|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
ponoć w biedronie jest albo była promocja na pampy te nowe
|
|
|
|
#4892 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
piekny moj sie na balkonie wygrzewa ![]() Cytat:
no oplaca sie tym bardzie jze jak patrzylam to w realu w promocji sam proszek 3,5 kg (chyba ) 34.95 w promocji! ![]() jade do tego lidla a co raz sie zyje |
|
|
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu dla przypomnienia folder biedry http://gazetka.biedronka.pl/g12,nasze_dzieci.html |
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po i niestety okazało się że pęcherz dalej jest pełny i na dalsze leczenie i kontrolę mam jechać do warszawy .... nie wiem jeszcze gdzie, pojadę po południu do gina jeszcze raz i on mi wszystkie namiary da i skierowanie ............... siedzę i ryczę .... boję się bardzo bo sama nie wiem co z tego wynika i w ogóle jestem załamana
|
|
|
|
#4895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak wrażenia? ![]() kurcze sama bym obejrzała po kryjomu przed tż-tem ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
38-40tc - twoj termin 41tc - ciaza przeterminowana 42 tc - ciaza przenoszona, idziesz na wywołanie... W przypadku ciąży przeterminowanej jesteś w ciągłym kontakcie ze swoim lekarzem, który średnio co 2 dni sprawdza czynność serca płodu, oraz zabarwienie wód płodowych. W przypadku ciąży przenoszonej – powinnaś znaleźć się w szpitalu. Oczekiwanie na poród lub jego prowokacja powinna odbywać się pod ścisłą kontrolą lekarską. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-30 o 11:09 |
|
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w pt nie dowiezli jeszcze
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz sie wszystkiego dpwiedziec co i jak od gina. a jak wygladaja nerki, wszystko OK? i ilość twoich wód? moze to jakieś chwilowe zatrzymanie? |
|
|
|
|
#4899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczysz że wszystko się wyjaśni po szczegółowych badaniach i jeżeli faktycznie jest - ale ja nadal wierzę że wszystko jest w porządku) jakiś problem z pęcherzem syneczka to lekarze na pewno temu zaradzą i nie płacz bo maleństwo na pewno się denerwuje razem z Tobą
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
muszę się przejść z M do biedrony po te herbatki i te wody kubus moj synek je uwielbia
|
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba jeszcze dokupie Dzidziusia to będę mieć zapasik albo mleczko do prania Loveli, jeszcze się zastanowię.
|
|
#4903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak widać dzieciaczki należą do tych silnych i zdrowych skoro już tak urosły i dały radę same! Gdyby coś było nie tak, to już byś wiedziała. Ja ma innym forum mam koleżankę, której wody odeszły w 29 tc /w samolocie!/ i od razu urodziła synka - on w tym 29 tc był większy niż mój w 32 tc, jest już w domu, waży ponad 2 kilo (przybrał szybko poza brzuszkiem) i jest całkowicie zdrowy Przepraszam
|
|
|
#4904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam coś takiego w tytule: swiadczenie ZUS✂ 070000U110526D0000001✂, a potem imię, nazwisko i pesel
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na moje oko się opłaca (a ja z tych co nie lubią przepłacać), bo o ile nie będzie problemów będziemy używać dzidziusia |
|
|
|
|
#4906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powinno zdechnąć co żywe..---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Niewyprasowane mają lepszą chłonność Ja po praniu tylko porozciągam i poskładam ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- U mnie w szpitalu od skończonego 37 tc jest donoszona, w 36 tc odstawia się leki rozkurczowe, a w 40 tc wywołują poród (nie czekają do 42 tc).
|
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moc naszych kciuków zrobi swoje !!!!
|
|
|
|
|
#4908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to wyszło na usg? Ja mam co tydzień usg i jak jest pęcherz pełny to lekarz mówi że to jest ok, to znaczy że nerki działają.. Może się synek napił znowu wody..? Ja sama mam wrażenie, że pęcherz mam ciągle pełny... Ale lepiej sprawdzić, trzymam kciuki za kontrolę i dobre wyniki.Aaa jeszcze mi się przypomniało... tu taki starszy profesor na różne problemy z układem moczowym matki i dziecka, ale też na problemy z wodami płodowymi każe jeść pietruszkę i pić pół litra kefiru dziennie. Nie zaszkodzi, a może pomóc.
Edytowane przez ela_84 Czas edycji: 2011-05-30 o 11:27 |
|
|
|
|
#4909 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
? A co było przyczyną? Ja lecę w przyszłym tygodniu, będę w 31 tygodniu...
|
||
|
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() LadyInBlack tak jak piszą dziewczyny napewno wszystko jest wporządku ![]() Cytat:
![]() Ela nie poddawaj się silna kobieto Bella Twoje dziewczynki są silne, napewno dadzą sobie radę Brunetka, Brumek, Dziubk, Jacieeeee ![]() [ Cytat:
Jeszcze się okaże, że napędził Wam tylko strachu |
||
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Ma któras z Was może ta karuzelke?
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...635526795.html |
|
|
|
#4914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Wszystkie, które się smutają ![]() Ela gratulacje za wytrwałość i ![]() Bella to chyba wielka przyjemność w końcu móc wykąpać małe? Gratuluję! Prawo jazdy- zrobiłam trzy lata temu, choć wcześniej zawsze powtarzałam, że na kierowcę się nie nadaję. I nawet autko sobie kupiłam, ale jeździłam tylko jak musiałam. Nie lubię prowadzić. Jeszcze w domu to byłam w stanie się przemóc, ale odkąd mieszkam w Krakowie, to nie odważyłam się siąść za kierownicę. Autko zostawiłam u rodziców, a tu mnie mąż wozi... Może kiedyś się odważę, ale teraz nie chcę się zmuszać... Ja kupiłam dzidziusia. Na razie jeszcze nic nie prałam |
|
|
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za pocieszenie ... |
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I widziałam w Biedronowej gazetce Mleczny Start czekoladowy to sobie kupię bo uwielbiam bananowy a tego jeszcze nie jadłam
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#4918 |
|
Wtajemniczenie
|
tak w ogóle to witajcie kobiety
ja coś ostatnio jakaś " klapnięta" jestem...nic tylko bym spała i spała... w sobotę byłam cały dzień u teściów to jakoś musiałam się trzymać, ale wczoraj przespałam ponad pół dnia, dzisiaj wstałam najpierw przed 7, wysłałam męża do pracy, usiadłam przed kompem z myślą, że trochę popracuje, ale nie dało rady, musiałam iść się zdrzemnąć no i niedawno dopiero wstałam...ale najchętniej bym dalej spała... w ogóle na nic weny nie mam, a na dodatek u nas dzisiaj gorąco i na dwór nie mam ochoty iść się stopić z asfaltem... może pod wieczór... roboty dużo, w domu też by wypadało ogarnąć i wziąć się za robienie obiadu, a mi się nic nie chce... masakra jakaś... |
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam pakować torbę
i wrzuciłam póki co:1. 2x koszulę dla siebie 2. szlafrok 3. majtki siatkowe 4. podpaski 5. podkłady ginekologiczne 6. rożek dla Dzidzi 7. Ubranka 8. Niedrapki Potem dorzucę jeszcze laktator jak go wyparzę. Co jeszcze ?
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-30 o 11:56 |
|
|
|
#4920 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, zadzwoniłam do ZUSu i uprzejmie mi powiedzieli za jaki okres to świadczenie. W miarę się zgadza. Tylko kiedy ja teraz zdążę TŻta wyciągnąć na zakupy, jak my w trakcie przeprowadzki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

?
piekny 
Musze podjechać wieczorem z mężem do biedrony 

zębole

Przepraszam
moc naszych kciuków zrobi swoje !!!!
? A co było przyczyną? Ja lecę w przyszłym tygodniu, będę w 31 tygodniu...

i wrzuciłam póki co: