Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-30, 09:23   #601
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
dziewczyny, miała któraś z was tak, ze boli jak na @ i nic? Mnie tak od kilku dni pobolewa brzuch, ciągle myślę, ze to już, a tu lipa
Ja tak mialam ale @ jak nie bylo tak nie ma a teraz zaczelam brac tabletki i juz @bedzie jak bedzie przerwa w tabletkach
Cytat:
diatoma, dałaś mi do myślenia tym smoczkiem, bo moja to butle to tak pół godziny je (ostatnio akurat patrzyłam, jak ja karmiłam w przychodni po szczepieniu), może to tez kwestia smoczka

spróbuję wprowadzić 150 ml., w tygodniu będzie łatwiej, bo wtedy mąż dopiero karmi po powrocie z pracy, a on ma tendencje do częstego karmienia. Tylko ciekawe, czy Nadia przetrzyma 4 godziny i czy da rade na raz 150 ml zjeść.
Ja probowalam z 2 dziurkami i marudzila, myslalam ze to przez mleko plynace za szybko, ale z 1 dziurka tez marudzi wiec to na bank nie to;p. Dzis wracam do 2;p

Moja je w nocy szybko tak z 10-15min ale w dzien 30-60min masakra maruda jedna;p ale jej nie odpuszczam chociaz 100 na raz musi zjesc niejadek jeden. Raz zjadla 150ml i nie ma raczej szans zeby tyle zjadla, a nie bd na sile pchac;p. wczoraj w ciagu 24h zjadla 705ml jupi ale zasnela jakos przed 21 i wstala o 2 ale to dobrze bo tak czy siak bym ja obudzila a tz ja karmil bo ja w weekend nawet jej nie slysze.
Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
moje dziecko coś dzis nie chce iść spać normalnie zasypia koło 22, a teraz jeszcze je. coś się jej poprzestawiało. może miała za dużo wrażeń byli u nas znajomi, wzięliśmy ich na spacer, poszliśmy do takiego fajnego baru na wzgórzu, gdzie widać cały Cieszyn, no i tak się im spodobało, że posiedzieliśmy ze dwie godz. nawet karmiłam tam młodą. potem poszliśmy jeszcze z TŻtem na obiad - też bar w plenerze, więc Anika była parę godzin wśród obcych ludzi i może to za dużo dla takiego maluszka mam nadzieję, że teraz pośpi do rana bez pobudek na jedzenie.

dziś w końcu zrobiłam sobie pierwsze fotki z małą, aż się pochwalę no i jeszcze poranne zabawy na macie
ALe sliczna mama z slodka corka
Ja dlugo sie zastanawiam czy wkleic zdjecie ze man ale jakos nie moge sie przelamac;p

Zalacze zdjecie mojej niuni jak pierwszy raz usiadla w hustawce byla lekko zszokowana ale zadowolona(na zdjeciu bez zapiecia bo to bylo na chwilke )

Wczoraj w ncoy TZ mnie obudzil, bo ktos za oknem krzyczal''now!!now!! now!!'' Patrzymy za okno(a mieszakmy w takim cichym zakatku z 2 domko-blokami;p) a za oknem z 6-8 policjantow jakis chlopak lezacy na ziemi i dwoch stojacych trzymanych prze zpolicje, Policjanci z latarkami szukali czegos w trawie. Po drugiej stronie domu dwa samochody policyjne. Mysle, ze albo chcieli okrasc czyjs domalbo to byla planowana akcja antynarkotykowa ci chlopcy to tka gora 19-20 lat mieli;p a to bylo jakos kolo 1 w nocy.

Aha moja misia wlasnie spi sobie w nowej hustawce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 45.jpg (43,0 KB, 69 załadowań)

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-05-30 o 09:24
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 09:26   #602
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
uwaga uwaga
dostałam okres
GRATULUJE BAUAHAH:P (ja mialam falszywy alarm;p)

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 09:27   #603
iizabelaa
Zakorzenienie

uwaga uwaga
dostałam okres
Stary 2011-05-30, 09:37   #604
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Tak
Na swoim mleku. Mam zawsze odciągniętą szklankę więcej i na całą szklankę daję 1 płaską łyżeczkę od herbaty kaszy mannej.

Są dwa powody przemawiające za:
1. Zaczyna mniej ulewać - przetestowane na Kasi
2. W zeszłym roku wyczytałam, że kasza zapobiega celiaklii u dzieci.

aja tą kaszkę w wodzie najpierw robisz ?? bo ja zielona w tym temacie moja ostatnio jak nie od beknie to strasznie ulewa może bym spróbowała z tą kaszką

iweczka właśnie się miałam spytać czy któraś jadła truskawki, dużo ich zjadłaś ??

a tak w ogóle jak może się objawiać uczulenie na truskawki żebym wiedziała że to przez nie

iza
współczuje

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 09:43   #605
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
uwaga uwaga
dostałam okres

Ja już 3 dzień po @, chociaż wcale mi nie było za nią tęskno

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 09:45   #606
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
aja tą kaszkę w wodzie najpierw robisz ?? bo ja zielona w tym temacie moja ostatnio jak nie od beknie to strasznie ulewa może bym spróbowała z tą kaszką
Nie, wstawiam swoje mleko na gaz, wsypuje kaszę na zimne, i chwilę gotuję.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 09:51   #607
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

iza
współczuje
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

Ja już 3 dzień po @, chociaż wcale mi nie było za nią tęskno

czyli mogę już produkować następnych potomków

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-30, 09:57   #608
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
widzisz, małemu się wydłuża sen

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dopiero znalazłam czas aby odpisać mały w nocy niespokojny był strasznie sapka nie dawała mu spać wstawałam psikałam sterimarem g... to dawało mały tak charczał że się przestraszyłam że ma katar że zaraził się od tżta... ale w nosie nic nie było... całą noc się męczył do tego bąki puszczał co chwilę. jestem mega niewyspana...

o proszę maly się przestraszył ze zaczęłaś się skarżyć na niego tu
tak przestraszył się
współczuję nocki

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
To dzis pospalas SUPER zobaczysz za niedlugo przespi 7 h
oby

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
czesc kochane
My w domku juz jestesmy.... moja mala ok,dalej jej charczy na piersiach ale zrobili ktg i okazalo sie ze wsio ok jest......tak jak wam pisalam mala miala katarek-ktory doslownie z chwili na chwile zaczal sie pogarszac ....normalnie tak jej charczalo jak oddychala ze szok!!! Nagle przez sen zaczyna mi sie robic sina!!!! pod nosem i na okolo ust!!!JA myslalam ze zawalu dostanie nie wiedzialam co robic!!!! bioreja na rece klepe a ta sie dusi flegma arze jak kaszle a tam pelno jej w buzi(mowie wam takiego stracha jak o nia wtedy niegdy w zyciu nie mzaznalam)a na dodatek nie moglam jej dobudzic niby otwierala oczy ale starsznie ospala byla....dzwonie do lekarza co mam robic a ten mowi zeby dac mala do sluchawki i poslucha...i potem od razu brac ambulans i do spzitala...zadzw.po tz.i pojechalismy tam juz mieli nasze dane i od razu przyjeli ...podstawowe badania potem rtg klatki piersiowej i decyzja ze mala zostaje cala noc na obserwacji..musza sprawdzic jak bedzie dalje z tym katarem jak bije malej serce,jakie tetno,musieli wziac wymaz czy nie ma bakteri jakis tam i czemu taka sina sie zrobila czy to od kaszlu czy moze cos z sercem!!!...masakra ja uryczana,wytraszona... dali nam osobny pokoj i lozka i,,spalismy,, z tz razem z mala wlasciwie to czuwalismy cala noc.Dzis mam oczy na zapalki, na szczescie wsio jest ok,wypisali nas do domu..dali malej kropleki do nosa aby udraznic i poki co wyglada to lepiej jak bylo..jednaj jakby sie powtorzylo mam wracac z nia z powrotem,takze kolejna nocka z glowy.....
Dzieki Ze martwilyscie sie i pamietalyscie,mowie wam teraz wiem jak to jest tak mocno bac sie o swoje dziecko,nikomu nie zycze!!!!!!!
dobrze ze juz w domku
wspolczuje przezyc i zycze duzo zdrowka dla malej

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
super!!! mój aż tyle to nigdy nie spał
pewnie niedługo prześpi

Cytat:
Nadunia śmiechawka i pod karuzelka
jaka słodka
i jak tą butelkę trzyma

Cytat:

A to my.
1.Kaśka na koniu
2. Koń wózkożerca koniecznie chciał skubać wózek gdy Baśka płakała
3. Mój nowy dom
4. Odpoczynek na tarasie 'domu" z kumpelą
5.My
6. Mała pijawka musiała zjeść
7. Strasznie podobają mi się te kwiaty
super zdjęcia
obie córki śliczne
ja jeszcze na dworze nie karmiłam

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Kochane, jak to bylo w pierwszym miesiacu zycia waszych pociech?
Przede wszystkim zasypianie, drzemki, uspakajanie, czas aktywnosci?(czyli wszystko co dotyczy zycia malego smyka)
Nino ma spore problemy z brzuszkiem choc raczej to kolki typowe nie sa ale ma bidulek problemy z gazami...
Schemat jest taki:
je 20 minut, czasem 30, ma 10 minut takiego swojego odpoczynku, patrzenia sie w dal a pozniej... marudzenie prze 1h... czasem przez 2 a czasem przez 4...
A pozniej czas usypiania... TZ mi narobil "bigosu" ze smoczkiem, bo teraz maly strasznie marudzi jak usypia i smoczek bardzo mu pomaga ale... wypada mu co chwila wiec znow placz i trzeba wstac i podac smoczek..chialabym oduczyc go od smoka ale z drugiej strony nie wiem jak wytrzymam ten placz i uspokajanie przez kilka godzin...
Jak uspakajalyscie maluchy?
Ja juz nie wiem co robic...
u mnie dzis jest 6 tygodni i powiem Ci tak :
mały w ciagu dnia zero spania -jedynie na spacerze i tak było od początku .
noc- przez pierwszy miesiac mialam go z nami w lozku i karmilam go zasypial mi na rekach i odkładałam do lozka do rozka- niestety czesto sie budzil smok malo pomaga bo maly go wypluwa do teraz go nie lubi a od tego jak skonczył miesiąc kłade go na brzuchu po karmieniu po odbickiu troche ziuziam czekam az zasnie na sobie i odkladam do lozeczka i jest roznie raz zasnie raz sie obudzi a wtedy na nowo

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY
CZY WASZE DZIECI TEZ TYLE PIERDZĄ?????
to normalne????????????????? ?
moja corka pierdzi jak szalona i wybudza sie ze snu przez to prukanie...
po kazdym karmieniu i miedzy ( bo czesto kupki sa przy kazdym karmieniu a wtedy baki ida )

Cytat:

no i jeszcze poranne zabawy na macie
super

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 09:58   #609
izunia233
Zadomowienie

dziewczyny powiedzcie mi jak mam dzisiaj ubrac mała na dwór bo po ostatniej chorobie boje sie zeby nie było powrotu. Maja ma 4 tygodnie a u nas ma dzis byc ok 28 stopni??

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 10:10   #610
bosti
Zadomowienie

izunia najważniejsze to nie przegrzać, wydaje mi się, że przy takim upale wystarczy sam bodziak i ewentualnie cienkie skarpeteczki. a do przykrycia w razie czego pielucha lub jakiś cienki, bawełniany kocyk. no i żadnej czapki

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 10:31   #611
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
izunia najważniejsze to nie przegrzać, wydaje mi się, że przy takim upale wystarczy sam bodziak i ewentualnie cienkie skarpeteczki. a do przykrycia w razie czego pielucha lub jakiś cienki, bawełniany kocyk. no i żadnej czapki
tylko ona ma jeszcze taki leciutki katerek i boję się żeby jej gdzieś nie zawiało.

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-30, 10:31   #612
Castia
Wtajemniczenie

ahoj

bosti piękne dziewczyny jesteście obie!!!

wanilko jak narazie cisza tylko kupki brak nie wiem cz to ma coś wspólnego z czereśniami

iza no to gratulacje z odiwedzin cioci chyba bardzo się stęskniła za tobą, tyle jej nie było !!!!

Eirene tak myślałam o tobie jak już w łóżku leżałam i o tym szarpaniu Oliego i myślę że problem tkwi w butelce z butelki mleczko łatwiej płynie a cycka jednak trochę trudniej i musi sie dziecko nieźle napracować żeby je wyciągnąć i myślę że Oli jak dostaje cycka i widzi że to nie butelka i musi trochę się wysilić to się denerwuje. tymbardziej że pózniej mu dajesz butlę i już dla niego to wygodniej. a w nocy może je ładnie bo go do tego przyzwyczaiłaś i nie protestuje. może w tym tki problem. spróbuj mu nie dać butli odrazu w ciągu dnia tylko niech się poszarpie trochę, uspokajaj go i znowu dostawiaj do piersi może da za wygraną i będzie łądnie jadł

diatoma i do mnie dotarł leżaczek, narazie pokrycie schnie bo wyprałam, pózniej bedziemy próbować jak działa
ogólnie jestem zadowolona, bardzo dobry stan i ładny wizualnie

my wstałysmy dziś obie o 9.40 z jedną pobudką po 4
mój szwagier nas obudził bo wszedł do pokoju a ja z cyckiem na wierzchu leżałam upppsss
gorąco dziś. idę przebrać małą bo stanowczo za grubo ją ubrałam

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-05-30 o 10:32
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 10:32   #613
Krusiak
BAN stały

Cytat:
mała ma niestety odparzenia z którymi walczymy już długo
więc przy przewijaniu w dzień smaruje kremem z Nivea albo Sudo

jak się zrobi ok to bym chciała używać w dzień pudru
a na noc tak jak teraz Bephanten
Cytat:
Nie, wstawiam swoje mleko na gaz, wsypuje kaszę na zimne, i chwilę gotuję.

Kurcze a nie boisz sie dawac jej kaszy manny?? Ona jest niby od 5-6mies dopiero wprowadzana /choc ja przy 1 corce dawalam na 8mies chyba
Mój tez ulewa ech
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 10:33   #614
Mirabilka
Zakorzenienie

Hej

My już po chrzcinach - mały przespał praktycznie całą imprezę ale za to poszalał w nocy - a że skończył 6 tyg w sobotę to wybieramy się na szczepienia.
Czy bardzo Wasze dzieci płakały? bo się zastanawia czy dam radę jechac sama bez TŻ....

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 10:37   #615
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Podpinam sie Iza pod Ciebie

moj mały ma 5tyg u nas taka sama pogoda ale chce mu zalozyc ceniutka czapeczke/raz 1corka miala zapalenie ucha i dziekiuje za wyjscia bez czapki mialam tragednie/ bodziak na krotki rekaw, kaftanik i śpiochy ew zamiast tego cienki pajac plus bodziak i cieniutki kocyk polarkowy taki mega cienki
ja tez myslałam o takim zestawie

Stary 2011-05-30, 10:38   #616
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi jak mam dzisiaj ubrac mała na dwór bo po ostatniej chorobie boje sie zeby nie było powrotu. Maja ma 4 tygodnie a u nas ma dzis byc ok 28 stopni??

moj mały ma 5tyg u nas taka sama pogoda ale chce mu zalozyc ceniutka czapeczke/raz 1corka miala zapalenie ucha i dziekiuje za wyjscia bez czapki mialam tragednie/ bodziak na krotki rekaw, kaftanik i śpiochy ew zamiast tego cienki pajac plus bodziak i cieniutki kocyk polarkowy taki mega cienki

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Hej

My już po chrzcinach - mały przespał praktycznie całą imprezę ale za to poszalał w nocy - a że skończył 6 tyg w sobotę to wybieramy się na szczepienia.
Czy bardzo Wasze dzieci płakały? bo się zastanawia czy dam radę jechac sama bez TŻ....
Jedz z tz ja zawsze rycze na szczepieniach/wiem wiem ale nie moge wytrzymac i lzy mi zawsze poleca
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:16   #617
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze a nie boisz sie dawac jej kaszy manny?? Ona jest niby od 5-6mies dopiero wprowadzana /choc ja przy 1 corce dawalam na 8mies chyba
Mój tez ulewa ech
Nie. Tak byłam karmiona ja, moje siostra, moja Kasia, siostrzeniec i wszystko ok.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-05-30, 11:16   #618
iweczka
Zakorzenienie

Leniuta wstała o 10.45
a teraz jest poranna dyskusja z misiami z karuzeli
Cytat:
uwaga uwaga
dostałam okres
witamy w klubie

Cytat:

iweczka właśnie się miałam spytać czy któraś jadła truskawki, dużo ich zjadłaś ??

a tak w ogóle jak może się objawiać uczulenie na truskawki żebym wiedziała że to przez nie

iza
współczuje

wanilia
, nie obżeram się, ale czwartek, piątek, sobota jadłam tak po troszku-czyli po około 5 szt. dla smaku
a wczoraj już więcej, pewnie z 10-12szt-nie mogłam się oprzeć

Cytat:

dobre, dobre

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
u nas też dziś ma być ukrop, póki co założyłam Małej bodziaka z krotkim rękawkiem i krótkie spodenki (takie do kolanka),
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:26   #619
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

no wg mnie trochę za ciepło ale każdy robi jak uważa

moja właśnie śpi na zewnątrz w bodziaku na krótki rękaw i półspiochach, i ma cieniutką czapkę
i oczywiście żadnego koca

wg mnie zamiast zakładać body na krótki+kaftanik
lepiej założyć tylko body na długi rękaw

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-30, 11:34   #620
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

Ja tak miałam przez tydzień, do tego kłucie jajnika, ale nic się nie wydarzyło do tej pory.
to mnie pocieszyłaś normalnie takie skurcze przepowiadacze

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hej,ja tylko na momencik...
Śliczne zdjęcie dziaciaczków,każdej z osobna gratuluję takich piękności

A ja oczywiście nie mam czasu,bo opiekuję się mężem i dzieckiem,hehe Wczoraj bylismy po garnitur slubny,takze był czas,zeby spędzic kilka godzin sam na sam Jestem bardzo szczesliwa,ale niestety juz w srodę odwoze go na lotnisko. Do dupy takie życie!

Trzymajcie się,wracam już w srodę,hehe Buziaki dla Was
naciesz się mężem

kasiapruszkow-

Cytat:

moja od tygodnia je 6 razy dziennie po 100-120ml,
też jakoś sama się uregulowała
to w porównaniu do Idalki moja to żarłok jest

Cytat:
dzieńdoberek

wczoraj byliśmy u znajomego na urodzinach i muszę się pochwalić że Nadunia była jak aniołek i tylko marudziła w porach karmienia a tak to wszystko i wszyscy ją interesowali a w szczególności pijany wujek robiący głupoty

traicionera [/B]mała modelka z twojej córy
widzę, ze twoja Nadunia tez taka towarzyska istota, jak moja
dzięki za komplement

Cytat:
Tak
Na swoim mleku. Mam zawsze odciągniętą szklankę więcej i na całą szklankę daję 1 płaską łyżeczkę od herbaty kaszy mannej.

Są dwa powody przemawiające za:
1. Zaczyna mniej ulewać - przetestowane na Kasi
2. W zeszłym roku wyczytałam, że kasza zapobiega celiaklii u dzieci.
ciekawe, moja akurat nie ulewa, ale może dzięki kaszy by dłużej spala

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Ja tak mialam ale @ jak nie bylo tak nie ma a teraz zaczelam brac tabletki i juz @bedzie jak bedzie przerwa w tabletkach

Ja probowalam z 2 dziurkami i marudzila, myslalam ze to przez mleko plynace za szybko, ale z 1 dziurka tez marudzi wiec to na bank nie to;p. Dzis wracam do 2

Moja je w nocy szybko tak z 10-15min ale w dzien 30-60min masakra maruda jedna;p ale jej nie odpuszczam chociaz 100 na raz musi zjesc niejadek jeden. Raz zjadla 150ml i nie ma raczej szans zeby tyle zjadla, a nie bd na sile pchac;p. wczoraj w ciagu 24h zjadla 705ml jupi ale zasnela jakos przed 21 i wstala o 2 ale to dobrze bo tak czy siak bym ja obudzila a tz ja karmil bo ja w weekend nawet jej nie slysze.

Ja dlugo sie zastanawiam czy wkleic zdjecie ze man ale jakos nie moge sie przelamac;p

Zalacze zdjecie mojej niuni jak pierwszy raz usiadla w hustawce byla lekko zszokowana ale zadowolona(na zdjeciu bez zapiecia bo to bylo na chwilke

Wczoraj w ncoy TZ mnie obudzil, bo ktos za oknem krzyczal''now!!now!! now!!'' Patrzymy za okno(a mieszakmy w takim cichym zakatku z 2 domko-blokami;p) a za oknem z 6-8 policjantow jakis chlopak lezacy na ziemi i dwoch stojacych trzymanych prze zpolicje, Policjanci z latarkami szukali czegos w trawie. Po drugiej stronie domu dwa samochody policyjne. Mysle, ze albo chcieli okrasc czyjs domalbo to byla planowana akcja antynarkotykowa ci chlopcy to tka gora 19-20 lat mieli;p a to bylo jakos kolo 1 w nocy.

Aha moja misia wlasnie spi sobie w nowej hustawce
ja tez miałam wstawić, ale wyglądam jak taki opas i sie wstydzę
niezłą akcje mieliście w nocy, ja na początku myślałam, ze to Lenka tak krzyczała
cudnie wygląda w tej huśtawce

Cytat:
do dzieła

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

jaka słodka
i jak tą butelkę trzyma
dzięki

Cytat:
Hej

wiesz co, moja płakała dosłownie minute, ledwo ja zdążyłam donieść do pokoju karmienia niemowląt, a już ucichła, wiec nie musi być tak strasznie. Byłam sama i spokojnie dałyśmy sobie rade. O wiele rozpaczliwiej płacze, gdy jest głodna, a ja np siedzę w wc Potem wieczorkiem tez była grzeczna, wesoła.

Nadia się teraz wycwaniła i jak tylko ja biorę np do przewinięcia, to ściska w łapce pieluchę i muszę ja z nią przewijać. Nie jadła od czterech godzin, zjadła tylko 80 ml i gada
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:58   #621
Natka3008
Rozeznanie

Witam, mam do Was pytanie czy któraś z waszych pociech ma problem z oczkiem, bo mojej córeczce wciąż łzawi oczko. Już stosowałam maść Neomycinum i krople Tobradex i nic nie pomogło. Chyba muszę wybrać się do okulisty.

iizabela może znasz jakiegoś dobrego okulistę dziecięcego w pobliżu naszego miejsca zamieszkania?

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 12:27   #622
aguchaw1
Raczkowanie

Eirene odnośnie szarpania się przy piersi, uważam tak samo jak Castia.
Ja mam podobnie, daje małemu pierś i je ładnie przez 5 minut - wtedy gdy szybko leci a jak już zleci ten pierwszy "łatwy" pokarm to pózniej trzeba się wysilić żeby zjeść no i się denerwuje, szarpie, płacze.
Niestety w moim przypadku nie dało rady go dostawiać do skutku, bo i on i ja byśmy się chyba nerwowo wykończyli.. albo może jestem mało wytrwała, ale nie chce męczyć dziecka.. dlatego poddałam się i póki mam pokarm to odciągam i dostaje z butli.
Może jak będziesz wytrwała to Ci się uda, ale w moim przypadku jak Szymon jest głodny to jest taki mega krzyk ze nie dało rady niestety go przetrzymać przy tej piersi żeby "zakumał" o co chodzi.

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 12:32   #623
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
dziś w końcu zrobiłam sobie pierwsze fotki z małą, aż się pochwalę no i jeszcze poranne zabawy na macie
super fotki

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ale się zrelaksowałam, wczoraj mieliśmy kolokwium, poszło dobrze, bo dała babeczka łatwe zadania Tylko mam straszny problem z plecami, Tak sobie nadwyrężyłam noszeniem małego, że teraz nie jestem w stanie go z łóżeczka podnieść sama Także parę dni spędzi na naszym łóżku. A mąż po pracy jest tragarzem i mi go podaje, odkłada, przewija i kąpie...Padaka. ...
kurcze, mnie tez boli kregoslup, ale jeszcze daje rade, chociaz czasami jak mnie zlapie to nie moge sie wyprostowac

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hej,
Trzymajcie się,wracam już w srodę,hehe Buziaki dla Was
czekamy

Cytat:
U nas nocka spokojna.Poszła spać ok,22 a wstała o 4.30
Tylko pytanie, czy dlatego, że była caly dzień na powietrzu i nie spała?? czy dlatego, że dostała wczoraj butlę z mlekiem +kasza??
fajna nocka

Cytat:
uwaga uwaga
dostałam okres

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
mój szwagier nas obudził bo wszedł do pokoju a ja z cyckiem na wierzchu leżałam upppsss
gorąco dziś. idę przebrać małą bo stanowczo za grubo ją ubrałam
ale sie wyspalyscie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 12:36   #624
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Witam, mam do Was pytanie czy któraś z waszych pociech ma problem z oczkiem, bo mojej córeczce wciąż łzawi oczko. Już stosowałam maść Neomycinum i krople Tobradex i nic nie pomogło. Chyba muszę wybrać się do okulisty.

iizabela może znasz jakiegoś dobrego okulistę dziecięcego w pobliżu naszego miejsca zamieszkania?

odpisałam ci na pw

nam na oczko pomógł Atecortin,
problem zniknął po tygodniu

mój pediatra nam to przepisał
Stary 2011-05-30, 12:37   #625
szymelka
Rozeznanie

Witajcie mamusie
Piękne zdjęcia waszych maleństw- gratuluję

Mam kilka pytań:
1. Jak nauczyć dziecko pić z butelki? Lenka skończyła 3 miesiące, jest tylko na piersi, ale chciałabym aby nauczyła się butli, bo szykuje mi się wesele i mogłabym ją zostawić z odciągniętym pokarmem u babci, ale póki co kicha, bo mała nie wie o co chodzi, bawi się smoczkiem zamiast ciągnąć.

2. Czy wasze dzieci karmione piersią robią wodniste strzelające kupy? trochę mnie martwi, czy jest ok, bo od jakiegoś czasu tak właśnie mamy.

3. Do mam, które robiły chrzciny w domu- zdradźcie jakie miałyście menu. Szukam inspiracji, bo za 2 tyg czeka mnie ta impreza.
Stary 2011-05-30, 12:40   #626
Eirene1987
Zakorzenienie

[QUOT E=Castia;27202124]
gorąco dziś. idę przebrać małą bo stanowczo za grubo ją ubrałam[/QUOTE]

o lol ja nie lubię karmić przy kimś jakoś tak niezręcznie się czuję..

Cytat:
Hej

o fajnie że chrzciny już macie za sobą
mój płakał tak ok.5minut potem już zapomniał

Cytat:
ja dziś na dworku założy mojemu rampersika na krotki rękaw. i skarpetki, czapkę cienką też ale tak się darł że ją zdjęłam w końcu i spokój był chwilę... na długi rękaw myślę że za gorąco...

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Eirene odnośnie szarpania się przy piersi, uważam tak samo jak Castia.
Ja mam podobnie, daje małemu pierś i je ładnie przez 5 minut - wtedy gdy szybko leci a jak już zleci ten pierwszy "łatwy" pokarm to pózniej trzeba się wysilić żeby zjeść no i się denerwuje, szarpie, płacze.
Niestety w moim przypadku nie dało rady go dostawiać do skutku, bo i on i ja byśmy się chyba nerwowo wykończyli.. albo może jestem mało wytrwała, ale nie chce męczyć dziecka.. dlatego poddałam się i póki mam pokarm to odciągam i dostaje z butli.
Może jak będziesz wytrwała to Ci się uda, ale w moim przypadku jak Szymon jest głodny to jest taki mega krzyk ze nie dało rady niestety go przetrzymać przy tej piersi żeby "zakumał" o co chodzi.

[QUOT E=Castia;27202124]Eirene tak myślałam o tobie jak już w łóżku leżałam i o tym szarpaniu Oliego i myślę że problem tkwi w butelce z butelki mleczko łatwiej płynie a cycka jednak trochę trudniej i musi sie dziecko nieźle napracować żeby je wyciągnąć i myślę że Oli jak dostaje cycka i widzi że to nie butelka i musi trochę się wysilić to się denerwuje. tymbardziej że pózniej mu dajesz butlę i już dla niego to wygodniej. a w nocy może je ładnie bo go do tego przyzwyczaiłaś i nie protestuje. może w tym tki problem. spróbuj mu nie dać butli odrazu w ciągu dnia tylko niech się poszarpie trochę, uspokajaj go i znowu dostawiaj do piersi może da za wygraną i będzie łądnie jadł[/QUOTE]

wiem kochane wiem... ale jego się nie da przetrzymać... bo jest taki ryk że masakra... a boję się bo ma przepuchlinę pępkową i nie wolno mu płakać tak/...
w nocy dziś też była masakra szarpał się tragicznie aż się popłakałam z bezsilności... w ogole mały od wczoraj maruda najpierw to szarpanie teraz płacze non stop , leżeć nie chce spać nie na rękach nie... nie wiem co mu jest ciagle kicha nic mu nie leci z nosa nie wiem jutro idę z nim do pediatry... na dodatek tak ulewa po moim mleku i po mm zreszta tez ze co chwile głodny jest bo tak ulewa...
boje się czy tż nie zaraził go ale w sumie odizolował się od niego a wydaje mi sie ze to charczenie to nie katar ale zobacze jutro ide do lekarza z nim... i to szarpanie...
sciagać lektatorem też nie mam czasu po każdym karmieniu bo on domaga sie uwagi a nikogo nie ma w domu dzis tż chory... ehh do d/// wsyztsko.... na dodatek nie może kupska zrobić a nic nie zjadłam wczoraj takiego pzreciez... mam dosyć normalnie dziś spałam może 2 godziny w nocy tż chory nie może mi pomóc chyba znów mam baby blues bo załamkę zaliczyłam

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 12:58   #627
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
2. Czy wasze dzieci karmione piersią robią wodniste strzelające kupy? trochę mnie martwi, czy jest ok, bo od jakiegoś czasu tak właśnie mamy.
.
Co do butli to po prostu spróbuj parę razy podać mleko przez butelkę. Jak zje to wszystko ok
Co do kup to u małego też są raczej wodniste. Czasami mniej, czasami bardziej. Gdzieś czytałam, że powinny być konsystencji rzadkiej jajecznicy. Więc mniej więcej chyba ok

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:00   #628
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie mamusie

Mam kilka pytań:
1. Jak nauczyć dziecko pić z butelki? Lenka skończyła 3 miesiące, jest tylko na piersi, ale chciałabym aby nauczyła się butli, bo szykuje mi się wesele i mogłabym ją zostawić z odciągniętym pokarmem u babci, ale póki co kicha, bo mała nie wie o co chodzi, bawi się smoczkiem zamiast ciągnąć.

3. Do mam, które robiły chrzciny w domu- zdradźcie jakie miałyście menu. Szukam inspiracji, bo za 2 tyg czeka mnie ta impreza.
może spróbuj kupić butelkę, której smoczek przypomina kształtem pierś, ja mam z tommee Tippee closer to nature i mojej córci najłatwiej się przyssać, nie miała potem tez problemu z przyssaniem eis do piersi z powrotem. Przy butelkach ze zwyczajnymi smoczkami ciężej mi się karmiło.

Cytat:
o lol ja nie lubię karmić przy kimś jakoś tak niezręcznie się czuję..

o fajnie że chrzciny już macie za sobą
mój płakał tak ok.5minut potem już zapomniał

ja dziś na dworku założy mojemu rampersika na krotki rękaw. i skarpetki, czapkę cienką też ale tak się darł że ją zdjęłam w końcu i spokój był chwilę... na długi rękaw myślę że za gorąco...

wiem kochane wiem... ale jego się nie da przetrzymać... bo jest taki ryk że masakra... a boję się bo ma przepuchlinę pępkową i nie wolno mu płakać tak/...
w nocy dziś też była masakra szarpał się tragicznie aż się popłakałam z bezsilności... w ogole mały od wczoraj maruda najpierw to szarpanie teraz płacze non stop , leżeć nie chce spać nie na rękach nie... nie wiem co mu jest ciagle kicha nic mu nie leci z nosa nie wiem jutro idę z nim do pediatry... na dodatek tak ulewa po moim mleku i po mm zreszta tez ze co chwile głodny jest bo tak ulewa...
boje się czy tż nie zaraził go ale w sumie odizolował się od niego a wydaje mi sie ze to charczenie to nie katar ale zobacze jutro ide do lekarza z nim... i to szarpanie...
sciagać lektatorem też nie mam czasu po każdym karmieniu bo on domaga sie uwagi a nikogo nie ma w domu dzis tż chory... ehh do d/// wsyztsko.... na dodatek nie może kupska zrobić a nic nie zjadłam wczoraj takiego pzreciez... mam dosyć normalnie dziś spałam może 2 godziny w nocy tż chory nie może mi pomóc chyba znów mam baby blues bo załamkę zaliczyłam

2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:01   #629
iizabelaa
Zakorzenienie

Przyszły do mnie body z Early days

wyglądają na prawdę super,
i na pierwszy rzut oka nie mają szerokiego dekoltu,
ale zobaczmy jak na małej to będzie wyglądać

Cytat:

słońce ale co się stało, że tak ci na tym cycku zależy

trzymaj się

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-05-30 o 13:03
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:09   #630
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie mamusie

Mam kilka pytań:

ad.1 młoda złapała od razu, ale to trochę cycek przypomina, może dlatego
http://canpolbabies.com/pl/produkty/...gory:11/page:1

ad2 tak, wodniste

ad 3 szwajcary, właśnie robię dziś zeby zobaczyć jak wyjdą
http://www.youtube.com/watch?v=CbtPI...feature=relmfu

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-05-30 o 13:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości