|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#1502 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
to moze troszeczkę matmy? hihihi Ócz sie ócz kochana |
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj warto, zgaga jest a ja jem dalej
|
|
|
|
|
#1504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I takie szalone ruchy to sporadyczne są. Też się muszę uczyć i pracę pisać |
||||
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Może być- ja od początku ciąży nie mogę pełnoziarnistego pieczywa jeść- a zawsze takim się zajadałam- białe tylko czasem.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Nastka fajowy ten lezaczek
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj miałam inne i zgagi brak ale zgaga to okropna sprawa i mi rennie pomaga, więc polecam |
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1509 |
|
Rozeznanie
|
Aa2 doczytałam ze idziesz na zwolnienie???? Ja tez od poniedziałku albo tego piątku
Koniec roku szkolnego i tak za dwa tygodnie wiec nie bede sie na radach męczyc i wypisywac swiadectw . I tak mi w pracy mowią ze długo wytrzymałami głupia jestem ze wczesniej nie poszłam.... Która jeszcze?????
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaaaaa- ale za jakieś 2 tyg tez planuje odpocząć |
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide , miałam iśc od poniedziałku ale nie wiem czy nie pójde do lekarza i nie wezme od 1
|
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to Lula pokazywała
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale słodyczy brakuje to fakt no i paluchy bolą od kłucia
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na chwilę - czyli taki nowy standardzik
robię miejsce w rankingu dla bardziej ambitnych![]() Reasumując będzie mnie tu tymczasowo mniej ale nie martwcie się - wrócępoza tym miałam dzis intensywny dzien - ugotowałam obiad na dwa dni dla nas i zupkę - chyba na miesiąc!!! - dla małego. I to taka że łyzka w niej staje bez problemu, bo przesadziłam z hojnością - pełną garścią dawałam witaminki w postaci warzywek, ciekawe czy K. to doceni ![]() poza tym zrobiłam deser, porządki i w ogóle wracam do żywych. Póki nie ma skurczy szalejemy, a co! ![]() Natka dobrze że szyja ok ![]() Dla wszystkich uczących się i egzaminujących Podziwiam Was ogromnie!lula też się obżarłam truskaweczek aż miło. A zgagi o dziwo nie mam ![]() Pestka jak fajnie z Lenką ![]() Asia ja akurat czułam ruchy bardzo często i mocno z K. i z M. też czuję często i intensywnie, więc może nic mądrego od siebie nie powiem, ale myslę że wszelkie statystyki mozna sobie wsadzić. Ze niby co? Każda mama i każdy dzidziuś ma byc taki sam i w tym samym czasie kopac z taką samą intensywnością? nie kupuje tego Wiesz jak to się mowi - jesli Ty jesteś bardzo mądra a ja mam pusty łeb to statystycznie obie jesteśmy półgłowkami i jeszcze jedna ciekawostka - jak dla mnie, więc się dzielę, a co :ro lleyes: Np. Małgosia reaguje na głośne dźwięki (zauważone w kinie ) i jest wtedy taka jakby niespokojna, wierci się i kopie dopóki dźwięki sa słyszalne. Konrad takie dźwięki olewał - nijak na niego nie wpływały Albo jak ja się martwię i denerwuję (np. podczas burzy lub jak małż długo nie wraca) to też czuję że Malgosia reaguje ze mną. Konradek spał w najlepsze wtedy(a przynajmniej się nie poruszał), nic go nie ruszało. Do dziś taki jest. A np. lubił zabawy w pukanie po brzuchu, przelewanie w wannie, reagował na zimno i ciepło. A M. nic no dobra, moze nikogo nie zanudziłam![]() ![]() ![]() Małgosia zazdroszczę pary! też tak chce się bawić na weselu!!!! Pierwsze już na początku czerwca ![]() chyba dużo ominęłam jakieś wypowiedzi które chciałam skomentowac ale tak to juz jest jak się wpada na chwile i wszystko chce się powiedzieć na raz Tak czy siak wszyyyyyyyystkie Was całuję
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ci poszaleje!!!! Masz szaleć spokojnie i powoli!!! |
||
|
|
|
#1518 |
|
Raczkowanie
|
Ale mam dzis doła, jestem zniesmaczona i zazenowana
. Miałam dzisiaj duzo latania po urzedach w zwiazku ze zmiana nazwiska, meldunku po ślubie, oraz z wymiana dowodu osobistego. Na koniec dnia jeszcze poczta i odbior listu poleconego. Brzuszek nareszcie u mnie widac (23 tydz.) wiec nie ma watpliwosci ze jestem w ciazy. W dodatku mialam dosc obcisly t-shirt co dodatkowo podkreslalo moj stan. Wszędzie oczywiscie kolejki ok. 5,6 osob do okienka i w zadnym miejscu nie spotkalam sie z zyczliwoscią i propozycją podejscia do okienek bez kolejki. Większosc odwracala wzrok udajac ze nie dostrzega ciezarnej kobiety. Gdyby nie moja stanowczosc i walecznosc ( straciłam panowanie nad soba ) to stałabym w kolejkach w zaduchu i gorączce . W głowie się nie mieści !!! Poziom naszego społeczeństwa pozostawia wiele do życzenia . Szok !!!
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe wiesz, ja tam terminu się nie trzymam sztywno ale już pisałam, że od początku ciąży mam przeczucie, że rozpakuję się w sierpniu Ciekawe jak w praktyce będzie![]() Aa i zapomniałam zapytać gina czy ta moja cukrzyca ma jakiś wpływ na poród ![]() Archinta 4 razy dziennie Na czczo i godzinę po 3 głównych posiłkach, ostatnio musiałam mierzyć na parkingu pod OBI Orange
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-05-30 o 19:25 |
|
|
|
|
#1520 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem tylko tyle wracając do naszych obaw : Facet to facet...nawet w brzuchu :brzydal :---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
A jakie masz stężenie po posiłkach??? |
||
|
|
|
#1521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To palce masz już jak siteczko ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro ty czułaś że nie dasz rady, albo chciałaś powykorzystywać nasz stan to dobrze myślę że o takie przepuszczanie chodzi też w dużej mierze o kobiety w zaawansowanej ciąży- kiedy to faktycznie jest ciążko, słabo i łatwiej sie zgrzać tachając takie cięzary . Sama chyba też nie puściłabym kobiety we wczesnej ciąży dopiero teraz myślę że sama jakoś nigdy nie zwracałam na nie uwagi przez co też nie puszczałam w kolejkach itp. A ty puszczałaś ?
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-30 o 19:43 |
|
|
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
nooo Pestek coś w tym jest
OrangeJuice ja też wytrzymuję i jakoś nie czekam/nie liczę aż mnie ktoś wpuści. Ale za to zawsze wpuszczałam przed ciążą ![]() Ewelinko kochana szaleję na ile mogę sobie pozwolić, spoko ![]() Natka przeczucie przeczuciem - oby Ci się urodziło lekko, bez bólu, wtedy kiedy będziesz chciała i kiedy będzie najlepiej dla dzidzi |
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic tam nie szalej bo to juz 6 mies jst a to nie sa tanie rzeczy co do M w brzuszku i K w brzuszku dla porownania- Pestka ujela to idealnie
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się wydaje że większość z nas nie zwracała wcześniej uwagi na ciężarne kobiety i nie puszczała w kolejkach. Więc teraz nie oczekujmy cudów
![]() Chyba że to ja taki burak tylko jestem i to mało spostrzegawczy. Kurde jak ja terazmyślę to mam wrażenie że w ogóle mało kiedy widziałam ciążówki, jakoś teraz zatrzęsienie, ale to pewnie przez fakt, że sama jestem i zwracam uwagę
|
|
|
|
#1527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od 85 do 145 mg/dl, norma po posiłku jest niby do 120mg/dl te przekroczone były zawsze po zjedzeniu tego chleba ciemnego. Dzisiaj zjadłam pół bułki grahamki i też przekroczyło![]() Troszkę tak, ale jak wyniki będą ok to już nie będzie potrzeby tak często się dziabać ![]() Cytat:
)
|
||
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1529 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzis się dziabnełam u pielegniarki szkolnej i miałam 116.... ciekawe czy mi tez wyjdzie cukrzyca przez ten cukier w moczu... A bez diety ile mialas?
|
|
|
|
#1530 |
|
Wtajemniczenie
|
Cotka ja zwracalam uwagę zawsze i puszczałam w kolejkach itd. I nie tylko na ciężarówki. Ale żeby nie wyjśc na taka super przyznam, że bardzo dużo w tym zasługi mojego małza, bo to on jest taki empatyczny i po prostu mnie tego nauczył. Co do dziewczyn w pierwszych miesiącach - przed własną ciąża nie myslałam o tym, ale teraz zawsze je przepuszczam u gina - bo tylko tam je zauważam. Zwykle są zielonkawe na twarzy i jak sobie przypomnę własne mdłości to myslę, że lepiej będzie jak szybko odbębnią wizytę i się położą
Ale jak pisałam - sama nie oczekuję, nie upominam się itd. Jak ktoś zauwazy i pomysli - fajnie, jak nie to laski bzzz. Daję sobie doskonale radę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

z tym chlebem to faktycznie dziwne biały lepszy od ciemnego
26,08 wow!
za jutro

to moze troszeczkę matmy? hihihi 

ale zgaga to okropna sprawa i mi rennie pomaga, więc polecam

no i paluchy bolą od kłucia

dopiero teraz myślę że sama jakoś nigdy nie zwracałam na nie uwagi przez co też nie puszczałam w kolejkach itp. A ty puszczałaś
?