Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-30, 12:51   #1291
kruczaa
Rozeznanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Witam Was razem z Tymusiem
Wreście znalazłam chwilkę, choć czuje że prze jakis czas wogóle nie bedę miała czasu na wizaż...
Powoli odzyskuje siły, ale jestem jeszcze strasznie słaba.
Tymuś grzeczny, ładnie je, dużo spi Ale niepopkoi mnie jego pępek, zrobił sieczerwony i jest troszkę opuchnięty, nie wiem czy to normalne, więc dla pewnosci jedziemy dziś z nim do pediatry.
Pozdrawiam

Edytowane przez kruczaa
Czas edycji: 2011-05-30 o 12:52
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:03   #1292
Catia88
Rozeznanie

Witajcie Mamusie

Na wizaż wpadam od czasu do czasu, na ogól tylko poczytać o czym piszecie nie mam za bardzo czasu ani sił na siedzenie przed kompem Kubuś co prawda nawet grzeczny ale jak śpi to zawsze znajdzie się coś do roboty.

Matall- bardzo Ci współczuję tych twoich przejść z Edzikiem mam nadzieję,że to tylko chwilowe i problemy za niedługo sie skończą a Ty będziesz sie cieszyła macierzyństwem
Tak samo Moria- jesteście niesamowite dziewczyny, tyle macie siły i wytrwałości, tyle miłości do swoich Szkrabów

Co do napletka to zrobiłyście mi mętlik w głowie... mi pediatra w szpitalu tez kazała naciągac przy kąpieli :/ i myć bo pokazywała że gromadzi się tam coś takiego białego i to trzeba zmywac

Kubusia męcza kolki czekam na kropelki z Niemiec od siostry-mam nadzieję,że mu pomogą bo narazie tylko mu daje Plantex.

I jestem pod wrażeniem mamus które wchodzą w spodnie sprzed ciązy.... zazdroszczę!

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:12   #1293
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Moi chłopcy jedzą po 90ml mm choć nie zawsze wszystko wypiją, a jutro mają 5 tygodni.
No to tak jak moj Gabriel.Nie dosc,ze tylko 90ml wypija,to jeszcze ulewa( z tym,ze ja mu zageszczam 1 lyzeczka wiecej)

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ja mam pytanie... Bo mały zaczął zasypiać na rączkach. Czy to naprawdę AŻ TAK ŹLE?
Znaczy ja wiem, że w końcu muszę go tego oduczyć, ale może jak troszkę będzie większy, to będzie łatwiej? Będzie można go czymś zająć, np. zabawką...
Bo teraz jest po prostu histeria, jak próbujemy go uśpić w jego łóżeczku. Jak już mocno przysypia, to jest ok. Ale jeśli jest rozbudzony i dopiero ziewa, oczka mu się powolutku zamykają, to nie da rady. Ryk i wrzask.

Mam chaos w głowie.
Jedni mówią - usypiać powinien sam, jeść co 2-3 godziny, cyc to nie smoczek
Inni - przecież on jest mały i potrzebuje miłości, na rączkach czuje się bezpieczny, jak się go trochę ponosi, to nie zaszkodzi, dzieci w pierwszym miesiącu lubią być noszone, jeść na każde żądanie, nawet co 15 minut, bo on tego potrzebuje - cyc to nie tylko jedzenie, ale i poczucie bezpieczeństwa.

I weź tu człowieku bądź mądry
Ja chcę, żeby Edzik czuł się bezpiecznie, był szczęśliwy, najedzony i wyspany, ale chcę też mieć jakiś czas dla siebie, jakiś czas dla mnie i tż... I nie wiem, jak to pogodzić

P.S. Teraz mały śpi. Usnął przytulony do mnie, bez oporu dał się władować do łóżeczka w półśnie. Jest cisza i spokój...
Czy to czyni ze mnie złą mamę?
Matallku nie chce powtarzac ,ale mysle tak jak Andziot i reszta dziewczyn,ze najlepsze jest to co dziala,nie wazne czy to smoczek,czy pzrytulanie.
Trzymam sie zwykle " swojego grafiku" dla małego,ale jesli tzreba Go tulic,to to robie,jesli musze biore do łózka,daje smoka jesli chce ciumkac,wlaczam karuzelke,jak wudze ,ze sie uspokaja i tez nie sadze,ze jestem zlą matką.
Mały własnie od 6 rano usnął obok mnie w salonie na kanapie i go do łózeczka zaniosłam.Wazne ,ze jest spokojny i spi

Oczywiscie jak usnie to konsekwentnie "idzie " do łózeczka,ale jak trzeba próbowac czego sie da .
Rób tak jak Ci serce podpowiada i na ile masz siły

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Matallewar, a może on zwyczajnie nie jest teraz śpiący? Mój Antoś też nie śpi od 16-ej ... ja siedzę sobie na fotelu przed komputerem, a małego mam w wózku obok i trzymam go za rączkę, głaszcze po główce, 2 razy już był przewinięty, nakarmiony, strzelił sobie może dwie 15-minutowe drzemki i tyle. Od paru dni ma takie sesje po pare godzin, że nie śpi ... doszłam do wniosku, że już się zakończył etap, że śpi cały dzień z przerwami na przewijanie i karmienie i się z tym pogodziłam.

No własnie Gabrys tez jakos pomału pzrestaje spac tyle( choc wczoraj zaliczylismy wypad poza dom i od 12-18 spał-na spiocha Go karmiłam i pzewijalam)
ale dzisiaj za to juz od 6 nie spi,troche plakal,potem przysypial,ale sie rozbudzal,pomarudzil i usnał teraz na kanapie-zanioslam go do lozeczka)
mam tylko jedna zasade jak nie płacze,to nie ma noszenia na raczkach.

aaa i wczoraj sie usmiechnał 2 razy i zaczyna wydawac jakies swoje agruuu...hihi

wogole kochany jest( procz kolek oczywiscie-nadal są ,moze juz nie tak długo ,ale od 19.30 do 21 jest ryk a o 21 jak w zegarku cisza

no i pepek nadal sie nie zagoił,a połoznej juz do domu nie wpuszcze,bo co mu sie pepuszek zastrupiał,to ona mu tam grzebala patyczkiem,a teraz to ja mu nie ruszam,tylko delikatnie pioktaniną posmaruje i ma strupek jak po wyjsciu ze szpitala,
normalnie mam doła na tym punkcie,wczoraj wylam jak na ten pepek jego patrzylam,tyle czasu no!

Matall edzikowi sie juz zagoił? a Ty mu czyms tam w srodku robilas jak mial ta ropke,i zostala mu dziurka,czy sie strupek zrobil i odpadl?

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Co do napletka to zrobiłyście mi mętlik w głowie... mi pediatra w szpitalu tez kazała naciągac przy kąpieli :/ i myć bo pokazywała że gromadzi się tam coś takiego białego i to trzeba zmywac

Kubusia męcza kolki czekam na kropelki z Niemiec od siostry-mam nadzieję,że mu pomogą bo narazie tylko mu daje Plantex.

I jestem pod wrażeniem mamus które wchodzą w spodnie sprzed ciązy.... zazdroszczę!
Catia ja jestem za tym b nie ruszac,nawet tesciowej pytalam( ma 3 synów) to mowila,ze tak conajmniej do roku sie nie powinno nic sciagac,myc delikatnie woda i nie ruszac.
i ja nie mam zamiaru Gabrielowi sciagac

Nam krople z Niemiec nie pomagają,dajemy Bobotic.

w spodnie wchodze 2 pary,reszta niestety niet,a waga jak zakleta stoi w jednym punkcie

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:16   #1294
andziot
Zakorzenienie

cześć dziewczyny !

przecytałam co u Was,
ale czasu brak dziś na odpisanie ...

dziś zaliczyłam pierwszy dalszy spacerek z dwiema córami,
o dziwo było bardzo miło,
wyprawa do apteki była po kropelki dla Gabi
Zosia ładnie za rączkę szła,
Gabi pięknie spała,
no szok normalnie

teraz położone spać,
korzystam i też idę na drzemke

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:18   #1295
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Catia ja jestem za tym b nie ruszac,nawet tesciowej pytalam( ma 3 synów) to mowila,ze tak conajmniej do roku sie nie powinno nic sciagac,myc delikatnie woda i nie ruszac.
i ja nie mam zamiaru Gabrielowi sciagac

Nam krople z Niemiec nie pomagają,dajemy Bobotic.

w spodnie wchodze 2 pary,reszta niestety niet,a waga jak zakleta stoi w jednym punkcie
2 pary spodni- to i tak super!

A ten Bobotic pomaga?

Chyba w takim razie nie będę mu ruszała tego napletka skoro wszystkie tak piszecie. Ciekawe dlaczego niektórzy lekarze zalecają ściąganie

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:23   #1296
mamaoptymistka
Zadomowienie

Hej dziewczyny gdyby któraś była zainteresowana nabyciem stanika do karmienia firmy Alles w rozmiarze 80D nowego, który okazał się po porodzie za mały proszę o PW cena korzystna 29 zł + koszt przesyłki.

A stanik o taki :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg alles.jpg (19,1 KB, 15 załadowań)
Stary 2011-05-30, 13:29   #1297
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
2 pary spodni- to i tak super!

A ten Bobotic pomaga?

Chyba w takim razie nie będę mu ruszała tego napletka skoro wszystkie tak piszecie. Ciekawe dlaczego niektórzy lekarze zalecają ściąganie
Hmmm jak mu daje 3-4 razy dziennie to pomagaja,tylko ja jak mu lepiej,to odstawiam,a to sie powinno dawac dłuzej i ma nawroty .
a te niemieckie dawalam i jakos nie bardzo cos sie poprawialo a i sie naczytalam,ze one w Polsce nie zostalu dopuszczone do spzredazy bo maja jakies emulgatory i tak jakos nie mam zaufania do nich.

Ale kazde dzieciatko na inna rzecz reaguje,moze Twojemu pomoga

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:47   #1298
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość

mimbi, wlasnie mam to samo, w piatek o 13 mam wizyte, duzo mialas szwow? Ja 5 z zewnatrz w ksztalt Y jakos dziwnie i 4 w srodku. To chyba nie malo...
Nie wiem ile mialam szwow, jakos mnie to nie ciekawilo. Ale cos mi sie wydaje ze tez ok.5 na zewnatrz, jak mi polozna wyciagala, a w srodku to nie mam pojecia. Moze moj lekarz mi powie jak to tam w srodku wyglada.

Byla polozna, z mala wszystko ok, katarkiem mam sie nie martwic. Obejrzala tez moje piersi, tez mowi ze wszystko gra, wiec wyciagam mala z lozeczka i jedziemy na spacerek.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 14:17   #1299
bzyczka1
Zakorzenienie

Ja miałam chyba 5 szwów ale nie jestem pewna te z zewnątrz już powychodziły jednak odnoszę głupie wrażenie że te ze środka próbują mi się przez skórę wydostać na zewnątrz

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 14:42   #1300
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

dziewczyny kochane
te którym stopy przed porodem puchneły..
czy opuchlizna wam zeszła w miarę szybko??
bo ja już nie wyrabiam...
mam balony zamiast stóp...
i boje się, że mi tak już zawsze zostanie
chcę włożyć ładne buty !
Stary 2011-05-30, 14:47   #1301
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
dziewczyny kochane
bo ja już nie wyrabiam...
mam balony zamiast stóp...
i boje się, że mi tak już zawsze zostanie
chcę włożyć ładne buty !
Nie martw się Ja wyszłam ze szpitala już bez opuchlizny, a przed samym porodem miałam nogi koszmarnie spuchnięte.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 14:49   #1302
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Doczytałam dziewczynki co tam u Was, ale pisac nie mam kiedy, bo teściowa jest . Powiem szczerze, że bez kłótni przez ten tydzień chyba się nie obejdzie , jej "mądre" rady doprowadzają mnie do szewskiej pasji, do tego non stop małą by nosiła na rękach i stała nad łóżeczkiem. Mała tylko stęknie ta już leci i ją głaszcze. Tż wczoraj zwrócił jej uwagę i jest lepiej, ale normalnie się we mnie gotuje. Rozumiem, że to jej pierwsza wnuczka, ale to też moje pierwsze dziecko. Na spacer wczoraj wyszliśmy (dopiero drugi) to ona prowdziła wózek, non stop małą przykrywała, tysiac razy pytała czy na pewno nie jest jej za zimno. W środę chce koniecznie jechac z nami na wizytę do pediatry - no normalnie paranoja . Każe mi małą "przepajac" i w ogóle mnie denerwuje. Dobrze, że chociaż moja mama się nie wtrąca, a zawsze mogę liczyc na nią Dzisiaj jest 30 stop. a ona chce mi dziecko ubrac jak w zimie - a w ogóle to lepiej żebysmy wcale nie wychodziły na dwor tylko się kisiły w domu. Przecież ja nie zamierzam jej opalac, ale postawic w cieniu w ogrodzie
Rozpisałam się ale mam już dośc, a jeszcze cały tydzień
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 15:12   #1303
bzyczka1
Zakorzenienie

Dziewczonka moja teściowa właśnie dzisiaj odjechała do domu więc wiem co czujesz

Nasz skarb
Stary 2011-05-30, 15:13   #1304
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Doczytałam dziewczynki co tam u Was, ale pisac nie mam kiedy, bo teściowa jest . Powiem szczerze, że bez kłótni przez ten tydzień chyba się nie obejdzie , jej "mądre" rady doprowadzają mnie do szewskiej pasji, do tego non stop małą by nosiła na rękach i stała nad łóżeczkiem. Mała tylko stęknie ta już leci i ją głaszcze. Tż wczoraj zwrócił jej uwagę i jest lepiej, ale normalnie się we mnie gotuje. Rozumiem, że to jej pierwsza wnuczka, ale to też moje pierwsze dziecko. Na spacer wczoraj wyszliśmy (dopiero drugi) to ona prowdziła wózek, non stop małą przykrywała, tysiac razy pytała czy na pewno nie jest jej za zimno. W środę chce koniecznie jechac z nami na wizytę do pediatry - no normalnie paranoja . Każe mi małą "przepajac" i w ogóle mnie denerwuje. Dobrze, że chociaż moja mama się nie wtrąca, a zawsze mogę liczyc na nią Dzisiaj jest 30 stop. a ona chce mi dziecko ubrac jak w zimie - a w ogóle to lepiej żebysmy wcale nie wychodziły na dwor tylko się kisiły w domu. Przecież ja nie zamierzam jej opalac, ale postawic w cieniu w ogrodzie
Rozpisałam się ale mam już dośc, a jeszcze cały tydzień
moja sie drze przy malym i ciagle go proboje budzic tezma kobieta cos nie tak...

na kolki plantex i delicol nam nie pomogly, teraz daje espumisan, i raz jest dobrze raz gorzej wiec niewiem czy wogole cos dziala??

anula chyba nie kazdy tak ma
, ja stopy mam dalej jakies opuchniete bo w szpilki nie wchodze, tak samo palce, choc na nich ciut zeszlo ale obraczke ciezko wcisnac...
Stary 2011-05-30, 15:33   #1305
moniqac
Zadomowienie

bry .
mój maluszek tez więcej czuwa.

dzisiaj od 7.30 do 11.45 nie spał a ja nawet do wc nie mogłam iść, niuniu nie płacze, ale marudzi i ja ciągle do niego zaglądam.

chyba za niedługo będziemy się karmić, więc zaraz do niego polecę, śpi od 14.00 jakoś.

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
dziewczynki, wiem ze wy juz lewel wyzej ale potrzebuje rady. Od 2 dni mam meduze w gaciach, ciągnie sie i ciagnie i duzo jej. Przezroczysta, bez krwi. Pamiętam ze któras z was tez tak miała i sie tak zastanawiam ile mi teoretycznie czasu zostało...termin mam na 10 czerwca

U mnie teoretycznie nie ma czopa od 6 miesiąca więc zgłupiałam co to...
Dzieki za odpowiedz
ja tak miałam, na kilka dni przed porodem .

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
z tym napletkiem to mi kiedyś na chirurgii pan powiedział, że nie można go odsuwać chłopcom !!!
takie są teraz zalecenia i standardy postępowania ...

i mówił że jak się ten napletek odciąga to czasem można więcej złego zrobić niż dobrego, bo jak się za mocno naciągnie to powstają mikrourazy i potem małe blizny, które dodatkowo zmniejszają elastyczność napletka ...
i ja się z tym zgadzam

dobranoc !
mam nadzieje, że to białe pod napletkiem to nie jakies uszkodzenie , ale ja mu nie naciągałam mocno, lekko ruszałam i to na początku - teraz nie ruszam . w środę pokaże pediatrze.

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość

Dziweczyny co ze wspolzyciem po porodzie, u mni w piatek mija 6 tyg a ja mam dalej opory, boje sie tego szycia wsrodku moze sie wszystko jeszcze nie zroslo? Wogole sie boje tego, ale juz nie czuje zadnych dolegliwosci po porodowych wszystko juz odeszlo...
po 6 tyg jest wizyta kontrolna u gina, więc leć się sprawdź.
ja bym już chciała dostac zielone światlo a mój TZ juz nie daje rady .

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny gdyby któraś była zainteresowana nabyciem stanika do karmienia firmy Alles w rozmiarze 80D nowego, który okazał się po porodzie za mały proszę o PW cena korzystna 29 zł + koszt przesyłki.

A stanik o taki :

oooo.... a ile ma w biuście? bo ja bym chciała, ale niestety nie znam rozmiarówki tych staników. normalnie noszę 80c lub 85b.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 15:47   #1306
spice1985
Zadomowienie

Hej. Doczytałam wszystko i brawa dla Iguśki za progres. Matall też chyba widzisz światełko na choryzoncie co? Wszystko się unormuje, trzeba tylko te 3 msce pierwsze jakoś przetrwać,bo podobno to taki okres docierania się z maluszkiem.

Catia muszę Ci powiedzieć że rozłożyłaś mnie na łopatki Skoro lekarz Ci mówi że masz myc, to Ty sugerujesz się bardziej tym co na forum naszym wyczytałaś? Ja też bardzo lubię dziewczyny,ale z całym szacunkiem, autorytetem w kwestii wychowywania, pielęgnacji itp. nikt tu dla mnie nie jest, żeby podważać zdanie lekarza. Andziot co najwyżej Oczywiście nie gniewajcie się,ale abstrahując od tego przypadku, to przeraża mnie to że ludzie wolą sugerować się tym co ktoś anonimowy im napisze w necie, niż tym co mówi lekarz. W niektórych przypadkach może to bardzo zaszkodzić.

Andziot Twoje dziewczynki są po prostu urocze!

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 16:10   #1307
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
oooo.... a ile ma w biuście? bo ja bym chciała, ale niestety nie znam rozmiarówki tych staników. normalnie noszę 80c lub 85b.
Pojęcia nie mam rozmiar jest 80D ale jak ta firma wypada nie wiem. To jest szwagierki stanik i ona go kupiła przed porodem ale nie korzystała z niego bo teraz ma chyba F lub K
Stary 2011-05-30, 17:08   #1308
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Ja miałam chyba 5 szwów ale nie jestem pewna te z zewnątrz już powychodziły jednak odnoszę głupie wrażenie że te ze środka próbują mi się przez skórę wydostać na zewnątrz
Już??? Ja rodziłam w ten sam dzień co ty, szwów mam trochę ale ile to z tym że jeszcze ani jeden mi nie wypadł, nie powiem też bym chciała już ich nie mieć

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 17:44   #1309
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Hej Mamuśki !!
Nie było mnie, bo nie mam kompa teraz...
Dużo się wydarzyło, Adrianek rośnie jak na drożdżach.
Piersią już nie karmię od 17 doby.
Gratuluję wszystkim mamusiom i niech się dzieciaczki zdrowo chowają !!

Ja z Adriankiem i moi znajomi ;**
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1120652.jpg (93,0 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1120653.jpg (103,6 KB, 82 załadowań)
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 17:45   #1310
Agnieszka.M
Rozeznanie

Ja właśnie siedzę z moim kochanym synkiem na rękach i uświadomiłam sobie, że właśnie skończył miesiąc. Strasznie mi to szybko zleciało. Jak sobie pomyślę, że za niedługo będę musiała go zostawić i wrócić do pracy, to serce mi pęka Nawet nie wiecie ile bym dała, żeby móc z nim zostać w domu, ale niestety nas na to nie stać i po macierzyńskim muszę wracać A tak mi z nim cudnie

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 17:45   #1311
matallewar
Zakorzenienie

Mama przyjechała.
Co za ulga.

Mam nowy avatarek - jedyna drzemka mojego synka dziś

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 18:19   #1312
bzyczka1
Zakorzenienie

Zosiu no pierwszy wyszedł mi tydzień po porodzie, drugi na drugi dzień a dwa pozostałe nawet nie wiem kiedy ale z 2 dni temu, bo wieczorem jeszcze były a na drugi dzień wieczorem już ich nie było

Nasz skarb
Stary 2011-05-30, 20:26   #1313
Agnieszka.M
Rozeznanie

Ale tutaj dzisiaj Ładna pogoda, wszystkie mamy na spacerki wyruszyły.
Martulka Adrianek śliczny, a ty widzę, że zakochana w nim na amen
Z okazji skończenia 1 miesiąca też się chwalę swoim Antosiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 206.jpg (51,2 KB, 72 załadowań)

Stary 2011-05-30, 20:30   #1314
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Ale tutaj dzisiaj Ładna pogoda, wszystkie mamy na spacerki wyruszyły.
Martulka Adrianek śliczny, a ty widzę, że zakochana w nim na amen
Z okazji skończenia 1 miesiąca też się chwalę swoim Antosiem
Ja jestem, ale Eda znów nie chce spać

Spał tylko 2 h jak moja mama przyjechała.
No i cośtam podespał na spacerze (drzemki po 15 minut) i z 20 minut spał na moim brzuchu...

Niech to będzie skok rozwojowy
i niech się już skończy...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:31   #1315
anula_81
Zakorzenienie

i ja wpadam na chwile, bo mala spi, ale zaraz bierzemy ja na kapanie
matall sliczny awatarek!!dobrze ze mama przyjechala, pomoze, moja pomaga bardzo , gotuje sprzata ale troche jej sie nudzi bo Zosia grzeczne dziecie, a mama juz dziala nam na nerwy bo wszystko wie lepiej
aga M. moja zosienka dzis w nocy konczy 3 tygodnie!! tez mam lezki w oczach jak o tym mysle.
zosiaa ja mialam samorozpuszczalne szwy, ale jeden wypadl mi juz jak bylam jeszcze w szpitalu.
moniqac moja tez nie lubi spac, szczegolnie rano, ale klade ja do lozeczka i sobie martudzi, ale nie placze, patrzy w sufit na sciane i czasami jeczy bo robi kupke, tak jak dzisiaj, ale ja wtedy troche dosypiam albo leze i nie podchodze do niej co chwile, dopiero jak zaplacze bo wtedy wiem ze kupka albo juz pora karmienia ok 9-tej
a potem do nastepmnego karmienia tez bawimy sie patrzymy na siebie, lezymy na brzuszku troche marudzimy i po nastepnym karmieniu ok 12 stej dopiero idziemy na spacer i spimy 3 godzinki oraz wieczorkiem na spavcerze z tata a teraz wyjatkowo spi po karmieniu o 18:30 co jest rzadkoscia
dziewczonka u mnie est mama i pomaga niby ale tez juz doprowadza mnie do szalu, tesciow bede miala dopiero w wakacje-

ide zobaczyc Andziotkowe dziewczyny

a mam pytanko....

mozna brac jakies tabletki na bol glowy? jak sie karmi?? bo mnie dzis tak boli ze nie wyrabiam!

i mam jeszcze 7 kilo do zrzucenia...nie mieszcze sie w prawie zadne spodnie sprzed ciazy...

aa i dzisiaj bylysmy sie wazyc, przytylysmy w tydzien....290 gram!!!

mala wazy juz 3530!!!znaczy je pieknie i tyje i obsikala cala wage oraz mamusie jak ja wazyla

uciekam ja kapac

buziale!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:37   #1316
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Tak samo Moria- jesteście niesamowite dziewczyny, tyle macie siły i wytrwałości, tyle miłości do swoich Szkrabów
Dziękuję

A tak a propo wytrwałości... dziś mocno została nadwyrężona. Igusia marudziła od przebudzenia, czyli 5:45 do 19:30 Spała po 15-30m. po jedzeniu na rączkach więc był hardcore.
Na czas przygotowania obiadu wsadziłam ją do chusty ale lekko marudkowała więc uwijałam się jak mrówka. Cycki mi pękały a nie chciałam jej już mieszać butli + UU więc musiałam odciągnąć ale jak z dzieckiem na ręku ... wsadziłam ją do wózka - wózek bujałam jedną nogą i odciągałam
Niestety jak jeszcze jakiś czas temu wystarczyło ją na rączkach trzymać, to teraz trzeba chodzić albo bujać na boki, inaczej ryk.
Tak więc zakupiłam dziś huśtawkę, właśnie taką która się na boki buja, może pomoże

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
dziewczyny kochane
Mi schodziła chyba 2-3 tygodnie albo i dłużej.

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Hej. Doczytałam wszystko i brawa dla Iguśki za progres.
Dziękujemy Niestety jeden krok do przodu zakończył się dwoma do tyłu. Dziś ryczałam już z przemęczenia chyba

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Ja z Adriankiem i moi znajomi ;**
Ślicznie wyglądacie!

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:41   #1317
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja jestem, ale Eda znów nie chce spać

Spał tylko 2 h jak moja mama przyjechała.
No i cośtam podespał na spacerze (drzemki po 15 minut) i z 20 minut spał na moim brzuchu...

Niech to będzie skok rozwojowy
i niech się już skończy...
Mój mały spał dzisiaj tylko 15 minut na spacerze, a cała reszta dnia oczy jak 5 zł i gapienie się na wszystko ... najważniejsze, że nie płacze, coś tam sobie pojękuje czasem, ale to nie robi na mnie wrażenia
Zasnął o 19:30 i pewnie będzie spał już do rana tylko z przerwą na karmienie. Mam nadzieję, że noce nadal będzie szanował
Matallewar zobaczysz, że będzie dobrze

Anula_81 mi też zostało 7 kg, 2 tygodnie po porodzie spadek wagi zatrzymał mi się na tym etapie i stoi. Za to wagi Zosieńki gratuluję

Stary 2011-05-30, 20:42   #1318
mamaoptymistka
Zadomowienie

AgnieszkaM Twój Antoś jest przepiękny
Stary 2011-05-30, 20:46   #1319
andziot
Zakorzenienie

Dziewczonka pokłony dla Ciebie, bo wiem co przeżywasz z teściową, tzn moja taka aż nie jest, ale ja jednak nie umiem żyć z kimś pod jednym dachem ...
dlatego po urodzeniu Zosi nikogo nie chcieliśmy do pomocy ... sami opracowaliśmy system i jedynie wizytację rodzinka odbywała

moniqac siki złapane ??????

spice1985 zgadzam się z Tobą, ale powiem Ci, że leakrze są różni .... jednym się chce się douczać, jeździć na konfernencje, poznawać nowe wyniki badań i standardy, a innym nie - niestety Ci drudzy też pracują nadal i często mają utarte przekonania i od wielu lat postępują tak samo, czasem już zupełnie "przestarzale", ja oczywiście nikomu nie narzucam żadnych zachowań, każda matka i tak zrobi jak uważa ... piszę tylko to co wiem ... może się komuś przyda
zresztą często jest tak, że mama przychodzi do lekarza po poradę i idzie do domu i i tak robi po swojemu ... takie życie

Martulka000 ślicznie wyglądacie

Agnieszka.M wiesz, ja też dziś myślałam o tym co zrobię jak się macierzyński skończy... coś mnie tak naszło i ryczeć mi się zachciało
Antoś - cudo !!!! kawał chłopaka już

matallewar avatar boski !!!!!!

anula_81 Zosieńka ślicznie rośnie
mamusi już masz dość :nonono:
moja Gabulka też ma rano fazę czuwania, ale potem sama sobie zasypia zazwyczaj ....
choć dziś nie chciała

ja już wykąpana,
nadrabiam wizaż i lecę się polenić,
bo dziewczyny już śpią od godzinki prawie
Zosia wymęczona na dworze,
Gabrycha najedzona po gardełko

też mnie dziś głowa boli,
bo mężul miał dziś ogrom pracy i cały dzień sama z dziewczynami siedziałam
mimo, że w miarę grzeczne były to jednak zmęczona jestem ...

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

moria a Iguśka jest tylko na pepti teraz ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:53   #1320
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
AgnieszkaM Twój Antoś jest przepiękny
Dziękuję aż się zarumienił

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości