|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3421 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 402
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Nie mam ¿adnych problemów z hormonami. Endokrynolog kaza³ mi zbadaæ wszystkie hormony zwi±zane z w³osami i s± ok. Innych chorób te¿ nie mam. Robi³am analize pierwiastkow± w³osów - wyszla ok. Bada³am w³osy pod mikrokamer± - te¿ wszystko ok. Stosowalam mezoterapiê - jeden zabieg 300z³ a zrobi³am 5 i te¿ bez efektu. Stosowa³am wszystkie dostêpne w aptekach ¶rodki ³±cznie z tymi najdro¿szymi, wszelkie tabletki, zio³a i nic. A przebadana ju¿ by³am pod ka¿dym wzglêdem. Nawet robi³am gastroskopiê i kolonoskopiê. U ginekologa tez by³am i wszystko ok. A w³osy lec± od 5 lat i w dzieñ mycia 500. Mam ich 1/3 tego co by³o. Dobrze ¿e naturalnie by³y bardzo gêste to jeszcze co¶ ich mam. Ogólnie to mi psychika juz siada. Niby jestem ca³kiem zdrowa a tracê tyle w³osów...
|
|
|
|
#3422 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Cytat:
Jejku widzê, ze masz jeszcze powa¿niejszy problem. Rozumiem Ciê co czujesz, na pewno wszystko bêdzie jescze dobrze |
|
|
|
|
#3423 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 024
|
Witam Wszystkich
![]() Pozwalam sobie do³±czyæ do tego w±tku, gdy¿ w³a¶nie rozpoczê³am mocn± kampaniê przeciwko wypadaniu w³osów. Mêczê siê z tym od dawna, raz jest lepiej raz, jest gorzej. Ale od ostatnich 3-4 miesiêcy jest tragicznie. Zazwyczaj pomaga³o branie czego¶ ze skrzypem i popijanie herbatki z pokrzyw±. Tym razem nie. Pocz±tkowo my¶la³am, ¿e to skutek odstawienia hormonów, które odstawi³am w³a¶nie 3-4 miesi±ce temu, ale ile¿ mog± te w³osy wypadaæ? Poniewa¿ dokucza³o mi te¿ swêdzenie skóry g³owy i ³upie¿ - zaczê³am od usuniêcia tych¿e Nizoralem. Pomog³o. Teraz chcê spróbowaæ u¿ywaæ WAX do wypadaj±cych w³osów, zobaczymy jakie to da efekty. £ykam te¿ Vitapil. Trzymajcie kciuki.
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 268
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3425 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 067
|
|
|
|
|
#3426 |
|
Przyczajenie
|
Eh mycie w³osów i niestety wypad³o wiêcej ni¿ ostatnio a ja g³upia my¶la³am ¿e siê utrzyma tendencja zni¿kowa
|
|
|
|
#3427 |
|
Raczkowanie
|
Te¿ myslê ¿e jedyna opcja to jeszcze ten stres. Ja ogólnie jestem nerwowa i potrafiê przejmowac siê nawet g³upotami a do tego jeszcze nerwy jak widze ile wlosów wypada... dlatego te¿ zapisa³am siê do psychologa bo uwa¿am ze to ju¿ ostatni ratunek dla mnie
|
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnei niestety minê³o 8 miesi±cy od odstawienia i nadal lec± jak g³upie;/ |
|
|
|
|
#3429 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Kochane wiza¿ystki!
Jestem studentk± pierwszego roku, studiujê psychologiê na SWPS we Wroc³awiu. Jako i¿ sama d³ugo boryka³am siê z problemem nadmiernego wypadania w³osów (to moje drugie konto na wiza¿u [poprzednie babegrrrl] a je¶li o niego chodzi, to by³ on bardzo pomocny dla mnie w kwestii dbania o moje kud³y) wybra³am temat o wp³ywie nadmiernego wypadania w³osów na samoocenê u kobiet oraz ich wiedzy na temat tego uporczywego problemu. Czy mog³abym poprosiæ o po¶wiêceniu kilku minut na wype³nieniu ankiety? Jest to w pe³ni anonimowy kwestionariusz i wykorzystany on bêdzie tylko do celów w³asnych. Prosi³abym zainteresowane panie o wyra¿enie chêci wype³nienia ankiety pisz±c do mnie e-mail mój adres: 500days.of.maja@gmail.comMam nadziejê, ¿e Wasze problemy z w³osami szybko siê skoñcz± i nie bêdziecie musia³y wchodziæ na to forum ju¿ nied³ugo (chyba ¿e w kwestii udzielania pomocy innym u¿ytkowniczkom). Z góry dziêkujê za pomoc !
|
#3430 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 024
|
Cytat:
Masakra, jak walczysz z wypadaniem?
|
|
|
#3431 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 1 682
|
Witam .. Czy Seboradin dostane w Aptece
?
Cz³owiek nigdy nie pozbêdzie siê tego, o czym milczy. „Je¶li próbujesz byæ kim¶ innym, poniesiesz pora¿kê. ¦wiat ju¿ ma tak± osobê. Teraz potrzebuje ciebie. ¦cie¿ka, któr± wytyczasz, mo¿e nie mieæ sensu dla nikogo na ¶wiecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wy³±cznie twoja. |
|
|
|
#3432 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio by³o lepoej jak regulranie pi³am pokrzywê i lyka³am skrzyp ale teraz siê pogorczylo;/
wiêc kupi³am Seboradin Lotion i Skrzypovitê ³ykam i musze podnie¶æ poziom ¿elaza bo jestem na pograniczu anemiii;/ Cytat:
? tak z ciekawo¶ci spytam![]() bo ja w mojej aptece ostatnio 17z³ da³am
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Przyczajenie
|
Eh dziewczyny, dzisiaj sobie u¶wiadomi³am, ¿e nie mam ju¿ prawie po³owy w³osów, a takie by³y ³adne, dopiero teraz potrafiê to docenic
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- dziewczyny napiszcie proszê ile wam wypada, w dzieñ mycia i tak w ogóle, chcia³abym mieæ porównanie
|
|
|
|
#3435 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 804
|
Cytat:
![]() Je¶li czesze w³osy ( a ju¿ nie czeszê) to wypada od setki wzwy¿. Ogólnie ile bym w³osów razy nie czesa³a to i tak za ka¿dym razem ponad setka, wiêc z czesania zrezygnowa³am. Podczas mycia teraz nie wiem dok³adnie, bo zrobi³am ten krok w przód je¶li chodzi o moje samopoczucie psychiczne i tych w³osów nie wy³apujê z wody, nie mniej jednak, w dalszym ci±gu jest to oko³o 200. No i po myciu jak one schn± to wypada nawet 100. Tak¿e w dzieñ mycia jest to tragedia, bo wtedy nawet z 300 wypada ( dawniej i tak by³o z 500). A tak jak w³osów nie myjê to dziennie oko³o 100. |
|
|
|
|
#3436 |
|
Przyczajenie
|
Teraz moja statystyka
Dzieñ mycia: 250 -340 dzien bez mycia- do 130 W moim wypadku najgorsze jest 4-5 godz po myciu, lec± wtedy jak szalone, potrafi nawet 170, dobrze ¿e mia³am wcze¶niej gêste w³osy bo ju¿ bym nic nie mia³a na g³owie
|
|
|
|
#3437 |
|
BAN sta³y
|
A moja statystyka wygl±da tak:
w dzieñ mycia (zale¿y od nie wiem czego) albo: tak ok 150 (50 luzem ok 100 przy myciu) albo ok 40-70 (przy samym myciu) a w dzien bez mycia to hmm 50 bedzie? nie wiem ciezko policzyc. |
|
|
|
#3438 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 20
|
Witam
Chcia³am podzieliæ siê moimi do¶wiadczeniami z wypadaj±cymi w³osami. Zawsze mia³a nie do¶æ, ¿e grube w³osy , to jeszcze mnóstwo, ¿e a¿ ciê¿ko by³o ogarn±æ. We wrze¶niu ubieg³ego roku zaczê³am mieæ pewne "problemy natury psychicznej" [chandra - depresja to zbyt du¿e s³owo; wahania nastrojów] wywo³ane przykrymi do¶wiadczeniami [problemy z ch³opakiem]. Ci±gnê³o siê to a¿ do marca br. Do tego doszed³ spadek wagi [6kg w przeci±gu jednego miesi±ca] i w³osy zaczê³y wypadaæ jak szalone. Dziewczyny, powiem wam jedno - same suplementy nie zadzia³aj±. Wypadaj±ce w³osy (je¶li nie jest to problem natury genetycznej) to przede wszystkim stres i z³a dieta. Kiedy wszystko w moim ¿yciu siê uspokoi³o, zaczê³am normalnie je¶æ, nie stresowaæ siê, zaczê³am braæ tabletki ha-pantoten classic (by³o to na pocz±tku kwietnia br). Bra³am po 4 tabletki dziennie po 2 miesi±ce. Po 2 tygodniach paznokcie znacznie siê wzmocni³y a po miesi±cu wypadnie w³osów zmniejszy³o siê. Wczoraj wziê³am ostatni± porcjê tabletek. W³osy ju¿ nie wypadaj± a do tego nigdy nie mia³am tak d³ugich i mocnych paznokci i tak ³adnej cery. Dziewczyny, ograniczcie stres, zmieñcie dietê i spróbujcie mo¿e tego ha-pantotenu . Mnie pomóg³, mo¿e wam te¿ siê uda ![]() Powodzenia ! xO xO Karolina |
|
|
|
#3439 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 696
|
Dziewczyny a czy która¶ próbowa³a p³ukanek z czarnej herbaty? znalaz³am dzisiaj link do tego filmiku na innym forum. Dziewczyna mia³a problem z wypadaj±cymi w³osami i w³a¶nie p³ukanki z czarnej herbaty jej pomog³y.
http://www.youtube.com/watch?v=fOx1mfQxyAk |
|
|
|
#3440 |
|
Przyczajenie
|
maymay6 ja nie próbowa³am i obawiam siê ¿e na moje lec±ce szaleñczo w³osy nic by to nie pomog³o
![]() kula_judyta to prawda mia³am stresa ale to by³o w grudniu, mamy maj a w³osy nadal lec± ![]() fryzjerstwoMojaPAsja - jejku marze o tym, ¿eby pewnego piêknego dnia w dzieñ mycia wypad³o mi 150 w³osów ![]() Czekam dalej na statystyki
|
|
|
|
#3441 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 1 682
|
Cytat:
tak to prawda stres strasznie wp³ywa na w³osy sama mam z tym problem ;/mam nerwice ... Okropno¶æ a w³osy moje siê na tym nacierpia³y ile kosztuj± te tabletki w aptece? ..
Cz³owiek nigdy nie pozbêdzie siê tego, o czym milczy. „Je¶li próbujesz byæ kim¶ innym, poniesiesz pora¿kê. ¦wiat ju¿ ma tak± osobê. Teraz potrzebuje ciebie. ¦cie¿ka, któr± wytyczasz, mo¿e nie mieæ sensu dla nikogo na ¶wiecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wy³±cznie twoja. |
|
|
|
|
#3442 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
Cytat:
Dzieci s± milsze od doros³ych zwierzêta s± milsze od dzieci mówisz ¿e rozumuj±c w ten sposób muszê doj¶æ do twierdzenia ¿e najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek no to co milszy mi jest pantofelek od ciebie ty s**********(...) ![]() (A.B)
Edytowane przez CieszSieDrobiazgami Czas edycji: 2011-05-31 o 14:24 |
|
|
|
|
#3443 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
![]() :przytu l:![]() :przy tul:Rozumiem Cie ja na ¿ycie te¿ nie mam co narzekaæ, mam dobr± pracê, lubiê to co robiê, we wrze¶niu wychodzê za m±¿ i niebawem siê wyprowadzam(y) na swoje. Ale w³osy mnie do³uj±, wiêc wiem jak siê czujesz. Ostatnio te¿ mia³am do³ek przez w³osy bo te¿ u mnie wypadanie sie nasili³o.Nie martw sie, w koncu to minie... MUSI. |
|
|
|
|
#3444 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
a ja u siebie zauwa¿y³am, ¿e jak mia³am naprawdê trudne chwile w ¿yciu i bardzo bardzo stresuj±ce i nie w g³owie mi by³o dbanie o w³osy, nie bra³am ¿adnych tabletek, nie robi³am masek, nawet od¿ywki nie stosowa³am codziennie to w³osy mi nie wypada³y! tzn wypada³y ale bardzo ma³o, tyle ile fizjologicznie musi wypa¶æ...po tamtym okresie mogê nawet zaryzykowaæ stwierdzenie, ¿e mia³am naprawdê piêkne w³osy.... a tu nagle zaczê³y mi mocniej wypadaæ...choæ nic w moim ¿yciu tak mocno stresuj±cego obecnie siê nie dzieje... wiêc ju¿ sama nie wiem od czego te wypadanie zale¿y, chyba najbardziej od genów! moja kole¿anka nic nie robi z w³osami, odchudza siê co i rusz i ma piêkne, gêste, l¶ni±ce w³osy...
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 491
|
Z moimi w³osami lepiej, chyba mogê nawet zaryzykowaæ stwierdzenie, ¿e du¿o lepiej. Nie wypada mi ich codziennie multum, tylko trochê, jednak w dni w które myjê g³owê (co 2-3 dni) ok. 100-200. Nie jest to tragedia porównuj±c z tym co by³o, ale wola³abym, ¿eby nie zapychaly uj¶cia umywalki
. Eh. Nic wiêcej mi nie pozosta³o, poza kontynuowaniem leczenia (hormonami) i suplementacji.Btw w aptekach dbam o zdrowie ha-pantoten mo¿na zamówiæ za 48 z³. Wczoraj kupowa³am. Na paznokcie dzia³a .
|
|
#3447 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 90
|
hej dziewczyny... co my¶licie o LOXONIE 5% tak w³a¶nie siê przymierzam aby poprosiæ dermatologa o recepte. Kto¶ z was u¿ywa³? Jakie efekty? Czy przechodzi³y¶cie proces linienia i jak d³ugo trwa³. Z góry dziêki za odpowied¼
|
#3448 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Btw dzisiaj postanowi³am zrobic sobie 10 dni przerwy z liczeniem w³osów, mam nadziejê, ¿e moja psychika siê dziêki temu poprawi
|
|
|
|
|
#3449 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 90
|
nikt wiêcej siê nie wypowie?
|
#3450 |
|
Raczkowanie
|
A ja ci±gle sobie obiecujê ¿e przestane je liczyæ, ale za ka¿dym razem ulegam i licze, bo mam nadziejê ¿e bêdzie ich mniej i bêdê siê cieszyæ. Np. w poniedzia³ek wypad³o troszke mniej to ju¿ zadowolona i wczoraj oczywi¶cie te¿ liczy³am bo my¶la³am ¿e bêdzie jeszcze lepiej a tu niemi³e zaskoczenie bo wypad³o tyle co zwykle
![]() Mnie tez zastanawia ¿e dawniej mia³am du¿e stresy i nie wypada³y a teraz tak lec±
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

!

. Eh. Nic wiêcej mi nie pozosta³o, poza kontynuowaniem leczenia (hormonami) i suplementacji.