|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 107
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Cytat:
|
|
#3392 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
Cytat:
Dzieci s± milsze od doros³ych zwierzêta s± milsze od dzieci mówisz ¿e rozumuj±c w ten sposób muszê doj¶æ do twierdzenia ¿e najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek no to co milszy mi jest pantofelek od ciebie ty s**********(...) ![]() (A.B)
|
|
|
|
|
#3393 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Nie poddawaj siê, walcz dalej to musi przej¶æ przecie¿ w³osy nie mog± do koñca ¿ycia wypadaæ. Mam tak± nadzieje, bo mam taki sam problem jak Ty
|
|
|
|
#3394 | ||
|
Wiecznie niezdecydowana
Wiadomo¶ci: 4 716
|
Cytat:
||
|
|
|
#3395 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 64
|
Ja ju¿ my¶lê tylko pozytywnie
By³am kolejny raz u dermatologa i teraz mam ju¿ pe³ny obraz przyczyn. Po pierwsze ¿elazo, ferrytyna musi byæ dwukrotnie wy¿sza; tarczyca tez koniecznie do unormowania; niedoczynnosc wplynela na zle funkcjonowanie nadnerczy przez co podwy¿szony kortyzol i testosteron. Trichoskopia - 2 z 3 wskazañ na ³ysienie androgenowe, ale nie ma podstaw do kwalifikowania mojego wypadania jako androgenowe, s± to zmiany wywo³ane przez podwyzszony testosteron. Teraz tylko cierpliwie czekac az Euthrox i Spironol przynios± efekty.
|
|
|
|
#3396 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 804
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Gratuluje, bo my¶le, ¿e jest czego !
|
|
|
|
|
#3397 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 402
|
Cytat:
To jest takie niesprawiedliwe ¿e niektórzy nie dbaj± w ogóle o te w³osy a maj± gêste i zdrowe a my siê tak staramy i obchodzimy z nimi jak z jajkiem a one wcia¿ lec± ![]() Maj±c 22 lata powinnam siê cieszyæ ¿yciem i z niego korzystaæ, ale przez to w³osy nie potrafiê! Najchêtniej to bym nie wychodzi³a z domu zeby nikt nie widzia³ tych moich w³osów
|
|
|
|
|
#3398 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
Witam wszystkie(kich)
![]() Moim problemem s± w³osy poci±¿owe i podietowe. Wypadaj± mi gar¶ciami zw³aszcza podczas mycia. Stosujê szampony i od¿ywki, WAX, pijê tabletki, wcieram ampu³ki i nic. Ju¿ nie mam grzywki!!!! Musze sobie cholera zaczeskê robiæ z boku. Od lat farbujê siê na blond co jakies 3-4miesi±ce i wtedy tez podcinam. Zawsze mia³am d³ugo¶æ do ramion ale teraz chcia³am zapu¶ciæ. Mam ma³e dziecko i ci±gle muszê zwi±zywaæ q³osy, bo jak nie naturalnie wylec± to mi ma³y wyrwie A czyta³am gdzie¶,¿e noszenie w³osolw zwi±zanych te¿ je os³abia i powoduje wypadanie. Zaczynam dzi¶ piæ pokrzywê. Co jeszcze mogê zrobiæ? Nie mam razcej problemów z hormonami, nie biorê antykonceptów, nie palê, a pije tyle co chyba ka¿dy-do kolacji ![]() i co teraz? nie farbujê ich ju¿ od 4 miesiêcy, nie stosujê prostownicy ani suszarki. Z WAXem chodze po domu nawet 2godziny w czapce. Help me |
|
|
|
#3399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O ironio kiedy¶ dwa zastanawia³am siê czy kupiæ drogeryjn± od¿ywkê za 20 z³, a nawet nie chcê liczyæ ile set z³ posz³o na ca³e leczenie; Oby teraz wszystko wróci³o wreszcie do normy. |
|
|
|
|
#3400 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Ja jakis czas temu przerzuci³am siê na szampon z czarnej rzepy, tani i dobry
![]() Te¿ z dziegciu jest dobry ale ma intensywny zapach, nie wszystkim pasuje. No i dieta, zdrowe i pe³nowarto¶ciowe - warzywa , owoce, sery (bia³e), ciemne pieczywo... ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- aaa i jeszcze taka maske do wlasów kiedys mia³am Henna Wax czy cos takiego , w aptekach i zielarniach by³o, trzeba bylo chyba godzinê trzymaæ na g³owie ale w³osy by³y boskie
|
#3401 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 1 682
|
Witam zastanawiam siê nad kupnem Seboradin Przeciw Wypadaniu W³osów Maskê dobra jest? u¿ywa³a która¶ z was jak± maske mo¿ecie mi poleciæ przeciw wypadaniu ³amaniu siê w³osów ...
![]()
Cz³owiek nigdy nie pozbêdzie siê tego, o czym milczy. „Je¶li próbujesz byæ kim¶ innym, poniesiesz pora¿kê. ¦wiat ju¿ ma tak± osobê. Teraz potrzebuje ciebie. ¦cie¿ka, któr± wytyczasz, mo¿e nie mieæ sensu dla nikogo na ¶wiecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wy³±cznie twoja. |
|
|
|
#3402 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 067
|
I co tam dziewczyny? Ja znowu walczê z wypadaniem.
W grudniu zaczê³am braæ Vitapil, zastosowa³am kuracjê w ampu³kach Radical, przy³o¿y³am siê do pielêgnacji, bra³am du¿o witamin centrum + dodatkowo vit. B, w lutym/marcu mia³am spokój, wypadanie siê zmniejszy³o bardzo, normalnie wyczesywalam ok 90 wlosów po myciu (ile w ciagu mycia wypad³o to nie wiem i ile przez dzien i noc) a w marcu ok 5-10 maxymalnie, a tak od konca kwietnia znowu mam zmartwienie. Mysle, ze to wiosna tak dzia³a i stresy (mam teraz nawa³ w pracy i masê nauki i egzaminów, praktycznie co tydzien jakis egzamin od pocz±tku maja) no i to wystarczy³o, ¿eby wypadanie znowu powróci³o. Od paru dni do Vitapilu (bo dalej go biore od grudnia) biorê witaminer, dzisiaj znowu vit. B compositum + B2 osobno, kupi³am sobie odzywke NaturVital do w³osów wypadaj±cych no i dzisiaj kuracje Radical w ampu³kach.Obecnie pierwsza ampu³ka ju¿ za mn± i jestem znowu zmartwiona bo przy wcieraniu w³osy lecia³y na pod³ogê jak li¶cie jesieni± z drzew. Licze, ze za tydzien juz beda jakies efekty, ale czas poka¿e. Martwie sie, jak nie to kupuje drug± kuracje Radical (albo Joanne i Seboradin i bede wszystko wcieraæ 3 razy dziennie) i ide do dermatologa. Macie jakie¶ rady dla mnie? Co mog³oby mi jeszcze pomóc? Edytowane przez FryzjerstwoMojaPasja Czas edycji: 2011-05-24 o 19:40 |
|
|
|
#3403 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 385
|
Cytat:
ja mam to samo;/ zw³aszcza, ¿e teraz mam pod³ogê z jasnych desek, a w³osy ciemny br±z, to wiesz jak to wyglada po myciu wlosów... ;/ ale pocieszam siê ze to taki okres. w tamtym roku mia³am to samo ok lipca i przesta³o samo.
|
|
#3404 |
|
BAN sta³y
|
Masakra, ja jestem po drugiej ampu³ce Radical i robiê kuracje NaturVital. Zobaczymy jak bedzie, ale widze, ze nie jestem jedyna..
|
|
|
|
#3405 |
|
Przyczajenie
|
Hej ja te¿ walcze z wypadajacymi w³osami W dzieñ mycia wypada mi nawet ponad 300, p³akac mi siê chce za ka¿dym razem. Stosuje szampon, mgie³ke i od¿ywkê Radical, ³ykam Capivit piêkne w³osy cynk i ¿elazo ( badania wykaza³y ¿e jest na granicy normy), robi³am te¿ hormon TSH ale wyszed³ w normie . Podejrzewam, ¿e ma to zwi±zek z odstawieniem tabletek antykoncepcyjnych pó³ roku temu ( Proszê dziewczyny napiszcie czy jest szansa, ¿e moje w³osy wróc± do normy? Czy hormony same siê ustabilizuj±?
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------
Edytowane przez russian88 Czas edycji: 2011-05-26 o 21:20 |
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 268
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
hej Dziewczyny
![]() Do³±czam do w±tku bo mam podobny problem do Was ![]() Jakie¶ 3 miesi±ce temu zauwa¿y³am, ¿e wypada mi sporo wiêcej w³osów ni¿ zwykle. Zwykle traci³am trochê przy myciu i czesaniu rano, w ci±gu dnia raczej ma³o, gdy¿ nie zauwa¿a³am ich ani na ubraniach ani w domu... Napewno nie przekracza³am 100 w³osów wypadniêtych dziennie Jednak w³a¶nie 3 miesi±ce temu to siê zmieni³o, bo zaczê³o wypadaæ du¿o i przy myciu i przy czesaniu i w ci±gu dnia znajdowa³am je wszczêdzie- na ubraniach, na kanapie, w ³azience na pod³odze... Dodam, ¿e mam w³osy cienkie, wtedy do ³opatek i ¶rednio gêste, wiêc postanowi³am od razu dzia³aæ bo ka¿dy w³os jest na wagê z³ota ![]() Oto co robiê od 3 miesiêcy i muszê Wam powiedzieæ, ¿e widzê pewne efekty, w³osków wypada mniej: - skróci³am w³osy do ramion i narazie nie zapuszczam wiêcej... strasznie mi by³o szkoda moich w³osków, bo zapuszcza³am je chyba z 2 lata, rosn± wolno, ale tak± d³ugo¶æ ³atwiej zregenerowaæ - biorê codziennie Vitapil, bra³am jeszcze ¿elazo i cynk, ale bo morfologii odstawi³am, bo mam je w normie ![]() - myjê w³osy szamponem radical do w³osów wypadaj±cyh (polecam!) - 2 razy w tygodniu nak³adam na oko³o godzinê biowax, na zmianê latte i ten do w³osów wypadaj±cyh, trzymam pod saun± -raz w tygodniu robiê amu³kê Loreal absolut repair renew c albo kerastase tak± oleist± i trzymam ok 60 min w domowej saunie - codziennie jedwab do w³osów, chocia¿ fryzjerka powiedzia³a mi ¿e ogólnie go nie poleca Trochê to wszystko zajmuje czasu, ale ju¿ siê przyzwyczai³am i my¶lê, ¿e warto, bo z czasem widaæ efekty! wax czasami robiê nawet przed prac± wiêc narazie leczê swoje w³oski sama![]() W przysz³ym miesi±cu zastanawiam siê czy nie zacz±æ kuracji Inneov... Marz± mi siê gêstsze w³osy! pozdrawiam
|
|
|
|
#3408 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
Ale ja akurat teraz nie mogê ¶ci±æ bo we wrze¶niu mam ¶lub, mogê co najwy¿ej podci±æ 1-2 cm.A u dermatologa by³a¶? Mi narazie wcierki, tabletki pomagaj± ale w ¶rode ide do dermatologa (znowu) bo chce badania zrobic. Ja ogolnie mam niedobory rozne wiec mozliwe, ze znowu co¶ siê 'popsiu³o'
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 402
|
Skoro 200 to sporo to co powiesz na 500? Jak mi 200 lecia³o to siê cieszylam...
|
|
|
|
#3410 |
|
BAN sta³y
|
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
do³±czam do Was......
odk±d we wrze¶niu zesz³ego roku odstawi³am tabelki antykoncepcyjne to w³osy zaczê³y mi lecieæ gar¶ciami;/ wczoraj przy myciu w³osów wyci±gnê³am po prostu ca³e pasemka w³osów dzisiaj pobieg³am do apteki i kupi³am SkrzypoVite, Seboradin Niger Lotion i preparat z ¿elazem bo ostatnie wyniki badañ pokazuj± ¿e jestem na pograniczu anemii;/ dodatkowo mam Waxa do w³osów wypadaj±cych;/ mam nadzieje, ¿e pomo¿e;/ |
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 268
|
Cytat:
![]() eh, no nie licytujmy siê. tyle wypadaj±cych w³osów mo¿e ¶wiadczyæ o jakie¶ chorobie, prawdopodobnie hormonalnej |
|
|
|
|
#3413 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
No 500 w³osów to moim zdaniem trochê za du¿o... Myslalam, ze moich ok 150 to duzo ale 500? |
|
|
|
|
#3414 |
|
Przyczajenie
|
Jejku a ja tak siê ³udze, ¿e mi siê te chormony ustabilizuj± to wszystko wróci do normy, bo ju¿ mam prawi z tego powodu depresje i 1/3 w³osów mniej na g³owie
Edytowane przez russian88 Czas edycji: 2011-05-27 o 17:46 |
|
|
|
#3415 |
|
BAN sta³y
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Przyczajenie
|
Dziêkuje, wiem, staram siê my¶leæ pozytywnie, ale naprawdê ciê¿ko kiedy w dzieñ mycia (a myje co drugi dzieñ) wypada mi ok. 300 w³osów
|
|
|
|
#3417 |
|
BAN sta³y
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Przyczajenie
|
Czeszê raz dziennie, a w dzieñ mycia z 10 min po umyciu, nie mogê wyczesac po wyschniêciu, bo moje w³osy siê krêc± i szybko siê pl±cz±
|
|
|
|
#3419 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3420 |
|
Przyczajenie
|
tzn. w grudniu odstawi³am tabletki antykoncepcyjne i s³ysza³am, ¿e w tedy mog± wypadaæ w³osy dopóki hormony siê nie ustabilizuj±
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

i ile przez dzien i noc) a w marcu ok 5-10 maxymalnie, a tak od konca kwietnia znowu mam zmartwienie. Mysle, ze to wiosna tak dzia³a i stresy (mam teraz nawa³ w pracy i masê nauki i egzaminów, praktycznie co tydzien jakis egzamin od pocz±tku maja) no i to wystarczy³o, ¿eby wypadanie znowu powróci³o. Od paru dni do Vitapilu (bo dalej go biore od grudnia) biorê witaminer, dzisiaj znowu vit. B compositum + B2 osobno, kupi³am sobie odzywke NaturVital do w³osów wypadaj±cych no i dzisiaj kuracje Radical w ampu³kach.