|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
Cytat:
Cytat:
![]() jutro mam rano egzamin z biomedyki a od 11.30 godziny rektorskie bo MAMY JUWENALIA.. i jade busem a wracam albo pociagiem albo mąz przyjedzie i od 12 sie alkoholizujemy a od 18 do 24 uczelnia wynajeła jakis lokal dla studentów!! modzio... wiecie co.. od poniedziałku zarzywam antytabsy.. i mnie je.. bło... tzn.. nerwowoa jestem a t. mnie wkurza wszystkim.. dosłownie denerwuje mnie każdy jego ruch... bez powodu wiekszego.. oby przeszło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magdaleny- wszystkiego najlepszego ![]() Ana- tak mi przykro ![]()
![]() |
#2793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2794 |
Raczkowanie
|
Hej!
Jak ja tu dawno nie zaglądałam!! A tu taka niespodzianka na mnie czekała. Dobrze, że zajrzałam te parę stron wstecz bo szukałam zdjęć Waszych pociech do pooglądania i żeby ogólnie wiedzieć co u Was słychać. A tu nagle jakieś znajome oczka na mnie patrzą. No nie no tak mi się cieplutko zrobiło. Bardzo dziękuję!!! U nas jak zwykle dni bardzo intensywne, moja mama z Ignasiem bo ja już co raz więcej w pracy. Jak jest ciepło to Ignaś praktycznie całymi dniami na dworze razem z nami. Co raz odważniej chodzi, już bez trzymania za mój palec. Jeszcze go znosi na boki ale już się tak nie boi i nawet po ogrodzie spaceruje. Temat wakacyjny widzę od czasu do czasu się pojawia. I ja też nie mogę się doczekać aż MIchasia będzie miała wakacje bo już mam ochotę odpocząć od szkoły. Piszcie dokąd wyjeżdżacie i koniecznie wstawiajcie zdjęcia. Życzę wszystkim miłego weekendu. Acha, jak ktoś ma blisko do Wojsławic (koło Niemczy, na trasie Wrocław-Kudowa) to zachęcam - jak tam jest teraz pięknie!
#2795 | ||||||||
Przyczajenie
|
Hey hey
![]() ![]() Kiedyś to była norma,że spędzaliśmy cały wolny czas razem, chodziliśmy na spacerki itp i się tego nie doceniało , dopiero teraz widze jak dużo to znaczy i jak bardzo mi tego brakuje. Aleee nie ma co się rozklejać, przyjdą lepsze dni. Wspominałam, że jedziemy na przetarg po naszą wymarzoną działke, i mimo jeszcze jednego małżeństwa które również wpłaciło wadium - UDAŁO NAM SIE WYGRAĆ ![]() W ogóle dzień przed przetargiem, męża olśniło ,że zna tych którzy też wpłacili wadium i postanowił do nich zadzwonić z nadzieją ,że się dogada i ,że zamiast nabijać kase dla gminy coś im zapłacimy bądź dopłacimy do działek 2km dalej i odstąpią od przetargu. Niestety mimo tłumaczeń,że nam ta działka jest potrzeba ze względu na to,że jest mieszkalno - usługowa, nie chcieli z nami gadać twierdząc,że oni sie nastawili na "walke" i musza kupić tą działkę po czym dodali,żebyśmy przyjeli od nich 2 tyś. i zrezygnowali bo i tak przegramy. Mąż już prawie wymiękł, ale ja stwierdziłam,że te 2 tyś. niech w nos sobie wsadzą bo od nich sie nie wzbogacimy - zaryzykowaliśmy i się udało ![]() I wszytsko było by dobrze gdyby nie to,że 2 godz. potem szef oznajmił dla meża ,że go zwalnia... Frajer wiedział, że staramy się o kredyt i z dnia na dzień go zwolnił ![]() Cytat:
Też dorabiam robiąc pazurki, rzęski i makijaże , teraz akurat sezon sie zaczął więc troszke budżet wspomoże. pl_madzia tanio tzn za ile robisz rzęski i jeśli można wiedzieć na jakich produktach pracujesz?? Mi ostatnio zrobiła laska wykład o takich dziewczynach które robią rzesy/paznokcie w domu - oczywiscie nie wiedzac,że ja tez robie. Oczywiście teksty, że takie domówki to krzywde zrobić mogą,że pracują na lipnych materiałach bez atestów itd itp MASAKRA!!! a czym ja się róznie od takiej z salonu. Mogę sobie pozwolić,żeby brać mniej od klientki bo ponosze mniej kosztów niż salon,a mając szkolenie oferuje taką samą jakość usługi. A zapotrzebowanie teraz jest takie,że jak ktoś dobrze robi i jest w miare rozreklamowany to i klientki się znajdą. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() takie słowa to najpiękniejszy prezent. Choć moje dziecię bardzo całuśne było tego dnia, tak jakby chciał mi zrobić przyjemność - i udało mu się ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze na początku jak tylko was podczytywałam pamiętam,że bardzo chwaliłaś męża i wydawaliście się bardzo szczęśliwi, wtedy akurat ja miałam mały kryzys w małżeństwie i aż wam zazdrościłąm. Wy pisaliście co wasi mężowie miłego zrobili, powiedzieli itp a ja zastanawiałam się czy moje małżeństwo się nie rozleci. Teraz wiem,że co nas nie zabije to nas wzmocni. Każdy się kłóci, trzeba to przetrwać i żyć dalej. Czasem za wszelką cenę wyeliminować powód kłótni - w moim przypadku zazdrosna o synka teściowa. A Ty teraz szczególnie nie możesz się denerować bo masz dwa kochane serduszka dla których musisz być silna i dzielna. Będzie dobrze ![]()
![]() |
#2796 |
Zakorzenienie
|
nataka bo on pomaga w domu i przy malej zrobi wszystko!
po prostu klotnie same wychodza, Oliwy do ognie dolewa jego siostra , dzisiaj az sie przez nia poplakalam wiecie? ![]() bo jest sprawa w ktorej ona ( siostra tezte a mezem) chcieliby pomoc, ale to byloby u nas rozwiazanie na 5 minut i to zupelnie nie korzystne, zreszta nie o tym mialam pisac mowie jej na gg dzisiaj ze wiem ze chcieli pomoc ze to fajne i mile i dziekujemy ale nam sie to nie kalkuluje na co ona do mnie "a skad ty to wiesz?" ja sie wkurzylam i mowie " a co to tajemnica???-to super!" na co ona "nie tajemnica ale nie sadzilam ze sprawa sie tak szybko rozejdzie" sprawa dotyczy tylko mnie i michala wiec jak szybko rozejdzie? mialam o tym nie wiedziec..... i sie poplakalam bo mi sie tak przykro zrobilo ze oni sobie na prawde nic ze mnie nie robia, a ja flaki wyprowam zawsze zeby im prezenty fajne na urodziny zrobic i dla ich dziecka jak najfajniejsze rzeczy kupowac mimo ze jej nie lubie i ze moje dziecko na roczek dostalo plastikowe krzeselko. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- a on mi nic nie mowi, woli isc powiedziec cos szwagierce mojej bo mowi ze ona go bardziej szanuje, ale to nie ona ma ten oewien problem, to nie ona sie boryka z nim i on nie dla niej jest taki jak dla mnie, nie wiem .... zaczynam miec go gdzies, na prawde a w moim przypadku to nie dobrze. ![]()
![]() |
#2797 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no 300 zł mu daję a to mało jak na paliwo tylko?? Dodam, że to moi rodzice są nam dłużni i to niemało - pisałam wam kiedyś.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dzis wściekła na tż od wczoraj - w sumie to zapomniałam już o co, ale muszę nadal udawać ![]()
![]() |
#2798 |
Zakorzenienie
|
bao ja juz tu pisalam ze nie zostaje sama z 2 dzieci, bo albo przed porodem bysmy do niego dojechali albo on by wrocil tutaj, wraca nieraz o 22 to doskonale widze jak bedzie jak bedziemy same... poza tym raczej w tym momencie nie ma wyjscia i musi gdzies wyjechac a to juz 2 sprawa.
Jestem nerwowa ale ciekawa jestem, ktora z was by sie nie wkurzyla jakby facet jej powiedzial ze ma sie nie interesowac tym gdzie pracuje do ktorej od ktorej i tak dalej??? dzisiaj rano wstal i przyszedl sie poprzytulac... normalnie jakbym amnezje miala? a jakies przepraszam czy cos?raczej mi sie nalezy, bo albo gramy w 1 druzynie albo w 2 ...
![]() |
#2799 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Hehe Ani podrzuć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki dziewczyny.Chłopak już po operacji.Kaleka do końca życia.Żebra połamane w drobny mak. Mloda dostałaś już kremidło może? coś to ja jeszcze mialam napisać,ale skleroza ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() A z mężem musisz pogadać,uspokoić się i wytłumacz,że to Ty jesteś osobą do którek ma przyjść z problemem.Nie do kogoś innego tylko do Ciebie. Natalka bardzo mi przykro,że tak się posypało z pracą.Ale może to kop do tego aby tż otworzył coś swojego i był razem z wami ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2800 |
Zakorzenienie
|
ana powiem tak:
sam sobie winny, bo narobil sobie problemu kolo tylka i musi teraz jedna sprawe wyprostowac... nie sluchal jak sie mowilo....madrzejszy byl. Wiesz ja wcale nie musze tam chodzic, nie musialabym patrzec na ten wredny pysk( sorki, ale inaczej juz chyba nie umiem tego powiedziec!) szkoda mi Oliwii , bo jednak tam jest ta mala a one sie lubia razem bawic. Dzisiaj juz dzwonila do braciszka czy nie wejdziemy,ciekawe czego chce ....tak sobie to raczej nie zadzwonila. odebralam wyniki toxo , oczywiscie juz zapomnialam jak to sie interpretuje, dzisiaj jade na wizyte to mi powie wszystko a wyniki mam takie: Przeciwciała w kl. IgM <0,8 ujemny >0,8-<1,0 niejednoznaczny >1,0 dodatni
![]() |
#2801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2802 |
Zakorzenienie
|
my i tak tam chodzimy jak musimy, ale to nie takie proste bo tz jest chrzestnym tamtej malej i to takie pokomplikowane jest...ehhhh;/
![]() |
#2803 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Zakorzenienie
|
Natalka gratuluje zakupu dzialki
nie zartuje Pan chciał to wyslac na pytanie co tak śmierdzi z tego pudełka powiedział ze jego gówno to prezent dla jego bylej laski ![]()
#2805 |
Zakorzenienie
|
ludzie maja fantazje!!!
![]() |
#2806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2807 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny zamawiam wlaśnie meble :d mozecie mi powiedzieć co myslicie o takim zestawie jak w załączniku
![]() ![]() Tż się wkurzy na mnie bo jeszcze remontu nie zaczeliśmy a ja już zamówiłam szafe do sypialni do Juli pokoju mebelki o takie http://www.yatego.com/bs-moebel/p,49...-ringo--blume- ale bez biórka tylko szafe komode i małą komode z szafką wiszącą ![]() no i panele zamówiłam tylko muszą przyjść wymierzyć no i teraz chcę meble do pokojo-kuchni zamówić
#2808 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze się nad tym zestawem zastanawiam
http://brw.com.pl/pl/schowek w sumie wiecej tam nic nie trzeba z mebli
#2809 |
Zakorzenienie
|
mnie osobiscie sie nie podoba to polaczenie z bialym, takie "zimne" te meble są w moim odczuciu.
![]() |
#2810 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jeszcze akcja nie odzywam się - a tej dziecinady to już wogóle nie toleruje . Cytat:
Cytat:
![]() |
#2811 |
Zakorzenienie
|
Darusia ale mi chodzi o moduł tam są różne kolory ja bym się zdecydowała albo na biały albo jasną sosne o te dwa by mi najbardziej pasowały i do tego ciemno szary naroznik albo latte
#2812 | |||||
Przyczajenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja ograniczyłam kontakty z męża siostrą i matką mimo tego ,że też szkoda mi było Olisia i męża, też synek ich lubi, zresztą mąż tej małpy jest chrzestnym Olisia, więć ciężko było ,ale nie załuje. Mąż wkońcu też przejrzał na oczy, jakie one są naprawdę i jeśli zamieszkamy już tam bliżej to jeśli moja noga stanie u teściów to tylko na niedzielną kawę. A kiedyś też łatwo nie było mój mąż wszystko pisał siostrze, poprostu relacja co 5 min, sms typu zjedliśmy obiad, byliśmy na zakupach itp jak był jakiś problem też zaraz sie zwierzał a mnie krew zalewała, bo mialam wrażenie ,że ta jego sistrunia jest wszędzie, zero prywatności. Albo tekst co ona nie ugotowała i może byś do nas wpadł - 230 km do nich mieliśmy...Ale teraz horror się skończył. Napewno też dogadasz się z mężem, może ma gorszy okres i dlatego w ten sposób się do Ciebie odnosi- co oczywiście go nie tłumaczy i nie dziwie Ci się ,że jest Ci przykro. Wierz mi ,że mój mąż też mi powiedział kilka przykrych rzeczy, których nie myślał a złości palnął, zresztą ja święta nie jestem i też mi się zdarza coś palnąć bez zastanowienia. Jego wyjazd faktycznie mógłby wam pomóc, moglibyście nabrać dystansu do tego wszystkiego. Cytat:
![]() Też tak czasem miałam,że wkurzyłam się na męża, był wielki foch, potem już nie pamiętałam za co ,ale pozory trzeba była stwarzać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślałam,że mój były jest psycholem ,ale widze że się myliłam- tego nikt nie przebije ![]()
![]() |
#2813 |
Zakorzenienie
|
drcronik ile ludzi tyle gustow
![]() ja wlasnei lubie cieplutkie kolory, wiec jesli juz to ja bym pewnie wybrala wlasnie jakas sosne, zreszta rok temu jak szafe na cala sciane kupowalismy to tez sosna:P zeby za mdlo nie bylo dodalabym jakies fajne moze bordowe dodatki , naroznik latte fajny i moze wlasnie jakies kolorowe poduchy zaslony ozdobne wazonik..... a ogolnie meble sa fajne tylko w tych kolorach jakie pokazalas to mnie osobiscie odstraszaja, bardzo podobne ostatnio moja psiapsiola kupowala w szwedzie i sa fajne tylko oni maja taki szarawy kolor . ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Aniu LEW- TRAGEDIA! A co najlepsze moj ojciec tez LEW jeden ma urodziny 27 a drugi 28 lipca... ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- natalka u nas az tak to nie jest, on sie jej nie spowiada, czasami powie cos czego mi nie powie a ta franca od razu to wykorzystuje. Widze ze to tak jak u nas, jej maz jest chrzestnym Oliwki , tylko jej maz jest super facetem! Nie wiem co on z taka pindą robi w ogole, ale tez ma jej dosc i otwarcie o tym mowi. Chyba zreszta wszyscy jej maja dosc, moja mama na nia patrzec nie moze;p Tż jak juz totez potrafi ja opierdzielic, nie powiem ze nie, dzisiaj na spokojnie pokazalam mu nasza rozmowe wczorajsza ( moja z nia) i sie w✂✂✂✂il strasznie wiem ze tam byl na chwile... jutro mamy zaproszenie na obiad od tesciowej, a oni na nasze najwieksze nieszczescie zyciowe mieszkaja razem;/
![]() |
#2814 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2815 |
Zakorzenienie
|
to moj ma tak , ze wychodzi.
Wraca i jest ok, rozmawiamy normalnie ale mnie to wkurza jak wylazi, ja sie nie potrafie nie odzywac bo uwazam ze to chore jest , za to ten uparty jak osiol.
![]() |
#2816 |
Zakorzenienie
|
jezuuuuu 2,5 godziny sprzątałam jeden pokój u góry....zostały mi 2 plus łazienka
![]() ![]() ![]() Co do mojej fryzury jeszcze - oddałam się w jej ręce, bo ostatnio w miarę ładnie jej to wyszło - choć też za krótko....ja zawsze miałam długie włosy, takie co najmniej do łopatek, a teraz mam ✂✂✂✂a ledwo do ucha!!!!! Daria - a może on ma jakieś powody dla których tak Ci mówi, żebyś się nie wtrącała i nie obchodziło Cię to gdzie pracuje i co robi???mam nadzieję, że nic nie nawywijał z tych rzeczy co kiedyś w klubie pisałaś ![]()
#2817 |
Zakorzenienie
|
nie nie nie bao nic z tych rzeczy.
Dzisiaj jest niby ok, zobaczymy jak dlugo ale wiem ze byl juz na chwile u mamy, ja powiedzialam ze jutro nie ide na obiad do nich, wiec pewnie jej powiedzial ze mnie nie bedzie i kij jej w oko, nie mam zamiaru isc i sie wkurzac. Kurde jeszcze mi go szkoda bo pracuje facet po godzinach, napierdziela jak moze i gosc mu od ponad tygodnia 9 stow placi nooo;/ i ten lazi na 2 koniec miasta na nogach po 2 razy na dzien a on ciagle cos wymysla
![]() |
#2818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2819 |
Zakorzenienie
|
ana u nas tak samo...
![]() |
#2820 |
Wtajemniczenie
|
wypraszam sobie, ja też Lew i uważam, że Lwy zawsze mają rację
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.