Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-30, 11:05   #4921
margaret82
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Zaczęłam pakować torbę i wrzuciłam póki co:
1. 2x koszulę dla siebie
2. szlafrok
3. majtki siatkowe
4. podpaski
5. podkłady ginekologiczne
6. rożek dla Dzidzi
7. Ubranka
8. Niedrapki

Potem dorzucę jeszcze laktator jak go wyparzę. Co jeszcze ?
Moja lista wyglada tak:
- koszule
- szlafrok
- skarpetki
- kapcie
- klapki pod prysznic
- majciochy
- biustonosz do karmienia
- przybory toaletowe
- ręczniki
- podpaski poporodowe
- ręczniki papierowe
- kubek i sztućce
- podkłady na łózko
- tantum rosa
- butelka z dziubkiem
- niegazowana woda mineralna
- biszkopty/ suchary
To dla mnie
A dla Kluska:
- pieluszki jednorazowe
- body
- śpioszki/pajacyki
- czapeczki
- skarpetki
- niedrapki
- pieluszki tetrowe
- rozek
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:06   #4922
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

[QUOTE=Zmalowana;27202541]Zaczęłam pakować torbę i wrzuciłam póki co:
1. 2x koszulę dla siebie
2. szlafrok
3. majtki siatkowe
4. podpaski
6. rożek dla Dzidzi
7. Ubranka
8. Niedrapki

a po co rożek?? przeciesz w szpitalu pozyczają a do tego bym jeszcze dorzuciła 2x biustonosz do karmienia , wkładki laktacyjne, jakieś higieniczne rzeczy szampoż czy żel pod prysznic klapki gumowe pod prysznic

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:08   #4923
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Moja lista wyglada tak:
- koszule
- szlafrok
- skarpetki
- kapcie
- klapki pod prysznic
- majciochy
- biustonosz do karmienia
- przybory toaletowe
- ręczniki
- podpaski poporodowe
- ręczniki papierowe
- kubek i sztućce
- podkłady na łózko
- tantum rosa
- butelka z dziubkiem
- niegazowana woda mineralna
- biszkopty/ suchary
To dla mnie
A dla Kluska:
- pieluszki jednorazowe
- body
- śpioszki/pajacyki
- czapeczki
- skarpetki
- niedrapki
- pieluszki tetrowe
- rozek

a po co bierzesz: podkłady na łóżko, tantum rosa, biszkopty/suchary, i po co rożek

Stary 2011-05-30, 11:09   #4924
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
1. 2x koszulę dla siebie
2. szlafrok
3. majtki siatkowe
4. podpaski
6. rożek dla Dzidzi
7. Ubranka
8. Niedrapki

ręczniki zwykłe, ręczniki papierowe, laktator??, wkładki laktacyjne??,stanik do kamienia (mam na liście ze szpitala) , kosmetyki , szczoteczka do zębów, pasta, sztućce(u mnie trzeba), tantum rose do podmywania, maść na sutki,klapki,dokumenty + pampersy, chusteczki nawilżane ( też wymóg mojego szpitala), osłonki na brodawki,

ciekawe o czym jeszcze zapomniałam ??

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-05-30 o 11:11
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:13   #4925
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a po co bierzesz: podkłady na łóżko, tantum rosa, biszkopty/suchary, i po co rożek
Bo wole mieć niż nie mieć gdyby w szpitalu nie dawali ( niestety ale nie we wszystkich dają )
Jak urodzę to mogę być głodna a nie odrazu musze dostać szamanko
Tantum rosa do podmywania
A rozek u Nas w szpitalu nie wydaje mi się żeby pożyczali a chcę zeby mąż mógł wziąć małego na ręcę a wiem ze tak normalnie będzie się bał a w rożku zawsze bezpieczniej
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-05-30, 11:16   #4926
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Bo wole mieć niż nie mieć gdyby w szpitalu nie dawali ( niestety ale nie we wszystkich dają )
A rozek u Nas w szpitalu nie wydaje mi się żeby pożyczali a chcę zeby mąż mógł wziąć małego na ręcę a wiem ze tak normalnie będzie się bał a w rożku zawsze bezpieczniej
u mnie też trzeba mieć swoje podkłady, tantum polecały położne, a rożek to chyba zawsze swój a jedzonko to i w trakcie porodu wskazane w postaci jakiś biszkoptów np
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:16   #4927
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

u nas ubranka to tylko na wypis dziecka rożek nie potrzebny suchary też nie bo zawsze dają a nad tantum rosa chyba sie skuszę bo nie brałam tego pod uwagę

Stary 2011-05-30, 11:16   #4928
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
1. 2x koszulę dla siebie
2. szlafrok
3. majtki siatkowe
4. podpaski
6. rożek dla Dzidzi
7. Ubranka
8. Niedrapki

kosmy, reczniki zwykle i papierowe, jakies przekaski, wode, wyniki badań,laczki takie pod prysznic i do chodzenia, moze jakas mala poduszke
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:17   #4929
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Bo nie we wszystkich szpitalach wszystko dają, u mnie musisz mieć prawie wszystko swoje (rożek, ubranka itp. inaczej dostaniesz jakieś sprane i za duże szmaty). A tantum rosa dobrze działa po porodzie, do podmywania. Podkłady na łóżko bo różnie jest ze zmienianiem .... Wiem, wiem powinni, ale wszyscy znamy polskie realia. A te jednorazowe to zawsze sobie sama zmieni i nie musi nikogo prosić. Biszkopty i suchary pewnie na poród.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:19   #4930
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
tak w ogóle to witajcie kobiety
ja coś ostatnio jakaś " klapnięta" jestem...nic tylko bym spała i spała... w sobotę byłam cały dzień u teściów to jakoś musiałam się trzymać, ale wczoraj przespałam ponad pół dnia, dzisiaj wstałam najpierw przed 7, wysłałam męża do pracy, usiadłam przed kompem z myślą, że trochę popracuje, ale nie dało rady, musiałam iść się zdrzemnąć no i niedawno dopiero wstałam...ale najchętniej bym dalej spała... w ogóle na nic weny nie mam, a na dodatek u nas dzisiaj gorąco i na dwór nie mam ochoty iść się stopić z asfaltem... może pod wieczór... roboty dużo, w domu też by wypadało ogarnąć i wziąć się za robienie obiadu, a mi się nic nie chce... masakra jakaś...
ja sie czuje tak samo chodze senna i checia na cokolwiek brak.
Stary 2011-05-30, 11:19   #4931
Shira_83
Zadomowienie

hej Brzusie i mamusie
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Kochane dziewczyny baaaaaaardzo, ale to baaaaardzo proszę o kciuki bo jutro idę odebrać moje wyniki Znając życie to pewnie do dupy wyjdą, ale wasze kciuki działają cuda
oczywiście trzymam mocno mocno wyniki muszą być dobre

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja także prosze jutro od 15.00 o kciuki bo o 15.15 mam wizytę Nie mogę się doczekać, jak zwykle. Od tygodnia już dnia odliczam, kiedy w końcu będę mogłam podejrzeć Tymka Choć tak przez minutkę, bo to zwykła wizyta a nie USG, ale zawsze dają zerknąć na buzię i bijące serducho

Brumku
mówisz i masz trzymam i za Was

Lady kurka chyba lekarz przereagował ciut ale z drugiej lepiej niech dmucha na zimne wszytko z małym na pewno dobrze tylko boczkuj podczas odpoczynku

[QUOTE=SweetAngel1984;2719 8836]Cześć moje kochane mamusie i dzidziusie

NOOOO welcome backco tak długo kazałaś na siebie czekać

Słoneczko
trzymam za Was mocno kciuki nie bój się na pewno dają radę i szybko pomogą grunt to, że jesteś pod opieką fachowców informuj nas na bieżąco!!

Bella no kąpiel już za Wami to jest powód do radości ja wierzę że małe księżniczki są zdrowiutkie
dziubku za wizytę zaciśnięte

[QUOTE=beata_1988;27201128]

Shirko - melduje że paczuszką właśnie do mnie doleciała cała i bezpieczna 3 buteleczki - dla Słoneczka, Mariny i dla mnie

ooo bajka super extra zaj.....ście przelew już jest dzięki

no dziś posłałam kolejne kropelki mam nadzieję, że mój M dziś kupi mi kolejne flakoniki
a kaska już jest od: aania_20, beatka, you you, brumek,Stapelka(chyba troszkę za dużo kochana), dziubek. dziękuję panienki myślę, że jak dziś posłałam to w tym tygodniu do Was dotrą to jest zwykły priorytet żeby zminimalizować koszty

hihih dziś miałam atak furii ciężarnej
wiec byłam na zakupach w kauflandzie stanęłam na miejscu dla niepełnosprawnych oczywiście mam kartę po mam niepełnosprawność w stopniu umiarkowanym wracam odpalam i odkręcam okno wziełam karte a tu parkuje już na zwykłym miejscu gruby moher z koleżanką wieć ja cofam a ta na całą twarz "NO TAKA MŁODA I BEZ KARTKI SE STAJE"!!! na co ja łup agresja do potęgi 20!! gaszę auto wysiadam z kartką w ręce babie przed pysk i mówie "do mnie pani mówi??? " a ta taka czerwona jak piwonia, a ja nic dalej no to teraz wypadałoby przeprosić!!! a ta no "KAŻDY MA PRAWO SIE POMYLIĆ" a ja no to no oczywiście i jak widzę każdy ma prawo do głupich komentarzy miłego dnia życzę wisadłam i sobie pojechałam hihihi aż się sama potem śmiałam, że dałam się wyprowadzić takiej babie z równowagi
aleeee post ło matko!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-30, 11:20   #4932
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
, moze jakas mala poduszke
O tak jaśka bo ja na płasko nie zasnę to musze pamiętać żeby do autka wziąć to mąż po wszystkim doniesie
A co myslicie dziewczyny o rogalu do karmienia Może też wezme to od razu by mnie podszkoliły jak karmić
Stary 2011-05-30, 11:25   #4933
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

mi połozna mówiła że krocze najlepiej myc szrym mydlem lub czysta woda a jak sie slabo goi to psikac octaniseptem.Oni tym w szpitalu piskaja.Ja w domu siedziałam bez majtow i robilam wietrzenie

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
O tak jaśka bo ja na płasko nie zasnę to musze pamiętać żeby do autka wziąć to mąż po wszystkim doniesie
A co myslicie dziewczyny o rogalu do karmienia Może też wezme to od razu by mnie podszkoliły jak karmić
to czy pokaża zalezy na jaka polozna trafisz moze jak macie to takie kolko do sidania wezcie.Dziewczyny w szpitalu mialy
Stary 2011-05-30, 11:29   #4934
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
wiec byłam na zakupach w kauflandzie stanęłam na miejscu dla niepełnosprawnych oczywiście mam kartę po mam niepełnosprawność w stopniu umiarkowanym wracam odpalam i odkręcam okno wziełam karte a tu parkuje już na zwykłym miejscu gruby moher z koleżanką wieć ja cofam a ta na całą twarz "NO TAKA MŁODA I BEZ KARTKI SE STAJE"!!! na co ja łup agresja do potęgi 20!! gaszę auto wysiadam z kartką w ręce babie przed pysk i mówie "do mnie pani mówi??? " a ta taka czerwona jak piwonia, a ja nic dalej no to teraz wypadałoby przeprosić!!! a ta no "KAŻDY MA PRAWO SIE POMYLIĆ" a ja no to no oczywiście i jak widzę każdy ma prawo do głupich komentarzy miłego dnia życzę wisadłam i sobie pojechałam hihihi aż się sama potem śmiałam, że dałam się wyprowadzić takiej babie z równowagi
aleeee post ło matko!!
I dobrze! Kurde czemu my mamy być ciągle narażone na głupie komentarze czy chamstwo. A najbardziej wkurza mnie takie nachalne gapienie się na brzuch. Jeszcze gorzej jest jak idę sama z synkiem i tym moim wielkim brzuchem. Mam 26 lat a wyglądam może na 21-22. A mąż prawie 30. Razem to musimy śmiesznie wyglądać.

Ale jak widzę ciocia Shirka nie daje sobie w kaszę dmuchać. Najgorsze jest to, że baba nie przeprosi tylko się wykręca, że się pomyliła.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-05-30, 11:31   #4935
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja już po i niestety okazało się że pęcherz dalej jest pełny i na dalsze leczenie i kontrolę mam jechać do warszawy .... nie wiem jeszcze gdzie, pojadę po południu do gina jeszcze raz i on mi wszystkie namiary da i skierowanie ............... siedzę i ryczę .... boję się bardzo bo sama nie wiem co z tego wynika i w ogóle jestem załamana
Kochana będzie dobrze, specjaliści sprawdzą to i się uspokoisz, ja też się tak martwiłam o serduszko małej i okazało się, że wszystko ok, u Ciebie też tak będzie, zobaczysz

ja do torby muszę zapakować:
- koszule 3 x
- ręczniki 2 x (do rąk i kąpielowy)
- podkłady na łóżko (mam póki co 5 sztuk)
- podkłady poporodowe (biorę 1 paczkę jak braknie mąż doniesie)
- majtki poporodowe (opakowanie 7 szt.)
- stanik do karmienia (dokupię jeszcze jeden)
- wkładki laktacyjne
- pieluchy dla dziecka
- krem do pupci
- Bapanthen
- osłonki na brodawki
- kosmetyki dla mnie i sztućce, kubek talerz
- papier toaletowy, chusteczki i ręczniki papierowe
- chusteczki nawilżane
i chyba tyle

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-05-30 o 11:34
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:34   #4936
youyou
Zakorzenienie

Ja na krocze będę miała Białego Jelenia w płynie

To prawda co szpital to obyczaj..... u mnie ubranek ani rożków nie dają..
Suchary miałam i mi się bardzo przydały -na poczatku jeśc mi się nie chciało albo nie wchodziło mi to szpitalne żarcie, a głód dopadał często późnym wieczorem więc miałam co przekąsić + jakiś serek mi tż przywoził. Dobrze że mi o nich przypomniałyście

Czy któraś mamuśka ma zamiar jeszcze rodzić w szpitalu na Madalińskiego w Wwie?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A mnie się śniło, że byłam córką Baracka Obamy. Podjechał pod mój blok i dał mi kasę na zakupy. po czym powiedział: będziemy w kontakcie. i sie nie odezwał do tej pory.

za dużo tego Baracka ostatnio było
Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja już po i niestety okazało się że pęcherz dalej jest pełny i na dalsze leczenie i kontrolę mam jechać do warszawy .... nie wiem jeszcze gdzie, pojadę po południu do gina jeszcze raz i on mi wszystkie namiary da i skierowanie ............... siedzę i ryczę .... boję się bardzo bo sama nie wiem co z tego wynika i w ogóle jestem załamana
oj Słoneczko na pewno wszystko będzie dobrze, ja w to wierzę!!!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

no dziś posłałam kolejne kropelki mam nadzieję, że mój M dziś kupi mi kolejne flakoniki
a kaska już jest od: aania_20, beatka, you you, brumek,Stapelka(chyba troszkę za dużo kochana), dziubek. dziękuję panienki myślę, że jak dziś posłałam to w tym tygodniu do Was dotrą to jest zwykły priorytet żeby zminimalizować koszty

aleeee post ło matko!!
cieszę się że kaska doszła więc cierpliwie czekam na przesyłeczkę

a co do akcji to brawo!!! dobrze utarłaś nosa tej babie

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-05-30 o 11:38
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:36   #4937
iustyna1
Wtajemniczenie

Zanko czy mogę Cię prosić o dopisanie do listy w nowym wątku? Justyna, 26 lat, tp. 13 lipca, córka Zuzanna

Ps. wiecie że niektóre z nas urodzą już w następnym wątku no jasne że wiecie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-05-30, 11:38   #4938
moniczka2123
Zadomowienie

Hej jestem okropnie sie zmeczylam kupilam za 10 zł taka koszulke tylko ze bez rekawow http://www.babskisklep.pl/uroczy-t-s...y-50-mamy.html

Przyszla paczka ubranek stan idealny no moze kuilka stan dobry po praniu poprostu jak wieczorem bede miala chwile to pokaze ale sa ekstra i swietne

Dzis zaczynamy 32 tydzień

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:40   #4939
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

u mnie do dziecka nie trzba miec nic jedynie ciuszki na wyjscie.Ja wezme smoka i czapkę. Ciuszki na wyjscie M przywiezie.
Podklady daja ja mialam paczkę na dzien do domu jeszcze wzielam posciel zmieniaja codziennie.
Stary 2011-05-30, 11:44   #4940
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
I dobrze! Kurde czemu my mamy być ciągle narażone na głupie komentarze czy chamstwo. A najbardziej wkurza mnie takie nachalne gapienie się na brzuch. Jeszcze gorzej jest jak idę sama z synkiem i tym moim wielkim brzuchem. Mam 26 lat a wyglądam może na 21-22. A mąż prawie 30. Razem to musimy śmiesznie wyglądać.

Ale jak widzę ciocia Shirka nie daje sobie w kaszę dmuchać. Najgorsze jest to, że baba nie przeprosi tylko się wykręca, że się pomyliła.
hihi no właśnie aż się sama sobie dziwię bo zwykle nie reaguję na takie zaczepki z dolnej półki to ja wiem czym mam prawo czy nie korzystać z takiego przywileju zawsze jak jest wolne miejsce normalne to staję ale dziś ludzi full nigdzie nie było miejsca to skorzystałam na legalu przecież a jak się wykulałm z tym wielkim brzuchem to baba już całkiem kopara w dół nie wiem skąd mi się zebrało tyle złości żeby jej do słuchu powiedzieć ale nawet nie podniosłam głosu hihi

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja na krocze będę miała Białego Jelenia w płynie

cieszę się że kaska doszła więc cierpliwie czekam na przesyłeczkę

a co do akcji to brawo!!! dobrze utarłaś nosa tej babie
ja mam płyn do higieny intymnej z kowali plus tantum rosa taki zestawik poleciła położna na pewno kropelki dojdą

a mam prośbę dziewczynki dawajcie mi znać jak kropelki już będą u Was ja sobie odznaczę że już doręczone

a dziś UWAGA 36 tc!!!!!
Stary 2011-05-30, 11:48   #4941
brunetka2000
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny wróciłam
Dziękuję za wszystkie kciuki
Wyniki w porządku, hemoglobina i hematokryt podrosły troszkę
W moczu żadnej bakterii, tylko coś tam wyszło przy ciałkach ketonowych, ale nic na to nie przypisał tylko kazał dużo pić.
Zanim przychodzi lekarz położna robi wywiad, mierzy, waży i słucha tętna. I strasznie mnie wystraszyła bo powiedziała, że mała ma za wysokie tętno Ale za jakiś czas przyszedł lekarz i sam zbadał brzuch, popatrzył poklepał, przyłożył to urządzenie i na szczęście było wszystko w porządku. Ale się strasznie zmartwiłam czemu tak się stało. Powiedział tylko, że jakby się mała za bardzo ruszała, nie tak jak zwykle, to żeby jechać na IP. Potem pytał się o to czy mi mleko leci i badał mi piersi masakra myślałam, że się zapadnę pod ziemię
Wróciłam teraz do domu, zjadłam truskawek ze śmietanką i zabieram się do nauki bo jutro mam egzamin
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:49   #4942
moniczka2123
Zadomowienie

Wszystkim za zaczete tygodnie

A za wizyty

Stary 2011-05-30, 11:55   #4943
nerola
BAN stały

Monia,tak oczywiście -ksiazeczki u mnie w domku od prawie 2 tygodni
Jeszcze raz dziekuję!!!:r oza:
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:58   #4944
sygine
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny
Zawiozłam zwolnienie do pracy, wróciłam i nadrabiam Myślałam że nie zdążę na stary wątek

za wszystkie wizyty, wyniki i egaminy zaciśnięte
Stary 2011-05-30, 11:59   #4945
Bartessa
BAN stały

ja to sie musze zorientoac czy się nic u nas nie pozmienialo
ostatnim razem ze swoich rzeczy do maluszka to musialam miec tylko oliwke i chusteczki. podklady poporodowe zapewnione byly.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 12:05   #4946
moniczka2123
Zadomowienie

ale pedzimy zaraz konie watku

Stary 2011-05-30, 12:06   #4947
margaret82
Zadomowienie

Tak sobie myślę i do torby szpitalnej warto jeszcze dołożyć ładowarke do telefonu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-30, 12:07   #4948
moniczka2123
Zadomowienie

widzialyscie watek Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia czuje sie staro

Stary 2011-05-30, 12:09   #4949
Natka_
Zakorzenienie

Shirka i bardzo dobrze! Takie babska są najgorsze, zawsze te starsze wredne baby uważają, że tylko im się wszystko należy!

Cytat:
Cześć dziewczyny wróciłam
Dziękuję za wszystkie kciuki
W moczu żadnej bakterii, tylko coś tam wyszło przy ciałkach ketonowych, ale nic na to nie przypisał tylko kazał dużo pić.
Zanim przychodzi lekarz położna robi wywiad, mierzy, waży i słucha tętna. I strasznie mnie wystraszyła bo powiedziała, że mała ma za wysokie tętno Ale za jakiś czas przyszedł lekarz i sam zbadał brzuch, popatrzył poklepał, przyłożył to urządzenie i na szczęście było wszystko w porządku. Ale się strasznie zmartwiłam czemu tak się stało. Powiedział tylko, że jakby się mała za bardzo ruszała, nie tak jak zwykle, to żeby jechać na IP. Potem pytał się o to czy mi mleko leci i badał mi piersi masakra myślałam, że się zapadnę pod ziemię
Wróciłam teraz do domu, zjadłam truskawek ze śmietanką i zabieram się do nauki bo jutro mam egzamin

Co z tymi tętnami Maluszków

My dzisiaj zaczynamy 34 tydzień

Mi też się sesja zaczęła. Mam sporo do zaliczenia jeszcze, mam nadzieję że zdążę

Dzisiaj jadę do promotorki z poprawioną pracą, właśnie zaczynam poprawiać
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 12:11   #4950
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Zaraz zaraz... Norma jest od 110 - 160, dopiero poniżej 110 możliwe jest niedotlenienie. Dwa razy dziennie mam ktg i wiem to z całą pewnością Kiedy dziecko śpi (a najczęściej śpi kiedy my się ruszamy) zwykle tętno ma w okolicach 120-130. Kiedy się rusza - bliżej 150-160. Ale interpretacja takiego pomiaru nie może być dobra na podstawie chwilowego pomiaru detektorem - w razie wątpliwości po 30 tc powinno się podłączyć do ktg i zobaczyć, jak to serce pracuje.
No właśnie też to napisałam! Nie wyobrażam sobie, żeby lekarz mógł zrobić panikę z tego powodu. ALbo jest jakiś totalnie nieodpowiedzialny, albo Lady go źle zrozumiałaś...

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
eee ja polarowych nie che

te w Ikei sa super
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60194849
Ja tez polarowych nie chcę
Za to polecam ten - 100% bawełna i milusi że hej!
http://motherhood.pl/produkt/kocyk-dwustronny.html

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Czy któraś mamuśka ma zamiar jeszcze rodzić w szpitalu na Madalińskiego w Wwie?
Ja rodzić tam nie będę, ale się pochwalę że sama się tam rodziłam

Cytat:
Zanim przychodzi lekarz położna robi wywiad, mierzy, waży i słucha tętna.
I zazdroszczę tej dobrej hemoglobiny... Coś czuję, że moja w górę nie strzeliła za bardzo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości