój... mam nadzieję że nic nie będzie. cieszę się że malego zaszczepiłąm w porę lecę bo miauczy już ![]()
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
LASECZKAA wpolczuje kochana
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() laseczka może uda Ci się jakoś w dzień przespać ![]() eirene hehe ![]() ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-05-27 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozkręcisz rozkręcisz, ja po mojej jelitówce w ogóle nie miałam mleka, za przeproszeniem marne siki leciały, tak jakby to był koniec laktacji i zapewne gdybym dała butlę to by już laktacja nie wróciła ![]() ale przystawiałam często czasem wisiał godzinę na cycku ale ja akurat oglądałam film, dużo piłam ( ale ja byłam odowdniona ![]() ![]() ![]() a wcześniej 100 to było bardzo dużooo no ja o tej macie właśnie też myślę jako kocyk na dwór ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() a mam pytanie, ile godzin najdłużej byłaś na uczelni? odciągasz tam laktatorem? ja ostatnio po 4 myślałam,że wykituje tak mnie piersi bolały ![]()
![]() |
#210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy na kontroli bioderek i ma Ib i Ib czyli norma ale do 3 m-ca zalecał szerokie pieluszkowanie 1 pieluszką najlepiej flanelka bo tetra za miękka (złożona na 3 a nie na 4) do 3 m-ca. AAAA i marsupi pochwalił ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.