|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
ja chciałam
ten krem akurat, bo potem plaster odrywać- jakoś nie lubię
|
#753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maly sliczny przystojniacha![]() My po szczepieniu biedna mala strasznie sie rozplakala ale wzielam ja na rece i do wozka i zasnela... Teraz lezy w hustawce i podziwia palak hehehe ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Ja karmie butla i swiat jeszcze caly
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak byla tu w zimie na dwór nie wychodziła |
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
To rawda TZ mama jak tu przylatuje i jest 20C to mowi ze jej zimno hehe
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, tak gorąco jest, ze się zastanawiam, czy malej do pampka nie rozebrać
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
mam problem z uszkiem oli ona ma manie spania na prawym boku i nie dosc, ze wokol prawego ucha ma najwiecej potowek to zaczelo jej z wierzchu ropiec uszko i ta ropka nieladnie pachnie smaruje tzn psikam octeniseptem, do tego przemywam woda i czasem gazikiem leko przejade co jeszcze
|
|
|
|
#758 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Od urodzenia mu przybyło już jakieś 3,6-3,7 kg. Śliczne ![]() Cytat:
). Można w nim nosić na plecach dziecko. I nie ma rozmiarówki tak jak jak u dziewczyn, tylko jest pas który można zapiąć na dowolną szerokość, także jak rodzice są różnych gabarytów to żaden problem. Ale musisz sobie zobaczyć na stronie jakiejś. Ja oglądałam cały filmik instruktażowy Ogólnie zadowolona jestem i mały też, bo lubi z siedzącej pozycji oglądać świat i często zasypia w tym nosidle.Cytat:
![]() A my dzisiaj byliśmy w kilku miejscach i mały dzielnie to zniósł, co prawda zgłodniał i musiał go tatuś karmić, ale poza tym 2 h był bardzo grzeczny, a tak się bałam, że nie da nam nic ustalić |
||||
|
|
|
#759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja to moge najwyżej miske na balkon wystawić i du... pomoczyć w ogóle musze coś kupic na balkon jakis parasol, baldachim czy coś, bo jest poprostu patelnia!! nigdy tak nie korzystałam z balkonu latem.... ma któraś z Was coś do polecenia ??? Cytat:
a ta babe było kopnąć w dup.... stara jendza ![]() a synek słodki tak patrze ze tak strasznie daleko do siebie nie mamy, może umówimy nasze dzieci na randewu Cytat:
jejuuuuu padam z tego upału... |
||||
|
|
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
Tity dzięki
wiecei co zauwazylam ze Tymek na spacerze jest mega spoocony, a od kilku dni mu zamontowalam poduszke,zeby nie mial tak na plasko. i podejrzewam ze poduszka tez robi swoje i dodattkowo ogrzewa, wiec wlozylam ja pod matearacyk i jest jakby lepiej, jest spocpony ale nie mokry. my bylismy na spacerku tylko godzine, a i tak znalazlam miejsce w cieniu bo w sloncu jakas tragedia. teraz w domu jestesmy, wyskocyzmy na dwor jak tż wroci z pracy, bedzie troche chlodniej.na dworze zeywgo ducha nie ma, nawet na placu zabaw przed moim blokiem ktory zawsze jest pelen, pustki. kasiapruszkow, ale z Ciebie zadbana babeczka ja to generalnie na luzie chodze, uwielbiam patrzec na kobiety z wozkiem tak elegancko ubrane.ale sie pochwale co dziś odwaliłam, wrocilismy ze spacreru, wstawilam patelnie na gaz i zajelam sie Tymkiem, ii za jakies kilka minut cos smierdzi. poszlam do kuchni a tam sie pali! zapomnialam ze patelnia stala na takiej podkladce na kuchni platikowej... ipodplaililam gaz a tego spod patelni nie bylo widac;/ ale co zrobi, ugasilam pozar wywietrzylam i mam nadzeiej ze tż nic nie poczuje bo powie pewnie ze jestem glupia hehe,wstawiam fotke z niedzieli, trosze nie wyspana ale co tam ![]() tt2.jpgttt.jpg
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-05-31 o 16:00 |
|
|
|
#761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie moje klimaty, lubie pogodę ok 23 C Cytat:
![]() Cytat:
my na spacer skoczymy po 18 bo mam kilka rzeczy do kupienia, teraz bym byla cala mokra;/ maly lezal godzine pod panelem i 1,5 h spał ale zasnac musi przy mnie, sam nie .. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- a co do tych plastrów to pediatra mi pow,że większy ból dziecku sprawia zerwanie go niż samo ukłucie. bo skóra dziecka pokryta jest meszkiem i odrywanie nie należy do przyjemnych. no ale to zdanie akurat tej osoby
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze u Nas dalej oczka ropieją, żadnej poprawy a idą już 3 krople |
|
|
|
|
#763 |
|
BAN stały
|
Normalnie rozpedze sie i przywale w sciane... Janek tak daje czadu tragedia... Dopiero usnal co go odkladalam z rak to ryk... Dalej jestem w pizamie i dopiero cos zjadlam bo najnormalniej w swiecie czasu nie mialam
Chcialam z dzieciakami isc na dwor ale taki ukrop to chyba lepiej nie wychodzic-a wy wychodzicie?? ps dziewczyny ide na makijaz permanentny oczu i brwi-miala ktoras z was takie cudo robione?? Bolalo?? ps chyba moge go zrobic jak karmie? Edytowane przez Krusiak Czas edycji: 2011-05-31 o 16:21 |
|
|
|
#764 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzieki bardzo Cytat:
Cytat:
dziewczyny malemu utzrymuja sie krostki na buzi juz o kilku dni myslicie ze cos zjadlam czy to moze azs? bo zrobilo sie szorstkie pod palcem? |
||||||||
|
|
|
#765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
właśnie sobie myślałam o tym, ze zawsze przy odrywaniu plastra bolą mieszki włosowe, sama nie lubię sobie odrywać, a co dopiero dziecku. Kasia- wcale ci brzucha nie widać, a na pewno nie wyglądasz, jakbyś jeszcze nie urodziła, to skrajna złośliwość była. Ja mam w pasie 82 cm, pod pasem jeszcze więcej i jakoś na razie muszę z tym żyć i tak juz trochę mi spadło dzięki ćwiczeniom i yerbie. Krusiak- lepiej wieczorem, jak sie ochłodzi choć trochę.
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-05-31 o 16:24 |
||
|
|
|
#766 |
|
Zadomowienie
|
kasiapruszków, mojemu tez sie zrobily krostki w jednym miejscu, takie skupisko, i jest szorstkie, i pediatra wczoraj powiedziala zeby obserwowac, jak tego bedzie wiecej to przyjsc i obejrzy znow, a teraz kazala obserwowac. Tymkowi na sloncu sie krostkipojawiaja, ale ja mysle ze sie poci i dodatkowo obciera szyjka o kolniezyk albo dekolt i stad tez pod brodka krostki.
|
#767 | |
|
Zadomowienie
|
młoda znowu ma dzień śpiocha ale za to jak się obudzi to taka pogodna jest że szok, dawno taka nie była
a jaka gaduła się z niej zrobiła, ciekawe po kim jak my z mężem jesteśmy z tych co wolą słuchać a nie gadać miałam iść na spacerek ale zanosi się na deszcz i burzę no nie wiem, nie wiem a te trzęsienia ziemi, tornada itp to niby przez co Cytat:
to czas uwierzyć w siebie bo jesteś b. ładna do tego radzisz sobie mimo przeciwności losu w postaci wszystkich lepiej wiedzących jak masz wychowywać swojego małego przystojniaka diatoma fajna laska z ciebie
|
|
#768 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i ok 17-20 jak jest chlodniej Cytat:
Cytat:
ee maly dalej spi... krzyk bo jesc..ale pociumkał z 3-4 razy i spi dalej..chyba tylko pic sie chcialo..to nie moje dziecko ![]() moze cos na noc szykuje hehehe ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
u mnie grzmi ;/
|
|
#769 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hejo
czytam was od rana dopiero mam chwilkę żeby odpisać i też pewnie na raty![]() moje dziecko mnie dziś zszokowało. spał w nocy 7godzin!!! wstał o 4 potem o 6 i o 8 na dobre niestety rano wybrałam się z nim do lekarza bo przeokropnie charczał jakby miał katar... a tż chory to baliśmy się że mały się zaraził. no i strasznie ulewa a dzis to już w ogóle prawie wymiotował...okazało się że ma sapkę straszną i ona jest od tego ulewania bo jak mu się pokarm cofa to też nosem i potem to zalega w nosku i furczy. zmieniliśmy mleko na bebilon a.r specjalny dla dzieci ulewających i dostał viburcol czopki na brzuszek. to mleko jest gęstsze i kazała mi pediatra odciągać mojego mleka ile się da i mieszać z tamtym dolewać tyle ile ściągnę. no i odpukać od 11 raz tylko leciutko mu się ulało ale to przez to że mu się nie odbiło... zobaczymy mleko drogie ale może coś pomoże... powiedziała że daje mu tydzień na poprawę jak nie będzie to mam przyjść i będziemy stosować dietę eliminacyjną... ale nie wiem o co jej chodziło a nie zapytałam...potem przyjechaliśmy mały znów po wizycie babki na górze zaczął się drzeć jak opętany ja nie wiem... oczywiście przyszła a akurat mój tato go nosił i ona do niego - co ty tak Oli płaczesz dziadek ci coś krzywdę robi? nie wiem myślała że to taki świetny żart?? oj się zdenerwował tata... no widzisz jakieś takie oczy ma... Cytat:
trzymam mocno a z tą wysypką to od mleka tak krowiego? bo nie skumałam Cytat:
super Cytat:
moja już zrozumiała że to ja mam do gadania jak małego ubierać i się pyta zawsze co mu ubrac itd![]() Cytat:
a ten kotlet... jej aż mi się na wymioty zebrało...fuuuj... Kasiapruszków śliczna z ciebie dziewczyna ![]() Cytat:
![]() no nieźle nieźle zakręcona mama ![]() ja dziś się potknęłam z malym jak wchodziłam po schodach na górę tata wyleciał zaczął sie drzeć na mnie a ja tylko się potknęłam a huku narobiłam że masakra ale sama się wystraszyłam i Oli też ![]() Iza u mnie to samo co Montii wszyscy się dziwią że jeszcze piersią karmię przecież mały ma już 2 miesiące... nienormalni jacyś...,. co to kogo obchodzi każdy robi jak uważa głupie pytania jakieś chyba trzeba odpowiadać : nie... mlekiem... durni ludzie i tyle. ja tam nie mam zamiaru się tłumaczyć to moja decyzja nawet jak skończę karmić nie będę się nikomu tłumaczyć że pokarmu nie miałam itd... po prostu nie i tyle. dobra idę ściągnąć mleczko przedtem ściągnełam 100ml diatoma też laska z ciebie
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-05-31 o 17:09 |
|||||
|
|
|
#770 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
dziękujemy z Frankiem za miłe słowa ![]() u nas na dworze też ukrop, ale w domku fajnie mały w skarpetkach i rampersie, a rano nawet mial pajaca, bo u nas jest z 22 stopnie maks, a na zewnątrz z 30. jak ja kocham to nasze mieszkanie ![]() Przypomnialo mi sie jak bylam na spacerze jak byla moja mama i bylo z 25 st Franek w body i tetrówce, a minął nas wózek gdzie dzieciak mial welniana czapke taki dres polarowy na górze i caly przykryty grubym kocem, jeszcze kilka dni potem nie moglam tego przezyc. Cytat:
Dziewczyny które macie problemy z niedoczynnoscia, Wasze maluchy mialy robione tsh? Cytat:
Potem przyjechala drugi raz i znowu ten sam temat - ona jest niezniszczalna Jak sie spotkamy to powiem jej co ortopeda nam mowil o beciku i zawijaniu dziecka, w ogole ona mi mowi ze Franek tak dziwinie wyglada i ona nie wiedziala czemu a teraz wie - bo jemu tak wszystko wisi.. rece nogi, zamiast zawiniete w becikCytat:
Diatoma - super wyglądacie, a TYmo nie wydaje się za duży gosiawolna - jak mały nózkami rusza
|
|||
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
eirenne stówka to niezły wynik
![]() i super ze Oli tak ladnie pospal kurcze mam nadzieje,ze mleko wam pomoze co do ulewania, pewnie drogie. myslalam,ze jak pediatra da na recepte to taniej ;p ale to tylko przy skazie bialkowej nie? ;/
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
eirene, mam nadzieje, że problemy z ulewaniem Wam szybką minął.
U Nas powoli jest lepiej i Mała ulewa coraz mniej ![]() diatoma, super wyglądacie. nie przejmuj się-każda z Nas jest po trochu zmęczona [QUOTE=Eirene1987;27230106]jeny ja też dziś maego ubrałam do lekarza w krótką koszulkę i krótkie spodenki a facet szedł z dzieckiem rocznym(!!!) ubranym w wełnianą czapę i sweter i buty takie zakryte... UOTE] bosheee, pogłupieli |
|
|
|
#775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moj odbija calkiem ladnie ![]() dzis natomiast ma dzien spiocha, bo mial juz jedna drzemke 4h i teraz tez kima od jakies godziny
|
|
#776 | ||
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj byłyśmy dużo na ogrodzie,
bo mała śpi na tą chwilę tylko na dworze. ![]() Ja się trochę poopalałam. Jutro rano muszę iść do dentysty, strasznie mi się nie chce. moje też nie u nas jutro maja być burze ponoć, i pewnie będą bo strasznie duszno jest Cytat:
w różnych szerokościach inaczej odczuwam te same temperatury ponoć, i inaczej jest bliżej morza czy też na wyspie ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
strasznie drogo
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo....załamka kurcze dobrze że chociaż dady z biedrony póki co małemu pasują bo pampersy na dodatek i byśmy z torbami poszli... wkurza mnie tylko ta polityka prorodzinna państwa a kurde nic nie robią aby pomóc rodzicom aby np takie mleko było refundowane...w ogóle babcia mi opowiadała że za jej czasów za karmienie piersią dostawało się kasę!!! i to sporo... dlatego ona karmiła jak najdłużej - a teraz? becikowe dadzą i myślą że się rodzice będą cieszyć
|
|
#778 | ||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() dziękujemy dziewczyny za komentarze do zdjęcia ![]() Śliczny To on już się interesuje matą ? Cytat:
pociesze Cię że ostatnio miałam taką samą sytuację w banku. kolejka dużo ludzi-młoda dziewczyna mnie widzi i krzyczy na cały bank Pani w ciązy - chciała mnie przepuszczać (ciekawe w ciąży nikt nie był chętny mnie przepuszczać a po porodzie tak ) a ja mówię jej że juz po ciązy.potem podeszła do mnie i mnie przepraszała. i kolejna sytuacja : matka mojego kolegi z podstawowki myslala ze mam jedno w wozku a drugie w drodze nie wiem ile by musial miec maly skoro widac ze noworodek - to w moja druga ciaze zaszlabym bedac w tej Cytat:
czy ktoras z was ma nawilzacz powietrza ? bo nadal zastanawiam się i nei wiem jaki kupic
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi sie przypomnialo - moją mame ostatnio jej dawna kolezanka pyta a co to tobie sie trafilo ![]()
|
|
#780 |
|
Wtajemniczenie
|
Eirene, 100 ml to super!
laseczkaa, my mamy taki nawilżacz (spacje zlikwiduj): http:// allegro. pl/nawilzacz-rubber-20106-zapraszam-i1633996558.html jesteśmy zadowoleni, wydajny jest, nie hałasuje, słychać tylko taki cichy szum pary potwornie jestem zmęczona, idę spać, póki mały śpi... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.

maly sliczny przystojniacha
jak byla tu w zimie na dwór nie wychodziła

Od urodzenia mu przybyło już jakieś 3,6-3,7 kg. 
No ale co sie dziwic - piekne dzieci, piekne mamy
ubrałam ja w rampersa to poleciała i przyniosła mi sweterek żeby jej nałożyć.
i jeść, żarłok jeden.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Potem przyjechala drugi raz i znowu ten sam temat - ona jest niezniszczalna