WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-17, 19:40   #3391
agison
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 107
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez pannanikt3 Poka¿ wiadomo¶æ
Niech mnie kto¶ przytuli...Ja ju¿ mam tego do¶æ. Niedoczynno¶æ tarczycy, kolejne badania i ferrytyna: norma od <13-150> ja mam 25, podwyzszony testosteron 55 <8-48>. Chyba prêdzej ca³kowicie o³ysieje ni¿ znajde wszystkie przyczyny wypadania.

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:55   #3392
CieszSieDrobiazgami
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Cytat:
Niech mnie kto¶ przytuli...Ja ju¿ mam tego do¶æ. Niedoczynno¶æ tarczycy, kolejne badania i ferrytyna: norma od <13-150> ja mam 25, podwyzszony testosteron 55 <8-48>. Chyba prêdzej ca³kowicie o³ysieje ni¿ znajde wszystkie przyczyny wypadania.
Szczerze mówi±c to ja te¿ ju¿ nie mam si³y, pociesza³am innych, a sama jestem ju¿ na skraju za³amania nerwowego. Mam juz takie prze¶wity,¿ê nie moge poprostu d³u¿ej czekaæ, a przy ka¿dym myciu ca³a wanna w³osów - kupi³am perukê ale g³upio mi w niej chodziæ, przecie¿ mam dopiero 23 lata, powinnam cieszyæ siê ¿yciem a nie ukrywaæ ³ysiej±c± g³owê i ka¿dego dnia siê przez to zamartwiaæ.... No i wypowied¼ czarnej mnie zupe³nie pod³ama³a, chyba straci³am ca³± nadzieje
muszê doj¶æ do twierdzenia
¿e najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek

no to co

milszy mi jest pantofelek
od ciebie ty s**********(...)
(A.B)
CieszSieDrobiazgami jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:40   #3393
russian88
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 28

Nie poddawaj siê, walcz dalej to musi przej¶æ przecie¿ w³osy nie mog± do koñca ¿ycia wypadaæ. Mam tak± nadzieje, bo mam taki sam problem jak Ty
russian88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:53   #3394
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Wiadomo¶ci: 4 716

Cytat:
Napisane przez CieszSieDrobiazgami Poka¿ wiadomo¶æ
Szczerze mówi±c to ja te¿ ju¿ nie mam si³y, pociesza³am innych, a sama jestem ju¿ na skraju za³amania nerwowego. Mam juz takie prze¶wity,¿ê nie moge poprostu d³u¿ej czekaæ, a przy ka¿dym myciu ca³a wanna w³osów - kupi³am perukê ale g³upio mi w niej chodziæ, przecie¿ mam dopiero 23 lata, powinnam cieszyæ siê ¿yciem a nie ukrywaæ ³ysiej±c± g³owê i ka¿dego dnia siê przez to zamartwiaæ.... No i wypowied¼ czarnej mnie zupe³nie pod³ama³a, chyba straci³am ca³± nadzieje
dziewczyny bêdzie dobrze.. musi byæ!
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, ¿e jego osi±gniêcie wymaga czasu. Czas i tak up³ynie.`

Mój skromny kosmetyczny blo¿ek
alevE jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-19, 21:15   #3395
pannanikt3
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 64

Cytat:
Napisane przez alevE Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny bêdzie dobrze.. musi byæ!
Ja ju¿ my¶lê tylko pozytywnie By³am kolejny raz u dermatologa i teraz mam ju¿ pe³ny obraz przyczyn. Po pierwsze ¿elazo, ferrytyna musi byæ dwukrotnie wy¿sza; tarczyca tez koniecznie do unormowania; niedoczynnosc wplynela na zle funkcjonowanie nadnerczy przez co podwy¿szony kortyzol i testosteron. Trichoskopia - 2 z 3 wskazañ na ³ysienie androgenowe, ale nie ma podstaw do kwalifikowania mojego wypadania jako androgenowe, s± to zmiany wywo³ane przez podwyzszony testosteron. Teraz tylko cierpliwie czekac az Euthrox i Spironol przynios± efekty.
pannanikt3 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-19, 21:45   #3396
Malgorzatka21
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 804

Cytat:
Ja ju¿ my¶lê tylko pozytywnie By³am kolejny raz u dermatologa i teraz mam ju¿ pe³ny obraz przyczyn. Po pierwsze ¿elazo, ferrytyna musi byæ dwukrotnie wy¿sza; tarczyca tez koniecznie do unormowania; niedoczynnosc wplynela na zle funkcjonowanie nadnerczy przez co podwy¿szony kortyzol i testosteron. Trichoskopia - 2 z 3 wskazañ na ³ysienie androgenowe, ale nie ma podstaw do kwalifikowania mojego wypadania jako androgenowe, s± to zmiany wywo³ane przez podwyzszony testosteron. Teraz tylko cierpliwie czekac az Euthrox i Spironol przynios± efekty.
Oj jak ja Ci zazdroszczê, ¿e znalaz³as przyczynê wypadania w³osów!

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Gratuluje, bo my¶le, ¿e jest czego !
Malgorzatka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 13:07   #3397
skarbek2012
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 402

Cytat:
Napisane przez Malgorzatka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Oj jak ja Ci zazdroszczê, ¿e znalaz³as przyczynê wypadania w³osów!

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Gratuluje, bo my¶le, ¿e jest czego !
Dok³adnie. Ja bym siê cieszy³a gdybym tylko znalaz³a przycyznê, bo wiedzia³abym ¿e jak j± wyleczê to w³osy przestan± wypadaæ. A tak jak siê nie zna przyczyny i niby wszystko jest ok i nic nie pomaga to ju¿ chyba tylko na ca³kowite wy³ysienie trzeba czekaæ
To jest takie niesprawiedliwe ¿e niektórzy nie dbaj± w ogóle o te w³osy a maj± gêste i zdrowe a my siê tak staramy i obchodzimy z nimi jak z jajkiem a one wcia¿ lec±
Maj±c 22 lata powinnam siê cieszyæ ¿yciem i z niego korzystaæ, ale przez to w³osy nie potrafiê! Najchêtniej to bym nie wychodzi³a z domu zeby nikt nie widzia³ tych moich w³osów
skarbek2012 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 13:48   #3398
agatez
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 74

Witam wszystkie(kich)
Moim problemem s± w³osy poci±¿owe i podietowe.
Wypadaj± mi gar¶ciami zw³aszcza podczas mycia. Stosujê szampony i od¿ywki, WAX, pijê tabletki, wcieram ampu³ki i nic. Ju¿ nie mam grzywki!!!! Musze sobie cholera zaczeskê robiæ z boku. Od lat farbujê siê na blond co jakies 3-4miesi±ce i wtedy tez podcinam. Zawsze mia³am d³ugo¶æ do ramion ale teraz chcia³am zapu¶ciæ. Mam ma³e dziecko i ci±gle muszê zwi±zywaæ q³osy, bo jak nie naturalnie wylec± to mi ma³y wyrwie A czyta³am gdzie¶,¿e noszenie w³osolw zwi±zanych te¿ je os³abia i powoduje wypadanie. Zaczynam dzi¶ piæ pokrzywê.
Co jeszcze mogê zrobiæ? Nie mam razcej problemów z hormonami, nie biorê antykonceptów, nie palê, a pije tyle co chyba ka¿dy-do kolacji
i co teraz? nie farbujê ich ju¿ od 4 miesiêcy, nie stosujê prostownicy ani suszarki. Z WAXem chodze po domu nawet 2godziny w czapce. Help me
agatez jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 23:04   #3399
pannanikt3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skarbek2012 Poka¿ wiadomo¶æ
To jest takie niesprawiedliwe ¿e niektórzy nie dbaj± w ogóle o te w³osy a maj± gêste i zdrowe a my siê tak staramy i obchodzimy z nimi jak z jajkiem a one wcia¿ lec±
Maj±c 22 lata powinnam siê cieszyæ ¿yciem i z niego korzystaæ, ale przez to w³osy nie potrafiê! Najchêtniej to bym nie wychodzi³a z domu zeby nikt nie widzia³ tych moich w³osów
Racja. Jak widzê, ¿e dieta mojej wspó³lokatorki opiera siê na serze, a porównuje to z moj± pó³k± w lodówce, gdzie zawsze warzywa, jogurty, owoce, itp to mnie szlak trafia. Ludzie mog± ci±gnaæ na "obiadach" w KFC i maj± 3 razy wiêcej w³osów, nie wspominaj±c ju¿ o ich kondycji i wygl±dzie. Ja przez 1,5 miesi±ca nie bra³am ¿elaza i ferrytyna bliska dolnej granicy. :/ Te¿ mi jest strasznie przykro jak dziewczyny z moim wieku (20) mog± prostowaæ, farbowaæ, krêciæ, a ja marzê tylko o tym, ¿eby móc je wreszcie wyczesaæ bez dr¿±cej rêki.
O ironio kiedy¶ dwa zastanawia³am siê czy kupiæ drogeryjn± od¿ywkê za 20 z³, a nawet nie chcê liczyæ ile set z³ posz³o na ca³e leczenie; Oby teraz wszystko wróci³o wreszcie do normy.
Stary 2011-05-20, 23:08   #3400
anka 22
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12

Ja jakis czas temu przerzuci³am siê na szampon z czarnej rzepy, tani i dobry
Te¿ z dziegciu jest dobry ale ma intensywny zapach, nie wszystkim pasuje.
No i dieta, zdrowe i pe³nowarto¶ciowe - warzywa , owoce, sery (bia³e), ciemne pieczywo...

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

aaa i jeszcze taka maske do wlasów kiedys mia³am Henna Wax czy cos takiego , w aptekach i zielarniach by³o, trzeba bylo chyba godzinê trzymaæ na g³owie ale w³osy by³y boskie
Stary 2011-05-23, 18:14   #3401
Disnejova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 1 682

Witam zastanawiam siê nad kupnem Seboradin Przeciw Wypadaniu W³osów Maskê dobra jest? u¿ywa³a która¶ z was jak± maske mo¿ecie mi poleciæ przeciw wypadaniu ³amaniu siê w³osów ...
„Je¶li próbujesz byæ kim¶ innym, poniesiesz pora¿kê. ¦wiat ju¿ ma tak± osobê. Teraz potrzebuje ciebie. ¦cie¿ka, któr± wytyczasz, mo¿e nie mieæ sensu dla nikogo na ¶wiecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wy³±cznie twoja.
Disnejova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:21   #3402
FryzjerstwoMojaPasja
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 067

I co tam dziewczyny? Ja znowu walczê z wypadaniem.

W grudniu zaczê³am braæ Vitapil, zastosowa³am kuracjê w ampu³kach Radical, przy³o¿y³am siê do pielêgnacji, bra³am du¿o witamin centrum + dodatkowo vit. B, w lutym/marcu mia³am spokój, wypadanie siê zmniejszy³o bardzo, normalnie wyczesywalam ok 90 wlosów po myciu (ile w ciagu mycia wypad³o to nie wiem i ile przez dzien i noc) a w marcu ok 5-10 maxymalnie, a tak od konca kwietnia znowu mam zmartwienie. Mysle, ze to wiosna tak dzia³a i stresy (mam teraz nawa³ w pracy i masê nauki i egzaminów, praktycznie co tydzien jakis egzamin od pocz±tku maja) no i to wystarczy³o, ¿eby wypadanie znowu powróci³o. Od paru dni do Vitapilu (bo dalej go biore od grudnia) biorê witaminer, dzisiaj znowu vit. B compositum + B2 osobno, kupi³am sobie odzywke NaturVital do w³osów wypadaj±cych no i dzisiaj kuracje Radical w ampu³kach.
Obecnie pierwsza ampu³ka ju¿ za mn± i jestem znowu zmartwiona bo przy wcieraniu w³osy lecia³y na pod³ogê jak li¶cie jesieni± z drzew. pozbiera³am je z ziemi naliczy³am ok 90.
Licze, ze za tydzien juz beda jakies efekty, ale czas poka¿e.

Martwie sie, jak nie to kupuje drug± kuracje Radical (albo Joanne i Seboradin i bede wszystko wcieraæ 3 razy dziennie) i ide do dermatologa.

Macie jakie¶ rady dla mnie? Co mog³oby mi jeszcze pomóc?

Edytowane przez FryzjerstwoMojaPasja
Czas edycji: 2011-05-24 o 19:40
FryzjerstwoMojaPasja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-26, 14:50   #3403
Sweet Chocolate
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 385

Cytat:
Napisane przez FryzjerstwoMojaPasja Poka¿ wiadomo¶æ

W grudniu zaczê³am braæ Vitapil, zastosowa³am kuracjê w ampu³kach Radical, przy³o¿y³am siê do pielêgnacji, bra³am du¿o witamin centrum + dodatkowo vit. B, w lutym/marcu mia³am spokój, wypadanie siê zmniejszy³o bardzo, normalnie wyczesywalam ok 90 wlosów po myciu (ile w ciagu mycia wypad³o to nie wiem i ile przez dzien i noc) a w marcu ok 5-10 maxymalnie, a tak od konca kwietnia znowu mam zmartwienie. Mysle, ze to wiosna tak dzia³a i stresy (mam teraz nawa³ w pracy i masê nauki i egzaminów, praktycznie co tydzien jakis egzamin od pocz±tku maja) no i to wystarczy³o, ¿eby wypadanie znowu powróci³o. Od paru dni do Vitapilu (bo dalej go biore od grudnia) biorê witaminer, dzisiaj znowu vit. B compositum + B2 osobno, kupi³am sobie odzywke NaturVital do w³osów wypadaj±cych no i dzisiaj kuracje Radical w ampu³kach.
Obecnie pierwsza ampu³ka ju¿ za mn± i jestem znowu zmartwiona bo przy wcieraniu w³osy lecia³y na pod³ogê jak li¶cie jesieni± z drzew. pozbiera³am je z ziemi naliczy³am ok 90.

Martwie sie, jak nie to kupuje drug± kuracje Radical (albo Joanne i Seboradin i bede wszystko wcieraæ 3 razy dziennie) i ide do dermatologa.

ja mam to samo;/ zw³aszcza, ¿e teraz mam pod³ogê z jasnych desek, a w³osy ciemny br±z, to wiesz jak to wyglada po myciu wlosów... ;/
ale pocieszam siê ze to taki okres. w tamtym roku mia³am to samo ok lipca i przesta³o samo.
Stary 2011-05-26, 15:39   #3404
FryzjerstwoMojaPasja
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Sweet Chocolate Poka¿ wiadomo¶æ
ja mam to samo;/ zw³aszcza, ¿e teraz mam pod³ogê z jasnych desek, a w³osy ciemny br±z, to wiesz jak to wyglada po myciu wlosów... ;/
ale pocieszam siê ze to taki okres. w tamtym roku mia³am to samo ok lipca i przesta³o samo.
Masakra, ja jestem po drugiej ampu³ce Radical i robiê kuracje NaturVital. Zobaczymy jak bedzie, ale widze, ze nie jestem jedyna..
Stary 2011-05-26, 21:18   #3405
russian88
Przyczajenie

Hej ja te¿ walcze z wypadajacymi w³osami W dzieñ mycia wypada mi nawet ponad 300, p³akac mi siê chce za ka¿dym razem. Stosuje szampon, mgie³ke i od¿ywkê Radical, ³ykam Capivit piêkne w³osy cynk i ¿elazo ( badania wykaza³y ¿e jest na granicy normy), robi³am te¿ hormon TSH ale wyszed³ w normie . Podejrzewam, ¿e ma to zwi±zek z odstawieniem tabletek antykoncepcyjnych pó³ roku temu ( Proszê dziewczyny napiszcie czy jest szansa, ¿e moje w³osy wróc± do normy? Czy hormony same siê ustabilizuj±?

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Edytowane przez russian88
Czas edycji: 2011-05-26 o 21:20
Stary 2011-05-26, 21:27   #3406
phenomena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 268

Cytat:

tez zmaga³am siê z wypadaniem w³osów przez wiêksz± czê¶c ostatniego roku. wypada³o mi ponad 200w³osów podczas ich mycia. robi³am wszystko- specjalne wcierki, szampony, odzywki, tabletki i nic! w koñcu podje³am decyzjê, ¿e zetnê w³osy. mia³am je do po³owy pleców. skróci³am do ramion. i od tamtej pory wypada mi ok 50 w³osów przy myciu. oczywiscie, chcia³abym, zeby by³y to3 w³osy, ale coz.. chyba taka moja natura
phenomena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-27, 11:09   #3407
justyska22
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

hej Dziewczyny

Do³±czam do w±tku bo mam podobny problem do Was
Jakie¶ 3 miesi±ce temu zauwa¿y³am, ¿e wypada mi sporo wiêcej w³osów ni¿ zwykle. Zwykle traci³am trochê przy myciu i czesaniu rano, w ci±gu dnia raczej ma³o, gdy¿ nie zauwa¿a³am ich ani na ubraniach ani w domu... Napewno nie przekracza³am 100 w³osów wypadniêtych dziennie Jednak w³a¶nie 3 miesi±ce temu to siê zmieni³o, bo zaczê³o wypadaæ du¿o i przy myciu i przy czesaniu i w ci±gu dnia znajdowa³am je wszczêdzie- na ubraniach, na kanapie, w ³azience na pod³odze... Dodam, ¿e mam w³osy cienkie, wtedy do ³opatek i ¶rednio gêste, wiêc postanowi³am od razu dzia³aæ bo ka¿dy w³os jest na wagê z³ota
Oto co robiê od 3 miesiêcy i muszê Wam powiedzieæ, ¿e widzê pewne efekty, w³osków wypada mniej:
- skróci³am w³osy do ramion i narazie nie zapuszczam wiêcej... strasznie mi by³o szkoda moich w³osków, bo zapuszcza³am je chyba z 2 lata, rosn± wolno, ale tak± d³ugo¶æ ³atwiej zregenerowaæ
- biorê codziennie Vitapil, bra³am jeszcze ¿elazo i cynk, ale bo morfologii odstawi³am, bo mam je w normie
- myjê w³osy szamponem radical do w³osów wypadaj±cyh (polecam!)
- 2 razy w tygodniu nak³adam na oko³o godzinê biowax, na zmianê latte i ten do w³osów wypadaj±cyh, trzymam pod saun±
-raz w tygodniu robiê amu³kê Loreal absolut repair renew c albo kerastase tak± oleist± i trzymam ok 60 min w domowej saunie
- codziennie jedwab do w³osów, chocia¿ fryzjerka powiedzia³a mi ¿e ogólnie go nie poleca
Trochê to wszystko zajmuje czasu, ale ju¿ siê przyzwyczai³am i my¶lê, ¿e warto, bo z czasem widaæ efekty! wax czasami robiê nawet przed prac± Dodam, ¿e jem du¿o owoców i warzyw, ale diety jako¶ specjalnie nie zmieni³am... Lekarz dla mnie to ostateczno¶æ wiêc narazie leczê swoje w³oski sama
W przysz³ym miesi±cu zastanawiam siê czy nie zacz±æ kuracji Inneov... Marz± mi siê gêstsze w³osy! pozdrawiam
justyska22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-27, 11:46   #3408
FryzjerstwoMojaPasja
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez phenomena Poka¿ wiadomo¶æ
tez zmaga³am siê z wypadaniem w³osów przez wiêksz± czê¶c ostatniego roku. wypada³o mi ponad 200w³osów podczas ich mycia. robi³am wszystko- specjalne wcierki, szampony, odzywki, tabletki i nic! w koñcu podje³am decyzjê, ¿e zetnê w³osy. mia³am je do po³owy pleców. skróci³am do ramion. i od tamtej pory wypada mi ok 50 w³osów przy myciu. oczywiscie, chcia³abym, zeby by³y to3 w³osy, ale coz.. chyba taka moja natura
200 w³osów? Ojej to naprawdê sporo. Ja te¿ zapuszczam w³osy i mo¿liwe, ¿e to te¿ od tego, ¿e s± za d³ugie. Ale ja akurat teraz nie mogê ¶ci±æ bo we wrze¶niu mam ¶lub, mogê co najwy¿ej podci±æ 1-2 cm.
A u dermatologa by³a¶? Mi narazie wcierki, tabletki pomagaj± ale w ¶rode ide do dermatologa (znowu) bo chce badania zrobic. Ja ogolnie mam niedobory rozne wiec mozliwe, ze znowu co¶ siê 'popsiu³o'
Stary 2011-05-27, 12:59   #3409
skarbek2012
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 402

Skoro 200 to sporo to co powiesz na 500? Jak mi 200 lecia³o to siê cieszylam...
skarbek2012 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-27, 13:06   #3410
FryzjerstwoMojaPasja
BAN sta³y

Cytat:

cooo? Jezu 500 na dzien? a Ty to liczy³a¶?
Stary 2011-05-27, 13:33   #3411
HulaGirl
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 449
GG do HulaGirl

do³±czam do Was......
odk±d we wrze¶niu zesz³ego roku odstawi³am tabelki antykoncepcyjne to w³osy zaczê³y mi lecieæ gar¶ciami;/

wczoraj przy myciu w³osów wyci±gnê³am po prostu ca³e pasemka w³osów
dzisiaj pobieg³am do apteki i kupi³am SkrzypoVite, Seboradin Niger Lotion i preparat z ¿elazem bo ostatnie wyniki badañ pokazuj± ¿e jestem na pograniczu anemii;/

dodatkowo mam Waxa do w³osów wypadaj±cych;/

mam nadzieje, ¿e pomo¿e;/
HulaGirl jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-27, 13:34   #3412
phenomena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 268

Cytat:
200 w³osów? Ojej to naprawdê sporo. Ja te¿ zapuszczam w³osy i mo¿liwe, ¿e to te¿ od tego, ¿e s± za d³ugie. Ale ja akurat teraz nie mogê ¶ci±æ bo we wrze¶niu mam ¶lub, mogê co najwy¿ej podci±æ 1-2 cm.
A u dermatologa by³a¶? Mi narazie wcierki, tabletki pomagaj± ale w ¶rode ide do dermatologa (znowu) bo chce badania zrobic. Ja ogolnie mam niedobory rozne wiec mozliwe, ze znowu co¶ siê 'popsiu³o'
u dermatologa by³am. ale kaza³ ³ykaæ 'jakie¶' tabletki ze skrzypem, myc dermena i siê nie stresowaæ..

Cytat:
eh, no nie licytujmy siê. tyle wypadaj±cych w³osów mo¿e ¶wiadczyæ o jakie¶ chorobie, prawdopodobnie hormonalnej
phenomena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-27, 13:48   #3413
FryzjerstwoMojaPasja
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez phenomena Poka¿ wiadomo¶æ
u dermatologa by³am. ale kaza³ ³ykaæ 'jakie¶' tabletki ze skrzypem, myc dermena i siê nie stresowaæ..

eh, no nie licytujmy siê. tyle wypadaj±cych w³osów mo¿e ¶wiadczyæ o jakie¶ chorobie, prawdopodobnie hormonalnej
To tak jak ten mój, te¿ mi kaza³ kupiæ t± Dermene jaki¶ szampon i ¿el do skóry, da³a mi do zrobienia tak± wcierkê ale krótko po tej wizycie wypadanie usta³o i wcierka stoi, pewnie juz nie bedzie dobra bo to taka robiona itp.
No 500 w³osów to moim zdaniem trochê za du¿o... Myslalam, ze moich ok 150 to duzo ale 500?
Stary 2011-05-27, 17:31   #3414
russian88
Przyczajenie

Jejku a ja tak siê ³udze, ¿e mi siê te chormony ustabilizuj± to wszystko wróci do normy, bo ju¿ mam prawi z tego powodu depresje i 1/3 w³osów mniej na g³owie

Edytowane przez russian88
Czas edycji: 2011-05-27 o 17:46
Stary 2011-05-27, 18:02   #3415
FryzjerstwoMojaPasja
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez russian88 Poka¿ wiadomo¶æ
Jejku a ja tak siê ³udze, ¿e mi siê te chormony ustabilizuj± to wszystko wróci do normy, bo ju¿ mam prawi z tego powodu depresje i 1/3 w³osów mniej na g³owie
Wiesz, czasem im bardziej przejmujemy sie i martwimy naszymi w³osami tym bardziej one wypadaj± ze stresów.
Stary 2011-05-27, 18:12   #3416
russian88
Przyczajenie

Dziêkuje, wiem, staram siê my¶leæ pozytywnie, ale naprawdê ciê¿ko kiedy w dzieñ mycia (a myje co drugi dzieñ) wypada mi ok. 300 w³osów
Stary 2011-05-27, 18:15   #3417
FryzjerstwoMojaPasja
BAN sta³y

Cytat:
Dziêkuje, wiem, staram siê my¶leæ pozytywnie, ale naprawdê ciê¿ko kiedy w dzieñ mycia (a myje co drugi dzieñ) wypada mi ok. 300 w³osów
A czeszesz w³osy codziennie, kilka razy dziennie? Bo ja jak w³osów nie wyczeszê przed myciem to te¿ bêdzie tego du¿o wiêcej.
Stary 2011-05-27, 19:06   #3418
russian88
Przyczajenie

Czeszê raz dziennie, a w dzieñ mycia z 10 min po umyciu, nie mogê wyczesac po wyschniêciu, bo moje w³osy siê krêc± i szybko siê pl±cz±
Stary 2011-05-28, 11:18   #3419
pannanikt3
Raczkowanie

Cytat:
Z jakimi hormonami masz problem?
Stary 2011-05-28, 11:41   #3420
russian88
Przyczajenie

tzn. w grudniu odstawi³am tabletki antykoncepcyjne i s³ysza³am, ¿e w tedy mog± wypadaæ w³osy dopóki hormony siê nie ustabilizuj±
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.