Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-28, 11:05   #3091
beaufyf00l
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 586
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

R z pro¶b± o ocenê, bo wcze¶niejsze jako¶ przesz³y bez echa

¦:
jaglanka na wodzie (30g kaszy jaglanej, otrêby owsiane, dwie ³ychy twaro¿ku, miseczka truskawek) posypane p³atkami migda³owymi

ok. 25 minut biegania
dwie „serie” z Jillian „Banish fat...” na rozgrzewkê
ok. 15 minut brzuch

II¦: jab³ko pieczone+ 1/3 puszki tuñczyka wsw

O: du¿y filet z dorsza gotowany+ broku³y, kalafior polane olejem z orzechów w³oskich

P: 1/2 puszki makreli w sosie pomidorowym+ sa³ata, pomidor, rzodkiewki, szczypiorek, oliwki zielone

K: omlet z jajka+ bia³ka posmarowany mas³em orzechowym i posypany p³atkami migda³owymi

Mam te¿ kilka pytañ:
  1. czy mo¿liwe jest na ujemnym bilansie tracenie bf i budowanie miê¶ni, czy ¿eby budowaæ miê¶nie trzeba byæ na „plusie”?
  2. Czy i jak, da siê traciæ tylko w talii? Poniewa¿ wymiary biustu i bioder s± ok, ale chcia³abym zredukowaæ jeszcze trochê taliê. Da siê tylko æwiczeniami? Wtedy cardio, czy si³owe?

Poza tym chcia³am jeszcze napisaæ, ¿e ograniczy³am nabia³ na rzecz wiêkszej ilo¶ci ryb, miêsa i t³uszczów i bardzo fajnie siê z tym czujê

Kto siê boi,

nie wiedz±c w³a¶ciwie czego,
podwójnie siê boi.

Edytowane przez beaufyf00l
Czas edycji: 2011-05-28 o 11:06
beaufyf00l jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 12:23   #3092
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Poka¿ wiadomo¶æ
R z pro¶b± o ocenê, bo wcze¶niejsze jako¶ przesz³y bez echa

¦:
jaglanka na wodzie (30g kaszy jaglanej, otrêby owsiane, dwie ³ychy twaro¿ku, miseczka truskawek) posypane p³atkami migda³owymi

ok. 25 minut biegania
dwie „serie” z Jillian „Banish fat...” na rozgrzewkê
ok. 15 minut brzuch

II¦: jab³ko pieczone+ 1/3 puszki tuñczyka wsw

O: du¿y filet z dorsza gotowany+ broku³y, kalafior polane olejem z orzechów w³oskich

P: 1/2 puszki makreli w sosie pomidorowym+ sa³ata, pomidor, rzodkiewki, szczypiorek, oliwki zielone

K: omlet z jajka+ bia³ka posmarowany mas³em orzechowym i posypany p³atkami migda³owymi

Mam te¿ kilka pytañ:
  1. czy mo¿liwe jest na ujemnym bilansie tracenie bf i budowanie miê¶ni, czy ¿eby budowaæ miê¶nie trzeba byæ na „plusie”?
  2. Czy i jak, da siê traciæ tylko w talii? Poniewa¿ wymiary biustu i bioder s± ok, ale chcia³abym zredukowaæ jeszcze trochê taliê. Da siê tylko æwiczeniami? Wtedy cardio, czy si³owe?

Poza tym chcia³am jeszcze napisaæ, ¿e ograniczy³am nabia³ na rzecz wiêkszej ilo¶ci ryb, miêsa i t³uszczów i bardzo fajnie siê z tym czujê
tu praktycznie nie ma wêgli! na ca³y dzieñ 30g kaszy? nie wyjdzie Ci to na dobre. Dorzuæ wiêcej wêglowodanów rano, do drugiego ¶niadania te¿, do obiadu daj koniecznie ciemny ry¿ lub kaszê i bêdzie ca³kiem nie¼le. Bo kalorii tu te¿ malutko, zdecydowanie za ma³o jak na moje oko.

co do twoich pytaæ to wiem tyle, ¿e obwód talii naprawdê mo¿na zmniejszyæ regularnie krêc±c hula hoop. Mo¿e tutejsze specjalistki od æwiczeñ mnie wy¶miej±, ale znam to z autopsji Codziennie pokrêæ 45 min- godzinkê, zobaczysz szybko ró¿nicê.

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-05-28 o 12:25
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 12:36   #3093
beaufyf00l
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
tu praktycznie nie ma wêgli! na ca³y dzieñ 30g kaszy? nie wyjdzie Ci to na dobre. Dorzuæ wiêcej wêglowodanów rano, do drugiego ¶niadania te¿, do obiadu daj koniecznie ciemny ry¿ lub kaszê i bêdzie ca³kiem nie¼le. Bo kalorii tu te¿ malutko, zdecydowanie za ma³o jak na moje oko.

co do twoich pytaæ to wiem tyle, ¿e obwód talii naprawdê mo¿na zmniejszyæ regularnie krêc±c hula hoop. Mo¿e tutejsze specjalistki od æwiczeñ mnie wy¶miej±, ale znam to z autopsji Codziennie pokrêæ 45 min- godzinkê, zobaczysz szybko ró¿nicê.
Dziêki wielkie! Na pewno spróbujê hula hoop. Z tego co poczyta³am na rozmaitych forach, to faktycznie ludzie sobie chwal±
A wêgle faktycznie ograniczy³am, bo troszeczkê eksperymentujê po zapoznaniu siê z twierdzeniami dr Lutz'a. Póki co wp³ywa to na mnie korzystnie ale w±tpiê czy po wyj¶ciu z redukcji bêdê w stanie stosowaæ siê do minimalizacji obecno¶ci wêgli a¿ w takim stopniu

Kto siê boi,

podwójnie siê boi.
Stary 2011-05-28, 12:41   #3094
ironique
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

Dziewczyny, proszê o pomoc Od czasu matur, kiedy by³am tak zestresowana [co ³±czy siê z czêstym bólem ¿o³±dka w czasie tych dwóch tygodni], ¿e jad³am dwa-trzy posi³ki dziennie, nie potrafiê wróciæ do normalnego jedzenia... Staram siê nawet czasem wpychaæ na si³ê, ale i tak wychodz± mi z tego zwykle trzy, czasem cztery posi³ki... Dodatkowo, przyznajê, nie chcia³abym nag³ego skoku wagowego... To, ¿e dzi¶ zjad³am dwa ¶niadania i tak uwa¿am za sukces, ale mo¿e macie jakie¶ sposoby na zwiêkszenie apetytu..? Bêdê wdziêczna...
Podam jad³ospis z wczoraj, jak mówiê, niezbyt dobry, ale nie chcê offtopowaæ do koñca.

I owsianka: cztery ³y¿ki p³atków, serek wiejski, banan, ³y¿eczka mas³a orzechowego, dwie ³y¿eczki d¿emu niskos³odzonego truskawkowego; kawa z mlekiem i s³odzikiem
banan
II pier¶ z kurczaka w przyprawach sma¿ona na teflonie bez dodatkowego t³uszczu, dwie gar¶cie makaronu z m±ki razowej ekologicznej, pó³ opakowania warzyw na patelniê
III grahamka: pó³ z serkiem ze szczypiorkiem, jajkiem na twardo i ogórkiem, pó³ z burgerem drobiowym podsma¿anym bez t³uszczu, odrobin± keczupu i pomidorem

ironique jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 12:48   #3095
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Cytat:
Dziêki wielkie! Na pewno spróbujê hula hoop. Z tego co poczyta³am na rozmaitych forach, to faktycznie ludzie sobie chwal±
A wêgle faktycznie ograniczy³am, bo troszeczkê eksperymentujê po zapoznaniu siê z twierdzeniami dr Lutz'a. Póki co wp³ywa to na mnie korzystnie ale w±tpiê czy po wyj¶ciu z redukcji bêdê w stanie stosowaæ siê do minimalizacji obecno¶ci wêgli a¿ w takim stopniu
no wiesz, teraz wp³ywa "korzystnie" bo waga pewnie szybko spada,ale nie na d³ugo. Zreszt± we wklejonym przez Ciebie jad³ospisie napewno nie ma 1000 kalorii. Nie widaæ tego na pierwszy rzut oka, ale jak sie wliczyæ to naprawdê zostaje malutko. Kalafior, broku³y, sa³ata, rzodkiewka..to prawie nie ma kalorii. Jab³ko, 1/3 puszki tuñczyka, to samo... Dobrze Ci radzê, jedz wêglowodany z³o¿one, nie ograniczaj tak kalorii. Bêdziesz chud³a mo¿e wolniej (na pocz±tku), ale znacznie skuteczniej i co najwa¿niejsze- bezpiecznie.
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 12:57   #3096
beaufyf00l
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
no wiesz, teraz wp³ywa "korzystnie" bo waga pewnie szybko spada,ale nie na d³ugo. Zreszt± we wklejonym przez Ciebie jad³ospisie napewno nie ma 1000 kalorii. Nie widaæ tego na pierwszy rzut oka, ale jak sie wliczyæ to naprawdê zostaje malutko. Kalafior, broku³y, sa³ata, rzodkiewka..to prawie nie ma kalorii. Jab³ko, 1/3 puszki tuñczyka, to samo... Dobrze Ci radzê, jedz wêglowodany z³o¿one, nie ograniczaj tak kalorii. Bêdziesz chud³a mo¿e wolniej (na pocz±tku), ale znacznie skuteczniej i co najwa¿niejsze- bezpiecznie.
No w³a¶nie te¿ mam w±tpliwo¶ci co do s³uszno¶ci tej diety u przeciêtnego cz³owieka na utrzymaniu, ale to nie ten w±tek
Na redukcji jestem ju¿ który¶ raz i trochê "nauczy³am siê" ju¿ swojego organizmu, dlatego posz³am teraz bardziej w stronê t³uszczu (olej, mas³o orzechowe, migda³y s± naprawdê w s³usznych ilo¶ciach) ni¿ wêgli.
No, ale fakt faktem, ¿e zosta³o mi do celu ju¿ tylko jakie¶ 3kg, tak¿e i tak zaczynam wychodziæ z diety
Dziêki jeszcze raz za rady!

Kto siê boi,

podwójnie siê boi.
Stary 2011-05-28, 12:57   #3097
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Cytat:
dieta Lutza jest m±dra i ma sens, ale polega na tym, ¿e wêgle zastêpuje siê T£USZCZEM g³ownie ODZWIERZÊCYM

w Ciebie w jadle praktycznie tego t³uszczu nie ma wiêc nei wiem sk±d organizm ma czerpaæ energiê? krzywdê sobie takim ¿ywieniem zrobisz.

Wrzucê ój ja³ospis wg zaleceñ Lutza dla porównania na dzi¶:

I¶: omlet z 3 jaj na sporej ³y¿ce mas³a, serek wiejski wymieszany z ³ych± mas³a orzechowego, dosypanymi orzechami i ³y¿eczk± miodu + cynamon

II¶: spory kawa³ek prawdziwej kie³baski sma¿ony na smalcu + sproy kawa³ek sera wolno dojrzewaj±cego ( 100% natural), 3 pomidorki koktajlowe,trochê cebulki do kie³baski

trening obwodowy

O: kawa³ karkówki + kromka ¿ytniego na zakwasie + oliwa z oliwek + sa³ata z cytryn±

miseczka truskawek

K: ³oso¶ z alaski + oliwa z oliwek

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Edytowane przez polny mak
Czas edycji: 2011-05-28 o 13:02
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 13:19   #3098
beaufyf00l
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
dieta Lutza jest m±dra i ma sens, ale polega na tym, ¿e wêgle zastêpuje siê T£USZCZEM g³ownie ODZWIERZÊCYM

w Ciebie w jadle praktycznie tego t³uszczu nie ma wiêc nei wiem sk±d organizm ma czerpaæ energiê? krzywdê sobie takim ¿ywieniem zrobisz.

Wrzucê ój ja³ospis wg zaleceñ Lutza dla porównania na dzi¶:

I¶: omlet z 3 jaj na sporej ³y¿ce mas³a, serek wiejski wymieszany z ³ych± mas³a orzechowego, dosypanymi orzechami i ³y¿eczk± miodu + cynamon

II¶: spory kawa³ek prawdziwej kie³baski sma¿ony na smalcu + sproy kawa³ek sera wolno dojrzewaj±cego ( 100% natural), 3 pomidorki koktajlowe,trochê cebulki do kie³baski

trening obwodowy

O: kawa³ karkówki + kromka ¿ytniego na zakwasie + oliwa z oliwek + sa³ata z cytryn±

miseczka truskawek

K: ³oso¶ z alaski + oliwa z oliwek
Nie no, jasne, rozumiem. Zgadzam siê z za³o¿eniami tej diety, a jej sensowno¶æ bardziej nurtuje mnie na polu codziennego przyzwyczajenia do wêgli i co tu du¿o mówiæ- ³akomstwa Nie jestem w stanie sobie do koñca wyobraziæ utrzymania bez przekraczania dozwolonego tam limitu wêgli.
A u mnie jest taka sprawa, ¿e nie chcê z diety niskokalorycznej zrobiæ od razu mega przeskoku. Jak ju¿ napisa³am wychodzê z tego i mam zamiar póki co pój¶æ w kierunku dr Lutz'a.

A Twoje jad³o mega!
Jak siê na nim czujesz? Widzia³am Twoje wcze¶niejsze jad³ospisy, które swoj± drog± tak¿e by³y jak najbardziej w porz±dku. Poczu³a¶ jak±¶ zmianê? Bo z tego co by³o napisane w ksi±¿ce, na pocz±tku mog± byæ ró¿ne odczucia?

Kto siê boi,

podwójnie siê boi.
Stary 2011-05-28, 13:27   #3099
always naughty
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 799

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
wiec BMI masz w normie. Najwyrazniej organizm mowi ci, ze to jest dla ciebie zdrowa waga i taka powinnas trzymac. Daj se siana z redukcja. Jesli juz chcesz cos zmienic , inwestuj w cwiczenia, ktore poprawiaja wyglad. Nie zaruje, nie odchudzaj sie na sile, bo zle sie to skonczy. Nawet jesli docelowe BMI bedzie NIBY zdrowe i w normie.
Nie wydaje mi siê. Ca³a moja rodzina jest bardzo szczup³a i ja te¿ taka by³am. Parê lat temu leczy³am siê przez ponad rok tabletkami ze sterydami - efekty to jakie¶ 15 kg do przodu.
Odchudza³am siê po tym, niestety nieumiejêtnie i wiêcej szkody sobie wyrz±dzi³am, ci±g³e jo-jo i rozregulowany metabolizm.
Teraz czujê ¿e wszystko wroci³o do normy, czujê siê dobrze i my¶lê ¿e mogê zdrowo schudn±æ, zreszt± ju¿ trochê mi siê uda³o.
Oczywi¶cie æwiczenia to dla mnie podstawa szczególnie ¿e moje kg to raczej t³uszcz nie miê¶nie, niestety za miesi±c siê broniê i brak mi czasu na d³ugie æwiczenia, tak wiêc tylko INSANITY a wiêkszy nacisk k³ade na dietê.

W kazdym razie dziêkujê za zainteresowanie problemem do wszystkich rad dotycz±cych menu ju¿ siê stosujê i miejmy nadzieje ¿e waga nied³ugo ruszy.

Poza tym ciesze siê ¿e siê zaznajomi³am z tym w±tkiem, jest bardzo ciekawy, po prostu kopalnia wiedzy i inspiracji
pozdrawiam.
Stary 2011-05-28, 14:55   #3100
polny mak
Rozeznanie

Cytat:
Nie no, jasne, rozumiem. Zgadzam siê z za³o¿eniami tej diety, a jej sensowno¶æ bardziej nurtuje mnie na polu codziennego przyzwyczajenia do wêgli i co tu du¿o mówiæ- ³akomstwa Nie jestem w stanie sobie do koñca wyobraziæ utrzymania bez przekraczania dozwolonego tam limitu wêgli.
A u mnie jest taka sprawa, ¿e nie chcê z diety niskokalorycznej zrobiæ od razu mega przeskoku. Jak ju¿ napisa³am wychodzê z tego i mam zamiar póki co pój¶æ w kierunku dr Lutz'a.

A Twoje jad³o mega!
Jak siê na nim czujesz? Widzia³am Twoje wcze¶niejsze jad³ospisy, które swoj± drog± tak¿e by³y jak najbardziej w porz±dku. Poczu³a¶ jak±¶ zmianê? Bo z tego co by³o napisane w ksi±¿ce, na pocz±tku mog± byæ ró¿ne odczucia?
szczerze? chodzê nakrêcona i czujê siê trochê tak, jakbym mia³a podwy¿szon± temperaturê... lekkie os³abienie równie¿ jest, ale energii mam ca³kiem sporo zreszt± zaraz idê æwiczyæ wiêc napiszê Ci jeszcze po treningu jak mi by³o

co do wêgli to prawd± w ich przypadku jest, ¿e apetyt ro¶nei w miarê jedzenia- po posi³ku t³uszczowo-bia³kowym w ogóle nei chce mi siê dalej je¶æ, po wêgle-bia³ko nadal czu³am g³ód, choæ porcje zawsze jadam s³uszne...
tak wiêc co do tego nie ma w±tpliwo¶ci-wêgle nakrêcaj± apetyt (przynajmniej u mnei tak to dzia³a³o-badania Lutza mówi±ce o b³êdno¶ci teorii "wêgli z³o¿onych" trawionych i tak do cukrów prostych u mnie sprawdzaj± siê w 100%)

co do apetytu na wêgle to wcale go nie mam- t³uszcz i bia³ko naprawdê syci..

ok, cieszê siê, ¿e wszystko wiesz, bo wystraszy³am siê, ¿e u Ciebie tak na sta³e ten brak t³uszczów zwierzêcych bêdê zdawaæ relacje na bie¿±co jak u mnie, pozdrawiam

ps. dziêkujê za ocenê jad³a

zdrowo siê od¿ywiam

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
Stary 2011-05-28, 16:34   #3101
beaufyf00l
Zadomowienie

Cytat:
szczerze? chodzê nakrêcona i czujê siê trochê tak, jakbym mia³a podwy¿szon± temperaturê... lekkie os³abienie równie¿ jest, ale energii mam ca³kiem sporo zreszt± zaraz idê æwiczyæ wiêc napiszê Ci jeszcze po treningu jak mi by³o

co do wêgli to prawd± w ich przypadku jest, ¿e apetyt ro¶nei w miarê jedzenia- po posi³ku t³uszczowo-bia³kowym w ogóle nei chce mi siê dalej je¶æ, po wêgle-bia³ko nadal czu³am g³ód, choæ porcje zawsze jadam s³uszne...
tak wiêc co do tego nie ma w±tpliwo¶ci-wêgle nakrêcaj± apetyt (przynajmniej u mnei tak to dzia³a³o-badania Lutza mówi±ce o b³êdno¶ci teorii "wêgli z³o¿onych" trawionych i tak do cukrów prostych u mnie sprawdzaj± siê w 100%)

co do apetytu na wêgle to wcale go nie mam- t³uszcz i bia³ko naprawdê syci..

ok, cieszê siê, ¿e wszystko wiesz, bo wystraszy³am siê, ¿e u Ciebie tak na sta³e ten brak t³uszczów zwierzêcych bêdê zdawaæ relacje na bie¿±co jak u mnie, pozdrawiam

ps. dziêkujê za ocenê jad³a
Ok, super! Koniecznie napisz jak siê bêdziesz czu³a! Ciekawe te¿ jak po d³u¿szym okresie to na Ciebie wp³ynie. Zdecydowanie musisz zdawaæ relacje

Btw widzia³am, ¿e póki co chcesz siê redukowaæ. To ze wzglêdu na to przesz³a¶ na tê dietê, czy chcesz ju¿ j± wprowadziæ u siebie na d³u¿ej?

Kto siê boi,

podwójnie siê boi.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 16:47   #3102
polny mak
Rozeznanie

priv piszê coby nie offtopowaæ ( Izu¶, nei gniewaj siê )

zdrowo siê od¿ywiam

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
Stary 2011-05-28, 17:18   #3103
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Tak Was czytam, zastanawiaj±ca ta dieta Lutza - ja jednak wiem ¿e eliminacja wêgli nie sprzyja np mi je¶li chodzi o samopoczucie (kiedy¶ dukan) jestem z³o¶liwa i nic mi siê nie chce. Jednak te¿ zmniejszam wêgle i jem je tylko rano + je¶li wiem ¿e czeka mnie spory wysi³ek na drugie ¶niadanie, w pozosta³ych posi³kach rezygnujê
polny maku z ciekawo¶ci informuj na bie¿±co jak siê na tym czujesz no i o efektach a niby w oko³o treningowych unika siê t³uszczy czy¿ nie? rozumiem ¿e w tej diecie nie ma to znaczenia?

Dzisiejsze R

1. Owsianka, 40g, pó³ gruszki, ³y¿ka rodzynek, serek homo 180g, cynamon

spontaniczne wyj¶cie na trening dlatego przed treningowy nie bardzo
1h æwiczeñ si³owych, 30 min bie¿ni, 40 min rower

2. nieca³e pó³ kurczaczka z ro¿na + surówka
3. serek wiejski 200g, gar¶æ migda³ów
4. pó³ makreli wêdzonej z jajkiem na twardo, pomidorem i ogórkiem

Na jutro:
1. Placuszki owsiane 40g, jajko, usma¿one na mase³ku a na nie 100g serka wiejskiego wymieszanego z startym jab³kiem i cynamonem
2. tuñczyk w/s/w, pó³ szklanki makaronu pe³noziarnistego

1h si³owych, 1h rower

3. gotowana pier¶ z kurczaka, warzywa na parze
4. ³oso¶ norweski 100g , kilka pomidorków koktajlowych

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 17:27   #3104
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos

Cytat:
[

][*]czy mo¿liwe jest na ujemnym bilansie tracenie bf i budowanie miê¶ni, czy ¿eby budowaæ miê¶nie trzeba byæ na „plusie”?[*]Czy i jak, da siê traciæ tylko w talii? Poniewa¿ wymiary biustu i bioder s± ok, ale chcia³abym zredukowaæ jeszcze trochê taliê. Da siê tylko æwiczeniami? Wtedy cardio, czy si³owe?[/LIST]
Jest to absolutnie NIEMOZLIWE.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 17:46   #3105
Izaczka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 364

prosze kolejny raz o ocenê -najlepiej kogo¶ kto nie ma ed lub jest od tego wolny jak jest pod wzglêdem jako¶ci i ilo¶ci i ogó³em jak siê prezentujê? Nie jest to dla mnie a¿ takie wa¿ne -ale ³api± mnie czasem wyrzuty sumienia jak zjem co¶ niezdrowego w sporych sporych ilo¶ciach wola³abym nie przesadzaæ i je¶æ w miarê zdrowo i racjonalnie

dzisiejszy, utrzymaniowy ( waga stabilna i schowana do nie wiem kiedy, nie odczuwam ju¿ potrzeby wazenia siê z samej siebie):
1.¶niadanie z przyjació³k±, upacka³ysmy sie troszeczke, szczególnie ona, ale by³o pysznie :P dwa nale¶niki pe³noziarniste, trochê domowego serka waniliowego, caly banan, oko³o ³yzki masla orzechow,2 brzoswinie z puszki, szklanka soku wyciskanego z pomranczy (bowiem to najlepszy lek na lekkiego kacahehe)
2(tutaj najedzona by³am, ale po prostu nasz³a mnie ochota..). gruba kromka chleba orkiszowego z mas³em,wêdzon± szynk±, rzodkiewk± i szczypiorkiem
3.placki ziemniaczano-cukiniowe smazone w g³êbokim oleju, polane ¶mietan± 12, przyprawami szczypiorkiem i koprem
4.kilka ³y¿ek jogurtu truskawkowego koziego(próbowa³am), kawalek arbuzaaa, truskawkiii, dwie pralinki czekoladowe i jakie¶ 3(? nie pamiêtam bo siê uczy³am )ciastka mamine
5.pewnie beda kanapki z orkiszowca ofc z maslem, zdrowymi (no.. nie przesadzajmy;P) szynkami i warzywami, nie niemieckimi i mo¿e zrobiê faszerowan± kalarepkê z czyms...szobaczy sie

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 17:51   #3106
Edo_ergo_sum
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 034
GG do Edo_ergo_sum

Cytat:
Jest to absolutnie NIEMOZLIWE.
Santos wiesz ¿e ja lubiê siê zag³êbiaæ w poszukiwaniu ró¿nych faktów

Czyta³em w ksi±¿ce Pavela Tsatsouline ¿e ¿o³nierze siaki¶ tam si³ specjalnych byli poddani ciê¿kim specyficznym treningom i mimo ¿e ich dieta by³a uboga i w kalorie i w bia³ko poprawili masê i si³ê.
Ile w tym prawdy i wogóle nie wiadomo ale jest to interesuj±ce, tak samo jak na pocz±tku XX wieku ró¿ni antropolodzy badaj±cy prymitywne ludy (gdzie dotar³a ju¿ cywilizacja i by³a ona ¿ywiona jak "cywilizacja") zanotowali oty³o¶æ i niedo¿ywienie u tych samych osobników(?)

Czy jest to mo¿liwe czy nie na razie nie nie bede siê konkretnie wypowiada³ ale temat jest otwarty
Edo_ergo_sum jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 18:19   #3107
kiciakasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195

nie rozumiem, czemu postawiles znak zapytania.
otylosc niezmiernie czesto laczy sie z niedozywieniem, ale nie niedozywieniem bialkowo-kalorycznym, a raczej czysto bialkowym, lub rozumianym jako ciezkie niedobory poszczegolnych skladnikow odzywczych. w sumie nie wiem, czemu sie dziwisz
Stary 2011-05-28, 18:22   #3108
karateczka000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 683

dziewczynki ju¿ dawno tutaj siê nie pokazywa³am, powolutku wychodzê z redukcji, jak to wygl±da?

1. placuszki owsiane (z 3 ³y¿ek platkow+jajo), polane serkiem wiejskim, na to pomarañcza i jab³ko
2. pestki s³onecznika, ³y¿ka mas³a orzechowego w biegu
3. 3 grillowane szasz³yki (z piersi±, boczkiem wêdzonym, cukini±, papryk±, pieczarkami i cebulk±), kawa³ek boczku podgrilowanego, sa³ata, potem lody waniliowe z polew± kokosowo-czekoladow±
4. 2 marchewki (nie jestem g³odna)
5. nie wiem, mo¿e kawa³ek dorsza gotowanego i jakies warzywka

Edytowane przez karateczka000
Czas edycji: 2011-05-28 o 18:23
karateczka000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 18:39   #3109
polny mak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez orchidea24 Poka¿ wiadomo¶æ
Tak Was czytam, zastanawiaj±ca ta dieta Lutza - ja jednak wiem ¿e eliminacja wêgli nie sprzyja np mi je¶li chodzi o samopoczucie (kiedy¶ dukan) jestem z³o¶liwa i nic mi siê nie chce. Jednak te¿ zmniejszam wêgle i jem je tylko rano + je¶li wiem ¿e czeka mnie spory wysi³ek na drugie ¶niadanie, w pozosta³ych posi³kach rezygnujê
polny maku z ciekawo¶ci informuj na bie¿±co jak siê na tym czujesz no i o efektach a niby w oko³o treningowych unika siê t³uszczy czy¿ nie? rozumiem ¿e w tej diecie nie ma to znaczenia?

Dzisiejsze R

1. Owsianka, 40g, pó³ gruszki, ³y¿ka rodzynek, serek homo 180g, cynamon

spontaniczne wyj¶cie na trening dlatego przed treningowy nie bardzo
1h æwiczeñ si³owych, 30 min bie¿ni, 40 min rower

2. nieca³e pó³ kurczaczka z ro¿na + surówka
3. serek wiejski 200g, gar¶æ migda³ów
4. pó³ makreli wêdzonej z jajkiem na twardo, pomidorem i ogórkiem

Na jutro:
1. Placuszki owsiane 40g, jajko, usma¿one na mase³ku a na nie 100g serka wiejskiego wymieszanego z startym jab³kiem i cynamonem
2. tuñczyk w/s/w, pó³ szklanki makaronu pe³noziarnistego

1h si³owych, 1h rower

3. gotowana pier¶ z kurczaka, warzywa na parze
4. ³oso¶ norweski 100g , kilka pomidorków koktajlowych

no wiêc tutaj, na tej diecie energiê czerpie siê z t³uszczy- na razie nei wiem jeszcze jak to wp³ynie na oko³o treningowe- ale organizm chcia³ ³y¿kê mas³a to j± dosta³- wychodzê z za³o¿enia, ¿e on wie lepiej ni¿ ja

bêdê dawaæ znaæ na bie¿±co- sama jestem ciekawa co z tego bêdzie

ps. Twoje jad³o bardzo smaczne- po si³owym koniecznie jakie¶ wêgle by uzupe³niæ glukozê bym doda³a po rowerku jutro mo¿e gorzk± czeko

zdrowo siê od¿ywiam

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 18:56   #3110
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Cytat:
no wiêc tutaj, na tej diecie energiê czerpie siê z t³uszczy- na razie nei wiem jeszcze jak to wp³ynie na oko³o treningowe- ale organizm chcia³ ³y¿kê mas³a to j± dosta³- wychodzê z za³o¿enia, ¿e on wie lepiej ni¿ ja

bêdê dawaæ znaæ na bie¿±co- sama jestem ciekawa co z tego bêdzie

ps. Twoje jad³o bardzo smaczne- po si³owym koniecznie jakie¶ wêgle by uzupe³niæ glukozê bym doda³a po rowerku jutro mo¿e gorzk± czeko

ok bêdê Ciê obserwowaæ

z t± gorzk± czeko mmm dawno nie jad³am! a wiesz co nie odmówiê sobie mam tak± 80 % kakao, zjem paseczek po rowerku

dziêki

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 18:56   #3111
Edo_ergo_sum
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 034
GG do Edo_ergo_sum

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Poka¿ wiadomo¶æ
otylosc niezmiernie czesto laczy sie z niedozywieniem, ale nie niedozywieniem bialkowo-kalorycznym, a raczej czysto bialkowym, lub rozumianym jako ciezkie niedobory poszczegolnych skladnikow odzywczych. w sumie nie wiem, czemu sie dziwisz
Widzê ¿e w swoich postach ograniczasz siê tylko do krytyki.
Umkn±³ mi gdzie¶ ten fakt, po prostu pomin±³em a nowo przyswojone fakty czêsto wzbudzaj± we mnie zdziwienie, szczególnie jak s± na pierwszy rzut oka paradoksalne. Pó¼niej wszystko siê ³±czy w ca³o¶æ...tak to u mnie wygl±da.
Edo_ergo_sum jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 19:31   #3112
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Edo_ergo_sum Poka¿ wiadomo¶æ
Santos wiesz ¿e ja lubiê siê zag³êbiaæ w poszukiwaniu ró¿nych faktów

Czyta³em w ksi±¿ce Pavela Tsatsouline ¿e ¿o³nierze siaki¶ tam si³ specjalnych byli poddani ciê¿kim specyficznym treningom i mimo ¿e ich dieta by³a uboga i w kalorie i w bia³ko poprawili masê i si³ê.
Ile w tym prawdy i wogóle nie wiadomo ale jest to interesuj±ce, tak samo jak na pocz±tku XX wieku ró¿ni antropolodzy badaj±cy prymitywne ludy (gdzie dotar³a ju¿ cywilizacja i by³a ona ¿ywiona jak "cywilizacja") zanotowali oty³o¶æ i niedo¿ywienie u tych samych osobników(?)

Czy jest to mo¿liwe czy nie na razie nie nie bede siê konkretnie wypowiada³ ale temat jest otwarty
Chodzilo mi raczej o to, ze niemozliwe jest jednoczesnie tracic bf i przybierac mase miesniowa. Zlwaszcza przecietnej wizazance, bo w koncu jest JAKAS roznica miedzy wizaxankami a komandosami hehe.
Co do kcal restricted diet, to jest osobna historia, nie dla kazdego, nie zawsze ,nie wszedzie i lepiej jej tu nie promowac. Ale wiem wiem, edo duzo na temat kcal restricted diet i jej zbawiennym wplywie na.....dlugosc zycia itd hehe

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Poka¿ wiadomo¶æ
Otylosc laczy sie czesto nie tyle z niedozywieniem co z malnutrition czyli niedoborem makro i mikroelementow. To nie sa te same rzeczy.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2011-05-28, 19:40   #3113
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Witam

Dajê mojeP, bo jestem z siebie dumna. Bowiem, nie liczy³am dzi¶ nic i nie czujê ju¿ takiej potrzeby , bo racja, po co mi to wiedzieæ? Miejmy tylko nadziejê, ¿e jest tu wystarczaj±co du¿o kalorii.

¦: jajecznica z jakich¶ 3 jaj wiejskich du¿ych na mase³ku ze szczypiorem i cebulk±, bu³ka otrêbuska na pó³ z mas³em, szynk±, ogórasem i szczypiorem, pó³ z samym mas³em ,brzoskwinia. pó¼niej kawa³ek mlecznej bu³ki z d¿emem aroniowym domowej roboty (od dziadka)

II¶: bu³a mleczna na pó³: baardzo grubo z mas³em orzechowym crunchy, z mas³em i równie grubo z d¿emem papaja-marakuja (siê skoñczy³ ); szklanka ma¶lanki truskawkowej; jab³ko.

Ob: pomidorowa z du¿± ilo¶ci± makaronu i miêso z tej¿e zupy.

P: serek wiejski z truskawkami, bananem, cynamonem i p³atkami chocapic; du¿a kostka czekolady mlecznej (jak 3 normalne )

K:
bu³ka sojowa (ta co zawsze- 100g) z mas³em, ryb± w sosie pomidorowym; z serkiem ¶mietankowym i pomidorem, szczypiorem i bazyli±; pó³ kalarepki.

I jak? chyba jest ok?

a teraz idê piec ciasto bu¼ka!
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 20:11   #3114
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Witam

Dajê mojeP, bo jestem z siebie dumna. Bowiem, nie liczy³am dzi¶ nic i nie czujê ju¿ takiej potrzeby , bo racja, po co mi to wiedzieæ? Miejmy tylko nadziejê, ¿e jest tu wystarczaj±co du¿o kalorii. i prawidlowo... ) ja tez z tym chce skaczyc, ale mam nadzieje ze samo z czasem przejdzie

¦: jajecznica z jakich¶ 3 jaj wiejskich du¿ych na mase³ku ze szczypiorem i cebulk±, bu³ka otrêbuska na pó³ z mas³em, szynk±, ogórasem i szczypiorem, pó³ z samym mas³em ,brzoskwinia. pó¼niej kawa³ek mlecznej bu³ki z d¿emem aroniowym domowej roboty (od dziadka) Mmmm... brzoskwinka ! Jak tesknie za tym smakiem

II¶: bu³a mleczna na pó³: baardzo grubo z mas³em orzechowym crunchy, z mas³em i równie grubo z d¿emem papaja-marakuja (siê skoñczy³ ); szklanka ma¶lanki truskawkowej; jab³ko. Mniam

Ob: pomidorowa z du¿± ilo¶ci± makaronu i miêso z tej¿e zupy.

P: serek wiejski z truskawkami, bananem, cynamonem i p³atkami chocapic; du¿a kostka czekolady mlecznej (jak 3 normalne )
Super, uwielbiam wiejski z truskawkami
K:
bu³ka sojowa (ta co zawsze- 100g) z mas³em, ryb± w sosie pomidorowym; z serkiem ¶mietankowym i pomidorem, szczypiorem i bazyli±; pó³ kalarepki.

I jak? chyba jest ok?

Wiesz, ¿e to widac jak ktos nie liczy i ma zdrowe podejscie do sprawy i naprawde chce wyzdrowiec itd ! Super !

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

No to lecimy z moim Peee ...

¦. bu³ka grahamka (90g) na pó³:
obie po³ówki z mas³em i ryb±=filet sledziowy w pomidorach z papryka z puszki i (zuzylam mniej wiecej 1/2 puszki) + troche sa³aty i pomidora + herbata zielona

II¦. a) gar¶c cheeriosów + gar¶c corn flexów ze szklank± mleka + sok 100% cappy pomarañczowy (330ml)
b) batonik Kinder mleczna czekolada + Jab³ko

O. chiñszczyzna (czyli ry¿ bia³y + miêso z piersi kurczaka + warzywka "mieszanka chinska" + pieczarki + fix do potraw chinskich <- i to wszystko robione chyba na margarynie )

P. 200g jogurtu jogobella brzoskwiniowa z ³yzka s³onecznika,2 ³y¿kami amarantusa i jakies 150g truskawek w to (wyszla pe³na micha) + kawalek jablko -> od siostry

K. 2 d³ugie kromki chleba ciemnego na 4 :
Dwie z mas³em,serem ¿ó³tym i pomidorem. Jedna z maslem, szynka drobiow± i pomidorem. A ostatnia z serkiem kanapkowym orzechowym ("Tartare Orzechowa Aleja" -taki pyszny mniam ) i papryk± + herbata

moze dzisiaj ktos rzuci okiem ?? ...a jutro na komunie ^^

Edytowane przez Agashia
Czas edycji: 2011-05-28 o 20:18
Agashia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 20:23   #3115
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

eR;

I.2omlety biszkoptowe (2jaja+2bia³ka,,4³y¿ki m±ki orkiszowej
kilka ³y¿eczek homo nat) jeden z papryk±,pieczarkami,cebul k± i szczypiorkiem oraz polêdwica sopock± drobiow±, drugi z cynamonem,kakao nat, i po³ow± jab³uszka pra¿onego; inka z mlekiem
II.filet z indyka na oleju z pestek+ cebula marchew i pieczarki; mizeria z ca³ego ogórka,koperku i ³y¿eczki jogurtu;
III.serek homo nat wymerdany z 3³ychami jogo nat kaw± i orzechami w³oskimi;
IV.reszta ok.60g tuñczyka wsw,jajo,³y¿ka otr±b,papryka przyprawy ró¿niaste i na olej;

gdzie¶ tam ze 3 inki z mlekiem, i kilka ³y¿ek lodów z pud³a ale znikoma ilo¶æ. i jak? celowo nie da³am wêgli do obiadu bo oleju du¿o a nie ³±czê wêgli z t³uszczem bo i tak nie mogê schudn±æ.

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 20:42   #3116
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:

OK, Ciocia Santos zapodaje menu
ktos oceni moje wczorajsze ?

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-28, 20:42   #3117
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

U:

1¶niadanie:
p³atki ¿ytnie na kawie rozpuszczalnej z mlekiem, miodem, pomarañcz±, rodzynkami, orzechami laskowymi i serkiem wiejskim
2¶niadanie:
jajecznica z dwóch jaj z cebulk± i szczypiorkiem; dwie kromki razowca ze s³onecznikiem; z mas³em, serem ¿ó³tym, pomidorem i szczypiorkiem,
z mas³em, wêdlin± z indyka i pomidorem

30min skakanki

obiad: miska zupy jarzynowej
podwieczorek: kromka razowca ze s³onecznikiem z mas³em orzechowym, ob³o¿ona po³ow± banana , nektarynka; kawa z mlekiem i miodem
kolacja: du¿a bu³ka grahamka;
pó³ z mas³em, twaro¿kiem kanapkowym, pomidorem i szczypiorkiem,
pó³ z mas³em, serkiem w³oskim i d¿emem brzoskwiniowym

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-05-28 o 20:43
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 21:34   #3118
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Witam

Dajê mojeP, bo jestem z siebie dumna. Bowiem, nie liczy³am dzi¶ nic i nie czujê ju¿ takiej potrzeby , bo racja, po co mi to wiedzieæ? Miejmy tylko nadziejê, ¿e jest tu wystarczaj±co du¿o kalorii. zastosowalas sie do mojego 'przepisu'?

¦: jajecznica z jakich¶ 3 jaj wiejskich du¿ych na mase³ku ze szczypiorem i cebulk±, bu³ka otrêbuska na pó³ z mas³em, szynk±, ogórasem i szczypiorem, pó³ z samym mas³em ,brzoskwinia. pó¼niej kawa³ek mlecznej bu³ki z d¿emem aroniowym domowej roboty (od dziadka) to ostatnie brzmi mega

II¶: bu³a mleczna na pó³: baardzo grubo z mas³em orzechowym crunchy, z mas³em i równie grubo z d¿emem papaja-marakuja (siê skoñczy³ ); szklanka ma¶lanki truskawkowej; jab³ko. ¶licznie

Ob: pomidorowa z du¿± ilo¶ci± makaronu i miêso z tej¿e zupy. moze byc

P: serek wiejski z truskawkami, bananem, cynamonem i p³atkami chocapic; du¿a kostka czekolady mlecznej (jak 3 normalne ) jejuu, tez mialam wiejskiego z truskawkami na podw dzisiaj

K:
bu³ka sojowa (ta co zawsze- 100g) z mas³em, ryb± w sosie pomidorowym; z serkiem ¶mietankowym i pomidorem, szczypiorem i bazyli±; pó³ kalarepki. kocham kalarepki, wiec od razu kolacja na + haha

I jak? chyba jest ok?

mi sie podoba, trzymaj tak kochana dalej!

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Wiesz, ¿e to widac jak ktos nie liczy i ma zdrowe podejscie do sprawy i naprawde chce wyzdrowiec itd ! Super !

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

No to lecimy z moim Peee ...

¦. bu³ka grahamka (90g) na pó³:
obie po³ówki z mas³em i ryb±=filet sledziowy w pomidorach z papryka z puszki i (zuzylam mniej wiecej 1/2 puszki) + troche sa³aty i pomidora + herbata zielona tu mogloby cos jeszcze wpasc np kakao

II¦. a) gar¶c cheeriosów + gar¶c corn flexów ze szklank± mleka + sok 100% cappy pomarañczowy (330ml)
b) batonik Kinder mleczna czekolada + Jab³ko ujdzie

O. chiñszczyzna (czyli ry¿ bia³y + miêso z piersi kurczaka + warzywka "mieszanka chinska" + pieczarki + fix do potraw chinskich <- i to wszystko robione chyba na margarynie ) jesli NAPRAWDE sporo to ok

P. 200g jogurtu jogobella brzoskwiniowa z ³yzka s³onecznika,2 ³y¿kami amarantusa i jakies 150g truskawek w to (wyszla pe³na micha) + kawalek jablko -> od siostry hmm, niby ok, ale dalabym cos bardziej kalorycznego

K. 2 d³ugie kromki chleba ciemnego na 4 :
Dwie z mas³em,serem ¿ó³tym i pomidorem. Jedna z maslem, szynka drobiow± i pomidorem. A ostatnia z serkiem kanapkowym orzechowym ("Tartare Orzechowa Aleja" -taki pyszny mniam ) i papryk± + herbata ok

moze dzisiaj ktos rzuci okiem ?? ...a jutro na komunie ^^
hmm... niby duzo a cos malo mi sie wydaje, sama nie wiem smacznego jutro na komunii! nie zaluj sobie slodyczy
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 21:35   #3119
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Moje dzisiejsze U:

1. owsianka na wodzie z otrêbami, serkiem wiejskim, orzechami ziemnymi, p³atkami cini minis, lodami waniliowymi z polew± adwokatow± i cynamonem niebo, klik;
2. 2 kromki chleba wieloziarnistego:
~z margaryn±, serem ¿ó³tym i papryk±
~z margaryn±, camembertem, ogórkiem zielonym i sol±;
w miêdzyczasie wpad³o kilka pistacji;
3. 2 go³±bki odwiniête z kapusty (rewolucje ¿o³±dkowe..), spora ga³ka ziemniaków i kilka chochli domowego sosu pomidorowego ;
podwiczorku nie by³o, bo piek³am karpatkê, wiêc wpad³ tylko podjadany krem do niej : )
4. talerzyk sa³atki jarzynowej z majo, 2 kromki chleba wieloziarnistego z szynk± wo³ow±;
2 marchewki, 2 herbaty jab³kowe z dzik± ró¿±.

rzuci kto¶ oczkiem?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (28,1 KB, 44 za³adowañ)

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-05-28 o 21:37
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 21:49   #3120
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje dzisiejsze U:

1. owsianka na wodzie z otrêbami, serkiem wiejskim, orzechami ziemnymi, p³atkami cini minis, lodami waniliowymi z polew± adwokatow± i cynamonem niebo, klik;
2. 2 kromki chleba wieloziarnistego:
~z margaryn±, serem ¿ó³tym i papryk±
~z margaryn±, camembertem, ogórkiem zielonym i sol±;
w miêdzyczasie wpad³o kilka pistacji;
3. 2 go³±bki odwiniête z kapusty (rewolucje ¿o³±dkowe..), spora ga³ka ziemniaków i kilka chochli domowego sosu pomidorowego ;
podwiczorku nie by³o, bo piek³am karpatkê, wiêc wpad³ tylko podjadany krem do niej : )
4. talerzyk sa³atki jarzynowej z majo, 2 kromki chleba wieloziarnistego z szynk± wo³ow±;
2 marchewki, 2 herbaty jab³kowe z dzik± ró¿±.

rzuci kto¶ oczkiem?
Dla mnie generalnie taki sobie. Wegiel na weglu, weglem pogania. A sniadanie to w ogole jakies kuriozum jak dla mnie, odnosze wrazenie, ze dla ciebie owsianka jest pretekstem do wrzucenia w siebie maksymalnej tony cukru.

Santosowa rzezba ;-)

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.