|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Witam z rana
![]() Ja też uwielbiam czuć ruchy dziecka, choć jak pierwszy raz dostałam w żebra, to zabolało Wspaniale jest czuć to falowanie, kopanie![]() Monia ja też zawsze marzyłam o gromadce dzieci. I tylko jeden kolega podzielał mój pogląd (sam ma w tej chwili już troje), bo reszta się krzywiła: "w dzisiejszych czasach?" Teraz tylko mówię, że co najmniej dwójka. Zobaczymy, jak nam wyjdzie. Dopóki nie pójdziemy na swoje, to musimy poprzestać na jednym (mamy do dyspozycji jeden pokój w mieszkaniu teściów i już się zaczynają krzywić, gdzie my to wszystko włożymy). Ja też właśnie skończyłam 30 lat, więc inna sprawa zegar biologiczny... Zobaczymy... |
|
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie kiedyś koleżanka namówiła na płyn kłębuszek z biedronki bo kupowałam perwol ale on jest drogi i kłębuszek tylko różowy w niczym nie był gorszy nawet ten sam zapach ma a za 2 l. kłębuszka płacę 7,99 a za 2l. perwola 20 zł
|
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
Wolala bym sukienke tylko ciekawe czy znajde gdzies dluga fajna
|
#244 |
|
Rozeznanie
|
Karolinee - i co u endo?
u mnie na szczęście Zuzkę wszyscy zaakceptowali, już nawet mają pospisywane kiedy ma imienieny ja poprane rzeczy chowam do szafki, remont skończony więc może jakoś strasznie się nie zakurzą. miłego i mało upalnego dnia dziewczyny! |
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym była na chodzie to już bym powoli zaczęła pranie, tylko ze ja mam wizję że mogę wcześniej urodzić ![]() ale myślę że teraz taka piękna pogoda to pranie szybko wyschnie i do szafek mozna sobie spokojnie powkładać, przecież ubrankom nic się nie stanie
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie ze termoopakowanie ktore kupiłaś, jest na te zwykłe chude butelki, chyba gruba TT czy Aventu tam nie wejdzie. Ja własnie jak mam butelki TT musiałam poszykac wiekszego termoopakowania, albo takie jakby z neoprenu.
uzywane butle... raczej nie ![]() Cytat:
![]() nie mam pojecia jak jest z towarem w Biedronce ![]() Cytat:
![]() Jeszcze trzeba poprac wózek, leżaczek bujaczek wkłady pościelowe i takie wieksze rzeczy bo smierdza nowościa ![]() W worki próżniowe chce własnie spakwac kocyki, kołderki itp. te rzeczy ktorych sie nie prasuje, a zajmują duzo miejsca, bo ciuszki moga lezec w komodzie poprasowane i czekać na Sarunie |
||
|
|
|
#247 |
|
Wtajemniczenie
|
no ale jak kupować to właśnie taką za kolanko odcinana pod biustem w kształcie litery A z ładnym dekoldem to i po porodzie załozysz fajnie jakby była na pirsiach gładka a od biustu plisowana to później brzuszka nie będzie widać ( po porodzie) |
|
|
|
#248 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tą moją na osiedlu nie dawno otworzyli i mało kiedy co znika ![]() Jesteś ze śląska, jak Ja więc może wysłanie paczki nie będzie aż takie tragiczne, choć kurcze to są kg duże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jak wizyta poszła u endokrynologa? wszystko w porządku?Cytat:
Ja wstałam przyszykowałam się do wyjścia w miasto i co? i auta nie mam ![]() a chciałam iść do lumpa, do apteki Znalazłam prezent dla męża lot paralotnią, ucieszy się nie miłosiernie!! Uwielbiam jak się cieszy ! Do tego oczywiście inne drobiazgi,alkohol jakiś to standard ![]() W sobotę mamy zamiar się wybrać na wycieczkę: Częstochowa na Jasną Góre -> Potem jakieś tam skałki --> Kraków --> Wieliczka. A dzisiaj co znowu jak kura domowa w domu siędzę
|
||||
|
|
|
#249 |
|
Zadomowienie
|
Natka ja nie pakuje rzeczy do worków tylko normalnie do komody
|
|
|
|
#250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam mega wielkie łydy i napewno krotkiej nie zaloze bo bym ze wstydu umarła nie znam osobiscie osoby z grubszymi lydkami niz moje
|
|
#251 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe czy wysiedzi czy przesiedzi ten termin ale raczek będzie na 10000% ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie tylko na razie brzuch twardnieje...a ja dziś z samego rana zaliczyłam z mężusiem targ (ktoś musiał przytargać mi arbuza i truskawki do domu) ![]() ![]() ale o 8 rano już taka dawało słońce że nie mam zamiaru dziś już nosa z domu wystawić bo padnę w ten upał!!! Shira skarbie dziękuję |
|||||
|
|
|
#252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj nie przesadzaj ktoś Ci głupot nagadał a Ty łyknęłaś jak młody pelikan przeciesz nie założysz kiecki do samej ziemi bo będziesz wyglądała jak stara baba |
|
|
|
|
#253 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ułożyłam w szufladzie. W żadne worki się bawić nie będę, bez przesady...Cytat:
![]() Eh, no chyba ok, chociaż od tej mojej lekarki nie idzie się za dużo dowiedzieć (jakbym poszła prywatnie i zapłaciła, to pewnie wszystko bym wiedziała...). Nie do końca jestem z niej zadowolona, ale leczę się u niej od początku to do końca ciąży dotrwam . Ft4 już mi nie kontroluje od miesiąca bo wyniki były b. dobre, sprawdza tylko tsh (nie wiem czy tak powinno być ), które utrzymuje się w granicy 2,0. No i co miesiąc zwiększa mi dawkę leku. Ostatnio miałam euthyrox 75, a teraz przez ten miesiąc mam brać euthyrox N88 i tyle od niej się dowiedziałam...![]() A tak w ogóle zatkał mi się suwaczek, który zatrzymał się na wczorajszym dniu i dziś się nie zmienił, a powinno być 31t1d ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Dziękuję Shira, gdzie jesteś???? Dotarły pieniążki na konto?????
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-05-31 o 10:22 |
|||
|
|
|
#254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio kupiłam fajną sukienke nawet pokazałam ją na naszym wątku może widziałaś moge ja wykorzystać i po ciąży ![]() Monia za przedszkole
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Brzuchatki
Ale mam dzisiaj leniwy dzień. Najpierw wstać z łóżka mi się nie chciało, a teraz siedzę i totalnie na nic nie mam ochoty Muszę nadrobić co napisałyście od wczorajszego wieczora ![]() Jeśli któraś potrzebuje to proszę bardzo
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczęta
ja też od rana na nogach, bo męża do pracy wyprawiłam i sama przed kompem usiadłam..właśnie mam chwilę przerwy dla nabrania werwy co do prania to ja poprałam już ciuszki - te najmniejszych rozmiarów (56 i 62), poprasowałam i leżą w komodzie...muszę jeszcze poprać kocyki i rożki i ręczniki itp... co do ruchów to też uwielbiam, ale coraz bardziej bolesne są... najbardziej boli jak Mała wkłada nóżki w żebra...
upał niemiłosierny na dworze, aż w domu ciężko wysiedzieć... wyłonię się na dwór pewnie na wieczór dopiero... a teraz popracuję do 12 i chyba utnę sobie drzemkę ![]() |
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#258 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poniewaz mam tremometr to podgrzewacza nie biore wogole moja matka chrzestna dala mi po swoim synu niemiecki jakis stary ale jezeli wogole sie przyda to skorzystam z tego i juz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak wogole to dziendobry Wczoraj niestety juz nie weszlam na wizaz bo............ bylam na IP w szpitalu ![]() a zaczelo sie tym ze babka poklocila sie z moim mezem zaczela gadac takie rzeczy ze sama sie wkurzylam noi ja nagle dostalam skurczy brzuch twardy jakies klucie noi jedziemy na izbe lezalam pod KTG potem badanie cisnienie i zastrzyk i po tym zastrzylu siedzialam godzine bo musiali zobaczyc czy przejdzie czy zostaje w szpitalu o 1 rano bylam w domu maz zasna na Izbie nie dziwie mu sie po tylu godzinach na nogach...... dostalam tez recepte na Clotrimazol bo jakas infekcja jest 3x1 nospa i duzo lezenia ale szyjka zamknieta i 3 cm ma nic sie nie skraca od poczatku wiec stwierdzili ze tak zle nie jest....... dzis jest juz lepiej.......... ![]() ja to mam przygody od poczatku ciazy chyab wiecej wrazen niz przez cale zycie ale nie bede sie znow dolowac tylko sie z tego smieje bo coz innego zostalo maz mowi ze zlego diabli nei biora wiec musza kombinowac jak mnie zalatwic a ja sie i tak nie daje i ze pewnie sa wsciekli
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-31 o 10:30 |
|||
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
oki dziewczynki lece do sklepu bo później to się uduszę w samochodzie później nadrobię papapapapa
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet Ty przez tą babkę szybciej urodzisz
Ja się z niej nabijam, ale już mnie denerwuje ! ![]() Wiecznie coś!! Widziałaś jaki kocyk kupiłam? Beżowy wybrałam zastanawiałam się nad białym, ale w końcu wybrałam beż ![]() Leż, leż, leż !! Bo jak nie to ta do Ciebie zajadę
|
|
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
dzięki za odpowiedzi. chyba nic takiego się nie dzieje skoro czuję sie dobrze. A dziś idę zwiedzac oddział położniczy w szpitalu, w którym będę rodzic.
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pokaz ta sukienunie please ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Witaj w klubie
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
proszek bobas - wg mnie nie pachnie (robie juz 3 pranie) i dzidziuś jednak lepszy, bo chociaż czymś pachnie
ja ciuszkow dzieciecych nie pakuje w worki prozniowe. mam w nich tylko koce i posciel nasza taka na zimę bo duzo miejsca zajmuje. mimo remontu, ktory nie wiem kiedy bedzie ale bedzie, nie twierdze ze sie zakurza tak ubrania (ja wogole nie biore pod uwage sterylnosci, nie rpzesadzajmy, dziecko w prózni zyc nie bedzie) ze beda nmie do noszenia. za to teraz piore zabawki pluszowe bo sie zakurzyly i trzeba je w koncu wyprac |
|
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ty kochana lez tam wypoczywaj i sie nie denerwuj mi na ostatniej wizycie gin poweidzial ze teraz przez te 2 ostatnie miesiace zero nerwow bo inaczej bedzie porod wiec sie zastoaowalam do rady chodz mi trudno bo ja nerwicowa jestem
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo każdy stres to możliwość skurczu i gorszego samopoczucia dla Ciebie i dla maluszka. Wiem to, bo jak sama się zdenerwuję, to od razu brzuch mi się stawia i skurcze się nasilają |
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Zrobili mi usg synek waży już 1943 g
Edytowane przez ela_84 Czas edycji: 2011-05-31 o 11:05 |
|
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super ze maluszek rosnie pozdrowionka
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
kochane ja tylko na dzien dobry bo uciekam do prasowania i przelewów((( koniec miesiąca więc trza porządek w kasie zrobić
))a odzywam się, żeby Wam opowiedzieć mój dziwny sen ))po pierwsze Carmela Soprano wyloądowała na porodówce )) a w związku z tym, ze mamy ten sam termin dostałam takiej nerwowoej delirki, że jeszcze nie wszystko przygotowane a poród może być w każdej chwili...potem spaliłam 3 fajki (nie palę od testu ciążowego ) i kombinowałam jak zrobić bez gum do żucia, żeby TZ nie poczuł (we śnie zdrowei dzieciątaka mnie nie interesowało;((( ) no i obudziłam się zdenerwowana i obolała. chyba Mai też nie podobało się palenie, więc postanowiła mnie ukarać kopniakami )))miłego dnia i do późniejszego klikania ))ps Carmela plis nie ląduj wczesniej w szpitalu plis.... iwona |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

zębole

tą moją na osiedlu nie dawno otworzyli i mało kiedy co znika 

jestem od 6.30 na nogach, bo miałam dziś wizytę u endokrynologa. Nawkurzałam się tam maksymalnie, bo nie dość, że byłam przed gabinetem pierwsza, o godzinie 8 miałam już wchodzić, to zaraz za mną zwaliło się stado moherów, które chciało wejść oczywiście przede mną - "tylko" o coś zapytać, "tylko" po skierowanie
. Dobrze, że byłam z moim tatą, który zrobił tam niezłą awanturkę i jakoś w końcu do tego gabinetu się dostałam, oczywiście z dwoma moherami na karku, które tylko:" ze mną wejdą i tylko zapytają o coś pani doktor i już wychodzą"
pomijam oczywiście fakt, że dwa razy stałam razem z inną ciężarną w kolejce do rejestracji, a dziadki stojące za nami próbowały wcisnąć się przed nas oczywiście, żeby tylko o coś zapytać... ale w końcu babka z rejestracji zareagowała... 
a jak wizyta poszła u endokrynologa? wszystko w porządku?
idę robić transaminazy wątrobowe.