Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-30, 18:39   #1501
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
natka super, że wizyta udana z tym chlebem to faktycznie dziwne biały lepszy od ciemnego 26,08 wow!

cotka za jutro

a ja zjadłam truskawki i mam zgagę
Też masz po truskawkach? Współczuję. Ja mam prawie po wszystkim więc znam ten ból

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 18:41   #1502
pestka78
Rozeznanie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki.
Szkoda że same nie wystarczą i że trzeba się uczyć. I to jeszcze najnudniejszej na świecie historii sztuki
to moze troszeczkę matmy? hihihi Ócz sie ócz kochana
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 18:42   #1503
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ja tez

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Ale powiedz sama, dla tego soczystego, orzeźwiającego pelnego ekstazy smaku, warto bylo..

oj warto, zgaga jest a ja jem dalej

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 18:43   #1504
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...619398120.html to jest rewelacja, do 3 roku zycia, maluszek ma taki bujaczek, tam jest blokada a jak podrosnie to ma takie swoje krzeselko ja sie przymierzam zeby to kupic i nie przejmuj sie tym ze nic nie masz, u nas tez cos poleglo...i niestety zakupy dla dzidzi (łóżeczko itd) sa przesuniete, ale musimy myslec ze nam sie uda

Jablko starte z cynamonem no z tym pieczywem to naprawde, ale skoro wynik sie poprawia po zjedzeniu bialego to luz
Śliczny ten bujaczek, nie widziałam takich jeszcze - przeważnie dla takich mniejszych maluszków. A jabłko to na przegryzkę zjem, po kolacji

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Natka nie wyskakuj przed szereg bo Cie wygonimy do mam sierpniowych...hihihihi
nie dam się wygonić

Cytat:
natka super, że wizyta udana z tym chlebem to faktycznie dziwne biały lepszy od ciemnego 26,08 wow!
Może akurat mój organizm tak reaguje na ten chleb

Cytat:
Ja to po bokach głównie czuję. Już mało gdzie poza. Czasami ponad pępkiem, ale to co mój wyczynia z bokami moimi, szczególnie jak leżę to masakra Normalnie czuć już teraz większość ruchów, przekręcania, widać w okolicach pępka jak się rusza. Niesamowite A to z filmiku z falującym brzuchem to chyba dużo później co? Jak już miejsca nie ma ? Bo ja tak wyczekuję takich ruchów

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Dzięki za kciuki.
Szkoda że same nie wystarczą i że trzeba się uczyć. I to jeszcze najnudniejszej na świecie historii sztuki
Ja czułam go ostatnio tak, aż się przebudziłam bo myślałam, że zaraz wyskoczy z brzucha Ale tego co na tym filmiku jeszcze nie ma I takie szalone ruchy to sporadyczne są.
Też się muszę uczyć i pracę pisać

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 18:47   #1505
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Może akurat mój organizm tak reaguje na ten chleb
Może być- ja od początku ciąży nie mogę pełnoziarnistego pieczywa jeść- a zawsze takim się zajadałam- białe tylko czasem.

Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...619398120.html to jest rewelacja, do 3 roku zycia, maluszek ma taki bujaczek, tam jest blokada a jak podrosnie to ma takie swoje krzeselko
Fajne ustrojstwo- jak się dorobimy większego lokum to wiem za czym będę szalała na all
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 18:50   #1506
aa2
Zakorzenienie

Nastka fajowy ten lezaczek
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 18:50   #1507
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Też masz po truskawkach? Współczuję. Ja mam prawie po wszystkim więc znam ten ból
jakaś dziwna odmiana tych truskawek wczoraj miałam inne i zgagi brak ale zgaga to okropna sprawa i mi rennie pomaga, więc polecam

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 18:51   #1508
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
jakaś dziwna odmiana tych truskawek wczoraj miałam inne i zgagi brak ale zgaga to okropna sprawa i mi rennie pomaga, więc polecam
och- mnie ostatnio zgagulec tez atakuje.
Właśnie wsunęłam truskawki
Stary 2011-05-30, 18:52   #1509
pestka78
Rozeznanie

Aa2 doczytałam ze idziesz na zwolnienie???? Ja tez od poniedziałku albo tego piątku Koniec roku szkolnego i tak za dwa tygodnie wiec nie bede sie na radach męczyc i wypisywac swiadectw .
I tak mi w pracy mowią ze długo wytrzymałami głupia jestem ze wczesniej nie poszłam....

Która jeszcze?????
Stary 2011-05-30, 18:54   #1510
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Aa2 doczytałam ze idziesz na zwolnienie???? Ja tez od poniedziałku albo tego piątku Koniec roku szkolnego i tak za dwa tygodnie wiec nie bede sie na radach męczyc i wypisywac swiadectw .
I tak mi w pracy mowią ze długo wytrzymałami głupia jestem ze wczesniej nie poszłam....

Która jeszcze?????
Która jeszcze głupia, że pracuje???
Jaaaaa- ale za jakieś 2 tyg tez planuje odpocząć
Stary 2011-05-30, 19:02   #1511
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

Która jeszcze?????
ide , miałam iśc od poniedziałku ale nie wiem czy nie pójde do lekarza i nie wezme od 1
Stary 2011-05-30, 19:02   #1512
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Może być- ja od początku ciąży nie mogę pełnoziarnistego pieczywa jeść- a zawsze takim się zajadałam- białe tylko czasem.
U mnie to różnie, ale najbardziej białe jednak

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Nastka fajowy ten lezaczek
A to Lula pokazywała

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-30, 19:06   #1513
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to różnie, ale najbardziej białe jednak

A to Lula pokazywała
faktycznie Lu a bo ja o tobie myslałam, czytałam o tym chlebie i tak sobei myslałam ze kurcze z taką dieta to nei wiem czy ja bym wyrobiła i pewnie stad pomyłka
Stary 2011-05-30, 19:10   #1514
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
faktycznie Lu a bo ja o tobie myslałam, czytałam o tym chlebie i tak sobei myslałam ze kurcze z taką dieta to nei wiem czy ja bym wyrobiła i pewnie stad pomyłka
Jakby była taka potrzeba to byś sobie na pewno poradziła Ja miałam lekki kryzys w weekend ale teraz już powoli wyczułam co i jak z tym jedzeniem Ale słodyczy brakuje to fakt no i paluchy bolą od kłucia

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-30, 19:10   #1515
lausanne
Wtajemniczenie

ja na chwilę - czyli taki nowy standardzik robię miejsce w rankingu dla bardziej ambitnych a tak serio - w takie ładne dni siedzimy głównie na zewnątrz bo mały ma wtedy więcej frajdy, a ja mniej roboty. No i stęskniłam się za nim więc nadrabiam. Czyli mamuśkuję na calego a K. jest z tej okazji przeszczęśliwy - mordkę ma roześmianą od uszka do uszka i ciągle rzuca mi się "w ramiona" czyli do nogi, bo tylko tam sięga. Jak było pochmurno mialam zecydowanie więcej czasu na forum, bo K. zajmował się tylko sobie znanymi sprawami na dywanie w saloniku. A teraz cały świat należy do niego Reasumując będzie mnie tu tymczasowo mniej ale nie martwcie się - wrócęZawsze wracam
poza tym miałam dzis intensywny dzien - ugotowałam obiad na dwa dni dla nas i zupkę - chyba na miesiąc!!! - dla małego. I to taka że łyzka w niej staje bez problemu, bo przesadziłam z hojnością - pełną garścią dawałam witaminki w postaci warzywek, ciekawe czy K. to doceni
poza tym zrobiłam deser, porządki i w ogóle wracam do żywych. Póki nie ma skurczy szalejemy, a co!

Natka dobrze że szyja ok A co do terminu żebys sie nie przeliczyła Ja miałam według wszystkich usg na ziemi i niebie terminy 26 luty, 28 luty, raz nawet 23 luty. A urodziłam 12 marca - dwa tygodnie nawet po terminie z OM

Dla wszystkich uczących się i egzaminujących Podziwiam Was ogromnie!

lula też się obżarłam truskaweczek aż miło. A zgagi o dziwo nie mam Z K. juz w tym okresie miałam okropną, ąz do samego konca. Może Małgosia nie ma włosów?

Pestka jak fajnie z Lenką No i nie wiesz jak ja bym chciała też już mieć pewność że nic nie wyskoczy Malgośce

Asia ja akurat czułam ruchy bardzo często i mocno z K. i z M. też czuję często i intensywnie, więc może nic mądrego od siebie nie powiem, ale myslę że wszelkie statystyki mozna sobie wsadzić. Ze niby co? Każda mama i każdy dzidziuś ma byc taki sam i w tym samym czasie kopac z taką samą intensywnością? nie kupuje tego Lepiej nie czytaj durnotek i statystyk typu kiedy co powinnaś Wiesz jak to się mowi - jesli Ty jesteś bardzo mądra a ja mam pusty łeb to statystycznie obie jesteśmy półgłowkami

i jeszcze jedna ciekawostka - jak dla mnie, więc się dzielę, a co może kogos zainteresuje... zupełnie inaczej odczuwam Małgosię niż Konrada. W sensie że już czuję że są rożni i to mnie zdumiało, bo sie tego nie spodziewałam:ro lleyes: Np. Małgosia reaguje na głośne dźwięki (zauważone w kinie ) i jest wtedy taka jakby niespokojna, wierci się i kopie dopóki dźwięki sa słyszalne. Konrad takie dźwięki olewał - nijak na niego nie wpływały Albo jak ja się martwię i denerwuję (np. podczas burzy lub jak małż długo nie wraca) to też czuję że Malgosia reaguje ze mną. Konradek spał w najlepsze wtedy(a przynajmniej się nie poruszał), nic go nie ruszało. Do dziś taki jest. A np. lubił zabawy w pukanie po brzuchu, przelewanie w wannie, reagował na zimno i ciepło. A M. nic no dobra, moze nikogo nie zanudziłam

Małgosia zazdroszczę pary! też tak chce się bawić na weselu!!!! Pierwsze już na początku czerwca

chyba dużo ominęłam jakieś wypowiedzi które chciałam skomentowac ale tak to juz jest jak się wpada na chwile i wszystko chce się powiedzieć na raz Tak czy siak wszyyyyyyyystkie Was całuję
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 19:14   #1516
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam zgagę masakratora. Codziennie, praktycznie po wszystkim. Szczególnie dotkliwa podczas leżenia, obracania się z boku na bok. Te które miałam wcześniej to nic przy tym co mam teraz. Rennie czasami pomaga, czasami nie, migdały i pomidory też różnie

Wymianka.
Stary 2011-05-30, 19:20   #1517
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby była taka potrzeba to byś sobie na pewno poradziła Ja miałam lekki kryzys w weekend ale teraz już powoli wyczułam co i jak z tym jedzeniem Ale słodyczy brakuje to fakt no i paluchy bolą od kłucia
a jak często monitorujesz stężenie gluk we krwi???
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
poza tym miałam dzis intensywny dzien - ugotowałam obiad na dwa dni dla nas i zupkę - chyba na miesiąc!!! - dla małego. I to taka że łyzka w niej staje bez problemu, bo przesadziłam z hojnością - pełną garścią dawałam witaminki w postaci warzywek, ciekawe czy K. to doceni
poza tym zrobiłam deser, porządki i w ogóle wracam do żywych. Póki nie ma skurczy szalejemy, a co!

Ci poszaleje!!!!
Masz szaleć spokojnie i powoli!!!
Stary 2011-05-30, 19:21   #1518
OrangeJuice
Raczkowanie

Ale mam dzis doła, jestem zniesmaczona i zazenowana. Miałam dzisiaj duzo latania po urzedach w zwiazku ze zmiana nazwiska, meldunku po ślubie, oraz z wymiana dowodu osobistego. Na koniec dnia jeszcze poczta i odbior listu poleconego. Brzuszek nareszcie u mnie widac (23 tydz.) wiec nie ma watpliwosci ze jestem w ciazy. W dodatku mialam dosc obcisly t-shirt co dodatkowo podkreslalo moj stan. Wszędzie oczywiscie kolejki ok. 5,6 osob do okienka i w zadnym miejscu nie spotkalam sie z zyczliwoscią i propozycją podejscia do okienek bez kolejki. Większosc odwracala wzrok udajac ze nie dostrzega ciezarnej kobiety. Gdyby nie moja stanowczosc i walecznosc ( straciłam panowanie nad soba ) to stałabym w kolejkach w zaduchu i gorączce . W głowie się nie mieści !!! Poziom naszego społeczeństwa pozostawia wiele do życzenia. Szok !!!
OrangeJuice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 19:22   #1519
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja na chwilę - czyli taki nowy standardzik robię miejsce w rankingu dla bardziej ambitnych ....

Natka dobrze że szyja ok A co do terminu żebys sie nie przeliczyła Ja miałam według wszystkich usg na ziemi i niebie terminy 26 luty, 28 luty, raz nawet 23 luty. A urodziłam 12 marca - dwa tygodnie nawet po terminie z OM
Fajnie, ze masz już małego przy sobie Mnie też by nie było przy kompie gdyby nie choler... licencjat

Hehe wiesz, ja tam terminu się nie trzymam sztywno ale już pisałam, że od początku ciąży mam przeczucie, że rozpakuję się w sierpniu Ciekawe jak w praktyce będzie
Aa i zapomniałam zapytać gina czy ta moja cukrzyca ma jakiś wpływ na poród kartki będę musiała sobie pisać

Archinta 4 razy dziennie Na czczo i godzinę po 3 głównych posiłkach, ostatnio musiałam mierzyć na parkingu pod OBI

Orange
Współczuję i łączę się z Tobą bo mi też nikt nigdzie nie ustąpił jeszcze

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-05-30 o 19:25
Stary 2011-05-30, 19:29   #1520
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
i jeszcze jedna ciekawostka - jak dla mnie, więc się dzielę, a co może kogos zainteresuje... zupełnie inaczej odczuwam Małgosię niż Konrada. W sensie że już czuję że są rożni i to mnie zdumiało, bo sie tego nie spodziewałam:ro lleyes: Np. Małgosia reaguje na głośne dźwięki (zauważone w kinie ) i jest wtedy taka jakby niespokojna, wierci się i kopie dopóki dźwięki sa słyszalne. Konrad takie dźwięki olewał - nijak na niego nie wpływały Albo jak ja się martwię i denerwuję (np. podczas burzy lub jak małż długo nie wraca) to też czuję że Malgosia reaguje ze mną. Konradek spał w najlepsze wtedy(a przynajmniej się nie poruszał), nic go nie ruszało. Do dziś taki jest. A np. lubił zabawy w pukanie po brzuchu, przelewanie w wannie, reagował na zimno i ciepło. A M. nic no dobra, moze nikogo nie zanudziłam
Ale się rozpisałas, że nie wiem na co odpisac
Powiem tylko tyle wracając do naszych obaw : Facet to facet...nawet w brzuchu:brzydal :

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Fajnie, ze masz już małego przy sobie Mnie też by nie było przy kompie gdyby nie choler... licencjat

Hehe wiesz, ja tam terminu się nie trzymam sztywno ale już pisałam, że od początku ciąży mam przeczucie, że rozpakuję się w sierpniu Ciekawe jak w praktyce będzie
Aa i zapomniałam zapytać gina czy ta moja cukrzyca ma jakiś wpływ na poród kartki będę musiała sobie pisać

Archinta 4 razy dziennie Na czczo i godzinę po 3 głównych posiłkach, ostatnio musiałam mierzyć na parkingu pod OBI

Orange Współczuję i łączę się z Tobą bo mi też nikt nigdzie nie ustąpił jeszcze
Nie wiem czy przy cukrzycy nie ma cc....

A jakie masz stężenie po posiłkach???
Stary 2011-05-30, 19:31   #1521
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OrangeJuice Pokaż wiadomość
Ale mam dzis doła, jestem zniesmaczona i zazenowana. Miałam dzisiaj duzo latania po urzedach w zwiazku ze zmiana nazwiska, meldunku po ślubie, oraz z wymiana dowodu osobistego. Na koniec dnia jeszcze poczta i odbior listu poleconego. Brzuszek nareszcie u mnie widac (23 tydz.) wiec nie ma watpliwosci ze jestem w ciazy. W dodatku mialam dosc obcisly t-shirt co dodatkowo podkreslalo moj stan. Wszędzie oczywiscie kolejki ok. 5,6 osob do okienka i w zadnym miejscu nie spotkalam sie z zyczliwoscią i propozycją podejscia do okienek bez kolejki. Większosc odwracala wzrok udajac ze nie dostrzega ciezarnej kobiety. Gdyby nie moja stanowczosc i walecznosc ( straciłam panowanie nad soba ) to stałabym w kolejkach w zaduchu i gorączce . W głowie się nie mieści !!! Poziom naszego społeczeństwa pozostawia wiele do życzenia. Szok !!!
Ja w sumie w kolejkach nie oczekuję jakiegoś przepuszczania- jeszcze daję rade. Jak ktoś puści to miło, jak nie to nie. Ale np. w labie to mnie ludziska wkurzyli- bo dla mnie akurat na czczo w kolejce to duży wyczyn
Cytat:
łojoj!
To palce masz już jak siteczko

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Powiem tylko tyle wracając do naszych obaw : Facet to facet...nawet w brzuchu:brzydal :
idealnie to ujęłaś
Stary 2011-05-30, 19:37   #1522
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Która jeszcze?????
No nie, niech ktoras mnie wspiera w pracy

Cytat:
Która jeszcze głupia, że pracuje???
Jaaaaa- ale za jakieś 2 tyg tez planuje odpocząć
jaaaaaaaaaaaaaa

Cytat:
Ja w sumie w kolejkach nie oczekuję jakiegoś przepuszczania- jeszcze daję rade. Jak ktoś puści to miło, jak nie to nie. Ale np. w labie to mnie ludziska wkurzyli- bo dla mnie akurat na czczo w kolejce to duży wyczyn

łojoj!

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

idealnie to ujęłaś
Ja tez tego nie oczukuje, w sumie nikt mnie chyba jescze nie przepuscil
Stary 2011-05-30, 19:39   #1523
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OrangeJuice Pokaż wiadomość
Ja stwierdziłam, że póki daję radę i brzuch mnie jakoś szczególnie nie przeciąża to nie będę wykorzystywałą swojego stanu do przepuszczania w kolejkach ale skoro ty czułaś że nie dasz rady, albo chciałaś powykorzystywać nasz stan to dobrze myślę że o takie przepuszczanie chodzi też w dużej mierze o kobiety w zaawansowanej ciąży- kiedy to faktycznie jest ciążko, słabo i łatwiej sie zgrzać tachając takie cięzary . Sama chyba też nie puściłabym kobiety we wczesnej ciąży dopiero teraz myślę że sama jakoś nigdy nie zwracałam na nie uwagi przez co też nie puszczałam w kolejkach itp. A ty puszczałaś ?

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-05-30 o 19:43
Stary 2011-05-30, 19:39   #1524
lausanne
Wtajemniczenie

nooo Pestek coś w tym jest:haha ha:
OrangeJuice ja też wytrzymuję i jakoś nie czekam/nie liczę aż mnie ktoś wpuści. Ale za to zawsze wpuszczałam przed ciążą
Ewelinko kochana szaleję na ile mogę sobie pozwolić, spoko
Natka przeczucie przeczuciem - oby Ci się urodziło lekko, bez bólu, wtedy kiedy będziesz chciała i kiedy będzie najlepiej dla dzidzi
Stary 2011-05-30, 19:41   #1525
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
ja na chwilę - czyli taki nowy standardzik robię miejsce w rankingu dla bardziej ambitnych a tak serio - w takie ładne dni siedzimy głównie na zewnątrz bo mały ma wtedy więcej frajdy, a ja mniej roboty. No i stęskniłam się za nim więc nadrabiam. Czyli mamuśkuję na calego a K. jest z tej okazji przeszczęśliwy - mordkę ma roześmianą od uszka do uszka i ciągle rzuca mi się "w ramiona" czyli do nogi, bo tylko tam sięga. Jak było pochmurno mialam zecydowanie więcej czasu na forum, bo K. zajmował się tylko sobie znanymi sprawami na dywanie w saloniku. A teraz cały świat należy do niego Reasumując będzie mnie tu tymczasowo mniej ale nie martwcie się - wrócęZawsze wracam

Dla wszystkich uczących się i egzaminujących Podziwiam Was ogromnie!

lula też się obżarłam truskaweczek aż miło. A zgagi o dziwo nie mam Z K. juz w tym okresie miałam okropną, ąz do samego konca. Może Małgosia nie ma włosów?

Pestka jak fajnie z Lenką No i nie wiesz jak ja bym chciała też już mieć pewność że nic nie wyskoczy Malgośce

Asia ja akurat czułam ruchy bardzo często i mocno z K. i z M. też czuję często i intensywnie, więc może nic mądrego od siebie nie powiem, ale myslę że wszelkie statystyki mozna sobie wsadzić. Ze niby co? Każda mama i każdy dzidziuś ma byc taki sam i w tym samym czasie kopac z taką samą intensywnością? nie kupuje tego Lepiej nie czytaj durnotek i statystyk typu kiedy co powinnaś Wiesz jak to się mowi - jesli Ty jesteś bardzo mądra a ja mam pusty łeb to statystycznie obie jesteśmy półgłowkami

Małgosia zazdroszczę pary! też tak chce się bawić na weselu!!!! Pierwsze już na początku czerwca

chyba dużo ominęłam jakieś wypowiedzi które chciałam skomentowac ale tak to juz jest jak się wpada na chwile i wszystko chce się powiedzieć na raz Tak czy siak wszyyyyyyyystkie Was całuję

Nic tam nie szalej bo to juz 6 mies jst a to nie sa tanie rzeczy co do M w brzuszku i K w brzuszku dla porownania- Pestka ujela to idealnie
Stary 2011-05-30, 19:41   #1526
cotynato
Zakorzenienie

A mi się wydaje że większość z nas nie zwracała wcześniej uwagi na ciężarne kobiety i nie puszczała w kolejkach. Więc teraz nie oczekujmy cudów
Chyba że to ja taki burak tylko jestem i to mało spostrzegawczy.

Kurde jak ja terazmyślę to mam wrażenie że w ogóle mało kiedy widziałam ciążówki, jakoś teraz zatrzęsienie, ale to pewnie przez fakt, że sama jestem i zwracam uwagę

Wymianka.
Stary 2011-05-30, 19:48   #1527
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem czy przy cukrzycy nie ma cc....

A jakie masz stężenie po posiłkach???
Różne od 85 do 145 mg/dl, norma po posiłku jest niby do 120mg/dl te przekroczone były zawsze po zjedzeniu tego chleba ciemnego. Dzisiaj zjadłam pół bułki grahamki i też przekroczyło

Cytat:
łojoj!
Troszkę tak, ale jak wyniki będą ok to już nie będzie potrzeby tak często się dziabać

Cytat:
Natka przeczucie przeczuciem - oby Ci się urodziło lekko, bez bólu, wtedy kiedy będziesz chciała i kiedy będzie najlepiej dla dzidzi
Oo właśnie Dziękuję (no i oczywiście wzajemnie)

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-30, 19:48   #1528
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
A mi się wydaje że większość z nas nie zwracała wcześniej uwagi na ciężarne kobiety i nie puszczała w kolejkach. Więc teraz nie oczekujmy cudów
Chyba że to ja taki burak tylko jestem i to mało spostrzegawczy.

Kurde jak ja terazmyślę to mam wrażenie że w ogóle mało kiedy widziałam ciążówki, jakoś teraz zatrzęsienie, ale to pewnie przez fakt, że sama jestem i zwracam uwagę
Ja tez w ogole nie zwracalam na to uwagi, w ogole
Stary 2011-05-30, 19:51   #1529
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Różne od 85 do 145 mg/dl, norma po posiłku jest niby do 120mg/dl te przekroczone były zawsze po zjedzeniu tego chleba ciemnego. Dzisiaj zjadłam pół bułki grahamki i też przekroczyło
Ja dzis się dziabnełam u pielegniarki szkolnej i miałam 116.... ciekawe czy mi tez wyjdzie cukrzyca przez ten cukier w moczu... A bez diety ile mialas?
Stary 2011-05-30, 19:52   #1530
lausanne
Wtajemniczenie

Cotka ja zwracalam uwagę zawsze i puszczałam w kolejkach itd. I nie tylko na ciężarówki. Ale żeby nie wyjśc na taka super przyznam, że bardzo dużo w tym zasługi mojego małza, bo to on jest taki empatyczny i po prostu mnie tego nauczył. Co do dziewczyn w pierwszych miesiącach - przed własną ciąża nie myslałam o tym, ale teraz zawsze je przepuszczam u gina - bo tylko tam je zauważam. Zwykle są zielonkawe na twarzy i jak sobie przypomnę własne mdłości to myslę, że lepiej będzie jak szybko odbębnią wizytę i się położą
Ale jak pisałam - sama nie oczekuję, nie upominam się itd. Jak ktoś zauwazy i pomysli - fajnie, jak nie to laski bzzz. Daję sobie doskonale radę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości