|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#1382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
![]() Cytat:
Małz był naprawde zaskoczony, rozbawiony i chyba nawet troszkę poruszony tym prezentem. Książeczka przetrwała do dziś już około 7 lat a małża pozdrawiam bo ma urodziny wtedy kiedy ja pamiętasz ze jeden toast jest dla mnie nie?
|
||
|
|
|
#1383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajowy pomysł ![]() chyba mu po prostu zrobie jakąs pyszna kolacyjke(on uwielbia jejśc jak ja gotuje ) i chyba zamówie mu torta w kształcie piłki noznej bo uwielbia moze zrobie mu masazyk-hmmm na pewno coś wymysle-mam jeszcze tydzień![]() a o urodzinkach pamietam 3 Ty a potem archinta
|
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda, ze ja nie mam takich pomysłów...
|
|
#1386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja jeszcze sobie wykalkulowałam coś takiego: w pracy dostajemy premie kwartalne i w ciągu kwartału można być maks 30 dni na zwolnieniu, więc się załapię na premię
|
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1388 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za pomysł, zdolniacha z Ciebie
|
||
|
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szalona ![]() Cytat:
kolacyjka tez fajna coś mnie dziś na głupotki wzięło |
||
|
|
|
#1390 |
|
Wtajemniczenie
|
iiii zawstydzacie mnie
pomysł na prezent rzuciłam do kopiowania a nie na przechwałki![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- archinta potem, potem. bo chyba 4-ego co? nie wyskakuj tu przed szereg |
|
|
|
#1391 |
|
Wtajemniczenie
|
Archinta strój świetny
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
strój super -w tym mu podam torta he he
|
|
|
|
#1394 | |||
|
Zakorzenienie
|
aa2, Archinto dzięki za kciuki
jakoś zaczynam się denerwować tym usg ![]() Cytat:
troszkę rozpuszczony przez babcie, ale przejdzie mu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
do konca czerwca planuje...chyba, że w między czasie jakis tydzien wezmę na odsapnięciea nie wiecie czy lekarz może dac L4 na dzien do przodu (tzn np jutro -30 maja - od 1 czerwca)? pewnie nie znając moje szczęście... |
|||
|
|
|
#1395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lausanne - rewelacyjny pomysl na prezent, ja tez lubie "zmajstrowac" cos od siebie, ale akurat w przypadku malza to nie dziala, bo on malo sentymentalny jest Mojemu lepiej kupic mu cos praktycznego lub upragnionego, ale za to przyjaciolka i mama lub dziadkowie sa zachwyceni takimi prezentami. Kiedys dziadkowie dostali czekoladki w drewnianym pudeleczku z wierszykiem wygrawerowanym, ktory polaczylam z 2 roznych i bardzo pasowal do naszej sytuacji. Dziadek az na pamiec sie go nauczyl i potem mi go recytowal przy spotkaniu
|
|
|
#1396 |
|
Rozeznanie
|
Ja mamuśki jestem na etapie szukania stroju kąpielowego, przede wszystkim na basen
bo przecież nie wyskocze już w dwuczęściowym prawda, bo brzuch na wierzchu co myśliciehttp://allegro.pl/biord-ciazowy-stro...594802559.html cena fajna, tylko ciekawe jak jakościowo
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mimo brzuszka byłam jedną z najchudszych w towarzystwie serio ....a największe brzuchy mieli faceci. W dwuczęsciowym wyglądam jak wielorybek
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
KWC
|
Cytat:
na dzień do przodu to chyba tak - ja idę w przyszły poniedziałek 6.06 do ginki, ale dopiero po południu i chciałabym dostać zwolnienie od wtorku 7.06, bo przecież w poniedziałek będę normalnie w pracy. Nie sądzę żeby to był kłopot. Wahałam się co do brania tego L4 już teraz, ale widzę, że większość z Was już siedzi w domu. OrangeJuice chciałabym zapisać się na ten fitness od 1 lipca, bo w tym miesiącu nie podołam z kasą. Gdybyś była chętna to super - we dwie zawsze raźniej. Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-05-29 o 21:42 |
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to trudno, do roboty trzeba iść nadal
|
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy wizyte tego samego dnia![]() ja tez zastanawiałam sie nad tym moim L4 ale jednak postanowiłam iśc, coraz gorzej mi sie w pracy siedzi, klienci i ludzie z pracy ni epatrząc na nic łaza z katarami, grypami itd i rozsiewaja zarazki, mnie bola plecy juz tak ze czasem jak wstaje to az tak w dól mnie ciagnie, no i po ostatniej awari lapka nie mam żadnych programów i bez sensu sciągac teraz wszystko od nowa jak pewnie za niedługo i tak poszłabym na zwolnienie, no i u mnie dochodzi sytuacja w parcy: nie wiadomo czy mi umowe przedłuzą, niby po rozmowie z dyrektorem jestem spokojniejsza bo powiedział ze o to zawnioskuje ale pewności czy jeszcze inna góra wyrazi na to zgode i czy dostane takowa umowe jest tak czy siak niepewna (zreszta moze powiedział tak na odczepnego bo gadałam z nim prosto w oczy?) no i on tez powiedział ze mam sie nie przejmowac sprzedaza i wynikami tylko mam iśc na zwolnienie bo jakby sie coś stało to bym sobie nei wybaczyła a i oni mieliby wyrzucty sumienia-powiedział ze nei wpłynie to na decyzje wiec po tym weekendzie stwierdziłam ze chyba najwyższy czas długo nad tym myslałam no i chyba postanowione
|
|
|
|
|
#1402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... no chyba, że lekarz postanowi inaczej a na wizytę idę w czwartek
|
|
|
|
|
#1403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jeszcze teoretycznie do 22 lipca musze pracowac, a pozniej normalny urlop i macierzynski (tutaj idzie sie na macierzynski 6 tyg. przed przewidywanym terminem porodu).Juz sie nie moge doczekac Bo naprawde ciezko znalezc na cokolwiek czas. My jeszcze w lesie z przygotowaniami na przyjscie na swiat maluszka...Bo i kiedy to wszystko ogarnac? No nic, trza byc cierpliwym ![]() Mam jakies schizy ostatnio, ze z ta moja szyjka tez cos nie tak jest... W marcu mialam pierwszy i ostatni zarazem pomiar (33mm), lekarz stwierdzil-ok. 2 tyg temu przy wizycie jak sie poskarzylam, ze mnie tak dziwnie kluje w pochwie( po lekturze internetu jest to objaw skracania sie szyjki, heh), zbadal recznie, stwierdzil- szyjka ladnie zamknieta no i dobrze jest. W ogole jak spytalam o prawidlowa dlugosc szyjki, to prawie mnie wysmial, powiedzial, ze zadaje pytania, jakbym byla co najmniej w 36 tc(?!). Poczulam sie glupio, bo faktycznie czlowiek tu z lekarzem dyskutowac chce, a tak naprawde nie ma o niczym Zielonego pojecia (nie ujmujac w niczym "wiedzy internetowej") ![]() Hmmm...zastanawiam sie...zostawic te moja nieszczesna szyjke w spokoju, czy dac sie gdzie indziej zbadac..? Bede od 2 czerwca w Polandii na urlopku (Juhhuuu!) i juz kombinuje gdzie by tu ginekologa szukac... ![]() ...jejuniu, czemu sie tak zawsze zamartwiac trza, hm? ![]() Przydaloby sie moze cos na opamietanie ![]() ...bylby juz minal ten 26 tydzien, to moze sie czlowiek troche uspokoi, ehm... ![]() A malutka boksuje, ze hej! ![]() To sie wygadalam! Spijcie dobrze
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmykam mamuśki
miłej nocki
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
ja też spadam coby jakoś jutro wstać
odezwę się pewnie poźno wieczorem po wizycie, spijcie dobrze
|
|
|
|
#1406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1407 |
|
Rozeznanie
|
Ja też już zmykam, bo inaczej normalnie się zaziwewam
|
|
|
|
#1408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kciuki duże
Cytat:
![]() Asiu, chyba będzie dziewczynka, bo coś bardzo zbrzydłaś Cytat:
![]() Cudnie wyglądałaś, uwielbiam kwiaty we włosach Czyżbyście wybrali imię dla synka? ![]() Oczywiście Hehe, widzę że miałyśmy dziś podobną rozrywkę wieczorną ![]() Cytat:
![]() Cotka, sukienka mi się podoba Z Twoich włosów zapewne można wyczarować cuda, może jakieś kwiaty wpięte? I będziesz wyglądać kwitnąco Małgosiu - witaj i życzę zdrówka Jak tylko chcesz to prześlij mi dane do listy (imię, wiek, przewidywany termin porodu, płeć dziecka - chłopiec chyba?).Wyjątkowo dobrze się dziś czułam, aż jakaś odmiana
|
|
#1409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Taka juz chyba nasza ludzka natura, jak sie nie ma zmartwien, to sie ich na sile szuka. Chyba zrobie tak jak Ty - zaufam po prostu ...tylko tak by sie zawsze chcialo te 100procentowa pewnosc miec, ktorej nikt nie moze dac
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wy też czujecie maleństwo nisko??? Kurcze, bo dziś kopie tak nisko, że zaczynam się martwić
zawsze na wysokości pępka, a teraz stamowczo nizejPomocy!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Ja chyba jakoś koło połowy czerwca dopiero dołączę do was

pewnie dziadki wnusia porozpieszczali i teraz musi się przyzwyczaic do mamusi

) i chyba zamówie mu torta w kształcie piłki noznej bo uwielbia 

szalona
pomysł na prezent rzuciłam do kopiowania a nie na przechwałki

no to trudno, do roboty trzeba iść nadal