|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Moniqac
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
witamy ddaaiissyy
![]() Kurna, dziewczyny, byłam na tym ktg i mi lekarz powiedział ze wyskoczyły 2 skurcze - przepowiadaki! no a te byle jakie strasznie mnie meczą, takie 10-cio sekundówki... kurna...strasznie jestem umęczona, sory ze nie pogadam i nie odniose sie do postów. Trzymajcie sie
|
|
|
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
co na tej odchowalni się dziś dzieje ![]() sami mali ludzie i to w takich fajnych ciuszkach, minkach i pozycjach że ja chcę już mojego synka
|
#4055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Moniqac-
|
|
#4056 |
|
Zadomowienie
|
I TO JEST PIĘKNE
![]() Mam stopy jak chłop
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-05-30 o 22:23 |
|
|
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też już nie mogę się doczekać mojej maleńkiej istotki
haha a stopy moje też wyglądają jak jakieś monstrum!...Są ogromnych rozmiarów!!
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-05-30 o 22:26 |
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() Wielkie gratulacje dla Sanieczki naszej! Marcelku zdrowo się chowaj! Do zobaczenia w Odchowalni! Ddaaiissyy, witaj kochana! Super, że już jesteście w domu! Miałaś bajeczny poród, wszystkim naszym dziewczynom takiego życzę! Szybka, sprawna akcja i Gabulek na świecie! no i teraz pytanie odnośnie powodu przetrzymania w szpitalu: KUPA BYŁA? ![]() W sprawie Paulizi, to masakra jakaś! Ja z odchodzącymi wodami już musiałam zostać i wywoływali, bez czekania. A tu tydzień nawet czekania? BEZ WÓD? ![]() Lolko Enchantresss, wiiiitaj ponownie Eve, piękna data, czekamy w takim razie ![]() Moniqac, jaki śliczniutki ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Zobaczcie, koleżanki lipcowo-sierpniowe zainspirowały się tytułem wymyślonym przez chyba JanuszAgnieszkę "babciu, dziadku jestem w drodze [...]". Pamiętacie? ![]() "Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. " Wchodzę do Poczekalni i myślałam, że to jakiś nasz nowy wątek, ale miesiące mi się nie zgadzały
|
|
|
|
#4059 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiałam się dziś czy w tej części rozpakujemy się wszystkie czy będzie trzeba nową
12 część zakładać
|
#4060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4061 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje dla mamy i Marcelka!!! Rośnij zdrowo!!! Cytat:
Biedna się namęczy, do tego wody odeszły, więc pewnie się bardzo niepokoi o dziecko. Dziwne praktyki. Cytat:
Nie martw się, może złapie Cię znienacka i pójdzie szybko. Nie reguła, że ma wcześniej boleć. Najważniejsze, że jak się zacznie by szło szybko i bez komplikacji Odpisała Ci już gin?? |
|||
|
|
|
#4062 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze raz gratuluję!!! Miałaś super szybki poród z zaskoczenia. Gabi chyba po mamusi taka ekspresowa, że pępuszka się pozbyła. Jak tam karmienie wam idzie?? Cytat:
Przykro mi z powodu babci Cytat:
Chłopcom życzę jak najszybszego pozbycia się kataru. Mam nadzieję, że frida jak coś pomoże. Cytat:
To już wiesz na czym stoisz. Jeszcze 10 dni i malutka będzie z Wami. Cytat:
![]() Jaki z niego słodki chłopczyk. Śliczne zdjęcie! Enchantresss, w sprawie netu nie pomogę. Chyba najlepiej popytać sąsiadów co się sprawdza. Szpitalem się nie przejmuj, najważniejsze, że będziesz pod dobrą opieką. Andziot, dziękuję. Masz rację, na porodówce oddychanie najważniejsze . Jakaś jestem strasznie umęczona, zaraz się zbieram spać. Od jutra ma przyjść gość od remontu, oby do końca tygodnia się wyrobił. Mały ostatnio szaleje w brzuchu, aż sprawia ból, ale mimo to cieszy każdy ruch, potem mi tego będzie brakować. Miłej nocy |
|||||
|
|
|
#4063 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobryyyy
![]() Eve1603 całkiem ładna data i już wiesz co i jak mamaoptymistka trzymam za Twoje dzisiejsze KTG no i ciekawe, co z naszym wątkiem będzie za jakieś dwa tygodnie moniqac śliczności na tym zdjęciu strasznie mnie takie fotki rozczulają ![]() dorkabl nic sie nie martw w swoim czasie wyskoczą takie skurcze, że będziemy przed nimi uciekać ![]() na śniadanie była dzisiaj kaszka manna na słodko polana rozgniecionymi truskawami z cukrem ![]() dzisiaj robię salon piękności w domu, nadszedł czas na wszystkie upiększacze
|
#4064 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
nocka ok, niedługo jadę na to KTG dzięki za kciuki Śniły mi się dzidziusie z odchowalni
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-05-31 o 08:24 |
|
|
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry...
Jak cicho... Skończmy ten wątek i idźmy od razu na odchowalnię. Smutno mi ![]() I dalej obolała jestem po tym badaniu wczorajszym wrrrr... ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- 4 dni do terminu...
|
#4066 |
|
Zadomowienie
|
amarcia czemu się smucisz???
|
#4067 |
|
Zadomowienie
|
ja się budziłam w nocy dość często, sprawdzałam czy brzuch twardy, zastanawiałam sie czy już rodzę i przysypiałam dalej
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
U mnie nocka ok, raz wstałam, niestety już o 7:30 pobudka, a pospałabym jeszcze. Biorę się za obiad, a potem góra prasowania;( |
|
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
Anusia ja mam poprasowane wszystko dosłownie, ale to do prania będzie tylko taki spokój. Muszę za to ogarnąć mieszkanie a najbardziej łazienkę, a tak tego nie lubie
|
#4070 | ||||||
|
Zadomowienie
|
bry
.nie wiem jak to zrobi łam, ale jest 8.50 a ja juz wykąpana, po śniadanku, z wyregulowanymi brwiami, pranie wstawione i zaraz będe paznokcie robiła .własciwie to zasługa mojego synusia, który zasnął, a wczoraj nie spał od 7.00 do 11.45 i nic nie mogłam zrobić. Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.ja tez nie rozumiem tej polityki wobec Paulizi wydawało mi się że jak wody odejdą to muszą wywołać dziwny ten UK . noa le lekarze myślę wiedza co robią.Cytat:
.co do oddychania to jest to najwazniejsze, ale strasznie trudne, szczególnie jak masz party a nie wolno Ci przeć - ja miałam tak chyba z kilkanaście / kilkadziesiąt minut jak mały wstawial się w kanał i mi zabroniła przeć i kazała oddychac - o masakra .Cytat:
.truskawki Cytat:
raz jeszcze .
|
||||||
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane dwupaczki
wiadomo co u Paulizi ?? trzymam kciuki za Was wszystkie !!!! ![]() (a wiecie że Zosia wczoraj zrobiła kupę w majty ) ale za to nauczyła się sikać na dworze w powietrzu, bo z tym był problem ![]() buziaki |
|
|
|
#4072 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry !!!!
Cytat:
ja jestem w identycznej sytuacji jak Ty, tylko dwa dni wcześniej cesarka .. jedziemy na tym samym wózku ![]() Cytat:
na przyjście dzidzi wszystko gotowe .. oprócz wózka czekamy aż wypłacą TŻ zaległości z klubu, mieli 30maja, a teraz twierdzą początek czerwca .. jak nie wypłacą do 7czerwca to moi rodzice się wkurzą i sami kupią, a wtedy męskie ego mojego TŻ zostanie urażone tak jak wtedy, gdy zadeklarowali się zasponsorować nam remoncik no ale tak - wszystko gotowe czeka na małą, fotelik w razie czego ma, a wozić będziemy ją najwyżej w taczce, o .chcę już moją Gabrysięęęę ! wszystkie Gabrysie (Twoja i Daisy) już opuściły brzunie, a moja leniwa jakaś ![]() co do objawów przedporodowych .. czasem pojawiają się jakieś skurczyki , ale bezbolesne czopa niet , susza tam .. o rrrraany .. nic nie powiem !! przesłodkości jakie, no ... witam się ![]() poziomeczko, uwielbiam oglądać Hanki foteczki, wczoraj jak się zalogowałam po dłuższej nieobecności przejrzałam wszystkie Wasze albumy i wiesz co .. ? Haneczka wygląda jak siostra Iguśki Morii ! jak bliźniaczki , chyba przez te włoski Cytat:
![]() narazie poznałam tylko taką starą panią, lekko przygłuchą, na moje oko 80lat .. podejrzewam, że nie ma internetu ![]() Ja calutka noc przespana, czuję się u mamy jak w jakimś pałacu, wydaje mi się, że jest tu tyyyyleee miejsca, tyle przestrzeni, wszystko jest takie .. nowoczesne
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-05-31 o 09:36 |
|||
|
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
andziot no na jednym froncie sukces na drugim mała porażka
ale nauczy się
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
UWAGA! UWAGA!
Jest sms od Paulizi Antoś na świecie ![]() Antoś urodzony 31 maja. 3940 gram i 53 cm !!!! ![]() ![]() ![]() Paulizia pisze, że było ciężko i myślała, że nie da rady! Malutki wisi na cycusiu mamusi i ssie jak zawodowiec ![]() ![]() Paula dopytuje jak Sania i reszta dziewczynek |
|
|
|
#4075 |
|
Zadomowienie
|
ooo to dzisiaj Paulizia się rozpakowała - gratulacje
![]()
|
#4076 |
|
Moderatoreska
|
Mam info od Sani i zdjęcie Marcelka zaraz zapodam
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
hej Kochane Mamusie,
tak chciałam do odchowalni a teraz jak moge byc uczestniczka "pełna geba" to jeszcze nawet nie zajrzałam.... tak to poszło mi szybko i niespodziewanie, ze chyba nie jestem jeszcze gotowa psychicznie no ale tak na powaznie, nadal nie wiem co tam robic, bo z malutka nie mam zadnych problemów kompletnie i nie wiem o co pytac Umieram tylko ze strachu ze wzgl własnie na to ulewanie, dziewczynka z mojej sali krztusiła sie (bo miała cosik z płuckami) i widziałam, jak to wyglada gdy dziecko robi sie sine i krztusi.. horror Tak wiec nie umiem, aby jej sie odbiło ale małz opanował do perfekcji, wiec jak ją wczoraj nakarmiłam to nosil.Teraz poszedł do pracy i zostałam siama, ale mała na okrągło spi. Obudziłam ją o 7.30 na karmienie i znów cały czas spi Pytalyscie o karmienie - nie ma problemu, mleka mam tyyyyyyyyyyyyyle, ze odciagam non stop, rano z jednego cycka sciagnełam 60ml bo zaczeły mi twardniec o\piersi - tak wiec mała chyba sie najada Nie dokarmiam, nie daje z butelki, sutki nie sa poranione do krwi ale zaczyna bolec sam moment zasysania - jednak daje rade. Brak pępka niezmiernie mnie cieszy, bo sie o niego bałam. Dzis o 18.oo przychodzi pani połozna No i tyle ![]() Wieczorem wczoraj nie spała od 24 do 3 wiec i ja nie spałam i małz nie spal, podobnie było dzien wczesniej w szpitalu wiec to chyba jej pora na aktywnosc. Caly dzien jej nie ma .. wiec sie nudze.Ketonalu juz nie jem wiec krocze boli jak (#$*%&@#)_%&*, rowniez aplikuje czopki (Mary, był bobek w szpitalu ) dzieki Mimbi (jej podpowiedz ! ) anula_81; dziekuje A spotkanie aktualne !!!!! Kto jeszcze chetny na mamusiowy spęd w wakacje mamaoptymistka; powodzenia na KTG !!!!! amarcia, jak przeprowadzka, nózki ciagle puchna ?? Lolus, a Ty nie miałas miec teraz jakos wizytki? 02.06 coraz blizej... ciekawe jak Paulizia..... Sania wieczorkiem pisała, ze rana b. boli, ale w Marcelku zakochana enchantress.... oby Twoj Gabik był tak samo grzeczny (odpukuje w niemalowane) jak nasze !! andziot, a 1 raz sie to zdarzyło Zosi ?? Eve, brawo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak fajnie, koniec niepewnosci - wiesz na czym stoisz moniqac Hellooooo Szymonek juz Ci nie choruje ?? A powiedz jak Twoja mami sie czuje ?? Aha, mam pytanie... moze na odchowalni powinnam ale tu spytam - mamusie przeciez tez sa Moge w domu okno otworzyc w pomiesczeniu obok ?
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! ANTOSIU WITAJ !!!!!!!!!
|
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia !!!!!!!!!!!!! BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
GRATUTLUJE Kochana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!1 Jutro moze juz Antos swoj pierwszy dzien dziecka swietowac ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

Kocham jak nie wiem co 

) Gdy jej o tym powiedziałam kazała wdrapac sie na fotel (nie chciałam bo sie balam hihi, nie wyobrazałam sobie, jak mi przez dziurke taka mała ma wyjsc Gabik
Dostawałam ciagle opr od ginka ze sie wierce, ze uciekam dupka, ze sie napinam... ale to było straszne 

.
)