|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
A pierogi to były od mojej babci na specjalne moje zyczenie - czyli duuużo sera biełego, troszke cebulki zasmażanej i mało ziemniaków takie cos w stylu a'la ruskie
![]() kiedys czytalam ze w egipcie kobiety w ciazy na cos sikaly na jakies ziarno i jak cos wyroslo to bylo wiadomo jaka plec ale jak to dokladnie bylo to nie pamietam ![]() jeszcze 1,5 godziny i uciekam na wizyte |
|
|
|
#4022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę i czekamy na informacje
|
|
#4023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jaki ekonomiczny3mam kciuki za wizytę i za inne wizyty, które macie dzisiaj ![]() p.s. wtranżoliłam kolejne pół kilograma truskawek |
|
|
|
|
#4024 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Nie było mnie tutaj przez weekend, a teraz z trudem Was nadrabiam! Odpoczęłam sobie trochę przez ostatnie 2 dni i to mnie strasznie rozleniwiło. Dziś w pracy nic mi się nie chcę, a to koniec miesiąca, więc mnóstwo pracy z wyliczaniem godzin, nadgodzin, nieobecności, przesyłanie faktur... Jutro mam USG pomiarowe, straszny stres, rany, jak ja sie tego boję! Nie samego badania oczywiście, ale że wyjdzie cos nie tak! Kasik, ja jestem w podobnej sytuacji, pewna osoba z mojego bliskiego otoczenia musiała usunąć ciążę na którą czekała bardzo długo, z powodów zdrowotnych. Ona już od samego początku wszystkim rozpowiadala, że jest w ciąży, kupowała sobie ubrania ciążowe itd. A ja siedziałam cicho i nic nikomu nie mówiłam, w końcu jak już byłam gotowa, aby powiadomić moich znajomych, okazało się, że ona jest już po zabiegu. Za kilka dni się z nią zobaczę i ona pewnie już wie o mojej ciąży, od znajomych. Też nie wiem jak się zachować w takiej sytaucji. A moje mysli krążą wciąż wokoł ogorkow kiszonych Tymbardziej, że zostałam obdarowana prze ciotki i sąsiadów słoikami z ubiegłorocznych zapraw Uwielbiam takie ogorki, mocno kwaśne i z wyczuwalnym czosnkiem i chrzanem
|
|
|
|
#4025 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i fajnie, ze znowu wpadlas. Zzylam sie z wami laski, jak pol dnia nie zajrze, to juz mysle, co nowego u was. Albo jak TZ siedzi na kompie, a ja sie krece, to mowi: no chodz, bo widze, ze chcesz znowu zobaczyc co u tych twoich babek slychac![]() Cytat:
narobilas mi smaka na pierogi Cytat:
a jaka duza juz niunia? W ogole, to od kiedy podaja wage zamiast dlugosci? moje malo juz w 15tc nie dalo sie zmierzyc, to i w 21tc nie da na pewno![]() Na mnie wlasnie patrza ale poczekam na TZ-ta, bo bedzie mu smutno, ze sama zjadlam
|
||||
|
|
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
|
#4027 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Jakoś na początku miałam straszne smaki na ogórki teraz mi przeszło, ale smacznego życzę. Cytat:
żartuję oczywiście). Mam nadzieję, że szybko do zdrowia wróci. I kciuki trzymam mocno, daj znać co i jak ![]() I dziękuję za uświadomienie w takimi razie ja już jestem w 17 tygodniu Cytat:
Podobno tak się ciągnie do 20 tygodnia a potem czas pędzi. Mnie mija jakoś szybko bo w pracy jak mam zajęcie to szybko biegnie ![]() Goldkia a co studiujesz, jeśli można zapytać? Na pewno pisałaś ale ja mam ostatnio sklerozę lekką
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-05-30 o 16:02 |
|||
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
Hmm dziewczyny od wczoraj myślę że niedługo będzie trzeba zacząć nowy wątek zbliżamy się powoli do 5000 postów pewnie jeszcze trochę nam zejdzie ale czas pomyśleć temat ogólny i kto ma prowadzić dalej ja czy ktoś na ochotnika
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-30 o 16:28 |
|
|
|
#4029 |
|
Zadomowienie
|
Aniu chyba jeszcze trzeba nad nazwą pomyśleć?
U mnie weny brak, niestety Aniu ja nie oponują dobrze Ci idzie to po co zmieniać
|
|
#4030 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2010 Tu dla całej Polski z poprzendiego roku https://polki.pl/rodzina_maledziecko...,10012595.html
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tytulu, to wypadaloby rzucic pare propozycji i wtedy wybrac, tylko narazie weny brak Jesli zadna z was sie nie zglosi do prowadzenia watku, a ty Aniu nie bedziesz miala ochoty to ja moge sie za to zabrac. |
|
|
|
|
#4032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ktoś wie jak można robić sondę? widziałam to na innych wątkach a nie mam pojęcia jak to robią bo takto byśmy dawali pomysły na temat wątku i później będzie głosowanie które najfajniejsze
|
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniu nie jestem pewna ale wydaje mi się że sondę można tylko przy zakładaniu wątku wprowadzić, ale pewności nie mam. W takim razie najwyższa pora zacząć myśleć nad tytułem kolejnej części
|
|
#4034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale może ktoś inny się zna, na tym
|
|
|
#4035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja narazie nie mam żadnych pomysłów ale pewnie jeszcze mamy z 1-2 (może trochę więcej) tygodnie na wymyślenie i wybranie nazwy wątku
|
|
|
|
|
#4036 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Widzę że były pomidory a teraz ogórki kiszone
. Mnie też naszło i wcinam. Czy macie coś takiego jak ja tzn cokolwiek bym nie zjadła to mam późnie taki posmak w buzi. Nie umiem go określić, jest nieprzyjemny; mycie zębów też nie pomaga. Najlepiej jest jak mam coś w buzi. Ale ile można jeść Na gumy i tic taki nie mam ochoty. Ja wam zazdroszczę tych usg. Miałam ostatnie 14 kwietnia Teraz będę mieć w ptk a potem gdzieś w lipcu ok 20 tc. A potem do porodu nic!
|
|
|
|
#4037 |
|
Raczkowanie
|
Kami5 rozumiem Cię doskonale z tym niesmakiem w ustach, bo mam tak od dobrych kilku tygodni. Taki kwaśny nieprzyjemny posmak. I masz rację najlepsze jest zajedzenie tego smaku
ale niestety tuż po zjedzeniu wraca Liczę na to, że to minie lada chwila, wraz z dolegliowściami 1 trymestru, które niestety też mnie jeszcze nie odpusciły... echA ja dziewczyny miałam dziś wizytę u lekarza i robiliśmy USG genetyczne i wszystko gitesik. Jestem bardzo rada Ggora piszesz że osiągacie Tz apogeum kłótni - przykre, ale może Ty naprawdę powinnaś Mu wystawić walizki za drzwi. Może to Go otrzeźwi. Czasem terapia szokowa bywa najlepsza |
|
|
|
#4039 |
|
|
Tak mi smuntno nie wiem co robic az sie troche poplakalam w gabinecie
poszlam do gina, wyniki byly ok, zbadal szyjke i tez ok ale jak zrobil usg to nie bylo widac malenstwo tylko ten czarny woreczek a tam raczej pusto ogladal mnie chyba z 15 min, kazal jeszcze dzisiaj zrobic hcg na jutro rano bede miala wyniki i zglosic sie do szpitala jeszcze raz na usg dziewczyny martwie sie jak nie wiem co tak mi przykro wiecej gin nie chcial nic powiedziec zobacze co bedzie jutro ale sie martwie bardzo |
|
|
|
#4040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja coś wiem też o upartości mojej córeczki jak na USG połówkowym nawet nóżką nie ruszyła a jak ruszyła to założyła nogę na nogę żeby nie oglądać co ma między nimi chyba się obraziła na panią doktor![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
daj znać nam jak będziesz po badaniach jutro |
||
|
|
|
#4041 |
|
Raczkowanie
|
Messuah trzymaj się, jeszcze jutro badanie przed Tobą. Będziemy mysleć o Tobie i trzymać kciuki wszystko było ok
Ania, Muffinka dziękuję bardzo |
|
|
|
#4042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odezwij się po odbiorze bety. Jestem z Tobą Muffinka 68,2mm więc chyba w normie i tętno 150 uderzeń na minutę. Zadnych pomiarów nie robił, bo to nie mój gin, ale i tak był miły i przez chwilę pokazywał części ciała i objaśniał. A zapomniałam napisać w kolejce do gabinetu czekałam 4,5h. Przypomniałam sobie czemu zmieniłam przychodnie. Marli cieszę się z Tobą
|
|
|
#4043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że wszystko ok ![]() Co do zdjęcia to Ja tez nie mam skanera ale robię zdjęciu zdjęcie i jest pięknie wszystko widocznie tylko z trybem MAKRO. ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
Super wieści ![]() Bardzo sie cieszę że wszystko OK. ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
Jejciu Kochana trzeba być dobrej myśli że będzie wszystko ok.
|
|
|
#4044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4045 |
|
|
Wypłakałam się i już mi troszke lepiej chociaz i tak chyba dzisiaj nie zasnę... zobacze co bedzie jutro chociaz lekarz byl pesymistycznie nastawiony.... jejku ale mi smutno a tak sie cieszylam ze zobacze dzisiaj swoje malenstwo
|
|
|
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Messuah przytulam Cię z nadzieją, jeszcze wszystko się odwróci i będzie dobrze Nika ja pracuję w przedszkolu i u nas jest nadmiar imion Martyn, Julek, kilka Amelek, a chłopaki to królują Szymony, Bartki i Kubusie, do znudzenia ![]() Mysza moja dziękuję Ci za kciuki, bałam się bardzo, bo byłam na antybiocie, chorowałam. Dziś nie miałam usg, taka wizyta po chorobie ale niespodzianka bo usłyszałam serdusio. Przeszczęśliwa jestem, szyjka twarda, zamknięta, cytologia w normie, cudowne wieści!!! I muffinko nie stresuj się, moje usg połówkowe dopiero 4 lipca czyli za 5 tyg, wtedy też mykam na l4. Ggora Ty to cierpliwa jesteś, ja bym swojego tżta wywaliła i już ![]() Mój mi się udał, anioł nie człowiek!!! Jutro jadę z przedszkolakami do zoo do Zamościa, na dzień dziecka. Poza tym ok. Mam nadzieję że wasze dzisiejsze wizyty ok. Buźki. |
|
|
|
#4047 |
|
Zadomowienie
|
I po wizycie
![]() Wszystko super. Dzidzia duża zwinęła się w kłębuszek i sobie spała. Pierwszy raz słuchaliśmy bijącego serduszka coś cudownego Zbadał szyjkę wszystko dobrze zamknięta. Na następną wizytę prócz normalnych badań krew + mocz doszła jeszcze różyczka dzwoniłam do mamy czy na nią chorowałam i mama powiedziała że nie. Zdjęcia dzidzi nie mam. Ale za to mam swojego dzisiejszego brzuszka. Pytałam do kiedy będę brała Duphaston i powiedział że do 20tygodnia
|
#4048 |
|
Wtajemniczenie
|
puk, puk... i znowu się pojawiam bez nadrobienia. Weekend spedzilam poza domem- studia, dzis 9 godz w pracy i ledwo dycham, a gdzie tu sily miec do nauki?? !!
myszczeko, muffinko - w koncu zrobie to zdjecie z brzucholem ale nie dzis... jutro męża zmolestuje na jakąś fotke. Muffko- my ten sam czas ciąży Jutro zapiszę się na połówkowe, ale wstępnie mam date na 22go czerwca. ciekawe czy dzidzia w końcu się pokaże...Zazdroszczę Tobie ruchów niuńki- ja nic nie czujeee
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-05-30 o 20:04 |
|
|
|
#4049 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i zakochalam sie w twoim brzuszkuTincia spokojnie, ja negocjowalam z fasolem porzadnego kopa na dzien matki (bo wczesniej sporadycznie jakies smyranie sie zdarzylo), a na nastepny dzien niespodzianka i juz teraz regularnie sie zdarza. Wszystko w swoim czasie. I tak jestem zdziwiona, ze tak szybko, bo mozna i po 20tc czuc... Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-30 o 20:16 |
||||
|
|
|
#4050 |
|
Raczkowanie
|
Joamic gratulacje z okazji dobrych wieści na wizycie, Gosiaczku dla Ciebbie również
z tej samej okazji ![]() Dziewczyny pewnie słyszałyście o tej serii zatruć najprawdopodobniej warzywami w Niemczech i nie tylko ![]() czy w związku z tym rezygnujecie z jedzenia surowych warzyw? Bo ja się poważnie zastanawiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

) i zrobił usg, a tam serduszko bije, dzidzia fika 

Teraz będę mieć w ptk a potem gdzieś w lipcu ok 20 tc. A potem do porodu nic!
Liczę na to, że to minie lada chwila, wraz z dolegliowściami 1 trymestru, które niestety też mnie jeszcze nie odpusciły... ech
za usg, te maluszki potrafia byc uparte

Odezwij się po odbiorze bety. Jestem z Tobą 
i zakochalam sie w twoim brzuszku