|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
ponoć w biedronie jest albo była promocja na pampy te nowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
![]() moj sie na balkonie wygrzewa ![]() Cytat:
![]() no oplaca sie tym bardzie jze jak patrzylam to w realu w promocji sam proszek 3,5 kg (chyba ) 34.95 w promocji! ![]() jade do tego lidla a co raz sie zyje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu dla przypomnienia folder biedry http://gazetka.biedronka.pl/g12,nasze_dzieci.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
ja już po i niestety okazało się że pęcherz dalej jest pełny i na dalsze leczenie i kontrolę mam jechać do warszawy .... nie wiem jeszcze gdzie, pojadę po południu do gina jeszcze raz i on mi wszystkie namiary da i skierowanie ............... siedzę i ryczę .... boję się bardzo bo sama nie wiem co z tego wynika i w ogóle jestem załamana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak wrażenia? ![]() kurcze sama bym obejrzała po kryjomu przed tż-tem ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
38-40tc - twoj termin 41tc - ciaza przeterminowana 42 tc - ciaza przenoszona, idziesz na wywołanie... W przypadku ciąży przeterminowanej jesteś w ciągłym kontakcie ze swoim lekarzem, który średnio co 2 dni sprawdza czynność serca płodu, oraz zabarwienie wód płodowych. W przypadku ciąży przenoszonej – powinnaś znaleźć się w szpitalu. Oczekiwanie na poród lub jego prowokacja powinna odbywać się pod ścisłą kontrolą lekarską. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-30 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
u mnie w pt nie dowiezli jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz sie wszystkiego dpwiedziec co i jak od gina. a jak wygladaja nerki, wszystko OK? i ilość twoich wód? moze to jakieś chwilowe zatrzymanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczysz że wszystko się wyjaśni po szczegółowych badaniach i jeżeli faktycznie jest - ale ja nadal wierzę że wszystko jest w porządku) jakiś problem z pęcherzem syneczka to lekarze na pewno temu zaradzą ![]() i nie płacz bo maleństwo na pewno się denerwuje razem z Tobą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zakorzenienie
|
muszę się przejść z M do biedrony po te herbatki i te wody kubus moj synek je uwielbia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Zakorzenienie
|
a ja chyba jeszcze dokupie Dzidziusia to będę mieć zapasik albo mleczko do prania Loveli, jeszcze się zastanowię.
![]() |
#4903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4904 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam coś takiego w tytule: swiadczenie ZUS✂ 070000U110526D0000001✂, a potem imię, nazwisko i pesel ![]()
![]() |
#4905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Niewyprasowane mają lepszą chłonność ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- U mnie w szpitalu od skończonego 37 tc jest donoszona, w 36 tc odstawia się leki rozkurczowe, a w 40 tc wywołują poród (nie czekają do 42 tc).
![]() |
#4907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aaa jeszcze mi się przypomniało... tu taki starszy profesor na różne problemy z układem moczowym matki i dziecka, ale też na problemy z wodami płodowymi każe jeść pietruszkę i pić pół litra kefiru dziennie. Nie zaszkodzi, a może pomóc.
Tomek urodził się 8 lipca ![]() Edytowane przez ela_84 Czas edycji: 2011-05-30 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() LadyInBlack tak jak piszą dziewczyny napewno wszystko jest wporządku ![]() Cytat:
![]() Ela nie poddawaj się silna kobieto ![]() Bella Twoje dziewczynki są silne, napewno dadzą sobie radę ![]() Brunetka, Brumek, Dziubk, Jacieeeee ![]() [ Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
Ma któras z Was może ta karuzelke?
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...635526795.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Zadomowienie
|
Witam!
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Wszystkie, które się smutają ![]() ![]() Ela gratulacje za wytrwałość i ![]() Bella to chyba wielka przyjemność w końcu móc wykąpać małe? Gratuluję! Prawo jazdy- zrobiłam trzy lata temu, choć wcześniej zawsze powtarzałam, że na kierowcę się nie nadaję. I nawet autko sobie kupiłam, ale jeździłam tylko jak musiałam. Nie lubię prowadzić. Jeszcze w domu to byłam w stanie się przemóc, ale odkąd mieszkam w Krakowie, to nie odważyłam się siąść za kierownicę. Autko zostawiłam u rodziców, a tu mnie mąż wozi... Może kiedyś się odważę, ale teraz nie chcę się zmuszać... Ja kupiłam dzidziusia. Na razie jeszcze nic nie prałam |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za pocieszenie ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I widziałam w Biedronowej gazetce Mleczny Start czekoladowy to sobie kupię bo uwielbiam bananowy a tego jeszcze nie jadłam
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Wtajemniczenie
|
tak w ogóle to witajcie kobiety
![]() ja coś ostatnio jakaś " klapnięta" jestem...nic tylko bym spała i spała... w sobotę byłam cały dzień u teściów to jakoś musiałam się trzymać, ale wczoraj przespałam ponad pół dnia, dzisiaj wstałam najpierw przed 7, wysłałam męża do pracy, usiadłam przed kompem z myślą, że trochę popracuje, ale nie dało rady, musiałam iść się zdrzemnąć no i niedawno dopiero wstałam...ale najchętniej bym dalej spała... w ogóle na nic weny nie mam, a na dodatek u nas dzisiaj gorąco i na dwór nie mam ochoty iść się stopić z asfaltem... może pod wieczór... roboty dużo, w domu też by wypadało ogarnąć i wziąć się za robienie obiadu, a mi się nic nie chce... masakra jakaś... |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
Zaczęłam pakować torbę
![]() 1. 2x koszulę dla siebie 2. szlafrok 3. majtki siatkowe 4. podpaski 5. podkłady ginekologiczne 6. rożek dla Dzidzi 7. Ubranka 8. Niedrapki Potem dorzucę jeszcze laktator jak go wyparzę. Co jeszcze ? ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-30 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Wtajemniczenie
|
Dobra, zadzwoniłam do ZUSu i uprzejmie mi powiedzieli za jaki okres to świadczenie. W miarę się zgadza. Tylko kiedy ja teraz zdążę TŻta wyciągnąć na zakupy, jak my w trakcie przeprowadzki
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.