|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
- koszule - szlafrok - skarpetki - kapcie - klapki pod prysznic - majciochy - biustonosz do karmienia - przybory toaletowe - ręczniki - podpaski poporodowe - ręczniki papierowe - kubek i sztućce - podkłady na łózko - tantum rosa - butelka z dziubkiem - niegazowana woda mineralna - biszkopty/ suchary To dla mnie A dla Kluska: - pieluszki jednorazowe - body - śpioszki/pajacyki - czapeczki - skarpetki - niedrapki - pieluszki tetrowe - rozek
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#4922 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
[QUOTE=Zmalowana;27202541]Zaczęłam pakować torbę
i wrzuciłam póki co:1. 2x koszulę dla siebie 2. szlafrok 3. majtki siatkowe 4. podpaski 5. podkłady ginekologiczne 6. rożek dla Dzidzi 7. Ubranka 8. Niedrapki Potem dorzucę jeszcze laktator jak go wyparzę. Co jeszcze ? ![]() a po co rożek?? przeciesz w szpitalu pozyczają a do tego bym jeszcze dorzuciła 2x biustonosz do karmienia , wkładki laktacyjne, jakieś higieniczne rzeczy szampoż czy żel pod prysznic klapki gumowe pod prysznic |
|
|
|
#4923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a po co bierzesz: podkłady na łóżko, tantum rosa, biszkopty/suchary, i po co rożek |
|
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe o czym jeszcze zapomniałam ??
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-05-30 o 12:11 |
|
|
|
|
#4925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Jak urodzę to mogę być głodna a nie odrazu musze dostać szamanko Tantum rosa do podmywania A rozek u Nas w szpitalu nie wydaje mi się żeby pożyczali
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jedzonko to i w trakcie porodu wskazane w postaci jakiś biszkoptów np
|
|
|
|
|
#4927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas ubranka to tylko na wypis dziecka rożek nie potrzebny suchary też nie bo zawsze dają a nad tantum rosa chyba sie skuszę bo nie brałam tego pod uwagę |
|
|
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4929 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo nie we wszystkich szpitalach wszystko dają, u mnie musisz mieć prawie wszystko swoje (rożek, ubranka itp. inaczej dostaniesz jakieś sprane i za duże szmaty). A tantum rosa dobrze działa po porodzie, do podmywania. Podkłady na łóżko bo różnie jest ze zmienianiem .... Wiem, wiem powinni, ale wszyscy znamy polskie realia. A te jednorazowe to zawsze sobie sama zmieni i nie musi nikogo prosić. Biszkopty i suchary pewnie na poród.
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4931 | ||
|
Zadomowienie
|
hej Brzusie i mamusie
Cytat:
Cytat:
Brumku mówisz i masz Lady kurka chyba lekarz przereagował ciut ale z drugiej lepiej niech dmucha na zimne ![]() [QUOTE=SweetAngel1984;2719 8836]Cześć moje kochane mamusie i dzidziusie NOOOO welcome back Słoneczko trzymam za Was mocno kciuki nie bój się na pewno dają radę i szybko pomogą grunt to, że jesteś pod opieką fachowców informuj nas na bieżąco!! Bella no kąpiel już za Wami to jest powód do radości ja wierzę że małe księżniczki są zdrowiutkie dziubku za wizytę zaciśnięte [QUOTE=beata_1988;27201128] Shirko - melduje że paczuszką właśnie do mnie doleciała cała i bezpieczna 3 buteleczki - dla Słoneczka, Mariny i dla mnie ooo bajka super extra zaj.....ście przelew już jest dziękino dziś posłałam kolejne kropelki mam nadzieję, że mój M dziś kupi mi kolejne flakonikia kaska już jest od: aania_20, beatka, you you, brumek,Stapelka(chyba troszkę za dużo kochana hihih dziś miałam atak furii ciężarnej wiec byłam na zakupach w kauflandzie stanęłam na miejscu dla niepełnosprawnych oczywiście mam kartę po mam niepełnosprawność w stopniu umiarkowanym hihihi aż się sama potem śmiałam, że dałam się wyprowadzić takiej babie z równowagi![]() aleeee post ło matko!!
|
|
#4932 |
|
Zadomowienie
|
O tak jaśka
![]() A co myslicie dziewczyny o rogalu do karmienia Może też wezme to od razu by mnie podszkoliły jak karmić
|
|
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
mi połozna mówiła że krocze najlepiej myc szrym mydlem lub czysta woda
a jak sie slabo goi to psikac octaniseptem.Oni tym w szpitalu piskaja.Ja w domu siedziałam bez majtow i robilam wietrzenie![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
moze jak macie to takie kolko do sidania wezcie.Dziewczyny w szpitalu mialy
|
|
|
|
|
#4934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A najbardziej wkurza mnie takie nachalne gapienie się na brzuch. Jeszcze gorzej jest jak idę sama z synkiem i tym moim wielkim brzuchem. Mam 26 lat a wyglądam może na 21-22. A mąż prawie 30. Razem to musimy śmiesznie wyglądaćAle jak widzę ciocia Shirka nie daje sobie w kaszę dmuchać . Najgorsze jest to, że baba nie przeprosi tylko się wykręca, że się pomyliła.
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do torby muszę zapakować: - koszule 3 x - ręczniki 2 x (do rąk i kąpielowy) - podkłady na łóżko (mam póki co 5 sztuk) - podkłady poporodowe (biorę 1 paczkę jak braknie mąż doniesie) - majtki poporodowe (opakowanie 7 szt.) - stanik do karmienia (dokupię jeszcze jeden) - wkładki laktacyjne - pieluchy dla dziecka - krem do pupci - Bapanthen - osłonki na brodawki - kosmetyki dla mnie i sztućce, kubek talerz - papier toaletowy, chusteczki i ręczniki papierowe - chusteczki nawilżane i chyba tyle
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-05-30 o 12:34 |
|
|
|
|
#4936 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja na krocze będę miała Białego Jelenia w płynie
![]() To prawda co szpital to obyczaj..... u mnie ubranek ani rożków nie dają.. Suchary miałam i mi się bardzo przydały -na poczatku jeśc mi się nie chciało albo nie wchodziło mi to szpitalne żarcie, a głód dopadał często późnym wieczorem więc miałam co przekąsić + jakiś serek mi tż przywoził. Dobrze że mi o nich przypomniałyście ![]() Czy któraś mamuśka ma zamiar jeszcze rodzić w szpitalu na Madalińskiego w Wwie? Cytat:
za dużo tego Baracka ostatnio było ![]() Cytat:
na pewno wszystko będzie dobrze, ja w to wierzę!!!Cytat:
więc cierpliwie czekam na przesyłeczkę![]() a co do akcji to brawo!!! dobrze utarłaś nosa tej babie
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-05-30 o 12:38 |
|||
|
|
|
#4937 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanko czy mogę Cię prosić o dopisanie do listy w nowym wątku? Justyna, 26 lat, tp. 13 lipca, córka Zuzanna
Ps. wiecie że niektóre z nas urodzą już w następnym wątku no jasne że wiecie
|
|
#4938 |
|
Zadomowienie
|
Hej jestem
okropnie sie zmeczylam kupilam za 10 zł taka koszulke tylko ze bez rekawow http://www.babskisklep.pl/uroczy-t-s...y-50-mamy.htmlPrzyszla paczka ubranek ale sa ekstra i swietne ![]() Dzis zaczynamy 32 tydzień
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie do dziecka nie trzba miec nic jedynie ciuszki na wyjscie.Ja wezme smoka i czapkę. Ciuszki na wyjscie M przywiezie.
Podklady daja ja mialam paczkę na dzien do domu jeszcze wzielam posciel zmieniaja codziennie.
|
|
|
|
#4940 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a mam prośbę dziewczynki dawajcie mi znać jak kropelki już będą u Was ja sobie odznaczę że już doręczone ![]() a dziś UWAGA 36 tc!!!!!
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny wróciłam
Dziękuję za wszystkie kciuki Wyniki w porządku, hemoglobina i hematokryt podrosły troszkę W moczu żadnej bakterii, tylko coś tam wyszło przy ciałkach ketonowych, ale nic na to nie przypisał tylko kazał dużo pić. Zanim przychodzi lekarz położna robi wywiad, mierzy, waży i słucha tętna. I strasznie mnie wystraszyła bo powiedziała, że mała ma za wysokie tętno myślałam, że się zapadnę pod ziemię Wróciłam teraz do domu, zjadłam truskawek ze śmietanką i zabieram się do nauki bo jutro mam egzamin |
|
|
|
#4942 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim za zaczete tygodnie
![]() A za wizyty
|
#4943 |
|
BAN stały
|
Monia,tak oczywiście -ksiazeczki u mnie w domku od prawie 2 tygodni
![]() Jeszcze raz dziekuję!!! |
|
|
|
#4944 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Zawiozłam zwolnienie do pracy, wróciłam i nadrabiam Myślałam że nie zdążę na stary wątek ![]() za wszystkie wizyty, wyniki i egaminy zaciśnięte
|
#4945 |
|
BAN stały
|
ja to sie musze zorientoac czy się nic u nas nie pozmienialo
ostatnim razem ze swoich rzeczy do maluszka to musialam miec tylko oliwke i chusteczki. podklady poporodowe zapewnione byly. |
|
|
|
#4946 |
|
Zadomowienie
|
ale pedzimy
zaraz konie watku
|
#4947 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie myślę i do torby szpitalnej warto jeszcze dołożyć ładowarke do telefonu
|
|
|
|
#4948 |
|
Zadomowienie
|
widzialyscie watek Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia czuje sie staro
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Shirka i bardzo dobrze! Takie babska są najgorsze, zawsze te starsze wredne baby uważają, że tylko im się wszystko należy!
Cytat:
![]() Co z tymi tętnami Maluszków ![]() My dzisiaj zaczynamy 34 tydzień Mi też się sesja zaczęła. Mam sporo do zaliczenia jeszcze, mam nadzieję że zdążę ![]() Dzisiaj jadę do promotorki z poprawioną pracą, właśnie zaczynam poprawiać
|
|
|
|
|
#4950 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za to polecam ten - 100% bawełna i milusi że hej! ![]() http://motherhood.pl/produkt/kocyk-dwustronny.html Cytat:
![]() Cytat:
I zazdroszczę tej dobrej hemoglobiny... Coś czuję, że moja w górę nie strzeliła za bardzo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

i wrzuciłam póki co:

)

. Najgorsze jest to, że baba nie przeprosi tylko się wykręca, że się pomyliła.