Lipcowe Panny Młode - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-30, 18:01   #4591
asia_z
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Biustonosz wszyć w suknię? Pierwsze słyszę
ja sie z tym spotkałam. to niby żeby usztywnic sukienke, ale ponoć mega niewygodne i krawcowe i PMki nie polecają. Chyba że ktoś ma mały biust.

Cytat:
Napisane przez Karo_lka Pokaż wiadomość
No to ja się chwalę
http://allegro.pl/show_item.php?item=1642792856
Takie mam kolczyki i do tego mam bransoletkę z Cymbeline

i sukienka dla druhen (znalazlam tylko czarna na necie )
http://ak2.ostkcdn.com/images/products/P12224535.jpg

Kolor baklażanu (fiolet + granat).
Zrobię pożniej zdjęcie to pokaże

Bukiet chcę mieć taki jak kożuchowska.

Obrączki:
http://www.taxor.pl/breuning-obraczki.php?ido=60&kol=2

A! i obroniłam się w środę )
gratulacje

ja szukam fryzury, mam dylemat, rozważam chyb a 6 róznych jutro jedziemy ustalać menu, jeszcze musimy wybrać piosenkę dla rodziców i się z zespołem ugadać. Mój TŻ wybrał świadka, ale go jeszcze o tym nie poinformowal ale ważne że do przodu. już trochę ponad miesiąc
co do przybierania na wadze, to ja od zeszłego roku chyba z 1-2 kg przytyłam. Ale pije wode mineralną z cytryną, orzeźwia na te upaly i nie chce sie jeść. Czerwona chyba tez zakupię i będę pić na zmianę. Bo się zaczynam wszystkim martwić mnie też nie potwierdzają, chociaż u mnie kilka osób domyślnie powiedziało, ze przychodza i będą dzwonić w extremalnej sytuacji (np kuzynka jest w ciąży i to będzie zależeć od jej samopoczucia)
Stary 2011-05-30, 18:03   #4592
minini
Zadomowienie

Cytat:
No to ja się chwalę
jejku prześliczna sukienka! cudna! strasznie mi się podoba! ahhh
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 18:04   #4593
Kasiek1987
Zakorzenienie

No to już po przymiarce Fajnie było znowu zobaczyć swoją suknię. Niestety trzeba ją jeszcze dopasować, bo jest za duża, przez co nie dało się jej dobrze zawiązać i do końca nie widać, jaką będę miała figurę No i oczywiście skrócić.
Zdobienie będzie doszyte takie jak na tym zbliżeniu i będzie tylko przy dekolcie i na biodrach, z tego pośrodku, które było w pierwotnym projekcie, raczej zrezygnuję.
Przymierzyłam też bolerko, niestety było tylko kremowe. Wygląda lepiej, niż takie w tafty Chociaż nie wiem czy jest mi potrzebne, za bardzo mnie nie ogrzeje jak zmarznę
Zdjęcie butów mam niestety tylko 1, TŻ się nie postarał
Ramiączko będzie doczepiane na guziczki, żebym czuła się pewniej w tańcu.

Przy okazji wypróbowałam też bardotkę z Esotiqa i jest idealna - szłam w niej przez miasto i w ogóle nie czułam, że mam na sobie stanik bez ramiączek, nic się nie przesuwało.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (52,3 KB, 183 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (60,5 KB, 187 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (50,4 KB, 109 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (23,6 KB, 128 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (59,4 KB, 169 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (70,4 KB, 151 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (56,9 KB, 196 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (70,0 KB, 112 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0117.jpg (40,7 KB, 142 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 19:15   #4594
Kasiek1987
Zakorzenienie

Podczas ogródkowych ćwiczeń pierwszego tańca doszliśmy do wniosku, że już nie chcemy piosenki, którą wybraliśmy
Teraz obstawiamy Nat King Cole - Fascination.

Stary 2011-05-30, 20:01   #4595
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
jejku prześliczna sukienka! cudna! strasznie mi się podoba! ahhh
zgadzam się sukienka Karolki bardzo przyczyniła się do niedawnego zwątpienia w moją suknię jest śliczna żałuję, że nie przymierzałam takiego kroju... ciekawe jakbym wyglądała

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
No to już po przymiarce Fajnie było znowu zobaczyć swoją suknię. Niestety trzeba ją jeszcze dopasować, bo jest za duża, przez co nie dało się jej dobrze zawiązać i do końca nie widać, jaką będę miała figurę No i oczywiście skrócić.
Zdobienie będzie doszyte takie jak na tym zbliżeniu i będzie tylko przy dekolcie i na biodrach, z tego pośrodku, które było w pierwotnym projekcie, raczej zrezygnuję.
Przymierzyłam też bolerko, niestety było tylko kremowe. Wygląda lepiej, niż takie w tafty Chociaż nie wiem czy jest mi potrzebne, za bardzo mnie nie ogrzeje jak zmarznę
Zdjęcie butów mam niestety tylko 1, TŻ się nie postarał
Ramiączko będzie doczepiane na guziczki, żebym czuła się pewniej w tańcu.
Aż musiałam sobie spojrzeć na zdjęcie Twojej sukni, które wcześniej wklejałaś i dobrze mi się wydawało, że jakoś inaczej wyglądała a tu po prostu nie ma jeszcze tych zdobień (swoją drogą przydatne te nasze podsumowania )

powiem Ci, że ta sukienka nawet fajnie wygląda i bez ozdób no i Ty w niej super ładna z Ciebie kobitka

co do bolerka to ja ich nie cierpię, chociaż te które pokazałaś jest jeszcze ok, bo te z tafty... jeśli nie masz jakiegoś surowego księdza to ja w ogóle zrezygnowałabym z bolerka.

a tak z ciekawości... co będziesz robić z włosami?
Stary 2011-05-30, 20:07   #4596
KuNu
Wtajemniczenie

Karo_lka
GRATULUJE I ZAZDROSZCZE!
JA BRONIE SIE 7 LIPCA CZYLI..TYDZIEN PO SLUBIE,I TO MNIE BARDZIEJ STRESUJE NIZ SLUB:/
CIAGLE TWORZE SWOJA PRACE ALE SREDNIO UMIEM SIE SKUPIC:/

Edytowane przez KuNu
Czas edycji: 2011-05-30 o 20:08
KuNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 21:10   #4597
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Aż musiałam sobie spojrzeć na zdjęcie Twojej sukni, które wcześniej wklejałaś i dobrze mi się wydawało, że jakoś inaczej wyglądała a tu po prostu nie ma jeszcze tych zdobień (swoją drogą przydatne te nasze podsumowania )

powiem Ci, że ta sukienka nawet fajnie wygląda i bez ozdób no i Ty w niej super ładna z Ciebie kobitka

co do bolerka to ja ich nie cierpię, chociaż te które pokazałaś jest jeszcze ok, bo te z tafty... jeśli nie masz jakiegoś surowego księdza to ja w ogóle zrezygnowałabym z bolerka.

a tak z ciekawości... co będziesz robić z włosami?
Dziękuję
Te zdobienia w oryginale były praktycznie białe, tylko lekko połyskujące, a dzisiaj babka przyniosła mi kilka różnych opcji do pokazania i wybrałam takie, które ma srebrne elementy - będzie pasować do butów i kolczyków.

Księdza w ogóle nie mam, bo bierzemy ślub cywilny A w USC raczej nikogo nie będą ruszać moje gołe ramiona, także nie mam parcia na bolerko... tylko marznąć nie lubię

A co do włosów to za prawym uchem będę miała przyczepionego kwiatka (jeszcze nie wiem jak to wyjdzie, ale mój fryzjer ma wizję ) i tyle Cudów nie wyczaruję na takich włosach Będą tylko ładnie ułożone, błyszczące i w mniej wypranym kolorze (chociaż na tych zdjęciach to w ogóle strasznie niewyraźnie wyszedł).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-30, 22:28   #4598
Karo_lka
Raczkowanie

minini, kwiatuszekkk21 dziekuję ) Ale mi miło Ja też miałam chwilę zwątpienia i od niedawna znowu zaczęła mi się podobać

KuNu No nie dziwię się. Ja Ci powiem, że to jest tak niesamowity stres, że póki komisja nie zaczęła mi bić braw to myślałam, że oblałam.
Będzie dobrze

Kasiek1987 Ładna suknia, musisz (chcesz) doczepiać ta ozdobną taśmę przy dekolcie? Ja osobiście bym jej nie dawała. Co Ty o tym myślisz?

Edytowane przez Karo_lka
Czas edycji: 2011-05-30 o 22:30
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 07:53   #4599
bernadka10
Raczkowanie

dziewczyny
Bedę mieć bukiet z róż w kolorze ecru i z margaretek w kolorze niebieskim. i mam problem z makijażem, mam jasną oprawę oczu w kolorze niebieskim i jasna karnację, makijażystka powiedziała że widzi mój makijaż w kolorze fioletowym, co nie bardzi mi się podoba , wolałabym w niebieskim wtedy powiedziała że nie bardzo ten niebeski, więc nie wiem czy zmieniać makijaż czy bukiet, i czy te obie rzeczy muszą być w jednym kolorze?Podpowiedzcie coś.
bernadka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 09:54   #4600
Kalpana
Zakorzenienie

Dziewczyny a w czym będziecie witać gości przed ślubem? Wiecie o co mi chodzi.... Jak się będą zjeżdżać przed dom to PM musi wychodzić i się witać....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:00   #4601
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny a w czym będziecie witać gości przed ślubem? Wiecie o co mi chodzi.... Jak się będą zjeżdżać przed dom to PM musi wychodzić i się witać....
U nas goście przyjadą prosto do kościoła, więc problem z głowy

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:42   #4602
Kalpana
Zakorzenienie

Aaby ja jeszcze nie wiem czy będę wychodzić z domu, w którym mieszkam (u TŻta) czy z mojego rodzinnego. Ale jeśli ta druga opcja, to muszę mieć jakąś kieckę na przywitanie bo goście przyjeżdżają najpierw przed dom, a potem z PM do kościoła....

K

Sz
Stary 2011-05-31, 11:10   #4603
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Księdza w ogóle nie mam, bo bierzemy ślub cywilny A w USC raczej nikogo nie będą ruszać moje gołe ramiona, także nie mam parcia na bolerko... tylko marznąć nie lubię
To tym bardziej zrezygnowałabym z bolerka raczej aż tak zimno nie będzie żebyś miała zmarznąć nawet jeśli będzie chłodno to tyle co przejśc z samochodu do USC i później na salę to wytrzymasz w USC raczej tez będzie ciepło a na sali to już w ogóle, będziesz tańczyć itd prędzej będzie za gorąco niż za zimno
ale to tylko moje zdanie ja nie będę mieć żadnych bolerek, szali itp

Cytat:
KuNu No nie dziwię się. Ja Ci powiem, że to jest tak niesamowity stres, że póki komisja nie zaczęła mi bić braw to myślałam, że oblałam.
Będzie dobrze
A możesz coś więcej powiedzieć jak to wygląda? wiem, że pewnie w każdej szkole inaczej ale tak mnie więcej chce wiedzieć Bo nam nikt nic nie mówi wchodzisz i najpierw odpowiadasz na jakieś pytania dotyczące pracy a później na pytania z całych studiów? i to wszystko czy cos jeszcze?

Cytat:
U nas nie ma takiego zwyczaju, jak goście przyjadą to są, jak chcą to idą to PM się przywitać ale zazwyczaj jak ktoś przychodzi to PM już jest w sukni ślubnej i gotowa czeka na Pana Młodego
u nas jest tak, że ze strony młodej kto chce to przyjezdza do domu, potem przyjezdza mlody z goscmi ktorzy byli u niego w domu, szybkie blogosławieństwo i wszyscy jadą do Kościoła
Stary 2011-05-31, 11:31   #4604
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:

Kasiek1987 Ładna suknia, musisz (chcesz) doczepiać ta ozdobną taśmę przy dekolcie? Ja osobiście bym jej nie dawała. Co Ty o tym myślisz?
Chcę Od początku chciałam suknię ze srebrnymi elementami. Zresztą zobaczę na drugiej przymiarce za 2 tygodnie, bo ma być przymocowana już na całej szerokości.

Stary 2011-05-31, 12:56   #4605
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

zapomniałam napisać, że byłam dziś w kwiaciarni i babka ostatecznie zabiła moją nadzieję na bukiet ze storczyków Powiedziała, że teraz już kończy się na nie sezon i ma jakieś niedobitki, musiałaby sprowadzać z zagranicy a sprzedaliby jej tylko cały karton za który musiałaby zapłacić z 1000zł więc i bukiet byłby strasznie drogi... Wspomniała coś o zastąpieniu ich jakimiś innymi kwiatami ale nie pamiętam nazwy, bo jakaś skomplikowana była chyba coś na literę "f"...

Pytałam też o orientacyjną cenę bukietu, no i powiedziała że ok 150 zł, jeśli z samych róż to taniej...

Większość kwiatków z moich zbiorów zawiera storczyki
Co myślicie o tych bukietach? będą pasować? link do sukienki:https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1305904048
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet 1.jpg (38,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0636ed28cf20b419.jpg (28,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bridal-bouquet1.jpg (55,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e276f44a4153d3393f1c85834cdbb2d9.jpg (38,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg storczyki zielone.jpg (25,7 KB, 18 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-31, 13:09   #4606
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
zapomniałam napisać, że byłam dziś w kwiaciarni i babka ostatecznie zabiła moją nadzieję na bukiet ze storczyków Powiedziała, że teraz już kończy się na nie sezon i ma jakieś niedobitki, musiałaby sprowadzać z zagranicy a sprzedaliby jej tylko cały karton za który musiałaby zapłacić z 1000zł więc i bukiet byłby strasznie drogi... Wspomniała coś o zastąpieniu ich jakimiś innymi kwiatami ale nie pamiętam nazwy, bo jakaś skomplikowana była chyba coś na literę "f"...

Pytałam też o orientacyjną cenę bukietu, no i powiedziała że ok 150 zł, jeśli z samych róż to taniej...

Większość kwiatków z moich zbiorów zawiera storczyki
Co myślicie o tych bukietach? będą pasować? link do sukienki:https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1305904048
Ja też chciałam storczyki
Co do bukietów, to ostatni jest przepiękny! Bardzo ładny jest też pierwszy, tylko zmieniłabym te gałązki, tam gdzie się trzyma. Nie lubię takich cienkich gałązek Ten pierwszy chyba bardziej do sukni by pasował, ostatni jest "ciężki"...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-05-31, 13:48   #4607
minini
Zadomowienie

Cytat:
u nas też wszyscy od razu do kościoła, jak już to sąsiedzi (też rodzina przyjdą jak będą gotowi, ale dla nich nie mam zamiaru się specjalnie stroić żeby ich witać poza tym ślub mamy na 14stą, a już o 12tej jedziemy z kuzynką fotografem na zdjęcia (taki prezent od niej) więc nawet jak się ktoś zjedzie to nas już nie będzie z po sesji już prosto do kościoła.

Cytat:
Co myślicie o tych bukietach?
no ostatni piękny chociaż aaby mówi że za ciężki do sukienki, ale może samo wykończenie "trzymania" bukietu wystarczyłoby zrobić inne, bardziej "lekkie" ?

Cytat:
Napisane przez bernadka10 Pokaż wiadomość
dziewczyny
Bedę mieć bukiet z róż w kolorze ecru i z margaretek w kolorze niebieskim. i mam problem z makijażem, mam jasną oprawę oczu w kolorze niebieskim i jasna karnację, makijażystka powiedziała że widzi mój makijaż w kolorze fioletowym, co nie bardzi mi się podoba , wolałabym w niebieskim wtedy powiedziała że nie bardzo ten niebeski, więc nie wiem czy zmieniać makijaż czy bukiet, i czy te obie rzeczy muszą być w jednym kolorze?Podpowiedzcie coś.
makijaż możesz mieć taki ecru, mocno perłowy, nie musisz wcale mieć niebieskiego, jakoś mnie też niebieski makijaż niebardzo się widzi, jak już to taki jasnobłękitny

NO I WIADOMOŚĆ DNIA!!! kupiłam BUTY!!!!
w silesii w katowicach, w małym sklepiku GAPA mieli kilka par butów z menbura no i były te! te moje upatrzone wymarzone takie jak chciałam!! tak się cieszę! teraz już mogę kompletować resztę dodatków - których odcień fioletowego zależał od tego jakie znajdę buty
daję fotki i nie mogę się nimi nacieszyć!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020276.jpg (38,7 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020277.jpg (69,5 KB, 40 załadowań)
Stary 2011-05-31, 13:51   #4608
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Nie lubię takich cienkich gałązek
Jak to powiedziała pani z kwiaciarni: my na to mówimy świński ogonek

Ten ostatni bukiet akurat też ma kilka storczyków

aaby przejdę się jeszcze po innych kwiaciarniach, popytam o storczyki, może gdzieś indziej powiedzą coś bardziej optymistycznego
Stary 2011-05-31, 13:56   #4609
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
w silesii w katowicach, w małym sklepiku GAPA mieli kilka par butów z menbura no i były te! te moje upatrzone wymarzone takie jak chciałam!! tak się cieszę! teraz już mogę kompletować resztę dodatków - których odcień fioletowego zależał od tego jakie znajdę buty
O matko, przepiękne! To chyba nowa kolekcja, prawda? Jak wysoki jest obcas? I ile płaciłaś - jeśli to nie tajemnica (możesz zdradzić na PW ). Ja zaczynam ostro bać się o mój wysoki obcas A nie chcę butów na zmianę, po prostu nie mam kasy...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-05-31, 13:58   #4610
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
no ostatni piękny chociaż aaby mówi że za ciężki do sukienki, ale może samo wykończenie "trzymania" bukietu wystarczyłoby zrobić inne, bardziej "lekkie" ?

no właśnie tylko jakie te zakończenie, może dałoby się zrobić krótsze i cieńsze, no i ten materiał dać ecru albo coś innego jasnego... zmniejszyłoby to ten ciężar? a w pierwszym też chyba chciałabym inną część do trzymania tylko zastanawia mnie czy białe kwiaty przy perłowej sukni nie sprawią że będzie się wydawała żółta?

za buty gdzieś widziałam bukiet w identycznych kolorach jak ten kwiatek przy palcach
Stary 2011-05-31, 14:05   #4611
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

zobacz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img,product-show,product,10d1fb8ae6f0c1fc4d7491f919674f99dc4b8738.jpg (24,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01562.jpg (15,3 KB, 9 załadowań)
Stary 2011-05-31, 14:06   #4612
minini
Zadomowienie

Cytat:
O matko, przepiękne! To chyba nowa kolekcja, prawda? Jak wysoki jest obcas? I ile płaciłaś - jeśli to nie tajemnica (możesz zdradzić na PW ). Ja zaczynam ostro bać się o mój wysoki obcas A nie chcę butów na zmianę, po prostu nie mam kasy...
heh kolekcja z zeszłego sezonu! cena 399 zł... troochę więcej niż chciałam wydać, no ale nic, zmierzyłam, pospacerowałam po sklepie i narzekam do kumpeli że troche drogie potem zauważyłam że te kwiatki z przodu nie są identyczne tzn na jednym jest mniej białych elementów i pytam czy nie ma innej pary żeby zamienić bo przy tej cenie niech są idealne! a pani mówi ze to ostatnia i wogóle.. ale może mi dać 30% rabatu! no i takim sposobem zapłaciłam 279 zł
Stary 2011-05-31, 14:08   #4613
minini
Zadomowienie

Cytat:
zobacz
ładne ale ja mam już wybrany bukiet tylko dodam kwiatki w kolorze butów i jaśniejszy ten materiał ze spodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mojawizankalubna.jpg (42,6 KB, 19 załadowań)
Stary 2011-05-31, 14:17   #4614
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
heh kolekcja z zeszłego sezonu! cena 399 zł... troochę więcej niż chciałam wydać, no ale nic, zmierzyłam, pospacerowałam po sklepie i narzekam do kumpeli że troche drogie potem zauważyłam że te kwiatki z przodu nie są identyczne tzn na jednym jest mniej białych elementów i pytam czy nie ma innej pary żeby zamienić bo przy tej cenie niech są idealne! a pani mówi ze to ostatnia i wogóle.. ale może mi dać 30% rabatu! no i takim sposobem zapłaciłam 279 zł
ale Ci się udało szczęściara

Menbur to też moje marzenie mają takie śliczne buty ale niestety za drogie jak dla mnie
Stary 2011-05-31, 14:45   #4615
Kalpana
Zakorzenienie

Minini śliczne buciki
To może ja też daruję sobie tą przebierankę.... Tradycja tradycją, ale....

A jak Wam się podobają moje wybrane bukiety? Bardziej skłaniam się ku pierwszemu Nie wiem tylko czy do sukni pasuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ra_i_frezja0_158.jpg (16,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiaanka1be6.jpg (24,7 KB, 16 załadowań)

K

Sz
Stary 2011-05-31, 15:14   #4616
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
U mnie by to nie wyszło, bo nie wyobrażam sobie zbiegać 3 piętra w dół, żeby gości przywitać Będę się spokojnie szykowała, a gości chcę zobaczyć w kościele dopiero. Jeśli ktoś przyjedzie do domu, to mama go przywita i tyle.

Cytat:
Cytat:
no i takim sposobem zapłaciłam 279 zł
Śliczne buty, ale bardzo drogie...

Cytat:
A jak Wam się podobają moje wybrane bukiety? Bardziej skłaniam się ku pierwszemu Nie wiem tylko czy do sukni pasuje
Bardzo ładne bukiety Też chcę mieć białe frezje, a róże bordowe.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:41   #4617
Asist22
Rozeznanie

A ja zastanawiam się nad takim bukietem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg t_bukiet_slubny_12_1_154.jpg (13,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet_slubny_26.jpg (19,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet-slubny-08.jpg (18,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (31,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet_slubny_164.jpg (28,7 KB, 2 załadowań)
Asist22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-31, 16:48   #4618
Karo_lka
Raczkowanie

bernadka10
a ja bym nie zmieniala bukietu. Jak Ci sie podoba to tylko zrobilabym makijaz w kolorach naturalnych, perlowy krem, blyszczacy bialy lub cos takiego i do tego kreski na oczach, zebys nie wygladala za delikatnie.

kwiatuszekkk21
Ja konczyłam Akademie Sztuk Pięknych więc ja mam pracę pisemna + prace artystyczną. u mnie jest tak:
na poczatku dziekan czyta moje imie i nazywsko i temat pracy, pozniej dziekan prosi promotora o slowo wstepu. ( tutaj mnie chwali pod niebiosa i opowiada jak sie napracowalam i co zrobilam).
Pozniej dziekan prosi o odczytanie i przedtswienie mojej pracy.
Tutaj chwila prawdy, czytam + pokazuje slajdy i przedstawiam moja prace.
Pozniej dziekan mi dziekuje i mowi komisji , ze otwiera dyskusje.
Pytaja zazwyczaj o sama prace + ew. nawiazanie do pracy.
Np. dlaczego Pani zle ustawila ten tekst, to prosze mi powiedziec ile liter powinno byc w kolumnie. Wiesz...Pytania zebys mogla sie obronic.
Wiedza poza pracy musi byc ale ogolnie nawiazuje ona do pracy.
Z tego co wiem to na wiekszosci uczelni tak to wyglada + ew. drobne zmiany.
Np. moi znajomi znali juz wczesniej pytania (np.AWF), ktore sami sobie napisali. U mnie jest jeszcze taki minus ( i to jest najgorsze) , ze obrony mamy otwarte i mialam publicznosc ok 20 osobowa. To byl wielki stres. Na innych uczelniach jest tylko komisja i Ty.

Kalpana
U mnie duzo ludzi jedzie od razu pod Kosciol, ale tez wiele ludzi pod dom ( babcia, wujek, dziadek) no ale ja ich wpuszcze do domu.

kwiatuszekkk21
Będa roże super pasowac. sama wybralam taki:
http://bi.gazeta.pl/im/1/5648/z5648401X.jpg

minini
Piękne buty, naprawde! Będziesz z nich zadowolona. Mam duzo butów z menbura i nigdy mnie nie zawiodly

Ja mam buty na 12 cm obcasie więc nie wiem jak dam rade

Kalpana
wg mnie pierwszy

Ja mam uraz do dlugich kali po slubie przyjaciolki.
Szla jak robot zeby tylko koncami logygi nie zahaczyc o suknie. Wsyztsko miala pieknie ale mega to bylo nie wygodne i beznadziejnie wygladalo jak trzymala tak dlugi bukiet.
ODRADZAM!

Edytowane przez Karo_lka
Czas edycji: 2011-05-31 o 16:52
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 17:31   #4619
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
kwiatuszekkk21
Ja konczyłam Akademie Sztuk Pięknych więc ja mam pracę pisemna + prace artystyczną. u mnie jest tak:
na poczatku dziekan czyta moje imie i nazywsko i temat pracy, pozniej dziekan prosi promotora o slowo wstepu. ( tutaj mnie chwali pod niebiosa i opowiada jak sie napracowalam i co zrobilam).
Pozniej dziekan prosi o odczytanie i przedtswienie mojej pracy.
Tutaj chwila prawdy, czytam + pokazuje slajdy i przedstawiam moja prace.
Pozniej dziekan mi dziekuje i mowi komisji , ze otwiera dyskusje.
Pytaja zazwyczaj o sama prace + ew. nawiazanie do pracy.
Np. dlaczego Pani zle ustawila ten tekst, to prosze mi powiedziec ile liter powinno byc w kolumnie. Wiesz...Pytania zebys mogla sie obronic.
Wiedza poza pracy musi byc ale ogolnie nawiazuje ona do pracy.
Z tego co wiem to na wiekszosci uczelni tak to wyglada + ew. drobne zmiany.
Np. moi znajomi znali juz wczesniej pytania (np.AWF), ktore sami sobie napisali. U mnie jest jeszcze taki minus ( i to jest najgorsze) , ze obrony mamy otwarte i mialam publicznosc ok 20 osobowa. To byl wielki stres. Na innych uczelniach jest tylko komisja i Ty.
o matko to mnie teraz wystraszyłaś. Dziekan jest na obronie? i trzeba jeszcze przedstawiać tą pracę? Myślałam, że Ci co są w komisji juz ją przeczytali i tylko będą zadawać pytania odnośnie treści... ja chyba nie pójdę na tą obronę jejku to strasznie stresujące będzie. Jedyne co mnie pociesza to to, że u nas nie ma publiczności na 100%.

Cytat:
kwiatuszekkk21
Będa roże super pasowac. sama wybralam taki:
http://bi.gazeta.pl/im/1/5648/z5648401X.jpg
ładny jak poprzednio wklejałaś już zwróciłam na niego uwagę, tylko ciekawe jak będzie z dostępnością takich róż z ogromnymi pąkami. Bo one chyba nie są zwyczajne, jakoś inaczej wyglądają niż wszystkie, które do tej pory widziałam
Stary 2011-05-31, 17:37   #4620
lusesita23
Zakorzenienie

ja dzis juz zaklepalam bukiet

zupelnie inny od tych co ogladalam...i w necie tez nie widze takiego zdjecia...

generalnie:kremowe goździki przetykane tiulem w kolorze ciemnego fioletu, na mikrofonie i konczacy sie trawa,na ktorej beda naplecione koraliki

sliczny jest

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości