|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
BAN stały
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
SZOK szok szok moj mały dopiero usnal od 3.30 w dzien normalnie jaja sobie robi on ma 5tyg /najlepsze ze je, wymiotuje z przejedzenia, znow chce jesc i tak na w kolko ;-/ Jeszcze moj maz przyszedl z pracy o 19 a wyszedł na ognisko z kolegami o 19.40 i na moje ze ledwo zyje-NO PRZECIEZ CI WCZORAJ MALEGO NA 3H ZABRALEM MIALAS CZAS DLA SIEBIE TO TO ZA WCZORAJ JEST NA DZIS TEZ myslalm,ze go rozdusze ;-// moja glowa ała...
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
dobry ten twój mąż
![]() czyli wychodzi po półtorej godziny dziennie, jak wczoraj taka kumulacja była. co do usypiania, to pewnie ma skok, moja w 5 tygodniu miała tak właśnie raz, ze jak się obudziła o 12 w południe, to zasnęła 21.30.
#363 | |
BAN stały
|
Cytat:
co do malego jestem wykonczona ech 2 dzieci to mega wyzwanie szczegolnie jesli jedno ma juz 6lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
to i ja sie melduje
przemeczona od pracy a u nas Oleńka ma fazy ![]() o 20.30 ja kapalismy dostala 120 mm zrobila sie 21 i do teraz nie spi rzysypia ale sie budzi, poprezy sie, pomarudzi powygina i znow zamyka oczka i tak juz 2 h zastaanawiam sie co to... czasem w ciagu dnia kilka razy tak ma... |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Wtajemniczenie
|
u nas jest tak nad ranem, pomaga wzięcie do łózka naszego
![]() dziewczyny co nie karmią piersią, po jakim czasie dostałyście @ od przejscia na mm? Bo mnie ostatnio pobolewa brzuch jak na @ ale narazie tylko tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Rozeznanie
|
my wczoraj przezylismy 1 atak kolki tak porzadniej
![]() ![]() |
![]() |
#368 | ||||
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Moja córa pięknie dziś spała ![]() wstała o 1.30, 5. i o8 ![]() ![]() aaa i byliśmy wczoraj z tż na kolacji-takie spóźnione imieninki ![]() ![]() Cytat:
![]() ooo i tak sobie dyskutujemy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny będą się oglądać ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i jak przed ciąża były to 2-3 dni, tak teraz było 5!!!!!!!!! SZOK!!!!!! ja już byłam 2 razy na wizycie kontrolnej ![]() my dziś znowu do okulisty-zobaczymy co powie, bo oczka dalej ropieją :/ Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-05-28 o 07:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zadomowienie
|
hej
![]() dzięki dziewczyny za rady ![]() a my noc - ładna - nawet się wyspałam ![]() mały zasnął po 21 wstał o 0,20 po północy później zasnął ok 2 wstał po 4 zasnął tak o 4,30 wstał o 6 zasnął o 7 i spał do ok 9 ![]() ![]()
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Pogoda dzisiaj okropna, tż ma na rano więc sama w domu... boże oszaleje... chyba wciśniemy się w marsupi i pójdę do superpharm ale jak nas deszcz złapie to może być kiepsko ![]() Mój wczoraj zasnął po 21 więc wiedziałam ,że pobudka będzie w okolicach 5 rano, a tu nagle o 2 budzi mnie mega cmokanie, chichy śmichy i inne, szok ![]() ![]() ![]() ![]() no ale zrobil mi pobudkę o 4 , nakarmiłam, odkładam a ten znowu zabrał się za zajadanie rączek... na szczęście po 5 minutach padł i spał do 8.. ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- laseczka to dobrze,że się wyspałaś ![]()
#371 | ||||||
Zadomowienie
|
witam w ten pochmurny dzionek, jestem niewyspana jak cholera
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
laseczko mi się wydaje że on nie jest głodny tylko ma taką silną potrzeb ssania spróbuj go oszukać i jak jest przy piersi już dłuugo dać mu smoczka i potrzymać go jeszcze chwilkę, Cytat:
![]() Cytat:
ja bym nie podawała mm jak masz tyle mleka ![]() mam nadzieję że Kacperek już niedługo zacznie przesypiać noce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do dokarmiania MM zgadzam się w 100% z Montii ![]() Montii gdzie kupiłaś takie tanie pampersy i jaki rozmiar ![]() my wczoraj dostaliśmy paczkę pampersów sleep & play i dodatkowo kupiliśmy dady a w domu jeszcze mamy 80 szt pampersów 3 i babydream 2 więc też mamy niezły zapas ![]() Cytat:
![]() słodziak z Tymka i jakie ma boskie body w pandy ![]() tajka widać że Lenka nie ogarnia nadmiaru zabawek ![]() ![]() ![]() czarna śliczny avatarek ![]() ja jeszcze nie dostałam a niedługo będzie 3 miesiące od porodu
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-05-28 o 08:29 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
wanilko w carreofur byly te duze paczki i rozmiar 3 - 150 sztuk - 79 zł
![]() my jeszcze na dwójkach jedziemy, 3 są za luźne ![]() ale zostało nam parę dwójek, mam nadzieję,że na dniach przeskoczymy już na trójki w końcu.
#373 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie ogarnia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba pojde mala obudzic bo 9.10 a ona spi;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-28 o 09:10 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zadomowienie
|
Hejka !!!
U mnie nocka masakra.....mala w nocy zlapala taki katar ze szok..ciezko jej sie oddychalo....dalam jej o 2.00 jesc i jA od drugiej nie spie,czuwalam nad mala,w srodku nocy nosek jej oczyszczalam i po 6...dziewczyny wiecie co dobre na katarek,aby jej sie oddychalo lepiej,wogole to nie wiem o jak ona go zlapala a boje sie zeby sie z tego cos nie wyleglo tfutfu....narazie wlaczylam do gniazdka cos na bazie olbasu zeby sie jej lepiej oddychalo,kuilam tez krople dla dzieci olbas ale niestety mozna od 3 miesiaca uzywac echh juz nie wiem sama co zrobic,macie jakies jeszcze sosoby aby jej pomoc??? Oczyszczlam woda morska potem na brzuszek i do tego gruszka ale strasznie malo to daje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- aja twoje cory jak blizniaczki na zdjeciach :P Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-05-28 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Rozeznanie
|
Wczoraj cały wieczór neta nie miała
![]() ![]() kasiapruszkow ten panel jest z Fisher Price ![]() diatoma Tymo przystojniak ![]() krusiak wiem co czujesz bo mój tż dzisiaj oznajmił, że idzie z kolegami wieczorem do baru oglądać mecz ![]() ![]() iweczka ja też uważam, że dopajać nie trzeba do 6 miesiąca ale w moim przypadku to inna historia bo Alanek bardzo cierpiał z bólu brzuszka i już od tygodnia pije soczek na zalecenie pediatry no i jest wielka poprawa ![]() harrods, diatoma ja też mam jeszcze sentyment do brzucha i też myślę, że to dlatego że Alanek urodził się 10 dni przed terminem i nie byłam na to za bardzo przygotowana ![]() Wczoraj w Tesco kupiłam Alanowi zawieszkę Lamaze małpkę ale tą mniejszą bo z tych dużych to chciałam motyla Emanuela a nie było. Małpka kosztowała 21zł więc się chyba opłacało http://czarodziej.eu/pl/mini-zawiesz...30-lamaze.html A w Lidlu są termometry dla dzieci chyba te do ucha ale pewna nie jestem za 45 zł jak kogoś interesuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 | ||
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
wystarczy, że mnie chwilę nie ma a tutaj kolejne 3 strony ![]() Ja wczoraj byłam na małej imprezce firmowej ![]() Super był spotkać się z ludźmi z pracy, brakowało mi tego. Mała tej nocy obudziła się już o 1 ![]() potem o 5 także były 2 pobudki, a już się cieszyłam bo od tygodnia tylko jedna w nocy była o 4 ![]() A tak ogólnie to jak karmicie maluchy w nocy. Czy wstajecie od razu jak tylko usłyszycie jakieś pierwsze cmokanie itp, i karmicie na śpiocha czy dopiero jak małe porządnie i głośno się odzywa, że chce jeść ![]() nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi ![]() Bo mi się zdarzyło, że obudziło mnie takie cmokanie i normalnie to już bym biegła do kuchni po mleko i karmiła, ale byłam padnięta i stwierdziłam, że poczekam, i się okazało że mała tylko tak przez sen cmokała, a jedzenie chciała dopiero za 3 godziny. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
ale pediatra tylko zaleciła, czyszczenie wodą morską 4 razy dziennie, maść majerankową pod nosek, i witaminę C i 2 razy byliśmy w przychodni gdzie oczyszczali jej nosek i tez nie widziałam efektów żadnych na początku, zajęło to dobre 5 dni ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#377 | |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki,
u nas dzisiaj w miarę fajnie ![]() mały zasnął przed 22 obudził się o 2 potem spał do 5 dostał cycka i spał do 7 i od 7 do 9:30 więc jestem wyspana, zawsze jak mąż jest w domu to on taki grzeczy, jak wstaliśmy to walnął kupala i teraz leży w hustwace Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Hello! Burzy nie było.. przeszła bokiem,juuupi!
![]() ![]() ![]() izabelaa ja też czekam z jedzeniem dopiero wtedy,jak słyszę stękanie i popłakiwanie ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- trzyrazyi pewnie ją to męczy :/ kurcze,nie wiem co Ci doradzic,bo moja jeszcze nie miała takich problemów...
![]() |
#380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czarna mam glupie pytanie daloby rade zeby twoj tz.kupil w Pl.masc majerankjowa zabral do Angli i wyslal mi na adres jak ci podam??? Moj tz szukal w PL aklepach i nie ma masakra jakas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() iza ja karmie jak się młoda porządnie rozedrze :P a jak słyszę cmokanie to daje jej cumla idę się załatwić i jak wracam ona już śpi ![]()
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() @ tez jeszcze nie dostałam, jak nie przyjdzie do przyszłego tygodnia, to najpierw wezmę cerazette, a potem dopiero mercilon.
![]() |
#383 | |
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny zaoze ja i cienki plaszczyk i trudno moze ktos mi pyknie fotke to wstawie jutro
dzieki oblookam na all Cytat:
milego weekendziku ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Bo myśmy w trakcie xero przystawili
![]() Cytat:
Poza tym tak mi zmaltretowała jednego sutka,ze szok. Aż się boję jak mam ją przystawić ![]() Miałam dziś przerwę w spaniu od 4 do 5.30 ![]() Aaaaaaa......... wiem o co chodzi z tym chrztem na odległość. Wszystko zależy od księdza, ponieważ....... Osoba któa jest daleko zostaje wpisana jako chrzestna lub chrzestny. Natomiast na miejscu jest ktoś inny, kto jest świadkiem tego chrztu i w razie czego poświadcza iż taki chrzest miał miejsce. Mam pytanie od którego tyg wasze dzieciaczki zaczęły interesować się dłużej niż 30 min zabawkami nad głową?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja do tej pory sie nie interesuje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pamiętam kiedy Kaśka zaczęła, ale na pewno była mniej absorbująca niż Basia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
Moja prędzej się będzie patrzyła pół godziny w okno czy na mnie niż na zabawki
![]()
#388 | |||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() laseczkaa, i widzisz, noc w miarę przespana i od razu lepiej, więc się nie poddawaj, to się na pewno unormuje ![]() Cytat:
Cytat:
miło to wspominam, ale nie chciałabym, żeby mały znów był w środku ![]() ![]() i chciałabym drugie dziecko bardzo, ale problem jest taki, że w ciąży mi się nie chce być, za bardzo się stęskniłam za TŻtem ![]() ![]() ![]() no fakt ![]() Cytat:
Ty się weź za tego Twojego TŻ! ![]() jak wymiotuje z przejedzenia to może on nie chce jeść tylko ssać? ![]() Cytat:
jak posłuszny chłopczyk ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam, jak w każdy piątek strzelałam fotkę brzucha i miałam nadzieje, ze to już ostatnia i tak patrzyłam, czy się już wreszcie opuścił, czy tez nie. Teraz się ciesze, ze buty sama mogę zawiązać, ze mogę pobiegać, normalnie się wydepilować, paznokcie u nóg pomalować, nie chodzę jak ciężarny pingwin, mogę spać na obu bokach i na plecach. No i z dzidzi o wiele więcej radości po tej stronie brzucha.
![]() Prunelle- widzę, ze masz takie samo podejście do wstawania jak ja ![]()
#390 |
Rozeznanie
|
wy jecie szczypiorek???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.