|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
xzora dziękuję
Bo takie przedstawienia się pamięta Ja teraz wszystkie nagrywam i potem będę miała taką biblioteczkę pamiątkową z moich lat pracy (tzn lat jeśli mi umowę przedłużą ) heheJa z mężem byłam za Barcą. Mój mąz jest ich wieeeelkim fanem. |
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Udało mi się prawie całkowicie opracować projekt nad którym siedzę - super Cytat:
Nic mnie tak nie drażni jak komentatorzy sportowi Dlatego nie oglądam meczów.Koszykówka mnie emocjonuje tylko na żywo. Madzialenka, fajnie, że wszystko się udało |
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko gratulacje ukończenia projektu
![]() Ja tylko raz byłam na takim prawdziwym meczu na stadionie (w Holandii - stadion Ajaxu) i faktycznie... emocje niezastąpione |
|
|
|
#364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Mnie też mobilizują moje wyniki, ale najpierw muszę zacząć żeby jakieś były Cytat:
podziwiamCytat:
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
naskrobalam cos w klubie.
|
|
#366 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć,
Jestem nieprzytomna i nie mogę się dobudzić. Nawet ciężko mi się na klawiaturze skupić i pisać, mimo że poszłam wczoraj spać o normalnej porze. Jestem nawet po kawie już i dalej nic Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Misku to ja miałam tamet tydzień taki... senny non stop. Co do biustonosza, to moje się ładnie trzymają, czy to oznacza, że są dobrze dobrane. Tzn. obojętnie czy skacze czy co on zawsze jest na swoim miejscu. |
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno jest to jakiś trop, że jest dobrany lepiej. Jakby ci się przesuwał, czy podnosił, to ewidentnie byłby zły
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jakoś nie mogłam się dobudzić i jakoś słabo mi się biegało.
Dziewczyny, ile godzin snu potrzebujecie? Ja chciałabym zacząć wstawać o 6.30 (chodzą spać ok. 23.00) ale jakoś przed 7.30 nie mogę się zmusić do wstania. Madzialenka12344321, co do stanika: - czy mostek w staniku przylega do ciała? - czy fiszbiny okalają całą pierś? - czy ramiączka nie spadają? powinny być lekko naprężone (żeby nie spadały, ale też żeby się nie wrzynały) Jakoś nigdy wcześniej nie zwracałam uwagi na kalorie, co ile ma. Wczoraj zjadłam całą czekoladę i jak zobaczyłam, że właśnie pochłonęłam 530 kcal, to aż mi się słabo zrobiło (to prawie 1/3 mojego dziennego zapotrzebowania). |
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
xzora co do stanika to wszystko się zgadza. Czyli jest ok
![]() A co do snu to ja chodze spać tak po 24 i wstaję po 7 jakoś (jak maż wstaje do pracy). |
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo często śpię 9 godzin. 8 to już za mało... albo za dużo.czasami śpię 6 i jest git. wyznaję generalnie teorię faz snu. czyli co 1,5 h (więc albo 9, albo 7,5 ) i to jakoś pomaga mi się ogarnąć.
|
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Miałam ciężki weekend, mentalnie w pracy, ale skończyłam ten projekt, teraz jeszcze szlify, zatwierdzenie przez przełożonego - ewentualne poprawki, ale baza jest Tydzień zapowiada się masakrycznie, do tego w ubiegłym tyg. poszłam spać z mokrą głową i od tego czasu bolą mnie zatoki, mam zatkany nos... cieżko. A nie mam czasu na lekarza... ![]() A propos snu - ja potrzebuję 7-8 godzin snu. To znaczy tak sypiam. Próba zmiany mi nie wychodzi - chciałabym krócej spać. Tzn. nie wychodzi mi na własną rękę, bo gdy muszę - wstaję i wcale nie jestem szczególnie niewyspana. |
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
emi_lka, gratuluję zakończenia projektu. Teraz będziesz mogła bez wyrzutów sumienia wizażować
Możliwość wyspania się po 7-8h to i tak dobry wynik.Ja zauważyłam, że potrzebuję mniej snu niż przesypiam, kiedy dzwoni budzik, to jestem już wyspana, ale z lenistwa przestawiam go o pół godziny później. Chciałabym sobie rozplanować tak dzień, żeby mieć stałe pory chodzenia spać i wstawania oraz stałe pory posiłków. Dzisiaj mają być wyniki oceny merytorycznej wniosków, non stop zaglądam na stronę projektu i mam ściśnięty żołądek. |
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziwię się, że czekasz z niecierpliwością - trzymam kciuki |
|
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedziałaś że czekolada ma powyżej 500 kcal Chyba wszystkie kobiety jakie znam wiedzą to przynajmniej od 13 roku życia
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie byłam na diecie
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekolada to było dla mnie wiadome, ale jakieś ostatnio było moje zdziwienie, jak po zjedzeniu batonika spojrzałam na etykietę, żeby zobaczyć, ileż to kalorii właśnie pochłonęłam i okazało się, że to więcej niż cała czekolada. Nie wpadłam na to, że "mały i niewinny" batonik mógł ważyć ponad 100g, więc więcej niż tabliczka czekolady. Koniec z batonikami!!! W ogóle ostatnio za dużo słodkiego jem i nawet owoce mi nie pomagają, chyba się uzależniłam |
|
|
|
|
#379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat jestem typem, który bardzo lubi pracować na wysokich obrotach, nie mieć na nic czasu, wtedy jakoś wszystko zdążę zrobić, mam mnóstwo energii. Ale jak zwolnię, to przez cały dzień mogę nie robić nic, a w kolejnym jeszcze mniej mi się chce. Cytat:
.
|
||
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
dzizas..ale jesteście dziwne
![]() Dieta nie dieta zazwyczaj kobiety takie rzeczy po prostu wiedzą ![]() Cytat:
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo przecież jeśli jednego dnia (oprócz standardowych posiłków) zjem loda, czekoladę, chipsy, a na koniec popiję to piwem, to to jest normalne i nie mam prawa od tego utyć (mało tego, nawet się dziwię, że nie chudnę, bo przecież ostatnio więcej się ruszam). |
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy z której strony się na to patrzy
|
|
|
|
|
#383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przed ciążą jadłam bardzo dużo słodyczy a w pewnym momencie (jak jeszcze nie odkryłam ciąży ) przestała smakować mi czekolada, co było baardzo dziwne. Teraz praktycznie nie jem słodyczy a za to uwielbiam owoce, warzywa i mięsko
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nachodzi chcica na coś dobrego to ta świadomość nie pomaga NiestetyDla mnie najgorszy..z każdej strony
|
|
#385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam w tej chwili 35,7 st. C i czuję się beznadziejnie :/ |
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#387 |
|
Wtajemniczenie
|
moja babcia orzekła, że to dlatego, że na śniadanie zjadłam banana a nie kanapkę
![]() mnie się wydaje, że to przemęczenie + szalejąca pogoda. raz zimno, raz gorąco + skoki ciśnienia atmosferycznego. |
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora trzymam kciuki.
ja też od zawsze wiedziałam, ze czekolada i batony to mega kaloryczne rzeczy Choć nigdy nie wnikałam ile dokładnie mają. Ale tak obstawiałam, ze czekolada ok 500, a baton ok 300.Jestem po rozmowie pohospitacyjnej i wszystko dobrze Same pochwały dostałam A jutro mój ostatni dzień stażu 2 czerwca składam sprawozdanie z całych 9 miesięcy (już napisałam - 25 stron) i jak wszystko będzie ok (+ opinie opiekuna, rady rodziców, dyrekcji) to składam teczkę stażysty i czekam na termin egzaminu ![]() Biia mam nadzieję, ze jutro będzie lepiej. |
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia dzięki.
Ty to zawsze zbierasz pochwały widać, że lubisz to co robisz.
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Muszę wysłać maila do firmy, mam zamiar przedłużyć sobie macierzyński o ustawowe 2 tygodnie. Ja też mam ogromną chcicę na słodycze - mam tak przeważnie, a gdy jestem w stresie, to tym bardziej. Marzą mi się lody, czekolada, rogalik z dżemem, dobre ciasto, zwłaszcza serniczek... ![]() Muszę poszukać informacji o szczepieniach przeciw WZW B - miałam już dwie dawki, trzecią miałam dostać we wrześniu ubiegłego roku, ale byłam wtedy w ciąży. Nie wiem, co dalej. Jutro chyba zadzwonię do punktu szczepień i się dopytam. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

Ja teraz wszystkie nagrywam i potem będę miała taką biblioteczkę pamiątkową z moich lat pracy 

Dlatego nie oglądam meczów.

Ale bóle kręgosłupa już tak - przy za luźnym obwód idzie do góry, przez co się garbimy, a od za ciasnego mięśnie są za bardzo napięte. Najtrudniej osiągnąć optimum. Jeszcze kwestia obwodów staników, niektóre ciągnął się jak guma od majtek, inne z kolei są jak sznurek. Ja w takich sznurkowatych (najczęściej satynowe takie są) nie mogę chodzić, bo od razu mnie kręgosłup boli.