Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 10:01   #241
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Witam z rana
Ja też uwielbiam czuć ruchy dziecka, choć jak pierwszy raz dostałam w żebra, to zabolało Wspaniale jest czuć to falowanie, kopanie
Monia ja też zawsze marzyłam o gromadce dzieci. I tylko jeden kolega podzielał mój pogląd (sam ma w tej chwili już troje), bo reszta się krzywiła: "w dzisiejszych czasach?" Teraz tylko mówię, że co najmniej dwójka. Zobaczymy, jak nam wyjdzie. Dopóki nie pójdziemy na swoje, to musimy poprzestać na jednym (mamy do dyspozycji jeden pokój w mieszkaniu teściów i już się zaczynają krzywić, gdzie my to wszystko włożymy). Ja też właśnie skończyłam 30 lat, więc inna sprawa zegar biologiczny... Zobaczymy...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:01   #242
agadus
Wtajemniczenie

mnie kiedyś koleżanka namówiła na płyn kłębuszek z biedronki bo kupowałam perwol ale on jest drogi i kłębuszek tylko różowy w niczym nie był gorszy nawet ten sam zapach ma a za 2 l. kłębuszka płacę 7,99 a za 2l. perwola 20 zł

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:04   #243
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Monia najlepiej było by żebyś założyła sukienkę odcinana pod biustem bo później po porodzie też ja założysz możesz kupić tez spodnie eleganckie ciążowe z takiego cienkiego materiału ale opłaca Ci się ??na raz??
Wolala bym sukienke tylko ciekawe czy znajde gdzies dluga fajna

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:05   #244
Stapelka
Rozeznanie

Karolinee - i co u endo?

u mnie na szczęście Zuzkę wszyscy zaakceptowali, już nawet mają pospisywane kiedy ma imienieny

ja poprane rzeczy chowam do szafki, remont skończony więc może jakoś strasznie się nie zakurzą.

miłego i mało upalnego dnia dziewczyny!
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:06   #245
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Myślisz, że już mogę zacząć prać? Czy jeszcze za wcześnie, zostało 47 dni to tp

jakbym była na chodzie to już bym powoli zaczęła pranie, tylko ze ja mam wizję że mogę wcześniej urodzić

ale myślę że teraz taka piękna pogoda to pranie szybko wyschnie i do szafek mozna sobie spokojnie powkładać, przecież ubrankom nic się nie stanie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:06   #246
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Kupiłam jeszcze jeden kocyk i termoopakowanie:
Wydaje mi sie ze termoopakowanie ktore kupiłaś, jest na te zwykłe chude butelki, chyba gruba TT czy Aventu tam nie wejdzie. Ja własnie jak mam butelki TT musiałam poszykac wiekszego termoopakowania, albo takie jakby z neoprenu.

Cytat:
Wypada kupić butelki do przechowywania używane?
uzywane butle... raczej nie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny wiecie może ile razy w tyg jest dostawa w biedronie? ja wczoraj byłam w dwóch i z tych promocji oprócz Loveli nic nie było.

dzisiaj zaczynamy 30tc 70 dni do porodu
gratuluje trzydziestki
nie mam pojecia jak jest z towarem w Biedronce

Cytat:
Myślisz, że już mogę zacząć prać? Czy jeszcze za wcześnie, zostało 47 dni to tp
Mi pozostało 52 dni i już własnie leci ostatnia pralka z ubrankami
Jeszcze trzeba poprac wózek, leżaczek bujaczek wkłady pościelowe i takie wieksze rzeczy bo smierdza nowościa

W worki próżniowe chce własnie spakwac kocyki, kołderki itp. te rzeczy ktorych sie nie prasuje, a zajmują duzo miejsca, bo ciuszki moga lezec w komodzie poprasowane i czekać na Sarunie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:06   #247
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Wolala bym sukienke tylko ciekawe czy znajde gdzies dluga fajna

no ale jak kupować to właśnie taką za kolanko odcinana pod biustem w kształcie litery A z ładnym dekoldem to i po porodzie załozysz fajnie jakby była na pirsiach gładka a od biustu plisowana to później brzuszka nie będzie widać ( po porodzie)

Stary 2011-05-31, 10:09   #248
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dziekuje, kochana jestes, mysle jednak ze przy tak duzych paczkach byloby to zbyt klopotliwe poczekam do nastepnej promocji. jeszcze raz dzieki!
A ile masz Bierdonek w swoim mieście? U mnie jest ich chyba z 10 tą moją na osiedlu nie dawno otworzyli i mało kiedy co znika
Jesteś ze śląska, jak Ja więc może wysłanie paczki nie będzie aż takie tragiczne, choć kurcze to są kg duże

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja lubie sie bawic - lekko naciskam miejsce gdzie sie wybrzusza i wtedy razem przemieszczamy sie w inne...

wiecie co najsmieszniejsze - wszyscy mowia "o, parka bedzie (mam juz syna)! no to już koniec " a jak odpowiadam że niekoniecznie, bo mi sie 3 dzieci marzy to robią

ja proszę o kciuki - moze sie dowiem dzis czy z przedszkolem sie da jakos zalatwić miejsce...
Proszę

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny, chociaż dla mnie nie taki dobry, bo od samego rana pełen nerwów jestem od 6.30 na nogach, bo miałam dziś wizytę u endokrynologa. Nawkurzałam się tam maksymalnie, bo nie dość, że byłam przed gabinetem pierwsza, o godzinie 8 miałam już wchodzić, to zaraz za mną zwaliło się stado moherów, które chciało wejść oczywiście przede mną - "tylko" o coś zapytać, "tylko" po skierowanie. Dobrze, że byłam z moim tatą, który zrobił tam niezłą awanturkę i jakoś w końcu do tego gabinetu się dostałam, oczywiście z dwoma moherami na karku, które tylko:" ze mną wejdą i tylko zapytają o coś pani doktor i już wychodzą" pomijam oczywiście fakt, że dwa razy stałam razem z inną ciężarną w kolejce do rejestracji, a dziadki stojące za nami próbowały wcisnąć się przed nas oczywiście, żeby tylko o coś zapytać... ale w końcu babka z rejestracji zareagowała... jednym słowem MASAKRA!!!!!!!

Z przyjemniejszych tematów - ja też uwielbiam ruchy małej, dla mnie może ruszać się non stop, choć, jak zdążyłam zauważyć już, ma swoje leniwe dni, gdzie tylko ospale się przeciąga - wtedy troszkę się denerwuję, ale z reguły ma jeden dzień leniwszy, a następnego już daje czadu wczoraj np. tak mi się w żebro wbiła, że aż krzyknęłam z bólu

A tak poza tym to weszłyśmy dziś w 32 tydzień, czyli ósmy miesiąc

Trzymam mocno kciuki i za wyniki, i za dogadanie się z mężulkiem
Gratuluje 32 a jak wizyta poszła u endokrynologa? wszystko w porządku?

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Bylam na badaniach, tzn morfologia i mocz. No i ogolnie to dzisiaj chyba jakieś kiepskie cisnienie jest bo sie czuje slabo jak betka

ale juz jutro zaczynamy z Karolkiem 35 tc mam nadzieje ze w tym watku się rozpakuje, no chyba ze bedziemy drukowac jak szalone i w ciągu tygodnia się watek skonczy
Gratuluje 35 tyg

Ja wstałam przyszykowałam się do wyjścia w miasto
i co? i auta nie mam mąż je potrzebuje na montaż
a chciałam iść do lumpa, do apteki

Znalazłam prezent dla męża
lot paralotnią, ucieszy się nie miłosiernie!!
Uwielbiam jak się cieszy !
Do tego oczywiście inne drobiazgi,alkohol jakiś to standard

W sobotę mamy zamiar się wybrać na wycieczkę: Częstochowa na Jasną Góre -> Potem jakieś tam skałki --> Kraków --> Wieliczka.

A dzisiaj co znowu jak kura domowa w domu siędzę

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:10   #249
Vaniliova11
Zadomowienie

Natka ja nie pakuje rzeczy do worków tylko normalnie do komody przez miesiąc nic im sie nie stanie remontu nie mam
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:11   #250
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
no ale jak kupować to właśnie taką za kolanko odcinana pod biustem w kształcie litery A z ładnym dekoldem to i po porodzie załozysz fajnie jakby była na pirsiach gładka a od biustu plisowana to później brzuszka nie będzie widać ( po porodzie)

Ja mam mega wielkie łydy i napewno krotkiej nie zaloze bo bym ze wstydu umarła nie znam osobiscie osoby z grubszymi lydkami niz moje

Stary 2011-05-31, 10:12   #251
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
.
A my byliśmy w kinie na "Hangover 2". Może być na poprawę nastroju, choć jedynka bardziej zaskakuje.
oooo u Was już leci?? no my się właśnie chcemy wybrać bo jakoś na dniach będzie premiera

Cytat:
Ooo termin porodu w moje urodziny Będzie raczek
ciekawe czy wysiedzi czy przesiedzi ten termin ale raczek będzie na 10000%

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tymek dziś tak mi daje popalić, że aż mnie skręca. Kopie w kilku miejscach na raz, wystawia (chyba) nogę, wali (chyba) głową, a brzuch mi faluje pod sam sufit Kocham to!!!

Czy dla Was też to tak niewiarygodnie cudowne uczucie, jak dziecko kopie? Bo ja po prostu UWIELBIAM to! Mimo, że kopie w zasadzie całe dnia, to każdy taki ruch to dla mnie przeogromna radość (choć czasem dość bolesnawa ).
radość i cudowne uczucie choć u mnie już w zasadzie większość ruchów bardziej bolesna i mało przyjemna ale i tak to kocham

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
witam. Ja dziś pospałam z rana, ale poszłam spać po 12 w nocy. Długo się z M kłóćilismy. Dziś musimy isc gdzies w jakies neutralne miejsce pogadać, bo cos ostatnio nie dobrego się z nami dzieje

A póki co proszę o kciuczki idę robić transaminazy wątrobowe.

Cytat:
ja proszę o kciuki - moze sie dowiem dzis czy z przedszkolem sie da jakos zalatwić miejsce...

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
dziewczyny, please czy to coś co mnie zabolało rano to był skurcz? tak na dole brzucha blisko pachwiny -jakby przed okresem 20 sekundowy ból i spokój. nie miałam wcześniej skurczów więc nie wiem czy to to, czy może to coś innego?????
ja na temat skurczów nic nie wiem i też nie wiem jak je rozpoznam jak już się pojawią mnie tylko na razie brzuch twardnieje...

a ja dziś z samego rana zaliczyłam z mężusiem targ (ktoś musiał przytargać mi arbuza i truskawki do domu)
ale o 8 rano już taka dawało słońce że nie mam zamiaru dziś już nosa z domu wystawić bo padnę w ten upał!!!

Shira skarbie dziękuję dostałam już przesyłkę!!!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:13   #252
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam mega wielkie łydy i napewno krotkiej nie zaloze bo bym ze wstydu umarła nie znam osobiscie osoby z grubszymi lydkami niz moje

oj nie przesadzaj ktoś Ci głupot nagadał a Ty łyknęłaś jak młody pelikan przeciesz nie założysz kiecki do samej ziemi bo będziesz wyglądała jak stara baba

Stary 2011-05-31, 10:21   #253
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja jak się wezmę za pranie to nie mam zamiaru pakować w worki próżniowe, od razu do szafek powkładam. Bez przesady z tą sterylnością
Ja tak zrobiłam - poprałam, nawet poprasowałam i ułożyłam w szufladzie. W żadne worki się bawić nie będę, bez przesady...

Cytat:
j

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Karolinee - i co u endo?
Eh, no chyba ok, chociaż od tej mojej lekarki nie idzie się za dużo dowiedzieć (jakbym poszła prywatnie i zapłaciła, to pewnie wszystko bym wiedziała...). Nie do końca jestem z niej zadowolona, ale leczę się u niej od początku to do końca ciąży dotrwam. Ft4 już mi nie kontroluje od miesiąca bo wyniki były b. dobre, sprawdza tylko tsh (nie wiem czy tak powinno być), które utrzymuje się w granicy 2,0. No i co miesiąc zwiększa mi dawkę leku. Ostatnio miałam euthyrox 75, a teraz przez ten miesiąc mam brać euthyrox N88 i tyle od niej się dowiedziałam...

A tak w ogóle zatkał mi się suwaczek, który zatrzymał się na wczorajszym dniu i dziś się nie zmienił, a powinno być 31t1d

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Gratuluje 32 a jak wizyta poszła u endokrynologa? wszystko w porządku?

Dziękuję, a o wizycie już napisałam, ale dziękuję, że pytasz

Shira, gdzie jesteś???? Dotarły pieniążki na konto?????

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-05-31 o 10:22
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:22   #254
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam mega wielkie uda i w krótkich wyglądam koszmarnie Ostatnio kupiłam fajną sukienke nawet pokazałam ją na naszym wątku może widziałaś moge ja wykorzystać i po ciąży
Monia za przedszkole
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:24   #255
sygine
Zadomowienie

Dzień dobry Brzuchatki
Ale mam dzisiaj leniwy dzień. Najpierw wstać z łóżka mi się nie chciało, a teraz siedzę i totalnie na nic nie mam ochoty Muszę nadrobić co napisałyście od wczorajszego wieczora

Jeśli któraś potrzebuje to proszę bardzo
Stary 2011-05-31, 10:25   #256
pieleszka
Wtajemniczenie

hej dziewczęta

ja też od rana na nogach, bo męża do pracy wyprawiłam i sama przed kompem usiadłam..właśnie mam chwilę przerwy dla nabrania werwy
co do prania to ja poprałam już ciuszki - te najmniejszych rozmiarów (56 i 62), poprasowałam i leżą w komodzie...muszę jeszcze poprać kocyki i rożki i ręczniki itp...
co do ruchów to też uwielbiam, ale coraz bardziej bolesne są... najbardziej boli jak Mała wkłada nóżki w żebra...

upał niemiłosierny na dworze, aż w domu ciężko wysiedzieć... wyłonię się na dwór pewnie na wieczór dopiero... a teraz popracuję do 12 i chyba utnę sobie drzemkę

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:25   #257
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
łydki to tez mam tragiczne

Stary 2011-05-31, 10:28   #258
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłaś Ja też mam termometr, moja siostra mi go kupiła była o 8 i myślała, że baby się zabiją jak poszły w rzeczy z ulotki. No i oczywiście nie umiała się powstrzymać i kupiła do tego jeszcze kocyk z Kubusiem - unikałam go jak ognia i tak mnie dopadł
umiesz się obsługiwać tym termometrem? bo Ja ciemna jestem..

Sweet w takiej sytuacji że masz termometr, jaki bierzesz podgrzewacz?
kochaniutka......

poniewaz mam tremometr to podgrzewacza nie biore wogole
moja matka chrzestna dala mi po swoim synu niemiecki jakis stary ale jezeli wogole sie przyda to skorzystam z tego i juz

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dziubek Sweetangel dobrze że wróciłyście
thx

Cytat:
A ja złapałam dołka nie radze sobie z tesknota za mężulkiem chce mi sie do niego poprostu przytulic...czuc sie bezpiecznie... poprostu byc przy im tak bardzo doskwiera mi jego brak... siedze i rycze nic mi sie nie chce nawet jesc chyba wpadam w depresje rozstaniowa ;( najchetniej poszła bym spac i przespala te 26 dni... JA BEZ NIEGO NIE WYTRZYMA TYLE DNI
bidulko nie martw sie maz juz wroci niedlugo i moocno Cie przytuli

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
dziewczyny tu mozna pobrac dokumenty potrzebne do becikowego i juz wczesniej sobie przygotowac, zeby byly gotowe:

http://www.becikowe.com/?sr=wzorypism.html

i jeszcze miałam napisac o płynie do prania Lovela, na opakowaniu jest podane 120ml na jedno pranie (4,5kg), ale taka ilosc po 4 płukaniach nadal sie pieni, ja daje tak pół z tego co podaja, no moze wieksza połowe, w zupełności wystarczy.
o przyda sie

A tak wogole to dziendobry moje złote
Wczoraj niestety juz nie weszlam na wizaz bo............
bylam na IP w szpitalu

a zaczelo sie tym ze babka poklocila sie z moim mezem
zaczela gadac takie rzeczy ze sama sie wkurzylam
noi ja nagle dostalam skurczy
brzuch twardy
jakies klucie noi jedziemy na izbe

lezalam pod KTG
potem badanie
cisnienie
i zastrzyk
i po tym zastrzylu siedzialam godzine bo musiali zobaczyc czy przejdzie czy zostaje w szpitalu

o 1 rano bylam w domu
maz zasna na Izbie
nie dziwie mu sie po tylu godzinach na nogach......

dostalam tez recepte na Clotrimazol
bo jakas infekcja jest
3x1 nospa
i duzo lezenia

ale szyjka zamknieta i 3 cm ma nic sie nie skraca od poczatku
wiec stwierdzili ze tak zle nie jest.......

dzis jest juz lepiej..........

ja to mam przygody od poczatku ciazy chyab wiecej wrazen niz przez cale zycie
ale nie bede sie znow dolowac
tylko sie z tego smieje bo coz innego zostalo

maz mowi ze zlego diabli nei biora
wiec musza kombinowac jak mnie zalatwic
a ja sie i tak nie daje i ze pewnie sa wsciekli

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-31 o 10:30
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:31   #259
agadus
Wtajemniczenie

oki dziewczynki lece do sklepu bo później to się uduszę w samochodzie później nadrobię papapapapa

Stary 2011-05-31, 10:36   #260
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet Ty przez tą babkę szybciej urodzisz (odpukać)
Ja się z niej nabijam, ale już mnie denerwuje !
Wiecznie coś!!

Widziałaś jaki kocyk kupiłam? Beżowy wybrałam
zastanawiałam się nad białym, ale w końcu wybrałam beż

Leż, leż, leż !!
Bo jak nie to ta do Ciebie zajadę

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:37   #261
agni82
Zadomowienie

dzięki za odpowiedzi. chyba nic takiego się nie dzieje skoro czuję sie dobrze. A dziś idę zwiedzac oddział położniczy w szpitalu, w którym będę rodzic. zobaczę co mnie czeka. mam nadzieję, że nie trafie na jakieś hardcorowe akcje.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:38   #262
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

bylam na IP w szpitalu

brzuch twardy

lezalam pod KTG
potem badanie
cisnienie
i zastrzyk
i po tym zastrzylu siedzialam godzine bo musiali zobaczyc czy przejdzie czy zostaje w szpitalu

o 1 rano bylam w domu
maz zasna na Izbie

bo jakas infekcja jest
3x1 nospa
i duzo lezenia

Ty to faktycznie masz przeboje bidulko ale dasz radę !!!!tylko uważaj teraz na siebie !!!!!!!i słuchaj zaleceń lekarzy
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:40   #263
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Ja mam mega wielkie uda i w krótkich wyglądam koszmarnie Ostatnio kupiłam fajną sukienke nawet pokazałam ją na naszym wątku może widziałaś moge ja wykorzystać i po ciąży
Monia za przedszkole

Pokaz ta sukienunie please

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
łydki to tez mam tragiczne

Witaj w klubie i nikt mi nie wmowi ze wmawiam sobie ze mam chude łydki bo mam okropne i krotkiej spodnicy anie spodenek nie zaloze

Stary 2011-05-31, 10:40   #264
83monia
Zakorzenienie

proszek bobas - wg mnie nie pachnie (robie juz 3 pranie) i dzidziuś jednak lepszy, bo chociaż czymś pachnie

ja ciuszkow dzieciecych nie pakuje w worki prozniowe. mam w nich tylko koce i posciel nasza taka na zimę bo duzo miejsca zajmuje. mimo remontu, ktory nie wiem kiedy bedzie ale bedzie, nie twierdze ze sie zakurza tak ubrania (ja wogole nie biore pod uwage sterylnosci, nie rpzesadzajmy, dziecko w prózni zyc nie bedzie) ze beda nmie do noszenia. za to teraz piore zabawki pluszowe bo sie zakurzyly i trzeba je w koncu wyprac

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:43   #265
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
kochaniutka......

poniewaz mam tremometr to podgrzewacza nie biore wogole
moja matka chrzestna dala mi po swoim synu niemiecki jakis stary ale jezeli wogole sie przyda to skorzystam z tego i juz

thx

bidulko nie martw sie maz juz wroci niedlugo i moocno Cie przytuli

o przyda sie

bylam na IP w szpitalu

brzuch twardy

lezalam pod KTG
potem badanie
cisnienie
i zastrzyk

o 1 rano bylam w domu
maz zasna na Izbie

bo jakas infekcja jest
3x1 nospa
i duzo lezenia

Dziekuje

A ty kochana lez tam wypoczywaj i sie nie denerwuj mi na ostatniej wizycie gin poweidzial ze teraz przez te 2 ostatnie miesiace zero nerwow bo inaczej bedzie porod wiec sie zastoaowalam do rady chodz mi trudno bo ja nerwicowa jestem

Stary 2011-05-31, 10:44   #266
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałaś jaki kocyk kupiłam? Beżowy wybrałam
zastanawiałam się nad białym, ale w końcu wybrałam beż
śliczny juz dawno go widzialam

Stary 2011-05-31, 10:48   #267
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

bylam na IP w szpitalu

brzuch twardy

lezalam pod KTG
potem badanie
cisnienie
i zastrzyk

o 1 rano bylam w domu
maz zasna na Izbie

bo jakas infekcja jest
3x1 nospa
i duzo lezenia

Sweet, kochanie, bo Ty musisz troszkę wyluzować i mniej się dołować (wiem, że to trudne biorąc pod uwagę czynniki zewnętrzne), myśleć tylko o sobie, a nie zawracać sobie głowy co poniektórymi bo każdy stres to możliwość skurczu i gorszego samopoczucia dla Ciebie i dla maluszka. Wiem to, bo jak sama się zdenerwuję, to od razu brzuch mi się stawia i skurcze się nasilają

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:49   #268
ela_84
Raczkowanie

Zrobili mi usg synek waży już 1943 g wielkoludem to on nie jest, ale urósł 200 g w tydzień, co znaczy że IUGRU [chyba] nie ma;] Jest jakiś tydzień mniejszy niż norma przewiduje. Ale te wymiary uważam za niedokładne - niby usg 4D, a wychodzi z niego, że dziecku od ubiegłego tygodnia troszkę głowa schudła...

Edytowane przez ela_84
Czas edycji: 2011-05-31 o 11:05
ela_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:59   #269
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Zrobili mi usg synek waży już 1943 g wielkoludem to on nie jest, ale urósł 200 g w tydzień, co znaczy że IUGRU nie ma;] Jest jakiś tydzień mniejszy niż norma przewiduje. Ale te wymiary uważam za niedokładne - niby usg 4D, a wychodzi z niego, że dziecku od ubiegłego tygodnia troszkę głowa schudła...

super ze maluszek rosnie pozdrowionka

Stary 2011-05-31, 11:01   #270
iwonap79
Raczkowanie

kochane ja tylko na dzien dobry bo uciekam do prasowania i przelewów((( koniec miesiąca więc trza porządek w kasie zrobić))

a odzywam się, żeby Wam opowiedzieć mój dziwny sen))
po pierwsze Carmela Soprano wyloądowała na porodówce)) a w związku z tym, ze mamy ten sam termin dostałam takiej nerwowoej delirki, że jeszcze nie wszystko przygotowane a poród może być w każdej chwili...
potem spaliłam 3 fajki (nie palę od testu ciążowego) i kombinowałam jak zrobić bez gum do żucia, żeby TZ nie poczuł (we śnie zdrowei dzieciątaka mnie nie interesowało;((( ) no i obudziłam się zdenerwowana i obolała. chyba Mai też nie podobało się palenie, więc postanowiła mnie ukarać kopniakami)))

miłego dnia i do późniejszego klikania))
ps Carmela plis nie ląduj wczesniej w szpitalu plis....

iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości