Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-29, 17:06   #3181
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Prganizm czesto broni sie na ostre zmiany w wydatkach energetycznych zwolieniem metabolizmu
dobra, przyznajê siê, nie doda³am do ignorowanych ciekawi mnie twoja filozofia
wiem, ¿e tak mo¿e byæ i w moim przypadku, ale jak temu zaradziæ? wiem, ¿e najprawdopodobniej padnie odpowied¼ 'stopniowo zwiêkszaæ' - ale jak to zrobiæ - oto jest pytanie . Po diecie stopniowo zwiêksza³am w sposób, który opisa³am - licz±c kalorie co do jednej i zwiêkszaj±c o 100 kcal co 2 tygodnie. Nie chcê tego potwarzaæ, nie chcê znowu zag³êbiaæ siê w liczenie kcal, mam ciekawsze zajêcia.
I proszê, nie namawiaj mnie do zwiêkszania liczby bia³ka kosztem wêgli. Widzisz, ile ich jem. Mogê staraæ siê dodawaæ bia³ko, ale nie chcê nic odejmowaæ. Pisa³am ju¿, ¿e mój organizm nie lubi zbyt ma³ej ilo¶ci wêgli w diecie .

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 17:12   #3182
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
szczerze mówi±c nie potrafiê ¿yæ bez wêgli na kolacjê najbardziej uwielbiam zwyk³e kanapki - kiedy¶ jad³am 4, potem 3. Zmniejszy³am do 2 i wola³abym tak zostawiæ... Dlatego chcia³abym ewentualnie pokombinowaæ z pozosta³ymi posi³kami.
Co do wêgli z³o¿onych - có¿, jad³am ich du¿o. Na ¶niadanie 4 kromki, na II ¶niadanie bu³ka, na obiad 1/2 woreczka ry¿u/makaron pe³noziarnisty i na kolacjê 3 kromki. Raczej a¿ tyle nie zjem, odk±d przerzuci³am siê na owsianki na ¶niadanie i mniej kanapek na kolacjê. Poza tym kolacjê jem 3 godziny przed snem - nawet na R mo¿na je¶æ wêglowe kolacje o takiej porze (czyli o 20-21, ¿eby nie by³o, ¿e k³adê siê nad ranem i kolacjê jem o pó³nocy ).
Wiêc mo¿e inaczej - co mog³abym zmodyfikowaæ oprócz ¶niadania i kolacji? Ostatnio w prawdzie zdarzy³o mi siê zje¶æ 1 czy 2 razy trzy kanapki na kolacjê, postaram siê ju¿ je¶æ dwie .

co do wêgli prostych.. dzi¶ zjad³am ju¿ danio na ¶niadanie z 4 kromkami mieszanego i czeka na mnie karpatka, któr± wczoraj zrobi³am mam straszn± ochotê na ni±... mogê sobie na ni± pozwoliæ w ramach podwieczorku czy nie powinnam? Czy mo¿e zje¶æ jeden kawa³ek zamiast dwóch i do tego gar¶æ orzechów, ¿eby by³o rozs±dniej? Wiem, ¿e na U nie powinnam siê nad tym zastanawiaæ tylko je¶æ to, na co mam ochotê i ju¿, ale có¿.. : (

EDIT:
Bloody, masz gg? robimy ma³y OT, nie chcê, ¿eby Iza siê zez³o¶ci³a na nas .
Jak masz, to wy¶lij na pw .
Jeju, rzeczywi¶cie niez³y OT. Iza, wybacz.
Zaraz Ci pode¶lê nr gg.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 17:14   #3183
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Poka¿ wiadomo¶æ
dzisiejsza R, proszê o ocenê

1. ¶niadanie: fili¿anka kawy z mlekiem 3,2% i pó³ ³y¿eczki cukru. twaro¿ek ze szczypiorkiem i wkrojon± rzodkiewk±. 2 kromki razowego s³onecznikowego z mas³em, sa³at±, szynk±, po plastrze pomidora. pyszne ¶niadanie, ostatnio mleko 3.2 zwarzy³o mi siê w kawie i to mnie zszokowa³o.

2. II ¶niadanie: homo naturalny ze zmiksowanym bananem i truskawkami banan. ueee. ale ³adnie.

3. obiad: 2 kostki miruny w zio³ach z parowaru, ziemniaczki m³ode (3), kefir. ¿adnych warzyw? zamiast ziemniaków mo¿e kasza, ry¿, pe³noziarnisty makaron?

4. podwieczorek: ciastka z ciasta francuskiego posmarowane nutell± - nie wiem jak to opisaæ ale pokroi³y¶my z kole¿ank± ciasto francuskie, wrzuci³y¶my do piekarnika a¿ wyros³o, posmarowa³y¶my nutell± i hopsa do buzi mniam. o bo¿e, za¶lini³am siê, ja bym tam jeszcze mas³o orzechowe walnê³a.

5. kolacja: wpadnie wie¶niak z ogórkiem i pomidorek. okey.

w miêdzy czasie woda, zielona herbatka i gdzie¶ wpad³y 2 paski gorzkiej czeko bo siê uczy³am dzi¶ i mózg potrzebowa³
Jak nauka to nauka. Nie wiem jak z tymi ciastkami na R Ci powiem. Ale pewnie nie jesz ich codziennie, a je¶li chudniesz - to super.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 17:17   #3184
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
dobra, przyznajê siê, nie doda³am do ignorowanych ciekawi mnie twoja filozofia
wiem, ¿e tak mo¿e byæ i w moim przypadku, ale jak temu zaradziæ? wiem, ¿e najprawdopodobniej padnie odpowied¼ 'stopniowo zwiêkszaæ' - ale jak to zrobiæ - oto jest pytanie . Po diecie stopniowo zwiêksza³am w sposób, który opisa³am - licz±c kalorie co do jednej i zwiêkszaj±c o 100 kcal co 2 tygodnie. Nie chcê tego potwarzaæ, nie chcê znowu zag³êbiaæ siê w liczenie kcal, mam ciekawsze zajêcia.
I proszê, nie namawiaj mnie do zwiêkszania liczby bia³ka kosztem wêgli. Widzisz, ile ich jem. Mogê staraæ siê dodawaæ bia³ko, ale nie chcê nic odejmowaæ. Pisa³am ju¿, ¿e mój organizm nie lubi zbyt ma³ej ilo¶ci wêgli w diecie .
Nie rozumiem komentarza z ignorowaniem, ale niewazne.
Do dodawania bialka bym cie nie namawiala, bo to bez sensu w twoim przypadku. Zwieksz moze tluszcze jesli juz masz zwiekszac jakis skladnik. Poza tym ja bym w ogole ILOSCI wegli nie zmniejszala, kedynie zmienila ich typ na wiecej zlozonych i o wiekszej roznorodnosci.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 17:43   #3185
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Nie rozumiem komentarza z ignorowaniem, ale niewazne.
Do dodawania bialka bym cie nie namawiala, bo to bez sensu w twoim przypadku. Zwieksz moze tluszcze jesli juz masz zwiekszac jakis skladnik. Poza tym ja bym w ogole ILOSCI wegli nie zmniejszala, kedynie zmienila ich typ na wiecej zlozonych i o wiekszej roznorodnosci.
czemu nagle mówisz, ¿e bez sensu w moim przypadku zwiêkszaæ bia³ko?
ok, muszê siê postaraæ z tymi z³o¿onymi wêglami. Poszukam chleba lepszej jako¶ci (ni¿ ten mieszany, o którym pisa³am). Ziemniaki to wêgle z³o¿one? Tak mi siê wydaje, bo skrobia nale¿y do grupy polisacharydów. Moim jedynym ¼ród³em wêgli prostych jest m±ka pszenna (zawarta w pieczywie mieszanym, karpatce, któr± w³a¶cie zjad³am ) oraz owocach i pysznych dodatkach do owsianek ;-). Ale dzi¶ stwierdzi³am, ¿e zacznê dawaæ wiêcej owsianych, a mniej dodatków, a na takie typu lody czy baton bêdê pozwalaæ sobie rzadziej natomiast zakupiê wiêcej bakalii.
Wiem, ¿e powinnam zwiêkszyæ t³uszcze - podniesie to i kaloryczno¶æ, i mo¿e pomo¿e w odzyskaniu @. Tylko co mogê dodaæ? Lubiê miêso drobiowe, a ¿eby nie by³o ca³kiem chude, to do dañ mieszanych (typu ratatouille z ry¿em) dodajê udko, a pier¶ jak jem, to panierujê i sma¿ê. Ostatnio jad³am kotlety wieprzowe i postaram siê czê¶ciej wybieraæ wieprzowinê. Go³±bki te¿ mam z miêsa wieprzowo-drobiowego . Twaróg jem pó³t³usty, mleko 2% bo smakuje mi tak, to raz, a dwa - wszyscy u mnie w domu tak jedz±, a po prostu nie staæ nas, ¿ebym sobie kupowa³a osobno twarogi i mleko .
Wracaj±c jeszcze do wêgli - co masz na my¶li mówi±c o wiêkszej ró¿norodno¶ci? Tak jak by³o z pieczywem - ¿eby w ci±gu dnia nie je¶æ ci±gle np. wieloziarnistego tylko na przemian z razowym/graham etc.? ; )
Ale czy zwiêkszaj±c t³uszcze rozkrêcê matabolizm? Czy po prostu staraæ siê stopniowo co¶ dodawaæ? Chocia¿ ciê¿ko mi stwierdziæ co znaczy 'stopniowo', bo raz mam ochotê na 4 posi³ki, drugiego dnia na 5, a potem znowu na 4. I jak tu stopniowo to robiæ?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-05-29 o 17:44
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 18:02   #3186
santos
Zakorzenienie

GG do santos

morphine - odezwij sie na gg to ci skomentuje post zeby nie OTowac.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2011-05-29, 18:10   #3187
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Witam widzê ¿e obszerna dyskusja siê tu toczy

Wklejam dzisiejsz± R:
1. Placuszki owsiane 40g, jajko, usma¿one na mase³ku a na nie 100g serka wiejskiego wymieszanego z startym jab³kiem i cynamonem
2. tuñczyk w/s/w, pó³ szklanki makaronu pe³noziarnistego
1h si³owych, 20 min bie¿ni, 40 min rower
2 kostki gorzkiej czeko 85% lindt
3. gotowana pier¶ z kurczaka, warzywa na parze
4. ³oso¶ norweski 100g , kilka pomidorków koktajlowych

Jutrzejsza:
1. Owsianka 40g, 2 gar¶cie borówek, pó³ jab³ka, cynamon, serek homo 180g
2. Bu³ka wieloziarnista na pó³ jedna z mas³em, kilkoma plastrami polêdwicy drobiowej, ogórkiem druga z mas³em orzechowym - nie jad³am jeszcze tak chce spróbowaæ
3. Wie¶niak 200g z ³y¿k± nerkowców
4/5 Filet z kurczaka usmazony na oliwie, jajko, pomidor, kilka oliwek zielonych
1h spinning, 30 min bie¿nia
6. bêdzie bardzo pó¼no wiêc tylko Tuñczyk w/s/w 100g

chyba czas po jutrzejszych æwiczeniach trochê odpocz±æ... 6 dni æwiczeñ pod rz±d to chyba dla mnie za du¿o...

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 18:20   #3188
liquefy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 721

Cytat:
Napisane przez orchidea24 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam widzê ¿e obszerna dyskusja siê tu toczy

Wklejam dzisiejsz± R:
1. Placuszki owsiane 40g, jajko, usma¿one na mase³ku a na nie 100g serka wiejskiego wymieszanego z startym jab³kiem i cynamonem
2. tuñczyk w/s/w, pó³ szklanki makaronu pe³noziarnistego
1h si³owych, 20 min bie¿ni, 40 min rower
2 kostki gorzkiej czeko 85% lindt
3. gotowana pier¶ z kurczaka, warzywa na parze
4. ³oso¶ norweski 100g , kilka pomidorków koktajlowych

Jutrzejsza:
1. Owsianka 40g, 2 gar¶cie borówek, pó³ jab³ka, cynamon, serek homo 180g
2. Bu³ka wieloziarnista na pó³ jedna z mas³em, kilkoma plastrami polêdwicy drobiowej, ogórkiem druga z mas³em orzechowym - nie jad³am jeszcze tak chce spróbowaæ
3. Wie¶niak 200g z ³y¿k± nerkowców
4/5 Filet z kurczaka usmazony na oliwie, jajko, pomidor, kilka oliwek zielonych
1h spinning, 30 min bie¿nia
6. bêdzie bardzo pó¼no wiêc tylko Tuñczyk w/s/w 100g

chyba czas po jutrzejszych æwiczeniach trochê odpocz±æ... 6 dni æwiczeñ pod rz±d to chyba dla mnie za du¿o...
jako¶ciowo ok, ilo¶ciowo s³abo. je¿eli æwiczysz tak du¿o, to jesz o wiele za ma³o.
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 18:27   #3189
blablablablabla55555
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

Cytat:
Napisane przez blablablablabla55555 Poka¿ wiadomo¶æ
P:

I. 2 bu³ki (ciemne z ziarnami) z mas³em i serkiem kanapkowym ze szczypiorkiem / miodem / serkiem typu w³oskiego / serem, pomidorem, sa³at±

II. bu³a (ma¶lana z makiem) z mas³em i konfitur± truskawkow± / grub± warstw± samego mas³a ; jogurt bananowy z p³atkami czekoladowymi (150g) ; du¿e jab³ko

III. zapiekanka makaronowa z broku³ami na wierzchu z zapieczonym serem i ¶mietan±
(du¿a porcja - ponad 2 razy wiêksza ni¿ 'normalna')

IV. bu³ka (z sezamem) z d¿emem truskawkowym / miodem ; jogurt jagodowy (150g)

Proszê o wgl±d .
To ja mo¿e podbijê, bo zosta³o gdzie¶ za tym ma³ym OT .
blablablablabla55555 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 18:29   #3190
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 986

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
Lekkie R (przesadzi³am w tym tygodniu z t± 'lekko¶ci±'..)
I owsianka ( 4 ³y¿ki p³atków, 1 otr±b, ³y¿eczka proszku poprawiaj±cego trawienie) z serkiem homo brzoskwiniowym i po³ow± brzoskwini
II kromka (ciê¿ka, ok. 90 g) chleba s³onecznikowego z mas³em, wêdlin± i ogórkiem zielonym
III du¿a wydr±¿ona grahamka wy³o¿ona plastrem niskot³uszczowego sera, z kotletem mielonym i surówkami zapieczona w piekarniku
IV to zupe³nie nie mam pomys³u, mo¿e wie¶niak ze s³onecznikiem?
V jajecznica z 2 jaj na ma¶le, zielony ogórek

up
Stary 2011-05-29, 18:39   #3191
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez sunday rose Poka¿ wiadomo¶æ
lekkie r (przesadzi³am w tym tygodniu z t± 'lekko¶ci±'..)
i owsianka ( 4 ³y¿ki p³atków, 1 otr±b, ³y¿eczka proszku poprawiaj±cego trawienieco to za syf?) z serkiem homo brzoskwiniowym i po³ow± brzoskwini
ii kromka (ciê¿ka, ok. 90 g) chleba s³onecznikowego z mas³em, wêdlin± i ogórkiem zielonymok
iii du¿a wydr±¿ona grahamka wy³o¿ona plastrem niskot³uszczowego suf= out sera, z kotletem mielonym i surówkami zapieczona w piekarniku
iv to zupe³nie nie mam pomys³u, mo¿e wie¶niak ze s³onecznikiem?ok
v jajecznica z 2 jaj na ma¶le, zielony ogórek ok, spisz dobrze o tym?

gdzie sie podzial obiad?!

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-29, 18:52   #3192
Sunday Rose
Zakorzenienie

Santos, dziêki ten proszek to ¿aden syf - ³upina babki jajowatej z lnem mielonym generalnie ³upinê zawszê pijê rano, przed ¶niadaniem, ale tym razem nie zd±¿y³am i wrzuci³am j± do owsianki. No obiad by³ - kotlet w grahamce z warzywami wiem, ¿e nietypowo, ale T¯ marudzi³ o 'zdrowego cheeseburgera', wiêc ten ser to naprawdê okazjonalna sprawa a co do kolacji - ostatnio w ogóle ¼le ¶piê, ale to raczej z innych powodów, nie zauwa¿y³am, ¿eby takie zestawienie mia³o na to wp³yw dziêkujê za ocenê
Stary 2011-05-29, 18:52   #3193
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Cytat:
Napisane przez liquefy Poka¿ wiadomo¶æ
jako¶ciowo ok, ilo¶ciowo s³abo. je¿eli æwiczysz tak du¿o, to jesz o wiele za ma³o.
No ja to siê zastanawiam czy nie za du¿o i ju¿ my¶la³am nie raz co uci±æ, co zmieniæ bo nie chudnê
Kilka razy tak rekreacyjnie policzy³am sobie kalorie ile jem, ¿eby mieæ obraz - wychodzi³o tak w przedziale 1500 - 1600.

Jak schud³am 4 kilo tak waga teraz siê ¿e tak powiem utrzymuje, lekkie wahania tylko i nie chudnê na tym wiêc nie wiem czemu tak skoro tyle æwiczê, zaczynam byæ zmêczona t± eRk±... Wêgle jem tylko ju¿ tylko w 2 pierwszych posi³kach. Serio za ma³o jedzenia? mo¿na przez to nie chudn±æ?

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 19:07   #3194
liquefy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 721

Cytat:
Napisane przez orchidea24 Poka¿ wiadomo¶æ
No ja to siê zastanawiam czy nie za du¿o i ju¿ my¶la³am nie raz co uci±æ, co zmieniæ bo nie chudnê
Kilka razy tak rekreacyjnie policzy³am sobie kalorie ile jem, ¿eby mieæ obraz - wychodzi³o tak w przedziale 1500 - 1600.

Jak schud³am 4 kilo tak waga teraz siê ¿e tak powiem utrzymuje, lekkie wahania tylko i nie chudnê na tym wiêc nie wiem czemu tak skoro tyle æwiczê, zaczynam byæ zmêczona t± eRk±... Wêgle jem tylko ju¿ tylko w 2 pierwszych posi³kach. Serio za ma³o jedzenia? mo¿na przez to nie chudn±æ?
daj sobie na luz na jaki¶ czas, powinno sie ruszyæ. ja nie widze, ¿eby w Twoich jad³ospisach tyle kalorii by³o. Zw³aszcza je¶li masz du¿± aktywno¶æ fizyczn±, ogranizm zaczyna sie broniæ.
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 19:10   #3195
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 373

wklejam mój dzisiejszy chorobowo-naukowy jad³ospis U (ma³o dzi¶ ruchu, i ma³o apetytu z rana, za to du¿o zakuwania i stresu). bêdê bardzo wdziêczna za ocenê.

-¶niadanie: zwyk³a owsianka na szklance mleka 2%- 4 ³y¿ki p³atków, ³y¿ka otrêbów, szczypta soli i ³y¿eczka miodu

-drugie ¶niadanie: zapiekana kanapka na kawa³ku ciemnej ciabaty, z grillowanym kurczakiem, mango, sa³at±, awokado, ¿ó³t± papryk±, suszonym pomidorem, orzechami pini. ¶wie¿o wyciskany sok z pomarañczy i grapefruita

-obiad: pe³noziarniste tagliatelle z broku³ami i ³ososiem. sa³atka ze ¶wie¿ego szpinaku, pomidora malinowego, zielonych szparagów, czarnych oliwek i odrobiny twaro¿ku koziego

godzina spaceru po lesie

-podwieczorek (przy nauce)- fili¿anka naturalnego kakao z mlekiem i miodem, du¿a gar¶æ migda³ów, du¿a gar¶æ pistacji.

-kolacja (nauka): omlet ¿ytni ( z dwoch jaj) z twaro¿kiem ekologicznym zmiksowanym z malinami, truskawkami i wanili± i z gar¶ci± pokruszonych nerkowców

w ci±gu dnia 2 l wody, du¿o herbaty zielonej i czarnej z sokiem malinowym lub z cytryn±

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-05-29 o 19:14
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 19:24   #3196
monix07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 196
GG do monix07

R
¶niadanie: pó³tora ciemnego chleba z drobiow± szynk±, pomidorem, sa³at± i rzodkiewk± + kiwi i zielona herbata .
drugie ¶niadanie: 5 pieczywek tych z wasa i jab³ko
obiad: ry¿ z kawa³kami piersi z kurczaka i czerwon± fasol±
podwieczorek: garstka p³atek pszenno ry¿owych z owocami egzotycznymi (takie z biedronki, wlasnie mam pytanie czy mogê je w ogóle jej¶æ?) z jogurtem naturalnym.

po¼niej zjad³am dwie ¶rednie marchewki i rzodkiewke i 2 kostki gorzkiej czekolady.
kolacja: bêdzie wêdzona makrela i 2 pieczywka z wazy.

Wydaje mi siê ¿e jem troche za du¿o s³odkiego... Proszê o ocenê
Dzisiaj jeszcze zaraz dok³adam do tego 15 min na rowerze i 30 min 2 level 'schudnij w 30 dni z Jiilian Michaels"

' i chcia³abym powróciæ do tych czasów ,

kiedy jedynym makija¿em by³a pomadka mamy ,
u¶miech by³ zawsze szczery i istnia³a wiara w to ,
¿e mi³o¶æ istnieje '
monix07 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 19:37   #3197
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ

£iii! Tak jest, zastosowa³am siê. I baardzo mi siê to podoba no to super!

Jak zawsze mega pysznie i ilo¶ciowo te¿ ok. Nic dodaæ nic uj±æ.Dziêkujê

Nora, mi smakuj±. takie troszkê kwaskowate. Wgl swiezych pomidorow nie lubie, tylko suszone, a zupe pomidorow± kocham tak jak sos

hahah, jakies aluzje co do milki? XD szczerze, to jakos nie przepadam, taka strasznie slodka, chociaz maja kilka naprawdê dobrych

a sorki, to FRUTILLA a nie fruitella ;D http://www.lod-kot.pl/files/frutilla-24szt.-koral.jpeg

sama robilam tzn z mama muffinki sa naszymi popisowymi slodkosciami

P na dzisiaj
I 2 kanapki na cieplo z mozzarella, wêdlin±, ogorkiem i salat± + koktajl truskawkowy z kawalkami cytryny posypany muesli

II twaróg z truskawkami i suszonymi owocami + pasek czekolady tiramisu

III kopytka jakeis 250 g, bo bylo opakowanie 0.5kg na mnie i brata do tego salatka [pekinka, ogorek konserwowy, zielony groszek, kukurydza, jogurt naturalny, musztarda]

IV smakija tiramisu [wiem, paskudztwo chemiczne , ale dawniej mi smakowalo wiec chcialam znow zjesc i skonczylo sie na tym, ze bylo mi niedobrze ] + duza kroma prawdziwego domowego chleba na zakwasie od babci z wêdlina i warzywnym okladem

V zaraz bed± pancakes albo grahamka na 3 - z Bieluchem, wedlina, ¿ó³tym serem.

dzisiaj chyba takie lekkie P, prawda?
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 19:37   #3198
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 373

Cytat:
Napisane przez monix07 Poka¿ wiadomo¶æ
R
¶niadanie: pó³tora ciemnego chleba z drobiow± szynk±, pomidorem, sa³at± i rzodkiewk± + kiwi i zielona herbata . na ¶nadanie daj dwie kromki
drugie ¶niadanie: 5 pieczywek tych z wasa i jab³ko wasê zdecydowanie wyrzuæ. to bardzo przetworzony, bezwarto¶ciowy i niezdrowy produkt. u¿ywaj tylko dobrego jako¶ciowo razowca z pe³nego ziarna, chleba ¿ytniego. poza tym gdzie tu bia³ko, warzywa, t³uszcze?
obiad: ry¿ z kawa³kami piersi z kurczaka i czerwon± fasol±- raczej zastêpuj czerwon± fasolê innymi warzywami , ry¿ ciemny lub dziki
podwieczorek: garstka p³atek pszenno ry¿owych z owocami egzotycznymi (takie z biedronki, wlasnie mam pytanie czy mogê je w ogóle jej¶æ?) z jogurtem naturalnym. mo¿esz je¶æ wszystko co chcesz- nikt ci tego nie zabroni ale takie p³atki to sam cukier. zast±p je tradycyjn± owsiank± z p³atków górskich, sama wybieraj dodatki, i zjadaj j± rano, a nie po po³udniu tu znowu brakuje bia³ka i nnkt. to zdecydowanie nie jest dobry podwieczorek.

po¼niej zjad³am dwie ¶rednie marchewki i rzodkiewke i 2 kostki gorzkiej czekolady. zamiast czekolady jedz orzechy, najlepiej migda³y lub nerkowce
kolacja: bêdzie wêdzona makrela i 2 pieczywka z wazy. zamiast wazy-daj do makreli solidn± porcjê warzyw

Dzisiaj jeszcze zaraz dok³adam do tego 15 min na rowerze i 30 min 2 level 'schudnij w 30 dni z Jiilian Michaels"
j.w. przeczytaj podwieszone tematy, bo nie ma w tym jad³ospisie prawid³owych posi³ków

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-05-29 o 19:42
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 20:01   #3199
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Uuu.
1¶n
- micha - actvia ma³a naturalna, 3 ³y¿ki kaszki lniano-owsianej, du¿a gar¶æ suszonych ¶liwek, ¿urawiny, orzechów laskowych, w³oskich, migda³ów, ¶wie¿ych truskawek.
2¶n - dwie babeczki z truskawkami i mini kawa³ek sernika.
3¶n - jajko na twardo z groszkiem ma¼niête majonezem.
2 h szybkiego roweru po lesie
obiad - 1 burger z indyka z grilla, kawa³ek kie³baski z fileta, trochê sa³atki greckiej.
kolacja - du¿y filet z kurczaka, grillowana cukinia, sa³atka - pekinka, kukurydza, papryka, sos vinaigrette.
Stary 2011-05-29, 20:06   #3200
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
Santos, dziêki ten proszek to ¿aden syf - ³upina babki jajowatej z lnem mielonym generalnie ³upinê zawszê pijê rano, przed ¶niadaniem, ale tym razem nie zd±¿y³am i wrzuci³am j± do owsianki. No obiad by³ - kotlet w grahamce z warzywami wiem, ¿e nietypowo, ale T¯ marudzi³ o 'zdrowego cheeseburgera', wiêc ten ser to naprawdê okazjonalna sprawa a co do kolacji - ostatnio w ogóle ¼le ¶piê, ale to raczej z innych powodów, nie zauwa¿y³am, ¿eby takie zestawienie mia³o na to wp³yw dziêkujê za ocenê
Nie dodawaj babki lancetowatej do jedzenia. Zly pomysl. Tylko na min 30 min przed jedzeniem i popijaj duza iloscia wody.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
Uuu.
1¶n
- micha - actvia ma³a naturalna, 3 ³y¿ki kaszki lniano-owsianej, du¿a gar¶æ suszonych ¶liwek, ¿urawiny, orzechów laskowych, w³oskich, migda³ów, ¶wie¿ych truskawek. Fajnie.
2¶n - dwie babeczki z truskawkami i mini kawa³ek sernika.jakis konkret? kanapka? wedlina?
3¶n - jajko na twardo z groszkiem ma¼niête majonezem.jakis wegiel tu? Kroma chleba?
2 h szybkiego roweru po lesie
obiad - 1 burger z indyka z grilla, kawa³ek kie³baski z fileta, trochê sa³atki greckiej.ok
kolacja - du¿y filet z kurczaka, grillowana cukinia, sa³atka - pekinka, kukurydza, papryka, sos vinaigrette.ok
Bardzo ladne menu, pytanie, czy skuteczne U. Widze, ze zwiekszylas ilosc, jesz wiecej pod koniec dnia. Wolisz jesc wiecej wieczorem niz rano? Tak pytam, bo ja zeby nadrobic kcal to pakuje w siebie do popoludnia, a wieczorem malo lub nic

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-29, 20:21   #3201
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Nie dodawaj babki lancetowatej do jedzenia. Zly pomysl. Tylko na min 30 min przed jedzeniem i popijaj duza iloscia wody.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Bardzo ladne menu, pytanie, czy skuteczne U. Widze, ze zwiekszylas ilosc, jesz wiecej pod koniec dnia. Wolisz jesc wiecej wieczorem niz rano? Tak pytam, bo ja zeby nadrobic kcal to pakuje w siebie do popoludnia, a wieczorem malo lub nic
Pewnie, ¿e wolê je¶æ wiêcej rano ni¿ wieczorem i tak zazwyczaj jest - dzi¶ tak wysz³o, bo po rowerze by³am mega g³odna, wiêc zjad³am to, co zosta³o z wczorajszego grilla a potem mia³am rodzinn± kolacjê i te¿ wypada³o co¶ wzi±æ. jajko bez kromy chleba, bo mia³am ochotê tylko na ma³± przek±skê a te babeczki to w ogóle wysz³y jako dodatek. Dziêki.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez monix07 Poka¿ wiadomo¶æ
R
¶niadanie: pó³tora ciemnego chleba z drobiow± szynk±, pomidorem, sa³at± i rzodkiewk± + kiwi i zielona herbata . kromki dwie, szynki sporo, mo¿e jakie¶ jajko do tego?
drugie ¶niadanie: 5 pieczywek tych z wasa i jab³ko masakra. wasa w ogóle siê nie nadaje do niczego. Daj tutaj owsiankê z wie¶niakiem, twaro¿ek z bakaliami i do tego jab³ko. Albo kromkê z twarogiem, tuñczykiem, filetem z kurczaka i sosem jogurtowym. Milion mo¿liwo¶ci.
obiad: ry¿ z kawa³kami piersi z kurczaka i czerwon± fasol± hm. okey. ry¿ br±zowy? taki powinien byæ. kurczaka sporo i warzywa! czerwona fasolka to za ma³o.
podwieczorek: garstka p³atek pszenno ry¿owych z owocami egzotycznymi (takie z biedronki, wlasnie mam pytanie czy mogê je w ogóle jej¶æ?) z jogurtem naturalnym. Szczerze? Ja to bym w ogóle nie chcia³a tego je¶æ. Ju¿ lepiej zrobiæ sobie w³asn± granolê bez cukru. Takie rzeczy na r to ¶rednio, na podwieczorek to ju¿ w ogóle. Im pó¼niej, tym wiêcej bia³ka i warzyw, a tu same cukry. Omlet jaki¶ z szynk±, sa³atka ¶ledziowa. Wie¶niak z orzechami.

po¼niej zjad³am dwie ¶rednie marchewki i rzodkiewke i 2 kostki gorzkiej czekolady.
kolacja: bêdzie wêdzona makrela i 2 pieczywka z wazy. Zjedz makrelê bez wasy za to z warzywami.

Za du¿o s³odkiego? Nie. Ten jad³ospis po prostu jest bardzo ¶redni. Prawie nie ma bia³ka, nie ma warzyw. Zero nnkt. Cukry proste na podwieczorek. Zapraszam do zapoznania siê z w±tkami podwieszonymi.
Stary 2011-05-29, 20:41   #3202
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

U

I. Placki owsiane z jogurtem i rodzynkami/mas³em orzechowym/niskos³odzonym d¿emem; kawa z mlekiem sojowym.
du¿y kawa³ek arbuza
II. Pier¶ z kurczaka sma¿ona na oleju rzepakowym z papryk±, marchewk±, cukini±, fasolk± szparagow±, porem, kalarepk± i sezamem.
III. Gruszka, pasek czekolady z orzechami
IV. Grahamka na pó³, obie czê¶ci z mas³em i: z twaro¿kiem, wêdzonym ³ososiem i pomidorem/z twarogiem i pomidorem.

i jak?
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 21:24   #3203
Bloody_
Rozeznanie

No to ocenimy...

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
U

I. Placki owsiane z jogurtem i rodzynkami/mas³em orzechowym/niskos³odzonym d¿emem; kawa z mlekiem sojowym. pychaaa...
du¿y kawa³ek arbuza ok, jako przek±ska.
II. Pier¶ z kurczaka sma¿ona na oleju rzepakowym z papryk±, marchewk±, cukini±, fasolk± szparagow±, porem, kalarepk± i sezamem. super smacznie, ale gdzie jakie¶ wêgle? ;>
III. Gruszka, pasek czekolady z orzechami tutaj za ma³o mi siê wydaje... szczególnie, ¿e te¿ drugiego ¶niadania praktycznie nie by³o.
IV. Grahamka na pó³, obie czê¶ci z mas³em i: z twaro¿kiem, wêdzonym ³ososiem i pomidorem/z twarogiem i pomidorem. ok.

i jak?
Jest smacznie, zdrowo i by³oby idealnie, gdyby nie to, ¿e wydaje mi siê, ¿e trochê za ma³o kalorycznie. Praktycznie 3 posi³ki i w dodatku obiad bez wêgli...

Ale w sumie to u mnie trochê podobnie dzi¶ wysz³o, wiêc lekka hipokryzja z mojej strony. Wybacz mi.

Utrzymanie:

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków) na mleku (szklanka 3,2%) z miseczk± truskawek, gar¶ci± orzechów w³oskich i startymi dwoma kostkami gorzkiej czekolady

tutaj: ciê¿ka praca - czyt. zbieranie truskawek + oczywi¶cie podjadanie- jaki¶ 1kg? mo¿e wiêcej

2. Makaron penne pe³noziarnisty z zielon± soczewic±, pomidorem, cebulk± (sma¿one na ma¶le) - solidna porcja
(mia³a byæ zupa marchewkowo-soczewicowa wg. santos, ale niestety brak czasu mi na to nie pozwoli³, wiêc nastêpnym razem siê za to zabiorê )

3. 2 kawa³ki pe³noziarnistego ciasta z truskawkami; kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2%

4. Omlet z dwóch jaj i otr±b pszennych z 3 plastrami wêdliny z kurczaka, pomidorem i szczypiorkiem

Proszê o ocenkê.

Edytowane przez Bloody_
Czas edycji: 2011-05-29 o 21:50
Stary 2011-05-29, 21:57   #3204
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
Utrzymanie:

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków) na mleku (szklanka 3,2%) z miseczk± truskawek, gar¶ci± orzechów w³oskich i startymi dwoma kostkami gorzkiej czekolady ok

tutaj: ciê¿ka praca - czyt. zbieranie truskawek + oczywi¶cie podjadanie- jaki¶ 1kg? mo¿e wiêcej hehe ok, brzmi super

2. Makaron penne pe³noziarnisty z zielon± soczewic±, pomidorem, cebulk± (sma¿one na ma¶le) - solidna porcja
(mia³a byæ zupa marchewkowo-soczewicowa wg. santos, ale niestety brak czasu mi na to nie pozwoli³, wiêc nastêpnym razem siê za to zabiorê )ok

3. 2 kawa³ki pe³noziarnistego ciasta z truskawkami; kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2%fajny deser

4. Omlet z dwóch jaj i otr±b pszennych z 3 plastrami wêdliny z kurczaka, pomidorem i szczypiorkiemsuper

Proszê o ocenkê.
Mi sie podoba. Tak letni ;-)

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-29, 22:06   #3205
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Mi sie podoba. Tak letni ;-)
Dziêki za zerkniêcie.

Stary 2011-05-29, 22:10   #3206
cudowniee
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

czesæ móg³by kto¶ oceniæ mój dzisiejszy jad³ospis?

U:

¶niadanie: owsianka (na wodzie, 4 ³y¿ki) z otrêbami, nektarynk± i twarogiem; kilka truskawek;

kawa³ek wêdzonego ³ososia, 2 kromki wasy z ogórkiem i sa³at±, ga³±zka selera naciowego; zielona herbata;
banan, 2 nektarynki;
szklanka soku pomidorowego z hortexu;

obiad: porcja pieczonego indyka, ziemniaki, 2 rodzaje surówek;

podwójne espresso

kolacja: pó³ kostki twarogu z otrêbami i cynamonem, jab³ko, pomarañcza;

kubek ciemnego kakao;
jogurt naturalny z ³y¿k± miodu.
cudowniee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 22:35   #3207
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, wiem, zawsze pijê pó³ godziny przed ¶niadaniem i zapijam prawie dwiema szklankami wody - przez co potem mam mniej miejsca na ¶niadanie, ale te farfocle maj± na mnie zbawienny wp³yw, wiêc pijê bez marudzenia dziêki jeszcze raz
Stary 2011-05-30, 10:06   #3208
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

hej
napisze moje wczorajsze P

Sn.
- owsianka (4 lyzki platkow owsianych, jogurt naturalny 180 g, wkrojony banan i lyzka otrebow zytnich), herbata.

2sn.
- 2 kromki chleba slonecznikowego (60 g) z lyzeczka masla orzechowego.

Ob.
- surowka w pomidora i salaty lodowej z lyzeczka oliwy z oliwek, gotowana piers z kurczaka (130g), pol woreczka kaszy gryczanej.

Podw.
- kefir 250g, 2 kostki gorzkiej czekolady 90 %.

Kol.
- 3 kromki chleba slonecznikowego (95g) z maslem, 2 plasterki szynki drobiowej, duzy plaster sera zoltego, pol pomidora, rzodkiewki, herbata.

Po.
- 3/4 kubeczka serka wiejskiego Pic Frisch 200 g z pomidorem.

Dodam, ze w ostatnim czasie troche za malo tego wszystkiego gramowo jadlam i od wczoraj musialam juz zwiekszyc w kazdym posilku.
Waga mi troszke spadla w ostatnim czasie, a tyc nadal musze, teraz mam ok 2 tygodnie na 1kg-1,5kg. Jestem akurat za granica na wakacjach na ok 2 tygodnie, wiec tutaj musze to zrobic :P
Zaraz ide na zakupy, zakupic rozne rzeczy, jogurty, maslanki, twarogi itd. Zastanawiam sie jedynie czy nie jem za slodko, tzn. czy nie za duzo weglowodanow. A co do bialka, to powiem Wam szczerze, ze np. wieczorem ten serek wiejski to juz mi uszami wychodzi, jem go, bo jest tam bialka duzo, ale juz mi sie strasznie przejadl! Wolalabym np. ryz na mleku, ale wiem, ze pozniej moga byc wyrzuty, dlatego staram sie jesc w miare zdrowo.
Tylko, ze te jedzenie juz mi bokiem wychodzi.........
Jestem u rodziny, duzo atrkacji mnie tu czeka, ale mam tez misje przytycia :P musze
Santos, moglabys ocenic moj jadlospis?
co mozna wieczorem zamiast serka wiejskiego?
a na podwieczorek zamiast kefiru?
bede dzis na zakupach to zobacze tu serki homo, jakies zdrowe jogurty, bo juz te moje jedzenie mi sie przejadlo
gotowana piers, serek itd. i tak w kolko
no ale to zdrowe, wiec jednak jest chyba ok, tyle, ze monotonia i nudy!!!!
mam dosc tego bialka o 21:P tego serka:P
ale za slodko nie chce jesc, by mi to nie poszlo w tluszcz:P
i tak wydaje mi sie, ze malo bialka jem i to baaaardzo malo.
sory za OT, Santos napisz mi na priv moze.
jako przegryzki po kolacji moze orzechy? serek jakis?
ale nie chce wegli tak duzo jesc itd.
bo w sumie moje sniadanie i podwieczorek sa b. slodkie
platki, jogurt, banan....
i tyle pieczywa
sama juz nie wiem.
prosze o rady, tyle juz przytylam, nawet jadlam o wiele wiecej slodkiego w szpitalu wtedy i jakos zylam:P
mam na plusie ok +6,5 kg, bo troche spadlo ostatnio, ale czeka mnie jeszcze kilka dobrych kg.
a tutaj musze 1kg-1,5 kg w 2 tyg.:
prosze o rady!!!!
zalezy mi na zdrowym tyciu, jak do tej pory bylo w sumie.

Santos. napisz na priv blagam
z gory dzieki i PRZEPRASZAM za OT.

Edytowane przez skomplikowana_18
Czas edycji: 2011-05-30 o 10:09
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 10:46   #3209
Sunday Rose
Zakorzenienie

Dzisiejsze R :

I owsianka (4 ³y¿ki p³atków, ³y¿ka otr±b) na szklance mleka 1,5% z brzoskwini±, skruszonymi dwoma kawa³kami crunchy egzotycznego, ma³± ³y¿eczk± mas³a orzechowego - by³a pyszna i bardzo gêsta
II nie bêdzie, bo w³a¶nie skoñczy³am owsiankê
III dwa pe³noziarniste nale¶niki z kurczakiem, sa³at±, ogórkiem kiszonym i papryk±
IV serek homo ze s³onecznikiem
V omlet z jajek i wêdliny, jakie¶ warzywka do przegryzienia

proszê o ocenê
Stary 2011-05-30, 11:24   #3210
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 768

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Poka¿ wiadomo¶æ
hej
napisze moje wczorajsze P

Sn.
- owsianka (4 lyzki platkow owsianych, jogurt naturalny 180 g, wkrojony banan i lyzka otrebow zytnich), herbata.

2sn.
- 2 kromki chleba slonecznikowego (60 g) z lyzeczka masla orzechowego.

Ob.
- surowka w pomidora i salaty lodowej z lyzeczka oliwy z oliwek, gotowana piers z kurczaka (130g), pol woreczka kaszy gryczanej.

Podw.
- kefir 250g, 2 kostki gorzkiej czekolady 90 %.

Kol.
- 3 kromki chleba slonecznikowego (95g) z maslem, 2 plasterki szynki drobiowej, duzy plaster sera zoltego, pol pomidora, rzodkiewki, herbata.

Po.
- 3/4 kubeczka serka wiejskiego Pic Frisch 200 g z pomidorem.

Dodam, ze w ostatnim czasie troche za malo tego wszystkiego gramowo jadlam i od wczoraj musialam juz zwiekszyc w kazdym posilku.
Waga mi troszke spadla w ostatnim czasie, a tyc nadal musze, teraz mam ok 2 tygodnie na 1kg-1,5kg. Jestem akurat za granica na wakacjach na ok 2 tygodnie, wiec tutaj musze to zrobic :P
Zaraz ide na zakupy, zakupic rozne rzeczy, jogurty, maslanki, twarogi itd. Zastanawiam sie jedynie czy nie jem za slodko, tzn. czy nie za duzo weglowodanow. A co do bialka, to powiem Wam szczerze, ze np. wieczorem ten serek wiejski to juz mi uszami wychodzi, jem go, bo jest tam bialka duzo, ale juz mi sie strasznie przejadl! Wolalabym np. ryz na mleku, ale wiem, ze pozniej moga byc wyrzuty, dlatego staram sie jesc w miare zdrowo.
Tylko, ze te jedzenie juz mi bokiem wychodzi.........
Jestem u rodziny, duzo atrkacji mnie tu czeka, ale mam tez misje przytycia :P musze
Santos, moglabys ocenic moj jadlospis?
co mozna wieczorem zamiast serka wiejskiego?
a na podwieczorek zamiast kefiru?
bede dzis na zakupach to zobacze tu serki homo, jakies zdrowe jogurty, bo juz te moje jedzenie mi sie przejadlo
gotowana piers, serek itd. i tak w kolko
no ale to zdrowe, wiec jednak jest chyba ok, tyle, ze monotonia i nudy!!!!
mam dosc tego bialka o 21:P tego serka:P
ale za slodko nie chce jesc, by mi to nie poszlo w tluszcz:P
i tak wydaje mi sie, ze malo bialka jem i to baaaardzo malo.
sory za OT, Santos napisz mi na priv moze.
jako przegryzki po kolacji moze orzechy? serek jakis?
ale nie chce wegli tak duzo jesc itd.
bo w sumie moje sniadanie i podwieczorek sa b. slodkie
platki, jogurt, banan....
i tyle pieczywa
sama juz nie wiem.
prosze o rady, tyle juz przytylam, nawet jadlam o wiele wiecej slodkiego w szpitalu wtedy i jakos zylam:P
mam na plusie ok +6,5 kg, bo troche spadlo ostatnio, ale czeka mnie jeszcze kilka dobrych kg.
a tutaj musze 1kg-1,5 kg w 2 tyg.:
prosze o rady!!!!
zalezy mi na zdrowym tyciu, jak do tej pory bylo w sumie.

Santos. napisz na priv blagam
z gory dzieki i PRZEPRASZAM za OT.

co jest s³odkiego w kefirku i 2 kosteczkach gorzkiej czekolady?
dla mnie to takie smutne, nie smaczne, wyliczone, wycackane, ortorektyczne wrêcz, je¶li na tym ty³a¶ to wspó³czujê, wiem ¿e to farum o zdrowym od¿ywianiu, ale ten jd³ospis nie jest zdrowej osoby która chce normalnie je¶æ,bo skupiasz siê na pierdo³ach, czemu jeden owoc, ten podwieczorek to ja niewiem, lubisz sam kefir? Dlaczego nie lody albo budyñ? omlet, nale¶nik no co¶ smacznego. obiad piêkny na redukcje, mo¿e skorzystam choæ nie wiem czy przê³kê takie suche miêso....
Nie wie¿ê ¿e to wszystko Ci smakujê, poprostu nie wie¿ê.
Pozatym stanowczo za ma³o t³uszczów.

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.