|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
![]() na macierzyńskim wypłacaja średnią z 12 miesięcy jesli dobrze pamiętam.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-05-29 o 19:06 |
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
co do spodni wieczorem podam wymiary i pokaze fotke ma mi je gdzies za godzinke-dwie podrzucic.
my bylismy u tesciowej ( mialam nie isc ale tz mnie uprosil) i pyta tz mamy czy chce zobaczyc zdjecia z usg malenstwa a ta "ja takich zdjec nie lubie" przykro mi sie zrobilo bardzo.....ehhh a mialam nie isc cholera jasna!!!!!co do lezaczka aniu ten jest super! wiem cos o tym, chociaz ja go nie mialam ale kazda z moich kolezanek miala wlasnie taki!! Wazne przy lezaczkach jest tez to zeby sie rozkladaly calkiem na plasko i byly usztywniane na pleckach, wtedy maluch od najmniejszego moze sobie wszedzie na nim lezec i spac. ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- aniu lozeczko tez jest swietne no i od dzis wiem ze nasz ten zakup tez juz NA BANK czeka.... ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- muffinka jesli chodzi o fishera to oni maja rzeczy chyba nie zniszczalne, my mamy dla malej mase zabawek z fishera, ona po nich skacze, karmi je wszystkim, zalewa piciem, rzuca nimi a nie maja ANI JEDNEJ RYSY NAWET!!!
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a krwinki czerwone jak sa to co to oznacza?? nigdy nie miałam żadnych zapaleń-tzn żadnych dolegliwości od strony pęcherze-teraz też zreszta nie boli mnie on.. ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- ktoraś z dziewczyn pytała o cenę soku z żurawiny bez cukru-wygooglałam i 490 ml kosztuje 21.11 a 980ml za 43,98zł. apteka internetowa doz nadganiam co piszecie i na bieżąca odp więc nei wiem czy ktoś cenę podał już..
|
|
#3964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem na L4, od 6 tyg, ale ze względu na poprzednie poronienie i troszkę fizyczną pracę.
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
mnie z Oliwia glowa bolala codziennie do 3 miesiaca czy do 4 dzien w dzien, mialam dosc ale przyzwyczailam sie jakos do tego i ktoregos dnia po prostu to minelo samo
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś chodzenie do racy to dla mnie straszny wysiłake-właśnie ze względu na te bóle nie wiem czy chodzić dalej i czekać czy się skończą czy iśc na zwolnienie na tydzień czy dwa...dziś głowa mnie nie boli pierwszy raz od paru dni...tzn pobolewała,ale przestała... myśląłm,że w ciązy ominie mnie to tym bardziej,że przed ciążą to też miewam takie bóle trwające około 3 tyg
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia wlasnie widzialam te zabawki po 2-3 dzieci i sa w swietnym stanie, ale jak pomysle, ze tyle kasy na nie... ehh... jeszcze mnie nie stac
ale na lezaczek sie skusze... i mata z fishera mi sie marzy... |
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
powiem ci ze my mielismy mate z tiny love seria zoo, jest bardziej kolorowa a to wielki plus dla takiego maluszka a zrobiona super,
tak ci sie wydaje, nieraz na allegro mozna kupic za grosiki te zabawki takze warto patrzec na aukcje, a w stanie na bank beda idealnym wiec warto, ja w ten sposob kupilam krokodyla z klockami sensorycznymi i zyrafe za 80 zl a w sklepie ponad 200 bym zaplacila. Co prawda ja nie na allegro tylko sieradzaku ( takie nasze miastowe allegro) ale na allegro tez mozna, warto patrzec.
|
|
#3969 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja nie wiem co to za fatum z poronieniami ciąży na moich znajomych. Wczoraj żona najlepszego przyjaciela mojego męża, a moja bardzo dobra koleżanka poroniła w 10/11 tc
Masakra jakaś. To już drugie poronienie wśród moich znajomych w ciągu jednego miesiąca![]() Mąż już mi nie pozwolił wracać do pracy. Lepiej dmuchać na zimne, tym bardziej,że od dwóch dni cały czas boli mnie brzuch i to nie w pachwinach, tylko jakoś tak wyżej. Nie wiem czy to macica się powiększa, czy co ![]() Już jest nam tak strasznie smutno, nie wiadomo jak się tu teraz z tymi znajomymi spotkać. Mi brzuszek rośnie, a one straciły swoje maleństwa
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny.
Ja od rana zabiegana więc dopiero teraz was troszke poczytam
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
straszne ale tego nie przewidzisz, ja tez mialam taka sytuacje to co ci moge poradzic, to jak sie beda pytaly jak sie czujesz- dziekuje, dobrze, a opowiadaj co u ciebie, ja to w domu siedze nie wiem nic co sie dzieje...
wiesz zbywaj temat bo to nic milego... pytaj co u nich, nie jak sie czuja, ale tu na lody to ostatnio widzialam tego, na temat ciazy lepiej sie nie rozgadywac a najlepiej wrecz go omijac. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- muffinka nie wiem czy cie pociesze ale nas tez na wieleeee rzeczy nie stac, niestety nie jest kolorowo ale mamy nadzieje ze sie polepszy, bywaly miesiace jak Oli byla malutka ze po 10 zl nam zostawalo na pol miesiaca. Teraz jest troszke lepiej ale tez srednio wiec moze sie uda tezetowi pojechac na pare miesiecy za granice zeby tu splacic kredyty i byc na czysto z wyplatami.
|
|
#3972 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki jutro za wizyte ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
Jakbym swojego TZ słyszała. Co bym nie kupiła drewnianego to ON przecież Ja sam mogę takie zrobić a ty kase straciłaś. No cały on. Ja teraz chce łóżeczko turystyczne , ale jak będzie to sie okaże ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Współczuje co za menda z tej teściowej chociaż tak żeby Tobie było milej mogła zobaczyć. Współczuje Ci ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Strasznie Ci współczuje, ale wiem z Mojego doświadeczenia że raczej nie prędko bo to bardzo boli , a jak jak spotkałam kogoś z brzuszkiem to było mi bardzo smutno
|
|
|
#3973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co to book car?
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3975 |
|
Zadomowienie
|
car boot
to jest tak jak w Polsce pchli targ sprzedaje się z samochodów rzeczy zajrzyj na internecie może koło ciebie gdzieś są a się opłaca nieraz jeździć na nie
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
muffinka tak samo jak my, dokladnie mamy taka sama sytuacje!
|
|
#3977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ubranka tez tam sa?
|
|
|
#3978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).A co wagi mam podobnie do ciebie zaczynam zaraz 12 tydzień i jestem coraz lżejsza według wagi
|
|
#3979 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki,tak sobie czytam co piszecie ,ja naszczęście nie mam bólów głowy .Mdłości mi się skończyły naszczęście ,tylko czasami mam małe kryzyzy.Ale wydaje mi się że troche na swoje zawołanie ,musze zacząć się troche oszczędzać ,ale to łatwo sie mówi -ale jak człowiek przyzwyczajony do życia na wysokich obrotach to ciężko zwolnić.
Ale dzidzia ważniejsza więc trzeba. Mam do was pytanko drogie kobitki-miewacie w ciąży wysypki,mnie właśnie od czasu do czasu na dekolnie i rękach wysypuje ,i nie wiem czy od jedzenia czy jak???? Czekam na kolejną wiszyte -mam 10czerwca buźka
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
Dziewczyny mała mnie już obudziła o 5.50 takie kopniaki dostawałam że już nie chciało mi się spać chyba jej się pomyliło myślała że czas do pracy![]() dreamnes ubranka, zabawki, wszystko co tylko chcesz
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
jezuuu mala usnela ide sprzatac, bo sie nie wyrobie jeszcze musze wam obiecane zdjecia wkleic....a dzisiaj jej chrzestna przyjezdza na tydzien
|
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
Witamy i My
![]() Dziś zaczynamy 16 tydzień kiedy to zleciało to sama nie wiem kiedy zleciało. Dziś mamy także wizytę u lekarza ciekawe co u naszego maleństwa, może pokaże co ma między nóżkami Co do wagi do 4,5+ . Mój TŻ wariat mówi że z brzuszkiem jestem jeszcze bardziej seksowna dziś od rana takimi sms'ami mnie zasypuje hehe Dziś rano stwierdziłam że ciąża daje mi mnóstwo szczęścia. Radość mnie rozpiera. A kiedyś pisałyście z jakiego regionu polski jestem to ja MAZOWSZE - OKOLICE WARSZAWY
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-05-30 o 09:50 |
|
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
Ja zaczynam dzisiaj 17 tc. Samopoczucie mam bardzo dobre, ale trochę sie martwić, bo nie czuję jeszcze żadnych ruchów. Wizytę u gina mam dopiero za tydzień
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
wyluzujcie dziewczyny, 17 tydzien i nie czucie ruchow to nic strasznego.
Ja z Oliwia poczulam nie wiem19-20 moze jakos tak, cos kolo tego, a mam tez przypadek w rodzinie ze kuzynka w q ciazy poczula w 18 tygodniu, a w 2 ciazy w 22 tygodniu. Przestancie sie niepotrzebnie stresowac, na cholere wam to, no i nie tylko wam. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- joamic1 ja tak mialam wlasnie 8 meisiecy to byly chyba poza pewnymi infekcjami najlepsze miesiace jakie moglam miec, ale od 8 do 9 ten jeden miesiac ostatni, tak mi dal popalic ze bozeeee! jak sobie przypomne to ciarki mam, obym teraz miala inaczej. A jest tu ktos kto spodziewa sie 3 malenstwa?? pytam bo ciekawa jestem czy toprawda ze 2 dziecko jest zupelnie inne.
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Cos dawno Goldiki nie bylo, czy mi sie wydaje? Mam nadzieje, ze jej te wstretne baby nie wykanczaja tam psychicznie...
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzis jest 17 tydzien i 1 dzien 18-ego tygodnia![]() Ja wlasnie wrocilam od lekarza z Filipciem. Wczoraj jak zlapal goraczke, tak nie moglam jej zbic czopkami. W nocy mial 38.8 .A Filip nie moze miec wysokiej goraczki, bo organizm reaguje bardzo dziwnie na nia- ma jakies dziwne wstrzacy ( w listopadzie trafil do szpitala, bo przestal oddychac przez goraczke i mial jakas dziwna zapasc...myslelismy wtedy , ze to padaczka) Ale na szczescie-nieszczescie to typowe dla tego wieku zakazenie jamy ustnej, jutro juz powinno byc ok. No nie dziwne, ze cos zlapal, jak osttanio latal z wywalonym jezorem i wszystko lizal ![]() Wczoraj bylo apogeum klotni z Tz i jak tak dalej pojdzie, to w tym tygodniu wyleci za drzwi z walizkami. Ale mi ulzylo jakos...dziwne...ale juz od rana mi popsul neryw znow- mial zostawic fotelik, bo jakos do lekarza trzeba jechac z dzieckiem....no i oczywiscie nie zostawil. Pojechalam z tesciowa na przypal bez fotelika...kasy na mojego lekarza tez nie zostawil. Tesciowa mi pozyczyla stowe- oj szkoda, ze syn nie jest taki jak ona ![]() Dzis ide do gina na 15-ta . Trzymajcie kciuki, ciekawe co powie na te moje ostatnie skurcze
|
|
#3987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ggoraa oczywiście trzymam kciuki bardzo mocno
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-30 o 10:45 |
|
|
|
|
#3988 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ja po weekendzie jakas zmęczona jestem... W piatek sie pokłócilismy z TŻ-tem, i od piateku śpię u mamy Niby już rozmawiamy ze sobą, ale nie wiem, czy On zrozumiał co źle zrobił, bo baaaardzoooo trudno się z nim rozmawia, ogólnie jest zamknięty w sobie i ciężko do NIego dotrzeć.. Staram się nie denerwować, ale w sumie od piątku bez melisy nie da rady ![]() Wczoraj zaczął się 17t.c. Nie czuję jeszcze ruchów maluszka, a tak bym chciała.... Wizytę mam dopiero 10 czerwca, a i tak pewni ebez USG..Co do imion, jakie wybraliśmy - jak już kiedyś pisałam, dla dziewczynki Dobrusia (Dobromiła), a dla chłopca Leon. Pozdrawiam wszystkie mamusie i miłego dnia Wam życzę![]() P.S. ciagle mi się dzisiaj chce jeść...
|
#3989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hejka ![]() 17sty to nie koniec świata jakbyś napisała 25 to by sie mozna było martwić. Każda z Nas jest inna i nie patrzy się na to że ta juz czuje a ja nie. Przyjdzie i pora na Ciebie Nie ma co sie martwić ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Moje siostry mają po 2 dzieci i szczerze tak to prawda. Jesli jedno jest co np nie psuje zabawek to drugie psuje wszystko. Przynajmniej to są przypadki od Moich sióstr Czyli Ja jak będe mieć 2 to będzie mały niszczyciel
|
|
|
#3990 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
![]() Kurcze tak Was czytam i nie mogę uwierzyć, jak TŻ może Was denerwować Przecież jesteście w ciąży, każdy stres który on Wam przysparza może odbić się na maleństwu ... jego dziecku ... oj chyba my kobiety nigdy mężczyzn nie zrozumiemy. Wiem, że ciężko, ale dziewczyny spróbujcie się nie denerwować.Dobrze, że ja trafiłam na złotego mężczyznę. Ja od rana robię pranie. Ładna pogoda, więc trzeba to wykorzystać. Lecę zaraz też do sklepu po jakieś owoce, a potem na tarasie w cieniu będziemy z maleństwem odpoczywać. Po wydarzeniach weekendowych, czyli poronieniu kolejnej koleżanki stopuję na maksa. Koniec sprzątania i mycia całego tarasu. Ggoraa ty też przsytopuj Bo zauważyłam, że my obydwie coś na pupie więcej niż 5 minut nie potrafimy usiedzieć
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

A to ZUS nie płaci 100% ??? Mi się wydawało, że on płaci 100% średniej z ostatnich 3 miesięcy
Widocznie się myliłam 

przykro mi sie zrobilo bardzo.....ehhh a mialam nie isc cholera jasna!!!!!

, a dziewczynka to nie wiem może Kinga, okaże się po porodzie co mi bardziej pasuje
fakt że nie miała śrubek ale już kupiliśmy tylko jeszcze nam jednych brakuje złożyliśmy je i wkleję zdjęcia
a był materac ale stary patrzyłam na ebay są po 21f wszystko nas wyniesie 32f
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Nie ma co sie martwić