|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
niech się maluszek zdrowo chowa.Cytat:
nigdy nie myślałam, że ja pracocholiczka i goniąca za karierą będe miała gdzieś pracę i awanse. Cytat:
.Cytat:
. za wagę.my idziemy w środę .jeju nie pochwaliłam się jestem niesamowita złapane .o 7.30 rano, mokra chusteczka i mizi mizi i siiiii i siiiii i nagle widze jak się podnosi i sikuuuuuuuuuuuuuuu poleciało .jutro wyniki .to ja też wrzucam fotkę . własnie zasnąłem .
|
||||||
|
|
|
#1322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wrzucam fotki z dzisiejszego spaceru mojego malenstwa, dzisiaj bylismy prawie caly czas na dworze
|
|
|
#1323 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem na diecie bezbiałkowej więc też jej daję cyca albo odciągam i podaję w butli. TŻ na mnie warczy żebym nie dawała no ale kurcze, mi jest tak przykro jej nie karmić, po prostu wpędzę się przez to w depresję
![]() Wczoraj od południa dostawała tylko Bebilon i tak ładnie właśnie zasnęła i wieczorem i w nocy a od rana dałam jej U kilka razy i teraz nie wiem czy to przez mój pokarm się pogorszyło czy to po prostu jej codziennie poranne marudzenie. Ja naprawdę nie jem nic co mogłoby jej szkodzić, mam bezmleczną margarynę, pieczywo tylko Maca i pieczywo ryżowe, wszystko bez mleka, bez glutenu, bez konserwantów, nie jem wędlin, sama upiekłam sobie schab, na obiad jem pulpety z mielonego mięsa z piersi indyka lub z szynki wieprzowej, od kiedy odstawiłam nabiał nie jem cielęciny, jem gotowaną marchewkę, raz ryż, raz kaszę jęczmienną lub gryczaną, w weekend ziemniaki, 2 x w tyg. jem łososia pieczonego w folii, na kolację albo krupnik na piersi, albo rosół z gotowanym mięskiem, pieczone jabłko albo kanapki ze schabem lub powidłami śliwkowymi (domowej roboty). Piję herbatę czarną raz dziennie, rano, później melisę, rumianek, herbatkę na laktację, kawę zbożową, zieloną herbatę i wodę Żywiec. Nawet gumy nie żuję, żadnych soków czy słodyczy. Czytałam niby, że alergeny się utrzymują w mleku nawet 4 tyg. ale to mi się aż nierealne wydaje a nawet jeśli tak jest, to ile tego nabiału w sobie ciągle mam, chyba jakieś znikome ilości Dietę mam dopiero od soboty.
|
#1324 |
|
Zadomowienie
|
Moniqac jaki śliczny
kurcze nie mogę tu na odchowalnie wchodzić bo się za bardzo rozklejam i jeszcze mocniej tęsknię za moim synkiem i chęć zobaczenia go wzrasta. Te chłopczyki są przecudne.
|
#1325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj tez tak spi z otwartym dziubkiem no to trzymamy kciuki za wyniki
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
moria Może to skok rozwojowy? Igusia ma 5 tygodni? To jakoś teraz...
Agnieszka.M Taaa... Tyle, że Edzik płacze lub ryczy, jak nie śpi moniqac Śliczne zdjęcia ![]() Małe śpi, uff. Dobrze, że chociaż wieczorami jest jakoś. Jak się obudzi - karmienie i potem kąpiel. Pewnie znów pośpi do 3-4. Gorzej, że od 6-7 codziennie to samo ![]() Mama każe mi być dobrej myśli
|
|
#1327 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie by juz brakło pomyslow i chyba sił.jesteś super mamuśka Kochana, Iguli nic nie jest, przyzwyczai się. a poradnia latacyjna? byłas? nie wiem do kogo by się zwrócić. Cytat:
juz za niedługo będziesz miała swój skarbek .Cytat:
.a Tój jaki dłuuuuuuugi i słodziutki ![]() ![]() , ja sięboję mojeo dłużej niż godz trzymać na spacerze. jestem przewrażliwiona.to jeszcze jedna fotka .
|
|||
|
|
|
#1328 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie chcę zapeszyć, ale chyba znaleźliśmy sposób na wieczorne zasypianie Pepe
Wczoraj zasnął po godzinie słuchania, trochę się buntował, ale się udało.Dzisiaj włączyłam muzykę już przy karmieniu. Na koniec butli już przysypiał, potem bez problemu dał się położyć do łóżeczka, a teraz śpi Wprawdzie trwa to wszystko od 20, ale warto byłoSiedzę sobie z lapkiem na łózku, koło jego łóżeczka i puszczam muzykę. Mleko mam już na noc odciągnięte i chyba wcześniej się położymy, bo każda minuta snu na wagę złota
|
|
|
|
#1329 |
|
Wtajemniczenie
|
A to nasz Pepe
|
|
|
|
#1330 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.najważniejsze to byc dobrej myśli.... musze pr zeczytac co to ten skok rozwojowy - mój własnie ma 5tyg. Cytat:
.oj słicznosci słodkości .
|
||
|
|
|
#1331 |
|
Moderatoreska
|
Cudowne dzieciaczki dziewczyny, każdy wyjątkowy
![]() To i ja pokażę moich łobuziaków ![]() Część z was już widziała te zdjęcia. |
|
|
|
#1332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czesc obkupilam sie na chrzciny w Ryłko za jedyne 350zł z bielizną ![]() caly dzien pracowalam padam na twarz mala w dzien spala tylko 5h po kapieli zasnela mi na raczkach wyszly jej potowki, kapalam ja w Kalii przytyla w tydzien 270g wazy 4170g 1200g w 6 tygodni jutro konczy 6 tygodni i wczoraj zapodala mi rano 2 prawdziwe usmiechy przed jedzonkiem jestem gruba jak wieprz odchudzam sie tesknie za wami o nie mam czasu z wami pisac w dzien ![]() ewesko slodkie maluszki
|
||
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Nam Bio-Gaia na nic nie pomogła. A tania nie jest
![]() A może coś na sen ![]() Serio - co zrobić, żeby dziecko spało?
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytaj, mi to pomoglo http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/z...ac,156_79.html |
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
![]() Moria, mimo ciężkiego dnia to jednak jakiś postęp u Was i tego się trzymajmy Dziewczonka, współczuję atmosfery z teściową, zaciskaj mocno zęby ![]() Martulko, jaki cudny Twój Adrianek Agnieszko.M, rozumiem, co czujesz! Hania jutro kończy 4 tygodnie! Czyli przestaje być noworodem ![]() Antosiek przeuroczy! Jaki wielki bodziak się wydaje na tym maluszku Matall, trzymam kciuki za Was, ciągle tak samo mocno! Dobrze, że Mama jest. Może odpoczniesz też trochę Anula, możesz brać paracetamol Ewesko, Anulinko, Moniqac, przystojniaki te Wasze chłopaki U nas nocka była ciężka, coś zaszkodziło i mi i Hani i trochę brzuchy nam dokuczały Ale dzień był super! Hania przez prawie 2 h siedziała sobie w leżaczku, czasami do Niej mówiłam, słuchałyśmy muzyki, ja sobie ogarniałam chatę, krzątałam się, a Ona spokojniutko rozglądała się, nasłuchiwała, coś tam sobie mruczała Natomiast strasznie rozbeczała się po kąpieli, pewnie zimno się Jej zrobiło. Kiedy Ją ubrałam, to potem zanim położyłam spać, musiałyśmy się poprzytulać, żeby się uspokoiła. Od 21:00 śpi, jak Aniołek |
|
|
|
#1336 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieeeeń Dobryyyy
![]() Agnieszki, monia, anulinko, ewesko! Chłopcy cudowni ![]() Matall może i skok ale ona mi tak "skacze" od 10 dnia życia ![]() U nas też trochę lepiej w nocy ale zawsze pobudka trwa 2-3h z tym, że udaje się do łóżeczka odłożyć a w dzień ni huhu ![]() moniqac P.S. Mamy te same bodziaki z MC – moje ulubione ![]() Jutro idziemy do ostatniego pediatry w sprawie jej zachowania, zasięgnąć kolejnej opinii a później odpuszczam poszukiwania, będę ją karmić UU i dokarmiać mm bo już mi się laktacja mocno obkurczyła ![]() mary „senkju” Hehe, mój TZ też o tym już myślał i o robocie, który chodzi z dzieckiem na ramieniu
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-05-31 o 08:45 |
|
|
|
#1337 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ja dzisiaj będę wyglądać jak zombi Dają mi ostatnio popalić, ale nie wstaliby tak wcześnie gdyby nie katarek. Dziś już jest bardzo ciepło, a ma być upalnie. Mam nadzieję, że dziś przyjdą juz te parasolki bo jak wyjść popołudniu bez nich na dwór. |
|
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
hej, mi dzis maly dal spac kolejny dzien, jestem w szoku, wiec ewesko wspolczuje, my na dworze jestesmy praktycznie caly dzien do domu tylko przychodzimmy zmieniac pampersa
teraz wlasnie ciagnie butle i patrzy na mnie tak
|
#1339 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
![]() śliczne te Wasze dzieciaczki są
|
#1340 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.
Miłego dzionka dla wszystkich mamuś i dzieciątek. Mało marudzenia, dużo spania i radości. Wczoraj śniły mi się te Wasze maluszki.
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za nami wczoraj pierwsza kolka. Jestem na 100% pewna, ze to kolka, bo tego krzyku nie da sie pomylic z niczym innym. Obie plakalysmy, ona z bolu, ja z rozpaczy. Po dwoch godzinach padla i spala prawie 5 godzin. Jestem zrozpaczona, jak to bedzie dalej tak wygladalo, to ja sie wykoncze z tego smutku, nie od noszenia jej, bo to akurat nie problem, mimo, ze plecy bola. Serce peka jak to malenstwo cierpi Dzisiaj kolezanka ma mi dac jakies kropelki.Jakby tego bylo malo - mam zolty katar, pelne zatoki i bolace gardlo. Podchodze do malej w maseczce, ale to pewnie i tak nic nie da. Nie mam sily, glowa mnie boli strasznie, a musze dawac rade przy niej. Ona jak na zlosc nie chce dzis spac, a ja ledwo chodze. |
|
|
|
|
#1342 | |||||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
.maluszek dzisiaj postanowił mamie troche odpuścic i po dojedzeniu po UU mm zasnął ). dzisiaj za to już jestem po kąpieli, śniadanku, wyregulowaniu brwi, pranie wstawione, poczekalnia przeczytana, odchowalnia też i zaraz lecę robić paznokcie .nocka ok. po kąpieli jak zwykle nie chcialao mu się jeść, tylko spać, więc go nie męczyłam bardzo, potem pobudka o 0.00, 4.00 i 7.30. tylko kurcze mi ulewa ciągle .Cytat:
.Cytat:
.super grzeczny maluszek Ci się Kochana trafił. ja wczoraj w prezencie dostałam, a właściwie Szymek dostał leżaczek-bujaczek fisher price , nie mam baterii ale myślę, że moge go spróbowac położyc i obczaić czy mu się podoba.a co do kąpieli to spróbuj grzejnikiem odrobinkę złamać temperaturę w pokoju gdzie ją kąpiesz - ja tak zaczęłam robić i czasem jest mniej krzyku po wyciągnięciu z wody. Cytat:
.Kochana, nam się wydaje że świat nam stanął na głowie po pojawieniu się maluchów, a co dopiero im . ja wierzę, że Iguli po prostu bardzo brakuje bycia w brzuszku i poczucia bezpieczeństwa, dlatego ciagle chce przy Tobie być. wyreguluje się to, ale co się Ty Kochana namęczysz psychicznie) to Twoje za dzisiejsza wizytę. daj znać.Cytat:
ja się właśnie zastanawiam jak iść bez parasolki ale spróbuję. Cytat:
.oj mały się obudził. lecę - miłego dnia Kochane. |
|||||
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne te nasze chłopaczki
Gabrysia będzie miała w kim wybierać ![]() Dzień dobry ja kulam już ciastolinę od rana, Gabrysia śpi na brzuszku od 5,30 noc spokojna, dzień zapowiada się gorący ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- moria Ty się wykończysz dziewczyno !!!! alergeny rzeczywiście długo się utrzymują, trzeba czekać parę tygodni żeby rzeczywiście zobaczyć czy to alegria na białko ... a po butli z Twoim mlekiem jest spokojniejsza ??? |
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wykończona jak nigdy
![]() Po ciężkim dniu mieliśmy ciężką noc. Tż się źle czuł (niewyspanie potęguje chorobę), Edzik nie chciał spać, ja półprzytomna. Skończyło się na tym, że nie pamiętam jednego karmienia. Tż twierdzi, że się wybudziłam i dałam małemu cyca, a potem zasnęłam - serio czarna dziura. A potem tż usnął z małym i tak sobie nieświadomie spaliśmy we trójkę. Mały budził się 3 razy w nocy (normalnie raz się budzi ).Teraz buja się w leżaczku, żebym mogła zjeść śniadanie. ![]() Może ta położna dziś będzie i coś wymyśli??
|
|
#1345 |
|
Moderatoreska
|
Ciężka, ciężka nocka ale kawka postawiła mnie na nogi.
Ja nie mogę być cały dzien na dworze, muszę posprzatać, obiad synalkowi ugotować, że jak wróci głodny ze szkoły, będzie mógł sobie pojeść, no i nie wyobrażam sobie tego tachania wózka na górę tylko na zmianę pieluszek. Zazdroszczę tym którzy mają ogródki i mieszkają w domku a nie bloku. |
|
|
|
#1346 | |
|
Rozeznanie
|
Cudny jest
Cytat:
Twój synek też cudowny Kochany jest I jak tu się nie zakochać w tych maluszkach? Wszystko inne staje się przy nich jakieś takie nieistotne |
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie
Strasznie mi Was brakuje , ale czasu brak na pisanie W końcu udało mi się tu wejść, więc szybciutko napiszę co u nas.Dopiero co pozbywam się baby bluesa . Nie spodziewałam się, że mogę wpaść w czarną dziurę. 2 ostatnie tyg. były fatalne , a tak starałam się tej mojej rozpaczy nie pokazywać. Nawet nie spodziewałam się, że to aż tak widać![]() No ale już lepiej, dużo lepiej. A co do Malutkiej - to dziecko, które nie śpi . Bez kitu - w dzień śpi łącznie maks. 2-3 godz. . Ciężko mi zorganizować czas, posprzątać, ugotować . I szybciutko przyzwyczaiła się do noszenia na rękach - jak ją odłożę to wrzeszczy jakby miała kolkęNo i uspokaja ją dźwięk odkurzacza ![]() Wieczorami też ciężko ją położyć - z reguły zasypia o 22-23, wstaje na jedzonko ok. 1, 4 i 7. Nad ranem biorę ją już do naszego łóżka, po wcześniejszych karmeniach odkładam do łóżeczka. Jesteśmy na karmieniu mieszanym. Swojego mleka nadal mam jak na lekarstwo, więc podstawą jest MM. Przez chwilę mieliśmy straszny problem z ulewaniem - fontanna była . Teraz już jest ok. ale czasami Mała strasznie się krztusi, dławiNo więc Mała jest strasznie absorbująca, a ja chodzę w dzień jak neptyk. Marzę o tym, żeby się wyspać . Aha - nadal nie lubimy się kąpać . Kąpiemy się zatem szybciutko i co 2 dni. Kikut pępuszka odpadł nam w zeszły poniedziałek. A ja na siebie patrzeć nie mogę. Wyglądam jak kaszalot , co oznacza że mam 15 kg nadwagi Buziaki Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-05-31 o 12:28 |
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Była u nas położna.
Skierowała nas do neurologa - podejrzewa wzmożone napięcie mięśniowe. I powiedziała, że wyglądam źle... Że mam przezroczystą skórę. Ale jak posiedziała pół godziny z nami, to stwierdziła, że się nie dziwi, że jestem w takim stanie...
|
|
#1349 | ||
|
Wtajemniczenie
|
eweska współczuję ciężkiej nocki
![]() A z domkiem to fakt, to jest duża wygoda. Ja bym chciała mały ale własny Dziewczynki, ja to się boję, że mnie sąsiedzi za jakiegoś lenia mają bo wyszłam z mieszkania z wózkiem raz - jeden jedyny raz a Iga już 5 tyg. ma No ale nie idzie inaczej, próbuję w domu przy otwartym balkonie i oknach jeździć ale to jej nie usypia a leżeć spokojnie to ona nie potrafi i płacze, no to na co mi takie męczarnie. Cały czas śpi tylko na rączkach i w taką pogodę jak teraz to jest dodatkowo kłopotliwe bo obie jesteśmy spocone jak ... no nie jak konie ale jak klacz i źrebiątko ![]() Nie wiem czy mogłabym ją już teraz w samym pampersie trzymać? Cytat:
No to już nie wiem, może ta lekarka jutro coś mi poradzi, to jakaś super pediatra z polecenia ![]() Wysypka jej niby zeszła od kiedy dajemy jej pepti ale jest też kilka nowych krostek No a jeśli chodzi o problemy brzuszkowe to zmiany nie ma, krzyczy po każdym jedzeniu i pomaga tylko noszenie na ramieniu i chodzenie a czasem bujanie w rączkach na boki. Po butli z moim pokarmem nie ma różnicy, wczoraj i dziś zauważyłam, że ona się złości w trakcie jedzenie gdy coś jej się w brzuszku przewróci, tak że aż ja słyszę jak zabulgocze coś albo tak pyknie. Wtedy niezależnie czy ma cyca czy butlę to się rozpłakuje na chwilę po czym znów szuka, robi 2-3 łyki i znów płacz i tak w kółko. Ale ona wtedy chyba nie jest już głodna tylko chce sobie pociumkać aby ból uśmierzyć i się uspokoić. No i właśnie butla jest o tyle lepsza, że wiem ile zjadła i po 120ml nie powinna aż tak zapalczywie domagać się jedzenia więc ją ponoszę i uspokoję a przy UU nie wiem czy płacze bo zmęczona, bo boli czy dlatego że głodna Rozpoznaję już niby jej płacz ale przy każdym ona sygnalizuje mi głód, rączki do buzi i szuka syska, czasem nawet tak charakterystycznie pokasłuje ale w takich momentach gdy podaję jej nawet butlę to ciumka-płacze-ciumka-płacze...Niestety nie mam jak odciągać sobie pokarmu więc ją przystawiam bo odciągając raz rano kiedy jest TŻ, raz po południu i raz w nocy (tylko tyle aby ulżyć UU) to ja od razu mogę krzyżyk na tym moim karmieniu postawić. Nie wiem czemu się tak zaparłam ale tak mi żal, chcę ją karmić ale nie chcę męczyć i nie wiem co lepsze/gorsze. Matczyny instynkt podpowiada mi, że mam karmić i nawet po cichu przed TŻ'tem ja karmię bo on uważa, że nic nie wyjdzie z tego naszego testu, i że tylko butlę powinna dostawać ![]() Cytat:
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
listopadowa Łączę się z Tobą w bólu. Edzik śpi w dzień max. 2 godziny - kupiłam chustę, ma być dziś - może zacznę jeść normalniej
![]() A że nie mam czasu jeść, to już mam 65kg czyli 3kg mniej niż przed ciążą. I stale chudnę. Niedługo zniknę Swoją drogą głodna jestem. Co tu zrobić, żeby zjeść?? ![]() moriato za leżaczek ![]() Edzik śpi Niespokojnie, ale jednak
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-05-31 o 13:04 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

Nawet nie wiecie ile bym dała, żeby móc z nim zostać w domu, ale niestety nas na to nie stać i po macierzyńskim muszę wracać
A tak mi z nim cudnie
Ładna pogoda, wszystkie mamy na spacerki wyruszyły.
za wagę.
.
.

.

Ale dzień był super! Hania przez prawie 2 h siedziała sobie w leżaczku, czasami do Niej mówiłam, słuchałyśmy muzyki, ja sobie ogarniałam chatę, krzątałam się, a Ona spokojniutko rozglądała się, nasłuchiwała, coś tam sobie mruczała
i o robocie, który chodzi z dzieckiem na ramieniu