|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
A ja chciałam odpisywać w poprzedniej części i zdziwiłam się, że nie mogę...
Też byłam w lidlu i kupiłam ten termometr. Mąż ciągle jakieś gadżety kupuje- to sobie, to mamie, to tacie, więc ja mu powiedziałam, że zaszaleję dla Dzidziola Było ich jeszcze mnóstwo (jakieś 2 godziny temu)...W kauflandzie wypatrzyłam lovelę 5 kg i tam wyliczyłam, że taniej nawet wychodzi niż dzidziuś (bez promocji), ale ceny nie pamiętam Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-05-30 o 16:21 |
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka zleci to już niedługo.
|
|
|
|
#64 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny która tu tak lubiła prasować?
Zapraszam 2 pralki czekająDobrze, że mój syn nie lubi na dwór wychodzić (muszę go zawsze godzinę namawiać albo jakoś przekupić ) bo u nas na bank jest ponad 30 stopni i chyba bym padła. Pozasłaniałam okna, jemy truskawki i lody
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
dakaro - do wczesniejszego porodu moze dojsc wszedzie
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie moja córeczka Lena leży mi na piersi i się uśmiecha przez sen i mruczy. A i muszę Lilke pochwalić-ciągłą z piersi że aż miło. Wspaniałe uczucie...
Chyba muszę się przejść do jakiejś biedronki bo faktycznie cena super i obejrzeć.
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
I my się meldujemy w nowym wątku
![]() zaczęliśmy 34tc - + 11kg, 94cm w pasie ![]() młoda jakoś strasznie mi daje po żebrach, wierci się, kręci, bulgocze - coż ona tam wyprawia ![]() plecy też mnie bolą, źle mi się śpi. Za 2 tygodnie wizyta, to zobaczymy czy się już pcha na ten świat czy nie. Do pielęgnacji kupiłam olejek Lavery i krem też Lavery http://allegro.pl/show_item.php?item=1587897472 http://allegro.pl/show_item.php?item=1624288410 dziś kupiłam mała paczkę pieluch Rossmana i mała paczkę pampersów - zobaczymy które się lepiej sprawdzą. Chusteczki jedne Pampersa i jedne Cleanica (to nasz klient i mam do nich zaufanie )) patrzcie: http://video.lublin.com.pl/film/Vw4K...ilm_z_kotami_/ |
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Wam Kochane
![]() !!!Ja jeszcze napisze ze mąż nabył furkę dla Karolinki Tako jumper X czerwony z czarnym paskiem ja na allegro zamowilam przewijak i posciel, a moja mama dzis w Lidlu kupila rowniez termometr i kocyk jeszcze tylko brakuje mi aptecznych rzeczy kilku (majtek siatkowych, tantum rosa, kremu na brodawki, linomagu, kremu z filtrem dla dzidzi, parafinki, kremu do buzi, mydła szarego lub biały jelen), biustonoszy do karmienia, parasolki do wozka, pokrowców na przewijak i szczoteczki z grzebyczkiem
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Któras tu mówiła,że chętnie by się rozpakowala? Przed czasem? NIE WOLNO-BĘDĘ PILNOWAĆ. A tak na poważnie jak będą się pchac to nic nie poradzicie...
|
#71 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow! Sporo tego! i wyglądają jak nowe Cytat:
umiesz się obsługiwać tym termometrem? bo Ja ciemna jestem...Cytat:
![]() Cytat:
MELDUJE SIĘ ![]() Wchodzę na wątek poprzedni i szukam żeby zacytować a tak nie ma ![]() patrzę nowy wątek otwarty Baby my lecimy z tym tempem nie miłosiernie szybko!! Ja nie miałam pół dnia laptopa - mąż coś przy nim robił. Przeczytałam już JĘZYK i na nowo zaczynam ![]() KOCHANE JAKIE MACIE PODGRZEWACZE ? MÓJ MĄŻ UPARŁ SIĘ NA JAK NAJTAŃSZY,ALE NIE WIEM CZY MA SENS GO BRAĆ?! http://allegro.pl/ag65-podgrzewacz-w...606232478.html Sweet w takiej sytuacji że masz termometr, jaki bierzesz podgrzewacz? To są moje zdobycze z ostatnich dni ![]() No i My w 32 tyg |
||||
|
|
|
#72 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
i ja witam na nowym wątku
bella - super wieści ![]() słoneczko -nie martw się, przypadki się zdarzają. może znów miał pełny pęcherz patrzę że wy tu koncert życzeń urządzacie - ja chę się rozpakowac, a ja jeszcze nie chcę..... i tak to nie my mamy tu coś do powiedzenia tylko maleństwa ![]() Dakaro - właśnie dlatego potrzebujesz list od lekarza, że możesz leciec. Sprawdziłaś to, prawda? różne linie lotnicze mają różne terminy. ja latałam 8 razy i też nie było żadnych problemów. na pewno będzie dobrze Lilka, trzymaj się kochana i poczytaj posty eli -może to Cię podniesie na duchu A my dziś byliśmy w Ikei, i kupiliśmy 4 prześcieradła na materace i kocyk + duperelowate zabaweczki. Zdecydowaliśmy, że póki co nie kupujemy żadnych poszewek na poduszki ani na kołdry bo i tak przez kilka miesięcy dziecko będzie spało w śpiworku albo pod kocykiem i bez poduszki.Potem się zobaczy. dobierzemy mu pościel do jego charakteru .
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, że Twoje dziewczynki takie postępy robią |
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
hehe Właśnie czytałam, że dzisiaj jest Międzynarodowy Dzień bez Stanika
Dziewczyny w takim razie zrzucamy staniczki
|
|
|
|
#76 | |||
|
Zakorzenienie
|
myślałam że mi wizaz szwankuje bo nie mogłam cytować starego wątku a to on zamknięty
![]() Lilka przesyłam moc pozytywnych fluidów Cytat:
Bo myślę sobie że im dłużej jestem w ciąży tym dłużej kasę z pracy dostaję ![]() Na pewno nie wrócę do pracy od razu po macierzyńskim - Filip będzie miał wtedy niecałe 2 latka i na przedszkole bedzie z wcześnie.. Będę więc chciała wykorzystać od razu urlop za 2012 i iść na wychowawczy.. Cytat:
Cytat:
|
|
#77 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) z pierwszych do rozpakowania
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Pranie zrobione
poprasuje pewnie jutro, bo do wieczora nie wyschnie, no ale spokojna juz jestem |
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#80 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam od lekarza.
Wszystko ok. Mały już nie taki mały, waży niewiele ponad 2 kilo. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Nie mam coś humoru. Wiem ile mam jeszcze rzeczy do kupienia, ale nie mam pojęcia kiedy to zrobię. Tym bardziej że przeprowadzka w toku i przenoszenie tego wszystkiego z miejsca w miejsce mnie przeraża. Pakowanie, rozpakowywanie, pranie, układanie, kupowanie, sranie mazganie.....
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie przekonanie do tych termometrów? dla mnie to taki gadżet
![]() My nadal nie mamy imienia dla małego.Każde wczesniej wybrane odpadlo> Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-05-30 o 17:32 |
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pytałam o ten podgrzewacz już
Zanka pisała, że długo się w nim podgrzewa i raczej zbędny wydatek więc odpuszczam Bella ja pisałam, że już bym mogła, ale u mnie 36 tc A Mały się nie pcha, więc czuje że będę przeterminowana tak czy siak :PA z listy wychodzi, że jestem 6 w kolejce
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-30 o 17:32 |
|
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
A czemu nie Jeremi? Chyba tak miało być prawda ?
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blondynkapoznań termometr i tak trzeba mieć więc prędzej czy później to bym go kupiła, teraz nadała się okazja więc skorzystałam
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta napisałam, że odpuszczam sobie podgrzewacz.
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Podgrzewacz zbędny gadżet.. miałam i sprzedałam i nie planuję teraz kupować
![]() A Jeremi??? mi się bardzo podobało i do Oliviera pasuje..
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Zrozumiałam, że zbędny wydatek na ten podgrzewacz i myślałam, że wzięłaś inny ![]() Miałam zamiar kupić podgrzewacz aby w razie czego mąż mógł w nocy podgrzać moje mleko i raz dwa podać małej pokarm, ale co raz bardziej się zastanawiam czy to ma sens tylko jakoś sobie nie wyobrażam latanie na dół i gotowanie wody aż mleko się podgrzeje, jakie macie rady?
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki
chciałam się przywitać po wekendzie w starym wątku, a tu patrzę - już nie mogę - wątek zamknięty . Idę zatem nadrabiać stary wątek, a później bieżący.Shirka - przeczytałam Twoją pw dotyczącą sab simplex, dosłownie jakieś 15 minut temu zrobiłam Ci już przelewik na konto; jak kaska dojdzie daj mi znać proszę i jeszcze raz Ci pięknie dziękuję |
|
|
|
#90 |
|
BAN stały
|
no ja tez mam dzis 2 pralki prasowania... wypralam dziś kołderki i podusie do lozeczka, i widze ze sie nadawają, balam sie ze zrobi się jedna wielka kulka ale jest ok, jutro popiorę posciele, kocyki po Bartku tez. No to wydatek mniej.
Znalazlam boską stronkę: ( usunąc spacje trzeba) http://kulinaria.sp ryc iarze.pl/zobacz/jak-zrobic-ciasto-z-czekolada-w-ksztalcie-serca są opisy wlasnie jak zrobic ciasto z masą cukrową czy samą masę cukrową... ale mi się slodkiego zachcialo A zauwazylam ze nie mogę cięzkostrawnych potraw jesc, nawet nie mogę kielbaski z grilla, bo pozniej mnie tak męczy ze szok tż z autem cuduje, boje sie zeby mu się nic nie stalo, wymyslil ze sam tlumnik wymieni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

Było ich jeszcze mnóstwo (jakieś 2 godziny temu)...

przez chwile bylo znow gorzej (+-40 skurczy na dzien) ale odpukac narazie wrocilo do normy (+-20 skurczy na dzien). Dzis mialam USG i mała waży 2222g +- 10%
glowka sie juz troszke podniosła (dalej leze z pupa w gorze, ale smieje sie ordynatorka ze niedlugo cegly beda wyciagac
juz tu leze 16 dzien a jeszcze jakies drugie tyle 

) bo u nas na bank jest ponad 30 stopni i chyba bym padła. Pozasłaniałam okna, jemy truskawki i lody 

bo Ja ciemna jestem...

!