|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
byłam na USG i już nie wiem co myśleć. Półtora tygodnia temu beta była 16 000 a dziś na USG był tylko pęcherzyk ciążowy 21.5 mm. Według lekarza 5 tc. Według bety w zeszłym tygodniu był 6 tc. Chyba znowu się nie udało Pozytywny test ciążowy wyszedł mi 4 maja. Trafiłam na jakiegoś lekarza buca - nic nie chciał mi wyjaśnić, pokazał tylko palcem coś, co może być zarodkiem. Nie zmierzył go. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. |
|
|
|
#4202 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
moze będzie podwójne szczęście![]() Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#4203 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
Cytat:
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w drugiej ciazy o wiele szybciej widac - moja szefowa teraz zaszla i jest cos kolo 7-8 tc i tez brzuszek juz widoczny ( a to jej 4 ciaza juz)No wlasnie nie wiem czy mi test pokazal rzeczywiscie owulacje - niestety nie mierze temperatury, ale jesli teraz sie nie udalo to zaczne ja mierzyc i bede sprawdzac co z czym sie pokrywa
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oho Myślę że u lekarza wszystko się wyjaśni, może rzeczywiście zaszłaś w poprzednim cyklu @ już w ciąży przecież się zdarza ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Ja mam cykle bezowulacyjne i od dawien dawna w czasie gdy miała być owulka miałam plamienia....
|
|
#4206 |
|
Raczkowanie
|
Agamili,twix to podwójne szczęście
ja też marzę o dwójce ![]() p.s robiłaś test tak wcześnie z ciekawości,czy może miałaś jakieś szczególne objawy? jak tak to napisz jakie
|
|
|
|
#4207 |
|
Rozeznanie
|
Witaj. Ja bym oznaczyła wyższe temp. już w 13 dc. Faza wyższych temp zaczyna się od pierwszego dnia wyższej temperatury niż 6 ją poprzedzających.
|
#4208 |
|
BAN stały
|
Blanszor trzymam kciuki za was i szybko lec do innego lekarza zeby sie nie denerwowac juz
|
|
|
|
#4209 |
|
Rozeznanie
|
Kiedyś gdzieś mi przemknęło przed oczami, że może być tak, że jedna z temperatur wyższych będzie poniżej poziomu +0,2 stopnia. Szczerze mówiąc nie wiem, gdzie to czytałam. Potem próbowałam to znaleźć, ale mi się nie udało. Kaskaderka mogłaby wiedzieć... Co do mojej wizyty w sklepie z używaną odzieżą, to nic nie udało mi się kupić :/ Ale widziałam śliczną sukieneczkę dla kilkumiesięcznej dziewczynki No i prawie w ogóle tam nie śmierdziało!!! Pewnie jeszcze się tam kiedyś przejdę
|
|
|
|
#4210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.clearblue.com/uk/new-clea...ation-test.php |
|
|
|
|
#4211 |
|
Rozeznanie
|
hej spioszko,kupilas ten test z boots'ie czy na ebay?chcialam ta wersje 7 sztuk(sa i po 20 w zestawie),ale nie wiem czy jest sens sie do apt wybierac
|
#4212 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dziś po robocie lecę na pierwszą serie badań, zrobię sobie Lh, Fsh i estradiol bo to już 3 dc a w poniedziałek dodatkowo sprawdzę Tsh fT3 fT4i prolaktynę (+ z obciążeniem)- to się moja gin zdziwi jak przyjdę z wynikami, bo to wszystko z mojej inicjatywy. A co ! trzeba w końcu wziąć sprawy w swoje ręce bo inaczej się nie doczekam upragnionej ciąży. Miłego dnia życzę
|
|
#4213 |
|
Rozeznanie
|
tak trzymac ziebulka
jak najbardziej jestem za atakiem na doktorka ![]() btw cudny ten Twoj filmik w podp.Fajna z Was para! i przypomnialam sobie stare dobre czasy koncertowe..ech..
|
#4214 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Hatti;27149625]hej spioszko,kupilas ten test z boots'ie czy na ebay?chcialam ta wersje 7 sztuk(sa i po 20 w zestawie),ale nie wiem czy jest sens sie do apt wybierac[/QUOTE
Hej! Kupilam na Amazonie,bo jest najtaniej. W Bootsie dosc drogo to wychodzilo ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Powiem Ci szczerze,ze ja kupilam 20-tke i starczyly mi na az 3 cykle. Oczywiscie nie uzywalam ich,tak jak jest napisane w ulotce tylko zaczynam testowac srednio 5 dni przed owulka czyli od okolo 10dc. Jest do dobry sposob jak masz w miare regularne cykle. (moje akurat 29-32 dniowe) |
|
|
|
#4215 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Hatti;27142666]pewnie,ze sie uda
!ja testow nie stosowalam,ale zastanawiam sie nad zakupem /emigra,ale Tobie dziwnie ta owulke pokazal test jednak Tez zaczne walczyc ![]() ![]() spioszka Ja stosuje,tylko,ze jest to test "digital" ktory pokazuje tylko jeden najwyzszy skok Lh, po ktorym wiadomo,ze w ciagu 24-36 godzin nastapi owulacja. Innych nie stosowalam,bo nie mialabym cierpliwosci do odgadywania tych kresek,ktora to ciemniejsza itd. Bardzo polecam, pod wzgledem latwosci w uzyciu, bo jak wiadomo w ciaze mi nie pomogl zajsc (jeszcze...) Zalaczam link: http://www.clearblue.com/uk/new-clea...ation-test.php dziekuje bede musiala wyprobowac!! Kiedys sie uda .Na kazda z nas przyjdzie pora. Jak sie nie chce to sie ma, gorzej jak sie chce a sie nie ma ;/ emigra Ja stosowalam w tym cyklu i bylo tak : cykle 32 dniowe 8 dc - czulam dziwnie podbrzusze, jak na owu wiec zrobilam test choc to stanowczo za wczesnie - II kreski, pojechalam do polski, testow zapomnialam 12 dc kolejny test - negatywny 16 dc, 17 dc, 19 dc - negatywne 21 dc i 22 dc - pozytywne, przy czym innych objawow owu brak - zero sluzu plodnego, zero klucia jajnikow, sluz mialam bialy i gesty 27 dc i 28 dc - pozytywy, objawow owu nadal bylo brak, suchosc, brak tkliwosci, bolu sutkow - nic. Wiec generalnie u mnie nic nie wyjasnily te testy, z reszta ten cykl mi sie tak poprzestawial, ze sie polapac sama nie potrafie. Zobaczymy w nastepnym. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- acha, krechy byly rowno zabarwione w kazdym pozytywnym tescie to na serio dziwne! ale mi sie wydaje ze jak ja mam owulke tez mam sucho, wiec nie wiem o co juz chodzi. Na razie badalam tylko szyjke wiec wiedzialam keidy jest otwarta i niby powinnam byc plodna ale to wszystko chyba powoli mnie przerasta. |
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zwykle odczuwalam owulacje - poprzedzaly ja u mnie klucia jajnikow i ciagniecie podbrzusza, mialam zawsze plodny sluz w tym okresie, ale od kiedy zaczelismy starania to cykl mi sie tak popapral ze szkoda slow .... w tym cyklu w ogole nie czulam zebym miala owulacje, nie zauwazylam plodnego sluzu ani nic. Masakra. No ale juz sie tym nie przejmuje, bedzie co ma byc. Wkurza mnie tylko fakt, ze te tetsy owu nic mi nie wyjasnily
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4217 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Na początek AgaMili gratuluję Witam też nowe staraczki i życzę szybkiego zafasolkowania Ja od tego miesiąca mierzę temperaturkę. Jednak mierzę tylko do piknięcia, a widziałam, że radzice jednak dłużej (5min) więc nie wiem czy te moje wyniki są prawidłowe. Od przyszłego zacznę już jak wy mierzyć po 5 min. W sumie to nie wiem do końca jak to ma wyglądać poza tym, że ma być skok, ale nawet nie wiem czy to co u mnie można już za takowy uznać spójrzcie może wy swoim zgrabnym okiem i powiedzcie czy to wygląda tak jak powinno
Edytowane przez DolinaNocy Czas edycji: 2011-05-28 o 09:31 |
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to od wczoraj zaczęliśmy III cykl starań. Po raz drugi się nie udało, ale prowadzę wykresy i wiem, że mój organizm ma problem z utrzymaniem ciałka żółtego małpa przyszła 11 dnia planowanej fazy luteralnej. Jak małpa sobie pójdzie to idę do lekarza po leki i próbujemy z lekami. I mam nadzieję, że wtedy się uda.
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2011-05-28 o 10:56 |
|
|
|
|
#4219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zd rugiej strony podobno druga ciaza szybciej "wypycha" i szybciej czuc ruchy dziecka ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
ja zachecam do glebszych obserwacji ze wzgledu wlasnie na to ze szyjka sluz i tempka daja najwieksza pewnosc choc nie zawsze;] bo u mnie na wykresie (w podpisie) wydawalo sie ze owulacje mialam wczesniej,ale testy owulacyjne nic nie poakzywaly , a jak juz mialam po to testy owulacyjne poakzaly 2 krechy no i tempka oraz sluz znow skoczyly PS - ja tez mierze tempke do pikniecie od 3 cykli, a przed pierwsza ciaza to tez mierzylam do pierwszego pikniecia
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2011-05-28 o 12:29 |
||
|
|
|
#4220 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawe czy "coś" z tego wyjdzie
|
|
#4221 |
|
BAN stały
|
Juz nie raz o tym pisalam, mieszkam w Anglii, pierwsze usg jest w 12.-13 tygodniu. Ide do polskiego ginekologa prywatnie w piatek . Chce tylko zobaczyc serduszko i zostac zbadana czy nie zadnej infekcji i reszte wg angielskiego NHS bo nie stac mnie 100 funtow za wizyte u ginekologa. W I ciazy chodzilam na NHS i ciaza byla bezproblemowa.
|
|
|
|
#4222 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
jestem padnieta ale dam rade jeszcze troche naskrobacwidze, ze bacznie obserwujecie swoj organizm... ja jakos nie wzielam sie za to, a moze powinnam??? hm... nio coz za pierwszym razem sie nie udalo..zobaczymy jak bedzie dalej...
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#4223 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dawno mnie tu nie było, chyba nikt inny nie chwalił się pozytywną wiadomością? U mnie 3. cykl starań, działamy
|
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4225 |
|
Raczkowanie
|
hej Kobitki. 2tyg nie miałam internetu i jeszcze wszystkiego nie ogarniam. Od godziny nadrabiam zaległości... wraz z Tż zawiesiliśmy starania o Maleństwo
strasznie mi smutno z tego powodu, ale... Od września będę miała umowę o prace i nie mogę sobie teraz pozwolić na Dziecko. Tym bardziej, że mój Tż jako alpinista przemysłowy ma umowę zlecenie...Dobrze by było gdyby jedno z nas miało prace z normalną umową. Finanse też nam się troche posypały :/Najbardziej mnie irytuje to, że to nie my wpadliśmy w tarapaty finansowe, tylko moja teściowa, ale mieszkamy w jedym domu i (mimo osobnego wejścia, liczników i wszystkiego poza adresem) my utrzymujemy dom. wrrr... zamiast odkładać pieniądze na naszą i naszych dzieci przyszłość utrzymujemy teściową...mam ochotę krzyczeć. Starania przekładamy na wiosnę 2012, o ile po drodze znów coś sie nie posypie... |
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do teściowej, to mamy podobną sytuację tyle, że my mieszkamy w osobnych mieszkaniach i ją utrzymujemy, bo ona szasta pieniędzmi na lewo i prawo. Teraz to jeszcze jest ok, bo rachunkami dzielimy się z szwagrem. A jak mieszkaliśmy razem z nią, to my wszystko opłacić, kupić dla niej też jedzenie, a mało tego pieniądze jeszcze ciągnęła. A pół swojej wypłaty przepalała:/ Mieliśmy jej dość i się wyprowadziliśmy, i teraz pomimo tego, że wynajmujemy to o wiele lepiej wychodzi nam oszczędzanie. Płacimy połowę rachunków i nas więcej nie obchodzi. |
|
|
|
|
#4227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4228 | |
|
Raczkowanie
|
Hejka wszyskim ja jakoś ostatnio mało się udzielałam. Ale musze chyba odpocząć i się wyłączyć na troszkę . Bo tak się nakręcam na tym forum i robię sobie zbędne nadzieje. Pod koniec czerwca wybywam na tydzień nad morze i mam nadzieję, że trochę wyluzyję wkońcu. Mam nadzieję, że się nie obrazicie, jak tylko przez jakiś czas będę was podczytywać. No może czasami tez uda mi się coś mądrego powiedzieć
![]() Cytat:
|
|
#4229 |
|
Raczkowanie
|
Tusia,wracaj do nas kiedy tylko wznowisz starania
![]() Farina dpoczynek to podstawa,stres,przepracow anie itp.źle może wpłynąc na staranie się o dzieckoJa mam miec w środę okres,dziś 26 dzień cyklu.Od kilku dni miałam jakieś katorgi:strasznie bolały mnie jajniki,pachwiny,oraz jakby kłucie szyjki macicy,i jakby taka napięta była-nie wiem jak to dokładnie opisac. Ale od paru dni myślałam,że już okres może wcześniej przyszedł,bo tak właśnie się czułam. W każdym razie moja szyjka jest ni to twarda,ni to super miękka-ale jakby więcej jej w środku,takie uczucie rozpulchnienia.ale czytałam,że to może byc i przed okresem,więc się nie nastawiam...To by było za piękne,żeby było prawdziwe...w dzień dziecka dowiedziec się o maluszku achhh |
|
|
|
#4230 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po weekendzie, wypoczęta! Dziś idę po wyniki badań hormonalnych i robię drugą serię, na tarczyce + prolaktynę- można robic prl w 5 dc czy trzeba w II fazie??? W piątek kontrola u gin i od nowego tyg działamy ![]() Jest tak cudna pogoda że tylko marzy mi się wyjazd gdzieś nad piękne morze, oglądam w kółko portale podróżnicze i się do ekranu.. ja chcę pod palmy, na biały piaseczek i do słoneczka i drinki z parasolką
http://www.suwaczek.pl/cache/1c99c31390.png 29.08.2012 -IUI nr1. 25.10.2012 - IUI nr 2 24.11.2012 - IUI nr 3 18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @ Edytowane przez ziebulka Czas edycji: 2011-05-30 o 14:03 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

moze będzie podwójne szczęście
ale w drugiej ciazy o wiele szybciej widac - moja szefowa teraz zaszla i jest cos kolo 7-8 tc i tez brzuszek juz widoczny ( a to jej 4 ciaza juz)

strasznie mi smutno z tego powodu, ale... Od września będę miała umowę o prace i nie mogę sobie teraz pozwolić na Dziecko. Tym bardziej, że mój Tż jako alpinista przemysłowy ma umowę zlecenie...Dobrze by było gdyby jedno z nas miało prace z normalną umową. Finanse też nam się troche posypały :/Najbardziej mnie irytuje to, że to nie my wpadliśmy w tarapaty finansowe, tylko moja teściowa, ale mieszkamy w jedym domu i (mimo osobnego wejścia, liczników i wszystkiego poza adresem) my utrzymujemy dom. wrrr... zamiast odkładać pieniądze na naszą i naszych dzieci przyszłość utrzymujemy teściową...mam ochotę krzyczeć.
dpoczynek to podstawa,stres,przepracow anie itp.źle może wpłynąc na staranie się o dziecko
się do ekranu.. ja chcę pod palmy, na biały piaseczek i do słoneczka i drinki z parasolką