wymarzony pierścionek część XXI - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-29, 11:23   #361
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XXI

xzora dziękuję

Bo takie przedstawienia się pamięta Ja teraz wszystkie nagrywam i potem będę miała taką biblioteczkę pamiątkową z moich lat pracy (tzn lat jeśli mi umowę przedłużą ) hehe

Ja z mężem byłam za Barcą. Mój mąz jest ich wieeeelkim fanem.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:51   #362
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć
Udało mi się prawie całkowicie opracować projekt nad którym siedzę - super

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Madzialenka12344321, gratuluję udanego przedstawienia w szkole! Może reżyserką zostaniesz
Ja do tej pory pamiętam tekst z przedstawienia, w którym brałam udział w pierwszej albo drugiej klasie podstawówki o Dwóch Michałach:
Tańcowały dwa Michały, jeden duży drugi mały, jeden gruby, drugi cienki, tańcowały w takt piosenki
W przedstawieniu grałam jedną z głównych ról - tego dużego i cienkiego Michała (dzisiaj by mnie do tej roli na pewno nie wzięli).

My też oglądaliśmy mecz, z tym, że mężczyźni kibicowali MU. Ja swojego faworyta nie miałam, jakoś rzadko mogę się wciągnąć w oglądanie meczów piłki nożnej. Wolę koszykówkę.

Nic mnie tak nie drażni jak komentatorzy sportowi Dlatego nie oglądam meczów.
Koszykówka mnie emocjonuje tylko na żywo.

Madzialenka, fajnie, że wszystko się udało
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:59   #363
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Emilko gratulacje ukończenia projektu

Ja tylko raz byłam na takim prawdziwym meczu na stadionie (w Holandii - stadion Ajaxu) i faktycznie... emocje niezastąpione

Stary 2011-05-29, 14:41   #364
goosia207
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Mnie mobilizują moje własne wyniki. Jak widzę kolejny spadek, chociaż o pół kg, to od razu bardziej mi się chce odchudzać.
U mnie na razie 9 kg w dół... Już od jakiegoś czasu. Mam nadzieję, że wkrótce poleci jeszcze trochę

No i powodzenia dla Ciebie Gosiu

Mnie też mobilizują moje wyniki, ale najpierw muszę zacząć żeby jakieś były 9 by mi wystarczyło

Cytat:
ButterBear, pewnie masz gruczołowatą budowę piersi, stąd brak zmiany w rozmiarze mimo spadku kg. Ale może to i lepiej, bo przy chudnięciu, piersi tracą na jędrności.

Migrena od ciasny staników? Nie słyszałam Ale bóle kręgosłupa już tak - przy za luźnym obwód idzie do góry, przez co się garbimy, a od za ciasnego mięśnie są za bardzo napięte. Najtrudniej osiągnąć optimum. Jeszcze kwestia obwodów staników, niektóre ciągnął się jak guma od majtek, inne z kolei są jak sznurek. Ja w takich sznurkowatych (najczęściej satynowe takie są) nie mogę chodzić, bo od razu mnie kręgosłup boli.

Szkoda, że na mnie to nie działa. Ale jak poczytałam ile dziewczyny biegają, to postanowiłam zwiększyć sobie długość treningu.
Udanej imprezy urodzinowej!
podziwiam

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć
Udało mi się prawie całkowicie opracować projekt nad którym siedzę - super

Nic mnie tak nie drażni jak komentatorzy sportowi Dlatego nie oglądam meczów.
Koszykówka mnie emocjonuje tylko na żywo.

Madzialenka, fajnie, że wszystko się udało
To fajnie.Ja w tym tyg.olałam trochę pisanie pracy co oznacza, że w przyszłym tyg.będę musiała się spiąć
Stary 2011-05-29, 16:16   #365
jodie
Zakorzenienie

hej.
naskrobalam cos w klubie.
Stary 2011-05-30, 09:00   #366
miskowa
Zakorzenienie

cześć,
Jestem nieprzytomna i nie mogę się dobudzić. Nawet ciężko mi się na klawiaturze skupić i pisać, mimo że poszłam wczoraj spać o normalnej porze. Jestem nawet po kawie już i dalej nic

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość

miskowa zazdroszczę renowacji starego mebla, chętnie zobaczyłabym fotki Niestety nie ma w rodzinie strychów z takimi skarbami, ale może kiedyś zdobędę jakieś takie cudo i z wielką radością odnowię

A co do grzebania w ziemi - też lubię przesadzać i zasadzać. Niesamowita satysfakcja jak coś wyrośnie. Nie zapomnę jak się cieszyłam jak pierwszy raz w życiu wysiałam szczypiorek i szybko zaczął rosnąć Ale najbardziej dumna jestem z palmy daktylowej, która rośnie z pestek daktyli przywiezionych z Tunezji. A na balkonie mam wino, szczypiorek i pomidorki (takie małe mają wyrosnąć, zobaczymy co z tego wyjdzie). Na razie odpuściłam kwiaty.
Może będą zdjęcia, chociaż sporo z tym roboty, jak się okazało, myślałam, że to szlifowanie to szybciej pójdzie.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No właśnie nie zmienił się - bardzo mnie to dziwi...
TŻ twierdzi, że biust mi zmalał, ale ja tego po stanikach nie widzę Może jeszcze za mało schudłam...
Ale ja już nawet w podstawówce, jak byłam na prawdę szczupła, miałam nieproporcjonalny do reszty biust

Ja sama jestem orędowniczką noszenia dobrze dobranych biustonoszy i bardzo pilnuję swoich Ostatnio próbowałam udowodnić mojej chudej siostrze, że nosi źle dobrany biustonosz i że powinna mieć pod biustem mieć mniejszy obwód...to mi powiedziała, że wyczytała gdzieś, ze od ciasnych staników ma się migreny
Ja właśnie próbuję przemówić mojej mamie do rozsądku, że nie może mieć całe życie 75B, zwłaszcza, że schudła jakiś czas temu kilkanaście kilo i ciągle teraz narzeka, że jej się biustonosze unoszą, bo chyba jakieś nędzne kupuje. Nie dociera do niej, że to kwestia źle dobranego rozmiaru. Ostatnio oglądałyśmy Trinny i Susanah, zmieniły babeczce właśnie rozmiar z B na G chyba, w każdym razie znacznie i moja mama nadal twierdzi, że to niemożliwe. Muszę znaleźć brafitterkę i ją posłać gdzieś.

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Wszytskie macie super plany na sobotę. Ja tymczasem nuda w domu. Znaczy nuda będzie jak pojadę do biura i posprzątam po tym malowaniu...o ile w ogóle dziś skończą. Mam nadzieję bo nie mam ochoty w niedziele jechać do pracy.
Mąż pojechał do Wrocka więc wieczór zapowiada się z ostatnimi 3 odcinaki Desperatek
nie ma się co spinać z tymi weekendami, tylko korzystać i się trochę polenić, jak jest okazja. Nie zawsze muszą być super plany.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 09:02   #367
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Misku to ja miałam tamet tydzień taki... senny non stop.

Co do biustonosza, to moje się ładnie trzymają, czy to oznacza, że są dobrze dobrane. Tzn. obojętnie czy skacze czy co on zawsze jest na swoim miejscu.

Stary 2011-05-30, 09:06   #368
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć

Misku to ja miałam tamet tydzień taki... senny non stop.

Co do biustonosza, to moje się ładnie trzymają, czy to oznacza, że są dobrze dobrane. Tzn. obojętnie czy skacze czy co on zawsze jest na swoim miejscu.
na pewno jest to jakiś trop, że jest dobrany lepiej. Jakby ci się przesuwał, czy podnosił, to ewidentnie byłby zły
Stary 2011-05-30, 09:31   #369
xzora
Zakorzenienie

Ja też jakoś nie mogłam się dobudzić i jakoś słabo mi się biegało.

Dziewczyny, ile godzin snu potrzebujecie? Ja chciałabym zacząć wstawać o 6.30 (chodzą spać ok. 23.00) ale jakoś przed 7.30 nie mogę się zmusić do wstania.

Madzialenka12344321
, co do stanika:
- czy mostek w staniku przylega do ciała?
- czy fiszbiny okalają całą pierś?
- czy ramiączka nie spadają? powinny być lekko naprężone (żeby nie spadały, ale też żeby się nie wrzynały)

Jakoś nigdy wcześniej nie zwracałam uwagi na kalorie, co ile ma. Wczoraj zjadłam całą czekoladę i jak zobaczyłam, że właśnie pochłonęłam 530 kcal, to aż mi się słabo zrobiło (to prawie 1/3 mojego dziennego zapotrzebowania).
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 09:34   #370
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

xzora co do stanika to wszystko się zgadza. Czyli jest ok

A co do snu to ja chodze spać tak po 24 i wstaję po 7 jakoś (jak maż wstaje do pracy).

Stary 2011-05-30, 09:46   #371
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, ile godzin snu potrzebujecie? Ja chciałabym zacząć wstawać o 6.30 (chodzą spać ok. 23.00) ale jakoś przed 7.30 nie mogę się zmusić do wstania.

Madzialenka12344321
, co do stanika:
- czy mostek w staniku przylega do ciała?
- czy fiszbiny okalają całą pierś?
- czy ramiączka nie spadają? powinny być lekko naprężone (żeby nie spadały, ale też żeby się nie wrzynały)

Jakoś nigdy wcześniej nie zwracałam uwagi na kalorie, co ile ma. Wczoraj zjadłam całą czekoladę i jak zobaczyłam, że właśnie pochłonęłam 530 kcal, to aż mi się słabo zrobiło (to prawie 1/3 mojego dziennego zapotrzebowania).
ja mam duże zapotrzebowanie na sen, niestety, bo ubolewam, że tracę tyle czasu. Potrzebuję 9h i wtedy jestem wyspana, tyle śpię w weekendy i dni wolne. W tygodniu śpię niecałe 8, bo się nie wyrabiam, ale jestem niewyspana.
Stary 2011-05-30, 10:33   #372
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
ja mam duże zapotrzebowanie na sen, niestety, bo ubolewam, że tracę tyle czasu. Potrzebuję 9h i wtedy jestem wyspana, tyle śpię w weekendy i dni wolne. W tygodniu śpię niecałe 8, bo się nie wyrabiam, ale jestem niewyspana.
masz tak jak ja bardzo często śpię 9 godzin. 8 to już za mało... albo za dużo.
czasami śpię 6 i jest git. wyznaję generalnie teorię faz snu. czyli co 1,5 h (więc albo 9, albo 7,5 ) i to jakoś pomaga mi się ogarnąć.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:13   #373
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

Miałam ciężki weekend, mentalnie w pracy, ale skończyłam ten projekt, teraz jeszcze szlify, zatwierdzenie przez przełożonego - ewentualne poprawki, ale baza jest Bardzo się z tego cieszę.

Tydzień zapowiada się masakrycznie, do tego w ubiegłym tyg. poszłam spać z mokrą głową i od tego czasu bolą mnie zatoki, mam zatkany nos... cieżko. A nie mam czasu na lekarza...

A propos snu - ja potrzebuję 7-8 godzin snu. To znaczy tak sypiam. Próba zmiany mi nie wychodzi - chciałabym krócej spać. Tzn. nie wychodzi mi na własną rękę, bo gdy muszę - wstaję i wcale nie jestem szczególnie niewyspana.
Stary 2011-05-30, 11:29   #374
xzora
Zakorzenienie

emi_lka, gratuluję zakończenia projektu. Teraz będziesz mogła bez wyrzutów sumienia wizażować Możliwość wyspania się po 7-8h to i tak dobry wynik.

Ja zauważyłam, że potrzebuję mniej snu niż przesypiam, kiedy dzwoni budzik, to jestem już wyspana, ale z lenistwa przestawiam go o pół godziny później.

Chciałabym sobie rozplanować tak dzień, żeby mieć stałe pory chodzenia spać i wstawania oraz stałe pory posiłków.

Dzisiaj mają być wyniki oceny merytorycznej wniosków, non stop zaglądam na stronę projektu i mam ściśnięty żołądek.
Stary 2011-05-30, 11:37   #375
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
emi_lka, gratuluję zakończenia projektu. Teraz będziesz mogła bez wyrzutów sumienia wizażować Możliwość wyspania się po 7-8h to i tak dobry wynik.

Ja zauważyłam, że potrzebuję mniej snu niż przesypiam, kiedy dzwoni budzik, to jestem już wyspana, ale z lenistwa przestawiam go o pół godziny później.

Chciałabym sobie rozplanować tak dzień, żeby mieć stałe pory chodzenia spać i wstawania oraz stałe pory posiłków.

Dzisiaj mają być wyniki oceny merytorycznej wniosków, non stop zaglądam na stronę projektu i mam ściśnięty żołądek.
Ja też bym chciała wyrobić takie rutyny, mam też takie same "leniwe" nawyki późniejszego wstawania niż to możliwe.

Nie dziwię się, że czekasz z niecierpliwością - trzymam kciuki
Stary 2011-05-30, 12:40   #376
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Ja własnie nie mam stałych godzin snu - jak równiez czasu snu. Mogę tak jak wczoraj pójsc spac o 2 i wstać o 8 ..a mogę jak przedwczoraj- zasnąć o 24 i spać do 12

Nie wiedziałaś że czekolada ma powyżej 500 kcal Chyba wszystkie kobiety jakie znam wiedzą to przynajmniej od 13 roku życia
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:07   #377
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedziałaś że czekolada ma powyżej 500 kcal Chyba wszystkie kobiety jakie znam wiedzą to przynajmniej od 13 roku życia
Ja nie wiedziałam nigdy nie byłam na diecie
Stary 2011-05-30, 13:14   #378
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja własnie nie mam stałych godzin snu - jak równiez czasu snu. Mogę tak jak wczoraj pójsc spac o 2 i wstać o 8 ..a mogę jak przedwczoraj- zasnąć o 24 i spać do 12

czekolada to było dla mnie wiadome, ale jakieś ostatnio było moje zdziwienie, jak po zjedzeniu batonika spojrzałam na etykietę, żeby zobaczyć, ileż to kalorii właśnie pochłonęłam i okazało się, że to więcej niż cała czekolada. Nie wpadłam na to, że "mały i niewinny" batonik mógł ważyć ponad 100g, więc więcej niż tabliczka czekolady.
Koniec z batonikami!!!
W ogóle ostatnio za dużo słodkiego jem i nawet owoce mi nie pomagają, chyba się uzależniłam
Stary 2011-05-30, 13:17   #379
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio mam za dużo czasu i tak sobie gdybam jak efektywnie go wykorzystać. Gdyby nie pewien wyznaczany sobie reżim, to pewnie do południa siedziałabym z laptopem w łóżku, potem prysznic, obiad i robi się nie wiedzieć kiedy godz. 16.00.
Ja akurat jestem typem, który bardzo lubi pracować na wysokich obrotach, nie mieć na nic czasu, wtedy jakoś wszystko zdążę zrobić, mam mnóstwo energii. Ale jak zwolnię, to przez cały dzień mogę nie robić nic, a w kolejnym jeszcze mniej mi się chce.

Cytat:
Nie wiedziałam, wcześniej całkowicie ignorowałam pojęcie kalorii. Mam nadzieję, że większa świadomość uchroni mnie przed kolejnym beztroskim pożarciem tabliczki czekolady .
Stary 2011-05-30, 13:19   #380
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Ja nie wiedziałam nigdy nie byłam na diecie
dzizas..ale jesteście dziwne

Dieta nie dieta zazwyczaj kobiety takie rzeczy po prostu wiedzą

Cytat:
czekolada to było dla mnie wiadome, ale jakieś ostatnio było moje zdziwienie, jak po zjedzeniu batonika spojrzałam na etykietę, żeby zobaczyć, ileż to kalorii właśnie pochłonęłam i okazało się, że to więcej niż cała czekolada. Nie wpadłam na to, że "mały i niewinny" batonik mógł ważyć ponad 100g, więc więcej niż tabliczka czekolady.
Koniec z batonikami!!!
W ogóle ostatnio za dużo słodkiego jem i nawet owoce mi nie pomagają, chyba się uzależniłam
Batoniki ciasteczka...to najgorszy syf...tak samo jak czekolady nadziewane. Jak faza na czekoladę to tylko gorzka wchodzi w gre
Stary 2011-05-30, 13:20   #381
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tak samo, z tym, że na dodatek, cały czas wydaje mi się, że ja wcale się tak tymi słodkościami nie obżeram.
No bo przecież jeśli jednego dnia (oprócz standardowych posiłków) zjem loda, czekoladę, chipsy, a na koniec popiję to piwem, to to jest normalne i nie mam prawa od tego utyć (mało tego, nawet się dziwię, że nie chudnę, bo przecież ostatnio więcej się ruszam).
Stary 2011-05-30, 13:28   #382
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Batoniki ciasteczka...to najgorszy syf...tak samo jak czekolady nadziewane. Jak faza na czekoladę to tylko gorzka wchodzi w gre
najgorszy albo najlepszy zależy z której strony się na to patrzy
Stary 2011-05-30, 13:49   #383
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:

Może to dlatego, że wychowywałam się w domu, w którym wszyscy uwielbiali słodkości, desery i w ogóle jeść ale nikt nie musiał dbać o linie

Cytat:
Ja mam tak samo, z tym, że na dodatek, cały czas wydaje mi się, że ja wcale się tak tymi słodkościami nie obżeram.
No bo przecież jeśli jednego dnia (oprócz standardowych posiłków) zjem loda, czekoladę, chipsy, a na koniec popiję to piwem, to to jest normalne i nie mam prawa od tego utyć (mało tego, nawet się dziwię, że nie chudnę, bo przecież ostatnio więcej się ruszam).

Przed ciążą jadłam bardzo dużo słodyczy a w pewnym momencie (jak jeszcze nie odkryłam ciąży ) przestała smakować mi czekolada, co było baardzo dziwne. Teraz praktycznie nie jem słodyczy a za to uwielbiam owoce, warzywa i mięsko
Stary 2011-05-30, 14:12   #384
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio mam za dużo czasu i tak sobie gdybam jak efektywnie go wykorzystać. Gdyby nie pewien wyznaczany sobie reżim, to pewnie do południa siedziałabym z laptopem w łóżku, potem prysznic, obiad i robi się nie wiedzieć kiedy godz. 16.00.
Ja akurat jestem typem, który bardzo lubi pracować na wysokich obrotach, nie mieć na nic czasu, wtedy jakoś wszystko zdążę zrobić, mam mnóstwo energii. Ale jak zwolnię, to przez cały dzień mogę nie robić nic, a w kolejnym jeszcze mniej mi się chce.

Nie wiedziałam, wcześniej całkowicie ignorowałam pojęcie kalorii. Mam nadzieję, że większa świadomość uchroni mnie przed kolejnym beztroskim pożarciem tabliczki czekolady .
Ja też jestem takim typem...dokładnie takim. Dlatego MUSZĘ pracowac bo inaczej świruję

Jak nachodzi chcica na coś dobrego to ta świadomość nie pomaga Niestety

Cytat:
najgorszy albo najlepszy zależy z której strony się na to patrzy
Dla mnie najgorszy..z każdej strony
Stary 2011-05-30, 15:05   #385
biia
Wtajemniczenie

Cytat:

też tak mam. najgorzej jak jest mega intensywnie. a potem nagle BACH i wolne. nie wiadomo co z czasem zrobić. i cały dzień stracony, bo nie miałam pomysłu...

mam w tej chwili 35,7 st. C i czuję się beznadziejnie :/

Stary 2011-05-30, 15:29   #386
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
też tak mam. najgorzej jak jest mega intensywnie. a potem nagle BACH i wolne. nie wiadomo co z czasem zrobić. i cały dzień stracony, bo nie miałam pomysłu...

mam w tej chwili 35,7 st. C i czuję się beznadziejnie :/
może jakieś osłabienie, stąd ten spadek temperatury
Stary 2011-05-30, 15:54   #387
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
może jakieś osłabienie, stąd ten spadek temperatury
moja babcia orzekła, że to dlatego, że na śniadanie zjadłam banana a nie kanapkę

mnie się wydaje, że to przemęczenie + szalejąca pogoda. raz zimno, raz gorąco + skoki ciśnienia atmosferycznego.

Stary 2011-05-30, 16:46   #388
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Xzora trzymam kciuki.

ja też od zawsze wiedziałam, ze czekolada i batony to mega kaloryczne rzeczy Choć nigdy nie wnikałam ile dokładnie mają. Ale tak obstawiałam, ze czekolada ok 500, a baton ok 300.

Jestem po rozmowie pohospitacyjnej i wszystko dobrze Same pochwały dostałam A jutro mój ostatni dzień stażu 2 czerwca składam sprawozdanie z całych 9 miesięcy (już napisałam - 25 stron) i jak wszystko będzie ok (+ opinie opiekuna, rady rodziców, dyrekcji) to składam teczkę stażysty i czekam na termin egzaminu

Biia mam nadzieję, ze jutro będzie lepiej.

Stary 2011-05-30, 19:10   #389
biia
Wtajemniczenie

Madzia dzięki.
Ty to zawsze zbierasz pochwały widać, że lubisz to co robisz.

Stary 2011-05-30, 19:54   #390
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Muszę wysłać maila do firmy, mam zamiar przedłużyć sobie macierzyński o ustawowe 2 tygodnie.

Ja też mam ogromną chcicę na słodycze - mam tak przeważnie, a gdy jestem w stresie, to tym bardziej. Marzą mi się lody, czekolada, rogalik z dżemem, dobre ciasto, zwłaszcza serniczek...

Muszę poszukać informacji o szczepieniach przeciw WZW B - miałam już dwie dawki, trzecią miałam dostać we wrześniu ubiegłego roku, ale byłam wtedy w ciąży. Nie wiem, co dalej. Jutro chyba zadzwonię do punktu szczepień i się dopytam.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości