Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-28, 09:42   #4441
margaret82
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ach lumpkowe szaleństwo się oddzywa i uzależnienie
Hehe i tak długo byłam na detoksie A dobrze że poszłam bo za 1zł kupiłam ręczniczek taki z ta zakładka na główkę i bawełniana koszulę na lato dla bratanka też za 1zł

Cytat:
No nadrobione od 6,30 siedzę i nadrabiam z małą przerwą na śniadanie

aaa.. wczoraj gadałam z tż-tem o naszej wyprowadzce i stanęło na tym że się przeniesiemy tak definitywnie koło połowy czerwca... w sumie nie najgorzej ale ja myślę że da się to zrobić tak że już w weekend za dwa tygodnie będziemy "na swoim" połowa czerwca brzmi gorzej a "za 14 dni" już o wiele lepiej w końcu za dwa tygodnie bedzie to już tak jakby prawie połowa czerwca, prawda? w sumie co z tego że będzie 12 czerwca..

jejuu.... ale już się doczekać nie mogę, chyba jajo zniosę przez te dwa tygodnie.....
No jak 15 wypada na tygodniu to chyba lepiej 12 w sobotę sie przenosić Teraz to już kwestia dni jak dałaś radę tyle mieszkać z teściowa to te kilkanascie dni to juz pestka
Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
tata sie postawil mamie

Wlasnie sie szykuje

jedziemy na zakupy
Super i brawa dla taty

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Na razie zostanę u moich rodziców, a TŻt dojedzie w sierpniu. Zastanawialiśmy się długo co robić, ale chyba zostaniemy na stałe w Kielcach.
.
A na jakim osiedlu

Wróciłam z zakupów i gotuje sobie obiadek, dzisiaj tylko żurek z biała kiełbaske i jajeczkiem. Jakos nie mam weny i pomysłu na gotowanie 2 dań może później pizze zrobimy
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 09:50   #4442
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:

aaa.. wczoraj gadałam z tż-tem o naszej wyprowadzce i stanęło na tym że się przeniesiemy tak definitywnie koło połowy czerwca... w sumie nie najgorzej ale ja myślę że da się to zrobić tak że już w weekend za dwa tygodnie będziemy "na swoim" połowa czerwca brzmi gorzej a "za 14 dni" już o wiele lepiej w końcu za dwa tygodnie bedzie to już tak jakby prawie połowa czerwca, prawda? w sumie co z tego że będzie 12 czerwca..

jejuu.... ale już się doczekać nie mogę, chyba jajo zniosę przez te dwa tygodnie.....
fajnie, wkońcu odpoczniesz od teściówki, i będziesz się swobodnie czuła

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a ja po wczorajszej wizycie.Emil jest nadal Emilem, czego dowód mam na zdjęciu, ale mój T. powiedział, że nie da mi tego umieścic na wizażu, bo w przyszłościo nasz synuś będzie się wstydził. nie sądzę, ale jak dorwę się do skanera to zeskanuję
waży około 1600 gr. a to się zaczął 31 tydzień. ma włosy, jest pyzaty, co zresztą przedstawia niżej zamieszczone zdjęcie (to po mnie), i jak to powiedziała gin: ma duże jaja - to już nie po mnie. leży na nietoperza, pozycja w sam raz. twarzą na moim kręgosłupie więc nie widac twarzyczki dośc dobrze, ale może uda wam się dojrzec jego prawy policzek i pulchny podbródek.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Cudo

Kochana brawa dla Was teraz bedzie tylko lepiej

A kto przy normalnych zmysłach traktuje lalke jak żywe dziecko

no i super! udanych zakupów

Gratulacje za wizytę

Wkurzyłam się.... nadrabiam od 139str, tylko cytowania i tylko ostatnie mi zacytowało....

GRATULUJE wszystkich wizyt

Vaniliowa teraz doczytałam, że Twój mąż miał wczoraj urodziny spóźnione życzenia co lepsze doczytałam, że Ty też z listopada jak ja!

Moniczka2123
a Ty wiesz, że my razem siedziałyśmy na wątku PM2010 teraz sie zorientowałam

Chelsea Ty chudzinka, mąż też to Julek też będzie malusi na pewno zdrowo się rozwija! Moja mama urodziła się z waga 1250g a nasz rodziła po 4,5kg

Co do przepuszczania w kolejkach,.... moja kuzynka w 9 miesiącu stała w tesco w kasie pierwszeństwa, upał jak cholera (w tamtym roku) i starszy Pan za nią mówi "A Pani to przecież ma pierwszeństwo tutaj, więc śmiało" na co jakiś moher przed nią zastawiła się wózkiem, żeby nie przeszła przypadkiem i mruczy pod nosem "Najpierw d... dają na prawo i lewo i jeszcze by pierwsza chciała być!"
Starszy Pan skomentował tylko "Wie Pani co, na chamstwo i brak kultury lekarstwa jeszcze nie wynaleźli..."
Masakra,..

Coś miałam jeszcze pisać.... no nic uciekam się zbierać do Neurologa (tam to w ogóle nie liczę że mnie przepuszczą więc troche sobie posiedze...) Nieśmiało proszę o kciuki

miłej soboty
kciuki trzymam. Boshe, ja nie chcę być takim wrednym moherem na starosć
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:07   #4443
sygine
Zadomowienie

Cytat:
tata sie postawil mamie

Wlasnie sie szykuje

jedziemy na zakupy
dla taty I udanych zakupów życzę

A tak w ogóle to witam
Muszę skoczyć do kwiaciarni po jakiś bukiet, bo koleżanka ma dzisiaj ślub, a później wezmę się za sprzątanie, co by od szwagierki nie usłyszeć że nic nie robię
Jak skończę to się zjawię
Któraś prosiła o kciuki (wstyd się przyznać ale zapomniałam nicka ) - ale oczywiście zaciśnięte
Stary 2011-05-28, 10:08   #4444
Shira_83
Zadomowienie

hej Babeczki piaskowe

[QUOTE=Makobratek;27160726][QUOTE=Shira_83;27160481]
Wahałam się pomiędzy chabrowym, purpurowym i cappuccino i w końcu wybrałam ten ostatni. Wg najbardziej uniwersalny.
E]
oo ładny chyba taki najbardziej elegancki

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No to wróciłam do domku i mogę zdać relację z wizyty
Od ostatniej przytyłam o 1 kg I okazało się że w sumie to ja wcale nie przytyłam, tylko młody Przytył o 900 gram Ma już 2590 a to końcówka 33 tc
Poza tym ciąża przebiega książkowo - szyjka długa, zamknięta, Młody rozwija się prawidłowo i nadal jest chłopcem
super uwielbiam czytać takie wieści

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
chealsa mocno wierze ze wszystko bedzie dobrze z malutkim trzymam kciuki
kupilam dzis malej w pepco za 19,99 na zywo sa wyglada duzo lepiej
super słodkie

Cytat:

no to już za chwilkę bardzo się cieszę bo miałam obawy że może jednak tż się złamie bo teściowa zacznie wykorzystywać wypadek żeby was przytrzymać ale jednak mąż to twardziel super!!

Cytat:
tata sie postawil mamie

Wlasnie sie szykuje

jedziemy na zakupy
hihihihi brawa dla tacikachłop z jajami!! miłych zakupów!!

muszę zajechać po chleb bo na weekend siostra posłała mi swoje dzieciaki i po śniadaniu zniknęło pół chleba mąż sobie pojechał ze szwagrami na zwiedzanie jakiś bunkrów powojennych wczoraj wyjechał wróci dopiero jutro wieczorkiem
Stary 2011-05-28, 10:20   #4445
agadus
Wtajemniczenie

a ile dziewczyny przytyłyście już??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:32   #4446
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Hehe i tak długo byłam na detoksie A dobrze że poszłam bo za 1zł kupiłam ręczniczek taki z ta zakładka na główkę i bawełniana koszulę na lato dla bratanka też za 1zł

No jak 15 wypada na tygodniu to chyba lepiej 12 w sobotę sie przenosić Teraz to już kwestia dni jak dałaś radę tyle mieszkać z teściowa to te kilkanascie dni to juz pestka
a ja właśnie poluje na taki reczniczek już długo i jeszcze mi w łapki nie wpadł no ja myślę że już 12 to się przeniesiemy bo weekend wiadomo że czasu więcej niż w tygodniu a ja już chce nasze wygodne łóżko

może i kilkanaście dni to pestka bo już dwa lata prawie tu koczuje ale za to te ostatnie dni będą się niemiłosiernie dłużyć...

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:35   #4447
agadus
Wtajemniczenie

a wchodziłyście na stronkę www.szafka.pl ?? tam mamy sprzedają ubranka i takie tam prawie wszystko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 10:37   #4448
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Beatko to super że się wyprowadzacie .... dwa tyg szybko minął i będziecie na swoim

Cytat:
a ja po wczorajszej wizycie.Emil jest nadal Emilem,
waży około 1600 gr. a to się zaczął 31 tydzień.
widzę że chłopcy rosną nam podobnie ... mało wyraźne zdj ale na pewno synek jest uroczy

a ja wybiorę się do bratowej dziś bo sama siedzę a fajnie chłodno jest więc się nie przegrzeję jak świnka ...... jeszcze muszę podkurzać mieszkanie i naczynia pozmywać .... a tak mi się nie chce

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:38   #4449
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
uwzględniając wagę sprzed ciąży to tylko jakieś 3 kg na chwile obecną a jestem teraz w 33tyg

ale ja w pierwszych 5 tygodniach ciąży schudłam ok. 4kg pomimo że nie wymiotowałam jakoś bardzo, raptem ze 4-5 razy może się zdarzyło, te stracone kilogramy później odrobiłam powoli i dopiero ok. 25-26 tygodnia dobiłam do mojej wagi startowej sprzed więc zasadniczo w okresie ciąży przytyłam jakieś 7kg

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-28 o 10:40
Stary 2011-05-28, 10:43   #4450
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
uwzględniając wagę sprzed ciąży to tylko jakieś 3 kg na chwile obecną a jestem teraz w 33tyg

ale ja w pierwszych 5 tygodniach ciąży schudłam ok. 4kg pomimo że nie wymiotowałam jakoś bardzo, raptem ze 4-5 razy może się zdarzyło, te stracone kilogramy później odrobiłam powoli i dopiero ok. 25-26 tygodnia dobiłam do mojej wagi startowej sprzed więc zasadniczo w okresie ciąży przytyłam jakieś 7kg

kurcze to ja już 10 kilo a jestem końcówka 32 a z córka przytyłam 13 ale ponoć z drugim więcej się przybiera

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

oki dziewczyny wejdę później idę poodkurzać i wstawić obiadek

Stary 2011-05-28, 10:45   #4451
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
a ja właśnie poluje na taki reczniczek już długo i jeszcze mi w łapki nie wpadł no ja myślę że już 12 to się przeniesiemy bo weekend wiadomo że czasu więcej niż w tygodniu a ja już chce nasze wygodne łóżko

może i kilkanaście dni to pestka bo już dwa lata prawie tu koczuje ale za to te ostatnie dni będą się niemiłosiernie dłużyć...
A ja nawet nie polowałam na taki ręczniczek, ale wpadł mi w ręce i to za 1 zł to grzech było nie wziąć

Zleci zleci nawet sie nie oebjrzysz jak się wyśpisz
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-05-28, 10:50   #4452
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam i ja w tą pochmurną sobotę.

Humor do dułpy, nie mam siły sprzątać, bo brzuch dalej napięty. Poza tym non stop z pracy wydzwaniają- a to szef, a to stażystka, bo sobie nie radzą. Okazało się, że dziewczyna która miała mnie zastępować też jest w ciąży i musiała iść na L4 bo krwawiła. Teraz już jest lepiej, ale do pracy zapewne nie wróci, a szef do mnie wydzwania jakby to moja wina była

TŻ umówił się z kumplem na wieczór na piwko na mecz... u Nas Nawet nie mam co na stół położyć, a pogoda taka że ostatnią rzeczą o której myślę to zakupy. Poza tym nie chce z nikim siedzieć.

Ogłaszam dzień pod psem

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:51   #4453
nerola
BAN stały

Dzień dobry

Moniczko brak słów ale dumna jestem z taty
Brunetko-jestem zadowolona z materaca
Beatko jak ja się cieszę,ze to już za parę dni

Superaśnie dzieciaczkji macie w brzusiach

Mówicie,ze dobrze robie,ze nic nie robię?Tzn. robie ale wtedy jak oni nie widza bo inaczej bym nerwicy dostała.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_6378.jpg (90,6 KB, 77 załadowań)
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:57   #4454
jacieeeee
Wtajemniczenie

Nerola śliczna ta Twoja Izunia. Ma takie mądre spojrzenie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 11:04   #4455
patik87
Zakorzenienie

Nerola jaka piękna wyładniała przez kilka dni. Oczka nieziemskie, włoski...ahhh chcę ją przytulić i buzi dać. Ucałuj Ty od cioci.

Ja mam doła, podczytuje wątek w odchowalni mam maj-czerwiec, i jest tyle problemów z karmieniem etc...Ja się boję tego, że nie dam rady, nie będę wiedziała czego płacze, czy głodne, czy mokro, czy coś boli.. czy odpowiednio ubrane, czy przybiera na wadze, TYCH CZY..jest u mnie masa w głowie. Chciałabym karmić cysiem, a jak to wyjdzie?
Ja się chyba nie nadaję na matkę.

Wyprałam pościel, moje koszule w loveli..jakiś dziwny ten proszek, niby nie pachnie a pachnie tak nieokreślonie jak?? nie wiem czy odpowiednią ilość wsypałam tak wogóle..
Stary 2011-05-28, 11:05   #4456
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Moniczko brak słów ale dumna jestem z taty
Brunetko-jestem zadowolona z materaca

Superaśnie dzieciaczkji macie w brzusiach

Mówicie,ze dobrze robie,ze nic nie robię?Tzn. robie ale wtedy jak oni nie widza bo inaczej bym nerwicy dostała.
słodka ta twoja Izunia
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 11:16   #4457
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
kurcze to ja już 10 kilo a jestem końcówka 32 a z córka przytyłam 13 ale ponoć z drugim więcej się przybiera

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

oki dziewczyny wejdę później idę poodkurzać i wstawić obiadek
ja tyje identycznie teraz jak z pierwszym

Nerola śliczna Izunia
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 11:20   #4458
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Superaśnie dzieciaczki macie w brzusiach

Jaka Iza się robi coraz piękniejsza faktycznie jeszcze bardziej wyładniała bo widać zażółcenie skóry schodzi piękności

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-28 o 11:36
Stary 2011-05-28, 11:25   #4459
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale się wyspałam, za wszystkie czasy Jutro urodziny mojej mamy i dziś ostatnie dodatki do prezentu muszę dokupić. W związku z tym do Ikei się przejdę, a że obok otworzyli jakiegoś nowego Smyka Megastore (ponoć największy w Polsce), to sobie nie odmówię i tam wpadnę

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Napisałam takiego długiego posta i mi go wcielo. Jestem wiecznie zmęczona,ale przeżyje. Jadę do moich dziewczynek. Powiem Wam,że są śmieszki. Uśmiechają się prawie cały czas przez sen. Czeka nas jeszcze długa droga...
A kiedy nam je pokażesz?

Izunia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 11:26   #4460
patik87
Zakorzenienie

Pochwal się brumek co kupiłaś mamusi
Stary 2011-05-28, 11:34   #4461
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Izunia prześliczna

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 11:38   #4462
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

wstawiłam zdjęcia mojego brzucholca w klubie i w porównaniu z ostatnimi które wklejałam wydaje mi się ogromny teraz... ale ja jakoś nie czuje aż takiej różnicy, dopiero na zdjęciach zauważyłam jaki mam już bębenek

Stary 2011-05-28, 11:44   #4463
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Na razie 10kg ale to dopiero 34 tydzień, a z synem w 41 tygodniu 17kg na plusie miałam.... ale w 3 miesiące zeszło bo miał skazę białkową i rygorystyczną dietę. Do tego 10 miesięcy karmiłam piersią.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

TŻ umówił się z kumplem na wieczór na piwko na mecz... u Nas Nawet nie mam co na stół położyć, a pogoda taka że ostatnią rzeczą o której myślę to zakupy. Poza tym nie chce z nikim siedzieć.

Ogłaszam dzień pod psem
Ja jestem "chora" jak mam przyjmować alb jechać w gości. Odludek się zrobiłam. A na zakupy muszę iść bo pusto w lodówce, Tż w pracy a my z małym nie mamy nic na obiad. Drugą godzinę Kubę przekonuję żebyśmy wyszli z domu.

Cytat:
Dobrze dobrze, przecież dopiero co urodziłaś. Dostałaś gdzieś te barwniki do ciasta? Aaaaa i Iza coraz piękniejsza. Pewnie dziwnie opiekować się dziewczynką po tyyylu chłopcach. Ja mam jednego chłopca i już się boję jak to z dziewczynką jest.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ja mam doła, podczytuje wątek w odchowalni mam maj-czerwiec, i jest tyle problemów z karmieniem etc...Ja się boję tego, że nie dam rady, nie będę wiedziała czego płacze, czy głodne, czy mokro, czy coś boli.. czy odpowiednio ubrane, czy przybiera na wadze, TYCH CZY..jest u mnie masa w głowie. Chciałabym karmić cysiem, a jak to wyjdzie?
Tego to się każda przyszła mama boi, nawet ta która już ma dziecko. W pierwszej ciąży nie czytałam o problemach z karmieniem i nawet się nad tym nie zastanawiałam. Tak naturalnie nam poszło. Jedno co to zaliczyłam 2 razy zapalenie piersi.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 11:51   #4464
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Tak a propo karmienia. Byłam w czwartek u tej koleżanki i byłam w szoku jaki w szpitalu jest terror laktacyjny. Dziewczyna miała poobgryzane brodawki chciała, zeby dziecko dokarmić, zeby troche odpocząć, bo nie dawała rady. To nie absolutnie tylko piersią itd. ja wiem, ze mleko matki jest najlepsze, ale chyba nie jest się ubezwłasnowolnonym i nie ma prawa do samodzielnych decyzji. W końcu kupiła sobie takie sylikonowe nakładki, to musiała po kryjomu przed położnymi tak karmić. Więc na dobre zniechęciły ją do karmienia piersią, bo twierdziła, że jak wróci do domu to da butle.
Jednak pomogły jej te kapturki tyle, ze w domu na spokojnie, gdzie nikt jej na ręce nie patrzył.
A jak by ktoś w ogóle nie chciał karmić piersią to co? Siłą by przystawiały

Agatka jest już z nami
Stary 2011-05-28, 12:05   #4465
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Tak a propo karmienia. Byłam w czwartek u tej koleżanki i byłam w szoku jaki w szpitalu jest terror laktacyjny. Dziewczyna miała poobgryzane brodawki chciała, zeby dziecko dokarmić, zeby troche odpocząć, bo nie dawała rady. To nie absolutnie tylko piersią itd. ja wiem, ze mleko matki jest najlepsze, ale chyba nie jest się ubezwłasnowolnonym i nie ma prawa do samodzielnych decyzji. W końcu kupiła sobie takie sylikonowe nakładki, to musiała po kryjomu przed położnymi tak karmić. Więc na dobre zniechęciły ją do karmienia piersią, bo twierdziła, że jak wróci do domu to da butle.
Jednak pomogły jej te kapturki tyle, ze w domu na spokojnie, gdzie nikt jej na ręce nie patrzył.

no to rzeczywiście rygor teraz jest taka moda na karmienie piersią ja jestem za ale każda ma swój rozum jedna chce druga nie ja karmiłam córcie 16 miesięcy i mam nadzieję że drugie też będę karmiła ale nikogo nie można zmusić jest jeszcze inne wyjście można odciągać i podawać butlą dla mnie osobiście lepiej jest sam cyc ale wiadomo że na początku piecze i szczypie a później ząbki się zaczynają i też nie jest ciekawie

Stary 2011-05-28, 12:14   #4466
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:

Super i brawa dla taty

A na jakim osiedlu
No to Ci się trafiło za 1 zł. Na razie zostanę u rodziców, mieszkają w domku jednorodzinnym niedaleko Makro. A na jakie osiedle my się przeprowadzimy jeszcze nie wiem, myślimy kupić jakieś mieszkanko, chyba że coś się zmieni i będziemy mogli się budować.
Cytat:
9 kg ale jakoś po mnie nie widać.

Nerolka Iza jest śliczna, ładnie jej się wyrównał koloryt i buzia już taka "nie pozmarszczana".

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-05-28 o 12:19
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 12:16   #4467
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A w którym szpitalu tak przymuszaja ??
Stary 2011-05-28, 12:22   #4468
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
A w którym szpitalu tak przymuszaja ??
u mnie w skarżysku.

Ale na Prostej też nie ma kolorowo, też nie chcą dokarmiać, wszytsko zależy na jaką położną trafisz. Pamiętam jak mnie koleżanka co wcześniej lezała ze mną na sali, a póżniej z dzidziusiem na przeciwko poprosiła, zeby jej dzieciaka przypilnowała, bo dostała jakieś leki na wypróżnienie, a położna stwierdziła, ze może samego zostawić, nic mu się nie stanie. Niby racja, ale jak tu się w spokoju za przeproszeniem wysrać, jak wiesz, ze dzieciak tak daleko, ze nawet nie usłyszysz jak płacze.

a o zzo na pato znow mówili, ze nie chcą dawać, wiecznie jakies przeciwskazania ja po 2 tyg na pato mam wrazenie, ze te babki ze sr to w jakims innym szpitalu pracują

Agatka jest już z nami
Stary 2011-05-28, 12:24   #4469
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
chealsa mocno wierze ze wszystko bedzie dobrze z malutkim trzymam kciuki
kupilam dzis malej w pepco za 19,99 na zywo sa wyglada duzo lepiej
Świetny ten zestaw!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Praca będzie grzecznie na mnie czekać, bo oficjalnie zaczęłam urlop macierzyński. A jestem kontrolerem jakości w firmie farmaceutycznej.
A to do kiedy masz ten urlop, nie będzie tak że on Ci się skończy a Ty dopiero urodzisz?

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Dziękuję za kciuki, przydały się. Dzisiejsza wizyta bez usg, więc czuję niedosyt. Ale szyjka ok, wyniki ok, żadnego grzybka ani innych miłych rzeczy. Tak jak mi się wydawało mała nisko i naciska na szyjkę ale na tym etapie nie mam się przejmować. I chyba brzuch mi się lekko obniżył.

Dalej mam brać wszystkie leki, kolejna wizyta za 3 tygodnie 17 czerwca. Wtedy posiew na paciorkowca i dokładne usg.Od 22 czerwca mogę rodzić bo maluch będzie donoszony.

Dziewczyny jeszcze raz za kciuki. Lekarz mnie uspokoił.

Teraz dalej Was doczytam bo dużo stron napisałyście.
W którym tyg będziesz 22 czerwca? że dzidzia będzie donoszona?
za wizytę!

Cytat:

Nooooooooo super elegancko

Cytat:
tata sie postawil mamie

Wlasnie sie szykuje

jedziemy na zakupy
Pokaż, pokaż potem co kupiłaś

Cytat:
a ja po wczorajszej wizycie.Emil jest nadal Emilem, czego dowód mam na zdjęciu, ale mój T. powiedział, że nie da mi tego umieścic na wizażu, bo w przyszłościo nasz synuś będzie się wstydził. nie sądzę, ale jak dorwę się do skanera to zeskanuję
waży około 1600 gr. a to się zaczął 31 tydzień. ma włosy, jest pyzaty, co zresztą przedstawia niżej zamieszczone zdjęcie (to po mnie), i jak to powiedziała gin: ma duże jaja - to już nie po mnie. leży na nietoperza, pozycja w sam raz. twarzą na moim kręgosłupie więc nie widac twarzyczki dośc dobrze, ale może uda wam się dojrzec jego prawy policzek i pulchny podbródek.
to czyli moja dzidzia tez może ważyć 1600 g
za wizytę !

Cytat:
12 kg ale na szczęście nie widać chyba

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nerola jaka piękna wyładniała przez kilka dni. Oczka nieziemskie, włoski...ahhh chcę ją przytulić i buzi dać. Ucałuj Ty od cioci.

Wyprałam pościel, moje koszule w loveli..jakiś dziwny ten proszek, niby nie pachnie a pachnie tak nieokreślonie jak?? nie wiem czy odpowiednią ilość wsypałam tak wogóle..
Aj kochana, Nikt nie urodził sie od razu matką! Trzeba się wszystkiego nauczyć ! Bądź dobrej myśli. Ja tam wierzę w siebie i w mojego Tż że taka kruszynka nie pozwoli abyśmy nie czuli się złymi rodzicami. BEDZIE DOBRZE!

Nerolka Izunia jest prześliczna piękne ma te włosy i oczka. No jest cudowna! Ty też masz takie ciemne włosy, czy twój mąż?

Ja sie ograniczam,
mało co robię, choć wydawało mi się że cały czas mało robiłam
Źle mi się leży z tą poduszką pod pupa źle mi się oddycha.
Dzisiaj robimy pizze na kolację

KTO KUPUJE TEN TERMOMETR Z LIDLA? Tylko Ty karolinne?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 12:24   #4470
83monia
Zakorzenienie

u nas w szpityalu nie pozwalaly dokarmiac wiec dziewczyny same przynosily czajniki, garnki i jak nie mialy pokarmu to dokarmialy...

ale ja tam katurki bede nosic bo juz mi mama mowi ze moze bym sciagala i dawala z butli bo poprzednio to mialam masakre (dwa meisiace sie leczyly...). ale wydaje mi sie to wiecej jeszcze zachodu - sciagac i dawac z butli, niz dawac oprzez nakłądke.

zrobilam dzis mega zakupy,. mam zamiar nagotowac roznosci i pomrozic zeby chlopaki mieli co jesc jak bede w szpitalu. tylko wolowiny na gulasz nie dostalam, a szkoda, bo uwielbiam! bylam w pasmanterii, panie: "o córeczka bedzie!", potem w warzywnym "o, już nedlugo!!! brzuch spory i nisko" - jakie nisko, ja na lipiec!!! - "na lipiec?(wyszla zza lady) ale wyglada na szybciej, niech sie trzyma w brzuchu..." wiec chyba sporawa jestem...

no i wczoraj zrobilam liste telefonow i co gdzie jest zeby maz sie nie motal jak mnie nie bedzie (np. gdzie sa jakie ciuszki przygotowane...)

ciaża donoszona - 36tc

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-05-28 o 12:25
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości