Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-27, 21:31   #361
Krusiak
BAN stały

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

SZOK szok szok moj mały dopiero usnal od 3.30 w dzien normalnie jaja sobie robi on ma 5tyg /najlepsze ze je, wymiotuje z przejedzenia, znow chce jesc i tak na w kolko ;-/ Jeszcze moj maz przyszedl z pracy o 19 a wyszedł na ognisko z kolegami o 19.40 i na moje ze ledwo zyje-NO PRZECIEZ CI WCZORAJ MALEGO NA 3H ZABRALEM MIALAS CZAS DLA SIEBIE TO TO ZA WCZORAJ JEST NA DZIS TEZ myslalm,ze go rozdusze ;-// moja glowa ała...
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 21:50   #362
traicionera
Zakorzenienie

dobry ten twój mąż
czyli wychodzi po półtorej godziny dziennie, jak wczoraj taka kumulacja była.
co do usypiania, to pewnie ma skok, moja w 5 tygodniu miała tak właśnie raz, ze jak się obudziła o 12 w południe, to zasnęła 21.30.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 22:04   #363
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
dobry ten twój mąż
czyli wychodzi po półtorej godziny dziennie, jak wczoraj taka kumulacja była.
co do usypiania, to pewnie ma skok, moja w 5 tygodniu miała tak właśnie raz, ze jak się obudziła o 12 w południe, to zasnęła 21.30.
eh moj maz to ma chyba skok ;-/
co do malego jestem wykonczona ech 2 dzieci to mega wyzwanie szczegolnie jesli jedno ma juz 6lat
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 22:53   #364
agus87
Zakorzenienie

to i ja sie melduje
przemeczona od pracy

a u nas Oleńka ma fazy
o 20.30 ja kapalismy
dostala 120 mm
zrobila sie 21
i do teraz nie spi
rzysypia ale sie budzi, poprezy sie, pomarudzi powygina i znow zamyka oczka
i tak juz 2 h
zastaanawiam sie co to...
czasem w ciagu dnia kilka razy tak ma...
Stary 2011-05-28, 03:58   #365
blackrose4u
Wtajemniczenie

u nas jest tak nad ranem, pomaga wzięcie do łózka naszego

dziewczyny co nie karmią piersią, po jakim czasie dostałyście @ od przejscia na mm? Bo mnie ostatnio pobolewa brzuch jak na @ ale narazie tylko tyle

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 06:20   #366
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

dziewczyny co nie karmią piersią, po jakim czasie dostałyście @ od przejscia na mm? Bo mnie ostatnio pobolewa brzuch jak na @ ale narazie tylko tyle
U mnie 16 czerwca będzie 3 miesiące od porodu i ciotka jeszcze nie przyjechała Przyznam się bez bicia,że jeszcze nie byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa i jak do ślubu nic nie dostane,to chyba trzeba będzie się przejsc

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 06:48   #367
gosiawolna
Rozeznanie

my wczoraj przezylismy 1 atak kolki tak porzadniej to wczesniej to bylo nic.. na szczescie suszarka pomaga nawet sam dzwiek. dostalam po porodzie od brata espumisan a jak maly mial 2 tyg to mial wzzdecia ale nie moglam dac bo od 1 msca, a ubzduralo mi sie ze od 1 roku, dopiero jak tzta wyslalam do apteki po pracy po cos na kolke babka powiedziala ze od 1 msca i wtedy i ja znowu zobaczylam na ulotke. tz bynajmniej mial spacer maly po tej kolce bardzo ladnie spal, bo od 20-24 i pozniej do 4 i 6:30. moze cos zjadlam bbo jadlam skrzydelka w rekawie w piekarniku z pomyslow na z miodem chyba ale skorke zostawialam zawsze i sam srodek juz tak jadlam karmiac i nic nie bylo. ale wczoraj od rana on nawet malo jadl, a dzisiaj normalnie wiec moze sie nie powtorzy taki atak
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 07:54   #368
iweczka
Zakorzenienie

Hello
Moja córa pięknie dziś spała
wstała o 1.30, 5. i o8 wyspałam się
aaa i byliśmy wczoraj z tż na kolacji-takie spóźnione imieninki

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
ja nie dopajam do 6 mieisiaca mozna podawac tylko piers a w upaly ewentualnie dostawiac czesciej bo to pierwsze mleko to jest picie dla maluszka tak powiedziala mi pediatra do ktorej chodze z Emilka
mi dokładnie to samo powiedziała, ale teściowa twierdzi, że trzeba dopajać, a ja wciaż mówie że nie...
ooo i tak sobie dyskutujemy

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
laseczka dziecko na mm powinno wytrzymac 3 godziny. jelita tez musza odpoczac. nasze mamy pilnowaly tych 3 godzin jak w zegarku! ja tez sie staram, no chyba ze Tymo zje mniej i jak sie dopomina wczesniej to mu daje. ale tak to przeciągam go do tych 3 godzin. a teraz w nocy wytrzymuje ok 5h. wiadomo że mlekoz piersi jest chudsze i rzadsze, a mm zapychjace i gęstsze - dlatego nalezy dopajac.
moze zrób tak jak egoego -najpierw pierś a potem od razu daj butle. bo skoro masz mleko to szkoda rezygnowac.

Monti
chciałąm spytac z ciekawości, czy na zakupy chodzisz już z Fabianem?? mam na mysli takie ubraniowe??? zastanawiam się nad wypadem z Tymkiem, ale obawiam sie jego reakcji.

wiecie, babyblues mi się skończył już jakiś czas temu, jednak wciąż mi został ogromny sentyment do brzuszka...i mnie aż w gardel z zazdrosci i z żalu sciska jak widze dziewczyny w ciązy mam nadzieje ze mi kiedys przejdzie. to chyba efekt tego ze nie zdarzylam sie pozegnac z brzuszkiem , tak nagle to wszytsko wyszlo...

Izabella
jak będziesz miała chwilke to zmien mi na pierwszej stronie wiek na 27dzięki

wstawiam fotki mojego słodziaka
Załącznik 3987952Załącznik 3987953Załącznik 3987954
diatoma, ale słodziak z Tymka
dziewczyny będą się oglądać

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
to i ja sie melduje
przemeczona od pracy

a u nas Oleńka ma fazy
o 20.30 ja kapalismy
dostala 120 mm
zrobila sie 21
i do teraz nie spi
rzysypia ale sie budzi, poprezy sie, pomarudzi powygina i znow zamyka oczka
i tak juz 2 h
zastaanawiam sie co to...

moja też tak ma, zazwyczaj nad ranem, kręci się, budzi, już ma ochote popłakać, ale zaspypia, wtedy ja Jej zazwsze coś ponuce 5-10 min i zasypia dalej
czasem w ciagu dnia kilka razy tak ma...
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
U mnie 16 czerwca będzie 3 miesiące od porodu i ciotka jeszcze nie przyjechała Przyznam się bez bicia,że jeszcze nie byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa i jak do ślubu nic nie dostane,to chyba trzeba będzie się przejsc
aaaa do mnie już przyszła
i jak przed ciąża były to 2-3 dni, tak teraz było 5!!!!!!!!! SZOK!!!!!!
ja już byłam 2 razy na wizycie kontrolnej

my dziś znowu do okulisty-zobaczymy co powie, bo oczka dalej ropieją :/

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-05-28 o 07:55
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 08:04   #369
laseczkaa
Zadomowienie

hej

dzięki dziewczyny za rady

a my noc - ładna - nawet się wyspałam

mały zasnął po 21 wstał o 0,20 po północy później zasnął ok 2 wstał po 4 zasnął tak o 4,30 wstał o 6 zasnął o 7 i spał do ok 9 czyli nie było tak źle a ja czuję się wyspana- od razu lepiej - teraz leży i gada do karuzeli- ciekawe jak długo bo on dość szybko nudzi się karuzelą

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 08:17   #370
Montii
Zakorzenienie

Hejo
Pogoda dzisiaj okropna, tż ma na rano więc sama w domu... boże oszaleje... chyba wciśniemy się w marsupi i pójdę do superpharm ale jak nas deszcz złapie to może być kiepsko

Mój wczoraj zasnął po 21 więc wiedziałam ,że pobudka będzie w okolicach 5 rano, a tu nagle o 2 budzi mnie mega cmokanie, chichy śmichy i inne, szok podchodze do łóżeczka a ten sobie rece zajada i cieszy się jakby ktoś mu kawał opowiadał, myślałam,że padne ;p nie plakał wiec mowie do niego '' idz spać synek '' poszłam siku, napić się wody, wracam a ten śpi niezły fuks zaczełam się śmiać sama do siebie dobrze,że go nie obudziłam pff;p

no ale zrobil mi pobudkę o 4 , nakarmiłam, odkładam a ten znowu zabrał się za zajadanie rączek... na szczęście po 5 minutach padł i spał do 8..

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

laseczka to dobrze,że się wyspałaś

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 08:28   #371
wanilia83
Zadomowienie

witam w ten pochmurny dzionek, jestem niewyspana jak cholera młoda wstawała w nocy co trzy godziny dawno tego nie miałam a do tego całą noc stękała przez sen i bąki puszczała chyba jej jajka sadzone zaszkodziły bo wczoraj płacząc zrobiła zieloną kupkę

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

z waga super nawet przybiera ponad norme tak powiedziala lekarka - pokarmu mam sporo . a on ciagle glodny i to naprawde w ciagu dnia odstepy w karmieniu sa max 30 min z obu piersi je ponad godzine puszcza cyca mija chwila i od nowa .. i caly czas ryk az cyca nie dostanie i ssie caly czas nie przysypia - on jest duzy duzy sie urodzil i w szpitalu na poczatku mowili ze to dlatego ciagle chce jesc

laseczko mi się wydaje że on nie jest głodny tylko ma taką silną potrzeb ssania spróbuj go oszukać i jak jest przy piersi już dłuugo dać mu smoczka i potrzymać go jeszcze chwilkę,

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

ale on wyraznie jest glodny bo ssie mleko mu sie np ulewa a on znowu chce
bo jak ma potrzebę ssania i ssie to wiadomo że poleci mleko, a ulewanie i problemy z brzuszkiem też mogą być z przejedzenia

Cytat:
Sadze, ze twój synek jest duży i ma duże zapotrzebowanie na jedzonko.
MM się dłużej trawi, wiec może dałoby się wydłużyć trochę dzięki temu przerwę miedzy karmieniami.

ja bym nie podawała mm jak masz tyle mleka

mam nadzieję że Kacperek już niedługo zacznie przesypiać noce

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

dziewczyny, które karmią wyłącznie piersią, dopajacie wodą swoje pociechy ???
ja nie dopajam i już nie wiem jakich argumentów uzyć by wytłumaczyć to teściowej
ja podaje tylko herbatkę na brzuszek ale nie codziennie, powiedz jej że ci pediatra powiedziała że mleko zaspokaja pragnienie a ty się słuchasz lekarzy

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

Wróciliśmy z zakupów, kupiliśmy Dady i paczkę Pampersów 150 sztuk za 79 zł. Chyba się opłacało?
czyli mamy 278 sztuk pampków za 130 zł
i chusteczki , chyba 5 paczek za 19 zł

i jeszcze trójpak spodenek fajnych na lato był za 19 zł to mały też się załapał

co do dokarmiania MM zgadzam się w 100% z Montii

Montii gdzie kupiłaś takie tanie pampersy i jaki rozmiar
my wczoraj dostaliśmy paczkę pampersów sleep & play i dodatkowo kupiliśmy dady a w domu jeszcze mamy 80 szt pampersów 3 i babydream 2 więc też mamy niezły zapas

Cytat:

wiecie, babyblues mi się skończył już jakiś czas temu, jednak wciąż mi został ogromny sentyment do brzuszka...i mnie aż w gardel z zazdrosci i z żalu sciska jak widze dziewczyny w ciązy mam nadzieje ze mi kiedys przejdzie. to chyba efekt tego ze nie zdarzylam sie pozegnac z brzuszkiem , tak nagle to wszytsko wyszlo...

wstawiam fotki mojego słodziaka
Załącznik 3987952Załącznik 3987953Załącznik 3987954
mam to samo, jak widzę kobietę w ciąży to jej zazdroszcze pieknego brzuszka a jak w tv leci reklama nivei gdzie facet trzyma kobietę za brzuszek to mam łzy w oczach

słodziak z Tymka i jakie ma boskie body w pandy

tajka
widać że Lenka nie ogarnia nadmiaru zabawek ona siedzi czy leży na tym pierwszym filmiku niezła jest

czarna
śliczny avatarek

Cytat:

ja jeszcze nie dostałam a niedługo będzie 3 miesiące od porodu

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-05-28 o 08:29
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 08:34   #372
Montii
Zakorzenienie

wanilko w carreofur byly te duze paczki i rozmiar 3 - 150 sztuk - 79 zł a w realu chyba te jumpo paki za 84 zł

my jeszcze na dwójkach jedziemy, 3 są za luźne
ale zostało nam parę dwójek, mam nadzieję,że na dniach przeskoczymy już na trójki w końcu.

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 08:50   #373
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

ale zostało nam parę dwójek, mam nadzieję,że na dniach przeskoczymy już na trójki w końcu.
My wykanczamy ostatnie duze opakowanie pampkow 2 i tak 1/4 huggies 2 i przechodizmy na 3 juz mamy zapasu a zapasu a dzis kupimy wiecej bo w uk tansze pampki i produkty dla dzieci niz w hiszpani to samo z jedzonkiem
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
laseczko mi się wydaje że on nie jest głodny tylko ma taką silną potrzeb ssania spróbuj go oszukać i jak jest przy piersi już dłuugo dać mu smoczka i potrzymać go jeszcze chwilkę,
bo jak ma potrzebę ssania i ssie to wiadomo że poleci mleko, a ulewanie i problemy z brzuszkiem też mogą być z przejedzenia

tajka[/B] widać że Lenka nie ogarnia nadmiaru zabawek ona siedzi czy leży na tym pierwszym filmiku niezła jest
Zgadzam sie co do laseczki maly lubi sobie possac i byc blisko mamy, ale trzeba go troszke oduczyc bo ja bedzie mial roczek to tak samo bedzie hehe. Ja ostatnio bylam w ambasadzie es i byla tam matka z 13-14miesiecznym dzieckiem i dziecko chcialo cyca t ona hop i cyc na wierz(nie jakos 'ladnie' ) dziecko pociumkalo 2 minuty pogniotlo se cyca rekami i tyle. pozniej chcial sobie pociumkac to co 2 minuty lecial do niej pociumkal 3 sekundy i poszedl biegac... jak dla mnie przesada

Nie ogarnia ale moze kiedys ogarnie hehe. Mala lezy mi na kolanach a jej nozki sa na moim brzuchu ona tak potrafi godzine siedziec i patrzec sie na nozki
Cytat:
Mój wczoraj zasnął po 21 więc wiedziałam ,że pobudka będzie w okolicach 5 rano, a tu nagle o 2 budzi mnie mega cmokanie, chichy śmichy i inne, szok podchodze do łóżeczka a ten sobie rece zajada i cieszy się jakby ktoś mu kawał opowiadał, myślałam,że padne ;p nie plakał wiec mowie do niego '' idz spać synek '' poszłam siku, napić się wody, wracam a ten śpi niezły fuks zaczełam się śmiać sama do siebie dobrze,że go nie obudziłam pff;p

no ale zrobil mi pobudkę o 4 , nakarmiłam, odkładam a ten znowu zabrał się za zajadanie rączek... na szczęście po 5 minutach padł i spał do 8..
Moja mala zasnela ok 21 i wstala 4.50, ale tz sie obudzil i ja nakramil., Pierwszy raz zjadla 150mlna raz pozniej chcielismy zbey zasnela a ona krzyczala ''wake up!!'' normalnie plakalam ze smiechu, bo naprawde to brzmialo jak wake up hehehehe po jakis 15 minutach zasnela ale co pokrzyczala na rodzicow to jej ehhe. Teraz dalej spi a jest 8.50
Cytat:

Ja myslalam ze dostalam @ ale to byl falszywy alarm od wczoraj biore tabletki wiec pewnie juz malpka do przerwy w tabletkach nie przyjdzie. A rzuch mnie bolal jak na @ jakies 2 tygodnie temu

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
eh moj maz to ma chyba skok ;-/
co do malego jestem wykonczona ech 2 dzieci to mega wyzwanie szczegolnie jesli jedno ma juz 6lat
Ja bym wziela patelnie i go pogonila

Chyba pojde mala obudzic bo 9.10 a ona spi;p

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-05-28 o 09:10
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 09:24   #374
trzyrazyi
Zadomowienie

Hejka !!!
U mnie nocka masakra.....mala w nocy zlapala taki katar ze szok..ciezko jej sie oddychalo....dalam jej o 2.00 jesc i jA od drugiej nie spie,czuwalam nad mala,w srodku nocy nosek jej oczyszczalam i po 6...dziewczyny wiecie co dobre na katarek,aby jej sie oddychalo lepiej,wogole to nie wiem o jak ona go zlapala a boje sie zeby sie z tego cos nie wyleglo tfutfu....narazie wlaczylam do gniazdka cos na bazie olbasu zeby sie jej lepiej oddychalo,kuilam tez krople dla dzieci olbas ale niestety mozna od 3 miesiaca uzywac echh juz nie wiem sama co zrobic,macie jakies jeszcze sosoby aby jej pomoc???
Oczyszczlam woda morska potem na brzuszek i do tego gruszka ale strasznie malo to daje jak charczalo tak charczy i definitywnie slychac ze to katarek
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

aja twoje cory jak blizniaczki na zdjeciach :P

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2011-05-28 o 09:27
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 09:35   #375
patrycja_22
Rozeznanie

Wczoraj cały wieczór neta nie miała a tu tyle nadrabiania

kasiapruszkow ten panel jest z Fisher Price

diatoma Tymo przystojniak

krusiak wiem co czujesz bo mój tż dzisiaj oznajmił, że idzie z kolegami wieczorem do baru oglądać mecz a ja cały wieczór będę sama

iweczka ja też uważam, że dopajać nie trzeba do 6 miesiąca ale w moim przypadku to inna historia bo Alanek bardzo cierpiał z bólu brzuszka i już od tygodnia pije soczek na zalecenie pediatry no i jest wielka poprawa Właściwie problem się skończył

harrods, diatoma ja też mam jeszcze sentyment do brzucha i też myślę, że to dlatego że Alanek urodził się 10 dni przed terminem i nie byłam na to za bardzo przygotowana nie pożegnałam się z brzuszkiem

Wczoraj w Tesco kupiłam Alanowi zawieszkę Lamaze małpkę ale tą mniejszą bo z tych dużych to chciałam motyla Emanuela a nie było. Małpka kosztowała 21zł więc się chyba opłacało http://czarodziej.eu/pl/mini-zawiesz...30-lamaze.html
A w Lidlu są termometry dla dzieci chyba te do ucha ale pewna nie jestem za 45 zł jak kogoś interesuje

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 09:43   #376
iizabelaa
Zakorzenienie

hej dziewczyny

wystarczy, że mnie chwilę nie ma a tutaj kolejne 3 strony

Ja wczoraj byłam na małej imprezce firmowej
Super był spotkać się z ludźmi z pracy, brakowało mi tego.

Mała tej nocy obudziła się już o 1
potem o 5
także były 2 pobudki,
a już się cieszyłam bo od tygodnia tylko jedna w nocy była o 4

A tak ogólnie to jak karmicie maluchy w nocy.
Czy wstajecie od razu jak tylko usłyszycie jakieś pierwsze cmokanie itp, i karmicie na śpiocha
czy dopiero jak małe porządnie i głośno się odzywa, że chce jeść

nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi

Bo mi się zdarzyło, że obudziło mnie takie cmokanie i normalnie to już bym biegła do kuchni po mleko i karmiła,
ale byłam padnięta i stwierdziłam, że poczekam,
i się okazało że mała tylko tak przez sen cmokała,
a jedzenie chciała dopiero za 3 godziny.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Oczyszczlam woda morska potem na brzuszek i do tego gruszka ale strasznie malo to daje jak charczalo tak charczy i definitywnie slychac ze to katarek
moja miała katar i to porządny,
ale pediatra tylko zaleciła,
czyszczenie wodą morską 4 razy dziennie,
maść majerankową pod nosek,
i witaminę C

i 2 razy byliśmy w przychodni gdzie oczyszczali jej nosek

i tez nie widziałam efektów żadnych na początku,
zajęło to dobre 5 dni

Cytat:
ja też jeszcze @ nie dostałam
Stary 2011-05-28, 09:45   #377
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki,
u nas dzisiaj w miarę fajnie
mały zasnął przed 22 obudził się o 2 potem spał do 5 dostał cycka i spał do 7 i od 7 do 9:30 więc jestem wyspana, zawsze jak mąż jest w domu to on taki grzeczy, jak wstaliśmy to walnął kupala i teraz leży w hustwace

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Czy wstajecie od razu jak tylko usłyszycie jakieś pierwsze cmokanie itp, i karmicie na śpiocha

Bo mi się zdarzyło, że obudziło mnie takie cmokanie i normalnie to już bym biegła do kuchni po mleko i karmiła,
ja czekam aż się rozpłacze, bo mam tak samo jak Ty, że tylko stęka a później jeszcze ze 2 godiny śpi
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 09:49   #378
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka !!!
U mnie nocka masakra.....mala w nocy zlapala taki katar ze szok..ciezko jej sie oddychalo....dalam jej o 2.00 jesc i jA od drugiej nie spie,czuwalam nad mala,w srodku nocy nosek jej oczyszczalam i po 6...dziewczyny wiecie co dobre na katarek,aby jej sie oddychalo lepiej,wogole to nie wiem o jak ona go zlapala a boje sie zeby sie z tego cos nie wyleglo tfutfu....narazie wlaczylam do gniazdka cos na bazie olbasu zeby sie jej lepiej oddychalo,kuilam tez krople dla dzieci olbas ale niestety mozna od 3 miesiaca uzywac echh juz nie wiem sama co zrobic,macie jakies jeszcze sosoby aby jej pomoc???
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

moja też mnie kiedyś w nocy obudziła strasznym charczeniem, nic nie pomagała ta woda i gruszka dopiero jak poszłam do pediatry to dostałyśmy krople takie robione i przeszedł katar
Stary 2011-05-28, 09:51   #379
87czarna
Zakorzenienie

Hello! Burzy nie było.. przeszła bokiem,juuupi!

izabelaa ja też czekam z jedzeniem dopiero wtedy,jak słyszę stękanie i popłakiwanie

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

trzyrazyi pewnie ją to męczy :/ kurcze,nie wiem co Ci doradzic,bo moja jeszcze nie miała takich problemów...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 10:08   #380
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Hello! Burzy nie było.. przeszła bokiem,juuupi!

izabelaa ja też czekam z jedzeniem dopiero wtedy,jak słyszę stękanie i popłakiwanie

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

trzyrazyi pewnie ją to męczy :/ kurcze,nie wiem co Ci doradzic,bo moja jeszcze nie miała takich problemów...

czarna mam glupie pytanie daloby rade zeby twoj tz.kupil w Pl.masc majerankjowa zabral do Angli i wyslal mi na adres jak ci podam??? Moj tz szukal w PL aklepach i nie ma masakra jakas ja mu kase wysle oczywiscie nawet doplace czy nie bardzo
Stary 2011-05-28, 10:08   #381
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
wanilko w carreofur byly te duze paczki i rozmiar 3 - 150 sztuk - 79 zł a w realu chyba te jumpo paki za 84 zł

my też jeszcze na dwójkach jak się skonczą to spróbuje z 3 a jak dalej będą za duże to kupie jeszcze jedną paczkę dwójek

iza ja karmie jak się młoda porządnie rozedrze :P a jak słyszę cmokanie to daje jej cumla idę się załatwić i jak wracam ona już śpi

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:11   #382
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

potem o 5
także były 2 pobudki,

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

i witaminę C

zajęło to dobre 5 dni

Ja się zaczynam zwlekać z łóżka, jak tylko słyszę jakieś stękanie z łóżeczka, bo jak na razie ono zawsze kończy się płaczem-im później spełznę, tym głośniej Nadia płacze

@ tez jeszcze nie dostałam, jak nie przyjdzie do przyszłego tygodnia, to najpierw wezmę cerazette, a potem dopiero mercilon.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-28, 10:16   #383
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

dzieki dziewczyny zaoze ja i cienki plaszczyk i trudno moze ktos mi pyknie fotke to wstawie jutro

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
kasiapruszkow ten panel jest z Fisher Price
dzieki oblookam na all

Cytat:
ja to jak sie juz kreci i marudzi biore Rafała

milego weekendziku
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 10:20   #384
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka !!!
Bo myśmy w trakcie xero przystawili

Cytat:
Nie, ja czekam jak już się rozkręci.
Poza tym tak mi zmaltretowała jednego sutka,ze szok. Aż się boję jak mam ją przystawić

Miałam dziś przerwę w spaniu od 4 do 5.30

Aaaaaaa......... wiem o co chodzi z tym chrztem na odległość. Wszystko zależy od księdza, ponieważ....... Osoba któa jest daleko zostaje wpisana jako chrzestna lub chrzestny. Natomiast na miejscu jest ktoś inny, kto jest świadkiem tego chrztu i w razie czego poświadcza iż taki chrzest miał miejsce.

Mam pytanie od którego tyg wasze dzieciaczki zaczęły interesować się dłużej niż 30 min zabawkami nad głową??

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:27   #385
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Bo myśmy w trakcie xero przystawili

Nie, ja czekam jak już się rozkręci.
Poza tym tak mi zmaltretowała jednego sutka,ze szok. Aż się boję jak mam ją przystawić

Miałam dziś przerwę w spaniu od 4 do 5.30

Aaaaaaa......... wiem o co chodzi z tym chrztem na odległość. Wszystko zależy od księdza, ponieważ....... Osoba któa jest daleko zostaje wpisana jako chrzestna lub chrzestny. Natomiast na miejscu jest ktoś inny, kto jest świadkiem tego chrztu i w razie czego poświadcza iż taki chrzest miał miejsce.

Mam pytanie od którego tyg wasze dzieciaczki zaczęły interesować się dłużej niż 30 min zabawkami nad głową??

Moja do tej pory sie nie interesuje wszedzie po 10-15 minut polezy i jej juz sie nudzi.....wszytsko ja interesuje ale lezec i sie patrzec na zabawki to niestety nie w niedziele mamy 2 miesiace
Stary 2011-05-28, 10:35   #386
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Moja do tej pory sie nie interesuje wszedzie po 10-15 minut polezy i jej juz sie nudzi.....wszytsko ja interesuje ale lezec i sie patrzec na zabawki to niestety nie w niedziele mamy 2 miesiace
no to du.......
Nie pamiętam kiedy Kaśka zaczęła, ale na pewno była mniej absorbująca niż Basia

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:36   #387
traicionera
Zakorzenienie

Moja prędzej się będzie patrzyła pół godziny w okno czy na mnie niż na zabawki ale fakt, ze potrafi się zająć takim patrzeniem długo.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-28, 10:37   #388
prunelle
Wtajemniczenie

dzień dobry

laseczkaa, i widzisz, noc w miarę przespana i od razu lepiej, więc się nie poddawaj, to się na pewno unormuje

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Oj, ja też mam ogromny sentyment do brzuszka. I myślę że to przez to, że młody zdecydował się wyjść ponad dwa tygodnie przed terminem i też się nie zdążyłam z brzuszkiem pożegnać. Myślę, że gdybym dotrwała to etapu, że już mam dosyć ciąży, to by tego uczucia nie było. A tak to czasami jest mi smutno, bo lubiłam mieć młodego w brzuszku. I tak ostatnio przestawiło mi się, że jednak chciałabym drugie dziecko. I tak sobie od kilku dni o tym myślę, ale doszłam do wniosku, że tak naprawdę to chciałabym być w ciąży.
kurczę ja za brzuszkiem nie tęsknię ani trochę
miło to wspominam, ale nie chciałabym, żeby mały znów był w środku dobrze mi, jak jest na zewnątrz
i chciałabym drugie dziecko bardzo, ale problem jest taki, że w ciąży mi się nie chce być, za bardzo się stęskniłam za TŻtem i za rowerem i bieganiem!

Cytat:
Ja się z brzuchem zdążyłam tyle razy pożegnać, ze mi go nie brak

no fakt

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
SZOK szok szok moj mały dopiero usnal od 3.30 w dzien normalnie jaja sobie robi on ma 5tyg /najlepsze ze je, wymiotuje z przejedzenia, znow chce jesc i tak na w kolko ;-/ Jeszcze moj maz przyszedl z pracy o 19 a wyszedł na ognisko z kolegami o 19.40 i na moje ze ledwo zyje-NO PRZECIEZ CI WCZORAJ MALEGO NA 3H ZABRALEM MIALAS CZAS DLA SIEBIE TO TO ZA WCZORAJ JEST NA DZIS TEZ myslalm,ze go rozdusze ;-// moja glowa ała...
zabić to za mało
Ty się weź za tego Twojego TŻ!

jak wymiotuje z przejedzenia to może on nie chce jeść tylko ssać?

Cytat:
Hejo
Pogoda dzisiaj okropna, tż ma na rano więc sama w domu... boże oszaleje... chyba wciśniemy się w marsupi i pójdę do superpharm ale jak nas deszcz złapie to może być kiepsko

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

laseczka to dobrze,że się wyspałaś

jak posłuszny chłopczyk

Cytat:
hej dziewczyny

potem o 5
także były 2 pobudki,

i witaminę C

zajęło to dobre 5 dni

ja wstaję jak zaczyna tak bardziej marudzić, tak że wiadomo, że za chwilę się rozpłacze, nie czekam, aż zacznie ryczeć

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:45   #389
traicionera
Zakorzenienie

Pamiętam, jak w każdy piątek strzelałam fotkę brzucha i miałam nadzieje, ze to już ostatnia i tak patrzyłam, czy się już wreszcie opuścił, czy tez nie. Teraz się ciesze, ze buty sama mogę zawiązać, ze mogę pobiegać, normalnie się wydepilować, paznokcie u nóg pomalować, nie chodzę jak ciężarny pingwin, mogę spać na obu bokach i na plecach. No i z dzidzi o wiele więcej radości po tej stronie brzucha.

Prunelle- widzę, ze masz takie samo podejście do wstawania jak ja Moja stękaczka jakoś się nigdy jeszcze sama nie uspokoiła w nocy, tylko włączała syrenę.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-28, 11:12   #390
gosiawolna
Rozeznanie

wy jecie szczypiorek???
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości