|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
![]() Jak ja sie ślinie to wy tez musicie ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Gdzie wszystkie jestescie?
|
|
|
#1142 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Co do stosowania tego leku, to niestety ale ja nie pomogę A na sam koniec, to GRATULUJĘ synka!!!
|
|
|
|
|
#1143 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale niewiele mi rozjasnia, bo ogolnie wychodzi, ze mam sporo, a i tak zastanawiam sie czy nie za malo np bodziakow. Pewnie i tak jeszcze sie cos dokupi.Odnosnie zelaza - ja mam w witaminach tylko 28.5% i dodatkowo biore zelazo z witamina C, 1 tabletka mojego zelaza ma 71% dziennej dawki, ale wyniki bede robic dopiero pod koniec czerwca. Moze po prostu powiedz ginkowi jakby chcial ci przepisac zelazo, ze bierzesz witaminy, ktore zawieraja 400% dziennej dawki i czy to nie wystarczy. Cytat:
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/klups-lozko-radek-...621614201.html
Cytat:
ja mam 2,8 i teraz też egzaminy i obrona.... ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- paskuda no
|
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ide, normalnie was nie ma, nie za ladnie
dobranoc kochane
|
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
Agnieszko a dostałaś jakieś leki? Czy bez skurczy masz krótką szyjkę? Lekarz kazał mi leżeć i odpoczywać, a jak miną skurcze to ewentualnie mogę pójść na spokojny spacer. Lepiej dużo nie siedzieć tylko właśnie leżeć na boku i nic nie robić, tylko "to co trzeba przy sobie". No i nie stresować się, bo to też działa na skurcze i szyjkę...
Kochana musi być dobrze. Dziękuję jeszcze raz za wsparcie |
|
|
|
#1147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jednak mam nadzieję, że do czasu porodu to łożysko ładnie się podniesie. Lekarz dla pewności każe zrobić to USG i do rozwiązania obserwować na kolejnych wizytach
|
|
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkam z meżem i z tatą. Mąż pracuje, ja zajmuje sie domem, gotowaniem... i teraz co???????? Zaczełam czytać na necie i przeraziłam sie bo dziewczyny panikują jak mają np. 3,5 cm a my to co? Zapytam mojego gina o krążek, bo wolałabym mieć takie zabezpieczenie. Chciałam zapytać dziś, ale nie przyjmował. A który jesteś tc??
|
|
|
|
|
#1149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mówi że po badaniu nie wykryła nic niepokojącego więc nie wiem ile mam cm Nie wiem ile powinnam, ale skoro mówi że o to jej ufam. A wy miałyście dowcipne że wiecie dokładnie? Bo ja już nie pamiętam kiedy takie usg miałam. Chyba, że teraz robią je jak widzą jakiś problem?!
|
|
|
|
|
#1151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A leżenie mnie też przeraża, bo ja głównie zajmuję się domem i lubię to robić, poza tym ciągle wychodziłam to na uczelnię, to na spotkanie z koleżanką... A teraz trzeba siedzieć w domu. Ale synek jest dla mnie najważniejszy. Bardziej od leżenia przeraża mnie myśl o szpitalu - lekarz powiedział, że jak za kilka tygodni szyjka się skróci albo utrzymają się skurcze to mnie tam od razu wysyłaA co do leku to już wszystko wiem - muszę brać go co 4 godziny, również w nocy Cotynato miałam zmierzoną szyjkę usg dowcipnym, ale tylko dlatego, bo mam skurcze. Wcześniej lekarz nic mi nie sprawdzał Edytowane przez Aiszka22 Czas edycji: 2011-05-27 o 23:00 |
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Aiszka...No nieciekawie u ciebie kochana ale bedzie dobrze
![]() Agnieszka... Ty tez sie nie martw... Jak nie masz skurczy toszyjka sie nie skraca, takie bole czasami o kórych piszesz to mamy prawie wszystkie...takze tez sie nie zamartwiaj tylko wypoczywaj kiedy tylko mozesz Cotka.....Sliczna kolekcja ubranek i jak pieknie juz poukładane ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Jeszcze pisalyscie o łozeczkach ![]() Alanowi kupiłam takie co sie opuszcza jeden bok , tak zeby było łatwiej dziecia wyciagac... No w sumie sie to przydalo ..niewiem jak to jest z tym łozeczkiem przystawianym do łozka rodzicow ale wyglada fajnie mysle ze powinno posłuzyc....co do wyciaganych szczebelkow to u nas sie nie wyciagaly i w sumie lepiej tak ![]() Słyszalam ze dzieciaczki którym za wczesnie wyciagano szczebelki łaziły po nocy itd. Alan dopoki nie przeniosłam go do normalnego łozka sam nie mial mozliwosci wyjscia, co ułatwilo mi nauke zasypiania u siebie w pokoju (przenieslismy go jakies 2 miesiace temu )po prostu nie uciekał .... No ale tez słyszalam ze duzo mam było zadowolonych z tego wyciagnietego szczebelka.. Takze tak jak przy wozeczku- wybór nalezy do Was...
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Haha a nie pokazywałam wam jeszcze mojego wielkoludka
![]() Co prawda w wersji z pępowiną na nosie nie prezentuje się wyjątkowo powalająco, ale widać mały uśmieszek (?) , chwilę wcześniej widzieliśmy na usg jak sobie pomlaskiwał więc chyba truskawki które jadłam przed wizytą mu smakowały ![]() Generalnie to mało co widać przez tą pępowinę, ale i tak nie mogę się oprzeć żeby nie pokazać mojej miłości
|
|
|
|
#1154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też chciałabym zdjęcie mojej dzidzi.. ;<
|
|
#1156 | |
|
KWC
|
Cytat:
Fajny człowieczek (już wygląda zupełnie jak noworodek) i fajna pamiątka - zazdroszczę. ![]() Zastanawiam się co się z naszą Anciaahk dzieje.... ![]() Wczoraj poszłam na ciuchy i wygrzebałam fajną sukienkę ciążową, ale jak ją przymierzyłam przed lustrem to się lekko podłamałam. Wyglądam jak hippo! Dołuje mnie, że kompletnie straciłam talię i figurą przypominam muminka. Wiem, że taka fizjologia ciąży, że nikt od kobiety w tym stanie nie oczekuje figury Tap Madl ale mimo wszystko chciałoby się wyglądać seksownie, a trochę trudno jak się nie ma wcięcia w pasie (z tyłu wyglądam jak nieociosany kloc) i piłkę pod cyckami. Poza tym łapy zrobiły mi się utyte jak u młociarki (tej od rzucania młotem na olimpiadach). Horror jakiś, przecież ja dużo nie jem! Dlatego postanowiłam zapisać się na fitness dla ciężarnych. Nie są to jakieś wyczerpujące ćwiczenia, głownie elementy jogi, ale przynajmniej utrzymam ciało w jako takiej formie.
Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-05-28 o 07:03 |
|
|
|
|
#1157 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie
Wczoraj dowiedzieliśmy się z mężem, że jego brat tatusiem w lutym zostanie... - rodzinka się z jednej i drugiej strony powiększa. Dziwiło mnie, że tylko ja w ciąży... no i "pozarażały się" ![]() Cytat:
3mam kciuki (za Agnieszkę również) wszystko będzie dobrze!!! Cytat:
|
||
|
|
|
#1158 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() U mnie dzis humor lepszy, bo tz przyjezdza a bardzo za nim tesknie....ciekawe czy za miesiac nie bede go miała dosc jak codzień bedziemy razem ![]() Obudziłam sie juz o 6 i sprzątam oraz....mam zamiar zrobic mu rogaliczki z marmolada Ciekawe czy mi sie udadza...Wczoraj czytałam co u Was i caroline_1988 i Cotka podziwiam Was!!!!!!!!!!! Naprawdę macie niezłą kolekcję i jak wszystko poukładane .... To ja sie do wyrodnych zapisujeLulla zjem Cie ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Gratuluje synusiów.... Bedą nasze córy miały w kim wybieracSpray ja czytałam, ze jak ktos nie uprawiał sportow przed ciążą to lepiej w ciąży nie zaczynac... Ale z doswiadczenia nie wiem.... Sama na siebie nie moge patrzec, ale wezmę się po porodzie
|
|
|
|
#1159 |
|
kosmitka
|
Nie wiem, jak ja Was wszystkie nadrobię. Widz, że jest etap zakupów, w sumie mamy już wszystko skompletowane z ubranek, zostanie tylko masa rzeczy pozaubrankowych.
Zostały mi 3 egzaminy, z tego jeden u dziekana ustny , zacznę więc bywać u Was po 11 czerwca, wtedy jest ostatni.Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i dzieciątka .
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu weekend
agnieszka- jestem , jestem. Dziękuję za troskę Lulla - cóż za zmiana nie poznałam koleżanki ![]() ancia Wracaj szybko bo tęssssssssssssssssknimy ![]() No to próbuję co nie co poczytać... |
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio nie udzielam się, bo dopadła mnie jakaś depresja, no nie jestem w dobrym stanie psychicznym przez problemy rodzinne.Jedynymi przyjemnościami jest kawa i Lech Free
![]() Teraz jestem z mężem na urlopie, ale niewiele mi to pomaga ![]() Już się boję co będzie jak on wróci do pracy a ja będę zostawać sama ![]() Muszę jakoś wytrzymać. |
|
|
|
#1162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1163 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
p/s ja tez mam doła wiec nie przejmuj sie chyba wszystkie nas to dopada![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
Mi w pracy boją się odmawiac czegokolwiek..hihihi..wie c ten stan musi Ci pomóc![]() Trzymam kciuki za wszystkie egzaminy i wracaj do nas szybko!!!!!!!
|
||
|
|
|
#1164 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam po troszkę- czytam ,ze cotka i Caroline niezłą kolekcję już maja- na której stronie?????? Czytam od tylu
![]() Cytat:
Cytat:
Nie iwem czy Ci epocieszę- kieckę kupiłam 1,5 tyg przed ślubem, a buty dzień przed!!! Co nie znaczy,że ich nie szukałam- szukałam ale mam tak małą stopę,że znalezienie odpowiednich butów graniczyło z cudem- już zaczełam na pozostałości po komunijnych zerkac A ja początkowo tez chodziłam po "młodzieżówkach" typu H&M, Reserved itp., a okazało się , ze fajne kiecki i nawet w przystępnych cenach można kupić w takich sklepach dla "starszych" jak Simple- ja swoją tam znalazłam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie mam nawet pół śpioszka. Jedyne co to 2 książki o ciąży i jakieś stare gazety "mamo to ja" itp. Poćwiczę origami- może młodemu takie śpiochy się spodobają ![]() no to nadrabiam dalej i szukam kolekcji cotki i caroliny ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Nie dołuj się - ja ost tez . żarłam się z mężem i jeszcze w pracy zapierdziel, ale słonko za oknem do nas mruga |
||||||
|
|
|
#1165 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witam weekendowo
zaraz się zbieram z mamą na butowe zakupy moze przy okazji kupie coś małej. Wczoraj kupiłam w tesco pięciopak bodziaków z długimi rękawami i trójpak pajacyków. Na 62 cm....kurcze wogóle nie wiem co kupować i ile ![]() i dla moich chrzesniaków nabyłam prezenty: lego dla starszego autka zmieniające kolor dla młodszego a dla TZ-owego chrzesniaka takiego jeżdżacego krokoldyla wydającego dzwięki ![]() i juz nie mam kasy a wypłata dopiero za prawie 2 tyg i w tym momencie fajnie miec osobne konta bo mężul dopiero dostał kasiorkę więc nie zginiemy Cytat:
wiem, że pewnie słaba to pociecha, ale moja bratowa dotrwała na fenoterolu do 37 tygodnia a pewnie dotrwałaby dłużej, ale miała planowaną cesarkę brała co 4 godziny i w dzien i w nocy i do tego dużą dawkę magnezumusiała dużo lezeć, ale w szpitalu była tylko 2 tygodnie, tak to w domku i młody ma juz 5 lat, zdrowy jak ryba ![]() bedzie dobrze Cytat:
kochana jestes z tymi rogalikami.mój mężul dziś na sniadanko podał jajecznicę z grzankami i pomidorkiem i do tego cafe latte - normalnie taką warstwową w szklankach wysokich mój kochany, jak ja to mówię "egzemplarz z kolekcji limitowanej"Cytat:
już się martwiłyśmy co u ciebie. Powodzenia na tych egzaminach ![]() kolejna zaginiona Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1166 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczną masz kolekcje ![]() Cytat:
a ja taka młoda i leń niesamowity az mi wstydCytat:
ale biorę Femiobion a oprócz tego tableti z żelazem - mimo tego wyniki spadły jeszcze bardziej żelazo podobno bardzo trudno się wchłania wiec większosc tego i tak nie wędruje do krwi a gdzie indziej ![]() Cytat:
nie martw sie sukienką znajdziesz coś na pewno ![]() przystojniak z Filipka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tylko sie załamuje jak w zadnej sukience piersi nie mieszcze Cytat:
za egzaminy, zdasz wszystko śpiewająco ![]() Cytat:
a u mnie od wieczora pada i paaaaaaaaaaada ![]() właśnie, ciekawe co u no air, martwie sie
|
||||||||
|
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
Spray, gdzie na takie ćwiczenia się wybierasz ??? Też jestem z Łodzi więc i może ja się zdecyduje
.
|
|
|
|
#1168 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane
![]() Ja dzisiaj też spać nie mogłam i wstałam o 7.00, zrobiłam mężusiowi śniadanko-zasłużył , bo jak tylko mam na coś smaka to grzecznie idzie do sklepu ![]() Cytat:
Cudoooo!!!!
|
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki pomożcie
Idę na to wesele ![]() I teraz pytanie w czymś pójśc ![]() rozważam tylko te dwie opcje, która lepsza ??
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie..
A ja znowu to bym spala i spala ale młody dzis wstal o 7:30 (zazwyczaj wstaje 8:30-9) i teraz jestem jakas taka niedorobiona a musze cos na obiad wymyslic ![]() Cytat:
Małgosia...Jak dla mnie oby dwie ok.. Moze idz w której Ci wygodniej ![]() Powodzenia dla wszystkich uczących sie na egzaminach.. trzymam kciukasy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

mam nadzieje, że u nich wszystko ok

a ja jestem kibic siatkarski! byłam raz na meczu ligi w spodku w katowicach, rewelacyjna atmosfera tam panuje
dostałam fenoterol i isoptin i muszę prawie cały czas leżeć i się nie stresować. Tylko jak tu się nie stresować?! I jeszcze ten egzamin i obrona.... Zwariuję

jakieś 13mm od ujścia szyjki (nie jest to jeszcze łożysko przodujące ale podobno jest bardzo nisko). Nie wiem natomiast jakiej długości jest szyjka, bo lekarz nic nie mówił ale kazał za 2-3 tyg powtórzyć badanie USG i sprawdzić czy łożysko się podnosi.

, zacznę więc bywać u Was po 11 czerwca, wtedy jest ostatni.

i wracaj do nas szybko!!!!!!!