|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
moniczka2123 w perspektywie masz, że wróci. Więc jest ok.
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie na żadną pościel nie mogę się zdecydować. Z resztą tak jak piszesz, na początku i tak się tego nie używa. Zastanawiam się tylko nad samym ochraniaczem do łóżeczka... Co prawda na SR mówili, żeby nic nie zakładać, żeby lepszy dostęp powietrza był, ale ja tam nie uważam, żeby to miało jakiś zły wpływ, przecież na głowę dziecku tego nie zakładam. Jednak mąż twierdzi, żeby sobie odpuścić, że to tylko nam dziecko będzie zasłaniać, że nie będzie widać z łóżka, dlaczego płacze, czy coś się małej nie ulewa itp... Nie wiem, może ma rację? Szczerze, to mi się ochraniacze zwyczajnie podobają. A wy jakie macie na ten temat zdanie?
|
|
|
|
#154 | ||||
|
Zadomowienie
|
Jakoś nadrobiłam, ale łatwo nie było. I już oczywiście nie pamiętam co komu miałam odpisać
![]() Nerola - Izula z dnia na dzień co raz śliczniejsza ela_84 - jestem pełna podziwu dla Ciebie, za wytrwałość i siłęLadyinBlack - z tym tętnem to myślę, że nie ma co panikować, na pewno wszystko z maluszkiem w porządku ![]() Słoneczko - trzymam kciuki za pęcherz dzidzi ![]() Więcej grzechów nie pamiętam... ![]() Więc będzie ogólnie co do bycia kierowcą, ja również z tych, co mają prawko a nie jeżdżą bo się boją zdawałam w Olsztynie, zaraz po tym przeprowadziłam się do Wawy i przeraziłam się jazdy tutaj, no i tak mi zostało do dziś - mam nadzieję, że kiedyś nadejdzie ten dzień, kiedy zacznę jeździć bez strachu...![]() Ja też byłam dziś w lidlu - nie mogłam się oprzeć kocykowi z Kubusiem i też go kupiłam (jest z mikrofibry ) i będzie to już czwarty kocyk dla malej bo okazało się, że moja chrzestna kupiła też różowy kocyczek dla Mai w UK -też jest śliczny i na pewno go wykorzystamy , no i ten termometr też mam - mam nadzieję, że nie będzie to tylko gadżet, a będzie po prostu w miarę dobrze działał, a że termometru i tak nie miałam to się skusiłam![]() Lovelę z płynem gratis również udało mi się w biedrze dorwać, a więc mam teraz dzidziusia do kolorowych (kupiliśmy wcześniej) i lovele do bialego z płynem do płukania ![]() Cytat:
Cytat:
Wytrwałości życzę i siłyCytat:
![]() Ślicznie wyglądacie Śliczny Cytat:
za wizytęA poza tym gratuluję zaczętych tygodni i trzymam kciuki za najbliższe wizyty![]() Teraz idę nadrabiać klub
|
||||
|
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz mnie nie przeraza to ze nie wroci tylko to ze jeszcze tyle czasu go przy mnie nie bedzie.... moze to glupie ale po prostu brak mi jego obecnosci przytulania i czulosci a szczegolnie teraz w ciazy tej bliskosci mi potrzeba... eh... ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte . Szymuś wie że najlepiej u mamusi w brzuszku Oglądałam łóżeczka turystyczne na all i niektóre miały własnie napisane od 6 mc do 3 lat ale może te nie miały regulowanych poziomów
|
|
|
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tak z innej beczki.
Ma ktoś, może polecić? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70178170
|
#158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
moniczka nie w sensie że nie wróci
Ale w sensie że przynajmniej masz pewność że wróci i będziesz mogła korzystać do woli z ramion i rozmów.
|
#160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajna tylko by mi kolorem nie pasowała ![]() Mi mąż kupił na moje buty taka bo jeczałam ze nie mam gdzie butów trzymac to mi niespodzianke zrobil http://www.meblenet.pl/szafka-buty-s...k3-p-4166.htmlDobry kolor wybrał bo mamy takie komody i szafe na korytarzu wiec wszystko pasuje teraz i wiedzial dobrze ze siedzienie mi jest niezbedne przy zakładaniu butów
|
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
CrazyMachine za wizyte
![]() Marina dzięki za opinie
|
|
|
|
#162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak wiem ale dobra koniec tego tematu bo znow bede ryczec
|
|
#163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pochwalę sie co zrobilam na kolacje http://zaczynamkucharzenie.blogspot....zarella-i.html maż mi dzis zrobil dzien lenia - nic nie mialam robic a on pojechal po dziecko do zlobka i łazili po placach zabaw do 19... moglam odsapnac, opalalam nogi na parapecie i ogladalam filmy. fajny dzien, brzuch sie uspokoił.
|
||
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
To ja powinnam siedzieć i ryczeć 24 h na dobę
|
#165 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz jak ładnie wszystko się układa? egzamin jakoś pójdzie,napiszesz,zdasz i po sprawie. Ja dzisiaj fartem piątkę w indeks dostałam bo facet pomylił mój indeks z koleżanki i zaczął się śmiac i powiedział: "no dobra tak miało być" ![]() a martwiłam się że wogóle nawet 3 mi nie postawi...humor mi się od razu poprawił, kolejna sprawa z głowy. 10 go ostatni egzamin (oby), badania do mgr i wsio z uczelnią.Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale najbliższa ikea w wawie więc..
|
||||
|
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Monia nieoceniona skarbnica wiedzy na wizazu
Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-30 o 21:12 |
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Bo moja perspektywa jest zupełnie inna. Ale mniejsza o to.
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Boże!!! Spuchły mi paluchy u stóp i dłoni!!!!
|
|
|
|
#170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziubek79, gratuluję udanej wizyty ![]() moniczka, już nie przesadzaj, tyle zleciało to i 3 tygodnie zniesiesz. Moja znajoma też jest w ciąży, termin na listopad, mąż w marcu wyjechał i w październiku wraca. No i co ma zrobić? znosi dzielnie bo nie ma wyjścia. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam się myć i do wyra coś pooglądać
Buziaki Mamusie. Fajnie, że jesteście
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uciekam już dzisiaj do łóżeczka. Bo rano dzisiaj wstałam i jutro też będę musiała, bo może się w końcu pouczę
Powiem mężowi,że ma odłączyć internet ![]() :brzyda l: bo inaczej nici z nauki Do jutra mamuśki |
|
|
|
#173 | |
|
Zadomowienie
|
zaciekawilas mnie
![]() Cytat:
moj mezulek teraz pojechal 9 raz odkad jestesmy razem 7 lat... ale za rok juz raczej nie pojedzie...
|
|
#174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Też cholerka jestem gbs dodatnia. Wyszło w wymazie z pochwy.
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
crazymachine tego samego zdania jest mój T. i przekonał mnie do niekupowania tego ochraniacza. maleństwo na początku nie jest w stanie się ruszac samodzielnie, a potem to się pomyśli. ja wolę widziec co bedzie robic, a nie patrzec na ładne obrazki na ochraniaczu.
|
|
|
|
#176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kupiłam co prawda używany podgrzewacz za dwie dychy - w ciuchlandzie i wygląda jak nowy - ale nie przemyślałam, czy to mi będzie potrzebne.---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- No nieeee do porodu skierowania nie trzeba na dobrą sprawę dowód ubezpieczenia nawet nie jest potrzebny - ciężarne mają zapewnioną darmową opiekę zdrowotną.
|
|
|
#177 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wybieram imienia dla kogoś tylko dla siebie i męża.Podoba Nam się i to jest NASZA decyzja. Mnie się JEREMI strasznie podoba ! Co do termometru to tak naprawdę nie jestem do niego w ogóle przekonana, ale kupić coś i tak musieliśmy, mnie w ogóle te elektryczne nie bawią, w razie czego mam w domu jeszcze rtęciowy ![]() Cytat:
wiem co czujesz, ale lada dzień i wróci!!Cytat:
Cytat:
za 32 tyd!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam elektryczny i też mnie korciło, bo wydaję mi się że mało ciągnie ![]() WŁAŚNIE ! jak można sprawdzić na "sucho" czy laktator dobrze działa? Cytat:
![]() Cytat:
![]() i muszę się wybrać na zakupki, bo jakieś dekoracje Kupiłam jeszcze jeden kocyk i termoopakowanie: http://allegro.pl/ceba-termoopakowan...621789509.html http://allegro.pl/bobas-mikrofibra-p...634423173.html Marina nie wiem gdzie Linomag się kupuje, ale chyba w aptece, wiem tylko że ponoć zielony jest najlepszy na badzie ziół chyba wyczytałam to na odchowalni mam maj/czerwiec
|
|||||||||
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
http://www. doz .pl/apteka/p8042-Linomag_masc_30_g ja kupuje ten
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-05-30 o 21:36 |
|
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
witam
ale pedzicie wchodze na wizaz,patrze i co..?juz nowy watek![]() oczywiscie po przeczytaniu wszystkiego zapomnialam juz co komu mialam napisac ![]() dzis udalo mi sie nabyc te pieluszki z biedry DADA.mowicie ze dobre?? chcialam tez ten termometr z lidla,ale u mnie jak sie nie jest juz o 8 jak otwieraja to potem nie ma szans.a wstawac mi sie dzis nie chcialo kupilam tez zel do ciala i wloskow z hippa za 14,99 zł powoli coraz wiecej mamyaa,no i w sobote w koncu zamowilismy wozek!! czas oczekiwania na wozek to AZ 4-6tyg..miniczka ale Ci sie trafilo!!! mnostwo ubranek,super! ![]() meszsares mowisz ze takie dobre te nowe pieluszki?to ciesze sie,ze mi sie udalo je nabyc Lilkaa dasz rade trzymamy kciuki!!! czego sie nie robi dla dzidzi.. ![]() jacieeeee za wizyte! dziubek to Mały juz nie taki maly super ze wszystko ok! jej, to juz tak blisko...zaraz bedziemy czytac relacje z porodow![]() ide dalej nadrabiac... |
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki wszystkim za gratulacje no i za opinie w sprawie ochraniacza.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

za wytrwałość i siłę
zdawałam w Olsztynie, zaraz po tym przeprowadziłam się do Wawy i przeraziłam się jazdy tutaj, no i tak mi zostało do dziś - mam nadzieję, że kiedyś nadejdzie ten dzień, kiedy zacznę jeździć bez strachu...
) i będzie to już czwarty kocyk dla malej bo okazało się, że moja chrzestna kupiła też różowy kocyczek dla Mai w UK -też jest śliczny i na pewno go wykorzystamy
Podał adres gdzie można go odebrać
)
przecież ma specjalnie regulowane poziomy i jakoś ten najwyższy dla półrocznego dziecka nie wydaje mi się ok bo by wypadło!!!! Znajomi mają drugie dziecko i teraz postawili tylko na turystyczne a mają wcześniaczka i dobrze mu się w nim śpi
i na razie nie zanosi się żeby miał ochotę wyjść 

Ja kupiłam co prawda używany podgrzewacz za dwie dychy - w ciuchlandzie i wygląda jak nowy - ale nie przemyślałam, czy to mi będzie potrzebne.
tak bardzo doskwiera mi jego brak... siedze i rycze
chyba wpadam w depresje rozstaniowa ;( najchetniej poszła bym spac i przespala te 26 dni...
wiem co czujesz, ale lada dzień i wróci!!