|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX
Cytat:
Pozostają adidasy, są dosyć zgrabne.
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam teraz baleriny na lekkiej koturnie i zupełnie inaczej się prowadzi. Jak pierwszy raz je ubrałam to miałam wrażenie, że nic nie naciskam.
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie się najpierw pytał czy miałam styczność z autem itp pewnie wszystko zależy od instruktora
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co ja wiem, to też odrazu na miasto i tego się cholernie boję
Matko muszę dać radę!!
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A żeby sprawdzić koordynację ruchów to na kursie mówiono nam że trzeba jednocześnie wskazującym lewej ręki uderzać po stole w górę w dół, a wskazującym prawej ręki przesuwać w prawo i w lewo; jak nam wychodzi to znak że damy radę.
|
|
#1296 |
|
Zadomowienie
|
dodaja mogą być i trapery
grunt, żeby buty były wygodne i miały na tyle miękkie podeszwy, że bez problemu wyczujesz sprzęgło, hamulec i gaz. Mi się źle jeździ w zimie, właśnie dlatego, że w zimowych butach podeszwy zwykle są grubsze, twardsze i w ogóle ble.Paulunia myślę, że nie ma co się narzucać. Może zatęsknią w końcu za małą albo coś zrozumieją. Chociaż to przykre, że dziadkowie nie tęsknią za małą i nie chcą jej odwiedzać ![]() Prawie posprzątałam chatę zostało mi jeszcze wyjęcie naczyń ze zmywarki i włożenie nowych do mycia oraz przygotowanie mięsa, a potem tylko czekam na info od TŻ, że jedzie do domku, to zacznę robić obiad. Mamy dzisiaj kurczaka po hawajsku z Knorra, zobaczymy co to - chociaż ja już zrobiłam modyfikację na wstępie, bo nie dam cebuli ;-) a mięso chcę wsadzić do soku z ananasa i doprawić trochę zmielonym imbirem.TŻ mi dzisiaj załatwił świadectwo pracy ze starej pracki, więc jutro podrzucę do kadr, bo pozostałe papiery dzisiaj zawiozłam no i podpiszę umowę mam nadzieję, bo dzisiaj kadrowe jeszcze nie dostały wszystkiego 'z góry' i nie mogły mi nic dać. |
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
ja w balerinkach jeździłam
miały płaskie podeszwy i dość cienkie i mi osobiście się najlepiej jeździło czasem też jeździłam w takich jakby sportowych balerinach z Pumy takich zamszowych
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też pytał. To mu powiedziałam, że gdyby nie zajęcia teoretyczne wcześniej nie wiedziałabym który pedał jest do czego. Uśmiechnął się szeroko i stwierdził: no to będzie wesoło. ![]() Fajny gość mi się trafił na początek, a później mimo iż wydawało mi się to niemożliwe, trafił mi się jeszcze lepszy.
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobno ten z którym mam jeździć jest naprawdę rzeczowy facet i na to też liczę, że nie zniechęcę się po pierwszym razie
|
|
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój pierwszy instruktor był młody i nie krzyczał, a drugi był stary i krzyczał i o wszystko mnie opieprzał, więc kiedyś nie wytrzymałam i mu powiedziałam, że to moja kasa i bedę zdawać tyle ile chcę i nie życzę sobie krzyków. I się uciszył
|
|
#1301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płacisz nie małe pieniądze, więc możesz wymagać w razie potrzeby. Dobrze dopasowany instruktor to już cześć sukcesu. Nie ma nic gorszego niż stres związany nie z samą nauką na kursie, a z kontaktami z jakimś imbecylem (od którego jakby nie patrzeć dużo zależy). ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1303 |
|
Zadomowienie
|
Przez golden będę mieć nowy nałóg kwiatowy
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
dodaja nie martw sie
instruktor ma odpowiednie pedały aby reagowac i zeby jazda byla bezpieczna takze luzik![]() Ja od razu jechalam na miasto, ale z racji tego, ze mozna powiedziec ja potrafilam juz jezdzic samochodem ![]() ale mi sie dzien dłuzy jeszcze 45min
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
O a czego szukasz>?
|
#1306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dodaja dobrze będzie, choć ja mimo iz mam prawko na myśl o prowadzeniu płakać mi się chcę. Ale z instruktorem jezdzić lubiłam, kwestia tego, że po zdaniu już nie jezdzilam a teraz panicznie się boję ![]() Zrobiłam 8 min strech i chyba pokocham ćwiczenia, bo zaczęłam legs i ledwo dałam radę(spróbuje wieczorem). Trzeba coś z tym zrobić, bo odkąd biorę tabletki anty, jak ścisnę nogę to widać celluit i skóra nie jest taka super jak była, kawa na pewno tez nie pomaga Robię projekt wreszcie, bo ciągle mnie coś odciąga. Witam nowe dziewczyny na wątku
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#1307 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super rozumiem, ze juz wszystko zaplanowała co i jak?mogę zapytać czy się zajmujesz? ![]() Cytat:
+klimatCytat:
![]() pamiętam jak ja się bałam dwa lata temu o tej porze poszłam na umówione miejce z instruktorem i on mówi, że mam wsiadać i mi pokazuje fotel kierowcy ja się pytam ale jak to ? że jak? co? a on, ze prosze wsiadać i przygotować ię do jazdy i poszedł do biura a ja stałam jak ten słup i nie wsiadłam on wychodzi i się mnie pyta czemu nie wsiadłam a ja mowie, że ja nie mam pojęcia jak odpalić samochód więc jak mam jechac a on się na mnie popatrzyl, zajrzał do kalendarza i zorientował się, że pomylił mnie z następną kursantką która też tego dnia miała przyjść na jazdy doszkalające![]() zawiózł mnie na plan i tłumaczył co i jak i który pedał do czego bo ja na teoretyczny nie chodziłam więc nawet tego nie wiedziałam i dopiero na drugiej godzinie wyjechałam na miasto i iiiiii wtdy już było SUPER!! adidasy albo trampki ![]() pierwsza w życiu wizyta u chińczyka zaliczona i było bardzo dużo i bardzo smacznie wiec na pewno nie jest to ottania wizyta dzięki Martuś |
||||
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pokonałam strach jeżdżąc sama do pracy autem i dzięki temu też dużo się nauczyłam. Bo zawsze jak z ojcem jeździłam to na mnie krzyczał że to nie tak, że tamto. A jak sama wsiadłam to musiałam sama mysleć, to nic że mi zgasł czy się przyciął. Także nie ma się czego bać, tylko próbować.
|
|
#1309 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to golden chyba je pokazywała ja tam nie znam się na kwiatach aż wstyd się przyznać także bardzo się cieszę, że mój storek żyje
|
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
Ja po zdaniu prawka od razu dużo jeździłam. Jak poszliśmy odebrać z TŻ moje prawko, to do domu już ja sama wracałam. Stres ogromny, bo elką jeździłam tylko po mieście i nie szybciej niż 50km/h a tu musiałam wyjechać prawie, że na autostradę. Po powrocie do domu mięśnie rąk i nóg miałam tak napięte, że aż bolały. A plecy całe mokre ze stresu
![]() W sumie teraz wreszcie będę sobie spokojnie jeździć po lokalnych drogach, w zasadzie przejeżdżając maksymalnie 5 ulic, a nie to co dawniej, z lokalnej drogi od razu na drogę szybkiego ruchu, autostrada, zjazd z autostrady i już w pracy i średnia prędkość na całej trasie w okolicy 120km/h. A po zmianie miejsca zamieszkania, to znowuż trochę lokalnych dróg, potem już przelotówka z miasta, więc jakieś 80km/h na liczniku było, potem zjazd na autostradę i tu zwykle 160km/h bo albo byłam już spóźniona i chciałam się spóźnić jak najmniej albo jeśli będę jechać wolniej, to się spóźnię. Na dłuższą metę było to ogromnie męczące ![]()
|
|
|
|
#1312 |
|
Rozeznanie
|
Nurek119 Jestem kierownikiem salonu firmowego GSM
![]() dodaja na pierwszą jazdę polecam ci adidasy Ja na pierwszą jazdę pojechałam na plac manewrowy, przez miasto. Byłam w szoku bo pierwszy raz zasiadłam na siedzeniu kierowcy i od razu na miasto....no ale dojechałam ! Ja miałam dwóch instruktorów. Pierwszy był starszy, tak około 50 lat miał i jak jeździłam po dołkach to mówił do mnie z wyrzutem, że mu zniszczę auto lub że będzie się musiał leczyć na kręgosłup więc zmieniłam na innego, młodszego i bardzooo miło wspominam dalszą naukę jezdy Powodzenia!
|
#1313 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj gdybym ja wypiła 3 piwka ![]() Ja rozpoczęłam kurs w lipcu 2006 r., pamiętam jak się stresowałam - 18-letnia gówniara wtedy ze mnie była ![]() Cieszę się, że zdecydowałam się na kurs w klasie maturalnej, teraz sądzę że tak szybko nie zrobiłabym prawa jazdy. Jeździłam z genialnym instruktorem, miał świetne podejście, kazał mi zwracać się do niego po imieniu (pewnie zaważył na tym także jego wiek ok.32 lat).Potrafił nauczyć, można było z nim interesująco porozmawiać, przede wszystkim jeżdżąc z nim nie odczuwałam stresu czy jakiegokolwiek napięcia. Zdałam za 2 razem ![]() Powodzenia Ci życzę jutro, głowa do góry. Będzie dobrze, zobaczysz ![]() Potrzeba tylko trochę czasu, by opanować auto-bestię ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
Ja byłam hardcorem i wyjechałam na miasto w pierwszym dniu jazd ![]() Tyle, że moje miasteczko liczy 30 tys. mieszkańców, nie ma więc takiego ruchu jak w stolicy ![]() O dziwo dałam radę ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
Mój instruktor też stwierdził, że na co mamy czekać i po co odwlekać to jeżdżenie po mieście ![]() I wyjechałam
|
|||
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy -około 40-stki straszny cham i zmieniłam na lepszy model ![]() drugi- około 50 - bardzo sympatyczny i cierpliwy był do mnie jak anioł hehe ![]() no ale ja nie zdałam za 1, tylko za 6 razem ![]() trochę się muszę wytłumaczyć- uczyłam się jeździć latem, a szkoła jazdy tak mnie wyszykowała, że zdawałam dopiero zimą i to w dużej mierze miało wpływ, tym bardziej, że zima była jak na złość wyjątkowo śnieżna i śliska
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-05-31 o 16:20 |
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale zdałam i dziś jeżdżę na co dzień. Jednak przez pierwsze pół roku jeździłam ze strachem w oczach
|
|
#1317 |
|
Raczkowanie
|
Hej, troszkę się przypomnę: mam 26 lat, męża, na razie dzieci nie mamy, ale powoli będziemy myśleć nad powiększeniem rodzinki. Mieszkam w stronach Dudi i Snowdrop,- woj. świetokrzyskie.
Ostatnio moim hobby stało się gotowanie i pieczenie, gromadzę sobie przepisy na wszystko desery, obiady, placki itp. Zawsze też staram się dekorować jakoś dania, żeby ucieszyć oko i podniebienie. Ogólnie sprawia mi to wielką frajdę, chociaż talentu artystycznego nie posiadam. Może kiedyś założę blog poświęcony tematyce kulinarnej.Witaj Lilo!!![/B] Dudi również bardzo się cieszę, że dostaliście kredyt. Większa przestrzeń, remoncik, zobaczysz jak odżyjesz mając więcej miejsca.Dodaja ja też polecam Ci adidaski na jazdy. Pamiętam, że mnie instruktor ochrzanił za to, że nie miałam adidasów tylko baleriny, ale swoją drogą on czepiał się wszystkiego, krzyczał w trakcie jazdy na mnie, aż miałam świeczki w oczach. Wytrzymałam z nim 4 jazdy i stwierdziłam, że nie będę w takich nerwowych warunkach się uczyć. Zmieniłam go i to był dobry wybór. Tak ogólnie to jeździłam z dwoma instruktorami, żeby szybciej wyrobić godziny. |
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 razy wymuszenie pierwszeństwa, co nie było prawdą wg mnie ![]() chyba raz na parkowaniu już nie pamiętam, bo to już ponad rok temu było
|
|
|
#1319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lili no to ja jeszcze zdawałam starym systemem i na placu losowało się zestaw manewrów, które trzeba było wykonać i dopiero można było jechać na miasto. No masz prawo nie pamiętać skoro już z rok minął
To moja miłość mi karze codziennie czytać w twej twarzy. W jedynej twarzy, jak w trudnej księdze i coraz dłużej, i coraz więcej. Edytowane przez Lilo123 Czas edycji: 2011-05-31 o 17:06 |
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi jednak w balerinkach najlepiej szło i sportowych balerinkach Pumy najgorzej było, jak raz przyszłam w zimowych butach, mimo, że były płaskie to myślałam, że się popłaczę na tych jazdach- nic mi nie szło
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

Pozostają adidasy, są dosyć zgrabne.

10 minut i byłam na ulicy, a kolejne 5 minut później na jednym z największych skrzyżowań w Łodzi.

grunt, żeby buty były wygodne i miały na tyle miękkie podeszwy, że bez problemu wyczujesz sprzęgło, hamulec i gaz. Mi się źle jeździ w zimie, właśnie dlatego, że w zimowych butach podeszwy zwykle są grubsze, twardsze i w ogóle ble.

bo albo byłam już spóźniona i chciałam się spóźnić jak najmniej albo jeśli będę jechać wolniej, to się spóźnię. Na dłuższą metę było to ogromnie męczące