|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
A w paczce od tej pani bylo 77 ubranek +czapeczki+ łapki niedrapki+ skarpetki dołacxzam fotografie
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
witam
ja mam chęć już rozpakować się w tym wątku, no ale tutaj to sporo od lekarza zależy ![]() zobaczymy, na pewno dzidziole się posypią
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem dałam je mamie, bo ona śpi w koszulach teraz też tak pewnie będzie, dam je mamie przynajmniej się ucieszy z ładnych koszul
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
A ja to wogóle musze się pochwalic
bo wpadlam z drzwi na forum i zapomnialam ![]() byłam w Lidlu..... kupiłam kocyk..... niebieski z myszką miki jest milusieniusi ![]() i termometr dotykowy 3 lata gwarancji ![]() o prosze http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=19007 udalo mi sie a teraz zajadam na obiad croissanty zapiekane z szynka i serem zoltym
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Wyobraźcie sobie, że zadzwonił jakiś facet i oznajmił, że nalazł telefon
Podał adres gdzie można go odebrać Mniejsza z tym w każdym bądź razie telefon sie znalazł |
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ide sie polozyc bo spie przed komuterem nhbgvdjsahvjjjjjjhcdhgugu cghujdsgacdjskghcjdsg o przepraszam zasneło mi sie
|
|
#37 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!Ja zamiaru rozpakować się też nie mam, ale to chyba nie ode mnie zależy .Witam się jako prawie pełnoprawna uczestniczka wątku .
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
naładowal (jaki masz model? moze czestosie takie zdarzaja....) i sprawdzil np. spis telefonow na telefonie albo smsy - tam sa numery...
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko to troche podejrzane skad mial kontakt do Was?????? a moze numery zapisaly sie nie na karcie tylko na telefonie ![]() albo to zlodziej i bedzie chcial znalezne ![]() tak czy siak niech maz nie jedzie tam sam tylko np z kolega w razie W mojej kolezance zwineli aparat potem ktos zadzwonil umowil sie na miescie po odbior i nie przyszedl....... ![]() moniczka - fajna ta koszulka for you super extra
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-30 o 14:57 |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki w nowym wątku
Ja tak planuje sie rozpakować w następnym ale wszystko zależy od Krystianka ![]() Lece nadrabiać |
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
brunetka2000 super z telefonem!!!!!!!!!!!!
dziewczyny gdze moge kupic worki próżniowe, bo nie chce kilku sztuk zamawiac na all, rozej za przesyłke niz za worki wychodzi, gdzie one moga byc w sklepach? |
|
|
|
#43 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a mam 3 koszule od wtedy ale kupiłam 2 nowe ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynko w podkoszulkach albo jakieś piżamki mam... nie lubię koszul nocnych
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
brunetka - jak nie ma simlocka albo ma ta sama siec to wyciagnal karte i sprawdzil tylko co jest zapisane w telefonie. i starczy. ja tak ze swoim znaleznym zrobilam ale to co znalazlam nie obligowalo mnie do oddania (koles karany, wiec olalam)
|
|
|
|
#46 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na ciuchach czasem poluje, ale ciężko coś znaleźć ![]() Cytat:
Może numery albo esy były na telefonie zapisane, wtedy nie musi być karta sim aktywna
|
||
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się w nowym wątku
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
ja r,ównież się melduję i lecę nadrabiać
)iwona |
|
|
|
#49 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ażz nie dowiary że są jeszcze tacy uczciwi ludzie I My sie witamy w kolejnym wątku ![]() Poszłam do Lidla i kupiłam sobie pudełko lodów I jest tak gorąco że na razie nie mam zamiaru nigdzie wychodzić
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
||
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
melduje sie i ja na nowym watku.
Rowniez nie mam najmniejszego zamiaru sie rozpakowywac - nie przed 20tym sierpnia ![]() no nic, dziecko sie zaraz obudzi, trzeba troche ponadrabiac stary watek..
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Poprawka: obliczyłam tu: http://www.bebilon.com.pl/Mama-wraca...wrotu-do-pracy że Tomek ma się urodzić 24 czerwca lub później. Bo tak: najpierw wezmę urlop macierzyński 22 tygodnie, potem 26 dni wypoczynkowego, a potem.. będzie styczeń i wezmę kolejne 26 dni urlopu wypoczynkowego za 2012 rok
A na końcu zwieję na wychowawczy Nie wiem jeszcze na jak długo, ale nie oddam nikomu takiego małego bąbla... Może do końca 2012 roku, zobaczymy jakie będą propozycje zawodowe w tym czasie.Więc ja trzymam przynajmniej do 24 czerwca
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
A powiem Wam, że gdyby nie sesja, to ja już bym mogła się rozpakować
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
DaKaro pytałaś w poprzednim wątku o te wody w samolocie. Chyba pod wpływem ciśnienia pęcherz płodowy pękł, bo wcześniej wszystko było OK i lekarz zezwolił na lot, to był 29 tc. Samolot lądował awaryjnie w Berlinie i tam też urodziło się dziecko, z którym całe szczęscie wszystko jest OK i już jest w domu. Z tym pęknięciem to różne są przyczyny: infekcja, uraz mechaniczny, słabszy pęcherz w jakimś miejscu - tego nie da się stwierdzić ani wcześniej, ani później, no chyba że infekcja jest, ale kto bada crp we krwi codziennie (tym bardziej, że crp może być podwyższone od zatok, zęba czy czegokolwiek innego).
ALE większość kobiet lata bezpiecznie, trzeba pogadać z lekarzem i nie stresowac się za bardzo, bo odpłynięcie wód to jest bardzo rzadka komplikacja.
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak istnieją na tym świecie jeszcze ludzie ![]() A ja cytowałam wypowiedzi ze starego wątku i nie zauważyłam, ze się nowy zaczął, więc mi wszystko zjadło ![]() Byłam dzisiaj na mieście z psem anulowac ubezpieczenie samochodu i mi japonek poszedł....mąż musiał nas ewakuowac, bo bym na boso wracała A mi w czwartek przysżły te książeczki-język niemowląt i język dwulatka, ale jakoś nie mam czasu się za nie zabrac ![]() Kończę gotowac zupę i idę z Tofim do męża, do garażu ![]() A zapomniałam się pochwalic, że wczoraj kupiliśmy peirwsze kosmetyki dla Julki-oliwkę i szampon Hipp-to był zestaw, ale szampon zamierzam używac dopiero od 1 miesiąca życia, sudokrem, ale chcę też kupic linomag, albo coś innego do smarowania-co powiecie na zwykły duży krem z Nivea??dwa mydełka z bambino-mąż wybierał i termin ważności do września 2011 , a poza tym skarpetki w H&M.U Nas znowu upały ![]() Miłego po południa. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Nie no poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie- a kiedy kończysz sesję? |
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się właśnie dowiedziałam że mam przełożoną wizytę na 18:15 ... z jednej strony dobrze ale z drugiej strasznie się denerwuję tym paciorkowcem ...
|
|
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do pieluszek Dady - jeju, te nowe Premium sa genialne! w piatek pozyczyla mi jedna dziewczyna na placu zabaw, bo Mloda zrobila nadprogramowo dwie kupy podczas jednego spaceru i bylam zszokowana ich jakoscia. Toz to sie teraz prawie niczym nie rozni od Pampersow!Wiec przegalopowalam sie po Biedronkach, ktorych w naszym miescie masa i co??? wkurzylam sie okropnie, bo WSZEDZIE JUZ WYKUPIONE |
|
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
Witam sie nadal ze szpitalnego lozka przez chwile bylo znow gorzej (+-40 skurczy na dzien) ale odpukac narazie wrocilo do normy (+-20 skurczy na dzien). Dzis mialam USG i mała waży 2222g +- 10% glowka sie juz troszke podniosła (dalej leze z pupa w gorze, ale smieje sie ordynatorka ze niedlugo cegly beda wyciagac ) szyjki narazie nie sprawdzali. Jedna lekarka mowi ze leki odstawią w 36 a inna w 37 tyg wiec albo ok. 10 albo 17 czerwca odstawia mi Fenoterol i bede jeszcze 1-2 dni na obserwacji (albo urodze albo po tych dniach pojde do domu) juz tu leze 16 dzien a jeszcze jakies drugie tyle !!! dla dzidziola wszystko Pozdrawam Was wszystkie, narobic nie dam rady niestety
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
lilka - głowa i nogi/pupa do góry
dacie radę!!!
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama kupiła mi dzisiaj termometr z Lidla Normalnie sama pomyślała o swojej pierwszej wnuczce ( wnuki już ma, ale 2 łobuziaków)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

ja mam chęć już rozpakować się w tym wątku, no ale tutaj to sporo od lekarza zależy 

mam jedną na ramiączkach, jedną z rozpięciem i chce jeszcze jedną dokupić do karmienia. A w taką pogoda jak dziś (albo w większe upały, trzeba by częściej zmieniać, a mi żal kasy na koszule, bo i tak w nich nie chodze

Podał adres gdzie można go odebrać
!

zębole