|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Hehe i tak długo byłam na detoksie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Super ![]() ![]() Cytat:
![]() Wróciłam z zakupów i gotuje sobie obiadek, dzisiaj tylko żurek z biała kiełbaske i jajeczkiem. Jakos nie mam weny i pomysłu na gotowanie 2 dań ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to witam ![]() Muszę skoczyć do kwiaciarni po jakiś bukiet, bo koleżanka ma dzisiaj ślub, a później wezmę się za sprzątanie, co by od szwagierki nie usłyszeć że nic nie robię ![]() Jak skończę to się zjawię ![]() Któraś prosiła o kciuki (wstyd się przyznać ale zapomniałam nicka ![]() ![]()
#4444 | |||
Zadomowienie
|
hej Babeczki piaskowe
![]() [QUOTE=Makobratek;27160726][QUOTE=Shira_83;27160481] Wahałam się pomiędzy chabrowym, purpurowym i cappuccino i w końcu wybrałam ten ostatni. Wg najbardziej uniwersalny. E] oo ładny chyba taki najbardziej elegancki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() hihihihi brawa dla tacika ![]() muszę zajechać po chleb bo na weekend siostra posłała mi swoje dzieciaki i po śniadaniu zniknęło pół chleba ![]() ![]()
![]() |
#4445 |
Wtajemniczenie
|
a ile dziewczyny przytyłyście już??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() może i kilkanaście dni to pestka bo już dwa lata prawie tu koczuje ale za to te ostatnie dni będą się niemiłosiernie dłużyć...
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Wtajemniczenie
|
a wchodziłyście na stronkę www.szafka.pl ?? tam mamy sprzedają ubranka i takie tam prawie wszystko
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Beatko to super że się wyprowadzacie
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja wybiorę się do bratowej dziś bo sama siedzę a fajnie chłodno jest więc się nie przegrzeję jak świnka ...... jeszcze muszę podkurzać mieszkanie i naczynia pozmywać .... a tak mi się nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
uwzględniając wagę sprzed ciąży to tylko jakieś 3 kg na chwile obecną
![]() ale ja w pierwszych 5 tygodniach ciąży schudłam ok. 4kg pomimo że nie wymiotowałam jakoś bardzo, raptem ze 4-5 razy może się zdarzyło, te stracone kilogramy później odrobiłam powoli i dopiero ok. 25-26 tygodnia dobiłam do mojej wagi startowej sprzed więc zasadniczo w okresie ciąży przytyłam jakieś 7kg ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-28 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze to ja już 10 kilo a jestem końcówka 32 a z córka przytyłam 13 ale ponoć z drugim więcej się przybiera ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- oki dziewczyny wejdę później idę poodkurzać i wstawić obiadek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zleci zleci nawet sie nie oebjrzysz jak się wyśpisz ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 |
Wtajemniczenie
|
Witam i ja w tą pochmurną sobotę.
Humor do dułpy, nie mam siły sprzątać, bo brzuch dalej napięty. Poza tym non stop z pracy wydzwaniają- a to szef, a to stażystka, bo sobie nie radzą. Okazało się, że dziewczyna która miała mnie zastępować też jest w ciąży i musiała iść na L4 bo krwawiła. Teraz już jest lepiej, ale do pracy zapewne nie wróci, a szef do mnie wydzwania jakby to moja wina była ![]() TŻ umówił się z kumplem na wieczór na piwko na mecz... u Nas ![]() Ogłaszam dzień pod psem ![]()
#4453 |
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Moniczko brak słów ale dumna jestem z taty ![]() Brunetko-jestem zadowolona z materaca ![]() Beatko jak ja się cieszę,ze to już za parę dni ![]() Superaśnie dzieciaczkji macie w brzusiach ![]() Mówicie,ze dobrze robie,ze nic nie robię?Tzn. robie ale wtedy jak oni nie widza bo inaczej bym nerwicy dostała. |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Wtajemniczenie
|
Nerola śliczna ta Twoja Izunia. Ma takie mądre spojrzenie
![]()
#4455 |
Zakorzenienie
|
Nerola jaka piękna
![]() ![]() ![]() Ja mam doła, podczytuje wątek w odchowalni mam maj-czerwiec, i jest tyle problemów z karmieniem etc...Ja się boję tego, że nie dam rady, nie będę wiedziała czego płacze, czy głodne, czy mokro, czy coś boli.. czy odpowiednio ubrane, czy przybiera na wadze, TYCH CZY..jest u mnie masa w głowie. Chciałabym karmić cysiem, a jak to wyjdzie? Ja się chyba nie nadaję na matkę. ![]() ![]() Wyprałam pościel, moje koszule w loveli..jakiś dziwny ten proszek, niby nie pachnie a pachnie tak nieokreślonie jak?? nie wiem czy odpowiednią ilość wsypałam tak wogóle.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nerola śliczna Izunia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-28 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale się wyspałam, za wszystkie czasy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Izunia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
Pochwal się brumek co kupiłaś mamusi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
Izunia prześliczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zakorzenienie
|
wstawiłam zdjęcia mojego brzucholca w klubie
![]() ![]()
![]() |
#4463 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
Tak a propo karmienia. Byłam w czwartek u tej koleżanki i byłam w szoku jaki w szpitalu jest terror laktacyjny. Dziewczyna miała poobgryzane brodawki chciała, zeby dziecko dokarmić, zeby troche odpocząć, bo nie dawała rady. To nie absolutnie tylko piersią itd. ja wiem, ze mleko matki jest najlepsze, ale chyba nie jest się ubezwłasnowolnonym i nie ma prawa do samodzielnych decyzji. W końcu kupiła sobie takie sylikonowe nakładki, to musiała po kryjomu przed położnymi tak karmić. Więc na dobre zniechęciły ją do karmienia piersią, bo twierdziła, że jak wróci do domu to da butle.
Jednak pomogły jej te kapturki tyle, ze w domu na spokojnie, gdzie nikt jej na ręce nie patrzył. A jak by ktoś w ogóle nie chciał karmić piersią to co? Siłą by przystawiały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to rzeczywiście rygor teraz jest taka moda na karmienie piersią ja jestem za ale każda ma swój rozum jedna chce druga nie ja karmiłam córcie 16 miesięcy i mam nadzieję że drugie też będę karmiła ale nikogo nie można zmusić jest jeszcze inne wyjście można odciągać i podawać butlą dla mnie osobiście lepiej jest sam cyc ale wiadomo że na początku piecze i szczypie a później ząbki się zaczynają i też nie jest ciekawie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 9 kg ale jakoś po mnie nie widać ![]() Nerolka Iza jest śliczna, ładnie jej się wyrównał koloryt i buzia już taka "nie pozmarszczana" ![]() Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-05-28 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
u mnie w skarżysku.
Ale na Prostej też nie ma kolorowo, też nie chcą dokarmiać, wszytsko zależy na jaką położną trafisz. Pamiętam jak mnie koleżanka co wcześniej lezała ze mną na sali, a póżniej z dzidziusiem na przeciwko poprosiła, zeby jej dzieciaka przypilnowała, bo dostała jakieś leki na wypróżnienie, a położna stwierdziła, ze może samego zostawić, nic mu się nie stanie. Niby racja, ale jak tu się w spokoju za przeproszeniem wysrać, jak wiesz, ze dzieciak tak daleko, ze nawet nie usłyszysz jak płacze. a o zzo na pato znow mówili, ze nie chcą dawać, wiecznie jakies przeciwskazania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pokaż, pokaż potem co kupiłaś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() 12 kg ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nerolka Izunia jest prześliczna ![]() Ja sie ograniczam, mało co robię, choć wydawało mi się że cały czas mało robiłam ![]() Źle mi się leży z tą poduszką pod pupa ![]() Dzisiaj robimy pizze na kolację ![]() KTO KUPUJE TEN TERMOMETR Z LIDLA? Tylko Ty karolinne? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
u nas w szpityalu nie pozwalaly dokarmiac wiec dziewczyny same przynosily czajniki, garnki i jak nie mialy pokarmu to dokarmialy...
ale ja tam katurki bede nosic bo juz mi mama mowi ze moze bym sciagala i dawala z butli bo poprzednio to mialam masakre (dwa meisiace sie leczyly...). ale wydaje mi sie to wiecej jeszcze zachodu - sciagac i dawac z butli, niz dawac oprzez nakłądke. zrobilam dzis mega zakupy,. mam zamiar nagotowac roznosci i pomrozic zeby chlopaki mieli co jesc jak bede w szpitalu. tylko wolowiny na gulasz nie dostalam, a szkoda, bo uwielbiam! bylam w pasmanterii, panie: "o córeczka bedzie!", potem w warzywnym "o, już nedlugo!!! brzuch spory i nisko" - jakie nisko, ja na lipiec!!! - "na lipiec?(wyszla zza lady) ale wyglada na szybciej, niech sie trzyma w brzuchu..." wiec chyba sporawa jestem... no i wczoraj zrobilam liste telefonow i co gdzie jest zeby maz sie nie motal jak mnie nie bedzie (np. gdzie sa jakie ciuszki przygotowane...) ciaża donoszona - 36tc Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-28 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.