|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
![]()
![]() |
#572 |
Zakorzenienie
|
No kobietki uciekam spać.
Pa |
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo przy pierwszym budzeniu które wypada 2-3 w nocy ma praktycznie zawsze sucha pieluchę, więc już od pewnego czasu nawet nie sprawdzam przy tym pierwszy budzeniu pieluchy a o tym, żeby w czasie jej snu zmieniać pieluchę to nawet nie pomyślałam, bo ja wtedy też śpię ![]() a druga pobudka wypada 5-6 i wtedy nie zmieniam pieluchy bo jakbym ją wybudziła to już były koniec spania na ten dzień, a tak pośpi do tej 7 co najmniej
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
mój też śpi te 8-9 h w jednej pieluszcze
![]() raz,że kupy już dawnooo nie robi w nocy ( na początku to z 8 dziennie robił albo i wiecej ) więc nic go tam nie parzy ![]() i tak jak u Izy, pieluszkę ma suchą, jest szeleszcząca, podejrzewam ,że w ogóle nie ma ani trochę siku.. i skoro o tej 5-6 ma pieluszkę suchą to biorę go do siebie po karmieniu i spimy razem do ok 8-9 i wtedy dopiero zmieniam bo już sikanie się uaktywnia ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] Edytowane przez Montii Czas edycji: 2011-05-29 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze, że już w domku jesteście super ja jem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Eirene współczuję Ci z tym karmieniem, wydaje mi się że mały po prostu przyzwyczaił się do butli, mój też tak ma, a najgorsze jest to, że przy cycku w dzień usypia po dwóch minutach i nie mogę go dobudzić, a jak go odkładam, to oczy otwarte i wtedy już mu daję butle, a przy butli nie zasypia, teraz po kąpieli tak właśnie zrobił, usnął po trzech pociągnięciach cyca, jak go odłożyłam do łóżeczka to ryk, dałam 120ml mm i o dziwo nie zasnął tylko głodny był, dopiero dalam cycka i zasnął i śpi na razie ![]() lecę i ja spać |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#576 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś jak się budziła o 12 i o 3 to o tej 3 zmieniałam
![]() |
#578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Zakorzenienie
|
mój kiedyś robił w nocy...przed...w trakcie karmienia... a czasem i po
![]() i w nocy nie ma siku, mogłoby mu tak zostać już na zawsze ![]() idę spać, ciekawe jaka będzie dzisiejsza nocka.dobranoc ![]()
#580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masaz robie, rowerek robie, suszarka w ruchu... - niewiele pomagaja ![]() Boszzzz... mam nadzieje, ze to sie wszystko unormuje niedlugo i te problemy z baczkami i kupka przemina, bo tak mi go zal jak sie prezy i wygina i nic z tego nie wychodzi - w przenosni i doslownie ![]() Dzieki kochane za rady ![]()
![]() |
#581 |
Zadomowienie
|
patrycja22, mój Tymo obecnie nosi 62, ale widze ze rekawy sa równe z nadgarstkiem, takze to kwestia dni-tyg i bedzie to za krotkie zwyczajnie! bylismy na zakupach wczoraj i kupilam mu 5 pak body bez rękawów, w rozmiarze 80cm! bo 68 byly jakby na teraz, dziwna ta rozmiarowka z Zary;/ no i 2 bezrekawniki z C&A -romiar 68 czyli normalnie.
aja1, widze ze byliście całą rozinka w Niebrowie, my tez nawrt mielsimy dzis taki pomysl, ale Tymo miewa jakies humory od wczoraj i odpuscilismy. pewnie bylo mnostwo osob? Eirene, od tygodnia zaprzestałąm Tymkowi w nocy zmeiniac pieluche i jest super! ma pieluche od 20 do 4 lub 6 rano , to zalezy , i jest bardziej sucha od pieluchy ktora ma wciagu dnia przez 3 godziny ![]() ![]() traicionera, Tymek zjada 150 ml , 6 razy dziennie. zacyzna ok 1-2 w nocy, potem ok 6 i co 3 godziny. ostatni posilek zjada ok 19-20. i z reguly wypija cale 150. odkad podaje mu ta sama ilosc wyrgulowalo mu sie spanie i przerwy miedzy jedzeniem.
#582 |
Zadomowienie
|
trzyrazyi dobrze, że to w sumie nic poważnego, ale i tak współczuję tych nerwów i tego, co przeżyliście
![]() aja jakie słodkie fotki ![]() moje dziecko coś dzis nie chce iść spać ![]() ![]() ![]() u nas też w nocy wydalanie na tyle małe, że przewijamy dopiero rano. nocne kupki były tylko w pierwszym miesiącu, teraz nawet siusiu mniej w nocy, więc spokojnie daje radę na jednej pieluszce całą noc wytrzymać dziś w końcu zrobiłam sobie pierwsze fotki z małą, aż się pochwalę ![]() ![]()
#583 |
Zakorzenienie
|
diatoma, dałaś mi do myślenia tym smoczkiem, bo moja to butle to tak pół godziny je (ostatnio akurat patrzyłam, jak ja karmiłam w przychodni po szczepieniu), może to tez kwestia smoczka
![]() spróbuję wprowadzić 150 ml., w tygodniu będzie łatwiej, bo wtedy mąż dopiero karmi po powrocie z pracy, a on ma tendencje do częstego karmienia. Tylko ciekawe, czy Nadia przetrzyma 4 godziny i czy da rade na raz 150 ml zjeść. tak czy owak wielkie dzięki za odpowiedz ![]() bosti-swietne fotki, córeczka tak śliczna jak mamusia
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-05-29 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Zadomowienie
|
traicionera dziękujemy za komplementy
![]() młoda wreszcie zasnęła przy cycu, idę ją zanieść do łóżeczka i sama sie kładę
#585 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, miała któraś z was tak, ze boli jak na @ i nic? Mnie tak od kilku dni pobolewa brzuch, ciągle myślę, ze to już, a tu lipa
![]()
![]() |
#586 | |||||
Wtajemniczenie
|
ale smiechawka mala
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo ladnie wygladacie - mam takie legginsy tylko bezowe |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#587 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Eirene co do przewijania, to ja już w nocy w ogóle nie przewijam. Wcześniej za każdym razem, ale teraz pielucha jest sucha po nocy. Ale się zrelaksowałam, wczoraj mieliśmy kolokwium, poszło dobrze, bo dała babeczka łatwe zadania ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#588 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=ego_ego;27196144Eir ene współczuję Ci z tym karmieniem, wydaje mi się że mały po prostu przyzwyczaił się do butli, mój też tak ma, a najgorsze jest to, że przy cycku w dzień usypia po dwóch minutach i nie mogę go dobudzić, a jak go odkładam, to oczy otwarte i wtedy już mu daję butle, a przy butli nie zasypia, teraz po kąpieli tak właśnie zrobił, usnął po trzech pociągnięciach cyca, jak go odłożyłam do łóżeczka to ryk, dałam 120ml mm i o dziwo nie zasnął tylko głodny był, dopiero dalam cycka i zasnął i śpi na razie ![]() no masakra jakaś... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja noc miałam przery.paną po kąpieli próbowałam dać cyca - szarpanie. więc dałam butlę. obudził się po 3.5godzinie czyli o północy równo, znów z cyca nie było mowy żeby jadł... no to znów butlę dałam i nie spał do..... 3!!! tak mu charczało w nosku ze koszmar... sapka choler... o 3 dałam mu cyca i... zjadł spokojnie z dwóch... potem pobudka o 5 i juz potem co godzinę do 8 i znów pierś bee... ja tego nie kumam - raz je a raz sie szarpie... i mimo ze chce go przetrzymac przy piersi to sie nie da... czy katar moze objawiac sie tylko furczeniem a nic nie ma w srodku nos oczyszczony ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-05-30 o 07:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
Hej,ja tylko na momencik...
![]() Śliczne zdjęcie dziaciaczków,każdej z osobna gratuluję takich piękności ![]() trzyrazyi dostałam gęsiej skórki,jak przeczytałam,co Was spotkało! Cieszę się,że już wszystko się unormowało,trzymajcie się ![]() A ja oczywiście nie mam czasu,bo opiekuję się mężem i dzieckiem,hehe ![]() ![]() Trzymajcie się,wracam już w srodę,hehe ![]() ![]()
![]() |
#590 | ||
Zakorzenienie
|
![]() moja dzisaj obudziła się dopiero o 4:30 na jedzenie ![]() (8,5h wytrzymała bez jedzenia a spala jakieś 7h) i do teraz nie domaga się kolejnego, więc mogłam bym spokojnie spać, ale wstałam półgodzinki temu ![]() bosti cudna mała ![]() mamusia też fajna ![]() Właśnie w tv mówili o upalnym początku czerwca ![]() Ja jednak bardziej lubię taką wiosenną pogodę. A na WP jest dzisiaj artykuł o szczepieniach http://dzieci.pl/breedingAid,1345304...puticaid=6c651 ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- słońce spróbuj innych kropel ![]() po co ma się biedaczek tak męczyć, skoro się pręży to widocznie są problemy z gazami/kolkami ![]() może jednak ten Sab Simplex chociaż akurat nam na kolkę pomógł Delicol, jak go odstawiłam ostatnio to kolka co prawda nie wróciła ale mała dużo częściej się prężyła, była niespokojna i miała strasznie wzdęty brzuszek, podaje i znowu jest ok, widocznie ma problem z trawieniem laktozy dużo mam na naszym wątku go podaje ![]() Cytat:
moja tez teraz robi 1 na dzień, zawsze rano ![]() ojj ... te nasze dzieci podobne są w dużo punktach Cytat:
moja od tygodnia je 6 razy dziennie po 100-120ml, też jakoś sama się uregulowała ![]() nie wiem kiedy zmienić smoczek, w TT piszę że smoczki 2 są od 3 miesiąca więc chyba tak zmienię ![]()
![]() |
#591 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bosti jaka Anika już duża U nas nocka spokojna.Poszła spać ok,22 a wstała o 4.30 ![]() Tylko pytanie, czy dlatego, że była caly dzień na powietrzu i nie spała?? czy dlatego, że dostała wczoraj butlę z mlekiem +kasza?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jakimi szczepionkami skojarzonymi szczepiłyście maluchy?
bo nasz pediatra na urlopie i muszę iść po receptę do lek.rodzinnego i nie wiem o jaką konkretnie poprosić.... |
![]() ![]() |
![]() |
#593 | ||
Zadomowienie
|
dzieńdoberek
![]() wczoraj byliśmy u znajomego na urodzinach i muszę się pochwalić że Nadunia była jak aniołek i tylko marudziła w porach karmienia a tak to wszystko i wszyscy ją interesowali ![]() ![]() trzyrazyi cieszę się że wszystko ok ![]() castia jak tam Malwinka po czereśniach ?? patrycja ja ubieram 62 i jeszcze niektóre ciuszki z 56 traicionera mała modelka z twojej córy ![]() aja zaj...ta masz chatę ![]() ![]() ![]() super zdjęcia, dzieciaki masz udane ![]() anessa ja podobni jak montii okres z pierwszego miesiąca życia Nadii pamiętam jak przez mgłę, na początku młoda spała wszędzie, na fotelu w wózku, w łóżeczku z nami w łóżku a od drugiego miesiąca odkładam ją do łóżeczka i tam zasypia, czasami po godz czasami po 15 min od czasu do czasu trzeba podejść do niej i pogłaskać po buzi lub wsadzić zatykacza (smoczka), młodą bardzo uspokaja głaskanie po czole od góry do noska i tak parę razy i zasypia, ma też takie dni że nic nie pomaga wtedy nie mam oporów nosić ją, tulić całować i dawać cyca kiedy chce i ile chce Cytat:
może niedługo Fabianek zacznie robić bańki ze śliny ![]() Cytat:
![]() bosti śliczna malutka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#594 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Infanrix Hexa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
już startujesz z kaszką? ![]() moja lepiej śpi odkąd nie sypia w dzień ![]()
![]() |
#597 |
Zakorzenienie
|
Tak
![]() Na swoim mleku. Mam zawsze odciągniętą szklankę więcej i na całą szklankę daję 1 płaską łyżeczkę od herbaty kaszy mannej. Są dwa powody przemawiające za: 1. Zaczyna mniej ulewać - przetestowane na Kasi 2. W zeszłym roku wyczytałam, że kasza zapobiega celiaklii u dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Zadomowienie
|
dziękujemy z Aniką za miłe słowa na nasz temat ciociom wizażowym
![]() ![]() wanilko moje włosy z gatunku falujących się szczególnie w kontakcie z wilgocią, ale wystarczy mi na szczęście rano wysuszyć, w trakcie tego prostuję palcami - tak mocno naciągam, (na prostownicę nie mam ani czasu, ani siły), potem trochę gumy z joanny i jakoś się trzyma ta grzywka. ale czasami pofaluje się trochę i powywija ![]() aja ja jestem cały czas w szoku, jak to moje dziecko rośnie ![]() ![]()
#599 | ||||
Zakorzenienie
|
Witajcie'
moje dziecko jeszcze śpi.......jestem w głębokim szoku ![]() przed 7 przewinęlam Ją nakarmiłam i spi dalej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bosti, super córcia też tak czasami mam, ale po chwili jednak zmieniam zdanie i chce żeby szybciutko urosła, ale i tak non stop powtarzam, że nigdy Jej nikomu nie oddam, i zawsze będzie przy mamusi ![]() ![]() aja, super taki wypad calą rodzinką ![]() ![]() w ostatnich dniach jadłam już truskawki i póki co jest OK ![]() ![]() a moja córa, wieczorami nadal nie chce zasypiać sama.... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale drugi jak najbardziej ![]() sama nie wiem ... po 3 miesiącu npewno zacznę podawać kaszkę, a jeszcze przemyślę czy wcześniej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.