Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-30, 20:45   #151
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

moniczka2123 w perspektywie masz, że wróci. Więc jest ok.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:47   #152
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
bebzolek na zaczety 32 tydzień

Wstawie do klbu swoje zdjecie z tamtego tygodnia żebyscie wiedzialy wszystkie jaka ze mnie paskuda
Śliczny bebolek
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:48   #153
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Zdecydowaliśmy, że póki co nie kupujemy żadnych poszewek na poduszki ani na kołdry bo i tak przez kilka miesięcy dziecko będzie spało w śpiworku albo pod kocykiem i bez poduszki.Potem się zobaczy. dobierzemy mu pościel do jego charakteru.
Ja właśnie na żadną pościel nie mogę się zdecydować. Z resztą tak jak piszesz, na początku i tak się tego nie używa. Zastanawiam się tylko nad samym ochraniaczem do łóżeczka... Co prawda na SR mówili, żeby nic nie zakładać, żeby lepszy dostęp powietrza był, ale ja tam nie uważam, żeby to miało jakiś zły wpływ, przecież na głowę dziecku tego nie zakładam. Jednak mąż twierdzi, żeby sobie odpuścić, że to tylko nam dziecko będzie zasłaniać, że nie będzie widać z łóżka, dlaczego płacze, czy coś się małej nie ulewa itp... Nie wiem, może ma rację? Szczerze, to mi się ochraniacze zwyczajnie podobają. A wy jakie macie na ten temat zdanie?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:50   #154
karolinee1983
Zadomowienie

Jakoś nadrobiłam, ale łatwo nie było. I już oczywiście nie pamiętam co komu miałam odpisać

Nerola - Izula z dnia na dzień co raz śliczniejsza
ela_84 - jestem pełna podziwu dla Ciebie, za wytrwałość i siłę
LadyinBlack - z tym tętnem to myślę, że nie ma co panikować, na pewno wszystko z maluszkiem w porządku; dobrze, że piszesz o leżeniu na wznak - bo mi się to zdarza i też mała wtedy mniej ruchliwa, a jak leżę na lewym lub prawym boku to kopie - myślałam, że jej wtedy niewygodnie, a wychodzi, że odwrotnie
Słoneczko - trzymam kciuki za pęcherz dzidzi

Więcej grzechów nie pamiętam...

Więc będzie ogólnie

co do bycia kierowcą, ja również z tych, co mają prawko a nie jeżdżą bo się boją zdawałam w Olsztynie, zaraz po tym przeprowadziłam się do Wawy i przeraziłam się jazdy tutaj, no i tak mi zostało do dziś - mam nadzieję, że kiedyś nadejdzie ten dzień, kiedy zacznę jeździć bez strachu...

Ja też byłam dziś w lidlu - nie mogłam się oprzeć kocykowi z Kubusiem i też go kupiłam (jest z mikrofibry) i będzie to już czwarty kocyk dla malej bo okazało się, że moja chrzestna kupiła też różowy kocyczek dla Mai w UK -też jest śliczny i na pewno go wykorzystamy, no i ten termometr też mam - mam nadzieję, że nie będzie to tylko gadżet, a będzie po prostu w miarę dobrze działał, a że termometru i tak nie miałam to się skusiłam

Lovelę z płynem gratis również udało mi się w biedrze dorwać, a więc mam teraz dzidziusia do kolorowych (kupiliśmy wcześniej) i lovele do bialego z płynem do płukania

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wyobraźcie sobie, że zadzwonił jakiś facet i oznajmił, że nalazł telefon Podał adres gdzie można go odebrać Tylko w jaki sposób on znalazł do mnie mnie numer jak telefon jest rozładowany i zablokowana karta.
Mniejsza z tym w każdym bądź razie telefon sie znalazł
Super!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Witam sie nadal ze szpitalnego lozka przez chwile bylo znow gorzej (+-40 skurczy na dzien) ale odpukac narazie wrocilo do normy (+-20 skurczy na dzien). Dzis mialam USG i mała waży 2222g +- 10% glowka sie juz troszke podniosła (dalej leze z pupa w gorze, ale smieje sie ordynatorka ze niedlugo cegly beda wyciagac) szyjki narazie nie sprawdzali. Jedna lekarka mowi ze leki odstawią w 36 a inna w 37 tyg wiec albo ok. 10 albo 17 czerwca odstawia mi Fenoterol i bede jeszcze 1-2 dni na obserwacji (albo urodze albo po tych dniach pojde do domu) juz tu leze 16 dzien a jeszcze jakies drugie tyle ale dam rade !!! dla dzidziola wszystko !!!

Pozdrawam Was wszystkie, narobic nie dam rady niestety
Trzymam nadal kciuki, jeszcze troszkę, jeszcze chwila i będziesz mogła rodzić spokojnie Wytrwałości życzę i siły

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Właśnie moja córeczka Lena leży mi na piersi i się uśmiecha przez sen i mruczy. A i muszę Lilke pochwalić-ciągłą z piersi że aż miło. Wspaniałe uczucie...
Chyba muszę się przejść do jakiejś biedronki bo faktycznie cena super i obejrzeć.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

No i My w 32 tyg
Ślicznie wyglądacie

Cytat:
Śliczny

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Hej, tyle stron na nowym wątku? Litości... kiedy ja to przeczytam?
Szybko pochwalę się wizytą i zabieram się do czytania. W zasadzie same dobre wieści, najważniejsze to: Ida ma już 2,5 kg, ja schudłam 0,5 kg (a że mam z czego, to tragedii nie ma) i dostałam już skierowanie do szpitala do porodu. Tak się cieszę z tego skierowania, mogłabym już dziś rodzić, co nie zmienia faktu, że się tego boję, ale co tam, byle mieć to już z głowy i zacząć wracać "do normalności".
Bella, a Twoje dziewczynki to jeszcze w szpitalu, czy może już w domu tak karmisz?
Jacieeeee - gratulacje za wizytę.

Aaaa i jeszcze jedno, pytałam doktorki o ten moj termin porodu i wyszło, że się jej źle popatrzyło. Powiedziała, że jej się chyba to kółko rozklekotało... No więc oficjalnie mój termin to jak sądziłam 07.07. Zanka, jak będziesz mieć czas to zmień to proszę.
za wizytę

A poza tym gratuluję zaczętych tygodni i trzymam kciuki za najbliższe wizyty

Teraz idę nadrabiać klub

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:50   #155
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
moniczka2123 w perspektywie masz, że wróci. Więc jest ok.

Wiesz mnie nie przeraza to ze nie wroci tylko to ze jeszcze tyle czasu go przy mnie nie bedzie.... moze to glupie ale po prostu brak mi jego obecnosci przytulania i czulosci a szczegolnie teraz w ciazy tej bliskosci mi potrzeba... eh...

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Śliczny bebolek

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:54   #156
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no ja o tym słyszę po raz pierwszy przecież ma specjalnie regulowane poziomy i jakoś ten najwyższy dla półrocznego dziecka nie wydaje mi się ok bo by wypadło!!!! Znajomi mają drugie dziecko i teraz postawili tylko na turystyczne a mają wcześniaczka i dobrze mu się w nim śpi

a ja już po wizycie i wygląda na to że wsio ok mały waży już 2700 i na razie nie zanosi się żeby miał ochotę wyjść szyjka ok a on jeszcze ułożony po skosie więc na razie czekamy następna wizyta 13 czerwca (przez ostatni miesiąc mam co 2 tygodnie) a jeśli nic się dalej nie wydarzy to wizyta w planowany dzień porodu czyli 30 czerwca a na dzień dzisiejszy to wg jego wagi nadal trzymamy się daty 22 czerwca

a ja i tak mam wrażenie że się zasiedzi w brzuszku

aaa Słoneczko dobrze pamiętam że dziś pisałaś o pełnym pęcherzu??? mój też dziś miał i poprzednio chyba też i moja gin nie mówi że to źle więc nie kumam już o co chodzi
za wizyte . Szymuś wie że najlepiej u mamusi w brzuszku
Oglądałam łóżeczka turystyczne na all i niektóre miały własnie napisane od 6 mc do 3 lat ale może te nie miały regulowanych poziomów
Stary 2011-05-30, 20:55   #157
jacieeeee
Wtajemniczenie

A ja tak z innej beczki.

Ma ktoś, może polecić?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70178170

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:58   #158
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie na żadną pościel nie mogę się zdecydować. Z resztą tak jak piszesz, na początku i tak się tego nie używa. Zastanawiam się tylko nad samym ochraniaczem do łóżeczka... Co prawda na SR mówili, żeby nic nie zakładać, żeby lepszy dostęp powietrza był, ale ja tam nie uważam, żeby to miało jakiś zły wpływ, przecież na głowę dziecku tego nie zakładam. Jednak mąż twierdzi, żeby sobie odpuścić, że to tylko nam dziecko będzie zasłaniać, że nie będzie widać z łóżka, dlaczego płacze, czy coś się małej nie ulewa itp... Nie wiem, może ma rację? Szczerze, to mi się ochraniacze zwyczajnie podobają. A wy jakie macie na ten temat zdanie?
Ja też nie kupuje poscieli na razie. A ochraniacz mam bo wolę nie widzieć dziecka niż ma ono sie obijac o szczebelki. I tak jak mówisz nie przykrywam łóżeczka od góry to niby jak niby ograniczam dosteppowietrza dziecku
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:59   #159
Zmalowana
Zakorzenienie

moniczka nie w sensie że nie wróci Ale w sensie że przynajmniej masz pewność że wróci i będziesz mogła korzystać do woli z ramion i rozmów.

Stary 2011-05-30, 21:00   #160
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A ja tak z innej beczki.

Ma ktoś, może polecić?

Fajna tylko by mi kolorem nie pasowała
Mi mąż kupił na moje buty taka bo jeczałam ze nie mam gdzie butów trzymac to mi niespodzianke zrobil http://www.meblenet.pl/szafka-buty-s...k3-p-4166.html
Dobry kolor wybrał bo mamy takie komody i szafe na korytarzu wiec wszystko pasuje teraz i wiedzial dobrze ze siedzienie mi jest niezbedne przy zakładaniu butów

Stary 2011-05-30, 21:01   #161
Vaniliova11
Zadomowienie

CrazyMachine za wizyte
Marina dzięki za opinie
Stary 2011-05-30, 21:01   #162
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
moniczka nie w sensie że nie wróci Ale w sensie że przynajmniej masz pewność że wróci i będziesz mogła korzystać do woli z ramion i rozmów.

Tak wiem ale dobra koniec tego tematu bo znow bede ryczec

Stary 2011-05-30, 21:02   #163
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja mam podgrzewacz TT, uwazam ze podgrzewanie w garnuszku, pilnowanie temperatury to kolejna dokładka uwagi, a takto wrzucisz do podgrzewacza nastawiasz minuty i sie samo grzeje, a w tym czasie mozna dzidzie przebrac.
Zreszta 70-80zł to nie jakis mega wydatek
a ja sobie nie wobrażam czekac wiecej niz 30 sekund (tyle trwalo moje przyrzadzanei mleka - co do sekundy!) na posilek z moim rozwrzeszanym dzieckiem. przebieralam zawsze po jedzeniu, bo zwykle nie miewal przed kupska

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wiecie co zrobiłam na sucho próbę z laktatorem, ja nie wyobrażam sobie ściągania, że niby jak naduszę tą pompkę to co, że mleko poleci? jak ten otworek gdzie się sutka wkłada jest większy od niego! ciekawe czy jakbym nadusiła to coś by poleciało. Jakoś mnie to brzydzi
bedzie na poczatku lecialo bez ciagniecia, jak pomyslisz o dziecku, jak schylisz sie pod prysznicem po mydło... jakby ta dziura na sytek byla akurat to podczas odciagania by ci poranilo sutek! to jednak mikrotarcie. a tak to wciaga ten sutek (nie martw sie, wciagnie, to nie odkurzacz przecież) to sie zatrzymuje w pewnym miejscu i dalej te boczne scianki laktatora naciskaja na otoczke i w ten sposob wyciska mleko. bo pobudza sie nie sam sutek a ta otoczke...

pochwalę sie co zrobilam na kolacje http://zaczynamkucharzenie.blogspot....zarella-i.html
maż mi dzis zrobil dzien lenia - nic nie mialam robic a on pojechal po dziecko do zlobka i łazili po placach zabaw do 19... moglam odsapnac, opalalam nogi na parapecie i ogladalam filmy. fajny dzien, brzuch sie uspokoił.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 21:04   #164
Zmalowana
Zakorzenienie

To ja powinnam siedzieć i ryczeć 24 h na dobę

Stary 2011-05-30, 21:05   #165
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jutro mam egzamin i nic nie umiem, przesiedziałam na wizażu :brzyda l: No nic zostaje ściąganie i zmyślanie

Przyszło mi w końcu pismo z Zus, że wysłali pieniądze. Ciekawa jestem kiedy dojdą Będę mogła skończyć kupować wyprawkę

widzisz jak ładnie wszystko się układa? egzamin jakoś pójdzie,napiszesz,zdasz i po sprawie.
Ja dzisiaj fartem piątkę w indeks dostałam bo facet pomylił mój indeks z koleżanki i zaczął się śmiac i powiedział: "no dobra tak miało być" a martwiłam się że wogóle nawet 3 mi nie postawi...humor mi się od razu poprawił, kolejna sprawa z głowy. 10 go ostatni egzamin (oby), badania do mgr i wsio z uczelnią.

Cytat:
dziewczyny tu mozna pobrac dokumenty potrzebne do becikowego i juz wczesniej sobie przygotowac, zeby byly gotowe:

http://www.becikowe.com/?sr=wzorypism.html

i jeszcze miałam napisac o płynie do prania Lovela, na opakowaniu jest podane 120ml na jedno pranie (4,5kg), ale taka ilosc po 4 płukaniach nadal sie pieni, ja daje tak pół z tego co podaja, no moze wieksza połowe, w zupełności wystarczy.
właśnie ja na oko dawałam i proszku i płynu.

Cytat:
ja mam posciel i ochraniacz też, ale na początku nie będę go używać, żeby nie zasłaniać dziecka Ono i tak się nie wierci tak więc krzywdy sobie nie zrobi. A i jak mam na najwyższym poziomie ustawiony poziom łóżeczka to mi nie pasuje rozmiarowo.

Cytat:
A ja tak z innej beczki.

Ma ktoś, może polecić?

nie mam, ale też zastanawiałm się nad tym, co by wolną przestrzeń w przedpokoju zapełnić ale najbliższa ikea w wawie więc..
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 21:05   #166
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
To ja powinnam siedzieć i ryczeć 24 h na dobę
dlaczemu??

Stary 2011-05-30, 21:09   #167
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmalowana Pokaż wiadomość
to ja powinnam siedzieć i ryczeć 24 h na dobę

Monia nieoceniona skarbnica wiedzy na wizazu

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-05-30 o 21:12
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 21:09   #168
Zmalowana
Zakorzenienie

Bo moja perspektywa jest zupełnie inna. Ale mniejsza o to.

Stary 2011-05-30, 21:09   #169
karolinee1983
Zadomowienie

Boże!!! Spuchły mi paluchy u stóp i dłoni!!!! Ale tak, że aż mnie szczypią i są jak wielkie serdelki Ta pogoda mnie wykończy A jutro znowu upały nadają

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 21:15   #170
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie czy łóżeczko turystyczne jest dla dzieci od 6 miesiąca życia ?
Niby dlaczego? Na pewno nie, można od początku używać

dziubek79, gratuluję udanej wizyty

moniczka, już nie przesadzaj, tyle zleciało to i 3 tygodnie zniesiesz. Moja znajoma też jest w ciąży, termin na listopad, mąż w marcu wyjechał i w październiku wraca. No i co ma zrobić? znosi dzielnie bo nie ma wyjścia.

Cytat:
kurcze już drugi raz słyszę o skierowaniu do szpitala i nie wiem o co chodzi bez skierowania nie przyjmą??? zawsze trzeba mieć ???
Do porodu NIE trzeba skierowania

Cytat:
Czereśnie A co do laktatora to mnie korciło żeby też zobaczyć, ale podobno nie wolno ;P Ja mam ten ręczny i jak naciskam to moim zdaniem nic się nie zasysa. Ale może to nie o zasysanie chodzi ? ;p
A czemu nie wolno? Ja przyznaję że sprawdziłam jak go wysterylizowałam, jak to działa

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 21:15   #171
Zmalowana
Zakorzenienie

Uciekam się myć i do wyra coś pooglądać

Buziaki Mamusie. Fajnie, że jesteście

Stary 2011-05-30, 21:17   #172
brunetka2000
Zakorzenienie

Ja uciekam już dzisiaj do łóżeczka. Bo rano dzisiaj wstałam i jutro też będę musiała, bo może się w końcu pouczę Powiem mężowi,że ma odłączyć internet :brzyda l: bo inaczej nici z nauki
Do jutra mamuśki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 21:17   #173
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Bo moja perspektywa jest zupełnie inna. Ale mniejsza o to.
zaciekawilas mnie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Niby dlaczego? Na pewno nie, można od początku używać

dziubek79, gratuluję udanej wizyty

moniczka, już nie przesadzaj, tyle zleciało to i 3 tygodnie zniesiesz. Moja znajoma też jest w ciąży, termin na listopad, mąż w marcu wyjechał i w październiku wraca. No i co ma zrobić? znosi dzielnie bo nie ma wyjścia.

Do porodu NIE trzeba skierowania

A czemu nie wolno? Ja przyznaję że sprawdziłam jak go wysterylizowałam, jak to działa

moj mezulek teraz pojechal 9 raz odkad jestesmy razem 7 lat... ale za rok juz raczej nie pojedzie...

Stary 2011-05-30, 21:22   #174
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
hehe Właśnie czytałam, że dzisiaj jest Międzynarodowy Dzień bez Stanika Co ci ludzie już nie wymyślą
Dziewczyny w takim razie zrzucamy staniczki
Raczej czego ci faceci nie wymyślą... Wg facebooka to już czwarty dzień bez stanika w tym roku!

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
nie denerwuje się, ja miałam paciorkowca i to jest dość powszechne i najważniejsze o nim wiedzieć. Jak wiesz to dostaniesz antybiotyk i nic się nie stanie
Też cholerka jestem gbs dodatnia. Wyszło w wymazie z pochwy.
Stary 2011-05-30, 21:22   #175
agni82
Zadomowienie

crazymachine tego samego zdania jest mój T. i przekonał mnie do niekupowania tego ochraniacza. maleństwo na początku nie jest w stanie się ruszac samodzielnie, a potem to się pomyśli. ja wolę widziec co bedzie robic, a nie patrzec na ładne obrazki na ochraniaczu.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 21:24   #176
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Zaneta ale jak robisz mleko modyfikowane to i tak nie możesz zrobić wieczorem i np w nocy podgrzać - trzeba je przygotowywać na świeżo..

więc na noc najlepiej przygotować sobie przegotowaną wodę + odmierzyć potrzebną ilość miarek mm.
I w nocy żeby uzyskać odpowiednio ciepłą wodę to gotujesz szybko w czajniku wrzątek i dolewasz do tej przegotowanej, wsypujesz mleczko i gotowe

Podgrzewacz w nocy niepotrzebny
A może zapakowac przegotowaną wodę w termos? Ja kupiłam co prawda używany podgrzewacz za dwie dychy - w ciuchlandzie i wygląda jak nowy - ale nie przemyślałam, czy to mi będzie potrzebne.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
I ja nie w temacie ze skierowaniem ?
No nieeee do porodu skierowania nie trzeba na dobrą sprawę dowód ubezpieczenia nawet nie jest potrzebny - ciężarne mają zapewnioną darmową opiekę zdrowotną.
Stary 2011-05-30, 21:27   #177
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
przestało mi się podobać i reakcja otoczenia była dziwna.

nie chodzi o to że nie potrzebny ale o ten szał na elektroniczny.Jestem ciekawa na ile dokładnie mierzy.

ja podgrzewacza nie kupuje tak samo sterylizatora.
smoka kupię bo może będzie potrzebny.Olivier nie używał wogóle.
Co do imienia, wiecznie słyszę że mam zmienić na EmiliA a nie Emile które się zupełnie inaczej czyta, ale szczerze mam to gdzies...
Nie wybieram imienia dla kogoś tylko dla siebie i męża.Podoba Nam się i to jest NASZA decyzja. Mnie się JEREMI strasznie podoba !
Co do termometru to tak naprawdę nie jestem do niego w ogóle przekonana, ale kupić coś i tak musieliśmy, mnie w ogóle te elektryczne nie bawią, w razie czego mam w domu jeszcze rtęciowy

Cytat:
A ja złapałam dołka nie radze sobie z tesknota za mężulkiem chce mi sie do niego poprostu przytulic...czuc sie bezpiecznie... poprostu byc przy im tak bardzo doskwiera mi jego brak... siedze i rycze nic mi sie nie chce nawet jesc chyba wpadam w depresje rozstaniowa ;( najchetniej poszła bym spac i przespala te 26 dni... JA BEZ NIEGO NIE WYTRZYMA TYLE DNI
wiem co czujesz, ale lada dzień i wróci!!

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
zobaczcie jakie ladne kupilabym ale to dla chlopca bardziej
http://allegro.pl/buty-buciki-pantof...629367604.html
śliczne!!!!

Cytat:

Wstawie do klbu swoje zdjecie z tamtego tygodnia żebyscie wiedzialy wszystkie jaka ze mnie paskuda
za 32 tyd!

Cytat:

a ja już po wizycie i wygląda na to że wsio ok mały waży już 2700 i na razie nie zanosi się żeby miał ochotę wyjść szyjka ok a on jeszcze ułożony po skosie więc na razie czekamy następna wizyta 13 czerwca (przez ostatni miesiąc mam co 2 tygodnie) a jeśli nic się dalej nie wydarzy to wizyta w planowany dzień porodu czyli 30 czerwca a na dzień dzisiejszy to wg jego wagi nadal trzymamy się daty 22 czerwca
No to super!!

Cytat:
Hej, tyle stron na nowym wątku? Litości... kiedy ja to przeczytam?
Szybko pochwalę się wizytą i zabieram się do czytania. W zasadzie same dobre wieści, najważniejsze to: Ida ma już 2,5 kg, ja schudłam 0,5 kg (a że mam z czego, to tragedii nie ma) i dostałam już skierowanie do szpitala do porodu. Tak się cieszę z tego skierowania, mogłabym już dziś rodzić, co nie zmienia faktu, że się tego boję, ale co tam, byle mieć to już z głowy i zacząć wracać "do normalności".
Bella, a Twoje dziewczynki to jeszcze w szpitalu, czy może już w domu tak karmisz?
Jacieeeee - gratulacje za wizytę.

Aaaa i jeszcze jedno, pytałam doktorki o ten moj termin porodu i wyszło, że się jej źle popatrzyło. Powiedziała, że jej się chyba to kółko rozklekotało... No więc oficjalnie mój termin to jak sądziłam 07.07. Zanka, jak będziesz mieć czas to zmień to proszę.
Super że wizyta udana !

Cytat:
Czereśnie A co do laktatora to mnie korciło żeby też zobaczyć, ale podobno nie wolno ;P Ja mam ten ręczny i jak naciskam to moim zdaniem nic się nie zasysa. Ale może to nie o zasysanie chodzi ? ;p

Ja mam elektryczny i też mnie korciło, bo wydaję mi się że mało ciągnie
WŁAŚNIE !
jak można sprawdzić na "sucho" czy laktator dobrze działa?
Cytat:
j
Ja mam podgrzewacz TT, uwazam ze podgrzewanie w garnuszku, pilnowanie temperatury to kolejna dokładka uwagi, a takto wrzucisz do podgrzewacza nastawiasz minuty i sie samo grzeje, a w tym czasie mozna dzidzie przebrac.
Zreszta 70-80zł to nie jakis mega wydatek
Może i nie jest super wydatkiem, ale tak sobie myślę że tak naprawdę nie jest on aż tak potrzebny. Dobrym patentem jest właśnie jak dziewczyny piszą, czajnik woda garnek i patrzenie czy jest odp temperatura mleka na nadgarstu

Cytat:
A ja tak z innej beczki.

Ma ktoś, może polecić?

Ja nie kupuje mebli z Ikei, ale mam 3 bony za 20zł
i muszę się wybrać na zakupki, bo jakieś dekoracje

Kupiłam jeszcze jeden kocyk i termoopakowanie:
http://allegro.pl/ceba-termoopakowan...621789509.html

http://allegro.pl/bobas-mikrofibra-p...634423173.html

Marina nie wiem gdzie Linomag się kupuje, ale chyba w aptece, wiem tylko że ponoć zielony jest najlepszy na badzie ziół chyba wyczytałam to na odchowalni mam maj/czerwiec

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 21:33   #178
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

http://www. doz .pl/apteka/p8042-Linomag_masc_30_g ja kupuje ten

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2011-05-30 o 21:36
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 21:35   #179
kalinkap13
Rozeznanie

witam

ale pedzicie wchodze na wizaz,patrze i co..?juz nowy watek
oczywiscie po przeczytaniu wszystkiego zapomnialam juz co komu mialam napisac

dzis udalo mi sie nabyc te pieluszki z biedry DADA.mowicie ze dobre??
chcialam tez ten termometr z lidla,ale u mnie jak sie nie jest juz o 8 jak otwieraja to potem nie ma szans.a wstawac mi sie dzis nie chcialo
kupilam tez zel do ciala i wloskow z hippa za 14,99 zł powoli coraz wiecej mamy

aa,no i w sobote w koncu zamowilismy wozek!! jedo z serii freeline,do tego adapter i fotelik MC citi czas oczekiwania na wozek to AZ 4-6tyg..

miniczka ale Ci sie trafilo!!! mnostwo ubranek,super!
meszsares mowisz ze takie dobre te nowe pieluszki?to ciesze sie,ze mi sie udalo je nabyc wzielam przedostania paczke rozmiaru 2, byly jeszcze jedne 3. a tak tez juz pustki...
Lilkaa dasz rade trzymamy kciuki!!! czego sie nie robi dla dzidzi..
jacieeeee za wizyte!
dziubek to Mały juz nie taki maly super ze wszystko ok! jej, to juz tak blisko...zaraz bedziemy czytac relacje z porodow

ide dalej nadrabiac...

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 21:37   #180
CrazyMachine
Zadomowienie

Dzieki wszystkim za gratulacje no i za opinie w sprawie ochraniacza.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości