Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 14:00   #751
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ja myślałam o tym, ale zapomniałam poprosić o receptę i w sumie dobrze, bo jakoś Nadii kłucie nie rusza.
Plastry są bez recepty.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:08   #752
traicionera
Zakorzenienie

ja chciałam
ten krem akurat, bo potem plaster odrywać- jakoś nie lubię
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:28   #753
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
czesc mamuski dzieki za pocieszenie ale wczoraj mialam sygnal ze nie wygladam za dobrze, spotkalam znajoma babke ktora nie widzac wozka zapytala mnie ile jeszce do rozwiazania? a ja jej malego pokazuje a ta w szoku mi mowi zobacylam brzuch to pomyslalam ze jesze pani nie urodzila ...
Ale laska maly sliczny przystojniacha

My po szczepieniu biedna mala strasznie sie rozplakala ale wzielam ja na rece i do wozka i zasnela... Teraz lezy w hustawce i podziwia palak hehehe

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
my już po spacerku i to krótkim bo nie wiem jak u was ale na śląsku jest koszmarnie, Nadia tylko w bodziaku a i tak zapocona cała, nawet nie wiecie jak ja się ciesze że nie jestem teraz w ciąży, chyba bym zwariowała

no a jakbym nie karmiła to co?? świat by się zawalił czy jak ??
Kurcze jak my z mala w tych 30-40 stopniach damy rade to nie wiem;p... chociaz ludzie zyja w takich temperaturach i sa ok.

Ja karmie butla i swiat jeszcze caly

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:38   #754
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość

Kurcze jak my z mala w tych 30-40 stopniach damy rade to nie wiem;p... chociaz ludzie zyja w takich temperaturach i sa ok.
To jest kwestia przyzwyczajenia organizmu. Podobno w takich temp krew się rozrzedza. Moja szwgierka mieszka w L.A. i mówi, że jak jest 20 stopni to ona w golfie chodzi bo dla nich to zimno jak byla tu w zimie na dwór nie wychodziła

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:41   #755
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
To jest kwestia przyzwyczajenia organizmu. Podobno w takich temp krew się rozrzedza. Moja szwgierka mieszka w L.A. i mówi, że jak jest 20 stopni to ona w golfie chodzi bo dla nich to zimno jak byla tu w zimie na dwór nie wychodziła
To rawda TZ mama jak tu przylatuje i jest 20C to mowi ze jej zimno hehe

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:00   #756
traicionera
Zakorzenienie

kurcze, tak gorąco jest, ze się zastanawiam, czy malej do pampka nie rozebrać
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-31, 15:20   #757
agus87
Zakorzenienie

witajcie

mam problem z uszkiem oli

ona ma manie spania na prawym boku
i nie dosc, ze wokol prawego ucha ma najwiecej potowek
to zaczelo jej z wierzchu ropiec uszko
i ta ropka nieladnie pachnie
smaruje tzn psikam octeniseptem, do tego przemywam woda
i czasem gazikiem leko przejade
co jeszcze
Stary 2011-05-31, 15:26   #758
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Kobitki, szok... Żyliśmy ciągle przekonaniem, że Mały ma skazę białkową a tu wczoraj odbieramy wyniki i co? Nie ma nawet śladu przeciwciał na krowie mleko To tłumaczyłoby skąd od czasu do czasu zaognia się wysypka mimo mojej zmiany diety, ale teraz już kompletnie zgłupiałam... W czwartek gastrolog, ciekawe co wymyśli
A dzisiaj hematolog, idziemy z tymi węzełkami, ściskajcie kciuki, żeby to nie było nic poważnego !
O, a gdzie robiliście takie badanie? To zwykłe pobranie krwi? Ile kosztuje i czy trzeba skierowanie? Ja póki co rzadko pozwalam sobie na mleko, chociaż pozwalam.

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
jestem przerazona ta waga. a tz sie wscieka ze pilnuje zeby nie jadl czesciej niz co 3 godz, wtedy to by bylo.
martwiw sie bo mały nadal na brzuchu nie chce lezec a ma juz2,5 mca
Ale czemu jesteś przerażona? Pediatra coś mówił, że za dużo? Mój jutro kończy 3 miesiące i waży nie wiele mniej niż Twój synek Od urodzenia mu przybyło już jakieś 3,6-3,7 kg.

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam.a to moj maluszek zdjecie robione przed chwilka
Śliczne

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Czesc kobitki!

Piekne mamusie jestescie, kurcze nooo!!!! No ale co sie dziwic - piekne dzieci, piekne mamy

Nino nadal bardzo marudny... To chyba nie sa problemy z brzuszkiem juz tylko cos innego i tylko problem w tym, ze nie wiem co... A moze rzeczywiscie to cos z moja dieta jest nie tak... Musze chyba siebie sama przetestowac...
Cudowne w tym wszystkim jest to, ze w nocy jest naprawde wspanialym dzieckiem i mamy tylko 2 pobudki

Pytanie mam teraz do mam uzywajacych marsupi i do Tity, ktora uzywa Bondolino:
czy te nosidelka sa tylko dla maluszkow czy pozniej mozna je uzywac dla starszych dzieciaczkow i odwracac je przodem do kierunku chodzenia rodzica?
Chcemy cos kupic ale jednak, zeby miala funkcje na przyszlosc
Bondolino jest do 20 kg, ale nie można w nim nosić przodem. (20 kg....przy niecałych 7 wysiadam....). Można w nim nosić na plecach dziecko. I nie ma rozmiarówki tak jak jak u dziewczyn, tylko jest pas który można zapiąć na dowolną szerokość, także jak rodzice są różnych gabarytów to żaden problem. Ale musisz sobie zobaczyć na stronie jakiejś. Ja oglądałam cały filmik instruktażowy Ogólnie zadowolona jestem i mały też, bo lubi z siedzącej pozycji oglądać świat i często zasypia w tym nosidle.

Cytat:
czesc mamuski dzieki za pocieszenie ale wczoraj mialam sygnal ze nie wygladam za dobrze, spotkalam znajoma babke ktora nie widzac wozka zapytala mnie ile jeszce do rozwiazania? a ja jej malego pokazuje a ta w szoku mi mowi zobacylam brzuch to pomyslalam ze jesze pani nie urodzila ...
Piękna dziewczyna z Ciebie
A my dzisiaj byliśmy w kilku miejscach i mały dzielnie to zniósł, co prawda zgłodniał i musiał go tatuś karmić, ale poza tym 2 h był bardzo grzeczny, a tak się bałam, że nie da nam nic ustalić

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:31   #759
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
mi też one nie podeszły Malwik non stop miała mokra dupkę, zostało nam pół paczki i nie wiem co z nimi zrobię. może będę zakładac jednego na dzień i je tak wykorzystam
a o tych sleep&play słyszałam dużo złego moja bratowa się pkusiła na jakąś promocję kupiła 2 mega paki i leżą sobie w kącie, ponoć nieziemsko przeciekają....no ale wiadomo każdemu co innego pasuję nawet tu na wątku u nas to widać
my lecimy na Dadach aktualnie i nie zauwazyłam że robią się twarde jak są nasikane
dziwne te nasze spostrzeżenia, te same pieluchy a u każdej co innego się z nimi dzieje

moja mama mnie denerwuje,sądzi że za cienko ubieram małą, dziś kazała mi nałożyc zwykłe dresy i bluzę ubrałam ja w rampersa to poleciała i przyniosła mi sweterek żeby jej nałożyć.
przecież ja bym ją ugotowała w tym dresie. teraz śpi ja patrzę a ta przykryła ją kocem n masakra i nic do niej nie dociera
oooooo wypisz wymaluj moja teściowa, ale ja Ją ostatnio gasze, bo ciocia ktora ma wnuczke też taką malutką jak Lenka mnie dopinguje w lekkim ubieraniu

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dzieci nie wolno nosić przodem mają wtedy nienaturalnie wygięty kręgosłup, jeżeli są przytulone do rodzina to plecki są zaokrąglone i tak powinno być. Jeżeli są starsze można wiązać je w chuście wiązaniem np 2x wtedy mają duże pole widzenia bądź na boku ( marsupi też ma taką opcję, na biodrze- jak dziecko jest starsze)

Boże jaki ukrop dzisiaj,tż zabrał małego na spacer, pod parasoleczką a budka odkryta, więc i słońce nie razi i ciekawość zaspokojona

przyszła ta duża mata z Tiny Love, jest cudowna w sobote chyba skoczymy nad jezioro i ją wykorzystamy
montii, nie denerwuj mnie z tym jeziorem!!!
ja to moge najwyżej miske na balkon wystawić i du... pomoczyć
w ogóle musze coś kupic na balkon jakis parasol, baldachim czy coś, bo jest poprostu patelnia!!
nigdy tak nie korzystałam z balkonu latem....
ma któraś z Was coś do polecenia ???

Cytat:
kasia, laska z ciebie ze fiu fiu !!!
a ta babe było kopnąć w dup.... stara jendza
a synek słodki
tak patrze ze tak strasznie daleko do siebie nie mamy, może umówimy nasze dzieci na randewu

Cytat:
Kasia trzeba się jej było spytać jakich kremów przeciwzmarszczkowych używa i niech zmieni bo nie działają

Ech skwar nieziemski, młoda w samym pampku, masakra
Noc do bani, obudziła się już o 0.30 i tak co 2-2,5 godziny i jeść, żarłok jeden.

W sobotę idziemy na szczepienie, ciekawa jestem ile młoda waży i mierzy
Stosowała któraś jeszcze oprócz niutki te plastry/krem Emla, bo tam jest, że u dzieci do 3 miesiąca nie stosować

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

może chciał popatrzeć

jejuuuuu padam z tego upału...
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:46   #760
diatoma
Zadomowienie

Tity dziękitroche mnie pocieszylas, tak jakos mi sie wydaje duzo.

wiecei co zauwazylam ze Tymek na spacerze jest mega spoocony, a od kilku dni mu zamontowalam poduszke,zeby nie mial tak na plasko. i podejrzewam ze poduszka tez robi swoje i dodattkowo ogrzewa, wiec wlozylam ja pod matearacyk i jest jakby lepiej, jest spocpony ale nie mokry.
my bylismy na spacerku tylko godzine, a i tak znalazlam miejsce w cieniu bo w sloncu jakas tragedia. teraz w domu jestesmy, wyskocyzmy na dwor jak tż wroci z pracy, bedzie troche chlodniej.na dworze zeywgo ducha nie ma, nawet na placu zabaw przed moim blokiem ktory zawsze jest pelen, pustki.
kasiapruszkow, ale z Ciebie zadbana babeczka ja to generalnie na luzie chodze, uwielbiam patrzec na kobiety z wozkiem tak elegancko ubrane.

ale sie pochwale co dziś odwaliłam, wrocilismy ze spacreru, wstawilam patelnie na gaz i zajelam sie Tymkiem, ii za jakies kilka minut cos smierdzi. poszlam do kuchni a tam sie pali! zapomnialam ze patelnia stala na takiej podkladce na kuchni platikowej... ipodplaililam gaz a tego spod patelni nie bylo widac;/ ale co zrobi, ugasilam pozar wywietrzylam i mam nadzeiej ze tż nic nie poczuje bo powie pewnie ze jestem glupia hehe,
wstawiam fotke z niedzieli, trosze nie wyspana ale co tam
tt2.jpgttt.jpg

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-05-31 o 16:00
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:53   #761
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
my już po spacerku i to krótkim bo nie wiem jak u was ale na śląsku jest koszmarnie, Nadia tylko w bodziaku a i tak zapocona cała, nawet nie wiecie jak ja się ciesze że nie jestem teraz w ciąży, chyba bym zwariowała
u mnie tez patelnia..;/
to nie moje klimaty, lubie pogodę ok 23 C

Cytat:
kurcze, tak gorąco jest, ze się zastanawiam, czy malej do pampka nie rozebrać
ja malemu rozebralam ;p lezał pod panelem godzinę na podkladzie z seni, w sypialni bo tu chlodno, gola dupka i heja

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
oooooo wypisz wymaluj moja teściowa, ale ja Ją ostatnio gasze, bo ciocia ktora ma wnuczke też taką malutką jak Lenka mnie dopinguje w lekkim ubieraniu

montii, nie denerwuj mnie z tym jeziorem!!!
ja to moge najwyżej miske na balkon wystawić i du... pomoczyć
w ogóle musze coś kupic na balkon jakis parasol, baldachim czy coś, bo jest poprostu patelnia!!
nigdy tak nie korzystałam z balkonu latem....
ma któraś z Was coś do polecenia ???

wiesz co my mamy parasol , tż musi balkon zrobic ( nowe kafle ) i tez tam bede malego dawac..mata+parasol a ja bede sie opalac..bo na dwor znim nie pojde w taka pogode;/

my na spacer skoczymy po 18 bo mam kilka rzeczy do kupienia, teraz bym byla cala mokra;/
maly lezal godzine pod panelem i 1,5 h spał cos mu sie poprzestawiało chyba i zaczął mi spać więcej...
ale zasnac musi przy mnie, sam nie ..

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

a co do tych plastrów to pediatra mi pow,że większy ból dziecku sprawia zerwanie go niż samo ukłucie.
bo skóra dziecka pokryta jest meszkiem i odrywanie nie należy do przyjemnych. no ale to zdanie akurat tej osoby

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:13   #762
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz co my mamy parasol , tż musi balkon zrobic ( nowe kafle ) i tez tam bede malego dawac..mata+parasol a ja bede sie opalac..bo na dwor znim nie pojde w taka pogode;/
montii, duzy macie ten parasol ??????

kurcze u Nas dalej oczka ropieją, żadnej poprawy a idą już 3 krople
Stary 2011-05-31, 16:19   #763
Krusiak
BAN stały

Normalnie rozpedze sie i przywale w sciane... Janek tak daje czadu tragedia... Dopiero usnal co go odkladalam z rak to ryk... Dalej jestem w pizamie i dopiero cos zjadlam bo najnormalniej w swiecie czasu nie mialam
Chcialam z dzieciakami isc na dwor ale taki ukrop to chyba lepiej nie wychodzic-a wy wychodzicie??

ps dziewczyny ide na makijaz permanentny oczu i brwi-miala ktoras z was takie cudo robione?? Bolalo?? ps chyba moge go zrobic jak karmie?

Edytowane przez Krusiak
Czas edycji: 2011-05-31 o 16:21
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:20   #764
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia, ty normalnie chcesz
taka laska z ciebie, ze szok
ślicznie wyglądasz, a jakie nóżki szczupłe
tracioneradzieki ja tylko brzuch mam okropny

Cytat:
haha Kasiu sorry za kolokwializm ale babeczką chyba pos,rało
wyglądasz super , śliczna młoda mama! a synek jest mega przystojniakiem
dzieki Monti

Cytat:
wyglądasz boskoo!!!!!!
a ta babka niech się schowa lepiej
synuś też przesłodki!!!!!
dziekujemyKasiu

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ale ślicznie wyglądasz!!! i synka masz przystojniaka
(chyba mamy takie same bluzy dla synków, ta niebieska w paseczki)
babka wyraźnie zazdrosna jest, nie zwracaj uwagi na takie komentarze
dziekujemy bluza z H&M oczywiscie

Cytat:
kasia bo ja naprawdę ci dupsko złoję ślicznie wyglądasz i szczerze to po twoich wypowiedziach stwierdzam że masz strasznie niską samo ocenę a niepotrzebnie bo ładna z ciebie laseczka i gdzie ty masz babo brzuch

synek słodziutki
no mam bardzo niska samoocene i nie potrafie z tym sobie poradzic poza tym z takim Tz i tesciowa to generalnie choroba sie tylko poglebia, ale dziekuje za mile slowa

Cytat:
Kasia trzeba się jej było spytać jakich kremów przeciwzmarszczkowych używa i niech zmieni bo nie działają
dobre dobre dzieki aja

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Piękna dziewczyna z Ciebie
dzieki bardzo

Cytat:
kasia, laska z ciebie ze fiu fiu !!!
a ta babe było kopnąć w dup.... stara jendza
a synek słodki
tak patrze ze tak strasznie daleko do siebie nie mamy, może umówimy nasze dzieci na randewu
dziekujemy iweczko musimy dzieciaki spiknac

Cytat:
kasiapruszkow, ale z Ciebie zadbana babeczka ja to generalnie na luzie chodze, uwielbiam patrzec na kobiety z wozkiem tak elegancko ubrane
ja nie jestem taka na codzien w sobote bylismy na slubie znajomych stad moj stroj malego tez ubralam bardziej eleganclko ale bylo chlodno i zarzucilam mu bluze, dopiero w niedziele moglam pyknac fotke w nowym bodziaku polo, ale dzieki

dziewczyny malemu utzrymuja sie krostki na buzi juz o kilku dni myslicie ze cos zjadlam czy to moze azs? bo zrobilo sie szorstkie pod palcem?
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:21   #765
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

wiecei co zauwazylam ze Tymek na spacerze jest mega spoocony, a od kilku dni mu zamontowalam poduszke,zeby nie mial tak na plasko. i podejrzewam ze poduszka tez robi swoje i dodattkowo ogrzewa, wiec wlozylam ja pod matearacyk i jest jakby lepiej, jest spocpony ale nie mokry.
my bylismy na spacerku tylko godzine, a i tak znalazlam miejsce w cieniu bo w sloncu jakas tragedia. teraz w domu jestesmy, wyskocyzmy na dwor jak tż wroci z pracy, bedzie troche chlodniej.na dworze zeywgo ducha nie ma, nawet na placu zabaw przed moim blokiem ktory zawsze jest pelen, pustki.
kasiapruszkow, ale z Ciebie zadbana babeczka ja to generalnie na luzie chodze, uwielbiam patrzec na kobiety z wozkiem tak elegancko ubrane.

ale sie pochwale co dziś odwaliłam, wrocilismy ze spacreru, wstawilam patelnie na gaz i zajelam sie Tymkiem, ii za jakies kilka minut cos smierdzi. poszlam do kuchni a tam sie pali! zapomnialam ze patelnia stala na takiej podkladce na kuchni platikowej... ipodplaililam gaz a tego spod patelni nie bylo widac;/ ale co zrobi, ugasilam pozar wywietrzylam i mam nadzeiej ze tż nic nie poczuje bo powie pewnie ze jestem glupia hehe,
Załącznik 3995016Załącznik 3995017
Diatoma, śliczna jesteś, a Tymo to ma Twój uśmiech

Cytat:
u mnie tez patelnia..;/

ja malemu rozebralam ;p lezał pod panelem godzinę na podkladzie z seni, w sypialni bo tu chlodno, gola dupka i heja

my na spacer skoczymy po 18 bo mam kilka rzeczy do kupienia, teraz bym byla cala mokra;/
maly lezal godzine pod panelem i 1,5 h spał cos mu sie poprzestawiało chyba i zaczął mi spać więcej...
ale zasnac musi przy mnie, sam nie ..

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

a co do tych plastrów to pediatra mi pow,że większy ból dziecku sprawia zerwanie go niż samo ukłucie.
bo skóra dziecka pokryta jest meszkiem i odrywanie nie należy do przyjemnych. no ale to zdanie akurat tej osoby
Mi się udało zrobić w pokoju przewiew, wiec da rade wytrzymać i spacerek tez wieczorkiem
właśnie sobie myślałam o tym, ze zawsze przy odrywaniu plastra bolą mieszki włosowe, sama nie lubię sobie odrywać, a co dopiero dziecku.

Kasia- wcale ci brzucha nie widać, a na pewno nie wyglądasz, jakbyś jeszcze nie urodziła, to skrajna złośliwość była.
Ja mam w pasie 82 cm, pod pasem jeszcze więcej i jakoś na razie muszę z tym żyć i tak juz trochę mi spadło dzięki ćwiczeniom i yerbie.

Krusiak- lepiej wieczorem, jak sie ochłodzi choć trochę.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-05-31 o 16:24
Stary 2011-05-31, 16:24   #766
diatoma
Zadomowienie

kasiapruszków, mojemu tez sie zrobily krostki w jednym miejscu, takie skupisko, i jest szorstkie, i pediatra wczoraj powiedziala zeby obserwowac, jak tego bedzie wiecej to przyjsc i obejrzy znow, a teraz kazala obserwowac. Tymkowi na sloncu sie krostkipojawiaja, ale ja mysle ze sie poci i dodatkowo obciera szyjka o kolniezyk albo dekolt i stad tez pod brodka krostki.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:58   #767
wanilia83
Zadomowienie

młoda znowu ma dzień śpiocha ale za to jak się obudzi to taka pogodna jest że szok, dawno taka nie była a jaka gaduła się z niej zrobiła, ciekawe po kim jak my z mężem jesteśmy z tych co wolą słuchać a nie gadać
miałam iść na spacerek ale zanosi się na deszcz i burzę

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Ja karmie butla i swiat jeszcze caly
no nie wiem, nie wiem a te trzęsienia ziemi, tornada itp to niby przez co

Cytat:
no mam bardzo niska samoocene i nie potrafie z tym sobie poradzic poza tym z takim Tz i tesciowa to generalnie choroba sie tylko poglebia, ale dziekuje za mile slowa

to czas uwierzyć w siebie bo jesteś b. ładna do tego radzisz sobie mimo przeciwności losu w postaci wszystkich lepiej wiedzących jak masz wychowywać swojego małego przystojniaka

diatoma
fajna laska z ciebie chociaż widać że troszkę zmęczona

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 17:04   #768
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
montii, duzy macie ten parasol ??????

kurcze u Nas dalej oczka ropieją, żadnej poprawy a idą już 3 krople
wiesz co taki plażowy kolorowy

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Normalnie rozpedze sie i przywale w sciane... Janek tak daje czadu tragedia... Dopiero usnal co go odkladalam z rak to ryk... Dalej jestem w pizamie i dopiero cos zjadlam bo najnormalniej w swiecie czasu nie mialam
Chcialam z dzieciakami isc na dwor ale taki ukrop to chyba lepiej nie wychodzic-a wy wychodzicie??

ps dziewczyny ide na makijaz permanentny oczu i brwi-miala ktoras z was takie cudo robione?? Bolalo?? ps chyba moge go zrobic jak karmie?
wychodze ale w godzinach ok 9-11 na jakies zakupy
i ok 17-20 jak jest chlodniej

Cytat:

fajnie sie prezentujesz a synek cud malina, jest przesliczny !!!!!

Cytat:
Diatoma, śliczna jesteś, a Tymo to ma Twój uśmiech

Mi się udało zrobić w pokoju przewiew, wiec da rade wytrzymać i spacerek tez wieczorkiem
właśnie sobie myślałam o tym, ze zawsze przy odrywaniu plastra bolą mieszki włosowe, sama nie lubię sobie odrywać, a co dopiero dziecku.
dobrze ze jedna czesc mieszkania mamy chlodna..bo w tej drugiej to istna sauna;/

ee maly dalej spi... krzyk bo jesc..ale pociumkał z 3-4 razy i spi dalej..chyba tylko pic sie chcialo..to nie moje dziecko
moze cos na noc szykuje hehehe

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:

u mnie grzmi ;/

[LEFT]
Stary 2011-05-31, 17:07   #769
Eirene1987
Zakorzenienie

hejo czytam was od rana dopiero mam chwilkę żeby odpisać i też pewnie na raty

moje dziecko mnie dziś zszokowało. spał w nocy 7godzin!!! normalnie aż parę razy na zegar patrzyłam i sprawdzałam z innym wstał o 4 potem o 6 i o 8 na dobre niestety rano wybrałam się z nim do lekarza bo przeokropnie charczał jakby miał katar... a tż chory to baliśmy się że mały się zaraził. no i strasznie ulewa a dzis to już w ogóle prawie wymiotował...okazało się że ma sapkę straszną i ona jest od tego ulewania bo jak mu się pokarm cofa to też nosem i potem to zalega w nosku i furczy. zmieniliśmy mleko na bebilon a.r specjalny dla dzieci ulewających i dostał viburcol czopki na brzuszek. to mleko jest gęstsze i kazała mi pediatra odciągać mojego mleka ile się da i mieszać z tamtym dolewać tyle ile ściągnę. no i odpukać od 11 raz tylko leciutko mu się ulało ale to przez to że mu się nie odbiło... zobaczymy mleko drogie ale może coś pomoże... powiedziała że daje mu tydzień na poprawę jak nie będzie to mam przyjść i będziemy stosować dietę eliminacyjną... ale nie wiem o co jej chodziło a nie zapytałam...

potem przyjechaliśmy mały znów po wizycie babki na górze zaczął się drzeć jak opętany ja nie wiem... oczywiście przyszła a akurat mój tato go nosił i ona do niego - co ty tak Oli płaczesz dziadek ci coś krzywdę robi?
nie wiem myślała że to taki świetny żart?? oj się zdenerwował tata...

Cytat:

dzięki
ciekawe, czemu Oli tak na babcie zareagował
no widzisz jakieś takie oczy ma...

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Kobitki, szok... Żyliśmy ciągle przekonaniem, że Mały ma skazę białkową a tu wczoraj odbieramy wyniki i co? Nie ma nawet śladu przeciwciał na krowie mleko To tłumaczyłoby skąd od czasu do czasu zaognia się wysypka mimo mojej zmiany diety, ale teraz już kompletnie zgłupiałam... W czwartek gastrolog, ciekawe co wymyśli
A dzisiaj hematolog, idziemy z tymi węzełkami, ściskajcie kciuki, żeby to nie było nic poważnego !

trzymam mocno a z tą wysypką to od mleka tak krowiego? bo nie skumałam

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
ja też mam z tym problem czasami np. ostatnio puka do drzwi babka z administracji i pyta czy są rodzice w domu
ja też mam tak ale się cieszę - dluzej będziemy młode i piękne

Cytat:
super

Cytat:
moja mama mnie denerwuje,sądzi że za cienko ubieram małą, dziś kazała mi nałożyc zwykłe dresy i bluzę ubrałam ja w rampersa to poleciała i przyniosła mi sweterek żeby jej nałożyć.
przecież ja bym ją ugotowała w tym dresie. teraz śpi ja patrzę a ta przykryła ją kocem n masakra i nic do niej nie dociera

moja już zrozumiała że to ja mam do gadania jak małego ubierać i się pyta zawsze co mu ubrac itd

Cytat:
może zależy od składu moczu masz twardą wodę dziecko ma twardą pieluchę masz miękką to dziecko sika na miękko, matko ale głupotę wymyśliłam sorki to przez ten upał mi bije

hehe chyba mówisz o mojej ciotce która wieku 3 miesięcy dawała wnukowi rosół a wieku 5 schabowego (przemielonego we własnych ustach) i kromkę chleba bleah
padłam
a ten kotlet... jej aż mi się na wymioty zebrało...fuuuj...

Kasiapruszków śliczna z ciebie dziewczyna i mały przystojniacha

Cytat:

super chłopak
no nieźle nieźle zakręcona mama

ja dziś się potknęłam z malym jak wchodziłam po schodach na górę tata wyleciał zaczął sie drzeć na mnie a ja tylko się potknęłam a huku narobiłam że masakra ale sama się wystraszyłam i Oli też

Iza u mnie to samo co Montii wszyscy się dziwią że jeszcze piersią karmię przecież mały ma już 2 miesiące... nienormalni jacyś...,. co to kogo obchodzi każdy robi jak uważa głupie pytania jakieś chyba trzeba odpowiadać : nie... mlekiem...

durni ludzie i tyle. ja tam nie mam zamiaru się tłumaczyć to moja decyzja nawet jak skończę karmić nie będę się nikomu tłumaczyć że pokarmu nie miałam itd... po prostu nie i tyle.

dobra idę ściągnąć mleczko przedtem ściągnełam 100ml

diatoma
też laska z ciebie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-05-31 o 17:09
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 17:26   #770
marsylia
Wtajemniczenie

Witajcie

dziękujemy z Frankiem za miłe słowa

u nas na dworze też ukrop, ale w domku fajnie mały w skarpetkach i rampersie, a rano nawet mial pajaca, bo u nas jest z 22 stopnie maks, a na zewnątrz z 30. jak ja kocham to nasze mieszkanie
Przypomnialo mi sie jak bylam na spacerze jak byla moja mama i bylo z 25 st Franek w body i tetrówce, a minął nas wózek gdzie dzieciak mial welniana czapke taki dres polarowy na górze i caly przykryty grubym kocem, jeszcze kilka dni potem nie moglam tego przezyc.

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość

Poradzicie coś jak nie schudnąć bardziej? Zostały mi 3 kg i bardzo chciałabym, żeby zostały na zawsze. Przynajmniej moja ulubiona spódnica ze mnie nie spada ;D
Mam ten sam problem, waże równe 50 kg, wiec zostalo mi niecale 1,5kg sprzed ciąży i t0 bedzie masakra jak dojde do tej wagi. Zawsze wazylam 51 i najlepiej sie czulam z tą wagą, a przed ciążą chyba tak schodlam przez euthyrox.
Dziewczyny które macie problemy z niedoczynnoscia, Wasze maluchy mialy robione tsh?

Cytat:
Castia jak moja teściowa siły do niej nie mam. Była u nas pierwsszy raz i tragedia bo Franek ma chlodne raczki, potem chciala jakiś becik czy bolerko dać, ale tz nie wzial jak byl u niej, no i jeszcze kilka razy dzwonila ze Franka boli brzuch od tych chlodnych rak, ze rozmawiala z jakas dziewczyna co ma dwojke dzieci i powiedziala ze sie nam maly rozchoruje Potem przyjechala drugi raz i znowu ten sam temat - ona jest niezniszczalna Jak sie spotkamy to powiem jej co ortopeda nam mowil o beciku i zawijaniu dziecka, w ogole ona mi mowi ze Franek tak dziwinie wyglada i ona nie wiedziala czemu a teraz wie - bo jemu tak wszystko wisi.. rece nogi, zamiast zawiniete w becik no to jej mowie: faktycznie dziwnie - calkiem jak czlowiek.

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Czesc kobitki!

Piekne mamusie jestescie, kurcze nooo!!!! No ale co sie dziwic - piekne dzieci, piekne mamy

Nino nadal bardzo marudny... To chyba nie sa problemy z brzuszkiem juz tylko cos innego i tylko problem w tym, ze nie wiem co... A moze rzeczywiscie to cos z moja dieta jest nie tak... Musze chyba siebie sama przetestowac...
Cudowne w tym wszystkim jest to, ze w nocy jest naprawde wspanialym dzieckiem i mamy tylko 2 pobudki

Pytanie mam teraz do mam uzywajacych marsupi i do Tity, ktora uzywa Bondolino:
czy te nosidelka sa tylko dla maluszkow czy pozniej mozna je uzywac dla starszych dzieciaczkow i odwracac je przodem do kierunku chodzenia rodzica?
Chcemy cos kupic ale jednak, zeby miala funkcje na przyszlosc
Anessa a jak on odbija? bo u nas byl ten sam problem jak Franek nie odbijal, teraz odbijam go w polowie i pod koniec - i problemy z 90% minely.

Diatoma - super wyglądacie, a TYmo nie wydaje się za duży
gosiawolna - jak mały nózkami rusza

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 17:41   #771
Montii
Zakorzenienie

eirenne stówka to niezły wynik
i super ze Oli tak ladnie pospal

kurcze mam nadzieje,ze mleko wam pomoze co do ulewania, pewnie drogie. myslalam,ze jak pediatra da na recepte to taniej ;p ale to tylko przy skazie bialkowej nie? ;/

[LEFT]
Stary 2011-05-31, 17:56   #772
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
młoda znowu ma dzień śpiocha ale za to jak się obudzi to taka pogodna jest że szok, dawno taka nie była a jaka gaduła się z niej zrobiła, ciekawe po kim jak my z mężem jesteśmy z tych co wolą słuchać a nie gadać
miałam iść na spacerek ale zanosi się na deszcz i burzę

to czas uwierzyć w siebie bo jesteś b. ładna do tego radzisz sobie mimo przeciwności losu w postaci wszystkich lepiej wiedzących jak masz wychowywać swojego małego przystojniaka

diatoma
fajna laska z ciebie chociaż widać że troszkę zmęczona
Chyba Nadie to takie gaduły, bo moja to jak nie śpi, to nadaje, aż ja nagrywam na pamiątkę. no ale w sumie akurat miała po kim gadulstwo odziedziczyć, skoro miałam pseudo trajkotka i gadająca beczka bez dna
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-31, 18:09   #773
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Przypomnialo mi sie jak bylam na spacerze jak byla moja mama i bylo z 25 st Franek w body i tetrówce, a minął nas wózek gdzie dzieciak mial welniana czapke taki dres polarowy na górze i caly przykryty grubym kocem, jeszcze kilka dni potem nie moglam tego przezyc.

Castia jak moja teściowa siły do niej nie mam. Była u nas pierwsszy raz i tragedia bo Franek ma chlodne raczki, potem chciala jakiś becik czy bolerko dać, ale tz nie wzial jak byl u niej, no i jeszcze kilka razy dzwonila ze Franka boli brzuch od tych chlodnych rak, ze rozmawiala z jakas dziewczyna co ma dwojke dzieci i powiedziala ze sie nam maly rozchoruje Potem przyjechala drugi raz i znowu ten sam temat - ona jest niezniszczalna Jak sie spotkamy to powiem jej co ortopeda nam mowil o beciku i zawijaniu dziecka, w ogole ona mi mowi ze Franek tak dziwinie wyglada i ona nie wiedziala czemu a teraz wie - bo jemu tak wszystko wisi.. rece nogi, zamiast zawiniete w becik no to jej mowie: faktycznie dziwnie - calkiem jak czlowiek.
jeny ja też dziś maego ubrałam do lekarza w krótką koszulkę i krótkie spodenki a facet szedł z dzieckiem rocznym(!!!) ubranym w wełnianą czapę i sweter i buty takie zakryte...

Cytat:
eirenne stówka to niezły wynik
i super ze Oli tak ladnie pospal

kurcze mam nadzieje,ze mleko wam pomoze co do ulewania, pewnie drogie. myslalam,ze jak pediatra da na recepte to taniej ;p ale to tylko przy skazie bialkowej nie? ;/

wiesz co nie wiem w sumei nie stwierdziła skazy ale to na ulewanie i mleka i tak bez recepty no my za puchę 800gr zwykłego mleka płaciliśmy ok 35-40zł a to jest w sumie 400g za 33zł... no ale nawet jakby 100kosztowało to trudno się mówi. tylko nie wiem co miała lekarka na myśli dieta eliminacyjna... przecież ja i tak dietę trzymam poza tym ona powiedziała to nie pod kątem karmienia piersią bo twierdzi że mały na butli się przyzwyczaił a ja mam ściągać ile się da ile potrwa to trudno ale zawsze to coś. także nie wiem - następne jakieś mleko inne?

Stary 2011-05-31, 18:22   #774
iweczka
Zakorzenienie

eirene, mam nadzieje, że problemy z ulewaniem Wam szybką minął.
U Nas powoli jest lepiej i Mała ulewa coraz mniej

diatoma, super wyglądacie.
nie przejmuj się-każda z Nas jest po trochu zmęczona

[QUOTE=Eirene1987;27230106]jeny ja też dziś maego ubrałam do lekarza w krótką koszulkę i krótkie spodenki a facet szedł z dzieckiem rocznym(!!!) ubranym w wełnianą czapę i sweter i buty takie zakryte...

UOTE]

bosheee, pogłupieli
Stary 2011-05-31, 18:27   #775
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Dziewczyny które macie problemy z niedoczynnoscia, Wasze maluchy mialy robione tsh?

Anessa a jak on odbija? bo u nas byl ten sam problem jak Franek nie odbijal, teraz odbijam go w polowie i pod koniec - i problemy z 90% minely.
Tez mam niedoczynosc ale Adriano jest zdrowiutki Nam robili badanie na niedoczynnosc jakies 4-5 dni po urodzeniu, krewke mial pobrana z pietki

Moj odbija calkiem ladnie Tez miedzy karmieniami i po, czasami sie nie uda i uleje troszke ale to bardzo rzadko. naprawde nie wiem co sie dzieje no ale powalczymy
dzis natomiast ma dzien spiocha, bo mial juz jedna drzemke 4h i teraz tez kima od jakies godziny

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 18:28   #776
iizabelaa
Zakorzenienie

My dzisiaj byłyśmy dużo na ogrodzie,
bo mała śpi na tą chwilę tylko na dworze.

Ja się trochę poopalałam.

Jutro rano muszę iść do dentysty,
strasznie mi się nie chce.

Cytat:
u mnie tez patelnia..;/

moje też nie

u nas jutro maja być burze ponoć,
i pewnie będą bo strasznie duszno jest

Cytat:
no i dodatkowo klimatu,
w różnych szerokościach inaczej odczuwam te same temperatury ponoć,
i inaczej jest bliżej morza czy też na wyspie

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wiesz co nie wiem w sumei nie stwierdziła skazy ale to na ulewanie i mleka i tak bez recepty no my za puchę 800gr zwykłego mleka płaciliśmy ok 35-40zł a to jest w sumie 400g za 33zł... no ale nawet jakby 100kosztowało to trudno się mówi. tylko nie wiem co miała lekarka na myśli dieta eliminacyjna... przecież ja i tak dietę trzymam poza tym ona powiedziała to nie pod kątem karmienia piersią bo twierdzi że mały na butli się przyzwyczaił a ja mam ściągać ile się da ile potrwa to trudno ale zawsze to coś. także nie wiem - następne jakieś mleko inne?

strasznie drogo
Stary 2011-05-31, 18:42   #777
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
eirene, mam nadzieje, że problemy z ulewaniem Wam szybką minął.
U Nas powoli jest lepiej i Mała ulewa coraz mniej
to dobrze że u was już ok bo to straszne to ulewanie...

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
strasznie drogo
nooo....załamka kurcze dobrze że chociaż dady z biedrony póki co małemu pasują bo pampersy na dodatek i byśmy z torbami poszli... wkurza mnie tylko ta polityka prorodzinna państwa a kurde nic nie robią aby pomóc rodzicom aby np takie mleko było refundowane...

w ogóle babcia mi opowiadała że za jej czasów za karmienie piersią dostawało się kasę!!! i to sporo... dlatego ona karmiła jak najdłużej - a teraz? becikowe dadzą i myślą że się rodzice będą cieszyć

Stary 2011-05-31, 20:18   #778
laseczkaa
Zadomowienie

hej

dziękujemy dziewczyny za komentarze do zdjęcia

Cytat:
Śliczny
To on już się interesuje matą ?

Cytat:
Ślicznie wyglądasz i się nie przejmuj
pociesze Cię że ostatnio miałam taką samą sytuację w banku. kolejka dużo ludzi-młoda dziewczyna mnie widzi i krzyczy na cały bank Pani w ciązy - chciała mnie przepuszczać (ciekawe w ciąży nikt nie był chętny mnie przepuszczać a po porodzie tak ) a ja mówię jej że juz po ciązy.
potem podeszła do mnie i mnie przepraszała.

i kolejna sytuacja :
matka mojego kolegi z podstawowki myslala ze mam jedno w wozku a drugie w drodze szok nie wiem ile by musial miec maly skoro widac ze noworodek - to w moja druga ciaze zaszlabym bedac w tej

Cytat:
Ślicznie

czy ktoras z was ma nawilzacz powietrza ?
bo nadal zastanawiam się i nei wiem jaki kupic

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:32   #779
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
i kolejna sytuacja :
matka mojego kolegi z podstawowki myslala ze mam jedno w wozku a drugie w drodze szok nie wiem ile by musial miec maly skoro widac ze noworodek - to w moja druga ciaze zaszlabym bedac w tej

tak mi sie przypomnialo - moją mame ostatnio jej dawna kolezanka pyta
a co to tobie sie trafilo

Stary 2011-05-31, 21:20   #780
prunelle
Wtajemniczenie

Eirene, 100 ml to super! oby ulewanie przeszło

laseczkaa, my mamy taki nawilżacz (spacje zlikwiduj): http:// allegro. pl/nawilzacz-rubber-20106-zapraszam-i1633996558.html

jesteśmy zadowoleni, wydajny jest, nie hałasuje, słychać tylko taki cichy szum pary

potwornie jestem zmęczona, idę spać, póki mały śpi...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości